Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część wątku będzie mieć tytuł ...
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 4,92%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 0 0%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 8 13,11%
2 chłopaków, 2 dziewczynki, trzeba zacząć spinać tyłki! 3 4,92%
Niecierpliwe nasze brzuszki, chcą opuścić je maluszki! 1 1,64%
Rodzą nam się już maluszki, czas opróżniać nasze brzuszki 2 3,28%
Czas opuszczać mamuś brzuchy, nie obijać się maluchy! 3 4,92%
Coraz większe nasze brzuszki, czas wykurzyć z nich maluszki 0 0%
Rozkładamy nasze nóżki by urodzić swe maluszki 1 1,64%
Rozkładają nam się nóżki bo to czas już na maluszki 2 3,28%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 31 50,82%
Jedne już dzieciaczki mają, pozostałe wciąż czekają 2 3,28%
Każdy dzień niech szybko zleci, bo my chcemy rodzic dzieci 0 0%
Do porodu jeszcze chwila, Wizaż życie nam umila 2 3,28%
Niech już wróci mąż od Kaśki, będą rodzic się bobaski 3 4,92%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 22:19   #4351
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

mi to tam zimno jest

pipa mnie kluje! a zebrom swoim wspolczuje

wiecie czego sie boje? ze mi sie rozwarcie robi a ja nie czuje, bo mnie twardnienia brzucha nie bola, a rozwarcie i szyjka leci mimo wszystko

ogolnie jestem strasznie zla, tz przyjezdza jutro i w niedziele jedzie z powrotem. jak pomaluje salon to bedzie szalenstwo, bo przeciez czasu nie bedzie. jezu dlaczego on jest takim upartym dziadem ?
wczoraj jak mu powiedzialam ze wszyscy mu sie dziwia ze idzie na ten slub to tylko mi powiedzial " taa tobie tak gadaja, a ja wiem ze mi dupsko obrobia jak nie pojde" no co za masakra? tzn powienien miec gleboko w dupsku to ze ktokolwiek raczyl by go obgadywac z tak debilnego powodu teraz wiem juz na 100% ze sie nie wyrobimy, bo jak pojedzie w niedziele, tak wroci w czwartek, cos podziubie, nie skonczy i tak w kolko do porodu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:21   #4352
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

madziuchna pokojowki sa genialne
z tz ogladamy jak walnieci tylko teraz trzeba czekac na nowy odcinek tydzien

ja dzieki za seriale przypatrze sie z bliska
girls ogladalam ale jakos nie dalam rady za duzo

bajka ale policji nie musisz podawac skad jest muzyka
zglos ze ty ja slyszysz i prawdopodobnie jest to z bloku tego i tego, klatki tej i tej
za to sa mandaty wiec policja chetnie znajdzie winowajcow
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:21   #4353
passion80
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Jeju jestem pełna podziwu. Ja to jak zostałam na tydzień z wielkim standardowo urodzonym wrzaskunem to ledwo dawałam radę. Chodziłam i ryczałam do słuchawki tż, stałam pod drzwiami nasłuchując czy nikt nie idzie powiedzieć mi, że mnie wypisują itp a tu tyle czasu. Wiadomo- wszystko dla dobra maluszka, ale wiadomo że człowiek dostaje świra bo jednak w domu to w domu.

W ogóle w którym tyg urodziła się malutka? Idę obliczać
Stary 2013-08-08, 22:24   #4354
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

e tam, ja już wyluzowałam wczoraj miałam stresiora a dziś już luzzz, poprzednio czop mi 2 tyg odchodził
mi poprzednio w ogole nie odchodzil przed porodem, przynajmniej tego nie zarejestrowalam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zglos ze ty ja slyszysz i prawdopodobnie jest to z bloku tego i tego, klatki tej i tej
oooo widzisz, to jak mnie wkutfia nasteonym razem to zadzwonie bo przeginaja pale czasami

ej szybko lekarzy zaczynaja juz 2 wrzesnia bedzie sie dzialo
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-08, 22:27   #4355
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mi to tam zimno jest

wiecie czego sie boje? ze mi sie rozwarcie robi a ja nie czuje, bo mnie twardnienia brzucha nie bola, a rozwarcie i szyjka leci mimo wszystko

ogolnie jestem strasznie zla, tz przyjezdza jutro i w niedziele jedzie z powrotem. jak pomaluje salon to bedzie szalenstwo, bo przeciez czasu nie bedzie. jezu dlaczego on jest takim upartym dziadem ?
wczoraj jak mu powiedzialam ze wszyscy mu sie dziwia ze idzie na ten slub to tylko mi powiedzial " taa tobie tak gadaja, a ja wiem ze mi dupsko obrobia jak nie pojde" no co za masakra? tzn powienien miec gleboko w dupsku to ze ktokolwiek raczyl by go obgadywac z tak debilnego powodu teraz wiem juz na 100% ze sie nie wyrobimy, bo jak pojedzie w niedziele, tak wroci w czwartek, cos podziubie, nie skonczy i tak w kolko do porodu
mam tego samego stracha od kilku dni choć u mnie nie było dotąd zagrożenia skracającej się szyjki. Dlatego postanowiłam nie chodzić już na gimnastykę do SR, bo tam są niektóre ćwiczenia, które właśnie sprzyjają skracaniu się szyjki.

Chcę, żeby Julek doczekał w brzuszku do dnia porodu wyznaczonego przez gina

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Tassia, jakoś ciężko mi w to uwierzyć No mi te pierwsze trzy odcinki szły jak krew z nosa.... Naiwne to to, zwłaszcza Carmen

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:28   #4356
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale czy na rzeczy dla dzieci musi być aż 23%
a o to chodzi...
no coś za coś, VAT podnieśli ale dali roczny macierzyński, budżet z gumy nie jest

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:29   #4357
misia332
Zakorzenienie

jak mnie TŻ wkurzył...... zabije go dzisiaj na spaniu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:30   #4358
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mam tego samego stracha od kilku dni choć u mnie nie było dotąd zagrożenia skracającej się szyjki. Dlatego postanowiłam nie chodzić już na gimnastykę do SR, bo tam są niektóre ćwiczenia, które właśnie sprzyjają skracaniu się szyjki.
no a mi brzuch bardzo czesto w ciagu dnia deba staje przez co dorobilam sie rozwarcia i krotkiej szyjki jezu, boje sie co mi gin w poniedzialek powie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-08, 22:30   #4359
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

ja dzieki za seriale przypatrze sie z bliska
girls ogladalam ale jakos nie dalam rady za duzo

pierwszy raz upomnienie tylko...

Stary 2013-08-08, 22:31   #4360
kaska87
Zakorzenienie

DOBRANOC

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:33   #4361
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
pierwszy raz upomnienie tylko...
niewazne raz jak o tej 6 muze puscili to slyszalam ze jakas sasiadka do nich poszla i ich orypala a koles powiedzial tylko "ale jest juz 6" i cmoknij mnie w odbyt... boze ja to mam peszka ze takie towarzystwo musi mnie otaczac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-08, 22:36   #4362
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
DOBRANOC

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
niewazne raz jak o tej 6 muze puscili to slyszalam ze jakas sasiadka do nich poszla i ich orypala a koles powiedzial tylko "ale jest juz 6" i cmoknij mnie w odbyt... boze ja to mam peszka ze takie towarzystwo musi mnie otaczac
do nas za trzy tygodnie sie wprowadzają studenci podobno.

Dzisiaj słyszałam, że właściciel był coś robić.

Stary 2013-08-08, 22:37   #4363
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
to nie znaczy ze mozna zaklocac spokoj
ja jestem spoleczniak i jak cos mnie wkurza to notorycznie dzwonie
nawet w ciagu dnia nie mozesz robic wszystkiego co ci sie podoba
wiec ja bym dzwonila

u mnie pod klatka co sobote staje sobie paru mezczyzn i doscglosno sie zachowuje
zawsze dzwonie na straz miejska i 10minut pozniej jest cisza
a robia to ok 7 rano

[/RIGHT]
Stary 2013-08-08, 22:39   #4364
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
to nie znaczy ze mozna zaklocac spokoj
ja jestem spoleczniak i jak cos mnie wkurza to notorycznie dzwonie
nawet w ciagu dnia nie mozesz robic wszystkiego co ci sie podoba
wiec ja bym dzwonila

u mnie pod klatka co sobote staje sobie paru mezczyzn i doscglosno sie zachowuje
zawsze dzwonie na straz miejska i 10minut pozniej jest cisza
a robia to ok 7 rano
ty to jestes hetera aaa tez chce taka byc bede dzwonic, bo mam wtedy takiego nerwa ze wszystkich w kolo bym pozagryzala. raz jak w nocy lypali, to bez kity leb za okno i sluchalam skad ten music leci a tz kazal mi sie tylko w banke puknac i gapil sie jak na debila ale jemu takie rzeczy nie przeszkadzaja, bo spi jak zabity w nocy, a mnie byle gowno budzi
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-08, 22:41   #4365
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Jeju jestem pełna podziwu. Ja to jak zostałam na tydzień z wielkim standardowo urodzonym wrzaskunem to ledwo dawałam radę. Chodziłam i ryczałam do słuchawki tż, stałam pod drzwiami nasłuchując czy nikt nie idzie powiedzieć mi, że mnie wypisują itp a tu tyle czasu. Wiadomo- wszystko dla dobra maluszka, ale wiadomo że człowiek dostaje świra bo jednak w domu to w domu.

34 tc, chyba wpisywałam na pierwsza stronę

Cytat:
no a mi brzuch bardzo czesto w ciagu dnia deba staje przez co dorobilam sie rozwarcia i krotkiej szyjki jezu, boje sie co mi gin w poniedzialek powie
A mi twardnieje co kilkanaście.minut cały dzień, do tego boli (ale od krzyża) i co? Szyjka długa i zamknięta, ja nie wiem, jak urodze, jak moja szyjka ani drgnie na to wszystko. Chyba będzie jak.poprzednio

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:44   #4366
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A mi twardnieje co kilkanaście.minut cały dzień, do tego boli (ale od krzyża) i co? Szyjka długa i zamknięta, ja nie wiem, jak urodze, jak moja szyjka ani drgnie na to wszystko. Chyba będzie jak.poprzednio

no ja wlasnie odnotowuje ze tak jak wczoraj, teraz co chwile mi brzuch twardnieje a przeciez siedze i nic nie robie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-08, 22:45   #4367
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:

nie mogłam jeszcze odejść od kompa, póki nie przeczytałam o narodzinach Lilki tutaj na forum, dziewczyny dziękuję Wam za wszystkie kciukasy, za każde myśli, za wsparcie i gratulacje...ja te strony wydrukuję i wepnę do albumu, niech córka za x lat zobaczy ile emocji wzbudziła i jak ciepło została przywitana

Urodziła się dokładnie w 32t6d, my tu liczyłyśmy, że to 33tc, w szpitalu 32, bo chodzi o skończone pełne tygodnie.

No, a teraz moge spokojnie pójść odciągać mleczko
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 22:53   #4368
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X

Cytat:
ty to jestes hetera aaa tez chce taka byc bede dzwonic, bo mam wtedy takiego nerwa ze wszystkich w kolo bym pozagryzala. raz jak w nocy lypali, to bez kity leb za okno i sluchalam skad ten music leci a tz kazal mi sie tylko w banke puknac i gapil sie jak na debila ale jemu takie rzeczy nie przeszkadzaja, bo spi jak zabity w nocy, a mnie byle gowno budzi
Ja nie dzwonie, ale zawwze idę i proszę o ciszę

A dziś w szpitalu facet z karetki tak na mnie spojrzal, jak w rejestracji mówiłam co i jak i mówi: "to dopiero jest kobieta!" z takim zachwytem

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
no ja wlasnie odnotowuje ze tak jak wczoraj, teraz co chwile mi brzuch twardnieje a przeciez siedze i nic nie robie
Mi też, ala

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-08, 23:01   #4369
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mam

Brawo dla wszystkich kreatywnych Tytuły superowe!!!! Byłam na SR, wieczorkiem zrobiłam kilka słoiczków marynowanych patisonów (no i do jednego ze słoików jakimś cudem wpadła mi mucha i dopiero po pasteryzacji ją zauważyłam... fuuuuuuuu ). Teraz siedzę roznegliżowana przy wiatraku, bo jeszcze za gorąco w mieszkaniu żeby pójść spać.

bojatoja - pytałaś o wniosek doytyczący udzielenia urlopu dodatkowego macierzyńskiego i rodzicielskiego, to Ci powiem jak jest u mnie, bo dziś dzwoniłam do kadr i przy okazji podpytałam. U nas wygląda to tak, że przed porodem nie składa się żadnych wniosków. Po urodzeniu dzidziusia trzeba wysłać/dostarczyć do kadr w ciągu 14 dni akt urodzenia i jakieś zaświadczenie ze szpitala. Na tej podstawie naliczony zostanie podstawowy urlop macierzyński. Dodatkowo w terminie tych 14 dni od porodu należy złożyć wniosek o udzielenie dodatkowego urlopu macierzyńskiego, a po nim urlopu rodzicielskiego. Warunkiem otrzymania 80% przez cały czas urlopu jest złożenie takiego wniosku do 14 dni po porodzie. http://www.rodzicielski.gov.pl/ to jest fajna stronka, gdzie są odpowiedzi na różne pytania

shure - nasz synek w 30tc (29+2) ważył 1320g i lekarz powiedział, że waga jest w porządku jak na ten tydzień ciąży. U nas też są jakieś różnice w poszczególnych wymiarach, ale gin mówił, że jest wszystko w porządku.

Lola88 - brawo za udaną wizytę

pszczoua - trzymam mocno kciuki za Was!!! wszystko będzie w porządku!! Będziecie na pewno pod dobrą opieką i w szpitalu zrobią wszystko co dla Was najlepsze!

agaabuu - za jutrzejszą wizytę u gina. Tak piszecie o tych wagach i o różnicach w rozmiarach brzuszków, że aż się zastanawiam, czy mój gin słusznie robi mówiąc mi, że jest wszystko w porządku i mam się nie stresować... hmm...

dirty - super, że się odezwałaś no i że wszystko u Was pozytywnie Oby tak dalej
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:10   #4370
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz. XV

Znów mam twardy brzuch

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-08, 23:25   #4371
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla kropli deszczu, widzę, że urodziła wczoraj A reszta mamusiek widzę dzielnie trzyma!
Ja wpadłam dosłownie na sekundę, wróciłam od Lilusi ze szpitala, wszystko na szybko, mam tyle jeszcze do ogarnięcia, nie mamy wózka, nie mamy łóżeczka, nie zdążyłam zzamówić jak ponad miesiąc temu wylądowałam w szpitalu....
nie mam szans na poczytanie co tam u was, ale trzymam za was wszystkie kochane kciuki, już coraz bliżej terminów, cieszę się, że robi się coraz bezpieczniej.
Ja w tej całej sytuacji dostrzegam plusy, przede wszystkim mam już na świecie największy cud, jaki sobie można tylko wyobrazić, w życiu nie myślałam, że macierzyństwo to tak cudowne uczucia, tak ogromna miłość! No i łatwiej mi już znieść upały, hehe
bardzo sie cieszę, że dajecie rade, Lila przybiera
gorace usciski

czarna zapomniałam powiedzieć, że trzymam kciuki za Was w tym castngu, z Mają powinnyście wygrać dwie takie laleczki fajna z was rodzinka

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-08-08 o 23:30
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:30   #4372
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
kochana dzieciaki tak szybko rosną, że nawet jak się urodzi z mniejszą masą, to szybko i tak przybierze

a ja mam się całkiem całkiem, chociaż zaparcia trochę dokuczają, nigdy ten problem mnie nie dotyczył, ale przez to ograniczone żarcie tak się dzieje...reszta spoko, po nadciśnieniu i białkomoczu nie ma śladu. No i burzę hormonów trochę mam, ale ogarniam No i mam zachwyt ogólnie po tym leżeniu w szpitalu, matulu, cały miesiąc mnie w domu nie było, a myślałam, że wychodzę na chwile...dobra, spadam, postaram się od czasu do czasu zaglądać do was, buziaki
No to rzeczywiście niespodzianka - wychodzisz na chwile, a tu wracasz za miesiąc i bobas już na świecie Ale dobrze, że obie szybko regenerujecie siły Ucałuj małą Lilke od wizażowych ciotek!

Ja właśnie wróciłam od dietetyka. Ogólnie spoko, ale mam jeść więcej węglowodanów, bo jestem na dolnej granicy. No i dalej notujemy, mierzymy cukry i za 2 tyg kontrola i tak w kółko macieja.
W dodatku zepsuło nam się auto, więc do lekarza podrzucił mnie kolega, a od lekarza nie miałam jak dojechać do pracy i musiałam przyjść do domu. No ale - praca z domu to lubie Wczoraj akurat zamknęłam większość rzeczy ważnych, więc zostały mi tylko drobiazgi do dokończenia.
I zauważyłam, że ostatnio młodej zmieniły się ruchy. Już bardzo rzadko kopie tak ni pięść ni w oko, ale wije się po całym brzuchu albo wypina mocno w każdym kierunku. Chyba jej się powoli robi ciasno
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-08, 23:48   #4373
shure
Zadomowienie

Dziekuje wam za wsparcie i slowa otuchy
Poprostu od samego poczatku zmagam sie z jakimis problemami w ciazy. Hormony mi szaleja i wkrecam sobie nie potrzebnie rozne glupoty w glowe.
Od jutra bede brac te saszetki od gina i maly musi przytyc nie ma opcji.
Jeszcze raz wielkie

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:30   #4374
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
nie mogłam jeszcze odejść od kompa, póki nie przeczytałam o narodzinach Lilki tutaj na forum, dziewczyny dziękuję Wam za wszystkie kciukasy, za każde myśli, za wsparcie i gratulacje...ja te strony wydrukuję i wepnę do albumu, niech córka za x lat zobaczy ile emocji wzbudziła i jak ciepło została przywitana

Urodziła się dokładnie w 32t6d, my tu liczyłyśmy, że to 33tc, w szpitalu 32, bo chodzi o skończone pełne tygodnie.

No, a teraz moge spokojnie pójść odciągać mleczko
że też mnie ominęło... ehh..

gratuluje Wam obu i podziwiam za wytrwałość i siłę

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tu możesz się nieco przejechać, bo Ci plecy siądą od karmienia tak nisko... tzn na początek moze być, ale na dłuższą metę wg mnie dość uciążliwe....
hmm... no ja raczej nie mam innego wyjścia, nie mam gdzie postawić krzesełka do karmienia. najwyżej sama będę siadała na podłodze.

Cytat:
mi to tam zimno jest

mam tak samo jest to owszem niemiłe, ale nie takie żebym się z bólu zwijała, a jak słyszę, że wszyscy mówią,że ten poród to taki tragiczny, więc jak czuję te "niby" twardnienia, to myślę sobie, że to na pewno nie to, że za słabo jeszcze... i boje się, że nie zauważe, że to jest jednak to

np. dzis, cos tam czulam, ale nie wiedzialam czy to to czy nie. w sensie czy to w ogóle twardnienia są. polozylam sie, to bylo mi lepiej. potem wzielam spazmoline, to przeszło juz calkiem. ale ja mam w ogóle problem z rozpoznawaniem tego czy to są te twardnienia czy to się mały rozpycha. czy to co czuję, to jest normalne w ciązy czy juz nie. lewa jakaś jestem

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...430644352.html
ale podróba Fisher Price

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-09 o 00:32
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:32   #4375
matallewar
Zakorzenienie

A ja się zastanawiam, no bo skoro non stop mam te twardnienia i bóle, a nic się nie dzieje, a potrafią być dosyć regularne, to skąd ja mam wiedzieć, że to już czas, żeby jechać? Zwłaszcza, że za drugim razem powinno się jechać co 7 minut, nie co 5, bo zazwyczaj szybciej idzie
Serio, boję się, że nie poznam, że to to, chociaż już raz rodziłam i przeoczę moment jechania, a tu z Edim trzeba coś zorganizować - w sensie opiekę, dojechać do szpitala, który jednak jest w nocy jakieś 15 minut, ale w dzień nawet 45 minut samochodem od domu...
Ale mam rozkminy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-09, 00:35   #4376
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
A ja się zastanawiam, no bo skoro non stop mam te twardnienia i bóle, a nic się nie dzieje, a potrafią być dosyć regularne, to skąd ja mam wiedzieć, że to już czas, żeby jechać? Zwłaszcza, że za drugim razem powinno się jechać co 7 minut, nie co 5, bo zazwyczaj szybciej idzie
Serio, boję się, że nie poznam, że to to, chociaż już raz rodziłam i przeoczę moment jechania, a tu z Edim trzeba coś zorganizować - w sensie opiekę, dojechać do szpitala, który jednak jest w nocy jakieś 15 minut, ale w dzień nawet 45 minut samochodem od domu...
Ale mam rozkminy
no ja to w ogóle nie wiem, bo dzis mialam wrazenie, ze on non stop byl taki twardy (?) jakby mial wybuchnąć. a tu jeszcze, że co ileś minut, nie ogarniam tego.

a tak w ogóle, to np. jeśli czuje to siedząc, a jak się poloze na boku to mam już brzuch mieciutki jak galareta i nic nie przeszkadza,tak od razu po polozeniu, to moze byc to, czy nie? bo mi sie wydawalo, ze w ogóle jak są twardnienia,to nie przechodzą od razu jak sie czlowiek polozy...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-09 o 00:36
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 00:47   #4377
tassia
Zakorzenienie

w mieszkaniu 31 stopni na zewnatrz 29 jest prawie pierwsza
czegos takiego nie widzialam nigdy spac nie moge

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
wiesz ja znow nie jestem taka hetera bo nie przeszkadza mi ze ktos sobie impreze zrobi i jak dla mnie moze bawic sie do rana
jest.ok
ale jak to aie eobi nagminne to nieatety nie da sie i nie mam.zadnych skrupolow

Cytat:
Ja nie dzwonie, ale zawwze idę i proszę o ciszę

A dziś w szpitalu facet z karetki tak na mnie spojrzal, jak w rejestracji mówiłam co i jak i mówi: "to dopiero jest kobieta!" z takim zachwytem

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Mi też, ala

no tak zalatwoam sprawe z sasiadami ale jesli chodzi o studentow to maja to w dupie
a ja sie nie zamierzam stresowac szczegolnie jak dziecbedzie
a najgorsza jest sytuacja sobotnia gdzie pracownicy pobliskiego zakladu dla ktorego nota bene wykonuje zlecenia koncza zmiane o 6 rano i przyxhodza na parking pod trzepak i dra japki
pare razy zwrocilam uwage ale teraz jak budze sie 6 30 zaspana i slysze ich to piwrwsze co robie to dzwonie na straz miejska i spie dalej
generalnie pomaga bo sie.ograniczaja
ale to nie ci sami ludzie
co.chwile.inni
ten zaklad zatrudnia tysiac osob ehhh

[/RIGHT]
Stary 2013-08-09, 00:50   #4378
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
w mieszkaniu 31 stopni na zewnatrz 29 jest prawie pierwsza
czegos takiego nie widzialam nigdy spac nie moge

I ja. A jutro na 9h do gina. A wyjść z domu muszę gdzieś 1:20 min przed wizytą zanim dojadę, a jadę z przesiadką na drugi koniec miasta. Wstać muszę też sporo wcześniej, bo ruszam się w tej ciąży jak mucha w smole. Głupi prysznic i mycie włosów to min 30-40 min, a jeszcze trzeba ogarnąć twarz co by jak :dopa: nie wyglądała... Także noc mam z głowy. :kwaśny:

Stary 2013-08-09, 00:53   #4379
tassia
Zakorzenienie

jej widze ze tez nie spisz
na usnelam.na chwile ale w tym ukropie sie nie da
kurcze ostatnio owszem byl.upal ale w nocy ok 23 stopni na zewnatrz
a teraz na teemometrze mam 29
jak to mozliwe?
to jest nierealne jakies

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

inwersja trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i zebys sie tam jakos doczolgala bezkomplikacyjnie

[/RIGHT]
Stary 2013-08-09, 01:04   #4380
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
jej widze ze tez nie spisz
na usnelam.na chwile ale w tym ukropie sie nie da
kurcze ostatnio owszem byl.upal ale w nocy ok 23 stopni na zewnatrz
a teraz na teemometrze mam 29
jak to mozliwe?
to jest nierealne jakies

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

inwersja trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i zebys sie tam jakos doczolgala bezkomplikacyjnie

Coś jest totalnie nie ta z tą pogodą. U Was upały jak w tropikach a u mnie ledwo 23 stopnie, a w nocy 13. Kalifornia mówili, będzie ciepło mówili Równo się coś pochrzaniło z klimatem w tym roku..

Inwersja, powodzenia na wizycie. I idź odpocznij do łóżka nie siedź na wizażu

Mi gość z aukcji wózka dalej nic nie odpisał, więc chyba mogę go już skreślić.. Ale dostałam 20% zniżki na jeden dowolny produkt w sklepie z okazji rejestracji w ich klubie, więc jak wykorzystam na wózek to akurat wyjdzie całkiem spora ulga. Kurcze, kupuje tylko najbardziej niezbędne rzeczy, żadnych bajerów ze względu na powrót do europy (nie dam rady tego przewieźć więc wszystko pójdzie na oddanie dla biednych) niedługo, więc chciałam sobie chociaż wypasiony wózek kupić
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości