|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Bry !
Eee moje dziecko z jakiegoś dziwnego powodu znowu nie chciało cycka przed snem i dość słabo jadł w dzień, za to w nocy co 2 -2,5 godziny...aaaaa mam nadzieję, że to przejściowe....ma ktoś tak ? Dużo słońca i super wypoczynku ! Cytat:
I jaki w temacie ![]() Cytat:
jemu to chyba naprawdę trzeba dać 50 zł za ten chrzest - coraz bardziej rozumiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za podróż i net w komórce Cytat:
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-08-11 o 08:38 |
||||||
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() OC ja tak mam właśnie od dwóch dni w dzień nawet jak się obudzi to nie woła o jedzenie tylko po godzinie 1,5 od przebudzenia się, a w nocy już spała od 21 do 4 -4:30 a teraz co 3 godziny na jedzenie się budzi a jak w nocy długo ładnie spała to w dzień wołała o jedzenie średnio co ok. 2 godziny a wczoraj karmiłam ją w dzień 4 razy ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Nyaa ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- A właśnie miałam pytać Dragusia kaszka to u Ciebie pierwszy stały posiłek ?? Jaką podajesz? |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od nas dostał 100, więc i tak za dużo Szatana, czyli mocną, czarną kawę ![]() Piję właśnie, ale nic mi się nie rozjaśnia
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-11 o 08:59 |
|
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bywało już że spał od 20 do 5 a od kilku dni wstaje po kilka razy w nocy. Mam nadzieję, że to przez te upały. |
|
|
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę karmić za długo na leżąco bo mnie strasznie boli i tak samo z noszeniem tragedia dosłownie i przez ten kręgosłup niewyspana chodzę bo gdyby nie on to bym na śpiocha mogła karmić jak do tej pory i bym się wysypiała. Poza tym mała się coraz bardziej denerwuje jak na śpiocha zgubi cyca i mnie bije A smoczka nie tyka.
|
|
|
|
|
|
#3726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- super ze juz na miejscu a jak tam pogoda? Cytat:
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip jak je w nocy to trzyma sobie ręką cycka i szczypie! Nie wiem czy chce żeby szybciej płynęło czy co ![]() Bólu kręgosłupa współczuję, ja mimo że na śpiocha karmię to i tak nie zawsze się wyśpię z Filipem w łóżku bo on się wierci i do tego ręce rozłoży na szerokość i troszkę mało miejsca nam zostawia
|
|
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
zwykłą kaszke manna firmy kupiec chyba
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
hahaha smieszne :P wtedy mamcia mi mowila ze mam isc spac razem z Milusiem bo zmeczona bylam od slonca z basenu - ale i tak poszlam o 22 hahaCytat:
ad 2 udanego wypoczynku ![]() iii OC mi nie zacytowalo :P - sie z kawalem postaralam - nie ma to tamto haha. ide uspic milusia i zjesc obaid pozniej wam cos napisz
|
|
|
|
|
|
#3730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas bardzo podobnie..Cytat:
![]() ja chyba będę do zupy dodawać kaszę
|
|||
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3732 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam
Miłego wieczorku. Cytat:
za chrzestną.Szopki niezłe z księdzem ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do zupy bym dawała gdybym już podawała słoiczki, ale nie daje.dopiero od wrzesnia i to marchewka a zanim do zupy dojdziemy to juz minie czas ekspozycji na gluten dzisiaj Florek wymyślił że z łyżeczki paluszkami kaszke zbiera ![]() a i zaraz wstawie do klubu fotke z dzisiejszego naszego spaceru
|
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
po powrocie od teściowej Mały dzielnie zniósł 4-godzinną podróż samochodem, była tylko raz syrena, ale się nakarmiliśmy i dalej poszedł w kimono.Od dwóch dni Was nadrabiam, ale już jestem na bieżąco. Nyaa, mam nadzieję, że to u Was to przejściowe, jak to któraś kiedyś napisała - ślub niewiele zmienia między ludźmi, za to dziecko bardzo dużo. U nas też w tych pierwszych miesiącach bywało różnie, potrafiliśmy na siebie warczeć o byle co, ale teraz widzę, że po prostu musieliśmy się nauczyć nowych ról, a to zajmuje trochę czasu. Poza tym najważniejsze to jakoś się wspierać, bo opieka nad dzieckiem jest naprawdę wyczerpująca (co zresztą Tż też trzeba było tłumaczyć, kiedy mówił jak to mam fajnie, że nie muszę chodzić do pracy, tylko SIEDZĘ w domu). Także trzymam kciuki żeby się poukładało
|
|
|
#3735 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
cięzki dzień za nami... ból zębów, których jeszcze nie ma daje w kość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Florkamoże przy marchewce nie będzie się brudził ![]() My wczoraj jedliśmy jabłko bez śliniaczka i nawet było ok tzn na początku śliniak był ale gdy ja sięgałam po kolejną łyżeczkę, mały zagryzał śliniakiem więc w końcu go zdjełamCytat:
Cytat:
u nas to samo. pierwsze 2 miesiące bajka między nami a potem zaczęło się chrzanić i jest co raz gorzej
|
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała mi padła o 16 i dalej śpi- ciekawe czy juz na noc?
|
|
|
#3737 | |||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
,Cytat:
najlepiej jakbys to wszystko mu powiedziała -moze razem cos zdziałacie . Przy dziecku jest mnóstwo obowiazków i rutyny -nie kazdy daje sobie z tym rade od razu .Ale bedzie dobrze trzeba tylko chciec i sie postarac i z jednej i z drugiej strony .Przypomnijcie sobie nawzajem dlaczego sie w sobie zakochaliscie ,jak to było na poczatku ....czasem to pomaga. Cytat:
heloł Cytat:
bylismy w parku - napadła na nas chmura- ostro lało -przeczekalismy pod drzewem .potem Roszek spacerował na rekach .... a potem nie mógł zasnąc ,troszke sie napłakał ..... pojechalismy na obiad -opanowałam do perfekcji jedzenie z dzieckiem na reku . no i wizyta u prababci -zachwycona małym .---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za słoneczko -bo to chyba najwazniejsze na wakacjach .
|
|
|
#3738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
śmiechu przy tym jedzeniu co niemiara ![]() Cytat:
za spacer i obiad z Roszkiema najbardziej za wizytę u prababci ile ma lat?Widzę że nie wszystkim się pięknie układa w związkach po narodzinach dziecka, czemu pytam czemu tak musi być ja też dziś smutam niestety, marne to pocieszenie ale siedzę i popijam zimne karmi bo cóż mi pozostało... jak ja nie lubię weekendów od jakiegoś czasu... ale jutro już nowy dzień. |
|||
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no co Wy takie smutaski - raz dwa wyrzucic z siebie głupie mysli i przypomniec sobie ze jestesmy szczesciarami - dzieci piekne ,i my piekne , i kopnac w tyłek tzta aby pocieszył ,zainteresował sie .
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i fajnie że się zachwyca Roszkiem.A co do smutków to ja już nic nie mówię, bo jest mi co raz gorzej... Włąśnie Nestelle dobrze że mam tego małego kochanego brzdąca a reszta to do du.pki Tżta musiałybyście skopać wszystkie może by pomogło bo ja ile bym się nie ugadała i tak skutku nie ma... ehhh idę spać |
|
|
|
|
|
#3741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwka zadolona, dużo dzieciaków- bawią się do wieczora, wiec OK Cytat:
mnie sie wydaje ze to jest tak , ze TŻ przed maluchem był najważniejszy a teraz się to zmieniło i nie do końca odnajduje sie w roli i upadku z piedestału
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)hahaha juz wiem skad bierzesz te kawały;pMiałam ten sam wkleić rano;p pani-kciuki za podroz i czekamy na obfitą relacje ![]() dziewczyny czy obiadki, marchewki, jabluszka itp podajecie przed czy po karmieniu?WycZYtałam w jakims poradniku, ze trzeba podawac zawsze po kp, bo to mleko ma byc najwazniejszym posilkiem....ale jak ja mam podawac zamiast kp, ale na razie daje po pol sloiczka to zawsze najpierw marchew, a pote dokarmiam cycem-tak na zdrowy rozum jak bedzie jadl tylko sloik to wtedy juz nie bede dawac nic, ewemtualnie moze poic....dobrze mysle? ehhpstatnio cytuje sobie a potem polowa mi sie nie wyswietla;/ |
||
|
|
|
|
#3743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kochane jesteście Dziewuszki Też mam nadzieję, że kryzys minie i jakoś sobie to wszystko poukładamy na nowo. Na razie jest tak, jak jest.Wczoraj nawet było trochę lepiej. Będę się starać, mam nadzieję, że tż też bo jak to mówią - do tańca trzeba dwojga. Cytat:
dla dzielnego podróżnika![]() Cytat:
![]() Kurcze, dopiero co na porodówkę jechałyśmy a teraz już ząbki się zaczynają ![]() A kryzysy musimy jakoś przetrwać. Później będzie już tylko lepiej ![]() Cytat:
On jest taki, że rozmawiamy i tak na bieżąco nie ogarnia jakby tematu. Potrzebuje czasu, zeby przeanalizować, przemyśleć i pewnie tak właśnie było, że przemyślał to, co mówiłam i sobie kilka spraw uświadomił. Mam nadzieję, że wspólnie popracujemy nad tym, żeby być nie tylko dobrymi rodzicami, ale też kobietą i mężczyzną=parą. Pamiętam, że jak wychodziłam ze szpitala, to ostatnie słowa położnej do mnie - "pamiętaj Ewa, że jesteście nie tylko mamą i tatą, ale też małżeństwem, kobietą i mężczyzną, łatwo o tym zapomnieć ". Teraz wiem, o co jej chodziło Cytat:
Na pewno dla prababci duże przeżycie mieć kolejnego prawnuka Cytat:
ja w południe daję obiadek ( słoiczek ) i to różnie, bo nieraz tylko słoiczek a za jakąś godzinkę mleczko a nieraz po słoiczku jeszcze kilka łyczków dopija sobie. |
|||||
|
|
|
|
#3744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Cytat:
Cytat:
(chyba po szczepieniu jeszcze albo zęby bo pediatra mówił, że napuchnięte dziąsła). Ja tylko karmiłam a on zajmował się Nim od rana i co chwilę do mnie z tekstem podaj mi to, podaj tamto, potrzymaj małego, popatrz na niego muszę to czy tamto ale nic z tego, mówiłam, że mnie nie ma![]() Po południu już przejęłam małego bo strasznie płakał i nie mógł usnąć, więc mi się go szkoda zrobiło. Ale za to wieczorem usłyszałam, że nie miał racji i że całodniowa opieka nad dzieckiem jest jednak bardzo wyczerpująca i można być zmęczonym wieczorem ![]() No i żeby nie było, że Tż nie bawi małego itp bo bawi bardzo często i sam z siebie ale to jest np 1h po pracy (wraca o 18) czy kilka godz w weekendy. Nigdy nie był z nim sam cały dzień a jakimś śmiesznym trafem jak gdzieś wychodziłam na kilka godz to Filip mu spał po 4h, nie wiem jak to robił, bo mi śpi po 30min. A jeszcze jak go karmił brokułem z ziemniaczkami cała głowa, włosy, wszystko było w obiadku Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
Ale nie poddawaj sie ,bedzie dobrze tylko troszke wiecej czasu potr\ebujecie pewnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
"smieszny" ten Twój tz ..... dobrze ze juz do niego dotarło ! Mój tz mówi bez owijania juz "wole siedziec w pracy niz dziecmi -w zyciu bym sie nie zamienił! " no ale to juz 3 dziecko -wiec sam z siebie potrafi doceniac i komplementowac- "ze mnie podziwia" . Ale jak sie urodził Kuba to tez miał akcje typu " ale masz fajnie -siedzisz w domu i nic nie robisz ....." .na szczescie szybko sie "obudził" .co do prababci -moje dzieciaki mają obydwie takze jest troche choc nie mozna sie porównywac nawet z rodzinka Demeter czy Luny
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Witam]
U mnie słoneczko zza chmurek, 21 stopni. W domu 26... Cytat:
ja też, ale tż się uczy.Wczoraj jadł loda, dużego świderka z automatu. Lód wypadł z wafelka i wylądował na sukience Kingi Uratowaliśmy i loda i sukienkę
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-08-12 o 08:55 |
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja to strasznie bym chciała tak mieć, w zasadzie moje marzenie, żeby dziecko mi jadło w nocy co 2-2,5 godziny. Mój budzi się co godzinę, a i to w najlepszym wypadków, bo potrafi częściej. I tak jest bez względu na ciepło/zimno/deszczowo/słonecznie i nie wiem jak jeszcze. Codziennie po nocy odechciewa mi się wszystkiego. |
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ,no mój nie ogarnia tego albo je albo trzyma . ale i tak sobie radzi -jakos ... . A ja tylko nie próbuje jesc zupy z małym ,a ze czesto mam obiad 2 daniowy (bo ciagle głodna jestem) to na czas zupy - tz trzyma ...
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia ma 14 prawnuków. Kilku z nich ma już po 20 lat i więcej, więc nawet praprawnuki mogłyby już być
![]() Ale dzisiaj u nas zimno. Po tej saharze to miła odmiana ![]() a po południu jedziemy z tż na zakupy, bo w lodówce tylko światło hula, no i przy okazji jakieś dodatki do sukienki na chrzciny muszę kupić. A jednak nie idę w tej co zamówiłam na allegro. Ogólnie jest ok, ładnie leży, tylko taka lekko przed kolano a u mnie nogi dopiero od kolan w dół nadaja się do pokazywania, więc poczeka sobie na lepsze czasy a ja pójdę w kiecce, którą kupiłam sobie jeszcze na mój wieczór panieński, Tylko raz miałam ją na sobie, właśnie wtedy
|
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w rękę i na nowo lód w wafelek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

jemu to chyba naprawdę trzeba dać 50 zł za ten chrzest - coraz bardziej rozumiem 
w sumie to nawet nie mam z kim o tym pogadać. Ciężko mi tak jakoś z tym wszystkim...

za podróż i net w komórce 

w dzień nawet jak się obudzi to nie woła o jedzenie tylko po godzinie 1,5 od przebudzenia się, a w nocy już spała od 21 do 4 -4:30 a teraz co 3 godziny na jedzenie się budzi
nie mogę karmić za długo na leżąco bo mnie strasznie boli i tak samo z noszeniem tragedia dosłownie i przez ten kręgosłup niewyspana chodzę bo gdyby nie on to bym na śpiocha mogła karmić jak do tej pory i bym się wysypiała. Poza tym mała się coraz bardziej denerwuje jak na śpiocha zgubi cyca i mnie bije
05.07.2008 

oczywiście
u nas bardzo podobnie..

dzisiaj od rana też. Tż już chodzi zeschizowany, że może w ciązy jestem
.