|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,35% |
| Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki |
|
1 | 2,17% |
| Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! |
|
4 | 8,70% |
| Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie |
|
6 | 13,04% |
| Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" |
|
5 | 10,87% |
| W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach |
|
0 | 0% |
| Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika |
|
0 | 0% |
| Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach |
|
0 | 0% |
| Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku |
|
1 | 2,17% |
| W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie |
|
0 | 0% |
| Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy |
|
2 | 4,35% |
| Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie |
|
1 | 2,17% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
18 | 39,13% |
| Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala |
|
4 | 8,70% |
| Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci |
|
1 | 2,17% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
cześć panikary
normalnie widzę, że poniosła fantazja ![]() małż był, jakoś nie miałam czasu nawet wejść, spędziliśmy sobie czas z przyjaciółmi też- jak już Ladan zauważyła małż już pojechał, wraca 24.08 także będę teraz cały czas ![]() wczoraj jeszcze kurier przywiózł wózek i jesteśmy mega zadowoleni z wyboru- jak ja mogłam brać inne pod uwagę niestety jak to w życiu wczoraj spotkała nas-a w sumie męża- coś bardzo złego i mam trochę dołka, ale starałam się przed nim być twarda i go wspierać mam nadzieję na pozytywny finał ale nerwów i to nie małych będzie...
|
#2012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
nie zawsze magnez za to odpowiada właśnie często też potas dlatego aspargin powinien pomóc, ja biore też cyclo3forte na krążenie a masz jakieś żylaki ?? Cytat:
Cytat:
czekamy na opisik porodu ![]() i życzę szybkiego wyjścia do domku w pełni zdrowia dla WasCytat:
dobrze że nie kazali jej rodzić SN ![]() ciekawe co z agusiamaskotka, że musiala trafić na tego konowała ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- heloł Kaska87
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie co z agusią od czasu tego szpitala się nie odzywała? dziwne, że jej w szpitalu nie zostawili
![]() teacherka za zdrówko małej karolson niech dziecko posiedzi jak mu dobrze- po co na siłę go wypędzać
|
#2014 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam żeby się wchłonęło wszystko. Cytat:
Obyście jak najszybciej wróciły do domku Cytat:
![]() Idę sprzątać
|
|||||
|
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z kontrolą nie rpzesadzaj, masz prawo iść do sklepu,lekarza czy apteki, tylko weź w razie czego paragon ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za pozytywny finał i mało nerwów.
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
no widzę , ale przecież jakby się coś działo to bym napisała sms czy coś
![]() jeszcze wczoraj po południu rodzice byli moi zobaczyć wózek także nawet nie było jak się odmeldować
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
oglaszam ze maz ogranicza mi dostep do wizazu
masakra uznal.ze jestem uzalezniona : ) tez mi detektyw phi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() Teacherka na pewno wszystko z nerka bedzie dobrze Kropla trzymam kciuki za szybkie wyjscie do domku ![]() ja zaraz jade na nowe mieszkanko... ma przyjechac nasza zmywarka tylko nie umieli sie okreslic o ktorej wrrrrrrr....mam warowac od 13 do 18... mam nadzieje ze przyjedzie o tej 13-14 bo nie chce mi sie tam siedziec caly dzien...nie mam tam jeszcze szaf zeby cos ukladac, za to na starym mieszkaniu mnostwo mam roboty...nio nic ide cos robic
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2013-08-13 o 08:33 |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też mi czasem dokucza,ale ogólnie to wie,że gdyby nie wizaż i kontakt z właściwie "całą Europą" ( bo tu przecież europejki same) to bym dostała jakiejś deprechy. Pewnie,że można czytać książki i oglądać tv,ale mnie by tylko to zanudziło...
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 2 chce sobie pomóc działając naturalnymi metodami na szyjkę po 3 jakoś bardziej pasuje mi data do końca sierpnia niż początek września pod kątem obchodzenia urodzin przez Fifiego, bo początek września to 1 wojna, rozpoczęcie roku szkolnego, 11 WTC jakoś tak lepiej koniec sierpnia - wiem to głupie myślenie po 4 ja naprawde mam już dość fizycznie i psychicznie po 5 mam ślub najlepszych przyjaciół 21 września i chciałabym sie pojawić chociaż na trochę
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa Kaśka i gratuluję wózia
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
To faktycznie sporo powodów, więc bierz się za wypędzanie
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropla czekamy na Was
teacherka wszystko będzie dobrze... Kaśka no heloł! a cóż się wydarzyło takiego? muszę rachunki popłacić a szkoda mi kasy dobrze, że ta Norwegia w miarę niedaleko (porównując np do USA)
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej się boje pierwszego, że Fifi jednak nie będzie mały będą mi kazać rodzić SN i będzie coś nie tak i będzie to trwało w nieskończoność, szczerze wole mieć to już za sobą
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: |
|
|
|
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobienie Was graniczy z cudem
Dlatego Was przeleciałam ![]() Gratuluję wszystkim kolejnych rozpoczętych tygodni I udanych wizyt ![]() Widzę, że jeszcze żadna nie bierze się za rodzenie ![]() Czuję się już troszkę lepiej, najgorszej jest jak mała się napina, bo jest to dla mnie bardzo bolesne, uciska tą prawą nerkę Nie latam już jak szalona do toalety, więc antybiotyk chyba działa. Przez te globulki tak mi się z piczy pieni, że bez podpaski ani rusz Wyszły mi dzisiaj takie siniaki na obu rękach, po pobieraniu krwi i wenflonie, że wyglądam jak ćpun!
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-08-13 o 08:44 |
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson powody w deche
ja znowu chcę żeby Miki był wrześniowy może być 1-go, 5-go, 11-go, 13-go wsio ryba ![]() Agusia ale nie pracujesz chyba?
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle ze ja zawsze mu o tym mówie bo nie lubie później jakiś niespodzianek przy mężu ze ktoras mi przy nim oddała kase wiec tak to już w rodzinie ... heh
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie mam siły, żeby telefon trzymać i pisać na wizażu
TŻ wczoraj wpadł wieczorem tylko z globulkami i powiedział, że wyglądam jak śmierć... Pije ile wlezie, żeby filtrować te nerki, jeść w ogóle mi się nie chce... Zmuszam się na chama, wczoraj cały dzień mi się bananem odbijało
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zbieram na miasto, bo się umówiłam z koleżanką na lody,czy tam gofry
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
ah dziadostwo, nie chcę o tym nawet pisać, z resztą nawet moim rodzicom nie mówiliśmy, ani P.
chcę żeby to się po prostu skończyło ![]() wszamałam maliny i jeżyny z jogurtem-mój nowy hit
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-08-13 o 08:49 |
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. X
Ale jak porod ma byc ciezki to pewnie bedzie niezaleznie od wagi dziecka? bo przeciez i przy rodzeniu malemstw boli?!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Każda pora jest dobra ![]() Nie no, o 10 się umówiłyśmy,ale jeszcze muszę pochodzić po CH
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
ale bez sensu.... dostałam wiadomość z urzędu, że na decyzję o macierzyńskim mają 3 MIESIĄCE
przysługuje mi od 10 września a mogę dostać dopiero w listopadzie??!! tym bardziej że będą mi obliczać na podstawie świadczenia które sami mi teraz wypłacają to w razie jakby ktoś twierdził, że tylko w PL mają burdel w zusach itp... wszędzie tak jest
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
napewno wszystko bedzie z Zuzinką ok, sprawdzcie to moze u innego lekarza? glowa do gory ![]() Cytat:
infekcja mam nadzieje szybko sie skonczy i w koncu wyjdziedzie do domku Kaśka, poruszenie na watku przez ciebie wczoraj bylo ![]() Ladan, zapomnialam ci wczoraj odp propo tych bodziakow z biedry ja kupilam z myszka minnie i z kotka marie, rozmiary od 68-86, z fajnej bawelny Witam sie z rana... boze co za noc mialam. myslalam ze sie zaczyna. obudzil mnie bol krzyza o 00:45, oblaly mnie zimne poty ze strachu no i brzuch sie spinal. pomyslalam sobie od razu ze porod jednak bedzie bolal i moze nie byc tak fajnie jak ostatnio jak mnie krzyz zaczyna napitalac. a najsmieszniejsze ze wieczorem z mamuska o porodzie wieczorem gadalam no i opowiadala mi o swoich krzyzowych ze to istna masakra byla. wstalam, polazilam chwile i mnie pogonilo do kibelka wzielam dwie nospy i walnelam sie dalej spac, na szczescie sie uspokoilo, bo jak cos to juz chcialam torbe pakowac |
|||
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Moze? chociaz pewnie o i ulozenie dziecka (boje sie tego na supermana) i elastycznosc mamy. Kurde sytsuja mnie te pekniecia...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mmoze okaze sie, ze to tylko zle dobrego poczatki Cytat:
Moja siostra po porodzie SN mowila, ze jak juz siedzieli na swojej sali to nie mogla powstrzymac bakow i myslala, ze sie ze wstydu spali. A tam byl tylko maz z nia Wiem, ze jest taka opcja, ale wolalabym juz nic do nich nie pisac, niech przyjda i mnie zastana i spadaja na drzewo. Poza tym mam dzis mega lenia, a zakwasy to chyba w calym ciel, pragne byc dzis wyreczana Agusia dobrze zesie odezwalas. Kiedy teraz masz do lekarza? Nie powinnas tego jakos skonsultowac ze swoim ginem?
|
|
#2039 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Trzymam bardzo mocne kciukiCytat:
Już niedługo będziecie razem w domu - mocne kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za drugą sprawę trzymam kciuki i wysyłam pozytywne buziaki Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że się odezwałaś a kiedy masz jakąś kontrolę u lekarza??
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

mam nadzieję na pozytywny finał
ale nerwów i to nie małych będzie... 

Ale oznacza to, że przynajmniej do czwartku polezymy - o ile nie dłużej
już się za nią stesknilam bo co to takie chodzenie na godzinkę
mała powoli (czytaj 20g dziennie) przybiera na wadze, zjada ładnie moje mleko (głównie odciagniete - bo nie ma jeszcze siły tyle ciągnąć). Powoli kulamy się do przodu. Zaczęłam już pisać opis porodu dla Was, ale na prawdę jestem mocno zajęta mała 
dla Was
za zdrówko małej
Ze względu na ceny nigdy tam nie wchodziłam 

klask i: