|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
zarabiam 1200 zł z czego staram sie 700 odkładać na przyszlosc.. tj. na mieszkanie czy cos.
Nie dam rady z tego odkladac na studia- niezaleznosc finansowa? Oj z taka wypłata , mozna tylko pomarzyc. Mam szanse zrobic te studia zeby moze dostac lepsza prace i mowic o niezaleznosci... |
|
|
|
#2372 |
|
Wtajemniczenie
|
Po żadnym kierunku nie ma pracy na 100%. Mam znajomych po zarządzaniu którzy zarabiają sporo więcej niż ja - mgr inż. po politechnice.
|
#2373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może powiedź tacie, że potrzebujesz czasu na podjęcie tej decyzji, bo właśnie nie chcesz wydawać bezsensownie jego pieniędzy. Może rozpocząć od semestru zimowego??? |
|
|
|
|
#2374 |
|
Wtajemniczenie
|
Z pracą bywa jak z totolotkiem
... i to boli najbardziej, że polityka w tym państwie nie jest prorodzinna.
|
|
#2375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wow śliczne!! Chyba muszę nad czymś takim pomyśleć bo strasznie mi się ot podoba
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
Cytat:
. Naprawdę jeśli masz iść znowu na kierunek bez przyszłości i bez możliwości pracy to ten mgr Ci się nie przyda, to jest tylko tytuł tak naprawdę a Twój tata straci pieniądze. Chyba, że znajdziesz coś fajnego po czym jest szansa na pracę i co będzie dla Ciebie ciekawe. Może zamiast mgr to jakieś studia podyplomowe ? Wtedy masz większy wybór kierunków.
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-08-12 o 14:29 |
|||||
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam, że nie ma z nim dyskusji.
Chciałabym być niezalezna finansowo, marze o tym. Ale z taka pensja... nie da sie. Chce bardzo chce znalesc lepsza prace - szukam ciagle szukam. Zawsze czegos mi brakuje ... na prawde chce isc na cos co pozwoli mi zdobyc dobre wyksztalcenie. To nie jest nieodpowiedzalne - chce sie wyksztalcic zeby miec łatwiej znalesc inna prace. Za swoje pieniazki mi sie to nie uda.. |
|
|
|
#2377 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wielu znajomych po polibbudzie i są wśród nich bezrobotni niestety... więc nie byłabym taka pewna, że skończenie studiów na politechnice gwarantuje pracę
Teraz mamy przesyt studentów... co roku wychodzi tyle wykształciuchów, a miejsc pracy za bardzo nie przybywa. To jest moja teoria - moje spojrzenie, moje obserwacje i moje wnioski sprzeczne z Twoimi Aasikk do czego mamy prawo dopiszę, żeby uniknąć jakiś niepotrzebnych sprzeczek |
|
|
|
#2378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naprawdę wiele osób ma taką pensję, dom na utrzymaniu i dają radę. W mojej pracy dorywczej byłam aż pełna podziwu, że naprawdę dają radę z opłatami i jeszcze mają na studia - i nikt im nie pomagał. Da się da! Są różnej maści zapomogi, stypndia i tym się równiez ratują. Sama studiując miałam podobna kwotę i dawało się radę! Szczęście miałam, bo udało mi się zdobyć stypendium naukowe z którego dodatkowo odkładałam sobie na swoje maleńkie marzonko... No kurde, na prawde się da. |
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
nie boje sie taty
tylko mam jasno postawioną sytuacje. mam wybór. |
|
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na rynku pracy jest ciezko- wiele osob konczy studia magisterskie. Ja sama teraz koncze w UK i wiem, ze zanim dostane prace stricte kierunkowa, bede musiala sie jeszcze sporo pomeczyc w psychiatrykach itp., bo konkurencja jest ostra.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie utrzymam sie bez pomocy, ale nie narzekam teraz tylko mysle co z tymi studiami począć |
|
|
|
|
#2385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skończyłam inżynierię chemiczną i procesową oraz technologię chemiczną. Nie pracuję stricte w zawodzie bo nie mogłam znaleźć pracy w branży.
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Aasikk nie odpisałaś na moje pytanie czy jesteś po technicznych.
Cytat:
Ja jestem po technicznych i na każdym kroku spotykam się z tym że jest przesyt rynku. Spowolnienie gospodarcze i nie potrzeba rąk do pracy bo gospodarka się nie kręci. Co do wypłaty to niestety ale po tych wychwalanych przez Aasikk kierunkach jak się zaczyna pracę to też się tyle zarabia. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-12 o 14:39 |
|
|
|
|
#2387 |
|
Erudycja
|
hmm tak was czytam i czytam... i aż wstyd ( z jednej strony) przyznac, ze ja mam tylko technikum i na dodatek nie pracuje w zawodzie. A z drugiej zarabiam dobrze i nie narzekam, odkad skonczylam szkole nie zeszlam ponizej 1700 zł do ręki w zadnej z prac.
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile ludzi tyle opinii i niech kazdy sobie żyje i planuje życie jak chce. Wszędzie są bezrobotni tego się nie uniknie niestety tylko niestety studia są badzo ciężkie. Także, żeby była jasność nie będę się z nikim kłócić bo nie ma o co. różyczka dla was na zgodę |
|
|
|
|
#2389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubię ciągłego narzekania, widzenia wszytskiego w czarnych barwach. Poruszasz kolejny raz ten temat i właściwie znasz Nasz stosunek do tego, Naszą opinię. Wiesz, że mamy odmienne zdanie i nikt wtedy nie dał Ci konkretnej odp. co robić, to po co kolejny raz o to pytasz? Misia no jasna ciasna, wrzuć na luz, zastanów się sama i nie czekaj aż ktoś Ci opracuje plan działania i sfinansuje. Sama znasz rynek pracy w swojej mieścinie, no a nam trudno ocenić co studiować byś miała po danym kierunu pracę. U mnie ejst inne zapotrzebowanie, u Ciebie inne...No!!!!!!!!!!!!!!!! !! nie narzekaj tyle, bo zwariowac można. Kiedys tyle narzekałam na swój wygląd, odkąd przestałam jakoś lepiej mi się zyje. Przestałam się męczyć tak. Narzekanie męczy, bardzo! |
|
|
|
|
#2390 |
|
Wtajemniczenie
|
anannke
Chodziło mi o zwyczaje a nie odgórne ustalenia (nie ma ustalenia żeby robić znak krzyża nad chlebem a przykładowo choinki nie było u nas w kulturze polskiej chrześcijańskiej). Po prostu każdy ma inne spojrzenie na wiarę, inne zwyczaje panujące na danych terenach, inne spostrzeżenia dotyczące wiary. Więc nie można potępiać kogoś za to, że ma inne poglądy. To tak jak z grzechem seks dla kogoś może być grzechem dla kogoś nie. Osądza to w swoim sumieniu, chodzi do spowiedzi bądź nie. Tak jak z wrzucaniem na tacę. Jeden ma i wrzuci drugi nie...
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-08-12 o 14:42 |
|
|
|
#2391 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Mój Tż kucharz prace ma od zawsze, a w tej co miał isc na szefa powiedzieli mu ze przed nim drzwi zawsze będą otwarte, jesli sie zdecyduje do nich przyjsc.
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
wow nie ma szans żebym Was nadrobiła.
Od soboty nie zaglądałam bo na weselu u mojej rodzinki byłam. Fajnie , podpatrzyłam sobie niektóre rzeczy, ale ogólnie raczej słabo niestety się bawiłam.
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2394 | |||
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=Panna Izabela;42221523]
Mam do Łochowa jakieś 30km, i mój tata tam pracuje /QUOTE]o to bliziutko Cytat:
Cytat:
przed moim TŻ też byłam w toksycznym zwiazku, moj chlopak bronil mi wszystkiego, nawet wychodzic do kolezanek! zerwalam z nim i poznalam mojego D i wiem ze to bylo najmadrzejsza decyzja w moim zyciu ![]() Cytat:
![]() bylam w weekend u mojego TŻ. uwielbiam jego wies az nie moge doczekac az tam zamieszkam! ostatnio blizej poznalam jego mame i moge powiedziec ze bede miala wspaniala tesciowa! a teraz jade do mojego gina po recepte na tabletki
|
|||
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przejrzyj statystyki, może tam Ci się wszystko rozjaśni, że jednak nie jest tak kolorowo ![]() moim zd. dobry programista jest opłacalny ale trzeba mieć łeb jak sklep
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-08-12 o 14:45 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
ja marze o normalnej pracy - na normalna umowe za 1500-600 zł bylabym w raju.
mam umowe zlecenie na 3 lata, nie mam ubezpieczenia, L4, nic... dzien wolny = brak kasy. |
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2398 |
|
Konto usunięte
|
ktoras z Was wstawila zdjecia ślubne-piękne zdjecia! i piekny kosciol
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-08-12 o 18:10 |
|
|
|
#2399 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam!
|
#2400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Drugi ważny fakt jak powiedziałyście to kryzys, który się pogłębia. Ale na to nikt nie ma wpływu. Dobra koniec tematu bo to nie ma sensu. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

... i to boli najbardziej, że polityka w tym państwie nie jest prorodzinna.

?

tylko niestety studia są badzo ciężkie. Także, żeby była jasność nie będę się z nikim kłócić bo nie ma o co. różyczka dla was na zgodę