|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć Laseczki
Czy mogę do Was dołączyć? Mam 24 lata. Jestem początkującą ciężarówką - nie dość że pierwszy dzidziuś to jeszcze ma dopiero 6 tygodni, ale jest ![]() Stawiam każdemu po Tymbarku na wkupne
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ps; nie odmówiliśmy sobie też z TŻ odwiedzenia Smyka Megastore który był obok i obejrzenia wózków. Już zachorowaliśmy na wózki Mutsy ..hehe...widzę żę dla mężczyzy wybór wózka to jak przygotowania do kupna samochodu...trzeba mieć półroczny wywiad i wiedzieć wszystko o kierownicy, oponach, silniku ;p Dla kobiety ważniejsza estetyka...a to jak już przyuważyłam wogóle nie idzie w parze z lekkością i zwrotnością wózków. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-08-10 o 07:29 |
||
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny
jej jak ciąża zmienia Tż'ów masakra. mój mi się przed wczoraj oświadczył a nigdy bym nie pomyślała że wg ma takie zamiary. jej we wtorek USG nie moge już się doczekać, mam nadzieje, że zobaczę malutkie serduszko zamówiłam książkę dla mojego TŻ "Szkoła przetrwania dla przyszłych ojców" jest świetna miłego dnia Wam życzę Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2013-08-10 o 08:43 |
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie dziewczyny jakie macie objawy? Już się coś u Was dzieje nieprzyjemnego?
Mnie strasznie bolą cycuchy i kręgosłup (chociaż ostatnio już mniej). Do tego coraz bardziej odczuwam taką zapowiedź nudności. Nie mdli mnie, ale mam takie uczucie jakby przejedzenia, lekkich nudności. Pewnie pawikowanie się zapowiada ![]() Cytat:
![]() No właśnie to jest trochę smutne Moja teściowa natomiast to równa babka. Nie zwierzam się jej - wiadomo. Ale np. nigdy nie krępowałam się powiedzieć jej: o jeny, ale się źle czuję bo mam okres. Natomiast w domu wszystkiego musiałam dowiadywać się z Bravo i innych tego typu gazet Już przed drugim okresem zaopatrzyłam się w tampony ![]() Też jestem szczupła i wydaje mi się że i u mnie brzuch szybko się pojawi Mówisz że spodnie ciążowe nawet w pierwszych miesiącach to fajna sprawa? Może i ja przeszłabym się do H&M po powrocie od mamuśki (bo jedziemy) Bo w takich sklepach dla mam to widziałam że drożyzna straszna ![]() Cytat:
![]() Ja też nie mogę doczekać się USG. Idziesz prywatnie czy na NFZ? Kurka, ja obecnie troszkę nie jestem przy kasie, bo mieliśmy remont i maluszek troszkę nas zaskoczył Bo staraliśmy się długo a teraz dopiero się udało akurat w ten remont Ale podobno ten prywatny sprzęt o wiele lepszy jest. Sama nie wiem. A może dopiero na kolejne pójdziemy prywatnie jak już naprawdę będzie coś widać ![]() Też myślę o książce nie tylko dla TŻ (on trochę nieksiążkowy chłop bardziej człowiek obrazu A jak nie to się za czymś rozejrzę albo chociaż tamten tytuł spiszę
|
|
|
#1955 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny maluszek twój, kochane są takie mądrale ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie to będzie już druga wizyta, ale pierwsze USG - nie mogę się doczekać! Cytat:
Cytat:
Nic się nie martw, dacie sobie ze wszystkim radę ![]() Ja też nie bardzo dmogę pogadać z mamą, ale mam 2 siostry które mogę wypytać o wszystko więc tyle mam szczęścia Ale jestem w szoku, bo oboje rodzice się ucieszyli z dzieciaczka ![]() Cytat:
Zaczynają mi się chyba poranne mdłości... Co prawda jeszcze nie zaawansowane bardzo, ale tak mi było dziś niedobrze po mojej codziennej owsiance śniadaniowej że szok...
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzaga witaj
|
|
#1957 | |||||
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
u nas dziś fajna pogoda,wczoraj burza,deszcz i dziś jest czym oddychać Odziwo Tz nie pojechał dziś do pracy i zajmuje się córą, właśnie wyszli na dworek a ja trochę ogarnęłam domek,jeszcze podłogi umyć ![]() Zaraz zrobię sobie kawkę i wsunę pączusia ![]() Cytat:
![]() Co do pazurków,robię hybrydowe i nie widzę w tym nic złego ;-) Też chcę nad morze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już przekupiona,tymbark wypity Cytat:
przejął się rolą przyszłego ojca;-)Cytat:
Fajnie że teście się interesują
|
|
#1958 | |||
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
A jak wygladaja te spodnie? Takie jeansy z guma w pasie? Cytat:
![]() Ale dzisiaj przyjemnie bo chlodno
|
|||
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
moje to akurat nie jeansy ale coś w stylu rurek w kolorze khaki z domieszką bawełny i dzięki temu są miękkie. Mierzyłam wiele na wyprzedaży ale wszystkie przecenione były z jakichś dziwnych sztywnych materiałów że w końcu się poddałam usiadłam na podłodze i tż musiał ciągnąć mi je bo utknęły na dobre...
![]() swoją drogą...dziewczyny też jesteście takie słabe? ja czuję się fatalnie pod względem sił. nawet w kuchni przy blacie mam krzesło żeby siedzieć jak coś robię. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-08-10 o 12:14 |
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
A ja byłam w H&M i sie załamałam wszystkie te ubrania pomijajac juz nawet to ze jakieś szmaty to szaro-buro-czarno-białe. Straszna nędza. U was też tak to wygląda czy tylko u mnie tak słabo?
Ja też flak. Jak leże to się wkurzam żebym coś porobiła bo jak można tak bezczynnie a jak zaczynam coś robić to po 5 min zmęczona. Trzeba się pocieszać że to przejściowe. W I ciąży po 20 tyg dzień w dzień biegłam na autobus bo miałam na styk i nie sprawiało mi to kłoptu
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to pilot od telewizora i laptop przyrosną mi do ręki. Nie umiem się skupić, więc poza książkami ciążowymi nic innego chwilowo mnie nie interesuje, a branie nawet kąieli to dla mnie wielki wysiłek. Wczoraj z tż mierzyliśmy już rozmiary łóżeczka i planowaliśmy jak postawimy je w sypialni przy łóżku. To taka miła perspektywa, że aż trudno się powstrzymać |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
![]() Mam na imię Magda, z mężem staraliśmy się ponad rok o dzidziusia,aż wreszcie dzisiaj rano na teście zobaczyłam dwie kreseczki |
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
umówiłam się wczoraj na pierwszą wizytę, na 21.08. to już będzie 7 tydzień, więc wszystko powinno być ładnie widać
![]() w poniedziałek gin dał mi tylko potrzebne recepty na Duphaston, ale zapomniałam go spytać, czy robić już jakieś badania na tę następną wizytę. jak myślicie? poszłabym może zrobić morfologię i mocz na początek... wypoczywającym życzę pogody i spokoju. za wszystkie wizyty trzymam kciuki! |
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Wróciłam znad morza przedwczoraj. W największy upał Wypiliśmy 4 1,5 l butelki wody po drodze. Miałam lnianą ściereczkę, którą moczyłam zimną wodą i okrywałam sobie brzuch żeby sie troszkę ochłodzić.Dotarliśmy cali i zdrowi. Trochę miałam plamień, ale były żółte i nie martwiły mnie jak te wcześniejsze. Cały czas biorę luteinę 2xdziennie. Wizytę u lekarza mam we wtorek, więc od wtorku mam zwolnienie, a urlop miałam tylko do wczoraj, więc w poniedziałek muszę iść do pracy. Mam nadzieję, że nie będzie upału, bo ciężko to zniosę ![]() Muszę powiedzieć szefowej, uzgodnić z nią plan działania, żeby wzięła dziewczynom stażystkę, pokazać im co i jak. Nie wiem jak sobie poradzą, wiem, że są przerażone. I ja też. W ogole wiecie co. Odnośnie zakupów dla dziecka. Ja nie mam kompletnie nic. I najgorsze, że nie bardzo nawet wiem co powinnam kupić. Ale nie myślę o tym na razie. W tym momecie bardziej martwię się w czym ja będę chodzić. Moja mama już lata po lumpeksach i szuka mi czegoś odpowiedniego. Przed nami zima z brzuszkami. I jeszcze jedno. Nie zrobiłam jeszcze badań krwi, bo zwyczajnie nie mam już pieniędzy... A dziś mam ostatni dzień 8 tygodnia wg OM. I w ogóle zagubiona jestem jak cholercia. Dziś czuję się gorzej. Od rana od 6:30 nie śpię, bo obudziły mnie nudności. Wypiłam miętę i zjadłam śniadanie. Przeszło. Teraz miałam spadek formy i musiałam poleżeć, dopadła mnie zgaga ![]() W ogole TŻ się na mnie denerwuje, bo mówi, że ja nie umiem odpoczywać i że może mnie jest wszystko jedno, ale tej tam na dole nie jest (my chcemy córeczkę). Ja jestem osobą bardzo aktywną i nie umiem bezczynnie siedzieć. A teraz muszę... I w ogole zaskakuje mnie, że ten bejbik tam na dole jest jeszcze taki tyci a tyle sił odbiera ![]() Zaczęłam kupować gazetę M jak Mama
|
|
|
|
#1966 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też miałam zmartwienia na początku, ale to chyba normalne - później zostaje tylko radość... no i troszkę nerwów Side85 Side, te spodnie były takie 7/8? Bo mnie też kiedyś kusiły, ale kolejka do przymierzalni była straasznie długa ![]() Mojej mamie stuknęła pięćdziesiątka w tym roku i w zasadzie odkąd się wyprowadziłam po ślubie przeszło rok temu zostałyśmy najlepszymi "psiapsiułami" Ja wózek mam już wypatrzony, więc mam nadzieję, że mój W. nie będzie miał wiele uwag ![]() Cytat:
Cytat:
Chodzę prywatnie, ale jako że chwilowo muszę trochę częściej, bo lekarka musi załapać w jakim tempie rośnie to moje małe, to niestety trochę wydaję... Ale u nas na NFZ nie ma dużego wyboru fajnych lekarzy... Wybieraj raczej lekarza, a nie czy prywatnie czy NFZ, bo najważniejsze zaufanie wg mnie ![]() Z książek polecam "W oczekiwaniu na dziecko" - mam i fajnie się czyta. Cytat:
Cytat:
rzeczywiście, chyba za dużo się martwisz, ale podejrzewam, że tak jak u mnie było po wizycie, nawet jak się nie chce to się nie da sobie wytłumaczyć ale spróbuj uwierzyć, że wszystko, ale to wszytsko, czyli Wasze zdrowie, zakupy, praca, jakoś się ułoży, bo Ty masz mieć dziecko i już I życzę spokoju i córy! (też bym trochę chciała - coś tak tam czuję, ale intuicja nie jest moją mocną stroną... )
|
|||||
|
|
|
#1967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1968 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
Wczoraj nie miałam neta i nie dałam rady zajrzeć. Po wczorajszej wizycie super!!! Widziałam ręce, nogi i buzię ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko podobno grzecznie układa sie tak, jak Pani Dr sobie życzyła, ale mogłoby być mniej grzeczne na genetycznych w środę to dłuzej pooglądam Cytat:
![]() Powiem Ci, że chodze prywatnie, mam USG co miesiąc i nie wyobrażam sobie inaczej. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1969 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Dolaczam do obkupionych w H&M - udalo mi sie dorwac spodnie w odpowiednim chyba rozmiarze ![]() Faktycznie sie opacaly, zwlaszcza ze najpierw sie natknelam na takie za 130zl
|
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dajcie foto tych spodni z H&M, moze i ja skocze jutro
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak pisałam oparcie w mamie w takiej sytuacji jak pierwsza ciąża jest nieocenione i cudownie jest pożartować z mamą na każdy temat nawet ten dotyczący sexu. Oczywiście wszystkio w granicach dobrego smaku. Zdradź jaki wózek wypatrzyłaś i czy testowałaś Cytat:
![]() teQiba kupując ciążowe spodnie stałaś się oficjalną ciężarówką
Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-08-11 o 06:53 |
||
|
|
|
#1972 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siedzę już u mamuśki - przyjechaliśmy rozwieźć zapro na ślub no i zrobic sobie takie mini wakacje, bo TŻ ma parę dni wolnego. I kurde 5km od celu nam się samochód zepsuł Czyli rozniesiemy je - w dosłownym tego słowa znaczeniu Teściowa od razu kapnęła się że jestem w ciąży. Ale co się dziwic - siorka TŻ jest rok po urodzeniu dzidziusia, a jego bratowa ma za sobą już dwójkę ale też urodzonych niedawno, więc od razu zauważyła że odstawiłam piwo, kawę, że mi cycuchy urosły i że mój TŻ jakiś w skowronkach się zrobił Ale w domu sytuacja nieciekawa (chora i baaardzo kapryśna babcia) - wolę na razie mamie nie mówic. I tak ma zmartwienie ![]() Cytat:
![]() Ja całe szczęście mam tą teściową no i bratową TŻ, za która niespecjalnie przepadam, ale dużo wie, na pewno doradzi w zakupach, itp. Co do farb - ja farbuję henną. W sumie ostatni raz farbowałam z 2 miechy temu - teraz mam po prostu miesiące trolla - dobrze że chociaż pazury maluję i makijaż jako taki robię. Ale na ślub sobie pofarbuję ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Super Na zdrówko Cytat:
![]() Cytat:
I dziewczyny podpowiedzą co i jak
|
|
|
#1973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie jakąś gazetkę też zacznę kupowac ![]() Co do aktywności - mam to samo. Kiedyś codziennie cwiczyłam - rowerek, Jillian Michaels. Teraz jednak zostaje tylko rowerek na minimalnym obciążeniu i chyba o jakiejś jodze pomyślę Co do ciuchowych zakupów - ja się tych spodni najbardziej boję Wszystkie mam takie mega obcisłe a wiem że się rozrosnę. A spodnie to chyba po butach najdroższy wydatek. No ale może zrobię nalot na ciuchlandy ![]() Co do dziecięcych - dopiero jak poznamy płec to zacznę kupowac ciuszki. Chyba że trafię na takie naprawde unisex w które i chłopca i dziewczynkę można ubrac Cytat:
Mój upatrzony przyjmuje tak czy siak na NFZ. Ale nie wiem jak z kolejkami - na foracvh z tamtego roku piszą że 2-3 dni się czeka więc może wiele się nie zmieniło ![]() Od kiedy teściowa wie to mi już trochę lżej - mam przynajmniej kobietę do pogadania. Ale ze względu na sytuację u mamy ma zakaz mówienia komukolwiek o tym przynajmniej na razie. Bardzo proszę
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Witam was dziewczynki w ten słoneczny dzień.
Dziś chyba znów będzie cieplutko po tych kilku dniach deszczyku i zachmurzenia Moja córa jeszcze śpi a ja powoli się szykuje bo na południe wybieramy sie do kościółka Później w planach basenik Życzę miłej , słonecznej ale nie gorącej niedzieli
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
ja kupiłam te http://www.hm.com/de/product/13716?article=13716-B
Wygodne, nawet jak się nie ma dużego brzuszka, bo pas można odwinąć i nawet wtedy nie wyglądają na ciążowe. Mnie męczy jakas paskudna alergia, a moich normalnych leków brać nie mogę, więc kicham. Zaczęłam właśnie 12 tydzień i jak czarodziejską różdżką- wrócił mi apetyt, ze zdwojoną siłą.
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom dzięki! Faktycznie fajne, i cena też
Może się przejadę dzisiaj
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skonczony 12 tydzien i wcinam już bułki,pączusie i inne smakołyki ![]() Ja mam jedne jeansy z poprzedniej ciąży i dziewczynki mam spodnie do opchnięcia z firmy Branco ,one są nowe, zero śladów używania, na brzuszku bawełna najlepszej jakości jakby któraś była zainteresowana ,co do ceny to fortuny nie chcę ![]() http://www.branco.pl/sklep/spodnie-model-123-p-873.html Ja mam raczej rozmiar L; Jakby któraś była zainteresowana podam na prv dokładne wymiary ![]() Jeans jest mięciutki i fajnie się rozciągają, zamierzam kupić teraz sobie również z tej samej firmy
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witajcie po dlugiej przerwie. Wczoraj wróciliśmy Wakacje nad morzem udały się bardzo, pogoda dopisała Niestety w podróży powrotnej dopadł mnie straszny ból z prawej strony brzucha, promieniujący na plecy i w stronę uda.Na domiar złego jak do tej pory wymiotowałam 2 razy przez całą ciąże tak wracając musieliśmy się zatrzymywać 4 razy. Wytrzęsło mną na tych naszych polskich drogach, ból wcale nie przechodził. Wróciliśmy do domu i pojechaliśmy na IP, tam wysłano mnie do ginekologa, na szczęście z fasolką wszystko ok, nic się złego nie dzieje. A ból to prawdopodobnie nerki Jestem obciążona genetycznie bo u mnie wszyscy domownicy mieli epizody z kamicą nerkową, a babcia nawet przeszczep nerki. Mamie w pierwszej ciąży też nerki dały się we znaki W każdym razie po kroplówkach i zastrzyku przeszło. We wtorek mam wizytę dowiem się co dalej. ach i powiedziano mi, że mam dużo pić, w upały nawet 4 l dziennie, żeby nerki dobrze pracowały. Także dziewczyny z tym piciem to naprawdę trzeba się pilnowac i zmuszać nawet jeśli się nie chce. Jakby nieszczęść było mało to po powrocie dowiedzieliśmy się, że rodzice mieli wypadek samochodowy. Jechali w góry na wakacje. Wpadli w poślizg i dachowali. Całe szczęście nic im się nie stało, ale gdybyście zobaczyły auto...to cud że skończyło się na siniakach i lekko rozciętej ręce taty Ale czuje się fatalnie, aż mi się płakać chce jak pomyśle że mogli się zabić. Jak zobaczyłam auto to się poryczałam. Od strony taty urwały się drzwi z zawiasów dach wgnieciony, przód i tył zmiażdżony dobrze, że auto było bezpieczne i miało dużo poduszek powietrznychWitam nowe mamusie rozgośćcie się
|
|
|
|
#1979 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Nie udzielam się za bardzo, bo nie mogę ogarnąć z tym wszystkim
Mdłości mi przeszły ale mam okropne problemy z kręgosłupem.. Boli praktycznie cały czas i jest to naprawdę mocny ból. Miałyście podobne problemy? (jestem w 12 tyg.)baja_86 - dobrze, że Twoim rodzicom nic się nie stało. Trzymaj się i postaraj zrelaksować - dla Fasolki
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie poduszkę do spania, taką długą. Stosuje plastry rozgrzewając e i w miarę możliwości staram się delikatnie ćwiczyć. To dopiero 12 tydzień u nas- ja się pojawi brzuch, to niestety będzie gorzej. Podobno dobrze działaja jeszcze masaże- na razie mogę sie ruszać, jak będzie gorzej to spróbuję. Baja- dobrze, ze Twoim rodzicom nic się nie stało
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

Czy mogę do Was dołączyć? 

jej jak ciąża zmienia Tż'ów masakra. mój mi się przed wczoraj oświadczył
a nigdy bym nie pomyślała że wg ma takie zamiary. jej we wtorek USG nie moge już się doczekać, mam nadzieje, że zobaczę malutkie serduszko
miłego dnia Wam życzę
Moja teściowa natomiast to równa babka. Nie zwierzam się jej - wiadomo. Ale np. nigdy nie krępowałam się powiedzieć jej: o jeny, ale się źle czuję bo mam okres. Natomiast w domu wszystkiego musiałam dowiadywać się z Bravo i innych tego typu gazet
Bo w takich sklepach dla mam to widziałam że drożyzna straszna