|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cześć Laseczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stawiam każdemu po Tymbarku na wkupne ![]() ![]()
![]() |
#1952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ps; nie odmówiliśmy sobie też z TŻ odwiedzenia Smyka Megastore który był obok i obejrzenia wózków. Już zachorowaliśmy na wózki Mutsy ..hehe...widzę żę dla mężczyzy wybór wózka to jak przygotowania do kupna samochodu...trzeba mieć półroczny wywiad i wiedzieć wszystko o kierownicy, oponach, silniku ;p Dla kobiety ważniejsza estetyka...a to jak już przyuważyłam wogóle nie idzie w parze z lekkością i zwrotnością wózków. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-08-10 o 06:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2013-08-10 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | ||
Zakorzenienie
|
Ogólnie dziewczyny jakie macie objawy? Już się coś u Was dzieje nieprzyjemnego?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie to jest trochę smutne ![]() ![]() ![]() ![]() Też jestem szczupła i wydaje mi się że i u mnie brzuch szybko się pojawi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też nie mogę doczekać się USG. Idziesz prywatnie czy na NFZ? Kurka, ja obecnie troszkę nie jestem przy kasie, bo mieliśmy remont i maluszek troszkę nas zaskoczył ![]() ![]() ![]() ![]() Też myślę o książce nie tylko dla TŻ (on trochę nieksiążkowy chłop ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny maluszek twój, kochane są takie mądrale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też nie bardzo dmogę pogadać z mamą, ale mam 2 siostry które mogę wypytać o wszystko więc tyle mam szczęścia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zaczynają mi się chyba poranne mdłości... Co prawda jeszcze nie zaawansowane bardzo, ale tak mi było dziś niedobrze po mojej codziennej owsiance śniadaniowej że szok...
![]() ![]() |
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzaga witaj ![]()
![]() |
#1957 | |||||
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
u nas dziś fajna pogoda,wczoraj burza,deszcz i dziś jest czym oddychać ![]() Odziwo Tz nie pojechał dziś do pracy i zajmuje się córą, właśnie wyszli na dworek a ja trochę ogarnęłam domek,jeszcze podłogi umyć ![]() Zaraz zrobię sobie kawkę i wsunę pączusia ![]() Cytat:
![]() Co do pazurków,robię hybrydowe i nie widzę w tym nic złego ;-) Też chcę nad morze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już przekupiona,tymbark wypity ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie że teście się interesują ![]()
![]() |
#1958 | |||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
A jak wygladaja te spodnie? Takie jeansy z guma w pasie? Cytat:
![]() ![]() Ale dzisiaj przyjemnie bo chlodno ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
moje to akurat nie jeansy ale coś w stylu rurek w kolorze khaki z domieszką bawełny i dzięki temu są miękkie. Mierzyłam wiele na wyprzedaży ale wszystkie przecenione były z jakichś dziwnych sztywnych materiałów że w końcu się poddałam usiadłam na podłodze i tż musiał ciągnąć mi je bo utknęły na dobre...
![]() ![]() ![]() swoją drogą...dziewczyny też jesteście takie słabe? ja czuję się fatalnie pod względem sił. nawet w kuchni przy blacie mam krzesło żeby siedzieć jak coś robię. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-08-10 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Raczkowanie
|
A ja byłam w H&M i sie załamałam wszystkie te ubrania pomijajac juz nawet to ze jakieś szmaty to szaro-buro-czarno-białe. Straszna nędza. U was też tak to wygląda czy tylko u mnie tak słabo?
Ja też flak. Jak leże to się wkurzam żebym coś porobiła bo jak można tak bezczynnie a jak zaczynam coś robić to po 5 min zmęczona. Trzeba się pocieszać że to przejściowe. W I ciąży po 20 tyg dzień w dzień biegłam na autobus bo miałam na styk i nie sprawiało mi to kłoptu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to pilot od telewizora i laptop przyrosną mi do ręki. Nie umiem się skupić, więc poza książkami ciążowymi nic innego chwilowo mnie nie interesuje, a branie nawet kąieli to dla mnie wielki wysiłek. Wczoraj z tż mierzyliśmy już rozmiary łóżeczka i planowaliśmy jak postawimy je w sypialni przy łóżku. To taka miła perspektywa, że aż trudno się powstrzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() Mam na imię Magda, z mężem staraliśmy się ponad rok o dzidziusia,aż wreszcie dzisiaj rano na teście zobaczyłam dwie kreseczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
umówiłam się wczoraj na pierwszą wizytę, na 21.08. to już będzie 7 tydzień, więc wszystko powinno być ładnie widać
![]() w poniedziałek gin dał mi tylko potrzebne recepty na Duphaston, ale zapomniałam go spytać, czy robić już jakieś badania na tę następną wizytę. jak myślicie? poszłabym może zrobić morfologię i mocz na początek... wypoczywającym życzę pogody i spokoju. za wszystkie wizyty trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Wróciłam znad morza przedwczoraj. W największy upał ![]() Dotarliśmy cali i zdrowi. Trochę miałam plamień, ale były żółte i nie martwiły mnie jak te wcześniejsze. Cały czas biorę luteinę 2xdziennie. Wizytę u lekarza mam we wtorek, więc od wtorku mam zwolnienie, a urlop miałam tylko do wczoraj, więc w poniedziałek muszę iść do pracy. Mam nadzieję, że nie będzie upału, bo ciężko to zniosę ![]() Muszę powiedzieć szefowej, uzgodnić z nią plan działania, żeby wzięła dziewczynom stażystkę, pokazać im co i jak. Nie wiem jak sobie poradzą, wiem, że są przerażone. I ja też. W ogole wiecie co. Odnośnie zakupów dla dziecka. Ja nie mam kompletnie nic. I najgorsze, że nie bardzo nawet wiem co powinnam kupić. Ale nie myślę o tym na razie. W tym momecie bardziej martwię się w czym ja będę chodzić. Moja mama już lata po lumpeksach i szuka mi czegoś odpowiedniego. Przed nami zima z brzuszkami. I jeszcze jedno. Nie zrobiłam jeszcze badań krwi, bo zwyczajnie nie mam już pieniędzy... A dziś mam ostatni dzień 8 tygodnia wg OM. I w ogóle zagubiona jestem jak cholercia. Dziś czuję się gorzej. Od rana od 6:30 nie śpię, bo obudziły mnie nudności. Wypiłam miętę i zjadłam śniadanie. Przeszło. Teraz miałam spadek formy i musiałam poleżeć, dopadła mnie zgaga ![]() W ogole TŻ się na mnie denerwuje, bo mówi, że ja nie umiem odpoczywać i że może mnie jest wszystko jedno, ale tej tam na dole nie jest (my chcemy córeczkę). Ja jestem osobą bardzo aktywną i nie umiem bezczynnie siedzieć. A teraz muszę... I w ogole zaskakuje mnie, że ten bejbik tam na dole jest jeszcze taki tyci a tyle sił odbiera ![]() Zaczęłam kupować gazetę M jak Mama ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1966 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Side85 Side, te spodnie były takie 7/8? Bo mnie też kiedyś kusiły, ale kolejka do przymierzalni była straasznie długa ![]() Mojej mamie stuknęła pięćdziesiątka w tym roku i w zasadzie odkąd się wyprowadziłam po ślubie przeszło rok temu zostałyśmy najlepszymi "psiapsiułami" ![]() Ja wózek mam już wypatrzony, więc mam nadzieję, że mój W. nie będzie miał wiele uwag ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chodzę prywatnie, ale jako że chwilowo muszę trochę częściej, bo lekarka musi załapać w jakim tempie rośnie to moje małe, to niestety trochę wydaję... Ale u nas na NFZ nie ma dużego wyboru fajnych lekarzy... Wybieraj raczej lekarza, a nie czy prywatnie czy NFZ, bo najważniejsze zaufanie wg mnie ![]() Z książek polecam "W oczekiwaniu na dziecko" - mam i fajnie się czyta. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1968 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry!
Wczoraj nie miałam neta i nie dałam rady zajrzeć. Po wczorajszej wizycie super!!! Widziałam ręce, nogi i buzię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko podobno grzecznie układa sie tak, jak Pani Dr sobie życzyła, ale mogłoby być mniej grzeczne na genetycznych w środę to dłuzej pooglądam ![]() Cytat:
![]() Powiem Ci, że chodze prywatnie, mam USG co miesiąc i nie wyobrażam sobie inaczej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1969 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Dolaczam do obkupionych w H&M - udalo mi sie dorwac spodnie w odpowiednim chyba rozmiarze ![]() Faktycznie sie opacaly, zwlaszcza ze najpierw sie natknelam na takie za 130zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dajcie foto tych spodni z H&M, moze i ja skocze jutro
![]()
#1971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak pisałam oparcie w mamie w takiej sytuacji jak pierwsza ciąża jest nieocenione i cudownie jest pożartować z mamą na każdy temat nawet ten dotyczący sexu. Oczywiście wszystkio w granicach dobrego smaku. Zdradź jaki wózek wypatrzyłaś i czy testowałaś ![]() Cytat:
![]() teQiba kupując ciążowe spodnie stałaś się oficjalną ciężarówką ![]() Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-08-11 o 05:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Siedzę już u mamuśki - przyjechaliśmy rozwieźć zapro na ślub no i zrobic sobie takie mini wakacje, bo TŻ ma parę dni wolnego. I kurde 5km od celu nam się samochód zepsuł ![]() ![]() ![]() Teściowa od razu kapnęła się że jestem w ciąży. Ale co się dziwic - siorka TŻ jest rok po urodzeniu dzidziusia, a jego bratowa ma za sobą już dwójkę ale też urodzonych niedawno, więc od razu zauważyła że odstawiłam piwo, kawę, że mi cycuchy urosły i że mój TŻ jakiś w skowronkach się zrobił ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja całe szczęście mam tą teściową no i bratową TŻ, za która niespecjalnie przepadam, ale dużo wie, na pewno doradzi w zakupach, itp. Co do farb - ja farbuję henną. W sumie ostatni raz farbowałam z 2 miechy temu - teraz mam po prostu miesiące trolla - dobrze że chociaż pazury maluję i makijaż jako taki robię. Ale na ślub sobie pofarbuję ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- ![]() Super ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do aktywności - mam to samo. Kiedyś codziennie cwiczyłam - rowerek, Jillian Michaels. Teraz jednak zostaje tylko rowerek na minimalnym obciążeniu i chyba o jakiejś jodze pomyślę ![]() Co do ciuchowych zakupów - ja się tych spodni najbardziej boję ![]() ![]() Co do dziecięcych - dopiero jak poznamy płec to zacznę kupowac ciuszki. Chyba że trafię na takie naprawde unisex w które i chłopca i dziewczynkę można ubrac ![]() Cytat:
![]() Mój upatrzony przyjmuje tak czy siak na NFZ. Ale nie wiem jak z kolejkami - na foracvh z tamtego roku piszą że 2-3 dni się czeka więc może wiele się nie zmieniło ![]() Od kiedy teściowa wie to mi już trochę lżej - mam przynajmniej kobietę do pogadania. Ale ze względu na sytuację u mamy ma zakaz mówienia komukolwiek o tym przynajmniej na razie. Bardzo proszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zadomowienie
|
Witam was dziewczynki w ten słoneczny dzień.
Dziś chyba znów będzie cieplutko po tych kilku dniach deszczyku i zachmurzenia ![]() Moja córa jeszcze śpi ![]() ![]() Później w planach basenik ![]() Życzę miłej , słonecznej ale nie gorącej niedzieli ![]()
#1975 |
Zadomowienie
|
ja kupiłam te http://www.hm.com/de/product/13716?article=13716-B
Wygodne, nawet jak się nie ma dużego brzuszka, bo pas można odwinąć i nawet wtedy nie wyglądają na ciążowe. Mnie męczy jakas paskudna alergia, a moich normalnych leków brać nie mogę, więc kicham. ![]() Zaczęłam właśnie 12 tydzień i jak czarodziejską różdżką- wrócił mi apetyt, ze zdwojoną siłą.
#1976 |
Zakorzenienie
|
Trisdom dzięki! Faktycznie fajne, i cena też
![]() ![]()
#1977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skonczony 12 tydzien i wcinam już bułki,pączusie i inne smakołyki ![]() Ja mam jedne jeansy z poprzedniej ciąży i dziewczynki mam spodnie do opchnięcia z firmy Branco ,one są nowe, zero śladów używania, na brzuszku bawełna najlepszej jakości jakby któraś była zainteresowana ,co do ceny to fortuny nie chcę ![]() http://www.branco.pl/sklep/spodnie-model-123-p-873.html Ja mam raczej rozmiar L; Jakby któraś była zainteresowana podam na prv dokładne wymiary ![]() Jeans jest mięciutki i fajnie się rozciągają, zamierzam kupić teraz sobie również z tej samej firmy ![]()
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witajcie po dlugiej przerwie. Wczoraj wróciliśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ach i powiedziano mi, że mam dużo pić, w upały nawet 4 l dziennie, żeby nerki dobrze pracowały. Także dziewczyny z tym piciem to naprawdę trzeba się pilnowac i zmuszać nawet jeśli się nie chce. Jakby nieszczęść było mało to po powrocie dowiedzieliśmy się, że rodzice mieli wypadek samochodowy. Jechali w góry na wakacje. Wpadli w poślizg i dachowali. Całe szczęście nic im się nie stało, ale gdybyście zobaczyły auto...to cud że skończyło się na siniakach i lekko rozciętej ręce taty ![]() ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Nie udzielam się za bardzo, bo nie mogę ogarnąć z tym wszystkim
![]() baja_86 - dobrze, że Twoim rodzicom nic się nie stało. Trzymaj się i postaraj zrelaksować - dla Fasolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie poduszkę do spania, taką długą. Stosuje plastry rozgrzewając e i w miarę możliwości staram się delikatnie ćwiczyć. To dopiero 12 tydzień u nas- ja się pojawi brzuch, to niestety będzie gorzej. Podobno dobrze działaja jeszcze masaże- na razie mogę sie ruszać, jak będzie gorzej to spróbuję. Baja- dobrze, ze Twoim rodzicom nic się nie stało ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.