|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Dzień dobry
![]() Spaliśmy dzisiaj 8 godzin tak to ja mogę żyć.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Czesc dziewczynki,
My nadal w szpitalu. Maly zaczyna nabierac masy,wiec mam nadz.ze nas po week puszcza....oby wyniki byly ok. Dzis jest meksyk bo mlody je 5 min i zasypia...kupy od wczoraj nie bylo....zapowiada sie ciekawy dzien... Walcze o to by rozbujac laktacje...oprócz laktatora jakie jeszcze macie sposoby bym miala wiecej mleczka...? ASIUNIA,AREMALGOS GRATULACJE!! DOMCIATKO STOWECZKA!!!!!! ZAUWAZYLYSCIE,ZE DOTKA I MARGOSIA zniknely..? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1023 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
A te bóle myślisz ze sa od ciężaru malucha ze juz uciska mocno tam na dole? Cytat:
![]() Cytat:
świetny wynikCytat:
![]() Obyscie wyszli ze szpitala jak najszybciej. W domu najlepiej. Pewnie i wiecej mleczka bedziesz miała bo mnie stresu Dzień dobry A u mnie nocka całkiem fajna. O 1 poszłam spac, o 4 i 7 pobudka na siku i spalam do 9. Nie mam pomysłu co tu robić dzisiaj. Z domu strach wychodzić bo trzeba odpowiadać zyczliwym czemu jeszcze brzuch nosze
|
|
|
#1024 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Dzień Dobry :h:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na laktacje pij dużo, jedz 5 posiłków. Herbatka na laktację i karmi też dobre, ostre ponoć hamuje laktację. A Margoś kiedyś pisałą, że już nas opuszcza, myślałam, że sobie żartuje, ale chyba pisała na poważnie
|
||||||
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21!
Dzien dobry wszystkim
U mnie nic sie nie dzieje i mam wrazenie, ze im wiecej dziabania i herbaty z lisci malin, tym wiecej Edziu ma to wszystko w d.upie No ale nie poddajemy sie i cierpliwie czekamy ![]() U mnie w planach sprzatanie na dzis, a potem blogie lenistwo. Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1026 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Dzień dobry
Witamy się z rana, noce u nas są raczej w porządku, Szymuś budzi sie na karmienie ok 23 potem 3 w nocy i już nad ranem ok 5, dziś zrobił pobudkę o 5.30 i nie dał spać już wogle, teraz od godzinki śpi u siebie w łóżeczku ale jakoś niespokojnie, ciągle się wierci, smyra rączkami po twarzy, stęka nie wiem co jest, zauważyłam że robi tak prawie codziennie nad ranem w trakcie snu. U nas gorsze niż noce sa popołudnia i wieczory, jak zbliża się godzina 17 to ja już dostaje bóli brzucha z nerwów, jest to pora gdzie on płacze, macha rękami nózkami, jak już się uda nad nim zapanować to zasypia i budzi sie za 5 minut i tak w kółko aż do godziny 22 i tak codziennie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wyjście do domu i za laktację
|
||||
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zbieram się do mamy do szpitala potem zaliczymy spacer i wpadnę do was później Miłego dnia |
|
|
|
|
#1031 |
|
Konto usunięte
|
Katarzynka ja też słyszałam, że dzieci po południu są niespokojne, mój też. Trzymam kciuki za zdrowko mamy!
Kathe jak tam laktacja u Ciebie? Gratuluję nowych dzieciaczkow!!! Mały śpi na rękach tza, jest bardzo niespokojny, daje mu już i debridat i espumisan... Moje biedactwo... Ale nocka ładnie nam minęła. Oczywiście Mały spał ze mną, ale wolę jak śpi spokojnie ze mną niż jak sie prezy i wygina w łóżku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Pisałam wam o tym ujędrniajacym maśle poporodowym Ziaji. Dziś zaczęłam go używać i jeżeli chodzi o zapach - delikatny, wchłanianie - natychmiastowe. Ciekawa jestem efektów, ale muszę poczekać na to.
Siedzimy na dworze, Alicja właśnie się obudziła na cyca po 2 godz drzemce. Małgoś jeździ na rowerze po wodzie bo wylewamy wodę z basenu bo trzeba go wyczyścić po ponad 1,5 tyg nieużywania. Teraz pytanie jaki krem polecacie do twarzy na plamy pociążowe.
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uparciuchy małe.Oglądałam w łóżku na iPadzie filmik z youtube i przysnelam. iPad uderzył mnie w nos i mam zdarty
|
|
|
#1034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
My mamy problem z kolkami,same krople nie pomagaja i odkad zeszly te upaly owijam Hanke ciasno i przytulam brzuszkiem do mnie. W momencie sie uspokaja a mok brzuch masujej jej Dzien dobry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja. Opinia? Trzeba się namachać tą pompką, ale za tę cenę nie można za wiele wymagać Zależy do czego byś używała - ja użyłam kilka razy przy nawale żeby sobie ulżyć- spisał się. Kilka razy odciągałam też mleko "na później" i w parę minut ściągałam 30-40 ml. Ale jeśli chciałabyś ściągać na co dzień (jak Perse) to nie polecam, bo bicepsy będziesz miała jak Pudzian od tej pompki ![]() Hej Za nami dobra noc Mieli dziś wpaść do nas znajomi na pępkowe, ale ich synek ma zapalenie spojówek Szczęście w nieszczęściu, że dziś mu to dziadostwo wylazło, bo to wirusowe jest i mógłby naszego Małego zarazić ![]() No ale nudzić się dziś nie będziemy, bo zaraz wpadają moi rodzice i z tego co wiem wiozą nam m.in. matę edukacyjną ![]() A Kubuś skończył dziś 3 tygodnie Jutro wizyta to będzie dokładne ważenie i mierzenie
|
|||
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Mela tak sie kończy uzależnienie od internetu
Neni ale ładnie ci przybiera Kubus No i brawa za 3 tyg, widzisz juz jakieś nowe umiejętności u synka?
|
|
#1038 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1039 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy na świecieCytat:
![]() Oliath: Powodzenia podczas wizyty z ojcem. A my wczoraj byliśmy na pierwszym spacerku z Anulką i TŻ. Podczas spacerku dostaliśmy telefon. Dzwoniła siostra TŻ z pytaniem czy mogą nas odwiedzić. My, że oczywiście, że zaraz będziemy. Wracamy do domu, a tu teściowa siedzi i pije kawke z moją mama. No nic. Za chwile dzwonek do drzwi. Przyjechała druga siostra TŻ z swoim facetem i dziećmy a po chwili kolejny dzwonek do drzwi i kolejni goście i tak bez końca. Masakra. Nagle w domu było razem 20 osób. Mała z wrażenia dostała kolki, nie dała się uspokoić. Co chwile ktoś przy niej wisiaj. Nawet w spokoju nie dali mi nakarmić Ani z cyca. Dzieci właziły do sypialni, patrzały co robie. Istny cyrk. Cieszyłam się, że przed 22 wszyscy pojechali precz. TŻ oczywiście mnie wkurzył, bo się urżnął. Dzisiaj się tłumaczył że musiał opić narodziny małej, ale mnie to nie przekonało. Bo to ja musiałam go rozebrać do spania i przekręcić na jego strone łóżka. Jeszcze się wyrywał aby wziąć małą na ręce jak sam ledwo stał na nogach. Myślałam, że go zamorduje.
|
|
#1040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie o dziwo ominęły większe zawirowania emocjonalne, choć bardzo się ich bałam, bo moja koleżanka przez 6 tygodni miała baby blusa ![]() Zdarzy mi się płakać bez powodu, ale mój TŻ zawsze to wyłapuje i tuli tuli tuli A dla Twojego TŻ też wielkie brawa! Cytat:
![]() Ciekawe co Ci powie ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Umiejętnościami ciężko to nazwać, ale potrafi przez dłużej skupić wzrok na mnie, a na czarno-białych obrazkach całkiem długo Czekam na pierwszy uśmiech ![]() Dziewczyny "starszaków" - kiedy Wasze dzieci zaczęły się uśmiechać? |
|||
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytałyście o wołowinę. Możecie jeść wszelkie mięsa, a wołowina jest zdrowsza (czyt czystsza) od wieprzowiny czy drobiu. Gdyby królicze mięso nie było tak drogie to też bym jadła. Głowna zasada odnośnie mięsa przy KP to ostrożnie ze smażonym!
|
#1042 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Dziecko wywietrzone,nakarmione sufituje sobie ![]() A gdzie jest Margosia i Dotkaaa??????? : :Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja za bardzo nie gadam z bratem,bratową...Moj Tz bardziej z moja bratową ale mam nadzieje ze dadzą spokoj i na Chrzcinach bd z sobą normalnie gadac.Odpuscili tez no i ja tez jak byłam swiadkową na bierzmowaniu bratanicy.A teraz ona bedzie Chrzestną Laurki ....Dawne czasy zażylosci nie wrócą ale dla Laury powinnismy zyc jak ludzie ![]() Cytat:
za dziabanko Ale lipa,bedziesz niewyspana ale za to moze syn akurat w kosciele odespi nocke i bedzie grzeczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
ASIUNIA, AREMALGOS- gratulacje dziewczyny!!!!
DOMI- sto lat Kochana!!! I od teraz samych przyjemnych chwil macierzynstwa!!!
|
|
#1044 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie je wywołałam bo nie ma ich długoo...moze w Krakowie net odcięli ![]() Cytat:
za nockemoze jedzcie sobie gdzies za misato pospacerowac lub posiedziec? Cytat:
Nie ma czasu????Przeciez to zrozumiałe ze przy maluszku czasem nie da sie wejsc na kompa.....![]() Cytat:
Moze Edziu chce niespodzianke zrobic i zacząć akcje znienacka ?Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42209392]Katarzynka ja też słyszałam, że dzieci po południu są niespokojne, mój też. Trzymam kciuki za zdrowko mamy! Kathe jak tam laktacja u Ciebie? Gratuluję nowych dzieciaczkow!!! Mały śpi na rękach tza, jest bardzo niespokojny, daje mu już i debridat i espumisan... Moje biedactwo... Ale nocka ładnie nam minęła. Oczywiście Mały spał ze mną, ale wolę jak śpi spokojnie ze mną niż jak sie prezy i wygina w łóżku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za nocke ![]() Cytat:
rośnie jak szalony oby tak dalej ![]() Cytat:
ile wiaryyy ...Jak do nas przychodzą goscie z dziecmi-a one są bardzo ciekawskie to grzecznie im mowie zeby wyszły z pokoju bo karmie dzidziusia i jak skoncze to ich zawołam...nie cierpie karmic przy kims innym niz Tz i tego nie robie . Na przełomie 2-3 tyg. czasem udało mi sie złapac usmieszek...bo wczesniej nie wiem czy to byl usmiech ale moze bardziej wyraz zadowolenia na twarzyczce ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Domcia spoźnione ale szczere: zdrówka,spełnienia marzen,pociechy z Sarenki I Tza.Niech malutka zdrowo rośnie!!! STO LAT!!!!!!!!!!!
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Domciątko 100 lat kochana!!
Ja niestety nie dam rady teraz nadrobić, zmykam |
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam własnie link od Meli-drift na odkurzaczku
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Dziewczynki moze któraś w wolnej chwili wrzuci pomysł na sałatki na zimną płyte na chrzciny??? Takie które ew. mama karmiąca moze wrzucić do żołądka? ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A co u Sammi??
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie pojechalam jednak Raz ze chcialam z Lilo jechac, bo mi nie lezy zostawiac ją na x godzin w sytuacji, kiedy nie dam rady mleczka odciagnac na te dwa karmienia minimum... Dwa, ze nie mielismy z kim Lali zostawic, a dziecka nie chce w to wciagac i po aresztach wlekac, w ogole nie chce, zeby wiedziala... Trzy, potrzebuje czasu, moze w tygodniu pojade, i chce wiedziec zanim pojade, co dokladnie jest powodem. Echhh, maciuś wola, ide.
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Nie, 2x 4 godziny. Mieliśmy dwie pobudki po pół godziny. I normalnie jestem wyspana
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Też nie doczytałam, że Margos chce nas opuścić. Szkoda. Neni, ale pięknie karmisz synka, no no :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1049 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany w
Cytat:
za wiek i jak ładnie przybiera![]() Cytat:
ale ludzi, kurcze chociaż podczas karmienia powinnaś mieć spokój. Cytat:
moja ma 6 tyg i wydaje mi się że czasami świadomie się do mnie uśmiecha, ale pewną nie jestem ![]() Cytat:
czyli z matka diabeł, przy ojcu anioł:banghead: Cytat:
no kiedyś tak napisałaś, ale myślałam że to żart. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#1050 |
|
Zadomowienie
|
Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21!
Neni,
za przybieranieCharlize, ja bym pewnie zwariowala od takiej ilosci ludzi Misiaczka, to sie usmialam po Twojej przygodzie z iPadem ![]() Lachryma, super, ze swoje troche odespalas Rocky, no tak to juz jest, mamy spedzaja z dziecmi wiekszosc dnia w tych dobrych i zlych chwilach, a na tatusiow przypada ta grzeczniejsza wersja. Taki los ![]() Chatka posprzatana, nigdy nie lubilam sprzatac, a 'na swoim' dostaje szalu i ciagle cos sprzatam Za chwile ide wywiesic pranie na dwor, mam nadzieje, ze sie nie rozpada. Obiad juz zrobilam wczoraj. Nie pozostaje mi nic innego jak blogo leniuchowac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Neni, no o takich golabkach nie pomyslalam Myslalam, ze zawijasz w cos innego, zamiast kapusty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

tak to ja mogę żyć.

zapowiedziałam, że nici z przytulanek, bo nie dam rady, wszystko boli i nawet ochoty nie mam. No, ale mnie nie posłuchał 
świetny wynik

uparciuchy małe.
Zależy do czego byś używała - ja użyłam kilka razy przy nawale żeby sobie ulżyć- spisał się. Kilka razy odciągałam też mleko "na później" i w parę minut ściągałam 30-40 ml. Ale jeśli chciałabyś ściągać na co dzień (jak Perse) to nie polecam, bo bicepsy będziesz miała jak Pudzian od tej pompki