|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
naskrobałście tak dużo ,ze pomieszało mi sie wszystko,ze wszystkim...wrrr
Lasub okropne mieszkanie..super ,że ruszyłas z francuskim ![]() Adict witamy w Lodzi..przygotuj się na korki,spozniajaca sie komunikacje miejską i wiele innych niedogodności..ja średnio przepadam za Lodzią.. ![]() Nebula sukienka śliczna ...zycze zdrówka i cierpliwości Aper zdrówka i twój post o uważnosci mi pomógł..równiez zaczełam starac się kończyć tą pracę która rozpoczełam..inaczej robi sie bałagan,aczkolwiek młay jest tak zajmujący,że nie mogę sie skupic i latam po całej chałupie sprzatajac po trochu to co porozrzuca(bałagan robi sie w sekunde !!) w efekcie nic nie jest sprzątniete ani ogarnięte...bo sie miotam ![]() teraz siedzi mi na biurku i marudzi pisac sie nie da...nie wspomnę o jakimkolwiek skupieniu Pawlikowska jest męcząca ale jak złoży sie w całośc mnie sie podoba...lezy u mnie kolejna ksiązka w dzungli samotności...zabieram ze sobą na wakacje ,jutro jedziemy na wieś ,ale juz wiem,że nie odpoczne bo mlody wymaga ogrom uwagi...taki kolejny etap w rozwoju. Miłego dnia dzis juz odrobine chłodniej więc przyjemniej ..
|
#182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej piątkowo
Cytat:
Cytat:
Co do ostatniego zdania, to chyba tak jest Zabieram się do pracy. Owocnego dnia! |
||
|
|
|
#183 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Konwalio, to bardzo ważne że Twój TŻ stanął za Tobą w tej sytuacji. Mój ex niestety nie wykazał się takim zrozumieniem gdy chodziło o opiekę nad jego babcią. Tamtaglista witaj. Cytat:
Ale mądra jestem. Szok. A idź Ty. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gdzie byłaś? To moje ukochane miejsce na ziemi. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Czytam teraz to Feng shui w pdf i zapragnęłam wersji papierowej. Któraś z Was widziała to gdzieś? ![]() Cytat:
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny polecacie jakieś książki do nauki francuskiego od podstaw?
ewentualnie strony internetowe
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama tak się uczę od zera.
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Cześć. nadrobiłam wątek, ale ciężko mi się konkretnie odnieść.
nadmienię, iż lista KUPA MIĘCI fairy mnie rozłożyła na łopatki, a relacja czerwiec o komarach, palcu - po prostu Co do seriali - myślę, że praktyczniej się ogląda niż filmy - na wieczór 45 minut i można spać, albo w wolny dzień zwiększyć dawkę do 2-3 odcinków , i nie trzeba głowić się co chwilę "jaki film" - jak zaskoczy serial to tylko wystarczy czaić nowe odcinki. Ale oglądanie filmów też ma swój urok, a w przypadku dobrej pozycji pozostawia wrażenie jak po wykwintnym obiedzie..., a z serialami to bywa tak, że wrażenie jak po dobrym, sprawdzonym, ale fastfodzie - pyszna pizza, ale jednak po prostu pizza.Oglądamy: Dexter - właśnie w trakcie 8 sezonu jesteśmy - mimo, jak pisała emilka - fabularnych ograniczeń (no bo co można nowego wymyslić w temacie sympatycznego seryjnego mordercy, któremu co chwilę "pali się koło dupy" ) serial nadal "trzyma jako tako poziom". "Breaking bad" - niedawno zaczęliśmy, owszem niezły, ale... mnie jakoś dobija. Przyznaję jest dobry, oglądam ciekawa co dalej, ale ... no właśnie - ale. Podobnie z "Hannibalem" - niby cały czas się coś dzieje, ale jest jakoś tak niesmaczny i epatujący okrucieństwem i groteską (a najgorsze - tytułowy Hannibal to popłuczyny po kreacji Hopkinsa) Oprócz tego zaliczona "Gra o tron" (warto!), a z klasyków "Przyjaciele" (z pięć razy wszystkie sezony) i "Miasteczko Twin Peaks". Ciekawa jestem, czy znacie "Elementary"? - taki uwspółcześniony Sherlock Holmes z Watsonem w wersji żeńskiej. z czystym sumieniem polecam - zagadki kryminalne takie sobie, za to bohater główny "robi robotę" (trochę taki dr House w młodym wydaniu, ale o wiele sympatyczniejszy). Z pozytywnych, aczkolwiek lekko absurdalnych polecam - "My name is Earl" ja pierdzielę... Dilayla - miło Cię widzieć Kurka wodna! wczoraj po południu cudny rodzinny czas - pływanie w rzece (nie pływałam - nawet na basenie, chyba z 8 lat!) potem pizza w rzado widzianym gronie, a w nocy zimne (???? w tych temperaturach - no jak???!!!) przeciągi od okna i paskudny ból gardła, który mimo działań leczniczych trzyma nadal.. Wiecie co? czuję się ze sobą fałszywie. i jak rozmawiam z innymi ludźmi to też tak mam... dopiszę potem, lub jutro. Edytowane przez Aper Czas edycji: 2013-08-09 o 15:38 |
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jade!!!!! O ja..... Tak niespodziewanie, tak szybko, nagle i bam, moje marzenie sie spelnia. Moze nie marzylam o Turcji, zupelnie nie wiem czego sie spodziewac. Ale to dobrze, do Wilna bylam sceptycznie nastawiona, a wrocilam zachwycona. Nastawiam sie na duzo pracy, a reszta bedzie niespodzianka. Napewno duzo sie naucze. Ciekawa jestem rowniez moich reakcji na rozlake, na nowe srodowisko, na nieznana kulture. I boje sie przemawiania, juz mnie stres zzera, ale mam nadzieje, ze odpusci jak nie bede miala wyjscia. Duzo zmian przede mna a tego wlasoie chcialam
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Nebula, m.in. Ty mi umknęłaś w czeluściach komputera - big day już był czy dopiero będzie?
Cytat:
Ale inteligencja czasem nie wystarcza by rozmowa się kleiła.Ja jeszcze ustępuję szybszym. Addicted, trąbienie na Ciebie nie zawsze oznacza, że coś robisz źle. Ludzie często po prostu odreagowują, szczególnie jak się spieszą i sami przejechaliby "na bardzo późnym pomarańczowym". ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Inga - super na ile czasu?
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
Do konca pazdziernika. Ale uwierze dopiero jak wsiade do samolotu:p
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziś akcja prasowanie, pakowanie. nie cierpię się pakować, kompletnie nie wiem ile czego, nigdy
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Inga - gratulacje!
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
Sama jestem ciekawa jak Ci się będzie podobało...najważniejsze, że spełniasz marzenia
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Inga, super! Jakieś konkrety co i jak tam będzie?
![]() U mnie też pozytywnie, napisałam w klubie.
|
|
|
|
#194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: jestes niesamowita gratulacje i powodzeniaHalimka suuuuper ![]()
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się, chwilowo praktycznie w ogóle nie prokrastynuję (nie mam prawie żadnych rzeczy do zrobienia, tak mi trochę... pusto? zimno? jakby czegoś brakowało, chociaż to dobre uczucie). Jutro jadę nad morze, potem na Mazury, więc nadrobię Was dopiero za tydzień w sobotę lub niedzielę. Pozdrawiam
|
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Też jadę nad morze i na Mazury
I skończyłam sprzątać, plecy ledwo zipią, okna umyję we wrześniu - już na święta xd
|
|
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takie same odczucia odnośnie Breaking Bad - smutek i przygnębienie. Obejrzałam dosłownie kilka odcinków - mój TŻ wszystkie serie... Dzięki za podsunięcie nowych tytułów - w jesienne wieczory z czegoś na pewno skorzystam Dodałabym do listy "Przystanek Alaska" - zawsze oglądałam wyrywkowo, jakiś czas temu zaczęłam po kolei, ale przerwałam. Może też zimą wrócę ![]() Ostatnie podkreślone brzmi znajomo i wiem dlaczego... Cytat:
To dowód Twojej sprawczości - planu, decyzji, realizacji, konfrontacji, zdania egzaminu, niezatrzymania się, poszukiwania, kontaktu, rozmowy, otwartości...![]() Bardzo lubię Turcję, choć wiadomo, że to turystyczne spojrzenie. Byłam dwa razy - raz na wybrzeżu (Antalya, Kemer) i raz w Stambule ( Źle ze mną. W dwa tygodnie przeczytałam 7 książek Jo Nesbo. Obliczyłam, że to 2789 stron. Taki to mechanizm ucieczkowy a finalnie prokrastynacyjny... Jednak walczę Jutro praca bez wymówek od 8.30 do 15.30...
Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2013-08-09 o 22:03 |
||
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłej pracyGRATULACJE ![]() klas ki:
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wieczornie i burzowo!
Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, resztę jutro, więc na razie tylko - INGA SUPER SUPER SUPER!! WIELKIE BRAWA I GRATULACJE! ![]() (i przyznam się, że trochę Ci zazdroszczę przygody , bo to na pewno będzie świetna przygodaA ja mogę bez żadnej przesady powiedzieć, że miniony tydzień z pewnością mógłby się znaleźć w ścisłej czołówce najbardziej wykańczających, ale też produktywnych w całym moim życiu - znienacka wpadło mi długie i naprawdę trudne tłumaczenie techniczne, praktycznie niewykonalne w tak krótkim czasie, a ja je zrobiłam i to prawie nie odwołując lekcji i chodząc na intensywne warsztaty taneczne - kosztem snu, w tym tygodniu spałam średnio od 4:30 do 7:30, ale się udało No, pewnie też upał pomógł - Inga, znów wychodzi nasze włóczęgowskie pokrewieństwo, też kocham upały Specjalnie łażę po słońcu nawet jak mogę cieniem, do tego słuchając brazylijsko- pustynnych rytmów, żeby było jeszcze goręcej - to mój hit z ostatnich dni:http://www.youtube.com/watch?v=Z_8GoSVORfU Dziś zbiorcza lista "czerwcowa" za ostatni tydzień, bo wyjątkowo mam się czym pochwalić. Krótka acz treściwa - zrobienie tłumaczenia, które było nie do zrobienia ![]() - 8 godzin warsztatów samba oriental i pokrewnych gatunków (w tym 2h indywidualnie )- kupienie baletek i doszycie troczków - zabawa z pewnym towarzyskim przydrożnym kotem ![]() - oddanie zaległych książek do biblioteki, która jest mi zupełnie nie po drodze (miniżabka ostatniego miesiąca) - wymyślenie i zrobienie nowej gry na zajęcia Pomimo że jestem na maksa zmęczona i niewyspana i miałam też spore spięcia z tż to CZUJĘ MOC Super uczuciePS. Emilka, ja chyba w czerwcu przeczytałam jakoś w tydzień całe Millenium (ze 2000 stron) - szwedzkie kryminały już takie są, nie możesz sobie tego wyrzucać, po prostu inaczej się ich nie da czytać
|
|
#200 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam ten sam strach, też boję się niewyspania i zmęczenia, ale myślę, że adrenalina mnie doładuje, no i pogoda Słyszałam o tych książkach i po powrocie je pochłonę. Dziękuję Di! Też Emilko uznaję to za wyczyn ![]() Cytat:
Też mam poczucie, że zawdzięczam to tylko sobie, a raczej słuchaniu jakichś impulsów we mnie. No bo na kurs zapisałam się w lutym, w prawie ostatnim momencie mi się przypomniało, że chciałam go zrobić. Potem to szaleństwo z egzaminem. Teraz też stwierdziłam, że po prostu posiedzę i podzwonię by się dowiedzieć jakie są możliwości. Ale myslę, że też moja wypracowana pewność siebie procentuje, wcześniej nie mogłam się na to wszystko odważyć, zebrać.Cytat:
![]() Cytat:
Emi, czy Ty miałabyś może jakąś książkę o Turcji pożyczyć? Przewodnik, reportaż, cokolwiek. Albo czy mogłabyś podać jakieś warte przeczytania tytuły?
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2013-08-10 o 08:32 |
||||
|
|
|
#201 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a powiedz mi czy z ulicy Inflanckiej jest daleko na Kosciuszki? bo pan mowil ze 3-4 km i maks 20 min tramwajem, a mi w necie wyskoczylo ze ponad 40 min?![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() GRATULUJE WYJAZDU ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
To jak bedziesz cos wiedziala to daj znac Di wlasnie tych korkow i tego poruszania sie po miescie najbardziej sie obawiam wstyd sie przyznac, ale czasami jestem takim malym nieszczesciem, nawet u siebie w miescie kilka razy wsiadlam w zly autobus i mnie wywiozloKoshatka haha dobry sposob, na pewno skorzystam![]() L_ka wiem, wiem ja tez sie czesto wsciekam za kierownica bo niektorzy tak jezdza ze ale mam zasade, nigdy nie trabie na starsze osoby i na samochody z rejestracja z innego miasta ogolnie rzadko trabie, ale czasem mi sie zdarzy
staram się być miłą dziewczyną nie obgryzam paznokci ![]() systematycznie pracuje nad angielskim ![]() najwyższy czas nauczyć się gotować 5/50 Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2013-08-10 o 10:01 |
||||
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
Moim rodzicom też Turcja się bardzo podobała, ja nie byłam, ale chętnie kiedyś się wybiorę Także nasza Inga na pewno będzie zachwycona ![]() Cytat:
Musze sie od tego odzwyczaic, zdecydowanie...Ja nie lubie zbyt duzych upalow, aczkolwiek wczoraj chodzac po miescie w deszczu i zimnie (no, moze bez przesady, bo bylo ze 23 stopnie) jakos tak zatesknilam za przedwczorajszym upalem
|
|
#203 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Mi też
![]() Cytat:
Życzę Ci niesamowitej przygody!!! Siadam z Tobą (tylko trochę spóźniona ) i trzymam kciuki za wytrwałość i efektywność!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ojej, to bardzo miłe. Ty mnie też. Cytat:
Tak jest ze wszystkim – trzeba ćwiczyć. Też ze sobą gadam i byłam pewna, że tak mają wszyscy. Cześć Nebula! Twój blog też mi się podoba Cytat:
![]() O, ‘Przystanek Alaska’ – taki ciepły film, też chętnie wrócę. Edytowane przez lazy neko Czas edycji: 2013-08-10 o 10:38 |
||||||
|
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak się uda dzis jadę na wakacje
|
#205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Fragment z artykułu i link do niego: "Newsweek: A na czym poza tym miałby polegać dobry wypoczynek? Jacek Santorski: Na tym samym co dobra praca. Czyli na byciu obecnym, uważnym i zaangażowanym. Tu i teraz. I jeżeli ktoś umie być obecny z wnukiem, z żoną, w przyrodzie, w jeździe na rowerze, w grze w tenisa, to zazwyczaj umie też być obecny w pracy. I umie też wypoczywać. Newsweek: A co z poczuciem bycia potrzebnym? Pytam, bo praca to zapewnia, natomiast na wakacjach... Jacek Santorski: Proszę pamiętać, że w świetle odkryć naukowych człowiek nie jest istotą myślącą czy też dokonującą wyborów według wartości, ale racjonalizującą swoje przeświadczenia i nawyki. Czyli ja mogę się tak tłumaczyć, mówić, że ja tak robię, bo jestem potrzebny, ale tak naprawdę... Newsweek: No właśnie, o co tak naprawdę chodzi? Jacek Santorski: O dopaminę, czyli hormon, który działa jak amfetamina." http://spoleczenstwo.newsweek.pl/alk...06844,1,1.html ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Jestem pełna szacunku i podziwu dla Ciebie. Bardzo pięknie napisałaś. O śmierci, o towarzyszeniu, o własnej zmianie, o doświadczeniu życia w potrzasku, o wsparciu swojego mężczyzny. A książka/film "Jedz, módl sie i kochaj" - intuicję masz dobrą , dużo różni mnie od autorki, ale odnalazłam się w jej świecie jak w swoim. Wezmę się za książkę - jedną i drugą.---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Jakakolwiek myśl o przyszłości jest miażdzona w mojej głowie natychmiast listą argumentów jakiejś ciemnej mocy, a rezultatem jest wniosek, ze i tak nic nie wyjdzie, znacie to pewnie, nie będę się rozpisywac o tym. Przewija mi się ostatnio to co kręci sie wokół stwierdzenia HIGIENA UMYSŁU. Stopowanie negatywnych mysli. Czasem działa, a czasem mam wrażenie, że się oszukuję i nic ze mnie już nie będzie. Naprawdę mam ochotę na nowe życie, nową siebie, higienę umysłu, ciała, działanie w kierunku realizacji jakichś mrzonek w miejsce siedzenia i wzdychania, ze innym to sie udało, a mi się nigdy nie uda, bo przypominam sobie wtedy moją 6-letnią córkę, która ma dokładnie takie irytujące mocno nastawienie. Trudno mi ze sobą dojść do ładu. Bardzo. Prawie się spakowałam, wywaliłam mnóstwo rzeczy ze studiów i nie tylko. Marzy mi się porządek, żeby wiedzieć gdzie co jest i mieć to co potrzebne. Zauważyłam przy tym wyrzucaniu, że bardzo, bardzo dużo pisałam. Uciekałam od życia w pisanie, w tłumaczenie sobie pozytywów działania, w namawianie siebie do działania, w analizowanie myśli, przeszłości, spisywałam wartościowe rzeczy z książek, wszystko ku własnemu rozwojowi i wyjściu z problemów... a to kolejna ucieczka była i z perspektywy to widzę, mnóstwo zapisanych stron wyrzuciłam... Przy okazji tego pakowania mam mnogość myśli, nastrojów, od doła, rozpaczy, rezygnacji, poczucia porazki, do nadziei, świeżości, woli walki, woli zmiany.... I jeszcze pakowanie nie skończone, jeszcze segreguję co do śmieci co do wzięcia. I jeszcze jedna segregacja mnie czeka w Tomaszowie, dojrzeję do jeszcze większego wyrzucania - zmusi mnie pewnie ograniczona ilość schowków na przeszłość ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dziel się, jestem ich ciekawa.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|||
|
|
|
#206 |
|
Rozeznanie
|
PAtri, przyszła mi jeszcze jedna książka do głowy, która mogłaby Ci się spodobać "Elegancja". Ja właśnie czytam wersję angielską, ale widziałam też polską. Niby jest o ciuchach i stylu, a tak naprawdę o poszukiwaniu siebie.
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki.Dziewczyny, mam do oddania książki: Leon Festinger "Teoria dysonansu poznawczego" PWN 2007 Katarzyna Droga "Piszę maturę z polskiego" Aga-press 1994 Kathleen Taylor "Pranie mózgu" Świat książki 2006 Philip Barker "Metafory w psychoterapii" GWP 2000 Jeśli coś komuś pasuje dajcie znać. Inga, mam Twoje dyplomy z KLS.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-08-10 o 20:04 |
|
|
|
|
#208 | |
|
Zadomowienie
|
No, nadrobiłam
![]() Nebulko - przykro mi z powodu rezultatu ostatniej wizyty u lekarza Pamiętasz jak Ci mówiłam o tej dziewczynie z bloga "Ania maluje" (ma przewlekłą niezdiagnozowaną od wielu lat chorobę) która napisała do jakiegoś Uniwersytetu Medycznego w USA i dostała dużo przydatnych porad? Spróbuj też do nich napisać (mogłabyś poprosić ją mailowo o adres), nic to nie kosztuje, a możesz zyskać nową i cenną wiedzę. Zastanawiam się na ile Twoje problemy ze zdrowiem są spowodowane tymi wszystkimi stresami, których przez ostatnie lata miałaś niemało, wydaje mi się, że one naprawdę mogły mieć w tym bardzo duży udział Kto wie, może gdybyś mogła mieszkać w małym domku na wsi i zajmować się głównie przyrządzaniem potraw z własnoręcznie wyhodowanych produktów, tańcem i miłym spędzaniem czasu z mężem, rodziną i znajomymi, to choroba by minęła? Ciekawe jakimi ludźmi byśmy byli, gdyby można było wykasować co najmniej połowę złego stresu, jaki w życiu przeszliśmy?Czerwiec - Twój opis wakacji brzmi przecudownie, zwłaszcza kontakt z naturą (no, krwiopijców wyłaczywszy, brrr - nie wiem czy to możliwe, ale chyba jestem uczulona na komary, po ugryzieniu duże fragmenty skóry dookoła mi puchną, albo robi się miniwysypka i muszę pić wapno, bo bym nie zdzierżyła swędzenia - ostatnio trzepnęłam gryzącego mnie komara, ale do końca go nie zabiłam, tylko z satysfakcją się przyglądałam, jak się wije w konwulsjach czym przeraziłam mojego tż-ta, który się raczej nie spodziewał po mnie takiego okrucieństwa).Jak się odróżnia wiązy od grabów?Widziałam też Waszą dyskusję o zwracaniu się do teściowych - też preferuję formę bezosobową ("może przyniosę jeszcze herbaty" ?), a tż mówi do mojej mamy per "pani" po prostu.Prawie nic dziś nie zrobiłam. Nie ma to jednak jak mieć bata nad sobą ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
i kupiłam na all po angielsku, jakby ktoś chciał to też mogę się podzielić
|
|
|
#209 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie ta
i jak Ci się podobało? Patri, te dyplomy myślę, że możesz wyrzucić. Nie mam do nich sentymentu.
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam na fali poszukiwania porad jak być elegancka i wytworna jak Francuzka
i pamiętam, że na tym się głownie skupiałam, a potem miałam do niej wrócić i oczywiście tego nie zrobiłam Kurde no, fajnie było by być damą, ale chyba mi to nie grozi A Tobie przypadkiem wpadła w ręce czy ktoś Ci polecił?
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

]
Szok.

To moje ukochane miejsce na ziemi. 

klask i: jestes niesamowita 
)
ja mam ten sam strach, też boję się niewyspania i zmęczenia, ale myślę, że adrenalina mnie doładuje, no i pogoda