Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 06:00   #1951
dzaga1989
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cześć Laseczki Czy mogę do Was dołączyć? Mam 24 lata. Jestem początkującą ciężarówką - nie dość że pierwszy dzidziuś to jeszcze ma dopiero 6 tygodni, ale jest Mój TŻ jest przeszczęśliwy, ja nieco zszokowana, bo martwię się, że może sobie nie poradzę z tym wszystkim. Postanowiłam zatem dołączyć do Was, bo w grupie zawsze raźniej. Na mamuśkę raczej nie mogę liczyć - u nas intymniejsze tematy to totalne tabu, wszystko jest zastępowane "bezpiecznymi" słowami (moja mama nawet nie umie powiedzieć "chłopak" tylko "przyjaciel" - cóż, taka mentalność). Dobra, rozgadałam się. Teraz pytanko - czy przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła?
Stawiam każdemu po Tymbarku na wkupne
Stary 2013-08-10, 06:26   #1952
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez komciak Pokaż wiadomość
p

Byłam dzisiaj w H&M na przecenach i kupiłam fajne spodnie ciążowe za 30zł Jeszcze trochę w szafie przeleżą, bo jeszcze ich nie potrzebuję, ale żal było nie kupić . Także, która ma dostęp do H&M to warto rzucić okiem oczywiście skarpetek "I<3 MUM" i "I<3DAD" nie mogłam sobie równiez odmówić
dzięki za informację. Ja jestem w 10 tygodniu i chyba przez to że jestem dośćszczupła z natury każdy wystający brzuszek nawet z opicia się mocno wodą jest już wystający na tyle że chodzę z rozpiętymi lekko spódnicami co zasłaniam bluzką, bo w te upały nawet nie próbuje się wciskać w spodnie. I dzięki tobie wybrałam się do h&m i wprawdzie TŻ musiał obwieźć mnie po trzech kolejnych ale zdobyłam za 30zł wspaniałe spodnie ciążowe. Nawet nie wiedziałam żę mogą być takie wygodne. Pewnie od września będę już je nosiła. I ta cena...normalnie szok. Wzięłabym więcej, ale były albo bardzo malutkie 34 a przecież przytyjemy albo z dziwnych materiałów któr nie oddychają. Zresztą widziałam mnóstwo w cenie regularnej 80zł, które były bardzo ładne więc jeszcze przyjdzie czas

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki Czy mogę do Was dołączyć? Mam 24 lata. Jestem początkującą ciężarówką - nie dość że pierwszy dzidziuś to jeszcze ma dopiero 6 tygodni, ale jest Mój TŻ jest przeszczęśliwy, ja nieco zszokowana, bo martwię się, że może sobie nie poradzę z tym wszystkim. Postanowiłam zatem dołączyć do Was, bo w grupie zawsze raźniej. Na mamuśkę raczej nie mogę liczyć - u nas intymniejsze tematy to totalne tabu, wszystko jest zastępowane "bezpiecznymi" słowami (moja mama nawet nie umie powiedzieć "chłopak" tylko "przyjaciel" - cóż, taka mentalność). Dobra, rozgadałam się. Teraz pytanko - czy przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła?
witamy w wątku. Mamuniu, pamiętam jak moja mama mówiąc swoim koleżankom o moim chłopaku wtedy wiele lat temu nazywała TŻ "kolegą" choć wiedziała że ze sobą sypiamy Na szczęśćie potem stał się narzeczonym a potem mężem i problem z głowy. Najgorsze, że nie możesz sobie z nią porozmawiać o intymnych sprawach. Moja maminka jest w wieku waszych babci bo byłam drugim bardzo późnym dzieckiem, a mimo to zawsze mogłam z nią porozmawiać o bardzo intymnych sprawach, w tym pośmiać się z tematów sexu. Mam czasem wrażenie żę starsze pokolenie było bardziej zepsute niż nasze w tej kwestii, a to potem nastąpiła era wyzwolenia sexualnego i pewne tematy stały się tematami tabu.

ps; nie odmówiliśmy sobie też z TŻ odwiedzenia Smyka Megastore który był obok i obejrzenia wózków. Już zachorowaliśmy na wózki Mutsy ..hehe...widzę żę dla mężczyzy wybór wózka to jak przygotowania do kupna samochodu...trzeba mieć półroczny wywiad i wiedzieć wszystko o kierownicy, oponach, silniku ;p Dla kobiety ważniejsza estetyka...a to jak już przyuważyłam wogóle nie idzie w parze z lekkością i zwrotnością wózków.

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-08-10 o 06:29
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 07:37   #1953
BeautifulLie
Zadomowienie

hej Dziewczyny jej jak ciąża zmienia Tż'ów masakra. mój mi się przed wczoraj oświadczył a nigdy bym nie pomyślała że wg ma takie zamiary. jej we wtorek USG nie moge już się doczekać, mam nadzieje, że zobaczę malutkie serduszko zamówiłam książkę dla mojego TŻ "Szkoła przetrwania dla przyszłych ojców" jest świetna miłego dnia Wam życzę

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2013-08-10 o 07:43
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 08:13   #1954
dzaga1989
Zakorzenienie

Ogólnie dziewczyny jakie macie objawy? Już się coś u Was dzieje nieprzyjemnego? Mnie strasznie bolą cycuchy i kręgosłup (chociaż ostatnio już mniej). Do tego coraz bardziej odczuwam taką zapowiedź nudności. Nie mdli mnie, ale mam takie uczucie jakby przejedzenia, lekkich nudności. Pewnie pawikowanie się zapowiada

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dzięki za informację. Ja jestem w 10 tygodniu i chyba przez to że jestem dośćszczupła z natury każdy wystający brzuszek nawet z opicia się mocno wodą jest już wystający na tyle że chodzę z rozpiętymi lekko spódnicami co zasłaniam bluzką, bo w te upały nawet nie próbuje się wciskać w spodnie. I dzięki tobie wybrałam się do h&m i wprawdzie TŻ musiał obwieźć mnie po trzech kolejnych ale zdobyłam za 30zł wspaniałe spodnie ciążowe. Nawet nie wiedziałam żę mogą być takie wygodne. Pewnie od września będę już je nosiła. I ta cena...normalnie szok. Wzięłabym więcej, ale były albo bardzo malutkie 34 a przecież przytyjemy albo z dziwnych materiałów któr nie oddychają. Zresztą widziałam mnóstwo w cenie regularnej 80zł, które były bardzo ładne więc jeszcze przyjdzie czas

witamy w wątku. Mamuniu, pamiętam jak moja mama mówiąc swoim koleżankom o moim chłopaku wtedy wiele lat temu nazywała TŻ "kolegą" choć wiedziała że ze sobą sypiamy Na szczęśćie potem stał się narzeczonym a potem mężem i problem z głowy. Najgorsze, że nie możesz sobie z nią porozmawiać o intymnych sprawach. Moja maminka jest w wieku waszych babci bo byłam drugim bardzo późnym dzieckiem, a mimo to zawsze mogłam z nią porozmawiać o bardzo intymnych sprawach, w tym pośmiać się z tematów sexu. Mam czasem wrażenie żę starsze pokolenie było bardziej zepsute niż nasze w tej kwestii, a to potem nastąpiła era wyzwolenia sexualnego i pewne tematy stały się tematami tabu.

ps; nie odmówiliśmy sobie też z TŻ odwiedzenia Smyka Megastore który był obok i obejrzenia wózków. Już zachorowaliśmy na wózki Mutsy ..hehe...widzę żę dla mężczyzy wybór wózka to jak przygotowania do kupna samochodu...trzeba mieć półroczny wywiad i wiedzieć wszystko o kierownicy, oponach, silniku ;p Dla kobiety ważniejsza estetyka...a to jak już przyuważyłam wogóle nie idzie w parze z lekkością i zwrotnością wózków.
Dziękuję za ciepłe przyjęcie

No właśnie to jest trochę smutne Moja teściowa natomiast to równa babka. Nie zwierzam się jej - wiadomo. Ale np. nigdy nie krępowałam się powiedzieć jej: o jeny, ale się źle czuję bo mam okres. Natomiast w domu wszystkiego musiałam dowiadywać się z Bravo i innych tego typu gazet Mieszkałam na wsi, więc nie miałam nawet dostępu do neta. Jak miałam po raz pierwszy okres to tak cichcem to wszystko przeszło. Mama powiedziała mi: będziesz tak miała teraz co miesiąc. Koniec. Kropka. Wcisnęła mi opakowanie podpasek Bella - tych takich grubych i jedziesz mała Już przed drugim okresem zaopatrzyłam się w tampony
Też jestem szczupła i wydaje mi się że i u mnie brzuch szybko się pojawi Mówisz że spodnie ciążowe nawet w pierwszych miesiącach to fajna sprawa? Może i ja przeszłabym się do H&M po powrocie od mamuśki (bo jedziemy) Bo w takich sklepach dla mam to widziałam że drożyzna straszna

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny jej jak ciąża zmienia Tż'ów masakra. mój mi się przed wczoraj oświadczył a nigdy bym nie pomyślała że wg ma takie zamiary. jej we wtorek USG nie moge już się doczekać, mam nadzieje, że zobaczę malutkie serduszko zamówiłam książkę dla mojego TŻ "Szkoła przetrwania dla przyszłych ojców" jest świetna miłego dnia Wam życzę
Ojeeeej to gratuluję
Ja też nie mogę doczekać się USG. Idziesz prywatnie czy na NFZ? Kurka, ja obecnie troszkę nie jestem przy kasie, bo mieliśmy remont i maluszek troszkę nas zaskoczył Bo staraliśmy się długo a teraz dopiero się udało akurat w ten remont Ale podobno ten prywatny sprzęt o wiele lepszy jest. Sama nie wiem. A może dopiero na kolejne pójdziemy prywatnie jak już naprawdę będzie coś widać
Też myślę o książce nie tylko dla TŻ (on trochę nieksiążkowy chłop bardziej człowiek obrazu ) ale przede wszystkim dla siebie. Kiedyś widziałam u bratowej TŻ taką świetną książkę o macierzyństwie chyba ogólnie dla par. Może im już niepotrzebna to pożyczę A jak nie to się za czymś rozejrzę albo chociaż tamten tytuł spiszę
Stary 2013-08-10, 10:16   #1955
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Ja też mam wizytę 19 sierpnia Co do bóli w podbrzuszu to właśnie dzisiaj mam ale to może dlatego że dzisiaj miałby być kolejny okres .
Dzisiaj mój mały mówi w autobusie do mnie: "masz duży brzuch tak? i masz w nim dzidziusia tak? acha to dzidziuś też zajdł tic taca tak? " a mówiłam mu tylko że nie moge go nosić bo mam dzidziusia ze dwa razy u mnie dalej nikt nie wie czekamy do wizyty z usg chyba że młody się szybciej wygada
Mdłości już miałam teraz zgaga masakra w poprzedniej ciąży nic mi nie było potwierdza się to że każda ciąża inna
to czekamy razem na wizytę
Fajny maluszek twój, kochane są takie mądrale

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
ale tu sie duzo dzieje, fajnie bo jestescie bardzo pozytywne
ja jestem po mojej wizycie i moje malenstwo ma juz 2,5 cm i widac bylo zarysy dzieciatka i nawet jego ruchy niesamowite uczucie

apropos bolow brzuszka to tez tak mam, jeden dzien czuje sie rewelacyjnie, moge gory przenosic a nastepnego tylko spac, no ale takie sa poczatki.

Powiedzcie prosze slyszalyscie cos moze, ze niby w ciazy nie powinno sie farbowac wlosow i malowac paznokci?? Ostatnio ktos mi tak powiedzial ale w sumie wszystkie kobietki, ktore znam i maja dzieci farbowaly wiec sama nie wiem, a nie chce dac sie zwariowac
Ja się naczytałam o farbowaniu, ale wystarczy podobno unikać farb z amoniakiem - ja "muszę" farbować włosy wiec nie odpuszczę sobie tego, ale już zakupiłam bezamoniakową farbę

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Hej. Ja też mam 19 sierpnia wizyte - pierwszą. Będzie to ok 6 tydzien. Bardzo się boje. Dzis moj maż stwierdził ze musi popytac lekarza czy w czasie ciazy moge brać jakieś tabletki na narwy bo stwierdził ze nie wytrzyma ze mna do konca ciazy. Ratunku
Następna na 19 sierpnia, super U mnie to będzie już druga wizyta, ale pierwsze USG - nie mogę się doczekać!

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
aj aj..
poczułam niedawno, że mi jakoś... mokro
i mam jakieś brązowe upławy czy jak to nazwać
:|
mam nadzieję, że to z serii "tych normalnych", bo wyczytałam w necie, że się zdarzają
Mnie się też zdarzają takie jasnobrązowe, lekarz powiedział że to w porządku, póki nie widać żywej krwi powinno być ok, chyba że są to iloci ogrooomne... ?

Cytat:
Ja też mam 24 lata, też pierwsza ciąża, u mnie według OM to też 6 tydzień Nic się nie martw, dacie sobie ze wszystkim radę
Ja też nie bardzo dmogę pogadać z mamą, ale mam 2 siostry które mogę wypytać o wszystko więc tyle mam szczęścia Ale jestem w szoku, bo oboje rodzice się ucieszyli z dzieciaczka Nie mówię już o teściach, którzy do mnie dzwonią codziennie z pytaniem jak się czuję i czy maluszek już kopie

Cytat:
GRATULACJE! już nie pamiętam kiedy mój tż mi się oświadczał...

Zaczynają mi się chyba poranne mdłości... Co prawda jeszcze nie zaawansowane bardzo, ale tak mi było dziś niedobrze po mojej codziennej owsiance śniadaniowej że szok...
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:27   #1956
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
mój mi się przed wczoraj oświadczył a nigdy bym nie pomyślała że wg ma takie zamiary.
serdecznie gratuluje

dzaga witaj
Stary 2013-08-10, 10:29   #1957
Enia_
Zadomowienie

Czesc dziewczynki
u nas dziś fajna pogoda,wczoraj burza,deszcz i dziś jest czym oddychać
Odziwo Tz nie pojechał dziś do pracy i zajmuje się córą, właśnie wyszli na dworek a ja trochę ogarnęłam domek,jeszcze podłogi umyć
Zaraz zrobię sobie kawkę i wsunę pączusia

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
czesc
Wlosow nie farbuje wiec nie pomoge, ale co do paznokci to ja tam maluje... Trzeba dobrze wywietrzyc pozniej mieszkanie i jest ok

Super! Ciesze sie ze wszystko ok

Wlasnie sie dowiedzialam ze moze i ja nad morze pojade Na ten dlugi weekend co ma byc... Ale sie rozmarzylam Dziewczynom naszym chyba nadmorski jod dobrze zrobil
Ja dziś zamierzam pomalować włoski
Co do pazurków,robię hybrydowe i nie widzę w tym nic złego ;-)
Też chcę nad morze

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Hej Ja już spakowana, w nocy ruszamy do rodzinki na Mazury Czeka nas długa droga i mnóstwo przystanków

Będę was podczytywać na telefonie

3majcie się Mamy ciepło
zazdroszczę bardzo bardzo ! zyczę miłego wypoczynku

Cytat:
Witamy
Ja już przekupiona,tymbark wypity

Cytat:
Bravo przejął się rolą przyszłego ojca;-)

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
to czekamy razem na wizytę
Fajny maluszek twój, kochane są takie mądrale

Ja się naczytałam o farbowaniu, ale wystarczy podobno unikać farb z amoniakiem - ja "muszę" farbować włosy wiec nie odpuszczę sobie tego, ale już zakupiłam bezamoniakową farb

Następna na 19 sierpnia, super U mnie to będzie już druga wizyta, ale pierwsze USG - nie mogę się doczekać!

Mnie się też zdarzają takie jasnobrązowe, lekarz powiedział że to w porządku, póki nie widać żywej krwi powinno być ok, chyba że są to iloci ogrooomne... ?

Ja też mam 24 lata, też pierwsza ciąża, u mnie według OM to też 6 tydzień Nic się nie martw, dacie sobie ze wszystkim radę
Ja też nie bardzo dmogę pogadać z mamą, ale mam 2 siostry które mogę wypytać o wszystko więc tyle mam szczęścia Ale jestem w szoku, bo oboje rodzice się ucieszyli z dzieciaczka Nie mówię już o teściach, którzy do mnie dzwonią codziennie z pytaniem jak się czuję i czy maluszek już kopie

GRATULACJE! już nie pamiętam kiedy mój tż mi się oświadczał...

Zaczynają mi się chyba poranne mdłości... Co prawda jeszcze nie zaawansowane bardzo, ale tak mi było dziś niedobrze po mojej codziennej owsiance śniadaniowej że szok...
Ja też farbują bez amoniaku
Fajnie że teście się interesują
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 10:34   #1958
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Hej Ja już spakowana, w nocy ruszamy do rodzinki na Mazury Czeka nas długa droga i mnóstwo przystanków

Będę was podczytywać na telefonie

3majcie się Mamy ciepło
Udanego wypoczynku

Cytat:
Kusicie...
A jak wygladaja te spodnie? Takie jeansy z guma w pasie?

Cytat:
Gratuluje zareczyn

Ale dzisiaj przyjemnie bo chlodno
Stary 2013-08-10, 11:10   #1959
side85
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Kusicie...
A jak wygladaja te spodnie? Takie jeansy z guma w pasie?
moje to akurat nie jeansy ale coś w stylu rurek w kolorze khaki z domieszką bawełny i dzięki temu są miękkie. Mierzyłam wiele na wyprzedaży ale wszystkie przecenione były z jakichś dziwnych sztywnych materiałów że w końcu się poddałam usiadłam na podłodze i tż musiał ciągnąć mi je bo utknęły na dobre... poczułam się jak prawdziwa ciężarówka mimo że jak pisałam jestem dość szczupłą osobą a co dopiero jak przytyjemy...tak więc wziełam rozmiar większe, żeby były dobre w jesieni. Mogłabym je nosić od dziś bo to na prawdę super wygodna sprawa z tym materiałem. Jeansy w cenie regularnej to wydatek 149zł w h&m więc myślę że gruba przesada na kilka miesięcy tym bardziej żę trudno przewidzieć na ile starczą bo mogą nogi więcej przytyć. Widziałam że na allegro wiele dziewczyn licytuje takie spodnie więc najlepiej udać się do h&m wybrać odpowiedni rozmiar i licytować takie same na allegro

swoją drogą...dziewczyny też jesteście takie słabe? ja czuję się fatalnie pod względem sił. nawet w kuchni przy blacie mam krzesło żeby siedzieć jak coś robię.

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-08-10 o 11:14
Stary 2013-08-10, 11:23   #1960
kamilast
Raczkowanie

A ja byłam w H&M i sie załamałam wszystkie te ubrania pomijajac juz nawet to ze jakieś szmaty to szaro-buro-czarno-białe. Straszna nędza. U was też tak to wygląda czy tylko u mnie tak słabo?
Ja też flak. Jak leże to się wkurzam żebym coś porobiła bo jak można tak bezczynnie a jak zaczynam coś robić to po 5 min zmęczona. Trzeba się pocieszać że to przejściowe. W I ciąży po 20 tyg dzień w dzień biegłam na autobus bo miałam na styk i nie sprawiało mi to kłoptu
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:46   #1961
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
A ja byłam w H&M i sie załamałam wszystkie te ubrania pomijajac juz nawet to ze jakieś szmaty to szaro-buro-czarno-białe. Straszna nędza. U was też tak to wygląda czy tylko u mnie tak słabo?
Ja też flak. Jak leże to się wkurzam żebym coś porobiła bo jak można tak bezczynnie a jak zaczynam coś robić to po 5 min zmęczona. Trzeba się pocieszać że to przejściowe. W I ciąży po 20 tyg dzień w dzień biegłam na autobus bo miałam na styk i nie sprawiało mi to kłoptu
jak dla mnie w h&m to wogóle są straszne szaro-bure szmaty a po prostu od czasu do czasu coś im się uda. Co nie zmienia faktu, że pozostają jedną z tych sieciówek gdzie zawsze można coś wyszukać za rozsądne pieniądze. Pominę kwestię jakości wielu z ich rzeczy.

Jak tak dalej pójdzie to pilot od telewizora i laptop przyrosną mi do ręki. Nie umiem się skupić, więc poza książkami ciążowymi nic innego chwilowo mnie nie interesuje, a branie nawet kąieli to dla mnie wielki wysiłek.
Wczoraj z tż mierzyliśmy już rozmiary łóżeczka i planowaliśmy jak postawimy je w sypialni przy łóżku. To taka miła perspektywa, że aż trudno się powstrzymać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 14:57   #1962
MySSaaa
Zadomowienie

Witam serdecznie Skromnie zapytam,czy przyjmiecie mnie do siebie?
Mam na imię Magda, z mężem staraliśmy się ponad rok o dzidziusia,aż wreszcie dzisiaj rano na teście zobaczyłam dwie kreseczki Mam nadzieje,ze bede mogła do Was dołaczyć i dzielić się tymi wspaniałymi chwilami. Pozdrawiam
MySSaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:04   #1963
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MySSaaa Pokaż wiadomość
Mam na imię Magda, z mężem staraliśmy się ponad rok o dzidziusia,aż wreszcie dzisiaj rano na teście zobaczyłam dwie kreseczki Mam nadzieje,ze bede mogła do Was dołaczyć i dzielić się tymi wspaniałymi chwilami. Pozdrawiam
Witam serdecznie
Stary 2013-08-10, 15:36   #1964
margo80
Zakorzenienie

umówiłam się wczoraj na pierwszą wizytę, na 21.08. to już będzie 7 tydzień, więc wszystko powinno być ładnie widać

w poniedziałek gin dał mi tylko potrzebne recepty na Duphaston, ale zapomniałam go spytać, czy robić już jakieś badania na tę następną wizytę. jak myślicie?
poszłabym może zrobić morfologię i mocz na początek...

wypoczywającym życzę pogody i spokoju.
za wszystkie wizyty trzymam kciuki!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:47   #1965
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.
Wróciłam znad morza przedwczoraj. W największy upał Wypiliśmy 4 1,5 l butelki wody po drodze. Miałam lnianą ściereczkę, którą moczyłam zimną wodą i okrywałam sobie brzuch żeby sie troszkę ochłodzić.
Dotarliśmy cali i zdrowi. Trochę miałam plamień, ale były żółte i nie martwiły mnie jak te wcześniejsze. Cały czas biorę luteinę 2xdziennie.

Wizytę u lekarza mam we wtorek, więc od wtorku mam zwolnienie, a urlop miałam tylko do wczoraj, więc w poniedziałek muszę iść do pracy. Mam nadzieję, że nie będzie upału, bo ciężko to zniosę
Muszę powiedzieć szefowej, uzgodnić z nią plan działania, żeby wzięła dziewczynom stażystkę, pokazać im co i jak. Nie wiem jak sobie poradzą, wiem, że są przerażone. I ja też.

W ogole wiecie co. Odnośnie zakupów dla dziecka. Ja nie mam kompletnie nic. I najgorsze, że nie bardzo nawet wiem co powinnam kupić. Ale nie myślę o tym na razie. W tym momecie bardziej martwię się w czym ja będę chodzić. Moja mama już lata po lumpeksach i szuka mi czegoś odpowiedniego. Przed nami zima z brzuszkami.

I jeszcze jedno. Nie zrobiłam jeszcze badań krwi, bo zwyczajnie nie mam już pieniędzy... A dziś mam ostatni dzień 8 tygodnia wg OM.

I w ogóle zagubiona jestem jak cholercia.
Dziś czuję się gorzej. Od rana od 6:30 nie śpię, bo obudziły mnie nudności. Wypiłam miętę i zjadłam śniadanie. Przeszło. Teraz miałam spadek formy i musiałam poleżeć, dopadła mnie zgaga
W ogole TŻ się na mnie denerwuje, bo mówi, że ja nie umiem odpoczywać i że może mnie jest wszystko jedno, ale tej tam na dole nie jest (my chcemy córeczkę).
Ja jestem osobą bardzo aktywną i nie umiem bezczynnie siedzieć. A teraz muszę...
I w ogole zaskakuje mnie, że ten bejbik tam na dole jest jeszcze taki tyci a tyle sił odbiera

Zaczęłam kupować gazetę M jak Mama
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 18:23   #1966
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Laseczki Czy mogę do Was dołączyć? Mam 24 lata. Jestem początkującą ciężarówką - nie dość że pierwszy dzidziuś to jeszcze ma dopiero 6 tygodni, ale jest Mój TŻ jest przeszczęśliwy, ja nieco zszokowana, bo martwię się, że może sobie nie poradzę z tym wszystkim. Postanowiłam zatem dołączyć do Was, bo w grupie zawsze raźniej.
gratuluję Też miałam zmartwienia na początku, ale to chyba normalne - później zostaje tylko radość... no i troszkę nerwów

Side85
Side, te spodnie były takie 7/8? Bo mnie też kiedyś kusiły, ale kolejka do przymierzalni była straasznie długa

Mojej mamie stuknęła pięćdziesiątka w tym roku i w zasadzie odkąd się wyprowadziłam po ślubie przeszło rok temu zostałyśmy najlepszymi "psiapsiułami" Teraz rozmawiamy o wszystkim, a wcześniej bywało ciężko.

Ja wózek mam już wypatrzony, więc mam nadzieję, że mój W. nie będzie miał wiele uwag

Cytat:
hej Dziewczyny jej jak ciąża zmienia Tż'ów masakra. mój mi się przed wczoraj oświadczył a nigdy bym nie pomyślała że wg ma takie zamiary. jej we wtorek USG nie moge już się doczekać, mam nadzieje, że zobaczę malutkie serduszko
Gratulacje ogromne! I trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Ogólnie dziewczyny jakie macie objawy? Już się coś u Was dzieje nieprzyjemnego? Mnie strasznie bolą cycuchy i kręgosłup (chociaż ostatnio już mniej). Do tego coraz bardziej odczuwam taką zapowiedź nudności. Nie mdli mnie, ale mam takie uczucie jakby przejedzenia, lekkich nudności. Pewnie pawikowanie się zapowiada

Ja też nie mogę doczekać się USG. Idziesz prywatnie czy na NFZ? Kurka, ja obecnie troszkę nie jestem przy kasie, bo mieliśmy remont i maluszek troszkę nas zaskoczył Bo staraliśmy się długo a teraz dopiero się udało akurat w ten remont Ale podobno ten prywatny sprzęt o wiele lepszy jest. Sama nie wiem. A może dopiero na kolejne pójdziemy prywatnie jak już naprawdę będzie coś widać
Też myślę o książce nie tylko dla TŻ (on trochę nieksiążkowy chłop bardziej człowiek obrazu ) ale przede wszystkim dla siebie. Kiedyś widziałam u bratowej TŻ taką świetną książkę o macierzyństwie chyba ogólnie dla par. Może im już niepotrzebna to pożyczę A jak nie to się za czymś rozejrzę albo chociaż tamten tytuł spiszę
Ja mam wymioty od czasu do czasu, co kilka dni mam jakiś jeden dzień ciężki...
Chodzę prywatnie, ale jako że chwilowo muszę trochę częściej, bo lekarka musi załapać w jakim tempie rośnie to moje małe, to niestety trochę wydaję... Ale u nas na NFZ nie ma dużego wyboru fajnych lekarzy... Wybieraj raczej lekarza, a nie czy prywatnie czy NFZ, bo najważniejsze zaufanie wg mnie
Z książek polecam "W oczekiwaniu na dziecko" - mam i fajnie się czyta.

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Wróciłam znad morza przedwczoraj. W największy upał Wypiliśmy 4 1,5 l butelki wody po drodze. Miałam lnianą ściereczkę, którą moczyłam zimną wodą i okrywałam sobie brzuch żeby sie troszkę ochłodzić.
Dotarliśmy cali i zdrowi. Trochę miałam plamień, ale były żółte i nie martwiły mnie jak te wcześniejsze. Cały czas biorę luteinę 2xdziennie.

Wizytę u lekarza mam we wtorek, więc od wtorku mam zwolnienie, a urlop miałam tylko do wczoraj, więc w poniedziałek muszę iść do pracy. Mam nadzieję, że nie będzie upału, bo ciężko to zniosę
Muszę powiedzieć szefowej, uzgodnić z nią plan działania, żeby wzięła dziewczynom stażystkę, pokazać im co i jak. Nie wiem jak sobie poradzą, wiem, że są przerażone. I ja też.

W ogole wiecie co. Odnośnie zakupów dla dziecka. Ja nie mam kompletnie nic. I najgorsze, że nie bardzo nawet wiem co powinnam kupić. Ale nie myślę o tym na razie. W tym momecie bardziej martwię się w czym ja będę chodzić. Moja mama już lata po lumpeksach i szuka mi czegoś odpowiedniego. Przed nami zima z brzuszkami.

I jeszcze jedno. Nie zrobiłam jeszcze badań krwi, bo zwyczajnie nie mam już pieniędzy... A dziś mam ostatni dzień 8 tygodnia wg OM.

I w ogóle zagubiona jestem jak cholercia.
Dziś czuję się gorzej. Od rana od 6:30 nie śpię, bo obudziły mnie nudności. Wypiłam miętę i zjadłam śniadanie. Przeszło. Teraz miałam spadek formy i musiałam poleżeć, dopadła mnie zgaga
W ogole TŻ się na mnie denerwuje, bo mówi, że ja nie umiem odpoczywać i że może mnie jest wszystko jedno, ale tej tam na dole nie jest (my chcemy córeczkę).
Ja jestem osobą bardzo aktywną i nie umiem bezczynnie siedzieć. A teraz muszę...
I w ogole zaskakuje mnie, że ten bejbik tam na dole jest jeszcze taki tyci a tyle sił odbiera

Cześć rzeczywiście, chyba za dużo się martwisz, ale podejrzewam, że tak jak u mnie było po wizycie, nawet jak się nie chce to się nie da sobie wytłumaczyć ale spróbuj uwierzyć, że wszystko, ale to wszytsko, czyli Wasze zdrowie, zakupy, praca, jakoś się ułoży, bo Ty masz mieć dziecko i już I życzę spokoju i córy! (też bym trochę chciała - coś tak tam czuję, ale intuicja nie jest moją mocną stroną... )

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 18:27   #1967
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
umówiłam się wczoraj na pierwszą wizytę, na 21.08. to już będzie 7 tydzień, więc wszystko powinno być ładnie widać

w poniedziałek gin dał mi tylko potrzebne recepty na Duphaston, ale zapomniałam go spytać, czy robić już jakieś badania na tę następną wizytę. jak myślicie?
poszłabym może zrobić morfologię i mocz na początek...

wypoczywającym życzę pogody i spokoju.
za wszystkie wizyty trzymam kciuki!
Moje pierwsze badania to były : mocz, wr,morfologia, tsh,toxo i cytomegalia
09.09.2009
Stary 2013-08-10, 20:21   #1968
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobry!
Wczoraj nie miałam neta i nie dałam rady zajrzeć.

Po wczorajszej wizycie super!!! Widziałam ręce, nogi i buzię wyniki badań bardzo dobre. Pani doktor wstępnie zmierzyła kość nosowa i przeziernosc karkowa (tak to się nazywa? ) i mogę spać spokojnie. Powiedziała, że dziecko grzeczne, odwracało się tak jak chciała i rosnie zdrowo

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że z moją kropką wszystko wporządku kamień z serca mi spadł jak usłyszałam jej/jego serducho
Zapomnij o skuterze, najważniejsze że dzieć zdrowy

Cytat:
u mnie to 1 usg będzie tego 19.08 i nie mogę się doczekać... zastanawiam sie czy nie iść wcześniej gdzies do innego lekarza, co myśliciee? Tak bardzo bym chciała usłyszeć serducho i zobaczyć cokolwiek...
Moim zdaniem - nie ma sensu
Cytat:
w prezencie mamie (i tacie oczywiscie też) powiem wtedy, że zostaną dziadkami

zrobiłam im kartkę (w załączniku)
Fajny pomysł, rodzice sie na pewno ucieszą!
Cytat:
hehe mój mąż założył się z siostrą, która z nas pierwsza uczyni z teściowej babcię po raz drugi :P:P mała szuja z męża, bo oni dopiero zaczną staranka :P co prawda nie pamiętają już o co się założyli, ale sam fakt zakładu istnieje :P
cFaniak

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Kochane jestem po prenatalnych !!!
Usg wykazało że wszystko jest super !
Jeju jakie to wspaniałe uczucie zobaczyć wiercącego się bąbelka,machającego łapkami i nóżkami
Lekarz robił mi je około 40 min bo bąbelek przybierał pozycje nieodpowiednie do wymierzenia
Tak się cieszę ! I nie żałuje że się zdecydowałam !
Wyniki z krwi będą u mojej ginki na kolejnej wizycie
Z tej okazji zakupiłam sobie buciki już na jesień
Lecę was doczytać
aaa z usg wychodzi tak 12 tydz 2 dzien
Wszystkie pomiary w normie

Moje dziecko podobno grzecznie układa sie tak, jak Pani Dr sobie życzyła, ale mogłoby być mniej grzeczne na genetycznych w środę to dłuzej pooglądam

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Jesteśmy w podobnym tygodniu. Ja dzisiaj zaczełam 12 tydzień.

Byłam dzisiaj u połoznej. Przeprowadziła ze mną wywiad. Uzupełniła mi kartę ciązy wpisując wszystkie badania.
W poczekalni do połoznej rozmawiałam z ciężarnymi dziewczynami i kazda z nich chodzi prywatnie do lekarza i ma robione usg co miesiąc i nie wyobrażaja sobie że mogłyby nie widziec maluszka co miesiąc. U mnie sytuacja wygląda tak ze ginka nie ma w gabinecie usg i teraz
Ja też zaczynam dzisiaj 12

Powiem Ci, że chodze prywatnie, mam USG co miesiąc i nie wyobrażam sobie inaczej.

Cytat:
Baw się dobrze i odpoczywaj Mała
Cytat:
Przyłączaj się i dawaj Tymbarka

Cytat:
Gratuluję! Ale zazdroszczę! To były takie emocje!
Cytat:
Witaj

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 20:38   #1969
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobry!
Wczoraj nie miałam neta i nie dałam rady zajrzeć.

Po wczorajszej wizycie super!!! Widziałam ręce, nogi i buzię wyniki badań bardzo dobre. Pani doktor wstępnie zmierzyła kość nosowa i przeziernosc karkowa (tak to się nazywa? ) i mogę spać spokojnie. Powiedziała, że dziecko grzeczne, odwracało się tak jak chciała i rosnie zdrowo
Super wiadomosc

Dolaczam do obkupionych w H&M - udalo mi sie dorwac spodnie w odpowiednim chyba rozmiarze
Faktycznie sie opacaly, zwlaszcza ze najpierw sie natknelam na takie za 130zl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-10, 20:46   #1970
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dziewczyny dajcie foto tych spodni z H&M, moze i ja skocze jutro

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-08-11, 05:51   #1971
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
:
Side85
Side, te spodnie były takie 7/8? Bo mnie też kiedyś kusiły, ale kolejka do przymierzalni była straasznie długa

Mojej mamie stuknęła pięćdziesiątka w tym roku i w zasadzie odkąd się wyprowadziłam po ślubie przeszło rok temu zostałyśmy najlepszymi "psiapsiułami" Teraz rozmawiamy o wszystkim, a wcześniej bywało ciężko.

Ja wózek mam już wypatrzony, więc mam nadzieję, że mój W. nie będzie miał wiele uwag
Spodnie były normalnej długości. Wczoraj też koleżanka wygrzebała jakiś worek rzeczy które zbiera a nie nosi i okazało się że ma nowe świetne leginsy z pasem ciążowym w kolorze czarnym h&m mama więć bardzo się ucieszyłam i zwinęłam do swojej szafy. Człowiek czasem gdzieś coś kupi za kilka złotych i przydaje się na przyszłość

Jak pisałam oparcie w mamie w takiej sytuacji jak pierwsza ciąża jest nieocenione i cudownie jest pożartować z mamą na każdy temat nawet ten dotyczący sexu. Oczywiście wszystkio w granicach dobrego smaku.

Zdradź jaki wózek wypatrzyłaś i czy testowałaś ja inne oglądałam jeszcze przed ciążą wpadająć do hurtowni dla dzieciaków gdy robiłam zakupy dla siostrzeńca, a zupełnie inny wybrałam teraz po zrobieniu małego rekonesansu na rynku pod względem lekkości i zwrotności.

Cytat:
:
Cześć rzeczywiście, chyba za dużo się martwisz, ale podejrzewam, że tak jak u mnie było po wizycie, nawet jak się nie chce to się nie da sobie wytłumaczyć ale spróbuj uwierzyć, że wszystko, ale to wszytsko, czyli Wasze zdrowie, zakupy, praca, jakoś się ułoży, bo Ty masz mieć dziecko i już I życzę spokoju i córy! (też bym trochę chciała - coś tak tam czuję, ale intuicja nie jest moją mocną stroną... )
To rawda, na kupowanie rzeczy dla malucha mamy mnóstwo czasu, lepiej poczekać przynajmniej do końca pierwszego trymestru a zresztą wyprzedaże noworoczne są zawsze najlepsze i nie ma co wydawać dla samej idei posiadania wyprawki bo jak to zawsze mówię "rano bobasa ubierzesz, wieczorem już z tego wyrósł". Z doświadczenia wiem też patrząc na siostrzeńca że cała rodzina udziela się potem w zakupach i każdy coś chce dokupić i matce pozostają jedynie rzeczy pierwszej potrzeby

teQiba kupując ciążowe spodnie stałaś się oficjalną ciężarówką

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-08-11 o 05:53
Stary 2013-08-11, 07:15   #1972
dzaga1989
Zakorzenienie

Siedzę już u mamuśki - przyjechaliśmy rozwieźć zapro na ślub no i zrobic sobie takie mini wakacje, bo TŻ ma parę dni wolnego. I kurde 5km od celu nam się samochód zepsuł Cholerrrka Czyli rozniesiemy je - w dosłownym tego słowa znaczeniu
Teściowa od razu kapnęła się że jestem w ciąży. Ale co się dziwic - siorka TŻ jest rok po urodzeniu dzidziusia, a jego bratowa ma za sobą już dwójkę ale też urodzonych niedawno, więc od razu zauważyła że odstawiłam piwo, kawę, że mi cycuchy urosły i że mój TŻ jakiś w skowronkach się zrobił Ale w domu sytuacja nieciekawa (chora i baaardzo kapryśna babcia) - wolę na razie mamie nie mówic. I tak ma zmartwienie

Cytat:
Ja się naczytałam o farbowaniu, ale wystarczy podobno unikać farb z amoniakiem - ja "muszę" farbować włosy wiec nie odpuszczę sobie tego, ale już zakupiłam bezamoniakową farbę
Mam to samo - zjem owsiankę i zaraz czuję takie nieprzyjemne uczucie przepełnienia
Ja całe szczęście mam tą teściową no i bratową TŻ, za która niespecjalnie przepadam, ale dużo wie, na pewno doradzi w zakupach, itp.
Co do farb - ja farbuję henną. W sumie ostatni raz farbowałam z 2 miechy temu - teraz mam po prostu miesiące trolla - dobrze że chociaż pazury maluję i makijaż jako taki robię. Ale na ślub sobie pofarbuję

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
dzaga witaj
cześc!

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Witamy
Ja już przekupiona,tymbark wypity
Super Na zdrówko

Cytat:
jak dla mnie w h&m to wogóle są straszne szaro-bure szmaty a po prostu od czasu do czasu coś im się uda.
Ja byłam w CH ostatnio tak na obchodzi i w ogóle weszły teraz takie smutne kolekcje - same szarości, b&w, trochę bordo i butelkowej zieleni. No i kobalt. A ceny

Cytat:
Cześc Magda! Gratuluję! Nam się po pół roku udało z kolei ale radośc niewyobrażalna, chociaż przemieszana z szokiem i niepewnością. Ale wierzę że tutaj się odnajdę I dziewczyny podpowiedzą co i jak
Stary 2013-08-11, 07:15   #1973
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość

Ja zacznę od jakiejś ksiązki Ale pewnie jakąś gazetkę też zacznę kupowac
Co do aktywności - mam to samo. Kiedyś codziennie cwiczyłam - rowerek, Jillian Michaels. Teraz jednak zostaje tylko rowerek na minimalnym obciążeniu i chyba o jakiejś jodze pomyślę
Co do ciuchowych zakupów - ja się tych spodni najbardziej boję Wszystkie mam takie mega obcisłe a wiem że się rozrosnę. A spodnie to chyba po butach najdroższy wydatek. No ale może zrobię nalot na ciuchlandy
Co do dziecięcych - dopiero jak poznamy płec to zacznę kupowac ciuszki. Chyba że trafię na takie naprawde unisex w które i chłopca i dziewczynkę można ubrac

Cytat:
gratuluję Też miałam zmartwienia na początku, ale to chyba normalne - później zostaje tylko radość... no i troszkę nerwów
Ja mam wymioty od czasu do czasu, co kilka dni mam jakiś jeden dzień ciężki...
Chodzę prywatnie, ale jako że chwilowo muszę trochę częściej, bo lekarka musi załapać w jakim tempie rośnie to moje małe, to niestety trochę wydaję... Ale u nas na NFZ nie ma dużego wyboru fajnych lekarzy... Wybieraj raczej lekarza, a nie czy prywatnie czy NFZ, bo najważniejsze zaufanie wg mnie
Z książek polecam "W oczekiwaniu na dziecko" - mam i fajnie się czyta.
Dziękuję
Mój upatrzony przyjmuje tak czy siak na NFZ. Ale nie wiem jak z kolejkami - na foracvh z tamtego roku piszą że 2-3 dni się czeka więc może wiele się nie zmieniło
Od kiedy teściowa wie to mi już trochę lżej - mam przynajmniej kobietę do pogadania. Ale ze względu na sytuację u mamy ma zakaz mówienia komukolwiek o tym przynajmniej na razie.

Cytat:
Przyłączaj się i dawaj Tymbarka
Bardzo proszę
Stary 2013-08-11, 08:42   #1974
Enia_
Zadomowienie

Witam was dziewczynki w ten słoneczny dzień.
Dziś chyba znów będzie cieplutko po tych kilku dniach deszczyku i zachmurzenia
Moja córa jeszcze śpi a ja powoli się szykuje bo na południe wybieramy sie do kościółka
Później w planach basenik
Życzę miłej , słonecznej ale nie gorącej niedzieli
09.09.2009
Stary 2013-08-11, 08:55   #1975
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dajcie foto tych spodni z H&M, moze i ja skocze jutro
ja kupiłam te http://www.hm.com/de/product/13716?article=13716-B

Wygodne, nawet jak się nie ma dużego brzuszka, bo pas można odwinąć i nawet wtedy nie wyglądają na ciążowe.

Mnie męczy jakas paskudna alergia, a moich normalnych leków brać nie mogę, więc kicham.

Zaczęłam właśnie 12 tydzień i jak czarodziejską różdżką- wrócił mi apetyt, ze zdwojoną siłą.
Stary 2013-08-11, 09:01   #1976
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Trisdom dzięki! Faktycznie fajne, i cena też Może się przejadę dzisiaj

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-08-11, 09:12   #1977
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
ja kupiłam te http://www.hm.com/de/product/13716?article=13716-B

Wygodne, nawet jak się nie ma dużego brzuszka, bo pas można odwinąć i nawet wtedy nie wyglądają na ciążowe.

Mnie męczy jakas paskudna alergia, a moich normalnych leków brać nie mogę, więc kicham.

Zaczęłam właśnie 12 tydzień i jak czarodziejską różdżką- wrócił mi apetyt, ze zdwojoną siłą.
U mnie to samo z apetytem
skonczony 12 tydzien i wcinam już bułki,pączusie i inne smakołyki

Ja mam jedne jeansy z poprzedniej ciąży i dziewczynki mam spodnie do opchnięcia z firmy Branco ,one są nowe, zero śladów używania, na brzuszku bawełna najlepszej jakości jakby któraś była zainteresowana ,co do ceny to fortuny nie chcę
http://www.branco.pl/sklep/spodnie-model-123-p-873.html
Ja mam raczej rozmiar L;
Jakby któraś była zainteresowana podam na prv dokładne wymiary
Jeans jest mięciutki i fajnie się rozciągają, zamierzam kupić teraz sobie również z tej samej firmy
09.09.2009
Stary 2013-08-11, 09:19   #1978
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Witajcie po dlugiej przerwie. Wczoraj wróciliśmy Wakacje nad morzem udały się bardzo, pogoda dopisała Niestety w podróży powrotnej dopadł mnie straszny ból z prawej strony brzucha, promieniujący na plecy i w stronę uda.Na domiar złego jak do tej pory wymiotowałam 2 razy przez całą ciąże tak wracając musieliśmy się zatrzymywać 4 razy. Wytrzęsło mną na tych naszych polskich drogach, ból wcale nie przechodził. Wróciliśmy do domu i pojechaliśmy na IP, tam wysłano mnie do ginekologa, na szczęście z fasolką wszystko ok, nic się złego nie dzieje. A ból to prawdopodobnie nerki Jestem obciążona genetycznie bo u mnie wszyscy domownicy mieli epizody z kamicą nerkową, a babcia nawet przeszczep nerki. Mamie w pierwszej ciąży też nerki dały się we znaki W każdym razie po kroplówkach i zastrzyku przeszło. We wtorek mam wizytę dowiem się co dalej.
ach i powiedziano mi, że mam dużo pić, w upały nawet 4 l dziennie, żeby nerki dobrze pracowały. Także dziewczyny z tym piciem to naprawdę trzeba się pilnowac i zmuszać nawet jeśli się nie chce.

Jakby nieszczęść było mało to po powrocie dowiedzieliśmy się, że rodzice mieli wypadek samochodowy. Jechali w góry na wakacje. Wpadli w poślizg i dachowali. Całe szczęście nic im się nie stało, ale gdybyście zobaczyły auto...to cud że skończyło się na siniakach i lekko rozciętej ręce taty Ale czuje się fatalnie, aż mi się płakać chce jak pomyśle że mogli się zabić. Jak zobaczyłam auto to się poryczałam. Od strony taty urwały się drzwi z zawiasów dach wgnieciony, przód i tył zmiażdżony dobrze, że auto było bezpieczne i miało dużo poduszek powietrznych

Witam nowe mamusie rozgośćcie się
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:54   #1979
Irie88
Przyczajenie

Hej dziewczyny! Nie udzielam się za bardzo, bo nie mogę ogarnąć z tym wszystkim Mdłości mi przeszły ale mam okropne problemy z kręgosłupem.. Boli praktycznie cały czas i jest to naprawdę mocny ból. Miałyście podobne problemy? (jestem w 12 tyg.)

baja_86 - dobrze, że Twoim rodzicom nic się nie stało. Trzymaj się i postaraj zrelaksować - dla Fasolki
Irie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:58   #1980
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irie88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Nie udzielam się za bardzo, bo nie mogę ogarnąć z tym wszystkim Mdłości mi przeszły ale mam okropne problemy z kręgosłupem.. Boli praktycznie cały czas i jest to naprawdę mocny ból. Miałyście podobne problemy? (jestem w 12 tyg.)
Boli... niestety. Byłam własnie z tego powodu na zwolnieniu, bo normalnych leków nie mogę wziąć. Diklofenak w żelu miejscowo tez jest zabroniony.
Kupiłam sobie poduszkę do spania, taką długą. Stosuje plastry rozgrzewając e i w miarę możliwości staram się delikatnie ćwiczyć. To dopiero 12 tydzień u nas- ja się pojawi brzuch, to niestety będzie gorzej. Podobno dobrze działaja jeszcze masaże- na razie mogę sie ruszać, jak będzie gorzej to spróbuję.

Baja- dobrze, ze Twoim rodzicom nic się nie stało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości