|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Pozdrawiam zza laktatora! wczoraj usypialismy małego godzinę, ale nie dałam mu mm i zasnął na 3,5 h, więc najadl się moim mlekiem
![]() trochę się martwię, bo od początku w lewej piersi mam mniej pokarmu. Z prawej odciagam 50-60 ml, a z lewej ok 20... Da się na to wpłynąć? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Witam i ja z cycowa.
Oczy mi sie kleja, ledwo siedzę, ale mus to mus . Aha my też kciuki poprosimy. P 12neonatolog, potem chirurg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-08-12 o 02:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
gdanska mleczarnia również pozdrawia
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czarownica: kciuki za wizytę,oby szybko przeszło. Może to baby blues cię dorwał?
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Hej.Ja tez wlasnie ze ssakiem na cycku
![]() U nas druga kiepska nocka - mala poje z dwoch piersi i nie moze zasnac, dwie godziny sie juz mordujemy - ona nie spiac, ja wiszac nad lozeczkiem... Ogolnie malo mnie, bo maz ma wolne, wiec jeczy o kompa, dwa - staramy sie nadrabiac rozne sprawy poki Norberta nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
a ja znow spac nie moge mam klasycznie biegunke no i do tego zgage - za to skurcze znikome
#1117 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry hmmm ale czy będzie dobry
![]() chrzciny udane, w lokalu spędziliśmy 6h za stołem ![]() były przygody ale nie mam siły opisywać mamy sporo prezentów i dużo z nich na później także super tak samo ubranka też większe dali w nocy posprzeczałam się z tż, powiedział że się jędza zrobiłam całą noc walczę z synem żeby powrócił do piersi, mogę być niewyspana, ale się poświecę i nie dan mu butelki z mm, ew dam mu z moim mlekiem, które ściągnęłam jak nie mogłam karmić |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
ELAINE baby bluesa to ja mialam w szpitalu a teraz to chyba nie to to? W6 tyg po porodzie ? Piernicza sie hormonki na bank bo od nowa troche plamie. Na okres to nie wyglada.
Mam nadzieje ze nie dooada mnie deprecha. No i te mysli ze jestem zla matka ze zle robie itd. Jakies rozmowy z Tz na temat malego odbieram za krytyke itd... Tz druga noc spi na kanapie a ja juz mam wizje ze rozwala sie nasz zwiazek. Do tego wlaczyl mi sie odkurzacz. Uwazamze jestem gruba. Brzydka.... Jesuuu wytrzymac ze soba juz nie moge ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-08-12 o 05:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Re: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz
Bebe trzymaj sie i powodzenia. Bedzie dobrze o juz niedługo bedziesz tulic swoj skarb.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Czarownica te smutne humory i i mnie. Także to normalne. Moje ciało jest okropne teraz. Nie chodzi o wygląd czy kilogramy bo ja nigdy Modelka nie byłam. Ale boli mnie wszystko o mi niewygodnie. I brzuch jakby nie mój, brak czucia przy ranie po cc. Boli mnie kręgosłup, nie wygodnie mi nadal.czuję sie jakbym sie rozpadala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Fiazo fajnie że juz po imprezie i że upominki dostaliscie. Trzymaj sie z tym karmieniem, jak cos to podaj odciagniete. Duzo dziewczyn tak robi. No i nie bądź za surowa dla samej siebie . Caluski Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, o 3:30 odeszły mi wody. Jestem na porodowce. Mam skurcze... Średnio co 7-10 minut. Czekam na mojego lekarza (będzie o 8).
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Czesc kochane..zniklam na troche..bylismy na 3dni na wsi a tam ledwo o zasieg a co dopiero o internet..:-P a odkad wrocilismy jestem zombi niewiem co sie Zuzie stalo ale nie moze kupki zrobic tak sie meczy..w dzien to nawet jest grzeczna i robi kupke ale noce dramat w tamta noc nie spalam cala jak sie mala obudzila o 2to usnela chyba o 9rano...i ja na rekach trzeba bo tak to placze i ryk wodac ze proboje zrobic prezy sie czerwona pcha ale co z tego jak nic nie wychodzi...wczoraj caly dzien praktycznie na polu bylysmy zeby sobie spokojnie spala bo tez oczka takie ciezkie miala..i dzis w nocy to samo z wyjatkoem ze po cycku usnela na 30minut wiec jestem mega wyspana..tz tez..tak to placz ryk (tzn moje dziecko nie placze t ylko krzyczy...) a mi jej tak szkoda.podaje jej inflacol i herbatke koperkowa moze ka ruszy po tym..musze poszukac tych rurek o ktorych pisalyscie...przy kapieli jak jej troche poruszam dupke to zaraz idzie kupa..marna ale idzie...niewiem czy to kolka czy co,ale bardziej stawiam na to ze na wsi bylq inna woda...i jej sie pozmienialo,zreszta niewiem...
No to tyle co u mnie:-P kiedys twee chyba pytala jak sie sprawuje wozek jestem bardzo zadowolona lekko soe prowadzi jest pojemny kosz jest siper pod spodem jestem bardzo zadowolona.jedyne co to trzeba sie nauczyc zjezdzac ze schodow itp i odwracac wozek tylem bo ma woeksze kolka..a te z przodu sa do tego za male.(odwracac badz zjezdzac na tylnych..)ale ogolnie wszystkim sie podoba mi tez i jestem bardzo zadowolona,i polecam ta tprbe do wozka jest mega pojemna i nawet jak sie ma caly koszyk zawalony zakupami itp to mozna zawoesic na raczce i miec wszystko pod reka... i jest lekki...co jest bardO wazne.. ![]() wczoraj wyciaglam mame na solarium poszlam sie odstresowac..(zasloniete cycki,czytalam ze mozna.) poszlam na 7minut i taaaak mnie spieklo ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Mniej sie udzielam,ale jestem z Wami sercem i podczytuje..:-** Margos tak myslalam ze nie ma Cie w Krk bo wogole Cie nie widuje:-P (gdzie robilas usg bioderek?robia u nas w os cxy w insrytucoe?):-P ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Niunia konczy dzis 4tyg,a w czwartek miesiac...kiedy to zlecialo... ![]() mimo nie przespanych nocy kocham tego szkraba nad zycie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Witam się z nad śniadania i herbatki laktacyjnej. ![]() ![]() W nocy po kąpieli maleństwo moje spało pięknie 2 h i 45 minut, ale za to później co godzinę płacz. ![]() Sammi i bebe- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
BEBE trzymaj sie!
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak wy usypiacie swoje skarby? Moje dziecko mało śpi. Zasypia głównie przy cycu. Wolałabym inne metody, ale średnio skutkują. Czasem Michaś nie jest głodny, tylko chce possać pięć razy i zasypia na rękach, a odłożenie go do łóżeczka kończy się krzykiem.
Zdradźcie swoje metody. Będę testować wszystkie te których jeszcze nie testowałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki,
witam się ze swoim brzuchem i ja ![]() Wczoraj była u mnie moja rodzinka z chrześnica 2,5letnią na czele, także padłam na ryj. Po raz enty podziwiam każdą mamusię, która ma w domu takiego małego stworka i jednocześnie dopiero co urodziła następnego! Ja bym chyba padła, serio!
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Anulka moja zazwyczaj w domu zasypia przy cycu..nieraz usnie sama ale rzadko...i ostatnio odkladam ja do lozeczka ze smoczkiem i wlaczam wibre lekko i usypia po jakims czasie. ale jak macie jakies metody to tez chetnir skorzystam:-P
no i nieraz na rekach..i ostatnio lubi brzuch do brzucha czyli na brzuszku u mamusi najlepiej.. ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() jak rozpoznajecie swiadome usmiechy dziecka ?:-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
napisze o chrzcinach bo tam ktos pytał
cały tydzien oczywiscie zakupy, przygotowania a od czwartku siedziałam praktycznie non stop w kuchni z przerwami na karmienie. No i w sobote na 16 msza. Zuzia oka nie zmrużyła w kościele, cały czas się rozglądała, a jak słyszała organy to była wniebowzięta ![]() ![]() No i ot tyle ![]() ![]() Zuzia po kościele napiła się mleczka i jak zasnela o 17:30 tak spała do 22:30 i żaden z gości nie bawił, nosił, sitał i Bóg jeden wie co jeszcze z nią nie robił. Jedynie teściowa obróciła ją na drugi bok jak ledwo co zasnęła i ryku narobiła, że głowa mała- ma nauczkę że śpiącego nie ma tykać ![]() A w niedziele mieliśmy pierwszą rocznice ślubu. Dostałam od męża złoty pierścionek z szafirem, i to niby z okazji rocznicy i z podziękowaniem za urodzenie córeczki ![]() ![]() Mąż mój otrzymał kubek ze zdjęciem z naszego ślubu i z Zuzią i napisem "rok razem" i elegancki pasek do spodni. Wiecie co to był najintensywniejszy rok w moim życiu ale nie zmieniłabym w nim nic! |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Miałam po cytowane ale mi wcięło
![]() ![]() wizyty u ginów i innych specjalistów Elaine Gluciątko odsyła całuska ![]() ![]() Dotka u nas w przychodni nie robią takich rzeczy ![]() USG bioderek robiliśmy na wielickiej 25- tam jest na nfz jeżeli masz skierowanie do PORADNI PRELUKSACYJNEJ (http://meddim.pl/poradnia-preluksacyjna.html) Najlepiej zadzwoń tam od razu dzisiaj i zapisz Zuzinkę- tam zapisują najdalej na miesiąc wcześniej dlatego nie robią się sztuczne terminy ![]() Jak kobieta Cię zapyta co masz napisane na skierowaniu to właśnie powiedz, że do tej poradni preluksacyjnej i wtedy Cię bez problemu zapiszą, a do pediatry po skierowanie podejdziesz jak będzie miał tam ten swój dyżur ![]() I do wszystkich które maja kryzysy, że są złymi matkami i tż i babcie lepiej zajmują się ich dziećmi niż one same! Może i będę chamska ale po co tworzycie sobie problemy, których nie ma?! Wg mnie siła waszej sugestii jest niezwykle silna i czy z równie zadowalającym skutkiem nie możecie sobie wmówić, że jesteście najcudowniejszymi i najwspanialszymi Matkami na świecie? Przecież to nie Dzieci Wam mówią, że jesteście kiepskie i nie wyrabiacie tylko same się w tym utwierdzacie... Ale po co? ![]() ![]() Dziecko uspokaja się przy Babci czy Tż? bo oni podchodzą nawet do płaczącego dziecka kapkę spokojniej- z ociupinkę mniejszą dawką emocji, pewnie dlatego, że odczuwają mniejszą presję społeczną ![]() Nie wiem dlaczego panuje przekonanie, że u Matki Dziecko nie ma prawa płakać? Ma takie samo prawo popłakać w ramionach Mamy jak i taty, babci, dziadka , cioć i nie wiadomo kogo jeszcze ![]() TO ŻE DZIECI PŁACZĄ JEST NORMALNE! A po drugie Dziecko wbrew pozorom głupie nie jest ![]() ![]() Więc apel taki, żebyście przestały sobie wmawiać, ze sobie nie poradzicie i zaczęły wmawiać, ze kto jak kto ale Wy to dacie sobie radę w każdej sytuacji! I tym sposobem znajdziecie siłę by udowodnić całemu światu, że ogarniacie temat najlepiej ![]() Btw. mogę się mądrzyć w tym temacie ponieważ jestem najlepsza matką dla mojego Dziecka ![]() ![]() the end ![]()
![]() |
#1130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam Ja dzis tez kiepska noc. Ok 3 Ala obudzila sie, zjadla i patrzala. Stekala i patrzała! Po godz położyłam ją sobie na brzuchu to zasnęla, ale ja teraz padnięta jestem.
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Moje Dziecko jako wyjątek forumowy chyba nienawidzi leżeć na moim brzuchu
![]() Dotka Młody uśmiecha się kiedy do niego mówię i robię z siebie debila ![]() Dziwne, ze nie zaczyna płakać z żałością, ze ma taką matkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Zuzinka wyglądała prześlicznie w tej białej sukienusi ![]() A Ty świetnie sobie poradziłaś z ogarnięciem całej imprezy- wielki szacun ![]()
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Re: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz
Bebe no to juz blizej niż dalej. Bądź dzielna kochana
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1135 |
Zakorzenienie
|
MARGOSIA u mnie komentarzy o wychowywaniu dziecka albo wpierniczaniu sie praktycznie nie ma. To ja sobie dorabiam ideologie w rozmowach z Tz. Widze pewnie przez te hormony wszystko na "nie" i kazdy nawet zart to obraza bo ja siebie teraz nie lubie. Czuje sie niedospana. Brzydka. Zaniedbana. I na to jest przeciez sposob tylko ja po prostu szukam dziury w calym. Wystarczy wziac sie za siebie i bedzie lepiej. A komentarze naeet jakby sie pojawily to w dooopie z nimi. To moje dziecko i jesli mam ochote je rozpuscic jak dziadoski bicz to to zrobie i nikomu nic do tego... No moze tatus zglaszac pretensje.
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Bebe-kciuki za szybką akcję
![]() Margos- wróciłas w wielkim stylu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wmawiaj sobie teraz odwrotności tego wszystkiego, bo skoro ja wiem, że jest inaczej niż myślisz, to Ty to wiesz jeszcze lepiej ![]() Jeżeli jest wiatr lub zimno to tak, oraz jeżeli idziemy w chuście i słonko Mu na główkę świeci to też... natomiast jeżeli jedzie w wózeczku osłonięty od słoneczka budką lub parasolką to nie ![]() Ale zawsze mamy czapeczkę w wózku lub w torbie... ewentualnie jeżeli śpi to żeby nie budzić przykrywamy ucho tetrą ![]() Wiedziałam ![]() To znikną znów na miesiąc i wrócę z jeszcze lepszymi przemyśleniami ![]()
![]() |
#1140 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Dzień dobry
![]() Bebe ![]() ![]() Cytat:
ją nie mam żadnych metod, ją prostu moja kładę, jak jest zmęczona to śpi ![]() ![]() Cytat:
super. Że się chrzciny udały i brawa za piękny prezent na rocznicę ![]() Tak jak jest chłodno lub wiatr. Ją już z mała odebrałem wyniki, byłam w mopsie zobaczyć jakie dokumenty potrzebuje do becikowego, zrobiłam zakupu w polo, a teraz siedzę w parku i was podczytuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.