Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 13:15   #1231
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Polecam stewie do słodzenia
Ja rano jak robię sobie owsiankę to ją słodzę stewią, grejfruty wcinam jak oszalała ale tylko posłodzone stewią nie ma w tym cukrów i jest nieszkodliwa dla zdrowia (nie to co słodziki). Opakowanie 200tabs starczyło mi na rok (używałam jedynie do owsianki) oraz mam też stewię w proszku, którą można dodać podczas pieczenia ciastek, ciast (prócz drożdżowego). Jest też stewia w płynie, mam taką ale...nie używam bo zapomniałam, że ją mam

do kawy czy herbaty też pasuje stewia??
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:16   #1232
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja nie jadam 5 posiłków tylko 4, 5 nie dałabym rady bo późno wstaje
na śniadanie jadam jajecznice na szynce lub bez, lub serek wiejski z salatką z pomidorów, to najczęściej
na drugie śniadanie albo jadam sałatkę z fetą lub kurczakiem, lub cukinie z warzywami z patelni,
na obiad to jakies miesko i kalafior lub brokuł lub inne warzywko pyszne,
na kolacje jem albo rybke wędzoną, albo z puszki, albo serek wiejski, staram sie aby była 100% białkowa

chleba nie jadłam od półtora miesiąca i wcale za nim nie teksnie! w sumie na tydzien zjadam 150 gram ryżu brązowego jako węglowodany i uwielbim owoce z jogurtem naturalnym, ale tak raz na 2 dni. Zapycham się maslanką lub kefirem

mam nadzieje, że pomogłam

mnie szampony alterra obciaząły wlosy

a co diety to tak, ja sie odchdzałam chyba już ze sto razy i na liczeniu kalorii nie dawałam rady. Raz ze byłam zdołowana, dwa że chodziłam wiecznie głodna. Trzy że waga spadała 3 kg i sie zatrzymywała. Nie słuzyło mi to teraz nie liczę zupełnie kalorii a pieknie chudnę! i wcale nie jest tak że w ogle nie jadam weglowodanów - w malych porcjach jadam, no może nie codziennie

dzięki
No jak ja liczyłam kalorie to nie byłam głodna, robiłam to z głowią i za pomocą wiedzy przeczytanej na SFD, to nie była dieta 1000 kcal . Teraz nie liczę kalorii ale ważę 52-53 kg a ważniejsze od wagi jest dla mnie to jak się czuję, jak wygląda moje ciało bo ważyłam kiedyś 50 kg a wyglądałam gorzej, mam dużo wysiłku, podczas jazdy na rowerze, gdy przejadę 50 km z odpowiednia prędkością to spalam 1600-1700 kcal. Kolacje jem białkowe, czasami jakiś węgiel wskoczy gdy np. dopiero co wrócę z roweru i muszę zjeść węglowodany
Ja się nie odchudzam ale zmieniłam swoje nawyki żywieniowe całe życie szkolne (końcówka podstawówki, gimnazjum) byłam pulpetem, w liceum wyglądałam lepiej a na 1 roku studiów...o matko! Ważyłam chyba ponad 60 kg...masakra! U mnie to było widać..strasznie
Gdy mam ochotę na słodkie to jem ale teraz od 2 tygodni już nie, głównie ze względu na leczenie dermatologiczne, chce je wspomóc odpowiednim odżywianiem

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:17   #1233
Verunka
Zadomowienie

Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Fajny temat z włosami ja jestem w kropce nie wiem co robić bardzo lubiłam mieć długie włosy, miałam już do pasa ale jestem wysoka 180 cm mam pociagla twarz, włosy cienkie i bez objętości i chyba to niejako wyglądało, chciałabym im pomóc się kręcić ale nie wiem jak. Są podatne na skręt, cieniuje je, a teraz chce spróbować z olejowaniem i myciem tylko odżywka, natknelam się na wizażu na watek o kręconych włosach i spróbuję cos stamtąd dla siebie wyciągnąć.

Czy ktoś mi poradzi cos na temat olejowania jak się do tego zabrać za pierwszym razem, czego użyć?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:18   #1234
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Przymierzyłam jeszcze raz te szpilki w paski i lewy jest idealny a prawy pół rozmiaru za mały - i co ja mam robic?
Mi się buty zawsze rozchodzą i później mam za duze. Ostatnio kupiłam wiec nieco ciasne, nakładałam w domu mokrą skarpetę i chodziłam w tych butach, ale to były skórzane i nic się nie stało. Teraz są idealne. Espadryle też kupiłam pół rozmiaru za małe, raz założyłam do pracy i sie rozeszły, a to zwykłe szmaciaki są.
Więc może Twoje też się trochę rozciągną i będą w sam raz?

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:19   #1235
ana909
Erudycja

ja przymierzam sie do kupla olejku arganowego, nie jedwabiu z dodatkiem, tylko czysty olejek. Ale to koszt rzedu 50 zł za małą butelkę a ja zbieram teraz na mikrodermabrazję... jakies 400 z ;/
Stary 2013-08-09, 13:20   #1236
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
ja uznaje rozwody, zwlaszcza jesli ktos po slubie sie bardzo zmienia. Np mąz mojej mamy to calkiem inna osoba niz ten facet sprzed slubu. Wtedy go uwielbiałam, teraz nie odzywam się do niego od kliku lat.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

moj Tż ma bardzo glupich kolegow, jeden z ulicy dalej nie szanuje kobiet a faceta ktory wraca trzezwy i szanuje zdanie swojej narzeczonej do domu uwaza za pantoflarza. A Tż jest niestety bardzo podatny na wplywy innych, wiec jak z kims pije beze mnei to zawsze sie upija, chyba ze ma pozniej gdzies jechac samochodem.
To kwestia osobista, ja uznaję tylko unieważnienia małżeństwa z ważnych powodów (np. w przypadku przemocy w rodzinie), dlatego też mam inne nastawienie, że nie ważne co będzie za 10, czy 20 lat, i tak będziemy trwać z TŻ przy sobie, więc trzeba się dobrze zastanowić bo odwrotu nie będzie no ale to jest kwestia indywidualna, żeby nie było

Cytat:
zawsze mam pecha do allegro, chyba jeszcze nic tam nie sprzedałam

a ten podkład z Kobo to jaki? podeslesz fotkę?
podkład KOBO http://www.koboprofessional.pl/kobo.html (Twarz-Podkłady-Ideal Cover Make Up)

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
mam pilne pytanie w trakcie wesela oprócz oczepin są u Was jakies zabawy??
ja na pewno będę mieć pociąg, test zgodności i może jeszcze ze 2 zabawy, maksymalnie, bo ich nie lubię.. I trochę się obawiam, że goście na zabawach nie dopiszą i będzie głupio.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie lubię tych zabaw i nigdy nie biorę w nich udziału, ale zgodzę się na jakieś 2 (bo wesele jest też dla gości, a nie tylko dla mnie ), wyłącznie podczas oczepin.

Są tu jakieś dziewczyny, które zapuszczają włosy do ślubu? Jak Wam idzie? Ja mam wrażenie, że nic nie rosną. Dbam o nie, olejuję, maski do włosów, podcinam i co... Rozdwajające się końcówki, przesuszone (wakacje jeszcze się do tego przyczyniły).
JAAAA zapuszczam

Ale moje włosy są okropne, są jak siano, ale szybko się przetłuszczają, i na potęgę wypadają (to jest najgorsze, bo na weselu będzie wszędzie pełno moich włosów :/ )

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:20   #1237
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
do kawy czy herbaty też pasuje stewia??
Mi tak, oczywiście nie ma identycznego smaku jak cukier więc trzeba się przyzwyczaić ale jest o wiele słodsza więc stosuje się ją w małych ilościach. Musisz patrzeć by stewia, którą kupujesz składała się głównie z Rebaudozydu A i przeczytaj czy nadaje się do pieczenia/gotowania ale chyba te z rebaudozydem A zawsze się nadają, nie robią się gorzkie

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-08-09, 13:21   #1238
poznanianka1990
Zakorzenienie

Opiumalfa, już dodałam Twoją suknię na I stronę

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:21   #1239
myboyismine
Zakorzenienie

są też pianki do rozciągania skóry, jeśli w którymś miejscu uciska
Stary 2013-08-09, 13:22   #1240
misia880
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
ja przymierzam sie do kupla olejku arganowego, nie jedwabiu z dodatkiem, tylko czysty olejek. Ale to koszt rzedu 50 zł za małą butelkę a ja zbieram teraz na mikrodermabrazję... jakies 400 z ;/
taka droga jest u Ciebie mikro?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:22   #1241
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ale moje włosy są okropne, są jak siano, ale szybko się przetłuszczają, i na potęgę wypadają (to jest najgorsze, bo na weselu będzie wszędzie pełno moich włosów :/ )
To jak u mnie, są suche, teraz przetłuszczają się mniej ale i tak myję co drugi dzień bo czuję, że przetłuszcza mi się skóra głowy (na włosach tak nie widać) i ...wypadają ;(

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2013-08-09, 13:23   #1242
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

też chciałabym zrobić mikrodermabrazję, ale ostatnio oglądałam w tv jak przebiega i trochę się wystraszyłam

Cytat:

ja na pewno będę mieć pociąg, test zgodności i może jeszcze ze 2 zabawy, maksymalnie, bo ich nie lubię.. I trochę się obawiam, że goście na zabawach nie dopiszą i będzie głupio.

JAAAA zapuszczam

też musimy zTz zastanowić się nad zabawami... osobiście zazwyczaj nie bierzemy w takich udziału
Stary 2013-08-09, 13:25   #1243
misia880
Zakorzenienie

Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

ja mialam 4 zabiegi mikro.

Stary 2013-08-09, 13:27   #1244
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Fajny temat z włosami ja jestem w kropce nie wiem co robić bardzo lubiłam mieć długie włosy, miałam już do pasa ale jestem wysoka 180 cm mam pociagla twarz, włosy cienkie i bez objętości i chyba to niejako wyglądało, chciałabym im pomóc się kręcić ale nie wiem jak. Są podatne na skręt, cieniuje je, a teraz chce spróbować z olejowaniem i myciem tylko odżywka, natknelam się na wizażu na watek o kręconych włosach i spróbuję cos stamtąd dla siebie wyciągnąć.

Czy ktoś mi poradzi cos na temat olejowania jak się do tego zabrać za pierwszym razem, czego użyć? .
Trudno powiedzieć, co ci będzie pasowało, każde włosy lubią co innego. Najprościej zacząć od oliwy z oliwek, bo najlepiej dostępna A potem kombinować

Cytat:
Gdzie ten argan za 50 zł? Ja za swój dałam 9...
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...ORGANICZNY/122

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:28   #1245
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja mialam 4 zabiegi mikro.

muszę chyba o tym więcej poczytać ale miałaś jakąś taką delikatną czy taką że z 2 tygodnie ludziom pokazać się nie można?? i jak efekty??
Stary 2013-08-09, 13:28   #1246
poznanianka1990
Zakorzenienie

Co sądzicie o odżywkach do włosów Nivea, a co o odżywkach Alterra? Będę wdzięczna za opinie

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-09, 13:32   #1247
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mi się buty zawsze rozchodzą i później mam za duze. Ostatnio kupiłam wiec nieco ciasne, nakładałam w domu mokrą skarpetę i chodziłam w tych butach, ale to były skórzane i nic się nie stało. Teraz są idealne. Espadryle też kupiłam pół rozmiaru za małe, raz założyłam do pracy i sie rozeszły, a to zwykłe szmaciaki są.
Więc może Twoje też się trochę rozciągną i będą w sam raz?
no ja tych nie rozciagne mokrą skarpetą bo sa z materiału niesttey ale może rzeczywiscie rozbiją.... może jakbym napchała czegoś do srodka?
Cytat:

podkład KOBO http://www.koboprofessional.pl/kobo.html (Twarz-Podkłady-Ideal Cover Make Up)
wygląda spoko i cena fajna kupię na pewno!
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:32   #1248
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez flosssy Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

A ja mam do was pytanie. Czy organizowałyście już spotkanie by poznać waszych rodziców z rodzicami TŻ? Ja właśnie mam takie w planach i chciałabym żeby odbyło się ono u mnie. Jak to u was wyglądało bądź jeżeli jesteście jeszcze przed tym - jak macie w planach to zorganizować? My bierzemy ślub w październiku 2014, ale nasi rodzice chcieliby już siebie poznać dlatego muszę się za to wziąć i jak najlepiej zorganizować. Myślałam o przygotowaniu deseru i kolacji, albo wyjściu gdzie na kolację a potem przyjściu do mnie na kawę i ciasto. A jak wy sobie poradziłyście?
moi przyszli tesciowie proponowali juz spotkanie u nich bo maja wieksza chalupke niz te nasze mieszkanko a ja ciagle zastanawiam sie jak to bedzie
u mnie zostalo do slubu 302dni!!! aaa tojuz niedlugo niedlugo a my nic zaplanowane nie mamy! od czego zaczac? od sali?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:32   #1249
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć

dziewczyny niedługo spadam do pracy ale przyszłam się pochwalić ze został nam ROK do ślubu

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
pochwalę sięęę

365 dni do ślubu

jeśli za rok będzie taka pogoda to umrę
brawo!
Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
patrzcie jaki ładny sweterek znalazłam ! http://allegro.pl/kremowe-bolerko-hm...455031367.html tyle, że nie jestem pewna rozmiaru
jedna z was zapytała czy nie chciałabym futerka, też mogę wypożyczyć z salonu ale średnio mi się podobają takie futerka
moniczka, nie wiem czy widziałaś, wczoraj wrzuciłam linka na allegro do sweterka, poszukaj we wczorajszych postach.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:32   #1250
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Ja ostatnio kupiłam tego Gliss Kura fioletowego- dodający objętości i u mnie się sprawdza, co rzadko się zdarza

Miałam się jeszcze Ciebie pytać o kozieradkę. Czy jak raz na tydzień zaparzę nową to wystarczy ? Czy trzeba częściej? Robić jakieś przerwy we wcieraniu ?

Co jeszcze możesz polecić na porost włosów/ograniczenie wypadania?

Przepraszam, ze tyle pytam, ale wiem, ze masz ogromną wiedzę i nie raz mi już pomogłaś Nawet pierwsze hennowanie przeprowadziłam za Twoją namową

a jak w ogóle włosy po tym hennowaniu?

na porost włosów polecam tabletki CP (calcium pantothenicum)- u mnie bardzo dobrze zadziałały opakowanie kosztuje około 6-7zł. trzeba je brać 2-3 miesiące i włosy zwiększają przyrost
albo picie pokrzywy lub "glutka" lnianego przez 3 miesiące codziennie jeden kubek

na wypadanie kozieradka - w sumie tylko to u mnie działało. teraz w upały lepiej nie trzymać jej dłużej niż 2 dni, ale w normalne temperatury to tak 3-5 dni powinna wytrzymać (w lodówce oczywiście ) możesz ją wcierać tak : 2 tygodnie wcierania, 1 tydzień przerwy i tak w kółko albo 3 tyg wcierania, 1 tydz przerwy - musisz zobaczyć, jak ci wygodniej i jak włosom lepiej pasuje
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:34   #1251
poznanianka1990
Zakorzenienie

mysza93, sala, zespół/DJ, fotograf, kamerzysta, kościół. W takiej kolejności mniej więcej, ale sala na pewno na początku. A jaką datę macie wybraną?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-09, 13:34   #1252
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
ile...? ja miała mikrodermabrazję twarzy z maską, 130zł kosztowało w dobrym salonie sprawdzonym.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:35   #1253
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie lubię tych zabaw i nigdy nie biorę w nich udziału, ale zgodzę się na jakieś 2 (bo wesele jest też dla gości, a nie tylko dla mnie ), wyłącznie podczas oczepin.

Są tu jakieś dziewczyny, które zapuszczają włosy do ślubu? Jak Wam idzie? Ja mam wrażenie, że nic nie rosną. Dbam o nie, olejuję, maski do włosów, podcinam i co... Rozdwajające się końcówki, przesuszone (wakacje jeszcze się do tego przyczyniły).
tez nie lubię takich zabaw ale mój Przyszły chce żeby takich parę było, no cóż trzeba będzie się zgodzić i przeżyć
ja zapuszczam włosy ale tez nie zauważam żeby rosły
Stary 2013-08-09, 13:35   #1254
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Opiumalfa, już dodałam Twoją suknię na I stronę
i ja chce swoją emmi mariage veromia
Stary 2013-08-09, 13:35   #1255
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
muszę chyba o tym więcej poczytać ale miałaś jakąś taką delikatną czy taką że z 2 tygodnie ludziom pokazać się nie można?? i jak efekty??
tzn mialam robiona dosc mocna z tego co sie orientuje no ale wygladalam norlanie :P wychodzilam z gabinetu i szlam robic to co zwykle zakupy itp
:P

efekty fajne teraz nie mam problemu ze skora - chodzilam tez zima na kwasy

Stary 2013-08-09, 13:36   #1256
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Czy ktoś mi poradzi cos na temat olejowania jak się do tego zabrać za pierwszym razem, czego użyć?

kiedyś napisałam post o olejowaniu, może coś pomoże http://slodkimiod.blogspot.com/2012/...lejowanie.html
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:36   #1257
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
To kwestia osobista, ja uznaję tylko unieważnienia małżeństwa z ważnych powodów (np. w przypadku przemocy w rodzinie), dlatego też mam inne nastawienie, że nie ważne co będzie za 10, czy 20 lat, i tak będziemy trwać z TŻ przy sobie, więc trzeba się dobrze zastanowić bo odwrotu nie będzie no ale to jest kwestia indywidualna, żeby nie było

JAAAA zapuszczam

moje mają taką samą kondycję!!
Stary 2013-08-09, 13:37   #1258
ana909
Erudycja

Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
taka droga jest u Ciebie mikro?

to za4 zabiegi, nie boli tylko ma sie uczucie nieposiadania naskorka :P 2 dni wyglądałam nie bardzo, potem juz ok.
Stary 2013-08-09, 13:37   #1259
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny, czy któraś z was widziała może jakiś tutorial jak zrobić taką kokardę ??
kokardka.jpg
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 13:38   #1260
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć, co ci będzie pasowało, każde włosy lubią co innego. Najprościej zacząć od oliwy z oliwek, bo najlepiej dostępna A potem kombinować

Gdzie ten argan za 50 zł? Ja za swój dałam 9...
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ole...ORGANICZNY/122
ale ja mowie o wiekszej butelce takiej kolo 100 ml

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości