Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 19:25   #2521
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

aaaaa!!!! moge brać slub w plenerze
w ogrodach przy zamku, chyba żeby lało, to wtedy w jakiejs komnacie reprezentacyjnej tarararara!!!! http://www.zamekkrolewski.com.pl/gal...-krolowej-bony

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:28   #2522
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
te są SUPER!

say-hello jestem pod wrażeniem!

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
w ogrodach przy zamku, chyba żeby lało, to wtedy w jakiejs komnacie reprezentacyjnej tarararara!!!! http://www.zamekkrolewski.com.pl/gal...-krolowej-bony
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:28   #2523
alloffkowa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...435181674.html nam się te spodobały, jak w kwietniu znajdziemy takie w tej cenie to chyba kupimy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:29   #2524
KasiaK_080290
Zadomowienie

mysza93 jeśli z tych 2 miałabym wybierać to te z kalką ładniejsze

Verunka

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:29   #2525
201604261006
Konto usunięte

albo te http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...1.02&katalog=1
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:31   #2526
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewczyny, dostałam w prezencie buciki, ale są na mnie za duże
nie ma opcji wymiany, bo nie były kupowane w PL
czy szewc jest w stanie cos z tego zrobic ? za duze tylko jeden rozmiar, bo jest 36, a ja nosze 35 szpilek..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0441.jpg (72,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0443.jpg (13,1 KB, 12 załadowań)

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-12, 19:34   #2527
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Mi podoba się te ze zdjęciem

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
No czyta się super Przeczytałam wszystko na raz, z otwartą gębą i żałowałam że już koniec Też bym chciała mieć takie wspomnienia ze swojego ślubu i wesela
dokładnie, tak samo jak i ja mieć takie wspomnienia i tak umieć opisać

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
będą dżety, będą, to tak na próbę, czy podołam i czy kupić więcej szpulek. Będziemy robić z nimi zaproszenia, menu na stoły i zawieszki na alkohol
może też znajdą się na naszych kieliszkach, się zobaczy
zdjęcia ukradzione z bloga, pewnej pani
Fajne też kiedyś myślałam o czymś takim
Stary 2013-08-12, 19:36   #2528
201604261006
Konto usunięte

no właśnie mam dylemat bo i te i te mi się podobają
Stary 2013-08-12, 19:37   #2529
szklaneczka25
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Pędzicie jak szalone. Z całego serca chciałabym Was nadrobić ale jak to zrobić... Zawsze chyba bede w tyle z nowosciami heheh

Zazdroszczę Wam, ze już tyle z Was na urlopach było albo jest w trakcie. Też bym gdzies pojechala.. a tu jeszcze 4 tygodnie a pracy tyle, ze hohohoho

Hmm ze slubnych rzeczy to za bardzo nie mam czyms sie chwalic bo narazie bez zmian u mnie
Stary 2013-08-12, 19:38   #2530
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, kupujecie pudła na koperty czy same robicie?
Cytat:
To prawda, ceny są zastraszające Będę musiała pomyśleć co jestem w stanie zrobić sama. Zaproszenia i winietki teoretycznie mogłabym zrobić sama, ale po pierwsze problem stanowi drukowanie, a po drugie przycinanie- bałabym się, że będzie nie równo
Ja pudełko mam zamiar chyba zrobić nie chcę takiego koszyczka wiklinowego. A skoro piszecie że takie zamawiane 50 zł kosztują to zrobię sama - wielkie to być nie musi. wystarczy ściągnąć wzór na pudełko składane lub klejone i powiększyć albo samemu sobie narysować i przenieść na grubszą tekturę. Potem poskładać albo skleić i gotowe. Każdy to zrobi co umie posługiwać się choćby linijką i nożyczkami. do tego przewiązać ozdobną tasiemką i finito

Drugi pomysł to przerobić pudełko z butów - zrobić otworek na górze i obkleić pudełko ozdobnym papierem - też banał

trzeci pomysł to zabrać taką większą szkatułkę czy coś w tym stylu i też będzie

o czymś takim myślałam przykładowo:
http://www.drewnianadolina.pl/kasetka-duza-p-697.html
http://www.drewnianadolina.pl/kuferek-duzy-p-11.html

można zabawić się w decoupage albo poprosić znajomą i ozdobić potem i mieć od razu pudełko na pamiątki ze ślubu

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-12 o 19:42
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 19:57   #2531
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam ogromny dylemat... muszę się zapisać na magistra, ale nie mam pojęcia na jaki kierunek... przerasta mnie to.
skońcvzylam pedagogike resocjalizacyjna - ale co dalej nie wiem
ja bym wybrała to po czym bym miała szanse na lepszą pracę i chociaż w miarę bym to lubiła.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
a skończyłaś politechnikę i masz inż? siedzisz w branży że masz takie pewne informacje? czy tylko takie stereotypowe czcze gadanie?
tutaj się wtrącę - wszyscy znajomi tż'a mają inż mgr i zarabiają w granicach 3-7 tyś, a są z dwa lata po studiach. Przebierają sobie w ofertach jak im się podoba. Część z nich wcale nie jest jakoś specjalnie ogarnięta. Niestety nie znam mgr inż z innych uczelni, więc nie wiem jak jest po innych.

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Napisałam, że nie ma z nim dyskusji.

Chciałabym być niezalezna finansowo, marze o tym.
Ale z taka pensja... nie da sie. Chce bardzo chce znalesc lepsza prace - szukam ciagle szukam. Zawsze czegos mi brakuje ...
Sorry ale ja przez pół roku z mniejszą pensją dawałam radę Miała wybór, albo zacisnę pasa i będę dążyć do polepszenia mojej sytuacji, albo wracam do mamusi. (było tam na prawdę wygodnie ) Wielu rzeczy musiałam sobie odmówić bo 600-700zł szło na opłaty, ale nie przyszło mi nawet na myśl by użalać się tutaj nad sobą Także zupełnie cię nie rozumiem.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Pm-ki 2014 Ja biorę ślub cywilny w styczniu 2014, a kościelny w czerwcu 2015. Mogę dołączyć?
siema siema

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
witam po pracy

TŻ wrócił godzinę wcześniej niż ja i przygotował obiado-kolację
więc właśnie do niej zasiadam pierś z kurczaka w sosie szpinakowym z gorgonzolą
ale ci dobrze! Też bym sobie zjadła takie coś i najlepiej jak by mi to też tż ugotował

Kurde chyba zaczynam tęsknić za tż a nie ma go dopiero tydzień. Nie podejrzewałabym siebie o takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
super, gratuluję!!

a ja zrobiłam te nasze zaproszenia! jestem z siebie mega dumna, bo podobają mi się bardziej, niż tamte z internetu. powiedzcie szczerze, co myślicie brakuje jeszcze polskich znaków, tekst pewnie ulegnie zmianie - ale mniej więcej tak mogłoby to wyglądać. składane na pół do formatu 10x15cm, z przodu 'okładka' z imionami, a w środku treść. do tego zrobiłabym winietki i menu z tym samym motywem i tą samą czcionką
śliczne! Ciężko było? Trzeci raz w ciągu tygodnia żałuję, że nie znam się na obróbce grafiki. Możecie polecić jakiś filmik instruktażowy, dla zielonych? Chyba pora się poduczyć

Cytat:
ja chyba kupię kosztyk wiklinowy, coś takiego. wiem że kiedyś napewno mi się przyda, aczkolwiek bardzo mi sie podobają takie robione pudełka.
te koszyczki akurat skojarzyły mi się z tacką do zbierania pieniędzy, której używają księża podczas mszy. Proponowałabym troszkę inne np takie http://www.takmieszkam.pl/archiwum/d...4/NM-6-550.jpg

Cytat:
ale czad! Szczęściara

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-08-12 o 19:59
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:08   #2532
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
tutaj się wtrącę - wszyscy znajomi tż'a mają inż mgr i zarabiają w granicach 3-7 tyś, a są z dwa lata po studiach. Przebierają sobie w ofertach jak im się podoba. Część z nich wcale nie jest jakoś specjalnie ogarnięta. Niestety nie znam mgr inż z innych uczelni, więc nie wiem jak jest po innych.
to widać dużo zależy od kierunku i szczęścia. a możesz zdradzić co znajomi tż kończyli? w jakiej branży się kręcą?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:08   #2533
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...435181674.html nam się te spodobały, jak w kwietniu znajdziemy takie w tej cenie to chyba kupimy
bardzo ładne też brałam takie pod uwagę.

Teraz mam obsesje na punkcie tych pierwszych poniżej, ale jeszcze nie wpadłam na pomysł jak je zrobić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0984116b45ab9fb9f874fab2b3025c4e.jpg (34,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4745266ecc70a006319438eb6643f304.jpg (31,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 89b91d53b25f2539c131e087b7702f09.jpg (145,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a891c1fc23d15903d679f4570bd31f24.jpg (121,1 KB, 9 załadowań)
Stary 2013-08-12, 20:09   #2534
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
to widać dużo zależy od kierunku i szczęścia. a możesz zdradzić co znajomi tż kończyli? w jakiej branży się kręcą?
napiszę na pw
Stary 2013-08-12, 20:13   #2535
moniisia90
Wtajemniczenie

poznanianka - ja też dziś pierwszy dzień w pracy ale jakoś zleciało

mam pytanie do dziewczyn, które same robią zaproszenia, też o tym myślałam, jako że mam w domu informatyka i sama lubię sobie pogrzebać w wolnej chwili, ale na zwykłym papierze przecież nie wydrukuje... czy wy dajecie projekt do drukarni czy wasza drukarka jest w stanie przepuścić jakiś fajniejszy papier niż zwykły biurowy?
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017

Edytowane przez moniisia90
Czas edycji: 2013-08-12 o 20:15
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:41   #2536
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Pędzicie jak szalone. Z całego serca chciałabym Was nadrobić ale jak to zrobić... Zawsze chyba bede w tyle z nowosciami heheh

Zazdroszczę Wam, ze już tyle z Was na urlopach było albo jest w trakcie. Też bym gdzies pojechala.. a tu jeszcze 4 tygodnie a pracy tyle, ze hohohoho

Hmm ze slubnych rzeczy to za bardzo nie mam czyms sie chwalic bo narazie bez zmian u mnie
a ja bym z chęcia wróciła na moje wakacje..
Stary 2013-08-12, 20:42   #2537
czekooczekolada
Zakorzenienie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-08-12, 20:45   #2538
alloffkowa
Zakorzenienie

dziewczyny, jak pisałam podobają mi się takie zaproszenia i moglibyśmy zrobić takie sobie sami, ale skąd wziąć takie ornamety?? szukam w necie, ale są często posklejane, że kilka w jednym pliku, a to chyba się nie da nic z tego zrobić, czy takie ornamenty na większą powierzchnię mają jakąś swoją nazwę, czy coś??
http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...435181674.html
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-08-12, 20:56   #2539
say-hello
Zakorzenienie

Nie zacytowało mi wszystkich w każdym razie bardzo dziękuję za miłe słowa to świetnie, że Wam się podobają cieszę się niezmiernie!
Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne, sama bym takie chciała

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
swietnie, tylko twoje imie zachodzi na kwiat i mi sie to gryzie jakos. A poza tym to super, tez bedziemy miec ten wierszyk, to z Szymborskiej...
dziękuję akurat to zachodzenie liter na grafikę mi się spodobało także efekt zamierzony

Cytat:
te z kalką są świetne!

Cytat:
To prawda, ceny są zastraszające Będę musiała pomyśleć co jestem w stanie zrobić sama. Zaproszenia i winietki teoretycznie mogłabym zrobić sama, ale po pierwsze problem stanowi drukowanie, a po drugie przycinanie- bałabym się, że będzie nie równo

ja mam w biurze gilotynkę do cięcia, także się nią posłużę. a z drukowaniem to żaden problem - możesz iść do dobrej drukarni. trzeba się tylko z nimi dogadać, w jaki sposób im przygotować druk wiem, bo sama na uczelnię często latam i coś drukuję. wszystko da się dograć co prawda w niektórych drukarniach koszty wydruku mogą przewyższyć koszty zakupu zaproszeń na allegro...

Cytat:
super!!

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
te są SUPER!

say-hello jestem pod wrażeniem!
bardzo dziękuję

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
dziewczyny, dostałam w prezencie buciki, ale są na mnie za duże
nie ma opcji wymiany, bo nie były kupowane w PL
czy szewc jest w stanie cos z tego zrobic ? za duze tylko jeden rozmiar, bo jest 36, a ja nosze 35 szpilek..
kup sobie grubą wkładkę ja dzięki takiej wkładce chodzę w szpilkach 40, a rozmiar mam 39.

Cytat:

śliczne! Ciężko było? Trzeci raz w ciągu tygodnia żałuję, że nie znam się na obróbce grafiki. Możecie polecić jakiś filmik instruktażowy, dla zielonych? Chyba pora się poduczyć

dziękuję ) nie było ciężko, bo ja takie rzeczy (i trochę trudniejsze) robię na co dzień. ale mogę cię pocieszyć - obsługi programów graficznych nauczyłam się sama, na studiach tylko się trochę podszkoliłam. nigdy nie chodziłam na żadne kursy itp. także da się a jeśli chodzi o filimiki - na youtubie jest tego pełno nie polecę nic konkretnego, bo sama rzadko oglądam, ale wiem, że koleżanki się uczyły z yt.

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość

mam pytanie do dziewczyn, które same robią zaproszenia, też o tym myślałam, jako że mam w domu informatyka i sama lubię sobie pogrzebać w wolnej chwili, ale na zwykłym papierze przecież nie wydrukuje... czy wy dajecie projekt do drukarni czy wasza drukarka jest w stanie przepuścić jakiś fajniejszy papier niż zwykły biurowy?
my mamy w biurze takie lepsze plotery i spróbuję na nich wydrukować. jeśli wyjdzie brzydko, to dam do drukarni. papier zamierzam sama kupić jakiś lepszy taki prążkowany albo jakiś inny ozdobny.

dla mnie największym problemem będzie odpowiednie przygotowanie do druku - żeby lewa strona pasowała do prawej, żeby idealnie równo wyszło itp zawsze mam problem z np. dwustronnym drukowaniem, także pewnie na początku będę się męczyć

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
dziewczyny, jak pisałam podobają mi się takie zaproszenia i moglibyśmy zrobić takie sobie sami, ale skąd wziąć takie ornamety?? szukam w necie, ale są często posklejane, że kilka w jednym pliku, a to chyba się nie da nic z tego zrobić, czy takie ornamenty na większą powierzchnię mają jakąś swoją nazwę, czy coś??
musisz sobie wtedy z takiego jpg wyciąć jeden ornament w jakimś programie graficznym albo poszukać brushy (pędzli) do photoshopa i wtedy możesz ich używać przez ten program.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:57   #2540
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję ) nie było ciężko, bo ja takie rzeczy (i trochę trudniejsze) robię na co dzień. ale mogę cię pocieszyć - obsługi programów graficznych nauczyłam się sama, na studiach tylko się trochę podszkoliłam. nigdy nie chodziłam na żadne kursy itp. także da się a jeśli chodzi o filimiki - na youtubie jest tego pełno nie polecę nic konkretnego, bo sama rzadko oglądam, ale wiem, że koleżanki się uczyły z yt.
a mogłabyś podpowiedzieć od czego powinnam zacząć? Czego powinnam nauczyć się na początek i w jakim programie (dla żółtodziobów?). Załóżmy, że chciałabym zrobić takie zaproszenie jak Ty zrobiłaś Tż na co dzień używa corela, ale strasznie marmoli jak proszę go o podstawowy kurs.
Stary 2013-08-12, 20:57   #2541
Opiumalfa
Zakorzenienie

Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:

Widziałam takie pomysły. Ładnie, ale chyba pozostanę przy większej klasyce. Poza tym taka klatka to sporo droższa jest.

Może faktycznie to jest pomysł
Klatke mam w domu, kolczyki na niej wisza wiec zadenen wydatek

Sent from my iPad using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 20:58   #2542
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
kup sobie grubą wkładkę ja dzięki takiej wkładce chodzę w szpilkach 40, a rozmiar mam 39.
a gdzie sie ją umiejscawia ? na pięcie /palcach, czy gdzies? to jest silikonowa?

🤍

Stary 2013-08-12, 21:00   #2543
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Poniewaz masz Antonina i tu i na blogu myslalam, ze imie. A to jedno z moich ulubionych imion.
Tak mam na trzecie imię, a moje prawdziwe też na A, mega popularne

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:02   #2544
201604261006
Konto usunięte

Cytat:

te z kalką są świetne!
już i mi się bardzo podobają!
Stary 2013-08-12, 21:03   #2545
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ideałem byłoby gdybyś miała takie ornamenty w tak zwanych wektorach (krzywych). Wtedy można je dowolnie modyfikować, powiększać, zmniejszać, wycinać i nie stracą nic na jakości (co jest ważne, jeśli chcemy to później drukować, nawet w niewielkim formacie).
Szukaj na stockach zdjęciowych, np. po słowie patterns (http://stock.chroma.pl/szukaj/patterns).
Do otworzenia tych plików będzie potrzebowała programu który obsługuje wektory.
Jeśli nie masz, a co wybierzesz mogę pomóc - otworzyć wyciąć/przerobić Ci jak sobie zażyczysz.

Możesz też szukać tak zwanych brushes (pędzli), ale to użyjesz jedynie w photoshopie, bo najczęściej mają format pliku uruchamiany tylko w nim.
Jeśli coś wybierzesz, to również mogę pomóc.

Dzień dobry tak w ogóle
Normalnie.. zasypiam!
To pewnie przez średnio przespaną minioną noc - wyspaliśmy się z TŻ w weekend, to wczoraj o 2 jeszcze leżeliśmy z oczami jak 5zł.

Dzień zleciał mi nieziemsko. Po pracy z kumpelą na ploty poszłam, ledwo co do domu zjechałam, wstawiłam co niego do pieczenia na jutrzejszy obiad i.. mogłabym zawijać się do łóżka.
Chyba się starzeję.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:05   #2546
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
a mogłabyś podpowiedzieć od czego powinnam zacząć? Czego powinnam nauczyć się na początek i w jakim programie (dla żółtodziobów?). Załóżmy, że chciałabym zrobić takie zaproszenie jak Ty zrobiłaś Tż na co dzień używa corela, ale strasznie marmoli jak proszę go o podstawowy kurs.
corel teoretycznie jest lepszy do takich wektorowych projektów jak np. zaproszenia. jednak ja po prostu lepiej znam photoshopa i w nim działam. do takiego zaproszenia musisz jedynie potrafić ustawić format roboczy, edytować tekst i wklejać obrazki. także nic trudnego! przykładowo w photoshopie wystarczy:
-otworczyć nowy arkusz i wpisać wymiary strony (ja wpisałam wymiar a4 29,7x21cm- na takiej stronie mieszczą mi się dwa przody lub dwa tyły zaproszenia)
- wkleić jakiś jpg (najpieje z białym tłem, wtedy nie musisz usuwać tła - to już jest trochę zabawy) - wystarczy przesunąć i upuścić na obszar roboczy, lub stosując najzwyczajniej w świecie kopiuj/wklej
- pobawić się tekstem - czyli tak jak w wordzie poustawiać czcionkę, rozmiar itp itp (czcionki możesz sobie fajne pościągać np. ze strony dafont.com)
-gotowe!

to naprawdę nie jest trudne dziewczyny

najtrudniejsze w tym wszystkim jest znaleźć odpowiednią grafikę i wymyślić ciekawą kompozycję

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a gdzie sie ją umiejscawia ? na pięcie /palcach, czy gdzies? to jest silikonowa?
to jest wkładka na całą długość stopy taka jak masz normalnie w bucie przy zakupie. ale jak kupisz taką grubą, to ona podniesie lekko stopę i może ci wtedy but lepiej pasować nawet w Rossmannie takie są dostępne, można samodzielnie je dociąć do potrzebnego kształtu/wymiaru

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-08-12 o 21:07
Stary 2013-08-12, 21:07   #2547
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
corel teoretycznie jest lepszy do takich wektorowych projektów jak np. zaproszenia. jednak ja po prostu lepiej znam photoshopa i w nim działam. do takiego zaproszenia musisz jedynie potrafić ustawić format roboczy, edytować teks i wklejać obrazki. także nic trudnego! przykładowo w photoshopie wystarczy:
-otworczyć nowy arkusz i wpisać wymiary strony (ja wpisałam wymiar a4 29,7x21cm- na takiej stronie mieszczą mi się dwa przody lub dwa tyły zaproszenia)
- wkleić jakiś jpg (najpieje z białym tłem, wtedy nie musisz usuwać tła - to już jest trochę zabawy) - wystarczy przesunąć i upuścić na obszar roboczy, lub stosując najzwyczajniej w świecie kopiuj/wklej
- pobawić się tekstem - czyli tak jak w wordzie poustawiać czcionkę, rozmiar itp itp (czcionki możesz sobie fajne pościągać np. ze strony dafont.com)
-gotowe!

to naprawdę nie jest trudne dziewczyny

to jest wkładka na całą długość stopy taka jak masz normalnie w bucie przy zakupie. ale jak kupisz taką grubą, to ona podniesie lekko stopę i może ci wtedy but lepiej pasować nawet w Rossmannie takie są dostępne, można samodzielnie je dociąć do potrzebnego kształtu/wymiaru
oo nie wiedziałam! dziękuję ślicznie skocze do rossmana na dniach

🤍

Stary 2013-08-12, 21:07   #2548
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ideałem byłoby gdybyś miała takie ornamenty w tak zwanych wektorach (krzywych). Wtedy można je dowolnie modyfikować, powiększać, zmniejszać, wycinać i nie stracą nic na jakości (co jest ważne, jeśli chcemy to później drukować, nawet w niewielkim formacie).
Szukaj na stockach zdjęciowych, np. po słowie patterns (http://stock.chroma.pl/szukaj/patterns).
Do otworzenia tych plików będzie potrzebowała programu który obsługuje wektory.
Jeśli nie masz, a co wybierzesz mogę pomóc - otworzyć wyciąć/przerobić Ci jak sobie zażyczysz.

Możesz też szukać tak zwanych brushes (pędzli), ale to użyjesz jedynie w photoshopie, bo najczęściej mają format pliku uruchamiany tylko w nim.
Jeśli coś wybierzesz, to również mogę pomóc.

Dzień dobry tak w ogóle
Normalnie.. zasypiam!
To pewnie przez średnio przespaną minioną noc - wyspaliśmy się z TŻ w weekend, to wczoraj o 2 jeszcze leżeliśmy z oczami jak 5zł.

Dzień zleciał mi nieziemsko. Po pracy z kumpelą na ploty poszłam, ledwo co do domu zjechałam, wstawiłam co niego do pieczenia na jutrzejszy obiad i.. mogłabym zawijać się do łóżka.
Chyba się starzeję.
kochana, dziękuje Ci za wysiłek który włożyłaś w napisanie tej wiadomości, ale zrozumiałam to tak samo jak rozumiem chiński alfabet
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-08-12, 21:08   #2549
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
super, gratuluję!!

a ja zrobiłam te nasze zaproszenia! jestem z siebie mega dumna, bo podobają mi się bardziej, niż tamte z internetu. powiedzcie szczerze, co myślicie brakuje jeszcze polskich znaków, tekst pewnie ulegnie zmianie - ale mniej więcej tak mogłoby to wyglądać. składane na pół do formatu 10x15cm, z przodu 'okładka' z imionami, a w środku treść. do tego zrobiłabym winietki i menu z tym samym motywem i tą samą czcionką
say, przepiękne! zazdroszcze wam tych wszystkich rzeczy które robicie same, ja mam dwie lewe ręce do tego...

co do pudełek na koperty - ja znalazłam takie: http://weseliana.pl/pl/p/Pudelko-na-...ZIEKUJEMY/1436 do tego będę pewnie zamawiać inne rzeczy z tej strony więc przesyłka nie wyjdzie drogo

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 21:10   #2550
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
say, przepiękne! zazdroszcze wam tych wszystkich rzeczy które robicie same, ja mam dwie lewe ręce do tego...

co do pudełek na koperty - ja znalazłam takie: http://weseliana.pl/pl/p/Pudelko-na-...ZIEKUJEMY/1436 do tego będę pewnie zamawiać inne rzeczy z tej strony więc przesyłka nie wyjdzie drogo
dziękuję kochana! słuchaj, to wcale nie jest tak, że mamy jakieś nadzwyczajne umiejętności po prostu trzeba na to trochę czasu i pracy poświęcić także zachęcam cię do spróbowania, bo na pewno coś fajnego ci wyjdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości