|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ... | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 4,92% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
8 | 13,11% |
| 2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! |
|
3 | 4,92% |
| Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! |
|
1 | 1,64% |
| Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki |
|
2 | 3,28% |
| Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! |
|
3 | 4,92% |
| Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki |
|
0 | 0% |
| Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki |
|
1 | 1,64% |
| Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki |
|
2 | 3,28% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
31 | 50,82% |
| Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają |
|
2 | 3,28% |
| Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci |
|
0 | 0% |
| Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila |
|
2 | 3,28% |
| Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski |
|
3 | 4,92% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
mi to tam zimno jest
![]() pipa mnie kluje! a zebrom swoim wspolczuje wiecie czego sie boje? ze mi sie rozwarcie robi a ja nie czuje, bo mnie twardnienia brzucha nie bola, a rozwarcie i szyjka leci mimo wszystko ogolnie jestem strasznie zla, tz przyjezdza jutro i w niedziele jedzie z powrotem. jak pomaluje salon to bedzie szalenstwo, bo przeciez czasu nie bedzie. jezu dlaczego on jest takim upartym dziadem ? wczoraj jak mu powiedzialam ze wszyscy mu sie dziwia ze idzie na ten slub to tylko mi powiedzial " taa tobie tak gadaja, a ja wiem ze mi dupsko obrobia jak nie pojde" no co za masakra? tzn powienien miec gleboko w dupsku to ze ktokolwiek raczyl by go obgadywac z tak debilnego powodu |
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
madziuchna pokojowki sa genialne
z tz ogladamy jak walnieci tylko teraz trzeba czekac na nowy odcinek tydzien ja dzieki za seriale przypatrze sie z bliskagirls ogladalam ale jakos nie dalam rady za duzo bajka ale policji nie musisz podawac skad jest muzyka zglos ze ty ja slyszysz i prawdopodobnie jest to z bloku tego i tego, klatki tej i tej za to sa mandaty wiec policja chetnie znajdzie winowajcow Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ej szybko lekarzy zaczynaja juz 2 wrzesnia bedzie sie dzialo |
||
|
|
|
#4355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u mnie nie było dotąd zagrożenia skracającej się szyjki. Dlatego postanowiłam nie chodzić już na gimnastykę do SR, bo tam są niektóre ćwiczenia, które właśnie sprzyjają skracaniu się szyjki. Chcę, żeby Julek doczekał w brzuszku do dnia porodu wyznaczonego przez gina ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
No mi te pierwsze trzy odcinki szły jak krew z nosa.... Naiwne to to, zwłaszcza Carmen
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
a o to chodzi...
no coś za coś, VAT podnieśli ale dali roczny macierzyński, budżet z gumy nie jest
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie TŻ wkurzył...... zabije go dzisiaj na spaniu.
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezu, boje sie co mi gin w poniedzialek powie |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
DOBRANOC
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
niewazne
raz jak o tej 6 muze puscili to slyszalam ze jakas sasiadka do nich poszla i ich orypala a koles powiedzial tylko "ale jest juz 6" i cmoknij mnie w odbyt... boze ja to mam peszka ze takie towarzystwo musi mnie otaczac |
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Dzisiaj słyszałam, że właściciel był coś robić.
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ja jestem spoleczniak i jak cos mnie wkurza to notorycznie dzwonie nawet w ciagu dnia nie mozesz robic wszystkiego co ci sie podoba wiec ja bym dzwonila u mnie pod klatka co sobote staje sobie paru mezczyzn i doscglosno sie zachowuje zawsze dzwonie na straz miejska i 10minut pozniej jest cisza a robia to ok 7 rano
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
aaa tez chce taka byc bede dzwonic, bo mam wtedy takiego nerwa ze wszystkich w kolo bym pozagryzala. raz jak w nocy lypali, to bez kity leb za okno i sluchalam skad ten music leci ale jemu takie rzeczy nie przeszkadzaja, bo spi jak zabity w nocy, a mnie byle gowno budzi |
|
|
|
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Urodziła się dokładnie w 32t6d, my tu liczyłyśmy, że to 33tc, w szpitalu 32, bo chodzi o skończone pełne tygodnie. No, a teraz moge spokojnie pójść odciągać mleczko
|
|
|
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X
Cytat:
![]() A dziś w szpitalu facet z karetki tak na mnie spojrzal, jak w rejestracji mówiłam co i jak i mówi: "to dopiero jest kobieta!" z takim zachwytem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mam
Brawo dla wszystkich kreatywnych
Tytuły superowe!!!! Byłam na SR, wieczorkiem zrobiłam kilka słoiczków marynowanych patisonów (no i do jednego ze słoików jakimś cudem wpadła mi mucha i dopiero po pasteryzacji ją zauważyłam... fuuuuuuuu bojatoja - pytałaś o wniosek doytyczący udzielenia urlopu dodatkowego macierzyńskiego i rodzicielskiego, to Ci powiem jak jest u mnie, bo dziś dzwoniłam do kadr i przy okazji podpytałam. U nas wygląda to tak, że przed porodem nie składa się żadnych wniosków. Po urodzeniu dzidziusia trzeba wysłać/dostarczyć do kadr w ciągu 14 dni akt urodzenia i jakieś zaświadczenie ze szpitala. Na tej podstawie naliczony zostanie podstawowy urlop macierzyński. Dodatkowo w terminie tych 14 dni od porodu należy złożyć wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego, a po nim urlopu rodzicielskiego. Warunkiem otrzymania 80% przez cały czas urlopu jest złożenie takiego wniosku do 14 dni po porodzie. http://www.rodzicielski.gov.pl/ to jest fajna stronka, gdzie są odpowiedzi na różne pytania ![]() shure - nasz synek w 30tc (29+2) ważył 1320g i lekarz powiedział, że waga jest w porządku jak na ten tydzień ciąży. U nas też są jakieś różnice w poszczególnych wymiarach, ale gin mówił, że jest wszystko w porządku. Lola88 - brawo za udaną wizytę pszczoua - trzymam mocno kciuki za Was!!! wszystko będzie w porządku!!agaabuu - za jutrzejszą wizytę u gina. Tak piszecie o tych wagach i o różnicach w rozmiarach brzuszków, że aż się zastanawiam, czy mój gin słusznie robi mówiąc mi, że jest wszystko w porządku i mam się nie stresować... hmm... dirty - super, że się odezwałaś no i że wszystko u Was pozytywnie Oby tak dalej
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV
Znów mam twardy brzuch
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorace usciski czarna zapomniałam powiedzieć, że trzymam kciuki za Was w tym castngu, z Mają powinnyście wygrać dwie takie laleczki fajna z was rodzinka
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-08-08 o 23:30 |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, że obie szybko regenerujecie siłyJa właśnie wróciłam od dietetyka. Ogólnie spoko, ale mam jeść więcej węglowodanów, bo jestem na dolnej granicy. No i dalej notujemy, mierzymy cukry i za 2 tyg kontrola i tak w kółko macieja. W dodatku zepsuło nam się auto, więc do lekarza podrzucił mnie kolega, a od lekarza nie miałam jak dojechać do pracy i musiałam przyjść do domu. No ale - praca z domu to lubie Wczoraj akurat zamknęłam większość rzeczy ważnych, więc zostały mi tylko drobiazgi do dokończenia.I zauważyłam, że ostatnio młodej zmieniły się ruchy. Już bardzo rzadko kopie tak ni pięść ni w oko, ale wije się po całym brzuchu albo wypina mocno w każdym kierunku. Chyba jej się powoli robi ciasno
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje wam za wsparcie i slowa otuchy
Poprostu od samego poczatku zmagam sie z jakimis problemami w ciazy. Hormony mi szaleja i wkrecam sobie nie potrzebnie rozne glupoty w glowe. Od jutra bede brac te saszetki od gina i maly musi przytyc nie ma opcji. Jeszcze raz wielkie
|
|
#4374 | |||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
gratuluje Wam obu i podziwiam za wytrwałość i siłę ![]() Cytat:
Cytat:
np. dzis, cos tam czulam, ale nie wiedzialam czy to to czy nie. w sensie czy to w ogóle twardnienia są. polozylam sie, to bylo mi lepiej. potem wzielam spazmoline, to przeszło juz calkiem. ale ja mam w ogóle problem z rozpoznawaniem tego czy to są te twardnienia czy to się mały rozpycha. czy to co czuję, to jest normalne w ciązy czy juz nie. lewa jakaś jestem ![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...430644352.html ale podróba Fisher Price
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-09 o 00:32 |
|||
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam, no bo skoro non stop mam te twardnienia i bóle, a nic się nie dzieje, a potrafią być dosyć regularne, to skąd ja mam wiedzieć, że to już czas, żeby jechać? Zwłaszcza, że za drugim razem powinno się jechać co 7 minut, nie co 5, bo zazwyczaj szybciej idzie
Serio, boję się, że nie poznam, że to to, chociaż już raz rodziłam i przeoczę moment jechania, a tu z Edim trzeba coś zorganizować - w sensie opiekę, dojechać do szpitala, który jednak jest w nocy jakieś 15 minut, ale w dzień nawet 45 minut samochodem od domu... Ale mam rozkminy
|
|
#4376 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a tak w ogóle, to np. jeśli czuje to siedząc, a jak się poloze na boku to mam już brzuch mieciutki jak galareta i nic nie przeszkadza,tak od razu po polozeniu, to moze byc to, czy nie? bo mi sie wydawalo, ze w ogóle jak są twardnienia,to nie przechodzą od razu jak sie czlowiek polozy...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-09 o 00:36 |
|
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
w mieszkaniu 31 stopni na zewnatrz 29 jest prawie pierwsza
czegos takiego nie widzialam nigdy spac nie moge Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
jest.ok ale jak to aie eobi nagminne to nieatety nie da sie i nie mam.zadnych skrupolow Cytat:
no tak zalatwoam sprawe z sasiadami ale jesli chodzi o studentow to maja to w dupie a ja sie nie zamierzam stresowac szczegolnie jak dziecbedzie a najgorsza jest sytuacja sobotnia gdzie pracownicy pobliskiego zakladu dla ktorego nota bene wykonuje zlecenia koncza zmiane o 6 rano i przyxhodza na parking pod trzepak i dra japki pare razy zwrocilam uwage ale teraz jak budze sie 6 30 zaspana i slysze ich to piwrwsze co robie to dzwonie na straz miejska i spie dalej generalnie pomaga bo sie.ograniczaja ale to nie ci sami ludzie co.chwile.inni ten zaklad zatrudnia tysiac osob ehhh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4378 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
jej widze ze tez nie spisz
na usnelam.na chwile ale w tym ukropie sie nie da kurcze ostatnio owszem byl.upal ale w nocy ok 23 stopni na zewnatrz a teraz na teemometrze mam 29 jak to mozliwe? to jest nierealne jakies Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- inwersja trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i zebys sie tam jakos doczolgala bezkomplikacyjnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Równo się coś pochrzaniło z klimatem w tym roku..Inwersja, powodzenia na wizycie. I idź odpocznij do łóżka nie siedź na wizażu ![]() Mi gość z aukcji wózka dalej nic nie odpisał, więc chyba mogę go już skreślić.. Ale dostałam 20% zniżki na jeden dowolny produkt w sklepie z okazji rejestracji w ich klubie, więc jak wykorzystam na wózek to akurat wyjdzie całkiem spora ulga. Kurcze, kupuje tylko najbardziej niezbędne rzeczy, żadnych bajerów ze względu na powrót do europy (nie dam rady tego przewieźć więc wszystko pójdzie na oddanie dla biednych) niedługo, więc chciałam sobie chociaż wypasiony wózek kupić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

dzieki za seriale przypatrze sie z bliska
[/RIGHT]

a tu tyle czasu. Wiadomo- wszystko dla dobra maluszka, ale wiadomo że człowiek dostaje świra bo jednak w domu to w domu.

choć u mnie nie było dotąd zagrożenia skracającej się szyjki. Dlatego postanowiłam nie chodzić już na gimnastykę do SR, bo tam są niektóre ćwiczenia, które właśnie sprzyjają skracaniu się szyjki.
No mi te pierwsze trzy odcinki szły jak krew z nosa.... Naiwne to to, zwłaszcza Carmen 

Tytuły superowe!!!!
wszystko będzie w porządku!!
Julek 18.09.2013