|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
ja tez mam nisko, chodzę jak kaczka![]() Cytat:
duża dziewuszka!angelikada tak to jest niestety jak ktoś przyzwyczai się do pożyczania kasy. z jednej strony to dobrze, że siostra tż może na kogoś liczyć, a z drugiej twój mąż powinien postawić warunek. pożyczy, jak znajdzie prace i tyle.
|
||
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
nie znosze czegos takiego niestety ja i moj niewyparzony jezyk oznaczalyby wroga do konca zycia Cytat:
ale sudocrem.jest z cynkiem kurcze ja mysle zeby sudocrem tylko na odparzenia a na codzien taki zwyky kremik jak linomag czy cos Cytat:
moj tz czyta jakies 4ksiazki miesiecznie zaczelam miec konpeksy przy nim ale czyta sama fantastyke prawie hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha -
za udana wizytę Angelikada - eh tak to jest jeżeli chodzi o kase, ale dlaczego siostra TŻa nie pracuje ? chwilowo czy stale? bo jednak auto to wydatek non stop samo paliwo nawet.. chyba, że mama im daje.. a dlaczego nie pożyczasz swoim siostrom, bo TŻ nie chce i się krzywo patrzy?? ja nie lubie pożyczać, ale jakby siotra przyszla pożyczyć to bym pożyczyla pod jednym warunkiem że to pożyczka zwrotna nie denerwuj się pierdołami nena-milka - fajny brzuś czy nisko ciężko okreslić.motylv- mi się wydaje odnośnie leków że i tak bez konsultacji lekarza nie podasz nic takiemu maleństwu do pół roku i że później przyjdzie czas żeby mieć coś na wszelki your Angel - dalej nie moge pojąc dlaczego mama tego dziecka nie poszła kupić loda i mu nie dawala sama ze swojego albo chociaż wafelka... ja tak nie lubie jak mi ktoś w talerz zagląda że hej
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-08-12 o 12:33 |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
motyl wiesz, te środki przeciwgorączkowe mają długą datę przydatności. Jeśli będziesz czuła się spokojniejsza to kup, oby się za szybko nie przydały
![]() my mieliśmy na początek paracetamol z pipetką, ale był obrzydliwy. Nurofen jest dużo smaczniejszy. Czopki również miałam, ale nigdy nie użyłam, bo jak nie muszę to wolę nie grzebać w pupci dziecka. |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
tasia ja przy Majce używałam prawie dziennie sudocremu, ale nie zdarzyło się,żeby miała większe odparzenia. Później jak podrosła i zdarzyło się kilka razy,że miała,to wtedy sudocrem nie pomagał i jedynym ratunkiem był właśnie bephanten
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba,że druga będzie u Was dziewuszka Cytat:
Coś obrzydliwego tak po kimś lizać. W sensie po kimś obcym po własnym dziecku wiadome,że nie ![]() Ja mam jedną taką daleką znajomą która to rozpuściła swoją teraz już sześcioletnią córkę do niemożliwości. Mieszkamy w sumie niedaleko od siebie i spotykamy się w tych samych spożywczakach-kilkukrotnie na moich oczach owa Martynia potrafiła wziąć z półki bułkę nadgryźć i odłożyć na miejsce Raz widziałam,że matka widzi ale olała sprawę-nawet nie zwróciła małej uwagi po prostu pociągnęła ją w stronę kas Sto lat temu czyli niedługo po naszym zapoznaniu się zaprosiłam je do siebie-chciałam żeby Natalka miała koleżankę do zabawy. To był jeden jedyny raz który nie doczekał się powtórki. Martynia tak pruła japę,że masakra. Wszystko było jej, brała ciastka z talerza po jednym ugryzieniu odkładała . A bajzel po ich wizycie uprzątałam długo.
|
||
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
podziękowała, dobre kobiety
![]() oooo to takich głosów będę słuchać, koniec tematu
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
idę spać bo oczy mi się zamykają
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super buń
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm jak to się mówi?Nie chwal dnia przed zachodem słońca?
Wczoraj chwaliłam mojego kota,że taki nauczony i nie chodzi po blatach, stołach,że nie właziła nigdy do łóżeczka Natali. A co dzisiaj zastałam na przewijaku? To. Pytanie tylko czy wycierać to czymś specjalnym przyszłościowo, czy wystarczy umyć wodą z płynem
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-12 o 12:32 |
|
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
ehhh czarna ale to wszystko skomplikowane
bede sie martwic potem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Bałtyku szczerze zazdroszcze
|
|
#1518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy Mai zamówić prześcieradło frotte czy jersey? Tego drugiego nie miałam,a słyszałam,że sa ponoć gatunkowo lepsze...
Wie ktoś COŚ?
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha - gratki
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
karolson wiesz, w sumie też do pół roku życia dziecka wiele razy moze sie zdarzyć gorączka, nawet po zwykłym szczepieniu. Ja nie należę do panikar, nie biegam do pediatry gdy tylko Andzia ma temp. powyżej 38stopni. Bywało, że miała i 40, czekałam i kontrolowałam sytuację obniżając temp. bo jeśli się da to wolę unikać przychodni, gdzie mogłaby złapać coś gorszego. Zresztą mam tak rozsądną pediatrę, że instruuje również przez tel.
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym po prostu przetarła wilgotną szmatką, ale jak masz jakieś większe obawy, to można pewnie zdezynfekować... |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z mężem mamy frotte, małej kupiłam z jerseyu i to jej jest zdecydowanie przyjemniejsze
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
To frotte po czasie strasznie się szulkuje :/
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie chcę przesadzać, pełna sterylność też nie jest dobra, c'nie?
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do przewijaka to bym go przetarła czyms na alkoholu a będziesz coś kłaść na przewijak?? bo nie raz dziewczyny pisały, że on jest zimy i żeby nie pobrudzić to jakieś pokrowce, tetry, flanele ??
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
motyl nurofen od 3mc, bynajmniej tak na opakowaniu jest
, ale wiem że są jakieś od noworodka, nie wiem czy to nie przypadkiem pedicetamoltak, teraz doczytałam, że pedicetamol od urodzenia Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-08-12 o 12:42 |
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tetry i flanele, pokrowca nie planuję ![]() Mam wódę w lodówce
|
|
#1530 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Książkowe jest 120/80, Twoje spokojnie w normie się mieści![]() Słaba z mlekiem spokojnie do wypicia Cytat:
Wrzucałam już ten link... w sumie może by go na pierwszą stronę wrzucić, bo jest kompleksowa informacja i z "pierwszej ręki" czyli od naszego kochanego rządu ![]() Cytat:
A synka masz świetnego ![]() Cytat:
Ja Ci napisałam sportowe jako przykład staników bez fiszbin (fiszbinów?), ale istnieją też "normalne" staniki bez jakiegokolwiek usztywnienia Mnie nie dziecko, a spojenie łonowe? wzgórek? Normalnie jakby mi kto szpilkę wbijał co jakiś czas ![]() Cytat:
Chociaż koty są mocno terytorialne... może potem zaanektować Twoją kuwetę, czyli sedes ![]() Cytat:
Cytat:
Oj tam zaraz kluseczka, dorodna Gwiazdka Ci rośnie ![]() Niech mnie ktoś kopnie do produkcji zupy na obiad
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

pięknie
od boku zdecydowanie lepiej
ja tez mam nisko, chodzę jak kaczka
Prawidłowa ilość płynu owodniowego. Wszystkie przepływy w normie. Mała jest położona podłużnie główkowo. Główkę ma bardzo nisko, z prawej strony bombarduje mnie swoimi cudnymi łapeczkami a w moim lewym boku ma nózie które to czasami przenosi pod moje żebra 

Rzuciła przy tym rozkosznym tonem: "Dominiś u mamusi w brzuszku też jadł lodziki" 

Sto lat temu czyli niedługo po naszym zapoznaniu się zaprosiłam je do siebie-chciałam żeby Natalka miała koleżankę do zabawy. To był jeden jedyny raz który nie doczekał się powtórki. Martynia tak pruła japę,że masakra. Wszystko było jej, brała ciastka z talerza po jednym ugryzieniu odkładała . A bajzel po ich wizycie uprzątałam długo.

, ale wiem że są jakieś od noworodka, nie wiem czy to nie przypadkiem pedicetamol
bąbluje wode)