Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 13:05   #1561
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny mam do Was pytanko:

1) dzisiaj będę kupowała podkłady do przewijania SENI tylko mam problem w jakim rozmiarze 40x60, 60x60 czy 90x60. Będę ich używała w szpitalu dla siebie, jakbym przeciekła, co mi zostanie to przy maluchu przy zmianie pieluchy, bądź pod materacyk w łóżeczku (60x120)

2) w jakich koszulach będziecie rodzić? Czy będą rozpinane z przodu? Bo ja chce wziąć 2 rozpinane do karmienia (niestety mam z rękawkiem długimi i są dość ciepłe) ale do porodu jedną na ramiączkach, tylko właśnie tak sobie czytam na necie, że po porodzie później malucha kładą mamie na tors i co całą koszulkę będę musiała podnieść do góry? Czy opuścić ramiączka i obniżyć ją?

3) przewijanie noworodka w szpitalu-na czym? Bo w domu rozumiem, że przewijak. A w szpitalu? na własnym łóżku i wcześniej mu pod pupkę coś podstawić? Ten podkład?
1) ja bym kupiła największe, ale że kupowałam tutaj to mam 60x60.

2 ) ja do porodu biorę stary tshirt TŻ za dupkę, uwierz mi, że będzie ci wszystko jedno, że podciągną Ci go do góry i położą maluszka na brzuchu. A nie będziesz się martwić, że będzie do wyrzucenia.

3) przewijasz malucha w tym jego łożeczku, nigdy nie kładź na swoje łóżko, bo mogą Cię położne ochrzanić. Ja tak opieprzałam.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
babka w aptece kiedys mi tłumaczyła, że espumisan generalnie jest od 1mc, bo zazwyczaj od 3tygodnia życia dziecko miewa kolki. My musieliśmy podać wcześniej, bo już w 2tyg życia Andzi, zjadłam rybe i niestety były rewolucje brzuszkowe.
czyli można go podać szybciej tak ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:07   #1562
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
1) ja bym kupiła największe, ale że kupowałam tutaj to mam 60x60.

2 ) ja do porodu biorę stary tshirt TŻ za dupkę, uwierz mi, że będzie ci wszystko jedno, że podciągną Ci go do góry i położą maluszka na brzuchu. A nie będziesz się martwić, że będzie do wyrzucenia.

3) przewijasz malucha w tym jego łożeczku, nigdy nie kładź na swoje łóżko, bo mogą Cię położne ochrzanić. Ja tak opieprzałam.
Stary 2013-08-12, 13:08   #1563
t_89
Zakorzenienie

dziewczyny jaki rozmiar kombinezonu kupic na 0-3 miesiace tz wrzesien, pazdziernik listopad bo pozniej to jakis grubszy zimowy chce
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:10   #1564
logoasia
Zakorzenienie

misia tak

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
dziewczyny jaki rozmiar kombinezonu kupic na 0-3 miesiace tz wrzesien, pazdziernik listopad bo pozniej to jakis grubszy zimowy chce
ja bym kupiła 68, lepiej jak dziecko ma jeszcze miejsce zeby ruszyć rączką lub nóżką
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:13   #1565
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
misia tak

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

ja bym kupiła 68, lepiej jak dziecko ma jeszcze miejsce zeby ruszyć rączką lub nóżką
Bo ja mam 1 ktory by sie idealnie nadawal na pierwsze 3 miesiace ale wydaje mi sie za duzy ;/ sama nie wiem pisze up to 3 months weight 6kgs 14lbs i ine wiem
Stary 2013-08-12, 13:14   #1566
shure
Zadomowienie

Cytat:
My kupilismy wczoraj z Tz 62 rozmiar w h&m ake mam wrazenie ze oi maja cos pokickane z ta rozmiarowka bo jakis spory sie wydaje

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:15   #1567
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

pochwale sie ze chyba odpampersowilam w dzien corke (w nocy jeszcze sika)
Wielkie brawa -dla małej i Ciebie

Cytat:

O widzisz Ty a ja tylko na swoim łóżku przewijałam i położne nic nie gadały

misia u nas żadne espumisany,esputikony ,woda koperkowa ani inne takie cuda NIC nie pomagały.
Jako nowość weszła wtedy Bio Gaja i tylko ona ułatwiała małej bączkowanie Choć też nie było to niestety super wsparcie.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:15   #1568
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
doszlam do wniosku, ze teraz taka spina z tymi rozmiarami, a potem wyjdzie inaczej... wczoraj jak mi się mały rochlił i spac nie moglam to weszlam z nudów na odchowalnie i juz nie pamiętam, na mamy z którego m-ca. z reszta to mniej istotnie, ale niektóre tam pisały, że dzieci im po 2 miesiącach weszły w rozmiar 68. a tych z rozm. 58 i 62 to wiekszości ciuchów nawet nie ubrały
Stary 2013-08-12, 13:16   #1569
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
My kupilismy wczoraj z Tz 62 rozmiar w h&m ake mam wrazenie ze oi maja cos pokickane z ta rozmiarowka bo jakis spory sie wydaje
H&M ma zawyżoną rozmiarówkę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:16   #1570
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja mam 1 ktory by sie idealnie nadawal na pierwsze 3 miesiace ale wydaje mi sie za duzy ;/ sama nie wiem pisze up to 3 months weight 6kgs 14lbs i ine wiem
ja pierwszą kurteczkę Andzi miałam 68, fakt topiła się w tym, ale dało radę ubrać ją również na wiosnę
Stary 2013-08-12, 13:19   #1571
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
doszlam do wniosku, ze teraz taka spina z tymi rozmiarami, a potem wyjdzie inaczej... wczoraj jak mi się mały rochlił i spac nie moglam to weszlam z nudów na odchowalnie i juz nie pamiętam, na mamy z którego m-ca. z reszta to mniej istotnie, ale niektóre tam pisały, że dzieci im po 2 miesiącach weszły w rozmiar 68. a tych z rozm. 58 i 62 to wiekszości ciuchów nawet nie ubrały
Wlasnie nie wiem jaka pogoda bedzie jak wyjde ze szpitala bo mam ten jeden bialy grubszy i pasowalby na taka pogode jesienna a mam te taki polarkowy on wydaje mi sie ze 62 jest ale nie wiem czy nie bedzie za cienki i rob co chcesz ;/
Stary 2013-08-12, 13:19   #1572
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
H&M ma zawyżoną rozmiarówkę
ale stwierdzilismy ze jak urodzi sie w pazdzierniku to poprostu potem bedzie mial do fotelika ten kombinezon jak bedzie chlodniej .
Tyle co z domu do auta i odwrotnie

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:23   #1573
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Wlasnie nie wiem jaka pogoda bedzie jak wyjde ze szpitala bo mam ten jeden bialy grubszy i pasowalby na taka pogode jesienna a mam te taki polarkowy on wydaje mi sie ze 62 jest ale nie wiem czy nie bedzie za cienki i rob co chcesz ;/
a to jest sens na raz kupowac kombinezon. owiniesz w kocyk dziecko, opatulisz i już. tak sądzę....
Stary 2013-08-12, 13:24   #1574
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja mam zawsze 110/60 więc dla mnie 130/80 2 dni z rzędu to wysokie

eh kawa niewskazana w ciąży podobno więc jak nie wypije to nic mi się niestanie

ostatnio byla u mnie przyjaciółka mojej mamy i dziwiła się że będę jeść pieczarki w ciąży? dodam, że pieczarki duszone konkretnie w sosie śmietanowym
O matulu, tyle razy było o kawie już
Oczywiście, tak samo jak z jedzeniem grzybów, serów, etc. picie lub nie picie kawy jest indywidualną decyzją Ponieważ kocham kawę miłością wielką i byłabym baaardzo nieszczęśliwa, gdybym musiała ją całkowicie odstawić, znalazłam swój sposób, czyli piję kawę mieszaną - "normlaną" z bezkofeinową i z dużą ilością mleka Część dziewczyn pije też inkę
Zgodnie z wrzuconymi poniżej wartościami moja filiżanka kawy zawiera mniej kofeiny niż herbata

Generalnie nie sama kawa jest niewskazana (oczywiście mówię tu o dobrej jakości kawie - w tych najtańszych i rozpuszczalnej trafiają się czasami dodatkowe substancje konserwujące), a kofeina i to też od konkretnej ilości
"Większość badan wykazuje, że wypijanie do 200mg kofeiny dziennie w czasie ciąży jest bezpieczne."

"1 filiżanka zaparzanej kawy (240ml)= 135 mg kofeiny
1 filiżanka kawy rozpuszczalnej = 95 mg
1 filiżanka kawy bezkofeinowej = 5 mg
180 ml latte lub cappuccino = 90 mg
30 ml espresso = 90 mg
1 kubek herbaty = 40-60mg (zielona zawiera mniej niż czarna)
1 puszka coli (355ml) = ok. 35 mg
1 puszka coli light = 45 mg
30g mlecznej czekolady = 6 mg
30g ciemnej czekolady = 20 mg
1 kubek mleka czekoladowego = 5 mg
225g lodów kawowych = 80 mg"
Heidi Murkoff, "W oczekiwaniu na dziecko"

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nena super buń
Dorisha
misia tak mam wizytę dzisiaj na 15
wrzucam i j afotki z wczoraj
Super fotki

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też tak mam
Aha i robisz coś z tym?
Bo tak się zastanawiam, już trzeci dzień mnie tak łapie, bez żadnej przyczyny i nie wiem, czy przyjąć, ze ma tak być, czy umawiać się do gina?

Cytat:
Wiesz co, ja bym wzięła większy, tak co najmniej 62 - żeby te trzy miesiące jednak maluch go ponosił

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:24   #1575
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Hmmm jak to się mówi?Nie chwal dnia przed zachodem słońca?

Wczoraj chwaliłam mojego kota,że taki nauczony i nie chodzi po blatach, stołach,że nie właziła nigdy do łóżeczka Natali.

A co dzisiaj zastałam na przewijaku?
Ale kociak

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja sie boje ze mi sie zacznie w "nieodpowiednim" momencie np chlusna mi wody plodowe tfu tfu tfu...
Ja mam paranoję, że odejdą mi wody w osiedlowym supermarkecie przy tej ladzie z wędlinami

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:25   #1576
t_89
Zakorzenienie

Mysle ze w ten blekit wejdzie na poczatek a pozniej w ten bialy na zime cos sie kupi grubszego. Boze pzreraza mnie to mam wrazenie ze nic nie jest zoorganizowane;/
Stary 2013-08-12, 13:25   #1577
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie bałabym się, że kombinezon 62 ubierzesz raz i zaraz trzeba będzie większy, dlatego polecam 68, przynajmniej dzidzi będzie swobodnie
Cytat:
wiesz, zawsze można okryć kocykiem. A wychodząc ze szpitala to chyba tylko do auta tak? więc mega ciepło nie trzeba ubierać
Stary 2013-08-12, 13:29   #1578
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
62

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
To ja mam taki sam problem.Man w 56 rozmiarze taka kurteczkę, kombinezon jesienno-wiosenny i taki całkiem zimowy
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:30   #1579
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wielkie brawa -dla małej i Ciebie

O widzisz Ty a ja tylko na swoim łóżku przewijałam i położne nic nie gadały

misia u nas żadne espumisany,esputikony ,woda koperkowa ani inne takie cuda NIC nie pomagały.
Jako nowość weszła wtedy Bio Gaja i tylko ona ułatwiała małej bączkowanie Choć też nie było to niestety super wsparcie.
wiesz ja mam jeszcze rureczką do bączków...
Bo ja byłam heterą na oddziale... Nie no zwracałam uwagę, żeby nie kłasc dziecka na swoje wydzieliny czy coś na łóżku.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:31   #1580
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
no właśnie bałabym się, że kombinezon 62 ubierzesz raz i zaraz trzeba będzie większy, dlatego polecam 68, przynajmniej dzidzi będzie swobodnie
ć
A ja wiem czy tak raz.Moja to by sie utopiła w 68, a była standardowych rozmiarów.Przez niecały miesiąc miała 56, potem 62, a 68 dopiero w wieku 3 miesięcy.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:34   #1581
Madziuchna27
Zakorzenienie

Melduję się!

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Witam w nowym tygodniu!

Spaliśmy od północy do 9, więc nie tak źle
Obudził mnie jakiś dziwny telefon, myślałam, że coś mi chcą wcisnąć, półprzytomna, już zbyłam pana, a ten do mnie: "Moment, bo Pani tablet wygrała!"
No, pomagałam koleżance, żeby wygrała sprzęt do kliniki i faktycznie wysyłałam jakieś smsy i wygrałam 1 z 3 tabletów Mam prezent dla tż zupełnie za darmo
Matall, ale za☠☠☠iaszczo!

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja już po USG

i generalnie naprawdę mogłabym już rodzić, jako że wszystkie narządy ok, łożysko się starzeje no i waga kluseczki ekhm
37/38 tc - 3500
na szczęście główka jest ok jak na ten tydzień ciąży, tylko brzuszek mocno okrągły i to on tak wage zawyża ale z porodem sn nie powinno być problemu
co tydzień podobno przybiera teraz po około 150-200 gram, wiec za te 2-3 tyg waga będzie około 4 kg, choć oczywiście pamiętajmy o błędach przy pomiarach usg (oby nie w dół ).

zobaczymy co gin powie w środę oby rozwarcie postępowało
Ho, ho, jaka pannica

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy po zmianie pieluszki bedziecie czyms smarowac pupcie dzidzia ? Ja mam tylko masc bephanten ale ja sie chyba tylko na odpazenia stosuje nie na codzien ? I tak sie zastanawiam co na codzien, linomag? Sudocrem?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mam i sudocrem, i linomag zielony i taki kremik z Mixy przeciw odparzeniom do stosowania po każdej zmianie pieluszki. Jakoś będę miksować te kremy

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.Dziękujemy Wasze za kciuki

Mamy potwierdzoną na 100% płeć i jest to dziewczyneczka Moja kluseczka w 34/35tc waży już 2600g
Wszystko w porządalu- mała jest zdrowa . Pan doktor zachwycił się moim łożyskiem. Jak to powiedział "jest piękne, super wydolne i III stopnia" Prawidłowa ilość płynu owodniowego. Wszystkie przepływy w normie. Mała jest położona podłużnie główkowo. Główkę ma bardzo nisko, z prawej strony bombarduje mnie swoimi cudnymi łapeczkami a w moim lewym boku ma nózie które to czasami przenosi pod moje żebra
Szyjka macicy bardzo długa i na razie się nie szykujemy do porodu

Lecę Was nadrabiać.
Super, gratulacje

Cytat:
Nie wiem czy Mai zamówić prześcieradło frotte czy jersey? Tego drugiego nie miałam,a słyszałam,że sa ponoć gatunkowo lepsze...
Wie ktoś COŚ?
Ja nienawidzę frotte, więc kupuje tylko z jerseyu Julkowi też takie wzięłam.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
nena super buń
Dorisha
misia tak mam wizytę dzisiaj na 15
wrzucam i j afotki z wczoraj
Słodkie zdjęcia Zwłaszcza te z Adriankiem

Cytat:
nieznoszę sudocremu. mam koszmarny uraz do niego. ja sama go stosowałam na pryszcze. jak miałam takie na prawdę kolosalne wykwity, to pomógł szybko. ale jak już trochę się zagoiły, to wręcz mi rozognił stan zapalny. on jest mega mocny i po posmarowaniu na noc, rano po umyciu miałam czerwoną twarz i wyglądałam makabrycznie. dosłownie musiałam leczyć się z podrażnienia, które wywołał sudocrem.
Ja teraz smarowałam prychy sudocremem i mi pomógł

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny mam do Was pytanko:

1) dzisiaj będę kupowała podkłady do przewijania SENI tylko mam problem w jakim rozmiarze 40x60, 60x60 czy 90x60. Będę ich używała w szpitalu dla siebie, jakbym przeciekła, co mi zostanie to przy maluchu przy zmianie pieluchy, bądź pod materacyk w łóżeczku (60x120)

2) w jakich koszulach będziecie rodzić? Czy będą rozpinane z przodu? Bo ja chce wziąć 2 rozpinane do karmienia (niestety mam z rękawkiem długimi i są dość ciepłe) ale do porodu jedną na ramiączkach, tylko właśnie tak sobie czytam na necie, że po porodzie później malucha kładą mamie na tors i co całą koszulkę będę musiała podnieść do góry? Czy opuścić ramiączka i obniżyć ją?

3) przewijanie noworodka w szpitalu-na czym? Bo w domu rozumiem, że przewijak. A w szpitalu? na własnym łóżku i wcześniej mu pod pupkę coś podstawić? Ten podkład?
Odpowiem tylko na pierwsze pytanie: ja kupiłam podkłady Seni w rozmiarze 90x60 w ilości 10 sztuk.

Cytat:
Też się zastanawiam nad tym
Zimowy w 5 10 15 kupiliśmy 68 i jest ogromniasty Myślałam o 62, ale jeśli będzie lżejszy i zależy jakiej firmy to może też 68 Teraz zastanawiałam się nad tym, żeby kupić jak Julek już się urodzi. Koleżanka w piątek urodziła syna 60 cm, więc to dało mi do myślenia

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Tak, jak czarna już napisała, H&M mają mocno zawyżoną rozmiarówkę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:35   #1582
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy Mai zamówić prześcieradło frotte czy jersey? Tego drugiego nie miałam,a słyszałam,że sa ponoć gatunkowo lepsze...
Wie ktoś COŚ?
Ja mam prześcieradełka frotte, są bardzo milutkie w dotyku. Mam takie do łóżeczka i do wózeczka. Z jersey chyba nie miałam do czynienia.
Stary 2013-08-12, 13:37   #1583
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki,

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Właściwie wybór jest duży.Tetra, flanela, frotte, bambus, mikrofibra.Przy noworodku to mi starczała tetra, bo mała nie sikała za dużo na raz, ale potrzebowała częstej zmiany. Frotte są też fajne.Najlepszy jest jednak bambus, ale ma jedną wadę strasznie długo schnie i jest dosyć drogi.

No i te pieluchy wkłada się w takie specjalne majtki
http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...443985245.html
albohttp://allegro.pl/otulacz-welniany-t...439444746.html

Nie przemakają one i nie trzeba je zmieniać za każdym razem, ja mam tak 1-2 na dobę.

No i kolejna wg mnie konieczna rzecz to wkładki do pieluszek są jednorazowe
http://allegro.pl/bibulki-wkladki-do...451168593.html
i wielorazowe
http://allegro.pl/wkladki-wielorazow...407592044.html
Odciągają one wilgoś od pupy dziecka, no i łatwiej sprzątnąć
Z początku na noc dawałam pampki, potem przestałam, ale teraz powróciłam bo jednak niezbyt ta wielorazówka wytrzymuje, a bez sensu budzić dziecko na zmianę pieluchy.Na jakieś wyjścia, podróż też pampki.Mimo wszystko mam wrażenie, że ma zdrowszy tyłek niż dziecko tylko i wyłącznie pampersowe, pewnie częsta zmiana swoje robi.Wydaje mi sie, że ma tak jak ja wrażliwy tyłek na syntetyki.
juz dosc duzo o tym czytalam
i zastanawiam.sie czy 6par tych majtek (zapinanych chyba najlepiej na napy, nie?) wystarczy?
do tego babcia uszyje mi wklady z tetry (jakiej wielkosci?)
i kupie do tego te wlasnie jednorazowe papierki plus kosz zeby to prac i olejek i styknie?
cos powinnam miec?
te majty podobno.rosna razem z dzieckiem
a ty nie prasujesz tych wkladow, nie?
slyszalam ze.ludzie jakies male.reczniczki w ikei kupuja na wklady
ja pewnie kupie tez troche tych bambusowych

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:37   #1584
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Spakowalam torbe, ale nie mam wszystkiego jeszcze. Wzielam duza i ledwo sie mieszcze pampersy i wklady zajmuja mi duzooo miejsca ;/
Z tego co się tak już przymierzałam to moje Bella podkłady poporodowe 2 opakowania +zwykle podpaski mega długie zajmą mi 1/3 torby a reszta? Chyba kosmetyki moje i małęj pójdą do czegos podręcznego. Ręczniki też miejsce zajmują.
Stary 2013-08-12, 13:41   #1585
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wczoraj byli u nas znajomi z dzieckiem, normalnie wznoszę modły do niebios żeby moje własne nie miało takiego charakterku, bo zwariować można... Jasne, to naturalne, że jest ruchliwe i ciekawe, ale ten chłopiec potrzebował stymulacji cały czas, non stop w centrum uwagi, cały czas się nim zajmować, zabawiać, karmić i nawet nie można było spokojnie zamienić paru zdań.
Rodzice (a raczej matka) mocno go rozpsuli, bo co mały sobie wymyśli, to musi mieć. Już kilka razy dziewczyna mnie zirytowała kiedy akurat coś jadłam a mały wymyślił sobie, że mam mu to dać. Jem loda albo lizaka, a mały wrzeszczy jak opętany, więc mamuśka na mnie wkurzona, że nie chcę mu dać do polizania No sorry, nie uważam, że to higieniczne i nie mam ochoty dzielić ślinę z obcym niemowlakiem Tym bardziej, że tż np dał chłopcu dwa inne lizaki a dzieciak macha, że i tak chce moje A mamuśka tymczasem ma minę jakby chciała mnie zabić
A fe, rozumiem swojemu dziecku, ale.obcemu bym nie dała liza

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ooo fajny bebzolek

Ok to ja mam pytanie

Wprawdzie ja jestem na bieżąco, nadrabiam i wiem co zawsze do czego jest polecane więc nie zadaję po raz enty tego samego pytania (chyba,że nikt mi wcześniej nie odpowiedział) ale mam pytanie o lekarstwa. Także jak coś Misia to się nie denerwuj na mnie

Wiem,że tutaj było o wodzie morskiej,soli fizjologicznej itp. ale zastanawiam się czy kupić na początek coś w razie gorączki, bólu brzuszka?Jakieś te czopki czy coś innego?Czy może lepiej kupić dopiero jak coś się zadzieje i pójdziemy do lekarza?
Bo tak sobie myślę,że może warto mieć coś na zbicie tempki u dziecka?

Nie znam się na lekach bo sama nie lubię ich stosować, więc proszę o radę

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Aaaa suuuper, gratuluję dużej córy i pięknego łożyska
Ja na początek.biorę: paracetamol w czopkach, Bobotic, sól fizjologiczna. Koniec

Cytat:
Wie ktoś COŚ?
Jersey

Jestesmy u tz i nadal nic nie wiadomo

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:42   #1586
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Ale takie coś, że tyle wód jest raczej dzieje się tylko i wyłącznie w przypadku stwierdzonego. A raczej przed porodem ilość wód maleje.
w przypadku stwierdzonego czego? bo chyba nie dokonczylas? w polsce tez tak jest ze jak odejdzie duzo wod to trzeba jechac karetka w pozycji lezacej?

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Ale kociak

Ja mam paranoję, że odejdą mi wody w osiedlowym supermarkecie przy tej ladzie z wędlinami
ja to mam w ogole paranoje :P ide i wydaje mi sie ze mam mokro...a nic kompletnie nic sie na razie nie wydobywa wczesniej mialam troche sluzu a teraz susza
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:45   #1587
Madziuchna27
Zakorzenienie

Zdam relację z naszej dzisiejszej wizyty
Mój Julek w 35 tc.waży - uwaga! - 2776 g Doktor potwierdza, że wszystko jest ok - jest troszkę powyżej średniej, serduszko ładnie bije Ja oczywiście i tak skrupulatnie w domu przeanalizowałam wydruk z usg i zaniepokoił mnie wymiar HC, bo wychodzi, że jest ponad trzy tygodnie starszy od wieku ciąży, wymiar BPD jest chyba ok, bo niecały tydzień starszy No, ale skoro gin mówi, że ok, to ok Muszę mu zaufać.

Gin pobrał paciora i za tydzień powinny być wyniki. Ściskam kciuki, żeby nie było go w moich otworkach
Aha, jesteśmy już umówieni na cc - 13 września w samo południe

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja to mam w ogole paranoje :P ide i wydaje mi sie ze mam mokro...a nic kompletnie nic sie na razie nie wydobywa wczesniej mialam troche sluzu a teraz susza
witaj w klubie ja wyobrażam sobie od razu krew na majtkach

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 13:45   #1588
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja mam jeszcze rureczką do bączków...
Bo ja byłam heterą na oddziale... Nie no zwracałam uwagę, żeby nie kłasc dziecka na swoje wydzieliny czy coś na łóżku.
Poważnie? A nie wyglądasz Taka śliczna i drobna kobietka

Rureczkę też przerabialiśmy z tym,że ja się bałam sama małej ją wkładać do pupci i jeździliśmy do naszej pediatry.
Mam nadzieje,że tym razem problemy brzuszkowo-kolkowe nas ominą ale jakby jednak się pojawiły to myślę,że zakupię tą rureczkę. Windi czy jakoś tak.
Stary 2013-08-12, 13:48   #1589
logoasia
Zakorzenienie

Madziuchna zaufaj lekarzowi gratuluję udanej wizyty
Stary 2013-08-12, 13:51   #1590
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jestesmy u tz i nadal nic nie wiadomo

Kurcze a kiedy będą jakieś wyniki badań?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Zdam relację z naszej dzisiejszej wizyty
Mój Julek w 35 tc.waży - uwaga! - 2776 g Doktor potwierdza, że wszystko jest ok - jest troszkę powyżej średniej, serduszko ładnie bije Ja oczywiście i tak skrupulatnie w domu przeanalizowałam wydruk z usg i zaniepokoił mnie wymiar HC, bo wychodzi, że jest ponad trzy tygodnie starszy od wieku ciąży, wymiar BPD jest chyba ok, bo niecały tydzień starszy No, ale skoro gin mówi, że ok, to ok Muszę mu zaufać.

Gin pobrał paciora i za tydzień powinny być wyniki. Ściskam kciuki, żeby nie było go w moich otworkach
Aha, jesteśmy już umówieni na cc - 13 września w samo południe

Super

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Madziuchna za miesiąc i jeden dzień już będziesz tulić Julka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości