Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-10, 20:58   #3391
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Kamel ja zmykam bo mnie Wiki prosi o poczytanie, moim zdaniem jeśli zaczynasz krwawić powinnas jechać do szpitala, może uda się pomóc fasolce, może uda się zapobiec najgorszemu. Wiem że to cieżko, ja też mogłam jechać ale jednak nie pojechałam i teraz żałuję, jak sama widzisz ciągle myślę co mogłam zrobić więcej... ale to Twoja decyzja ja żałuje że nie zrobiłam więcej, może bym nie miała teraz tych wyrzutów sumienia...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 21:13   #3392
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Kamel ja zmykam bo mnie Wiki prosi o poczytanie, moim zdaniem jeśli zaczynasz krwawić powinnas jechać do szpitala, może uda się pomóc fasolce, może uda się zapobiec najgorszemu. Wiem że to cieżko, ja też mogłam jechać ale jednak nie pojechałam i teraz żałuję, jak sama widzisz ciągle myślę co mogłam zrobić więcej... ale to Twoja decyzja ja żałuje że nie zrobiłam więcej, może bym nie miała teraz tych wyrzutów sumienia...
Katekatee teraz przeczytałam na ulotce, że jeśli wystąpi niespodziewane krwawienie lub plamienie z pochwy , nie stanowi to powodu do niepokoju, jeśli jest na początku brania leku .

Ale nie wiem jak jest w moim przypadku i np poronienia, bo ten lek bierze się nie tylko w celu podtrzymania ciąży.
Ale może choć tej nocy nie przeryczę.

Pisze też żeby na pierwszy raz wziąc dawkę 4tabletek w 1 dawce, a na drugi dzień już brać 3 na dobę.
Może wziąć jeszcze choć jedną?
Kurcze nie ma mi kto doradzić.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-08-10 o 21:16
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 21:36   #3393
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Myślałam, że choć noc będzie spokojna i niedziela do tej bety, ale nie Teraz nie wiem czy to poronienie się szykuje czy okres, nie wiem, niech się to już wyjaśni bo...
Też myślę ,że powinnas jechac do szpitala...

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 21:44   #3394
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Katekatee teraz przeczytałam na ulotce, że jeśli wystąpi niespodziewane krwawienie lub plamienie z pochwy , nie stanowi to powodu do niepokoju, jeśli jest na początku brania leku .

Ale nie wiem jak jest w moim przypadku i np poronienia, bo ten lek bierze się nie tylko w celu podtrzymania ciąży.
Ale może choć tej nocy nie przeryczę.

Pisze też żeby na pierwszy raz wziąc dawkę 4tabletek w 1 dawce, a na drugi dzień już brać 3 na dobę.
Może wziąć jeszcze choć jedną?
Kurcze nie ma mi kto doradzić.
Właśnie dlatego powinnas jechać do szpitala albo choć tam zadzwonić i dopytać, ja nie mam kompletnie doświadczenia jeśli chodzi o tego typu leki. One napewno moga mieć różne skutki uboczne

Stary 2013-08-10, 22:04   #3395
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie dlatego powinnas jechać do szpitala albo choć tam zadzwonić i dopytać, ja nie mam kompletnie doświadczenia jeśli chodzi o tego typu leki. One napewno moga mieć różne skutki uboczne
Ale pisze na ulotce, że te krwawienia i plamienia na początku brania, nie stanowią powodu do niepokoju.
Wzięłam w południe 1 tabl po powrocie od gin a na wieczór dodałam 1 czyli wzięłam 2= 3/dobę.
Tam pisało, żeby wziąć 4 na raz więc myślę, że nie zaszkodzi jak wzięłam 2 na noc.
Idę zaraz spać bo nie mam siły,myślę chyba tak jak mówiła God, że na tym etapie nie można raczej więcej zrobić?, i tak nic nie zobaczą na usg bo to ten sam dzień co byłam w szpitalu. Mogliby najwyżej zrobić badanie krwi, nie wiem, nie będę się już zadręczać na noc.
Będzie co Bóg da, On i tak wie co mi jest pisane.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-10, 22:07   #3396
meduzka88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale pisze na ulotce, że te krwawienia i plamienia na początku brania, nie stanowią powodu do niepokoju.
Wzięłam w południe 1 tabl po powrocie od gin a na wieczór dodałam 1 czyli wzięłam 2= 3/dobę.
Tam pisało, żeby wziąć 4 na raz więc myślę, że nie zaszkodzi jak wzięłam 2 na noc.
Idę zaraz spać bo nie mam siły,myślę chyba tak jak mówiła God, że na tym etapie nie można raczej więcej zrobić?, i tak nic nie zobaczą na usg bo to ten sam dzień co byłam w szpitalu. Mogliby najwyżej zrobić badanie krwi, nie wiem, nie będę się już zadręczać na noc.

To twoja sprawa jak zrobisz....ale żebyś później sobie nie zarzucała ,że nic nie zrobiłaś by pomóc fasolce...

Stary 2013-08-10, 22:15   #3397
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Ja też tak myślałam, ale np u mnie w szpitalu mają taki sprzęt że ginekolog w prywatnym gabinecie i lekarz na porodówce nie widzieli zarodka, a już rano na innym sprzęcie widzieli zarodek.

Z drugiej strony też to sobie tak tłumaczyłam że co ma być to będzie... nam jest prościej mamy już synków, mimo wszystko ja mam wyrzuty sumienia że może mogłam zrobić więcej bo u mnie wiesz jak się skończyło. Trzymam kciuki oby u Ciebie było dobrze

Stary 2013-08-10, 22:46   #3398
anyaG25
Rozeznanie

O Matko! Dziewczyny! Chwilę mnie nie było a tyle się tu wydarzyło... będę musiała jutro nadrobić bo tylko pi razy drzwi poczytałam Kamel napisz jutro co i jak , bo jak przeczytałam to wszystko to mi się słabo zrobiło
Czy u Was też taka kiepska pogoda?
U mnie na przemian pada i słońce, pada i słońce ale zimno ogólnie i źle się czuję ...

Życzę Wam wszystkim dobrej nocki i cieplutkiej niedzieli !!
anyaG25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 23:03   #3399
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie namieszałaś trochę... generalnie powinnaś mieć stały poziom progesteronu; ewentualnie najpierw mniejszy, a potem większy, ale nie odwrotnie - tak żeby stężenie progesteronu nie spadało.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak jak radzą dziewczyny: pojechałabym do szpitala, mimo że w ulotce napisali o tym plamieniu - zwłaszcza, że sama zmieniłaś sobie dawkę, więc tak naprawdę nie wiesz ile powinnaś brać tych tabletek od jutra. Lepiej dopytać lekarza, niż potem zadręczać się, że zrobiło się coś nie tak
Stary 2013-08-10, 23:03   #3400
201606201204
Konto usunięte

Kurde, jak tak Was czytam to dochodzę do wniosku, ze ta szybka informacja o ciązy przynosi więcej dobrego niż złęgo. Powinni dawac testy na recepte normalnie. Jak kobieta nie wie, ze jest w ciazy to sie nie przejmuje, adziecko jest chronione i tak, to nic mu nie grozi. Bedzie ciaza to bedzie, nie to nie, kobieta bedzie myślała, ze to okres. Ile razy mi sie spźnił po kilka dni. Dobrze, ze testów nie robiłam.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 23:17   #3401
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Kurde, jak tak Was czytam to dochodzę do wniosku, ze ta szybka informacja o ciązy przynosi więcej dobrego niż złęgo. Powinni dawac testy na recepte normalnie. Jak kobieta nie wie, ze jest w ciazy to sie nie przejmuje, adziecko jest chronione i tak, to nic mu nie grozi. Bedzie ciaza to bedzie, nie to nie, kobieta bedzie myślała, ze to okres. Ile razy mi sie spźnił po kilka dni. Dobrze, ze testów nie robiłam.
Izu to też nie tak dokońca, choć szczerze mówiąc to też zaczynam się sama zastanawiać nad tym wszystkim.... ale np jeśli mi się znowu uda to będę musiała lecieć do gin pewnie po jakieś leki no i po l4 i napewno im szybciej będę wiedzieć tym lepiej.. no ale to jest mój przypadek, a w Waszym bez żadnych "obciążeń" to chyba faktycznie lepiej o pewnych rzeczach nie wiedzieć...

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Według mnie namieszałaś trochę... generalnie powinnaś mieć stały poziom progesteronu; ewentualnie najpierw mniejszy, a potem większy, ale nie odwrotnie - tak żeby stężenie progesteronu nie spadało.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak jak radzą dziewczyny: pojechałabym do szpitala, mimo że w ulotce napisali o tym plamieniu - zwłaszcza, że sama zmieniłaś sobie dawkę, więc tak naprawdę nie wiesz ile powinnaś brać tych tabletek od jutra. Lepiej dopytać lekarza, niż potem zadręczać się, że zrobiło się coś nie tak
Jak ty taka obcykana w tym progesteronie jesteś to proszę napisz mi w jakim dniu cyklu najlepiej ten progesteron badać pliss. I jeśli ktoś ma krótkie @ to też może być kłopot z progesteronem czy to raczej jest w przypadku długich odstępów między @

Stary 2013-08-10, 23:17   #3402
201606201204
Konto usunięte

Kate do pół roku starań uważam, że tak lepiej i dla kobiety i dziecka.
Stary 2013-08-10, 23:20   #3403
vioris
Zakorzenienie

Wróciłam z meczu z tż-em Wygrali Fajnie było

Kamel doczytałam co pisałaś i myślę, że nie ma sensu się czymkolwiek przejmować na tą chwilę. Na ulotce wyraźnie jest napisane, że takie plamienie może wystąpić. U Ciebie wystąpiło i ok. Nie ma co panikować.
Jeśli jesteś w ciąży to lek pomoże ją podtrzymać, jeśli nie jesteś to za parę dni odstawisz leki i dostaniesz @. Na moje oko jesteś w bardzo wczesnej ciąży.
Spokojnie poczekaj do bety w poniedziałek. Jak ładnie przyrasta to potem już na spokojnie do gina Wtedy na pewno będzie już coś widać na usg
Stary 2013-08-10, 23:24   #3404
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Kate do pół roku starań uważam, że tak lepiej i dla kobiety i dziecka.
Jak pisałam ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam że wogóle coś takiego jak beta HCG istnieje... a teraz o beta HCG wiem bardzooo dużo, nawet nie wiem czy nie za

Stary 2013-08-10, 23:36   #3405
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ty taka obcykana w tym progesteronie jesteś to proszę napisz mi w jakim dniu cyklu najlepiej ten progesteron badać pliss. I jeśli ktoś ma krótkie @ to też może być kłopot z progesteronem czy to raczej jest w przypadku długich odstępów między @
Ciężko powiedzieć. Jak byłam w szpitalu endokrynologicznym, to wszystkim standardowo robili mniej więcej teoretycznie w środku drugiej fazy cyklu. Ale lekarz od niepłodności, do którego teraz chodzę, powiedział że takie badanie nie ma najmniejszego sensu - i że bez monitoringu cyklu nie da się określić odpowiedniego dnia na takie badanie. Tak więc niestety nie doradzę Ci, bo jak widać różni lekarze uznają różne praktyki

Zbyt krótkie cykle jak najbardziej mogą mieć związek z progesteronem - mogą być np. bezowulacyjne (ale u Ciebie to odpada, przynajmniej jeśli chodzi o ten ostatni przypadek), mogą też wskazywać np. na niewydolność ciałka żółtego (oznacza to, że produkuje ono zbyt mało progesteronu, przez co zarodek nie ma szans na przeżycie ).
Stary 2013-08-10, 23:40   #3406
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ulotce pisze, żeby wziąć na pierwszy raz dawkę "uderzeniową" 4 tabletki na raz.
A w następny dzień tak jak mi gin kazała 3 tabl/dobę= rano, południe, wieczór.
I to było przy wskazaniach aby zapobiec poronieniu.
Więc chyba nie jest tak do końca jak piszesz?

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-08-10, 23:54   #3407
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Ciężko powiedzieć. Jak byłam w szpitalu endokrynologicznym, to wszystkim standardowo robili mniej więcej teoretycznie w środku drugiej fazy cyklu. Ale lekarz od niepłodności, do którego teraz chodzę, powiedział że takie badanie nie ma najmniejszego sensu - i że bez monitoringu cyklu nie da się określić odpowiedniego dnia na takie badanie. Tak więc niestety nie doradzę Ci, bo jak widać różni lekarze uznają różne praktyki

Zbyt krótkie cykle jak najbardziej mogą mieć związek z progesteronem - mogą być np. bezowulacyjne (ale u Ciebie to odpada, przynajmniej jeśli chodzi o ten ostatni przypadek), mogą też wskazywać np. na niewydolność ciałka żółtego (oznacza to, że produkuje ono zbyt mało progesteronu, przez co zarodek nie ma szans na przeżycie ).
No właśnie ta niewydolność, u mnie była taka sytuacja że przez 10 dni pęchęrzyk urósł o jakieś 2 mm, a zarodek zobaczyli dopiero na naprawdę dobrym sprzęcie tuż przed zabiegiem z tym że bez tętna płodu który w tym momencie powinno spokojnie miec ponad 100 uderzeń, czyli teoretycznie gdyby gin za tym pięrwszym razem dała mi duphaston może by było wszystko ok, hcg rosło, po 6 tygodniu dopiero wzrost był bardzooo wolny co już mi nie dało złudzeń... Nawet w szpitalu lekarz przyjmujący mnie zapytał czy dostałam coś na podtrzymanie ciąży... szlag mnie trafi od tego wszystkiego

Stary 2013-08-11, 00:11   #3408
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Na ulotce pisze, żeby wziąć na pierwszy raz dawkę "uderzeniową" 4 tabletki na raz.
A w następny dzień tak jak mi gin kazała 3 tabl/dobę= rano, południe, wieczór.
I to było przy wskazaniach aby zapobiec poronieniu.
Więc chyba nie jest tak do końca jak piszesz?
Ja brałam Dupka na wywołanie, ale dopytywałam się lekarza jak to jest z tymi różnymi dawkami i powiedział, że taką dawkę uderzeniową daje się, jeśli kobieta ma objawy wskazujące na duże niedobory progesteronu (a tym samym szybkie poronienie), czyli np. krwawienie; natomiast gdy takich typowych objawów nie ma, to zapisuje się stałą dawkę, żeby nie było wahań stężenia.

Ale oczywiście sama lekarzem nie jestem, więc nie mogę potwierdzić na ile to prawda Tak czy owak, skoro lekarz zaleciła Ci inną dawkę, a masz wątpliwości, zarówno co do tego czy to odpowiednia dawka, jak i czy to krwawienie jest skutkiem ubocznym, to dla spokoju ducha pojechałabym do szpitala - chociażby po to, żeby uspokoić własne nerwy.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
No właśnie ta niewydolność, u mnie była taka sytuacja że przez 10 dni pęchęrzyk urósł o jakieś 2 mm, a zarodek zobaczyli dopiero na naprawdę dobrym sprzęcie tuż przed zabiegiem z tym że bez tętna płodu który w tym momencie powinno spokojnie miec ponad 100 uderzeń, czyli teoretycznie gdyby gin za tym pięrwszym razem dała mi duphaston może by było wszystko ok, hcg rosło, po 6 tygodniu dopiero wzrost był bardzooo wolny co już mi nie dało złudzeń... Nawet w szpitalu lekarz przyjmujący mnie zapytał czy dostałam coś na podtrzymanie ciąży... szlag mnie trafi od tego wszystkiego
Nie wiadomo - śmierć zarodka wcale nie musiała wynikać z niedoboru progesteronu, tylko np. z powodu jakieś wady w budowie... dlatego niektórzy lekarze w ogóle nie chcą dawać leków na podtrzymanie, o ile kobieta nie ma stwierdzonych niedoborów progesteronu, bo uważają, że zdrowa ciąża powinna utrzymać się sama.

Myślę, że teraz nie ma już co zastanawiać się czy mogło się to skończyć inaczej. Znajdź dobrego lekarza (najlepiej ginekologa-endokrynologa, bo z doświadczenia wiem, że zwykli ginekolodzy często są na bakier z hormonami ), zrób wszystkie konieczne badania i bądź dobrej myśli na przyszłość. A już na pewnie nie próbuj winić się za to co się stało, bo zrobiłaś wszystko co mogłaś!
Stary 2013-08-11, 00:23   #3409
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiadomo - śmierć zarodka wcale nie musiała wynikać z niedoboru progesteronu, tylko np. z powodu jakieś wady w budowie... dlatego niektórzy lekarze w ogóle nie chcą dawać leków na podtrzymanie, o ile kobieta nie ma stwierdzonych niedoborów progesteronu, bo uważają, że zdrowa ciąża powinna utrzymać się sama.

Myślę, że teraz nie ma już co zastanawiać się czy mogło się to skończyć inaczej. Znajdź dobrego lekarza (najlepiej ginekologa-endokrynologa, bo z doświadczenia wiem, że zwykli ginekolodzy często są na bakier z hormonami ), zrób wszystkie konieczne badania i bądź dobrej myśli na przyszłość. A już na pewnie nie próbuj winić się za to co się stało, bo zrobiłaś wszystko co mogłaś!
Pewnie moja gin też tak uważała, miałam robione badania, USG, brałam witaminy no i pierwsza ciąża wzorowa więc myślała że się samo utrzyma... właśnie u mnie jest problem ze znalezieniem ginekologa-endokrynologa. Ale pewnie tak będę musiała zrobić, przeraża mnie trochę to wszystko, codziennie Bogu dziękuje że mam Wikiego bo dopiero teraz do mnie dochodzi jakie to szczęście miec zdrowe dziecko i to od tak...
Boje się że to się znowu powtórzy, to bieganie na HCG ten stres aż mnie ciarki przeszły... Nawet znalazłam taką książke o endokrynologi ginekologicznej ale to jest podręcznik medyczny... Myślę że Wikiego będę właśnie kierować na takie studia, sama żałuje że się tym tematem nie zajełam bo na tarczyce zachorowałam mając lat 14 i wiem że jest bardzo mało specjalistów w tym zakresie a problemy w tej dziedzinie sa coraz większe

Stary 2013-08-11, 08:33   #3410
Luzia
Zakorzenienie

Hej,

Kamel doczytałam wszystko, ale nie wiem co mogę dodać- kompletnie się nie znam na tym ale rozumiem Twój niepokój i trzymam kciuki

A ja od wczoraj mam taki galaretowaty śluz ? to może być płodny, zaraz po odstawieniu tabletek? nie jest taki wodnisty, tylko taka przeźroczysta galaretka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:22   #3411
Leine
Zakorzenienie

Hej ja tak na szybko

God Of War- czyżby przyszła @??? Bo wykresu nie mogę przejrzeć albo zablokowałaś, albo nie udostępniłaś nowego...

Kamel ja plamiłam na początku ciąży ale to było spowodowane krwiakiem na macicy. Brałam duphaston i było wszystko ok, ale ja wtedy byłam w 8tc.
Powinno pomóc jak zarodek jest zdrowy i silny. Na razie bym brała tyle co lekarz kazał czyli 3x dziennie Ja brałam 2x dziennie. Umówiłabym się na wizytę np. za 2 tyg do swojego gina i wtedy niech się przyjrzy czy zarodek drgnął. Nie myśl tak o tym, bo przygnasz złe emocje!!!!
A tymczasem mocno kciuki zaciskam, aby młodzież przetrwała!

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Na Pepę mówi pipa a na koparę Pała
I chodzi sobie i mówi pała jest, pała jest
padłam teraz idź tu do ludzi, a jak mu się przypomni bajeczka to bym się zapadla pod ziemię
Spoko, brat tż jak był mały a był gdzieś z mamą wśród ludzi to zawołał widząc wujka: "Ooooo! Hujek Hojtek!" Wujek Wojtek of korsa miał wyjść, ale długo tak mówił bidna teściowa buraka miała, a ludzie się patrzyli na nią dziwnie hihihi
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 09:59   #3412
201606201204
Konto usunięte

Dobry.
Nie ma to jak przytulanko od rana.

Temp. Spadła i owulacji jakby nie bylo według ovu.
Stary 2013-08-11, 10:05   #3413
Juliette25
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Kamel - przestraszyłam się gdy przeczytalam to co piszesz. Mam nadzieję, że nic się poważnego nie dzieje -

witaj iwonka87 - fajnie, ze jesteś z nami.

Byłam na weselu - się wytańczyłam ^^ a teraz muszę ogarnąć dom, bo niezły bałagan po sobie wczoraj zostawiłam. A ona obiad - placki z cukinii

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-08-11 o 10:07
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 10:10   #3414
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybko

God Of War- czyżby przyszła @??? Bo wykresu nie mogę przejrzeć albo zablokowałaś, albo nie udostępniłaś nowego...

Kamel ja plamiłam na początku ciąży ale to było spowodowane krwiakiem na macicy. Brałam duphaston i było wszystko ok, ale ja wtedy byłam w 8tc.
Powinno pomóc jak zarodek jest zdrowy i silny. Na razie bym brała tyle co lekarz kazał czyli 3x dziennie Ja brałam 2x dziennie. Umówiłabym się na wizytę np. za 2 tyg do swojego gina i wtedy niech się przyjrzy czy zarodek drgnął. Nie myśl tak o tym, bo przygnasz złe emocje!!!!
A tymczasem mocno kciuki zaciskam, aby młodzież przetrwała!

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

padłam teraz idź tu do ludzi, a jak mu się przypomni bajeczka to bym się zapadla pod ziemię
Spoko, brat tż jak był mały a był gdzieś z mamą wśród ludzi to zawołał widząc wujka: "Ooooo! Hujek Hojtek!" Wujek Wojtek of korsa miał wyjść, ale długo tak mówił bidna teściowa buraka miała, a ludzie się patrzyli na nią dziwnie hihihi
Przyszła przyszła...
Przecież mówiłam, że przyjdzie ja wiem najlepiej to się czuje

Cykl miałam dłuższy bo 31 dniowy ale ale, faza lutealna była taka sama jak w poprzednim miesiącu czyli 11 dni. No jak ktoś kiedyś mówił, że ona zawsze ma tyle samo dni to by się zgadzało tylko, że wtedy automatycznie cykl się wydłuża/skraca tak żeby po owu było tyle samo dni.
U mnie tylko takie wytłumaczenie ma sens...
Stary 2013-08-11, 10:56   #3415
manieczka1
Zakorzenienie

noooo w końcu nadrobiłam te 6 stron
Cytat:
Rozmawialiśmy z Tz. W grudniu zaczniemy się starac.
ooo - to zaczniemy razem, no chyba, że jutrzejsza rozmowa z moim mężulkiem coś zmieni
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,
po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury - przełożyło mi owulację o trzy dni do przodu - masakra jakaś. Wkurzyłam się bo akurat nietsety się wtedy nie kochaliśmy
no właśnie tak to jest, że owulkę może przesunąć, mi przesunęło o 1 dzień.
Cytat:
Właśnie zakupiłam sobie termometr owulacyjny.
Od przyszłego cyklu zamierzam sugerować się tylko tym.
no i prawidłowo taki jest najlepszy chyba masz taki sam jak ja i jak większość tutejszych staraczek.
Cytat:
Wszem i wobec ogłaszam, że wczoraj wieczorem przyszła @, tak więc 7. cykl starań rozpoczęty

OvuFriend w ogóle dziwnie nieraz wyznacza tę owulację - mi w poprzednim cyklu ze 3 czy 4 razy zmieniał termin owulacji... której wcale nie było Tak więc ja się nie sugeruję tym, co OvuFriend pokazuję, tylko interpretuję sama i z pomocą aplikacji w telefonie, która wyznacza dużo trafniej.
no to powodzenia w kolejnym cyklu! a skąd wiesz, że owulacji nie było???
Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Cześć

Dojechaliśmy o 6.30. Droga masakra, nie dość, że padało już w pl, to dzieciaka bolał brzuch a ja wychodziłam z siebie... no ale cóż, rodzicielstwo
no to odpoczywaj teraz
Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja wtedy miałam takie podejście, że i tak zostaniemy razem a dzieci chcę mieć. Zresztą zdrowotnie też mnie czas naglił, bo nie było wiadomo co będzie później. No niestety wyszło jak wyszło, ale teraz mam cudownego Tż-ta i wiem, że z nim chcę mieć dziecko i będzie dobrym ojcem.
widzę, że dużo przeszłaś w życiu...ale najważniejsze, że masz teraz kochanego tżta i tworzycie cudowną rodzinkę
Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku.
Witaj!
Cytat:
Znowu byłam siku, już jest prawie czerwone, to koniec
Idę bo chce mi się ryczeć a mąż jakby się nic nie działo, nie chcę tego komentować bo mi serce pęknie.
Kamel, strasznie mi przykro, że tak się u Ciebie dzieje...nie wyobrażam sobie nawet co teraz przeżywaśz...ale musisz się trzymać jakoś! poczekaj na wyniki jutrzejszej bety, zobaczymy czy przyrasta czy nie... trzymam kciuki
Cytat:
Cześć dziewczynki
Byłam na weselu - się wytańczyłam ^^ a teraz muszę ogarnąć dom, bo niezły bałagan po sobie wczoraj zostawiłam. A ona obiad - placki z cukinii
ja wczoraj miałam na obiadek takie placuszki
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Przyszła przyszła...
Przecież mówiłam, że przyjdzie ja wiem najlepiej to się czuje

Cykl miałam dłuższy bo 31 dniowy ale ale, faza lutealna była taka sama jak w poprzednim miesiącu czyli 11 dni. No jak ktoś kiedyś mówił, że ona zawsze ma tyle samo dni to by się zgadzało tylko, że wtedy automatycznie cykl się wydłuża/skraca tak żeby po owu było tyle samo dni.
U mnie tylko takie wytłumaczenie ma sens...
no co za wstrętna @! no trudno. kolejny cykl zaczniecie i może w końcu się uda
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:16   #3416
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

No czeeeeeeść Tęskniłyście?

Ja znowu w trakcie intensywnego weekendu, nie wiem kiedy odpocznę

W piątek oczywiście koledzy w pracy wchłonęli ciasta i chcieli żebym im takie na co dzień piekła Nie mogli uwierzyć, że przed ślubem nic nie gotowałam ani nie piekłam

Dostałam kwiatki od przełożonej i głównego szefa a od męża dostałam takie lusterko do makijażu do łazienki - z jednej strony normalne, z drugiej powiększające, podświetlane światłem zimnym lub dziennym

A wczoraj była u nas rodzinka - zrobiłam pyszne tarteletki i sałatkę, no i podałam ciasta, wszystko smakowało i przepisy wylądują wkrótce na blogu Jestem kobietą szczęśliwą i spełnioną

Co do waszych pytań o serduszka - to dziś rano pojawiło się jedno - nasze pierwsze poranne przytulanka, bo zawsze było wieczorem Ale okazuje się, że rano też jest fajnie

No i rozwiązał się mój problem z braniem Oeparolu - skończył mi się Femina, a w aptece był tylko zwykły i na nim jest zalecenie, żeby brać 1-2 dwa razy dziennie, więc będę brała po 2 rano i wieczorem

Postaram się trochę was nadrobić, ale będzie ciężko, bo zaraz lecę się ogarnąć, wykąpać i muszę kupić jakieś balerinki, bo już mi się wszystkie znosiły

Buziole ogromne i pamiętam o was wszystkich!!! Przepraszam, że ostatnio tak mało się udzielam
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:44   #3417
meduzka88
Wtajemniczenie

Hej!
Chciałam was spytać jakich termometrów używacie do mierzenia temperatury?

Stary 2013-08-11, 11:45   #3418
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
noooo w końcu nadrobiłam te 6 stron

no właśnie tak to jest, że owulkę może przesunąć, mi przesunęło o 1 dzień.

no i prawidłowo taki jest najlepszy chyba masz taki sam jak ja i jak większość tutejszych staraczek.

ja wczoraj miałam na obiadek takie placuszki
Właśnie wydaje mi się o wiele lepszy, bo dokładniejszy właśnie. Żałuję tylko,że wcześniej o tym nie pomyślałam.
Pewnie zrobiłam źle - ale od dziś mierzę już tym. Powinnam dokończyć cykl mierząc alkoholowym, ale jestem uparta.
No, dziś troszkę tempka spadła.

Placuszki z cukini uwielbiam...
Ale zmieniliśmy z mężem menu na dziś Tzn, cukinia będzie ale w krążkach zapiekana na grillu w czosnku plus pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej!
microlife 16C2
właśnie wczoraj kupiłam
Stary 2013-08-11, 11:46   #3419
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej!
Microlife, najtańszy z allegro

Cytat:
Placuszki z cukini uwielbiam...
Ale zmieniliśmy z mężem menu na dziś Tzn, cukinia będzie ale w krążkach zapiekana na grillu w czosnku plus pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich
A u nas dzisiaj zupa pomidorowa mojej mamy Dziś nie robię obiadu - dzień leniucha
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 11:47   #3420
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No czeeeeeeść Tęskniłyście?

Ja znowu w trakcie intensywnego weekendu, nie wiem kiedy odpocznę

W piątek oczywiście koledzy w pracy wchłonęli ciasta i chcieli żebym im takie na co dzień piekła Nie mogli uwierzyć, że przed ślubem nic nie gotowałam ani nie piekłam

Dostałam kwiatki od przełożonej i głównego szefa a od męża dostałam takie lusterko do makijażu do łazienki - z jednej strony normalne, z drugiej powiększające, podświetlane światłem zimnym lub dziennym

A wczoraj była u nas rodzinka - zrobiłam pyszne tarteletki i sałatkę, no i podałam ciasta, wszystko smakowało i przepisy wylądują wkrótce na blogu Jestem kobietą szczęśliwą i spełnioną

Co do waszych pytań o serduszka - to dziś rano pojawiło się jedno - nasze pierwsze poranne przytulanka, bo zawsze było wieczorem Ale okazuje się, że rano też jest fajnie

No i rozwiązał się mój problem z braniem Oeparolu - skończył mi się Femina, a w aptece był tylko zwykły i na nim jest zalecenie, żeby brać 1-2 dwa razy dziennie, więc będę brała po 2 rano i wieczorem

Postaram się trochę was nadrobić, ale będzie ciężko, bo zaraz lecę się ogarnąć, wykąpać i muszę kupić jakieś balerinki, bo już mi się wszystkie znosiły

Buziole ogromne i pamiętam o was wszystkich!!! Przepraszam, że ostatnio tak mało się udzielam
Tęskniłyśmy, a jakże ale już jesteś
Dobrze, że urodzinki się udały i jesteś szczęśliwa.
Prezent super bardzo mi się podoba

Ja za swój MICROLIFE dałam 17 zł w aptece

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości