Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-09, 17:26   #1201
dzinek
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Że czego nie odziedziczył?
"Plastikowy" w sensie tandetny. Najlepiej grający i migający i oczo☠☠☠.ny, w tłoczone księżniczki albo inne puchatki. To miałam na myśli.
jak to czego niecheci do nocnika
To raczej tandetny w sensie kiczowaty, najczesciej dzieci uwielbiaja takie rzeczy, prawo wieku
Plastikowy to zrobiony z plastiku, btw wszystkie nawet najbardziej wypasione foteliki samochodowe to glownie plastik i to on ma najwazniejsza funkcje tam.

Tai no i no i ? jakie nocnikowe pierwsze wrazenie

Z zabawek polecam taki pchacz do chodzenia stania, moja nawet jak jeszcze nie umiala stawac to sie bawila tym przednim panelem

caly platic, is fantasic hehehe

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

Edytowane przez dzinek
Czas edycji: 2013-08-09 o 17:39
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:11   #1202
moonie_85
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
jak to czego niecheci do nocnika
To raczej tandetny w sensie kiczowaty, najczesciej dzieci uwielbiaja takie rzeczy, prawo wieku
Plastikowy to zrobiony z plastiku, btw wszystkie nawet najbardziej wypasione foteliki samochodowe to glownie plastik i to on ma najwazniejsza funkcje tam.

Z zabawek polecam taki pchacz do chodzenia stania, moja nawet jak jeszcze nie umiala stawac to sie bawila tym przednim panelem

No widzisz, dla mnie plastikowy rowna sie kiczowaty, za korepetycje z jezykoznawstwa podziekuje, mialam piatke.
Sadze tez, ze dzieciom podoba sie to, do czego przyzwyczaja je rodzice, czym otoczone sie wychowaja i dorosna. Przeciez to moj wybor jak chce uksztaltowac wlasne dziecko.
co do fotelikow-najlepsze sa te z wlokien weglowych

dla scislosci: wolalabym
nie wozic dziecka w fotelik z plastiku, jesli czepiamy sie nomenklatury. Plastik to material wybuchowy, foteliki moga byc z tworzywa sztucznego, tak jak i zabawki (np FP) i owszem, "plastik" to potoczne okreslenie i ja go uzylam, ale jesli juz robimy wyklad z jezykoznawsywa wypadaloby nie mylic terminow. Dla mnie EOT.

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-08-09 o 18:18
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:46   #1203
dzinek
Wtajemniczenie

No widzisz Moonia zabolalo Cie to, tak jak twoj wywod do fisher price byl delikatnie mowiac nie mily dla posiadaczek.

Czepiasz sie
Aaa patrz przedzial cenowy jaki bralam pod uwage to plastik

Dziecko juz jakies jest, serio. Ty moszesz jedynie rozwianac-wzmocnic niektore cechy a niektore wyciszyc, to sie wychowanie nazywa
Dla mnie tez teraz EOT

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Szkoda Twoja wypowiedz nocnikowa mnie naprawde rozbawila.

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:02   #1204
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
byliśmy na spacerku, mamy też nocnik
właśnie Jan siedzi i się oswaja
to już kupujecie nocniki? I już będziecie jakoś uczyć? Ja myślałam, że to trochę później się robi...Jeja chyba jakaś zacofana jestem?
Stary 2013-08-09, 19:15   #1205
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Mój z kolei dzisiejszy hit - wpatrywała się w chodzącą pralkę Poza tym wyciąganie skarpetek z szuflady.
o kurcze że też nie wpadłam na to by pokazać dziecku pralkę
muszę spróbować

Cytat:
hehe, chyba zadowolony chociaż efektów póki co brak

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
to już kupujecie nocniki? I już będziecie jakoś uczyć? Ja myślałam, że to trochę później się robi...Jeja chyba jakaś zacofana jestem?
szczerze mówiąc to nie wiem kiedy należy kupić
sugeruję się tym że Jan sam siedzi stabilnie
nauką tego pewnie nazwać nie można ale niech się oswoi, a jak przy okazji uda się coś zrobić to tylko na plus
po spaniu go posadzę, po jedzeniu lub jak wyczaję że coś produkuje
nie zaszkodzi
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 19:36   #1206
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20

No nie zaszkodzi moja jeszcze nie siedzi w ogóle, nie mówiąc już o stabilnie, więc mam jeszcze pewnie trochę czasu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-09, 20:39   #1207
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
(Jagnna ile dajesz kaszki Ulce?),

Jagnna co do gofrów to może wypróbuję nutella + bita śmietana dla złagodzenia smaku
wspuję do miseczki 2-3 łyżki stołowe i zalewam ok.50-100ml wody. Coby nie była za gęsta, ale tez dała się nabrac łyżeczką.

chyba odpALe gofrownice zaraz

Cytat:
Napisane przez karolinabergius Pokaż wiadomość
Huuurraaa!!!! I ruszyła do przodu pierwsze 3 metry mamy za sobą;-)

Cytat:
póki co tylko raz się zdarzyło że Jana niosłam przez miasto
mi również, z tą różnicą ze niosłam Ule przez wieś

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
hej Kochane
wpadam i wypadam odmeldowuję się na weekend. Wyjeżdżamy do teściów i nad morze i po nowy pojazd dla malucha

miłego weekendu
miłego wypoczynku

Cytat:
też bym sobie pojechała nad morze chociaż na weekend, ale mamy samochód bez klimy (!)
my również. Gdyby nie wspaniałomyślność teścia, który zgodził się na tydzień wymienić pojazdami, to byśmy nie pojechali.
Wymieniliśmy auto z klimą na nasz motór

Cytat:
A nie wiem jak teraz tego oduczyć, jak ona tak ryczy jak się jej nie weźmie
tez tak Ulę nosiłam. Zaczęłam ją oduczac jak już zakumała co to zabawki. Odkładałam ją i odciągałam uwagę jakimś kolorowym, szeleszczącym czymś, i powolutku, powolutku się odzwyczaiła. Tyle że zaczęłam jak miała 3-4miesiące

Cytat:
Dla mnie EOT.
Cytat:
Dla mnie tez teraz EOT
Jestem nieświatowa i niedouczona- proszę o wyjaśnienie co to EOT

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

eee wyguglałam se już
Zdecydowanie musze podszkolić angielski:brzyda l:

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 20:41   #1208
T'ai
Zakorzenienie

ja właśnie pocę się nad produkcją zupek
bo jeszcze piekarnik do tego chodzi gdyż mąż piecze karkówkę na kanapki

będą i z ziemniakiem, i ryżem i kaszą jaglaną
aczkolwiek chyba kasza mi się z lekka rozgotowała
Stary 2013-08-09, 20:44   #1209
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie pocę się nad produkcją zupek
bo jeszcze piekarnik do tego chodzi gdyż mąż piecze karkówkę na kanapki

będą i z ziemniakiem, i ryżem i kaszą jaglaną
aczkolwiek chyba kasza mi się z lekka rozgotowała
a ja ide odpalic gofrownice
Dzika zasiała we mnie gofrowe ziarnko niepokoju

Stary 2013-08-09, 20:49   #1210
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
a ja ide odpalic gofrownice
Dzika zasiała we mnie gofrowe ziarnko niepokoju
my czasem zajadamy ale raczej na obiad, nie o takiej porze
Stary 2013-08-09, 20:50   #1211
jagnna
Zakorzenienie

zapomniałam ze nie ma tzta
dla siebie samej mi sie nie chce robic

Stary 2013-08-09, 20:58   #1212
Swarovska
Zadomowienie

dziewczyny wy to zawsze do przodu już nocniki macie

moja Nina z końca grudnia jeszcze nie siedzi ale podziwiam was, że już przyzwyczajacie do nocnika
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 21:27   #1213
jagnna
Zakorzenienie

Ja pierdziuuu ale gorącoo musze pootwierać okna w domu, bo nie ma czym oddychać normalnie

Stary 2013-08-09, 21:32   #1214
goba
Zadomowienie

heloł laseczki

boziu jak wyście przeżyły te upały (nie mówię o tych co smazyły tyłeczki na plaży) ja padam......migrena mnie na dodatek dolapala i jestem naćpana na lekach. Na szczescie jakis taki słabszy ból jest i jutro rano mija trzeci dzien wiec sie skonczy....
Wczoraj Was nadrabiałam ,miałam z 10 stron do poczytania,normalnie nie pamiętam kiedy tyle naraz czytałam....za czasów ciązy chyba jeszcze....
z pracy nas wypuszczają wczesniej przez upaly więc pracuje 6h dziennie, (jedyny plus tej pogody)..... Adasiek kisi się z ojcem w domu.....

Witam nowe mamuski

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
hej lasencje dziś trochę poplażowaliśmy, pospacerowaliśmy, pojedliśmy widziałam się z Dziką, byliśmy na plaży, Adam napastował Ewę, ale Ona była bardzo niedostępna Później jeszcze poszliśmy do knajpki z Dzikimi bo na plaży wiało niemożebnie Dzika nie upiłą ani mnie ani siebie ale i tak Ją uwielbiam aha! obgadałyśmy Was wszystkie z góry na dół czkawka była
to co tam ciekawego mówiłyscie spowiadac się.....

Cytat:

Melduję też, że zeżarłam gofra z nutellą i był dla mnie za słodki. Aż niemożliwe Jednak moim faworytem pozostaje klasyk z bitą śmietaną. Chwilo trwaj
gofry, bita smietana, wszystkie rodzaje owoców oprócz ananasa, konfitura wiśniowa, na to polewa karmel lub czekolada i na dopelnienie ekstazy posypka z orzeszków to jest u mnie klasyk

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
u nas bardzo ciężka noc. przez pół nocy był płacz... nie wiem od czego może z gorąca. w nocy było 25 stopni.... widze że rozmawiałyście o jedzeniu... u mojej to totalny chaos... mleka ostatnio nie chce . normalnie zje do spania i w nocy a tak to nic mleka... więc wpycham jej do dzioba co sie da...
dzis podczas zabawy z nia zauważyłam dwa bardzo odznaczające sie ząbki
wiesz co Dorcia...ja się tak zastanawiam...mówisz ze mala Ci często placze w nocy,teraz to moze byc przez upaly..ale tak sobie myślę ,że ona może tez odczuwac Twoję częste zle samopoczucie i smutny nastrój...naprawde na dziecko to bardzo dziala i moze tak odreagowuje placzem. Naprawde,musisz się wziąć w garsc, wiecej mieć radosci na codzień i przekazywac jej dobre emocje...

Cytat:
Melduję się w ostatnim pełnym dniu urlopu. Pogoda chyba ładna ale nie wiem bo mam zasłony zaciągnięte Co by nie było idziemy na plażę się dojodowywać. Młoda drzemie a M się do mnie nie odzywa, bo znowu ja jestem ta zła, oziębła i nieprzystępna. No i ch.uj. Nie będę się zmuszać. Także urlop nam się miło kończy Jezzzu jak jak bym chciała mieć takiego wyrozumiałego męża jak Goba I tak w ogóle to gdzie jest Goba?
jestem ..jestem...ale ledwo żyję...
może i jest wyrozumialy ale ostatnio wkurzający na maksa

Cytat:
też bym sobie pojechała nad morze chociaż na weekend, ale mamy samochód bez klimy (!) mąż kupił przed ślubem i mam ochotę go teraz planowany zakup opel insignia na początku roku dopiero

baw się dobrze i odpocznij
pamietam jak na jednych z naszych pierwszych wspolnych wakacji z tżtem,przejechalismy starym oplem astrą bez klimy całą Chorwację z góry na dół, w 40 stopniowych upalach....ehh....zimny łokiec, wiatr we wlosach..... to byl dopiero wyczyn....

Cytat:

też bym z chęcią się spotkała osobiście z Wami. Nad morze nie mam daleko jakoś
któraś tu chyba z nas też była z Bydgoszczy, cos mi się tak obija o uszy.....
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 21:38   #1215
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdziuuu ale gorącoo musze pootwierać okna w domu, bo nie ma czym oddychać normalnie
ja zaraz pod prysznic bo się ze mnie leje od tego gotowania
a potem zimne piwo

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
heloł laseczki

gofry, bita smietana, wszystkie rodzaje owoców oprócz ananasa, konfitura wiśniowa, na to polewa karmel lub czekolada i na dopelnienie ekstazy posypka z orzeszków to jest u mnie klasyk

wiesz co Dorcia...ja się tak zastanawiam...mówisz ze mala Ci często placze w nocy,teraz to moze byc przez upaly..ale tak sobie myślę ,że ona może tez odczuwac Twoję częste zle samopoczucie i smutny nastrój...naprawde na dziecko to bardzo dziala i moze tak odreagowuje placzem. Naprawde,musisz się wziąć w garsc, wiecej mieć radosci na codzień i przekazywac jej dobre emocje...

niezły ten twój klasyk

nie głupie z tym nastrojem
jak wyłam ostatnio w piątek nad swoim losem to Jan zaczął tak ryczeć że masakra i tak wyliśmy oboje
mąż prawie oszalał
Stary 2013-08-09, 21:45   #1216
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:

.ale tak sobie myślę ,że ona może tez odczuwac Twoję częste zle samopoczucie i smutny nastrój...

jestem ..jestem...ale ledwo żyję...
może i jest wyrozumialy ale ostatnio wkurzający na maksa
o szit. Chyba jednak pójde odpalić tą gofrownicę

no coś w tym jest

a czemu wkurzający

Cytat:
jak wyłam ostatnio w piątek nad swoim losem to Jan zaczął tak ryczeć że masakra i tak wyliśmy oboje
mąż prawie oszalał

Stary 2013-08-09, 21:51   #1217
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20

Jesteśmy u moich rodziców na weekend. Młoda zawsze źle znosi zasypianie w nowym miejscu w pierwszym dniu ehhh. Nie chciała zasnąć przy cycu, więc mąż ją uśpił w leżaczku. Plus taki, że ja się teraz wygodnie zdrzemnę dopóki Mela się nie obudzi na cyyyycanie

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Dobranoc i do jutra

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ale dziadoska ta aplikacja. Wciska mi sie nie to co chce. Ale plus ze w telefonie

Edytowane przez kala__20
Czas edycji: 2013-08-09 o 21:48
kala__20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 21:54   #1218
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
heloł laseczki

boziu jak wyście przeżyły te upały (nie mówię o tych co smazyły tyłeczki na plaży) ja padam......migrena mnie na dodatek dolapala i jestem naćpana na lekach. Na szczescie jakis taki słabszy ból jest i jutro rano mija trzeci dzien wiec sie skonczy....
Ja w sumie super, choć nie lubię upałów. Nawet okna pomyłam. A tak to spuszczone żaluzje i wiatrak
Właśnie przeszła megaśna burza. Walnęło w żurawia na budowie i cudnie pogasły na nim światła. W nasz blok też jak huknęło to pies nie wiedział gdzie ma się podziać. Ale młodej nawet nie ruszyło. Śpi jak zabita.

Cytat:
o szit. Chyba jednak pójde odpalić tą gofrownicę
Dobrze, że nie mam gofrownicy
Ale chyba czas pomyśleć o niej

Nienawidzę Was za te gofry, będą teraz za mną chodzić

Cytat:
Ja parę razy posadziłam - tak tylko, żeby się obyła ze sprzętem, ale zwiewa mi z niego i narazie odpuściłam temat.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 21:57   #1219
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem nieświatowa i niedouczona- proszę o wyjaśnienie co to EOT
EOT - end of topic, koniec tematu

- a właśnie doczytałam, że już wyguglałaś

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-08-09 o 22:01
Stary 2013-08-09, 22:06   #1220
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
mąż prawie oszalał
Biedny mąż
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 22:10   #1221
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteśmy u moich rodziców na weekend.
ee no to miłego weekendu

Cytat:
Dobrze, że nie mam gofrownicy
Ale chyba czas pomyśleć o niej

Nienawidzę Was za te gofry, będą teraz za mną chodzić
sesese

Cytat:
EOT - end of topic, koniec tematu

- a właśnie doczytałam, że już wyguglałaś
jak sobie pomyślę że jeszcze pare lat temu miałam zdawać CAE,a teraz taka dupa wołowa ze mnie z angielskim, to mi się zachciewa nakopać sobie samej do tyłka. Ale cóż jak to mówią, organ nieużywany zanika.. Czy jakoś tak

Lece dziewuszki spać. Musze jeszcze pudla nadrobić, żeby się totalnie odmóżdżyć
Do jutra

Stary 2013-08-09, 22:43   #1222
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Jak te noce będą wyglądały jak nie dam cycusia do ponownego zaśnięcia? Co wtedy z takim dzieckiem zrobić jak się obudzi - brać na ręce? Bo butli młoda
Mój też w ogóle butli nie chciał, póki nie odstawilam go. Po 2 dniach był tak spragniony mleka i ssania, że ją bardzo polubił Ale niestety w nocy się budzi często, biorę na ręce, daję wodę, raz w nocy mleko.
Cytat:
Napisane przez karolinabergius Pokaż wiadomość
Huuurraaa!!!! I ruszyła do przodu pierwsze 3 metry mamy za sobą;-)

Cytat:
a tak trochę z innej beczki - ostatnio spotkałam znajomą, jej córa ma 7 miesięcy i już siedzi i raczkuje
Mój zaczął siedzieć na kilka dni przed skończeniem 7 m-cy, a raczkować tydzień później

Cytat:
a jak się wkurza, jak nie może dosięgnąć zabawki...
To jest na dobrej drodze, mój zaczął się czołgać, a potem raczkować, bo bardzo chciał coś dosięgnąć (np. laptopa)
Cytat:
Chyba sie przeprowadzamy kciuki prosze:pros i:

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
o matko niech się skończą te upały!!!

córcia mi nie chce spać męczy się biedna, wczoraj po południu spała tylko 30 min...
Mamy to samo
Cytat:
Mój z kolei dzisiejszy hit - wpatrywała się w chodzącą pralkę Poza tym wyciąganie skarpetek z szuflady.
U nas też pralka i skarpetki są the best
Cytat:
Właśnie muszę kupić chciałam go uczyć jak zacznie siedzieć, tylko że on nie potrafi 5 sekund usiedzieć w jednym miejscu, więc może być cieżko
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 22:44   #1223
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
jak sobie pomyślę że jeszcze pare lat temu miałam zdawać CAE,a teraz taka dupa wołowa ze mnie z angielskim, to mi się zachciewa nakopać sobie samej do tyłka. Ale cóż jak to mówią, organ nieużywany zanika.. Czy jakoś tak
Moim zdaniem nic straconego. Skoro byłaś na poziomie CAE to nie powinnać mieć problemu żeby na niego wrócić, tak z mojego belferskiego doświadczenia Tylko trochę czasu potrzeba i silnej woli, albo jeszcze więcej czasu i silnej woli i wtedy dajesz z CPE, a co!
Stary 2013-08-09, 22:46   #1224
4n3t4
Rozeznanie

Hej hej,
produkujecie tych postów, że ciężko mi nadrobić...
monnie_85 Twój synek ma włoski jakby był już strzyżony maszynką, taki jeżyk fajny
kala__20 a Twoja córeczka podobna do mojej czarnulka śliczna i wcale nie wygląda jakby miała jakieś niebardzo apetyty
dorcia wyluzuj koniecznie, bo małej rzeczywiście udzielają się pewnie Twoje emocje... pomyśl o niej, a nie o całej reszcie dookoła...

Moja Zosia siedzi sama stabilnie, ale nie usiądzie, jedynie w wózku ze 2 razu udało jej się samej usiąść. Jak siedzi to fajnie się bawi. Za to leżąc na brzuszku ma nerwa, wyraźnie nie pasuje jej ta pozycja, nie próbuje nawet tyłeczka podnosić do raczkowania.

U nas nie ma sztywnego rytmu dnia, bo Zosia raz wstanie wcześniej raz później, jedynie obiad mniej więcej jest o stałej porze, no i pora kąpania i spania także.

Aha i byłam u lekarza i pytałam o wycofane szczepionki, powiedział, że jeśli do tej pory nie było żadnych objawów, to nie mam czym się martwić. Zosia mierzy 75 cm i waży 8 kg.

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 23:01   #1225
goba
Zadomowienie

Cytat:
ee no to miłego weekendu

sesese

Do jutra
ehh tez nad tym ubolewam....jakies 10 lat temu umiałam angielski dosc dobrze ale ze nie uzywalam go kompletnie to wszystko poszlo w niepamięć teraz się nawet nie dogadam w prostych sprawach

Cytat:
ja zaraz pod prysznic bo się ze mnie leje od tego gotowania
a potem zimne piwo

niezły ten twój klasyk

mąż prawie oszalał
a co to się podziało z Twoim losem

Cytat:

a czemu wkurzający

a ogólnie...za całokształt

Cytat:
Ja w sumie super, choć nie lubię upałów. Nawet okna pomyłam. A tak to spuszczone żaluzje i wiatrak
Właśnie przeszła megaśna burza. Walnęło w żurawia na budowie i cudnie pogasły na nim światła. W nasz blok też jak huknęło to pies nie wiedział gdzie ma się podziać. Ale młodej nawet nie ruszyło. Śpi jak zabita.
u nas przeszła bokiem,a zapowiadała się ciekawie....
Stary 2013-08-09, 23:36   #1226
Ma_majka
Zakorzenienie

Hej
wróciłam
jednak w nocy zdecydowanie lepiej się jedzie, i szybciej. Ale jakoś daliśmy radę, 2 przystanki na jedzenie i przebieranie, tylko że korki okropne co chwilę coś. No i w efekcie wracaliśmy o ponad 2 godz dłużej niż jechaliśmy nad morze...

Zdjęcia jutro będą!

Moonie nic złego nie miałam na myśli, nie mam pojęcia czemu tak to odebrałaś W sumie nie będę się rozpisywać na ten temat bo Jagienka już wszystko ładnie napisała

Dzika masz lanie w gołą dupkę za pitolenie głupot Przecież wiesz że Cie uwielbiam i wcale nie jesteś nudna!!!!! Jesteś świetną, wyluzowaną, mega dowcipną, niezblazowaną i nienadętą babeczką Nie cierpię nadętych ludzi

Sola też masz lanie w gołą dupkę Nikt nie mówił że jesteś sztywna tylko rozsądna i rozważna. Co zresztą bardzo sobie cenię u ludzi, bo ja taki szałaput czasem jestem, najpierw robię, później myślę

Ja się serio do tej Warszawki wybiorę coby Was naprostować

Cytat:

też bym z chęcią się spotkała osobiście z Wami. Nad morze nie mam daleko jakoś
no szkoda ze dopiero teraz się odezwałaś bo zlot właśnie się skończył

Cytat:
Poza tym dziecko płacze z jakiegoś powodu i trzeba dojść co to jest. Podejrzewam, że potrzebowała bodźców i była znudzona. Czasem dziecko płacze też z przebodźcowania, a czasem chce się przytulić. Jak była mniejsza to robiłam tak, że przekładałam - łóżeczko, przytulanie na kolanach, leżaczek, podłoga i tak wkółko. W międzyczasie różne zabawki.
zggadzam się w 100%, ja nadal tak robię że przekładam z miejsca na miejsce, trochę na łóżku, w łóżeczku, na macie, w leżaczku itp, też nie dałabym rady za długo nosić, toż to 10 kg żywej wagi

Cytat:

fajne to to, muszę się rozejrzeć

Cytat:
jeszcze nie kupuję

Cytat:

chyba odpALe gofrownice zaraz

Wymieniliśmy auto z klimą na nasz motór
a nawet mi nie przypominaj, przeżarłam się na tych wczasach, niedobrze mi

a jaki macie? mój to chyba aktualnie 2 posiada motocykle jeśli dobrze kojarzę, patrz że się chłopy nie zgadały, bo to temat rzeka

Cytat:
to co tam ciekawego mówiłyscie spowiadac się.....
właśnie nic ciekawego, zero pikantnych szczegółów, same pozytywy, chciałyśmy Was obsmarować no ale serio nie ma się czego przyczepić

Cytat:

Do jutra
serio czytacie tego pudla
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 07:58   #1227
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Napisane przez 4n3t4 Pokaż wiadomość
kala__20 a Twoja córeczka podobna do mojej czarnulka śliczna i wcale nie wygląda jakby miała jakieś niebardzo apetyty

Moja Zosia siedzi sama stabilnie, ale nie usiądzie, jedynie w wózku ze 2 razu udało jej się samej usiąść. Jak siedzi to fajnie się bawi. Za to leżąc na brzuszku ma nerwa, wyraźnie nie pasuje jej ta pozycja, nie próbuje nawet tyłeczka podnosić do raczkowania.

U nas nie ma sztywnego rytmu dnia, bo Zosia raz wstanie wcześniej raz później, jedynie obiad mniej więcej jest o stałej porze, no i pora kąpania i spania także.
Dobrze sobie wygląda, bo jeszcze nie ma jak spalić tego tłuszczyku

U nas podobnie z tym rytmem
Cytat:
no szkoda ze dopiero teraz się odezwałaś bo zlot właśnie się skończył

zggadzam się w 100%, ja nadal tak robię że przekładam z miejsca na miejsce, trochę na łóżku, w łóżeczku, na macie, w leżaczku itp, też nie dałabym rady za długo nosić, toż to 10 kg żywej wagi
Jeszcze będzie okazja

Moją też tak przekładam i staram się zainteresować. Nie biorę od razu na ręce. I tak teraz jest już lepiej niż kiedyś, bo dłużej idzie ją czymś zająć...

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Mloda chyba całą noc przespała przy cycku (przynajmniej takie mam wrażenie

muszę się rozprostować, bo trochę mi było niewygodnie, delikatnie mówiąc

Edytowane przez kala__20
Czas edycji: 2013-08-10 o 08:01
kala__20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 10:50   #1228
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cóż jak to mówią, organ nieużywany zanika.. Czy jakoś tak
dlatego ja się cieszę że mogę chociaż czasem pogadać

Cytat:

a co to się podziało z Twoim losem
musiałabyś się cofnąć do mojego wywodu na temat mojej pracy
znaczy generalnie teraz się cieszę jak wyszło ale miałam w piątek załamkę że chcą mi tak dowalić
że w tym kraju albo dziecko albo praca, że po tylu latach mnie potraktowano jak śmiecia w sumie, takie tam

Cytat:

no i u nas to samo
mata, łóżko, podłoga, leżaczek, potem czytanie książek, namiot, tany tany na rękach chwilę, gilgotki, lustro i tak w kółko

nie jestem w nastroju
mąż mi działa na nerwy od rana
Stary 2013-08-10, 12:01   #1229
goba
Zadomowienie

Cytat:

właśnie nic ciekawego, zero pikantnych szczegółów, same pozytywy, chciałyśmy Was obsmarować no ale serio nie ma się czego przyczepić
no tak, bo my przeciez jestesmy wszystkie idealne

Cytat:

musiałabyś się cofnąć do mojego wywodu na temat mojej pracy
znaczy generalnie teraz się cieszę jak wyszło ale miałam w piątek załamkę że chcą mi tak dowalić
że w tym kraju albo dziecko albo praca, że po tylu latach mnie potraktowano jak śmiecia w sumie, takie tam
aaa no tak, przez pracę....
ale jak czytałam to wywnioskowałam ,że w sumie na dobre Ci to wyjdzie, więc nie ma co się smucic olać ich... znajdziesz lepszą
Stary 2013-08-10, 13:05   #1230
moonie_85
Wtajemniczenie

Cześć cześć, witam się wściekła. LEJE. Dzisiaj leje, cały tydzień naparzało tropikami, a dzisiaj LEJE. Dzisiaj, kiedy pierwszy raz od roku chciałam pójść na jakiś koncert, kiedy nakręciłam się na dobrą muzykę, kupiłam Frankowi wygłuszające słuchawki a nam bilety na coke live w krakowie
I kiedy gra moja ulubiona Florence.
Więc teraz nie pozostaje nic jak czekanie do wieczora z nadzieją, że przestanie lać i że zaliczymy nasz pierwszy koncert w trójkę. Grr wrr grr.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości