Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 12:29   #1201
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Dziękuje za info a ja tak wiernie go używałam... masz może jakiś szampon albo coś do polecenia ?
niestety jeszcze nie odkryłam...
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:30   #1202
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
marion ma złe opinie na wizazu i bądź tu mądry
Ja lubię jedwab Joanny

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:35   #1203
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
ale nigdy rudy nie wyjdzie z rudych rodziców, nie ma szans no chyba że oboje są rudzi

patrz wyżej :P
a co do was no to będą blond dzieci, które w wieku ok 5 lat zamienią się w ciemnych blondynów tak było ze mną - tadam (załącznik)
Oj nie do końca... Na osiedlu było takie rodzeństwo, dwóch chłopaków i jedna dziewczyna. Mieli rudą matkę, ojciec był ciemnym blondynem, dwoje z nich miało wręcz czerwone włosy. Dlatego właśnie mam obawy.

Brat TŻ jest rudy, ma dwóch synów, starszy jest taki ryżawy, normalnie blondyn ale pod slońce lub na niektórych zdjęciach widać odcień rudego.

Byłaś słodkim dzieckiem

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Najlepszy dla mnie szampon do włosów to Pantene Pro V AguaLight
I odżywka do długich włosów z Nivei Zestaw idealny
Ja odkąd zaczęłam używam szampon Babydream i produkty Alterry to nie zamieniam na żadne inne. Co jakiś czas myję włosy szamponem Nivea Regeneracja czy coś takiego. TŻ zawsze mył Fructisem antyłupieżowym, ale odkąd zabrakło Fructisa to myje Babydream. Jakiś czas temu nawet przestał używam żelu bo stwierdził że ma jakieś dziwnie miękkie włosy i lepiej mu się układają. Jak powiedziałam że to pewnie zasługa szamponu to zakazał mi kupować inny.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:35   #1204
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a jaki masz jedwab? Bo jak z alkoholem, to on ci włosy wysusza
Właśnie miałam pisać

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to raczej zależy od włosów. same silikony nie wysuszają, ale mogą oblepiać, zmniejszać objętość itp. ale niektórym te gliss kury służą bardzo dobrze.
Ja ostatnio kupiłam tego Gliss Kura fioletowego- dodający objętości i u mnie się sprawdza, co rzadko się zdarza

Miałam się jeszcze Ciebie pytać o kozieradkę. Czy jak raz na tydzień zaparzę nową to wystarczy ? Czy trzeba częściej? Robić jakieś przerwy we wcieraniu ?

Co jeszcze możesz polecić na porost włosów/ograniczenie wypadania?

Przepraszam, ze tyle pytam, ale wiem, ze masz ogromną wiedzę i nie raz mi już pomogłaś Nawet pierwsze hennowanie przeprowadziłam za Twoją namową

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja szamponu uzywam head&shouders i timotei. odzywek zadnych nie stosuje, zadnych olejkow, nie prostuje i nie kręce. a niszcza sie moze nie jakos masakrycznie, ale przeciętnie, koncowki rozdwajaja. zato mam miękkie, i nie są w dotyku jak siano

ostatnio u fryzjera bylam rok temu i nie zamierzam isc juz przed weselem, zniszczone koncowki obetne po weselu . musze miec dlugie wlosy, bo na slubie chce miec pokręcone , i raczej rozpuszczone. a ostatnio jak na wesele kręciłam, to włosy miałam wyzej ramion ( normalnie mam ponizej zapięcia od stanika ) więc musza mi jeszcze urosnąąąć
Pamiętaj, że rozdwojone, wysuszone końcówki brzydko się kręcą albo nie będą chciały się kręcić. Ja tak przed studniówką zrobiłam i fryzjerka powiedziała, że podcięcie by im dobrze zrobiło.

Mnie ostatnio tż obciąż- w akcie desperacji

Co do kosmetyków na włosy to za bardzo się nie wypowiadam, bo zużyłam całe mnóstwo, ale ja mam problemy z koszmarnym wypadaniem
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:36   #1205
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie wcinam miske owoców polanych jogurtem greckim - nie wiem jak kiedyś mogłam owoce polewać słodkim jogurtem
ogólnie to tak sie odzwyczaiłam od słodkich rzeczy że jak ostatnio posłodziłam kawe to nie mogłam jej wypić

ogólnie waga ruszyła 66,5 czyli - 7
Matko kochana! To Ty wcześniej ważyłaś ponad 70? Nie widać w ogóle po Tobie! Masz cały czas ostre rysy twarzy, szczupłą sylwetkę. Ja jak przytyję to od razy pyza na twarzy...

Stary 2013-08-09, 12:38   #1206
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pisać

Ja ostatnio kupiłam tego Gliss Kura fioletowego- dodający objętości i u mnie się sprawdza, co rzadko się zdarza

Miałam się jeszcze Ciebie pytać o kozieradkę. Czy jak raz na tydzień zaparzę nową to wystarczy ? Czy trzeba częściej? Robić jakieś przerwy we wcieraniu ?

Co jeszcze możesz polecić na porost włosów/ograniczenie wypadania?

Przepraszam, ze tyle pytam, ale wiem, ze masz ogromną wiedzę i nie raz mi już pomogłaś Nawet pierwsze hennowanie przeprowadziłam za Twoją namową

Pamiętaj, że rozdwojone, wysuszone końcówki brzydko się kręcą albo nie będą chciały się kręcić. Ja tak przed studniówką zrobiłam i fryzjerka powiedziała, że podcięcie by im dobrze zrobiło.

Mnie ostatnio tż obciąż- w akcie desperacji

Co do kosmetyków na włosy to za bardzo się nie wypowiadam, bo zużyłam całe mnóstwo, ale ja mam problemy z koszmarnym wypadaniem

ale jeszcze o dziwo nie mam tak strasznie rozdwojonych a koncowki nie sa jakies takie wysuszone, jasniejsze, wszystkow normie
jakby co, to mam nozyczki w domu, sobie sama podetne ile chce

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-09, 12:42   #1207
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
świat_katarzyny a co Ty robisz ze waga Ci spada bo moja jest w miejscu... po tym jak ostatnio sie zwazylam i spadło mi 0,8 kg, to teraz wciaz widze na wadze znowu tyle ile przedtem... wiem ze to dlatego ze pije duzo wody i ostatnio miedzy posilkiem a wazeniem sie mija malo czasu (waze sie rano na czczo), jesli zjem ostatni posilek o 20 a wstane o 3 to nic mi z wagi nie schodzi, ale jesli zjem o 19 a wstane kolo 9-10 to juz widze inną wagę. Tyle ze ostatnio ciagle mam mala przerwe i zaczynam sie dolowac ze moja oszczednosc w jedzeniu i 3 h przerwy nic nie daja, nawet jak jem cos slodkiego lub nie zdrowego to bardzo ograniczam porcje i plinuje kalorii. Dawno nie zafundowalam sobie zadnej bomby kalorycznej, nie pamietam tez kiedy ostatnio zjadłam cos tak zeby sie w koncu najesc ;/
ja nie liczę kalorii zupełnie, jem wszystko na co mam ochotę, ale nie jem w ogole chleba i innych węglowodanów (tylko raz na 2 dni jedną porcje ryżu brązowego) i ograniczam mega owoce, jem same warzywa, nabiał i drób no i ryby może klucz tkwi w niejedzeniu chleba, ziemniaków itp.?

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Oj nie do końca... Na osiedlu było takie rodzeństwo, dwóch chłopaków i jedna dziewczyna. Mieli rudą matkę, ojciec był ciemnym blondynem, dwoje z nich miało wręcz czerwone włosy. Dlatego właśnie mam obawy.

Brat TŻ jest rudy, ma dwóch synów, starszy jest taki ryżawy, normalnie blondyn ale pod slońce lub na niektórych zdjęciach widać odcień rudego.

Byłaś słodkim dzieckiem
jeżeli brat Tż jest rudy to możecie mieć rude dzieci, to genetyka niestety i wszytsko może sie zdarzyć

a co do nie to tylko do roku zycia, potem zamieniłam się w brzydkie kaczątko dosłownie....

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Matko kochana! To Ty wcześniej ważyłaś ponad 70? Nie widać w ogóle po Tobie! Masz cały czas ostre rysy twarzy, szczupłą sylwetkę. Ja jak przytyję to od razy pyza na twarzy...
tak, wazyłam 73,5
ja nie tyje zupelnie na twarzy - mam ostre kości policzkowe, ale po reszcie ciała widać.... ale ejstem też wysoka - 177 cm
Stary 2013-08-09, 12:44   #1208
ana909
Erudycja

ja ostatnio nie zwracam uwagi na swoje wlosy poniewaz przy tych upalach mam je ciągle zwiazane, nawet jak siedze w domu (kiedys wiązałam tylko do pracy, a na codzien i do szkoly mialam ZAWSZE rozpuszczone). Chcialabym juz nie obcinac ale nie wyobrazam sobie nie podciac koncy po farbie, jak temu zaradzic?
Stary 2013-08-09, 12:47   #1209
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio nie zwracam uwagi na swoje wlosy poniewaz przy tych upalach mam je ciągle zwiazane, nawet jak siedze w domu (kiedys wiązałam tylko do pracy, a na codzien i do szkoly mialam ZAWSZE rozpuszczone). Chcialabym juz nie obcinac ale nie wyobrazam sobie nie podciac koncy po farbie, jak temu zaradzic?
ja tez zawsze mam rozpuszczone, jesli gdzies wychodze. w domu tez przewaznie. ale teraz na tych upalach wiaze, bo mi sie przyklejaja wszedzie i jeszcze upinam do gory grzywke , bo jakos mi tak lepiej

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

kurcze po tym killerze mam zakwasy na ramionach
ciężko mi pisać aż

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-09, 12:49   #1210
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
mi się spodobała ta suknia, tylko że jak już to biel
Ładna

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:50   #1211
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Takie same formalności jakbyście brali ślub w Twojej parafii.
Powiedz coś więcej o Was
to fajnie bo juz myslalam ze jestem skazana na moj kosciol i proboszcza..
Jestesmy razem od listopada 2011roku. Ja mam 20 lat, a mój D. jest 3latka starszy ja chodze zaocznie do liceum, a On studiuje mieszkamy w mazowieckim. No i zaczynamy palnowac slub na czerwiec!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:50   #1212
alloffkowa
Zakorzenienie

kurcze dziewczyny, czy któraś z Was widziała może jakiś tutorial jak zrobić taką kokardę ??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6805.jpg (12,5 KB, 6 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:51   #1213
ana909
Erudycja

świat_katarzyny no wlasnie ja prawie nie jem ziemniakow, moze raz na tydz-dwa. A pieczywo staram sie rzadko, a jesli juz to tylko pszenno-żytnie. Co do węglowodanów... ja mam slabosc do slodyczy... ostatnio zaczelam pic lisciasta zielona herbate, kupilam slodzik zamiast cukru rano do kawy (pije co drugi dzien w pracy, tylko jedną). I jem troche wiecej warzyw. Ale nie mam pomyslu na codziennie 5 posilkow moze pomozesz? na dodatek ciagle chodze glodna, dzis na sniadanie wypilam jogurt pitny i troche soku marchewkowego, a na drugie kanapke z kurczakiem i sałatą

edit: waże obecnie 72 kg na 174 cm i czuje sie gruuuubo! chce jmoje 64 ;/
Stary 2013-08-09, 12:52   #1214
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny idę ćwiczyć killera, trzymajcie kciuki żebym się nie rozplynela. Ale mi się nie chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dasz radę tzn na pewno dałaś bo piszę ze sporym opóźnieniem

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
justynkie, czy mogę tez prosić o te zdjęcia ?

No i się dowiedziałam, że skoro teściu chce dostarczyć sporo dziczyzny kucharzowi na wesele to weźmie mniej- może około 80 zł za osobę
Niektórzy dziwnie podchodzą do tego, że będzie dziczyzna ale teściu, tz i mój szwagier są myśliwymi więc jak inaczej
Ja też będę miała dziczyznę, szwagier i siostra to myśliwi prezent od nich to dzik na ślub
U mojej drugiej siostry też był dzik i wszyscy jedli!

Cytat:
Linki do zdjęć poniżej. Nie chciałam wklejać gotowych zdjęć na forum ale jak obczaiłam wrzucanie zdjęć na imageshack to linki moga być i tu

Od razu mówię, zdjęcia nie miały być pozowane, miało być po prostu naturalnie, stoimy, trzymamy kartki, tyle. W naszym wykonaniu wszelkie pozy, miny, gesty, wyszłyby nienaturalnie i wręcz komicznie

http://imageshack.us/photo/my-images/687/2mp3.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/202/44rw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/7/cnlx.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/24/btf2.jpg/
4 zdjęcie <3
Lubię u kogoś rude włosy a u siebie nienawidzę! Ostatnio za każdym razem po jakimś czasie od farbowania wychodzą mi z moich brązowych włosów...rudości strasznie mi to nie pasuje! Już nie wiem co robić ;((
A jeszcze doprawiłam się henną! Nałożyłam KHADI orzechowy brąz i co ? I po spłukaniu zamiast brązu mam mega rudą poświatę

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
justynkie 3 zdjęcie super!
Jaram się tym, że będę mierzyć jutro kiecki. Nawet se bieliznę nową sprawiłam
Ja też, ja też mam nadzieję, że będę mogła robić fotki to wrzucę

Cytat:
My z Tż mamy 2 nasze ulubione zdjęcia - pochwale sie ale niestety ani jedno nie nadaje sie na zdjecie nad nami (w restauracji bedzie wisiało nasze zdjęcie)

Justynkie - piekna z ciebie dziewczyna! bardzo mi kogos przypominasz ale raczej niemożliwe abyśmy sie znały
To zimowe jest mega

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
magdalenka ja zapuszczalam do ślubu ale teraz myśle zeby obciac ;p
marzę o takich ale....na marzeniach się skończy

Cytat:
niestety jeszcze nie odkryłam...
Ja używam szampon Alterra z granatem od chyba 2 lat

Cytat:
ja nie liczę kalorii zupełnie, jem wszystko na co mam ochotę, ale nie jem w ogole chleba i innych węglowodanów (tylko raz na 2 dni jedną porcje ryżu brązowego) i ograniczam mega owoce, jem same warzywa, nabiał i drób no i ryby może klucz tkwi w niejedzeniu chleba, ziemniaków itp.?
Ja też nie jem ziemniaków, chleb sporadycznie ale jedynie ciemny żytni lub razowy, jem dużo drobiu, z ryb jem łososia i tuńczyka z puszki, jem teraz sporo owoców ale to dlatego, że jeżdżę długie trasy na rowerze i tak mi najwygodniej. Piję jedynie wodę i 2 razy dziennie rozpuszczalną multiwitaminę (dzięki temu nie sięgam po słodkie napoje, chociaż już się od nich odzwyczaiłam ale czasami lubię się napić coli)..
Muszę Ci powiedzieć, że maksymalne ograniczanie węglowodanów nie jest dobre, aby schudnąć musisz wyliczyć sobie odpowiednie dla Ciebie zapotrzebowanie na węgle, białko i tłuszcze węglowodany złożone tj. ciemny makaron, brązowy ryż, płatki owsiane - polecam z całego serca, nieduże porcje . Mają niski IG
W redukcji czy schudnięciu liczy się bardzo ilość przyjmowanych kalorii (musisz mieć deficyt) oraz stosunek między węglami, białkiem i tłuszczami -> to każdy liczy sam dla siebie.

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-08-09 o 12:53
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:53   #1215
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

tak, wazyłam 73,5
ja nie tyje zupelnie na twarzy - mam ostre kości policzkowe, ale po reszcie ciała widać.... ale ejstem też wysoka - 177 cm
Wg mnie właśnie przez węglowodany tyjemy. Wystarczy odstawić produkty o wysokim IG a waga leci w dół, bez ćwiczen, bez specjalnych wyrzeczeń i przede wszystkim bez liczenia kalorii i głodowych porcji.

U Ciebie rzeczywiście waga rozkłada się inaczej bo jesteś wysoka i nie widać tych kilogramów. Poza tym na twoim blogu widzę że potrafisz świetnie dobrać ubrania do sylwetki więc to też sprawia że wyglądasz fanie szczupło.
Powodzenia w dalszej walce

Stary 2013-08-09, 12:53   #1216
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
Linki do zdjęć poniżej. Nie chciałam wklejać gotowych zdjęć na forum ale jak obczaiłam wrzucanie zdjęć na imageshack to linki moga być i tu

Od razu mówię, zdjęcia nie miały być pozowane, miało być po prostu naturalnie, stoimy, trzymamy kartki, tyle. W naszym wykonaniu wszelkie pozy, miny, gesty, wyszłyby nienaturalnie i wręcz komicznie

http://imageshack.us/photo/my-images/687/2mp3.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/202/44rw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/7/cnlx.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/24/btf2.jpg/
Trzecie

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 12:54   #1217
ana909
Erudycja

Cytat:
ja tez zawsze mam rozpuszczone, jesli gdzies wychodze. w domu tez przewaznie. ale teraz na tych upalach wiaze, bo mi sie przyklejaja wszedzie i jeszcze upinam do gory grzywke , bo jakos mi tak lepiej

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

kurcze po tym killerze mam zakwasy na ramionach
ciężko mi pisać aż

mi sie na dodatek wywijaja, probuje zapuscic grzywke ale jak zaczesuje ją z oczu na bok to mi sie taka fala robi brzydka i strasznie mnie to wkurza ;/ takie S ;/
Stary 2013-08-09, 12:57   #1218
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
świat_katarzyny no wlasnie ja prawie nie jem ziemniakow, moze raz na tydz-dwa. A pieczywo staram sie rzadko, a jesli juz to tylko pszenno-żytnie. Co do węglowodanów... ja mam slabosc do slodyczy... ostatnio zaczelam pic lisciasta zielona herbate, kupilam slodzik zamiast cukru rano do kawy (pije co drugi dzien w pracy, tylko jedną). I jem troche wiecej warzyw. Ale nie mam pomyslu na codziennie 5 posilkow moze pomozesz? na dodatek ciagle chodze glodna, dzis na sniadanie wypilam jogurt pitny i troche soku marchewkowego, a na drugie kanapke z kurczakiem i sałatą

Polecam stewie do słodzenia
Ja rano jak robię sobie owsiankę to ją słodzę stewią, grejfruty wcinam jak oszalała ale tylko posłodzone stewią nie ma w tym cukrów i jest nieszkodliwa dla zdrowia (nie to co słodziki). Opakowanie 200tabs starczyło mi na rok (używałam jedynie do owsianki) oraz mam też stewię w proszku, którą można dodać podczas pieczenia ciastek, ciast (prócz drożdżowego). Jest też stewia w płynie, mam taką ale...nie używam bo zapomniałam, że ją mam

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-08-09, 12:59   #1219
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
4 zdjęcie <3
Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Trzecie
Dziękuję Dziewczyny

Stary 2013-08-09, 13:01   #1220
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
prawda, za 200 zł to ja mialam wszystko poza alkoholem na pierwszej sali i jeszcze bogatsze menu.
Ja mam za 190 zł wszystko z alkoholem i to nie tylko wódka, ale i wino
Stary 2013-08-09, 13:02   #1221
ana909
Erudycja

Cytat:
Polecam stewie do słodzenia
Ja rano jak robię sobie owsiankę to ją słodzę stewią, grejfruty wcinam jak oszalała ale tylko posłodzone stewią nie ma w tym cukrów i jest nieszkodliwa dla zdrowia (nie to co słodziki). Opakowanie 200tabs starczyło mi na rok (używałam jedynie do owsianki) oraz mam też stewię w proszku, którą można dodać podczas pieczenia ciastek, ciast (prócz drożdżowego). Jest też stewia w płynie, mam taką ale...nie używam bo zapomniałam, że ją mam
daj link
Stary 2013-08-09, 13:03   #1222
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja mam za 190 zł wszystko z alkoholem i to nie tylko wódka, ale i wino
no ale u mnie takich sal nie ma

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:06   #1223
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

ja nie jadam 5 posiłków tylko 4, 5 nie dałabym rady bo późno wstaje
na śniadanie jadam jajecznice na szynce lub bez, lub serek wiejski z salatką z pomidorów, to najczęściej
na drugie śniadanie albo jadam sałatkę z fetą lub kurczakiem, lub cukinie z warzywami z patelni,
na obiad to jakies miesko i kalafior lub brokuł lub inne warzywko pyszne,
na kolacje jem albo rybke wędzoną, albo z puszki, albo serek wiejski, staram sie aby była 100% białkowa

chleba nie jadłam od półtora miesiąca i wcale za nim nie teksnie! w sumie na tydzien zjadam 150 gram ryżu brązowego jako węglowodany i uwielbim owoce z jogurtem naturalnym, ale tak raz na 2 dni. Zapycham się maslanką lub kefirem

mam nadzieje, że pomogłam

Cytat:

Ja używam szampon Alterra z granatem od chyba 2 lat

Ja też nie jem ziemniaków, chleb sporadycznie ale jedynie ciemny żytni lub razowy, jem dużo drobiu, z ryb jem łososia i tuńczyka z puszki, jem teraz sporo owoców ale to dlatego, że jeżdżę długie trasy na rowerze i tak mi najwygodniej. Piję jedynie wodę i 2 razy dziennie rozpuszczalną multiwitaminę (dzięki temu nie sięgam po słodkie napoje, chociaż już się od nich odzwyczaiłam ale czasami lubię się napić coli)..
Muszę Ci powiedzieć, że maksymalne ograniczanie węglowodanów nie jest dobre, aby schudnąć musisz wyliczyć sobie odpowiednie dla Ciebie zapotrzebowanie na węgle, białko i tłuszcze węglowodany złożone tj. ciemny makaron, brązowy ryż, płatki owsiane - polecam z całego serca, nieduże porcje . Mają niski IG
W redukcji czy schudnięciu liczy się bardzo ilość przyjmowanych kalorii (musisz mieć deficyt) oraz stosunek między węglami, białkiem i tłuszczami -> to każdy liczy sam dla siebie.
mnie szampony alterra obciaząły wlosy

a co diety to tak, ja sie odchdzałam chyba już ze sto razy i na liczeniu kalorii nie dawałam rady. Raz ze byłam zdołowana, dwa że chodziłam wiecznie głodna. Trzy że waga spadała 3 kg i sie zatrzymywała. Nie słuzyło mi to teraz nie liczę zupełnie kalorii a pieknie chudnę! i wcale nie jest tak że w ogle nie jadam weglowodanów - w malych porcjach jadam, no może nie codziennie

Cytat:
Wg mnie właśnie przez węglowodany tyjemy. Wystarczy odstawić produkty o wysokim IG a waga leci w dół, bez ćwiczen, bez specjalnych wyrzeczeń i przede wszystkim bez liczenia kalorii i głodowych porcji.

U Ciebie rzeczywiście waga rozkłada się inaczej bo jesteś wysoka i nie widać tych kilogramów. Poza tym na twoim blogu widzę że potrafisz świetnie dobrać ubrania do sylwetki więc to też sprawia że wyglądasz fanie szczupło.
Powodzenia w dalszej walce
dzięki
Stary 2013-08-09, 13:07   #1224
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
daj link
Poszukaj na allegro, ja tam zamawiała. Tabletki mam firm Stewiapol, proszek o kogoś innego, teraz Ci nie podam bo mi strasznie internet zamula, ledwo wizaż ogarnia

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-08-09, 13:07   #1225
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też będę miała dziczyznę, szwagier i siostra to myśliwi prezent od nich to dzik na ślub
U mojej drugiej siostry też był dzik i wszyscy jedli!
U nas ma być rosół z bażanta, dzik i sarna pod różną postacią, zające i kaczki. Połowę jedzenia to dziczyzna
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:08   #1226
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Przymierzyłam jeszcze raz te szpilki w paski i lewy jest idealny a prawy pół rozmiaru za mały - i co ja mam robic?
Stary 2013-08-09, 13:09   #1227
ana909
Erudycja

ja wstaje wczesnie, do pracy bo o 3 i nie jestem w stanie szykowac sobie takich posilkow, zwlaszcza obiadow, w domu z reguly tez obiadow nie robie bo jak mamy z Tżtm oboje wolne to nas w domu nie ma a jak ja mam sama wolne to dla siebie nie gotuje, ale chyba zaczne. Kupie sobie kilka paczek warzyw na patelnie.
Stary 2013-08-09, 13:13   #1228
poznanianka1990
Zakorzenienie

justynkie, mi się najbardziej podoba 3 zdjęcie (z kapeluszem)

Jeśli chodzi o zabawy weselne, to mój C. nie chciał ich w ogóle, a ja chciałabym max 2-3. Tzn. na pewno test zgodności dla nas i 2 zabawy dla gości. I tylko podczas oczepin.

Ja również zapuszczam włosy. Rosną średnio, bez szału, ale do ślubu jeszcze rok także spokojnie Nie chcę mieć bardzo długich, więc niewiele mi brakuje do długości, którą bym chciała. A od razu po ślubie ścinam, bo chcę wrócić do boba

Jeśli chodzi o szampony to ja co jakiś czas zmieniam. Obecnie mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...de-karite.html ale nie jestem do końca z niego zadowolona. Zdecydowanie o wiele lepszy, który mnie zadowolił w 100% był ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...5-plantes.html i chcę do niego wrócić.
Odżywki stosuje różne - przeważnie do włosów farbowanych.
Do tego stosuje jeszcze odżywkę bez spłukiwania, taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lukiwania.html i ugniatam potem włosy, bo z natury mam lekko kręcone, a po tym lepiej się kręcą
Zastanawiam się też nad kupnem jedwabiu.

misia880, masz piękne włosy

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:14   #1229
misia880
Zakorzenienie

dziękuje dziewczyny za miłe słowa o moich włosach

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:15   #1230
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, czy któraś z Was widziała może jakiś tutorial jak zrobić taką kokardę ??
Nie wiem czy to coś wyjaśnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (18,9 KB, 6 załadowań)

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości