|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
niecheci do nocnikaTo raczej tandetny w sensie kiczowaty, najczesciej dzieci uwielbiaja takie rzeczy, prawo wieku ![]() Plastikowy to zrobiony z plastiku, btw wszystkie nawet najbardziej wypasione foteliki samochodowe to glownie plastik i to on ma najwazniejsza funkcje tam. Tai no i no i ? jakie nocnikowe pierwsze wrazenieZ zabawek polecam taki pchacz do chodzenia stania, moja nawet jak jeszcze nie umiala stawac to sie bawila tym przednim panelem ![]() caly platic, is fantasic hehehe
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-09 o 17:39 |
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Sadze tez, ze dzieciom podoba sie to, do czego przyzwyczaja je rodzice, czym otoczone sie wychowaja i dorosna. Przeciez to moj wybor jak chce uksztaltowac wlasne dziecko. co do fotelikow-najlepsze sa te z wlokien weglowych ![]() dla scislosci: wolalabym nie wozic dziecka w fotelik z plastiku, jesli czepiamy sie nomenklatury. Plastik to material wybuchowy, foteliki moga byc z tworzywa sztucznego, tak jak i zabawki (np FP) i owszem, "plastik" to potoczne okreslenie i ja go uzylam, ale jesli juz robimy wyklad z jezykoznawsywa wypadaloby nie mylic terminow. Dla mnie EOT. Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-08-09 o 18:18 |
|
|
|
|
#1203 |
|
Wtajemniczenie
|
No widzisz Moonia zabolalo Cie to, tak jak twoj wywod do fisher price byl delikatnie mowiac nie mily dla posiadaczek.
Czepiasz sie ![]() Aaa patrz przedzial cenowy jaki bralam pod uwage to plastik ![]() Dziecko juz jakies jest, serio. Ty moszesz jedynie rozwianac-wzmocnic niektore cechy a niektore wyciszyc, to sie wychowanie nazywa Dla mnie tez teraz EOT ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Szkoda Twoja wypowiedz nocnikowa mnie naprawde rozbawila.
|
#1204 |
|
Wtajemniczenie
|
to już kupujecie nocniki? I już będziecie jakoś uczyć? Ja myślałam, że to trochę później się robi...Jeja chyba jakaś zacofana jestem?
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę spróbować ![]() hehe, chyba zadowolony chociaż efektów póki co brak ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
sugeruję się tym że Jan sam siedzi stabilnie ![]() nauką tego pewnie nazwać nie można ale niech się oswoi, a jak przy okazji uda się coś zrobić to tylko na plus ![]() po spaniu go posadzę, po jedzeniu lub jak wyczaję że coś produkuje ![]() nie zaszkodzi
|
||
|
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
No nie zaszkodzi
moja jeszcze nie siedzi w ogóle, nie mówiąc już o stabilnie, więc mam jeszcze pewnie trochę czasu...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba odpALe gofrownice zaraz ![]() Cytat:
![]() mi również, z tą różnicą ze niosłam Ule przez wieś ![]() Cytat:
Cytat:
Wymieniliśmy auto z klimą na nasz motór ![]() Cytat:
Jestem nieświatowa i niedouczona- proszę o wyjaśnienie co to EOT ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- eee wyguglałam se już ![]() Zdecydowanie musze podszkolić angielski :brzyda l:
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie pocę się nad produkcją zupek
![]() bo jeszcze piekarnik do tego chodzi gdyż mąż piecze karkówkę na kanapki ![]() będą i z ziemniakiem, i ryżem i kaszą jaglaną ![]() aczkolwiek chyba kasza mi się z lekka rozgotowała
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzika zasiała we mnie gofrowe ziarnko niepokoju
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam ze nie ma tzta
dla siebie samej mi sie nie chce robic
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny wy to zawsze do przodu
już nocniki macie moja Nina z końca grudnia jeszcze nie siedzi ale podziwiam was, że już przyzwyczajacie do nocnika |
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziuuu ale gorącoo
musze pootwierać okna w domu, bo nie ma czym oddychać normalnie
|
#1214 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł laseczki
boziu jak wyście przeżyły te upały (nie mówię o tych co smazyły tyłeczki na plaży ) ja padam......migrena mnie na dodatek dolapala i jestem naćpana na lekach. Na szczescie jakis taki słabszy ból jest i jutro rano mija trzeci dzien wiec sie skonczy....Wczoraj Was nadrabiałam ,miałam z 10 stron do poczytania,normalnie nie pamiętam kiedy tyle naraz czytałam....za czasów ciązy chyba jeszcze.... z pracy nas wypuszczają wczesniej przez upaly więc pracuje 6h dziennie, (jedyny plus tej pogody)..... Adasiek kisi się z ojcem w domu..... Witam nowe mamuski ![]() Cytat:
to co tam ciekawego mówiłyscie spowiadac się.....Cytat:
![]() , bita smietana, wszystkie rodzaje owoców oprócz ananasa, konfitura wiśniowa, na to polewa karmel lub czekolada i na dopelnienie ekstazy posypka z orzeszków![]() to jest u mnie klasyk![]() ![]() Cytat:
Cytat:
może i jest wyrozumialy ale ostatnio wkurzający na maksa ![]() Cytat:
![]() któraś tu chyba z nas też była z Bydgoszczy, cos mi się tak obija o uszy..... |
|||||
|
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem zimne piwo ![]() Cytat:
niezły ten twój klasyk ![]() nie głupie z tym nastrojem ![]() jak wyłam ostatnio w piątek nad swoim losem to Jan zaczął tak ryczeć że masakra i tak wyliśmy oboje ![]() mąż prawie oszalał
|
||
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no coś w tym jest ![]() a czemu wkurzający ![]() Cytat:
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Jesteśmy u moich rodziców na weekend. Młoda zawsze źle znosi zasypianie w nowym miejscu w pierwszym dniu ehhh. Nie chciała zasnąć przy cycu, więc mąż ją uśpił w leżaczku. Plus taki, że ja się teraz wygodnie zdrzemnę dopóki Mela się nie obudzi na cyyyycanie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Dobranoc i do jutra ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ale dziadoska ta aplikacja. Wciska mi sie nie to co chce. Ale plus ze w telefonie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-09 o 21:48 |
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeszła megaśna burza. Walnęło w żurawia na budowie i cudnie pogasły na nim światła. W nasz blok też jak huknęło to pies nie wiedział gdzie ma się podziać. Ale młodej nawet nie ruszyło. Śpi jak zabita. Dobrze, że nie mam gofrownicy ![]() Ale chyba czas pomyśleć o niej ![]() Nienawidzę Was za te gofry, będą teraz za mną chodzić ![]() Ja parę razy posadziłam - tak tylko, żeby się obyła ze sprzętem, ale zwiewa mi z niego i narazie odpuściłam temat. |
|
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
EOT - end of topic, koniec tematu
![]() - a właśnie doczytałam, że już wyguglałaś Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-08-09 o 22:01 |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
ee no to miłego weekendu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lece dziewuszki spać. Musze jeszcze pudla nadrobić, żeby się totalnie odmóżdżyć ![]() Do jutra
|
|
#1222 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To jest na dobrej drodze, mój zaczął się czołgać, a potem raczkować, bo bardzo chciał coś dosięgnąć (np. laptopa) ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko trochę czasu potrzeba i silnej woli, albo jeszcze więcej czasu i silnej woli i wtedy dajesz z CPE, a co! |
|
|
|
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej,
produkujecie tych postów, że ciężko mi nadrobić... ![]() monnie_85 Twój synek ma włoski jakby był już strzyżony maszynką, taki jeżyk fajny ![]() kala__20 a Twoja córeczka podobna do mojej czarnulka śliczna i wcale nie wygląda jakby miała jakieś niebardzo apetyty ![]() dorcia wyluzuj koniecznie, bo małej rzeczywiście udzielają się pewnie Twoje emocje... pomyśl o niej, a nie o całej reszcie dookoła... ![]() Moja Zosia siedzi sama stabilnie, ale nie usiądzie, jedynie w wózku ze 2 razu udało jej się samej usiąść. Jak siedzi to fajnie się bawi. Za to leżąc na brzuszku ma nerwa, wyraźnie nie pasuje jej ta pozycja, nie próbuje nawet tyłeczka podnosić do raczkowania. U nas nie ma sztywnego rytmu dnia, bo Zosia raz wstanie wcześniej raz później, jedynie obiad mniej więcej jest o stałej porze, no i pora kąpania i spania także. Aha i byłam u lekarza i pytałam o wycofane szczepionki, powiedział, że jeśli do tej pory nie było żadnych objawów, to nie mam czym się martwić. Zosia mierzy 75 cm i waży 8 kg.
|
#1225 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz się nawet nie dogadam w prostych sprawach![]() Cytat:
![]() a ogólnie...za całokształt ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1226 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
wróciłam jednak w nocy zdecydowanie lepiej się jedzie, i szybciej. Ale jakoś daliśmy radę, 2 przystanki na jedzenie i przebieranie, tylko że korki okropne Zdjęcia jutro będą! Moonie nic złego nie miałam na myśli, nie mam pojęcia czemu tak to odebrałaś W sumie nie będę się rozpisywać na ten temat bo Jagienka już wszystko ładnie napisała ![]() Dzika masz lanie w gołą dupkę za pitolenie głupot Przecież wiesz że Cie uwielbiam i wcale nie jesteś nudna!!!!! Jesteś świetną, wyluzowaną, mega dowcipną, niezblazowaną i nienadętą babeczką ![]() Sola też masz lanie w gołą dupkę Nikt nie mówił że jesteś sztywna tylko rozsądna i rozważna. Co zresztą bardzo sobie cenię u ludzi, bo ja taki szałaput czasem jestem, najpierw robię, później myślę ![]() Ja się serio do tej Warszawki wybiorę coby Was naprostować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a nawet mi nie przypominaj, przeżarłam się na tych wczasach, niedobrze mi ![]() a jaki macie? mój to chyba aktualnie 2 posiada motocykle jeśli dobrze kojarzę, patrz że się chłopy nie zgadały, bo to temat rzeka ![]() właśnie nic ciekawego, zero pikantnych szczegółów, same pozytywy, chciałyśmy Was obsmarować no ale serio nie ma się czego przyczepić ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() U nas podobnie z tym rytmem ![]() Cytat:
![]() Moją też tak przekładam i staram się zainteresować. Nie biorę od razu na ręce. I tak teraz jest już lepiej niż kiedyś, bo dłużej idzie ją czymś zająć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Mloda chyba całą noc przespała przy cycku (przynajmniej takie mam wrażenie ![]() muszę się rozprostować, bo trochę mi było niewygodnie, delikatnie mówiąc
Wymianka Edytowane przez kala__20 Czas edycji: 2013-08-10 o 08:01 |
||
|
|
|
#1228 | |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja się cieszę że mogę chociaż czasem pogadać
musiałabyś się cofnąć do mojego wywodu na temat mojej pracy ![]() znaczy generalnie teraz się cieszę jak wyszło ale miałam w piątek załamkę że chcą mi tak dowalić ![]() że w tym kraju albo dziecko albo praca, że po tylu latach mnie potraktowano jak śmiecia w sumie, takie tam ![]() Cytat:
mata, łóżko, podłoga, leżaczek, potem czytanie książek, namiot, tany tany na rękach chwilę, gilgotki, lustro i tak w kółko nie jestem w nastroju ![]() mąż mi działa na nerwy od rana
|
|
|
|
|
#1229 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jak czytałam to wywnioskowałam ,że w sumie na dobre Ci to wyjdzie, więc nie ma co się smucic |
||
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć cześć, witam się wściekła. LEJE. Dzisiaj leje, cały tydzień naparzało tropikami, a dzisiaj LEJE. Dzisiaj, kiedy pierwszy raz od roku chciałam pójść na jakiś koncert, kiedy nakręciłam się na dobrą muzykę, kupiłam Frankowi wygłuszające słuchawki a nam bilety na coke live w krakowie
I kiedy gra moja ulubiona Florence. Więc teraz nie pozostaje nic jak czekanie do wieczora z nadzieją, że przestanie lać i że zaliczymy nasz pierwszy koncert w trójkę. Grr wrr grr. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

niecheci do nocnika
no i no i ? jakie nocnikowe pierwsze wrazenie
hehehe

(nie mówię o tych co smazyły tyłeczki na plaży

planowany zakup opel insignia na początku roku dopiero 

teraz się nawet nie dogadam w prostych sprawach