|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Kija-mam! "Kachorra to ja"
![]() Co z tą skarpetą gadała ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42218783]Patrzcie, jaka fajna zabawka ![]() http://allegro.pl/k-s-kids-piramidka...446280785.html[/QUOTE] Szajka nie wiesz co czynisz ![]() Iiiii jutro mamuśki styczniowo lutowe biorą się za zamawianie tejże zabaweczki Z Pstryniem(allegrowym zwierzem ) na czele![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Gadam sama do siebie ![]() Idę na grzęde-kogucik już nagrzał BRANOC
|
#4262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Ale się Bachleda Curusiowa urządziła, dziecia ma i tak tylko dla siebie bo się Colin Farrell wypiął a za to miesięcznie dostaje sto tysięcy złotych alimentów. Chyba że sobie znajdzie nowego tatusia to wtedy colin jej połowę alimentów obetnie, żeby ten drugi też się mógł wykazać Chodzą ploty że Karpiel Bułecka na nią leci... No nie wiem czy jest wart 50 tysiaków miesięcznie, mnie się niezbyt podoba...
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Yae byla bezimienna az do 6. doby i pewnie gdyby nie odwiedziny sasiadow, to dluzej zastanawialibysmy sie... ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42218406]pięknie jecie ![]() oglądałam i BARDZO lubiłam a już stara dupka byłam, 20 na karku mało tego, oglądałam też:Maria - pierwsza chyba u nas? pomijając Niewolnicę Isaurę ![]() Fiorella a proporcje? no nareszcie ![]() eee? ![]() no właśnie, Mika, jak chrzestny? Oj tam no - Szarika też mundurowy, ale inaczejŻartujesz? Ja myślałam, że mam, wczoraj Dorka śmigała w 80... Współczuję ręki, mnie boli także :/[/QUOTE] Tz mi mowil, ze ten bol to nagminna przypadlosc mlodych mam. Ze swojej strony, to wspolczuje ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Czesc! Witajcie urlopowoczki! Wczoraj Yae wymeczona grillem (nota bene u nas wczoraj bylo 38 w cieniu) poszla spac godzine predzej niz zwykle, ale pobudka tradycyjnie o 5. Sa tego plusy, bo przynajmniej jestem w stanie rana wziac ja na spacer. Jest 8 i 32st w cieniu! Chyba mamy apogeum tegorocznego lata... Mnie weekend bardzo dobrze zrobil. W koncu mielismy czas z tz dla siebie i dzieki temu oboje zapanowalismy nad depresyjnymi nastrojami. Mam jeszcze pytanie: czy odkad dzieci zabkuja, to zmienila sie konsystencja kupki? Yae ostatnio zaczela sie bardzo slinic i kupka jest lekko sluzowata. To jeszcze nic, jest taka jakby lepka, niczym smolka. Diety jeszcze nie rozszerzam... lady pojawilas mi sie w propozycjach na fb i pozwolilam sobie Ciebie zaprosic |
|
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć nakarmiony a mi się spać nie chce
![]() Meneq- co do kupek to ja zauważyłam (i tylko tyle)że były częściej. Konsystencja różna Jajniki mnie bolą-@ się zbliża Silver-Też spać nie możesz?
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Witam się już tak wcześnie bo mój księże postanowił dziś tak rano już buszowac..także jęczy mi na uchem...drapie -chyba już nie usnie.
Kupy u nas jak nie było tak nie ma...wczoraj znow 2 bobki...cały czas męczymy te śliwki ze słoika...dziś pójdę też nazrywać to mu zrobię sok że świeżych.. Może w końcu się porządnie w.y.s.r.a. Na tapecie widzę temat tych mądrych pouczających seriali ...no ale sama byłam fanką Luz Marii i Fiorelli bo grała ta sama aktorka..i napewno było więcej ale już nie pamiętam...Silver fajne że jesteś..tos sie "wybyczyla"... ![]() Cała gratulacje dla Julaska za "7"... No a na zakupach byłam i okazało się że nawet jeszcze na mnie jest coś w sklepach i to na wyprzedażach..a szukalam czegoś na chrzciny (nie sukienki bo ja nienawidze)..kupiłam 6 bluzek i spodnie...no bo przecież ja sprzed ciązy w nic nie wchodzę. Antonio był caly czas grzeczny aż się nie spodziewałam... W Ikei kupilam świeczniki..i naszykowalam sobie wazoniki po które w sumie przyjechaliśmy bo to na chrzciny..a wyszlam bez nich:banghead: bo zapomnialam zabrać:banghead: A jak wróciliśmy t. Pyta jak zakupy? Mówię że kupiłam bluzki to już góre na chrzciny mam,tylko spodnie ewentualnie...a ona:" w sukience nie idziesz?" -"nie bo nie lubię...nie bede się męczyć " -to niby w żartach: "ale matka Antosiu ..na chrzciny w spodniach ..." No żesz chyba w spodniach też można być eleganckim..a pozatym to co ja obchodzi jak ja zamierzam się ubrać :banghead:W środe wyjeżdżamy na weekend na Mazury także w końcu krótki urlopik...zobaczymy jak Antonio w podróży...trochę się boję..jeszcze pakowanie...oszzzz Aaa kupiłam w tesco na promocji 5pak body dla Antonia za 33 zł..szkoda że tak wybrane bo jeszcze bym kupila bo w F&F mają super bawełnę... No i dziś jedziemy przerejestrowac i oplacic auto..i znalazłam używane łozeczko tur...podobno idealne..zobaczymy dziś...ale jest do 25 kg..więc ok... Jak wyjade to nie będę z Wami pisać...i już się boję jak ja Was nadrobię ![]() Dobra bo za dużo naskrobalam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-12 o 05:55 |
|
|
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
Mój syn oszalał, pobudka o 5:30
chyba pierwszy raz w jego życiu tak wcześnie.Cytat:
![]() neti to dobrze że zakupy się udały a można wiedzieć gdzie wybieracie się na mazury, bo my z TŻ w sumie ciągle nie zdecydowani na 100% gdzie jedziemy
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
![]() P.s. Kiedy chcecie jechać? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-12 o 06:14 |
|
|
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Kija, grzeszysz, karpeil bulecka jest booooooooskiiiiiiiiiiiiii iii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neti, wakacjujcie sie i nie dawaj czopkow! Jak sa bobki to dobrze My dzisiaj 6.00 pobudka to juz trzeci w przeciagu tygodnia. Ja nie wiem,,w zasyfialym Zabrzu, w centrum miasta koniki polne? ![]() Meneq, widzialam, przyjelam, dziekuje! Cudowna rodzine tworzycie!!! Cala, no to byl moj najulubienszy serial!!! te laski mi sie taaaaaaaaaakie sliczne wtedy wydawaly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4269 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Kurka, mogłam ze robić dziecko z Colinem ;] Cytat:
No i zazdroszczę trochę zakupów Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae odbija sobie ranne pobudki i w poludnie spi ladnie. Dzis juz 3 godziny. Razem z nia zdrzemnelam sie a teraz robie nalesniki amerykanskie. Mniam! Salatka ziemniaczana na kolacje juz tez gotowa. |
|
|
|
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42218505]
Czytajcie (kawał): [/QUOTE] leje Cześć Dziołchy! U mnie noc masakra i ostatnio takie są nie wiem co sie stało. Zawsze mała spała ładnie, a teraz sie kręci, podnosi, znów kładzie i marudzi przy tum, a nawet popłakuje. co sie dzieje? zęby jej tak dokuczają czy co? bo sie zaczynam martwić. I od jakiegos czasu zawsze po nocy, robią jej się pod okiem takie małe czerwone krostki? co do za dziadostwo? ![]() szaja ?Neti, udanego urlopu. ![]() Lady, ja wczoraj obejrzałam ostatni odcinek Pauliny ![]() ślicznaaaa ![]() Insolito, ta fotka to była robiona zaraz po urodzeniu kilka dni to jeszcze dzieć nie doszedł do siebie no ale skoro tak mówisz, to niech będzie zawsze to 1 miejsce w jakims konkursie U nas dzisiaj rozpier.ol, bo będą robic podłoge na dole w salonie. miłego dnia!
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Charliz "tylko" 3tys? Toz to ładna wypłata ![]() Cała dla Julaska za 7 miesięcy!Neti widzisz,będzie lepiej z kupa,Antonio się stara Nie podawaj samych śliwek.Kochane powiedzcie mi czy dzieci rozkopują się bo im gorąco czy dla zasady? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cała nasze noce też się znowu pogorszyły Ale już nie chce narzekać bo mnie wyrzucicie z wątku. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zrezygnowalismy z przykrycia teraz, ale w zimie mam nadzieje, ze Yae troche zmadrzeje, bo inaczej bedzie okrutnie marznac |
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją droga- ciekawe jakby tak na serio sie spiknęli z Sebastiankiem- jak by miała na nazwisko Cała- Julaska prosze wycałowac za 7 mies Fewciu, tez mi sie wydaje, że dla zasady- u nas taki myk: młody oczy otwiera, luka naookoło "jak to ja przykryty?" mina łobuza, jeden kop i kołderka leeeeeci o raju, ale was zebrało na seriale brazylijskie U nas nocka piekna- jedno karmionko o 1 a pzniej mały zaczał sie wiercic przed 5 ale zatkalam cycem, pociumkał bezjedzeniowo i wstalismy o 6,30
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
fewcia, cala współczuje nocek
lady może tam u was jest jakaś epidemia koników polnych, najpierw u bokeh teraz u Ciebie neti my jedziemy w 2 tygodniu września, jeszcze do końca nie wiem czy wybierzemy morze czy mazury ale mam nadzieje że pogoda będzie wtedy fajna Możecie polecić jakiś dobry termos na butelki bo ja mam jakiś do d*py wcale ciepła nie trzyma :/
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() mała Daria mnie obudziła o 4, dostała mleczko, zasnęła a ja nie umiałam spać, więc co?? Wizaż ![]() charlizz za streszczenie (szukałam,szukałam i znalazłam) Przynajmniej trochę się dowiedziałam co tam u Was ![]() Co do koników polnych...czyżby to jakaś plaga? U mnie w mieszkaniu 2 były. Boze jak ja nienawidzę owadów. Panicznie się ich boję .
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
ładuje Zbuntowanego Anioła
![]() Dziewczyny poprawcie mnie, jak się mylę, ale czy neti nie powinna troszkę z tymi śliwkami przystopować? Jabłuszko dać? Brzoskwinkę? ![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Silver ![]() Insolito ![]() Witajcie |
|
|
|
#4278 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka.
mlodziez spi, ja sniadanko zjadlam juz i moge powizazowac trszke. alewspaniale bylo w nocy, tak idealnie, nie za cieplo nie za chlodno, cudnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biore to na mini cycki ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4279 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() stary z Romy Schneider jest jednym z moich ukochanych, ta aktorka jest taka wdzięczna!Ale aktor też niczego sobie ![]() ale zaczęłyście temat. Telenowele to uwielbiałam świetne były z Thalią - maria z przedmiescia, rosalinda, bardzo fajne z Gabrielą Spanic - paulina, porywy serca (a ten starszy aktor Najlepsze leciały na tvn. Ale jak był słaby (czyt. nieprzystojny) aktor, to nie oglądałam Zbuntowanego, Palomy, Kachorry z tych co wspominałyscie nie ogladałam. Swoją drogą fajnie tak powspominac, niektore tytuły, które wymieniłam musiałam przypominac sobie z wujkiem google AAA http://www.youtube.com/watch?v=pRrjt4htXlE, w tej piosence byłam zakochana no i ta ciemna karnacja, ciemne włosy, zarost, ładny usmiech,,,ehhh Enrique![]() A w ogóle to te telenowele wszystkie były na jedno kopyto ![]() dzien dobry
|
||
|
|
|
#4280 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nina wczoraj fajna rozpiske wklejala, co podac na kupki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kupie mlodemu jak sam siadzie, w nagrode ![]() Cytat:
a co do tesciowej - zal peel ![]() ![]() Cytat:
moj ma w kaciku miedzy okiem a noskiem takie jakby siniaki malutkie nie wiem czy sie uderzyl, czy cos go pozarlo ![]() ------------- nadrobilam |
||||||
|
|
|
#4281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co obstawiasz? zęby? u nas to takie 3 krosteczki małe, czerwone. w ciągu dnia znikną a po nocy są znowu, bądź tu człowieku mundry pisz wiersze...
|
|
|
#4282 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42218505]Maria ![]() Czytajcie (kawał): Postanowiliśmy dziś z mężem kupić wreszcie kryształowy abażur do naszego mieszkania. Baaaardzo drogi, pół roku zbieraliśmy. Pojechaliśmy więc do sklepu, zakupili i na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu. Po drodze kupiliśmy jeszcze butelkę koniaku, żeby ten nasz nowy nabytek... opić. Zasiedliśmy, wypiliśmy po kieliszku, potem po drugim i wtedy pytam męża, a może byśmy ten abażur od razu powiesili? I on bądź pod wpływem koniaku, bądź też widząc moje szczęście, zgodził się. Ustawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mąż wspiął się po tej piramidzie a ja go ubezpieczałam. Dumna i szczęśliwa obserwowałam jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był nie wiem po co - w luźne bokserki ubrany) sięgam wzrokiem niżej i co widzę? Z tych luźnych bokserek wypadło mu jedno jajeczko... Widok ten rozczulił mnie doszczętnie i ja go tak delikatnie pstryknęłam w to jajeczko. A on jak nie runie z tej naszej budowli ,z naszym nowiuśkim abażurem, który rozbił się na drobne kawałeczki, jak nie podskoczy do mnie z jego szczątkami, już myślałam, że mnie zabije, ale on mówi: "K...a, ale mnie prądem pier...o, aż do jąder doszło!!! Dobrze, że nie na śmierć!" ))[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42218783]Patrzcie, jaka fajna zabawka ![]() http://allegro.pl/k-s-kids-piramidka...446280785.html[/QUOTE] Fajne to, takie multi ![]() Cytat:
Cytat:
Ja polecam dla Antonia sok jabłkowy 100% np z babydream. U nas działa baaardzo kupopędnie ![]() Fiorella na polsacie. A Barwy Grzechi oglądała któraś Mój ulubiony
|
||||
|
|
|
#4283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cudny śmieszek
![]() Cytat:
Zbuntowanego oczywiście oglądałam!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem co się dzieje z Domcią - w dzień jest po prostu nie do zniesienia! Ciągle marudzi, popłakuje, nigdzie jej nie pasuje być. Na rękach na chwilę się uspokaja, a potem znowu to samo. I tak już 4 dzień gdzieś. Idzie się wykończyć psychicznie i fizycznie ![]() Poza tym chciałam Wam powiedzieć, że moja t. jest nienormalna! Na nieszczęście wczoraj zamiast na grilla poszliśmy do teściów na obiad. Mała leżała na wyrku, teściowa, siostra TŻ i teściu leżeli na około małej, a ona na brzuszku. My jedliśmy obiad. Mąż zwrócił uwagę, żeby odsunęli małą od ściany, bo to moment jak da susa do przodu i uderzy głową. Ja też coś tam dodałam. I wiecie co? Teściowa się obraziła |
||||
|
|
|
#4284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
genialna ![]() http://www.kindibox.pl/ znacie to ? :P
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-08-12 o 08:56 |
|
|
|
|
#4285 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marudy, placze, ciagle budzenie - za duzo wrazen w ciagu dnia zeby raczej nie - u nas nic w tym temacie nie widac ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
coz za strata! ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() juz doczytalam o co w tym kaman
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-08-12 o 09:11 |
|||
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie - ona mądrzyć się może, mówić mi co moje dziecko lubi, czego nie, co potrafi itp., ale jej już nic nie można powiedzieć |
|
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Bokeh po weselu? w czym ona w koncu poszla na to wesele?
![]() szaja - i co, kupilas jakies zabawki? |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Przysnelismy......
![]() Idę robic dzieciowi mleko... Czy do porrannego mleka dajecie coś maluchom? Bo ja tak ze 2 godziny po daje właśnie deserek (nie tylko sliwki dziewczyny..wczoraj skończyliśmy pierwszy słoiczek (dawałam mu po każdym śniadanku przez 3 dni) a na obsad dawałam ta zupke jarzynowa....(no ale trakt tam marchew -już nie daje)..teraz nie mam co? Jest z Bd szpinak-ale mały ma odruch wymiotny ..no i mleko..2 godz po znow deserek-jabłuszko..no a potem już butla. Do tego w dzień daje mu sok z jablek (albo swój robiony) albo kupny..sok z jabłek z winogronami, lub sok ze śliwki (tylko ja te, soki rozcieniczam na pol z woda żeby się słodkiego tak jeszcze nie uczył..).to dobrze? Czy wogóle dobrze mu to podaje? Teraz kupiłam z BD jakieś jablko z sucharkami..nie, wiem czy to mogę dać? i jakies lesne owoce...(ale jagidy chyba nie bardzo..pozatym chyba to na razie za duzo....niech stoi i czeka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa ja też uwielbiałam ten serial
Mala- ten szofert to był Morgan a najlepsze jest to,że jak budowali nam dom, to jeden koleś z ekipy wyglądal identyko jak on i też na niego Morgan mówiliKija- Twój opis odnośnie Alicjli Bachledy i jej coruś mnie rozwalił Dla wszystkich dzieciaczków za skończone miesiące |
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
po jagodach kupki sa zbite wiec u was to narazie odpada... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- 1000000 lat dla Boryska!!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

za tulę i żarełko

mało tego, oglądałam też:

:banghead:

to juz trzeci w przeciagu tygodnia. Ja nie wiem,,w zasyfialym Zabrzu, w centrum miasta koniki polne? 

Ale już nie chce narzekać bo mnie wyrzucicie z wątku. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.