Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 13:16   #2311
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ide sobie zrobic kawe mrozona
pozniej sie spakuje ;/ jak mi sie nie chce ...
w nd jade z tz do szpitala hahaha i do sklepu bo chce zegarek sobie kupic moj gadulinski

ja sie boje porodu coraz bardziej tzb bolu AAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
ja teraz mam faze, ze coraz mniej o tym mysle, bo nie wiem czego bardziej sie mam bać. porodu, tego, że nie skapne sie, że to już, tego, że akurat mąż w pracy będzie i nie będę miała jak tam sie dostać z torbami... no a jeszcze tego co potem, jak ja sobie poradzę za dużo tego jak na jednego czlowieka..
Stary 2013-08-13, 13:18   #2312
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja teraz mam faze, ze coraz mniej o tym mysle, bo nie wiem czego bardziej sie mam bać. porodu, tego, że nie skapne sie, że to już, tego, że akurat mąż w pracy będzie i nie będę miała jak tam sie dostać z torbami... no a jeszcze tego co potem, jak ja sobie poradzę za dużo tego jak na jednego czlowieka..
Znajac moje szczescie to mnie zlapie nagle i nie bede miala nic przygotowane ;/ mam nadzieje tylko, ze tz zdazy xD
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:21   #2313
vea7
Zakorzenienie

Jadę do centrum, a obok siedzi dziewczyna z takim słodkim buraskiem I ten kociak cały czas mnie zaczepia .... slodziak XD

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:21   #2314
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Znajac moje szczescie to mnie zlapie nagle i nie bede miala nic przygotowane ;/ mam nadzieje tylko, ze tz zdazy xD
ja walizki mam, ale co z tego jak przeciez nie dam rady ich dźwignąć.
mój pracuje w centrum, w pracy nie może odbierać telefonów, bo sam przez telefon gada. jeździ do pracy komunikacją miejską, bo tam nie ma gdzie zaparkować. więc jak ja mu smsa napisze, to czasem po pary godzinach go zauważy, bo normalnie jeden telefon za drugim i nie ma czasu zerknąć na kom. jak juz zauważy, że coś napiszę, to musiałby przyjechać do domu autobusem (co trwać może do godziny zanim się wyloguje, poleci nautobus, zanim on przyjedzie i przywiezie go) i dopiero wziąć mnie i autem. także na prawde mam czego się bać
Stary 2013-08-13, 13:21   #2315
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie nic nie przeglądał. zapytał o termin porodu, o pobyty w szpitalu i powody. troche mu sie oczy otworzyły jak powiedzialam o plamieniu, no ale sie uspokoił jak dodałam, że to było jednorazowe, że w sumie powodu nie stwierdzili, a moja gin podejrzewala, ze to moglo byc z moczu. zapytal tez kto ciążę prowadzi. nic nie nie odezwał czy zna ja czy nie, ale wiem, że sporo ludzi ją kojarzy. w matce polce znali ją choć tam nigdy nie pracowała.

a moja pytała mi sie czy w madurowiczu rodze, wiec jej powiedzialam, ze biore pod uwage tez medeor i co ona na to, wiec powiedziala, ze tez ok.
Mysle, że bedzie dobrze i nie ma co się martwić na zapas, znam naprawdę wiele dziewczyn, które tam rodziły i były zadowolone z opieki
Stary 2013-08-13, 13:22   #2316
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Kochana, ale każda z nas ma pomału dość, ja też, a u mnie dopiero 30 tc.

TŻ mi kazał poczekać chociaż do końca września z porodem.
Ja musze czekac do pazdziernika nie ma bata Julian nawet nie mysl zeby wywinac mamie taki chamski numer

Shure - a Ty rodzisz w Łodzi czy w Zgierzu?
Bardzo ta lista, hmm... konkretna. Przecież nie każdy decyduje się od razu na emolienty. Ja laktatora wcale nie mam, skąd ma teraz wiedzieć czy będzie mi potrzebny. Jakichś kapturków też nie. Rożek tylko jeden miękki kupiłam.

Ja rodze w Brzezinach znaczy mam zamiar we wrzesniu bedzie remontowany oddzial dlatego maly do pazdziernika ma zakaz wychodzenia i odwalania jakiej kolwiek maniany
Jesli cos by sie dzialo to wtedy mam zamiar leciec do Madurowicza. W zgr chciaz by mnie calowali po stopach to nogi zacisne zeby zagryze ale nie rozkracze sie w tym szpitalu 2 tyg na ginekologi w tym syfie chamstwie lekarzy i braku podejscia do pacjenta mi wystarczylo zeby nie miec watpliwosci co do tego.

Emolienty mowila zeby wziac bo w kazdym szpitalu jest inaczej po drugie najczesciej uczulenia wychodza wlasnie w szpitalu i dlatego warto miec swoj.
kapturki to te oslonki na brodawki, slina dziecka bardzo rozmiekcza je i przez to krwawia i pekaja dlatego warto miec zeby stopniowo przyzwyczajac sutki do pakrmienia
Rozek miekki dla uzytku typu mama- tata dziadkowie
a twardy kiedy przyjda goscie i beda chcieli wziac dziecko na rece a maja nie zbyt ogarniete ruchy typu np jakies wujki ciotki itp
a co do laktacji to nie wiem wydaje mi sie ze chyba narazie nei bede kupowac ewentualnie tz poleci i kupi jak bedzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
nie, bardziej się poddałam i mam doła.

położyli jedną warstwę na sufitach i tyle. zostali jednym słowem wywaleni z NASZEGO mieszkania. długa historia. wczoraj był dzień awantur. możliwe, że przyjadą w następnym tyg. i dokończą. ale kolejny tydzień w doopę i to zupełnie ani z mojej ani D. winy. jesteśmy bezsilni teraz. czuję się fatalnie, ciąża od dłuższego czasu daje mi w kość a życie teraz też mnie nie oszczędza. dlatego chętnie to urodziłabym nawet dziś bo MAM JUŻ DOŚĆ.
Landan powiem ci ze ja jestem w 30t5d i tez mam dosc wszystkiego wierze ze tobie jest jeszcze trudniej zwlaszcza ze jedziesz na tych lekach i to psychicznie tez wykancza. Ja to mam ochote usiasc i plakac jak patrze na ceny tych wszystkich rzeczy tymbardziej ze tylko Tz pracuje i rodzice w wiekszosci kupija ze wzgledu na to ze ja nie mam zadnych dochowow...
Polityka tego panstwa jest zalosna.. gdyby nie rodzice i ich pomoc finansowa to nie wiem co by bylo z malym i ze mna bo Tz pracuje ale wiadomo za cos tez musi sie utrzymac a moj endo + gin + leki to miesiecznie naprawde niezly koszt;/

Cytat:
vea

kapturki pewnie do karmienia jak sie zrobią rany, monety do TV a mała ilość cukru do herbaty
Cukier do herbaty zeby w czasie porodu napic sie gdy spada glukoza i opada sie z sil
a monety na ubranie ochronne bez ktorego tz nie bedzie mogl byc przy porodzie ani wejsc na oddzial a czasem o 4 w nocy ciezko gdzies kase rozmienic

[*]

Edytowane przez shure
Czas edycji: 2013-08-13 o 13:25
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:27   #2317
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłam

Byłyśmy w takiej kawiarni gdzie mają takie lody jak domowe smakiem mniaaaam i jeszcze wzięłam taki deserek mus truskawkowy ze śmiataną (ta śmietana też jak domowa). Mniaaaaam

Przyszły mi literki do Tuśkowego pokoju są suuuperrr I prosiłam sprzedawcę,żeby zrobił mi dekor taką żyrafkę (a nie mieli tego w ofercie) i zrobił- jest super

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:28   #2318
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja walizki mam, ale co z tego jak przeciez nie dam rady ich dźwignąć.
mój pracuje w centrum, w pracy nie może odbierać telefonów, bo sam przez telefon gada. jeździ do pracy komunikacją miejską, bo tam nie ma gdzie zaparkować. więc jak ja mu smsa napisze, to czasem po pary godzinach go zauważy, bo normalnie jeden telefon za drugim i nie ma czasu zerknąć na kom. jak juz zauważy, że coś napiszę, to musiałby przyjechać do domu autobusem (co trwać może do godziny zanim się wyloguje, poleci nautobus, zanim on przyjedzie i przywiezie go) i dopiero wziąć mnie i autem. także na prawde mam czego się bać
dlatego mam dwie torby male - jedna dla siebie a druga przywiezie mi maz- z ciuchami dziecka. u nas ja jestem jedynym kierowca, a sama siebie ze skurczami nie zawioze (wiem, bo nie umiem sie skupic na niczym jak mam skurcz), wiec wiem dokladnie ze jade taksowka. przynajmije pewnie ze dojedzie bo maz poprzednio ledwo na parte zdazyl no i ktos musi dzieci mi ogarnac - tu mam zagadke jak to zrobie... poprzednio zrobilismy tak, ze pojechalam na porodowke (torbe mialam w bagazniku pod blokiem wiec ja tylko wzielam ze swojego i wlozylam do taxi), dalam cynk ze rzeczywiscie rodze (bo mogli mnie przeciez nie przyjac), maz w tym czasie zawiozl tez taksowka dzieci do znajomych i przyjechal do mnie.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:35   #2319
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Ja musze czekac do pazdziernika nie ma bata Julian nawet nie mysl zeby wywinac mamie taki chamski numer

Shure - a Ty rodzisz w Łodzi czy w Zgierzu?
Bardzo ta lista, hmm... konkretna. Przecież nie każdy decyduje się od razu na emolienty. Ja laktatora wcale nie mam, skąd ma teraz wiedzieć czy będzie mi potrzebny. Jakichś kapturków też nie. Rożek tylko jeden miękki kupiłam.

Ja rodze w Brzezinach znaczy mam zamiar we wrzesniu bedzie remontowany oddzial dlatego maly do pazdziernika ma zakaz wychodzenia i odwalania jakiej kolwiek maniany
Jesli cos by sie dzialo to wtedy mam zamiar leciec do Madurowicza. W zgr chciaz by mnie calowali po stopach to nogi zacisne zeby zagryze ale nie rozkracze sie w tym szpitalu 2 tyg na ginekologi w tym syfie chamstwie lekarzy i braku podejscia do pacjenta mi wystarczylo zeby nie miec watpliwosci co do tego.

Emolienty mowila zeby wziac bo w kazdym szpitalu jest inaczej po drugie najczesciej uczulenia wychodza wlasnie w szpitalu i dlatego warto miec swoj.
kapturki to te oslonki na brodawki, slina dziecka bardzo rozmiekcza je i przez to krwawia i pekaja dlatego warto miec zeby stopniowo przyzwyczajac sutki do pakrmienia
Rozek miekki dla uzytku typu mama- tata dziadkowie
a twardy kiedy przyjda goscie i beda chcieli wziac dziecko na rece a maja nie zbyt ogarniete ruchy typu np jakies wujki ciotki itp
a co do laktacji to nie wiem wydaje mi sie ze chyba narazie nei bede kupowac ewentualnie tz poleci i kupi jak bedzie potrzebny

Landan powiem ci ze ja jestem w 30t5d i tez mam dosc wszystkiego wierze ze tobie jest jeszcze trudniej zwlaszcza ze jedziesz na tych lekach i to psychicznie tez wykancza. Ja to mam ochote usiasc i plakac jak patrze na ceny tych wszystkich rzeczy tymbardziej ze tylko Tz pracuje i rodzice w wiekszosci kupija ze wzgledu na to ze ja nie mam zadnych dochowow...
Polityka tego panstwa jest zalosna.. gdyby nie rodzice i ich pomoc finansowa to nie wiem co by bylo z malym i ze mna bo Tz pracuje ale wiadomo za cos tez musi sie utrzymac a moj endo + gin + leki to miesiecznie naprawde niezly koszt;/

Cukier do herbaty zeby w czasie porodu napic sie gdy spada glukoza i opada sie z sil
W Medeorze dla dziecka każą tylko maść do pupy i wilgotne husteczki. A do mycia kupiła BD z Rosska. ten uniwersalny płyn, opinie ma dobre i mam nadzieję, że nie uczuli.
Co do kapci to można mieć po prostu klapki. A ubranie jednorazowe tylko przy CC potrzebne - mozna kupic u nich

Ja na gości nie liczę, moja rodzina, która tu mieszka ma nas w w ogóle się nie odzywa do nas, więc ja w ogóle nie zamierzam informowac ich o tym jak się mały urodzi, a znajomych wszystkich mamy we Wrocławiu.
A z dziadków to tylko moi rodzice przyjadą. Teściowa to już zapowiedziała, że nie przyjedzie. W ogóle ona taka dziwna, 3 dzieci urodziła i zero jakiejś orientacji... Dziś, np. mówi, że przecież moge urodzić wcześniej, to dopiero tż jej uświadomił, że może się okazać tak, że on w robocie będzie.. To stwierdziła, że taksówki są, ale tego, że ja nie zleze z 2p. z dwoma ciężkimi torbami do taksówki też już nie pomyślała. Tak samo co do leków, które biorę, to w szoku była, że tyle. Jak powiedziała tż'towi żebyśmy sobie odkurzacz kupili, a on jej odpowiedział, że moje leki kosztują 350zł miesięcznie i to chyba nie jest dobry moment, to też wielce zdziwiona, że aż tyle.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dlatego mam dwie torby male - jedna dla siebie a druga przywiezie mi maz- z ciuchami dziecka. u nas ja jestem jedynym kierowca, a sama siebie ze skurczami nie zawioze (wiem, bo nie umiem sie skupic na niczym jak mam skurcz), wiec wiem dokladnie ze jade taksowka. przynajmije pewnie ze dojedzie bo maz poprzednio ledwo na parte zdazyl no i ktos musi dzieci mi ogarnac - tu mam zagadke jak to zrobie... poprzednio zrobilismy tak, ze pojechalam na porodowke (torbe mialam w bagazniku pod blokiem wiec ja tylko wzielam ze swojego i wlozylam do taxi), dalam cynk ze rzeczywiscie rodze (bo mogli mnie przeciez nie przyjac), maz w tym czasie zawiozl tez taksowka dzieci do znajomych i przyjechal do mnie.
ja tez mam dwie (ale obie są spore), ale rzeczy są pomieszane, bo nie dało się tak żeby podzielić. nie mieszczą się tak. z reszta nawet jednej nie dam razy wziąć, zwłaszcza, że muszę jeszcze miec swoją torebke. w mojej torbie bylby 2 wody-to juz 3kg. a gdzie reszta, a do tego jeszcze reklamówka z podkładami.. szans nie ma, że ja to wszystko wezme i zejde z 2p.
u mnie niemozliwe zebym w aucie trzymała, bo jak ja zabiore kluczyki, to tż sie nie dostanie. a u nas akurat na odwrót. on jes jedynym kierowcą. więc musiałabym tachać sama.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-13 o 13:46
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:41   #2320
kaska87
Zakorzenienie

wróciła ciota rok niech ten dzień się już skończy co?

Cytat:
Ja widzialam chyba 250 ml syropu za 28 zloty a ja w usa kupilam chyba litrowy za 4$
u nas w Polsce przeginaja z cenami tzn moze nie z cenami ale za te zarobki to jakas masakra
to mój małż uwielbia ten syrop- pije nawet sam jak byliśmy w stanach to też go rąbał do wszystkiego bleeeee, no i cena tam a u nas to niebo a ziemia no i smak małż mówi, że też ale naleśniczki ich uwielbiam- z nutella

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
18 przyjeżdża po mnie tata i jadę do rodziców na kilka dni
no to witam w klubie ja właśnie weszłam do rodziców i zostaję tutaj na 10 dni a później już wraca małż i wracam do niego i do naszego domku

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Przyszły mi literki do Tuśkowego pokoju są suuuperrr I prosiłam sprzedawcę,żeby zrobił mi dekor taką żyrafkę (a nie mieli tego w ofercie) i zrobił- jest super
super kiedy fotki pokoikowe?
i zjadłabym taki mus mniam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:44   #2321
butterfly20
Zakorzenienie

Pszczoua

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no możliwe

mój małż ma rodzinę blisko Ciebie w Bystrej tam to mają górki hoho i do domu też mają pod górkę-dużą
Ja też mam pod dużą górkę. Taką,że rowerem ciężko wyjechać, a w zimie jak nie odśnieżą to wszystkie auta stoją na dole. Dlatego ta droga jest odśnieżana najlepiej w całym mieście, częściej niż w centrum. No i przecież autobusy nią jeżdżą

Cytat:
Dziękuję dziewczyny.

Motyl ano mam tatuaż i mam jeszcze jeden i będę miała jeszcze jeden.

[B]Pszczoua[/B dobrze, że już w domku i wszystko w porządku z maluchem.
Ja też chciałam w październiku sobie tam zrobić, motylka lub gwiazdki.Póki co przesunęłam to w czasie

Cytat:
czy to czuje ?? uczyłam się na studiach jak wyczuć poszczególne cześci malucha w brzuszku

Wstawiię Wam zdjęcie, zobaczcie jakie mój TŻ miał skarpetki w ogóle na ślubie.
\

Ja próbuję to oceniać,ale może się mylę co jest czym
Fajne skarpetosy Mój miał kolorowe na sesji w Wiedniu, bo na ślubie miał czarne

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też! A najlepiej tak z 15 września

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Idę pranie nastawię, zjem śniadanie jakieś i chyba jadę do tego ZUSu Nie chce mi sie, ale co poradzę

Może od razu dowiem się o ten macierzyński, bo mi z pracy odpisali, że do nich tylko akt urodzenia, bo oni na jego podstawie piszą świadectwo pracy, a reszta do ZUSu, czyli już inna wersja niż u motyla, a sytuację mamy taką samą
I niby wniosek o macierzyński też mam zawieźć do Zusu?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
czekamy czekamy, u mnie chcą zaświadczenie o porodzie + oryginał aktu urodzenia, reszte do ZUSu i też przekaża, Matal składasz odrazu o roczny??

tez tak uważam, dlatego tassia nie powinna mieć wyrzutów.

nie musiała iść akurat do tego lekarza jak ma wskazanie , ale jak chce to cóż Polska placic trzeba
U mnie też to oni wyślą. Ja też od razu roczny.

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Motyl wydaje mi sie ze zazdrosny byl ze nie zajmuje sie "swoim panem" tylko czytam forum lubi zeby polechtac mu ego za kazdym razem.
Na psychola to mi nie wygladasz mam jeden typ ale to moja slodka tajemnica

Co do tego ATTP to moze mi kazal zrobic zeby sprawdzic czy moze przez to mi maly za wolno nie przybiera na wadze skoro to krzepliwosc a przeplywy mam w porzadku.
haha to teraz każda będzie ciekawa, czy to ona jest psycholem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Wy tez czujecie ten brzuszek, że on tak ciągnie w dół- ja jak dłużej pochodzę, coś porobię no ale sam Mikiś 3kg, łożysko, wody to chyba ma prawo tak być
Ja tak czuję jak dłużej pochodzę

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ciężka noc za mną
już popołudnie i wieczór były neiciekawe, bo koło 17 złapała mnie straszna senność, tż wziął młodą na basen a ja się kimnęłam. wstałam koło 19, chwile potem tż wrócił z ogromną pizzą, bo stwierdził że to pewnie moja ostatnia zapiłam bavarią i tak siedzę i siedzę, i stwierdziłam że coś słabo małą czuję.... pozaczepiałam, potramosiłam brzuchem to kilka leniwych ruchów dostałam, ale to nie to co zwykle.... za to pojawiło się dziwne uczucie, jak wstawałam i chodziłam - mega ucisk na szyjkę :/
położyłam się spać, ale obudziłam sie koło 24, brzuch napięty, mdli jak cholera, do tego rozwolnienie... szlak wie czy coś się działo już, czy to po tej pizzy no i nadal ruchy słabe wzięłam nospe i zasnęłam po 3, obudziłam się o 5 - ruchów brak...
zjadłam kaszkę słodką, zapiłam sokiem - ufff, zaczęła się ruszać, ale właśnie tak leniwie, spokojnie, to już nie falowanie całego brzucha tylko raczej tak jak te pierwsze ruchy - tu puknie, tam zasmyra, coś na chwilę wypchnie... ale 10-15 ruchów w ciągu 10 minut spokojnie naliczyłam.
poszłam znów spać, wstałam koło 9 i zaczęłam czytać
że podobno przed porodem właśnie dziecko wstawia się powoli w kanał (stąd być moze to uczucie ucisku na szyjkę i rozwolnienie) i słabną ruchy, bo już za bardzo nie ma jak się wiercić... teraz jestem po śniadaniu i czuję ruchy choć już raczej takie właśnie spokojnie...

jutro mam ktg i wizytę, mam nadzieję że potwierdzą się moje przypuszczenia że to po prostu zbliżający się poród... bo dodatkowo zaczęłam się wkręcać że coś jest nie tak -u mnie łożysko jest już III stopnia ze zwapnieniami, więc za chwilę może się okazać niewydolne :/ ciekawe, co jutro się dowiem

przepraszam ze tylko o sobie, ale jestem trochę przestraszona i zmęczona a zaraz musze iść odebrać młodą ze żłobka....
Kochana najwyraźniej coś jest na rzeczy

Stary 2013-08-13, 13:45   #2322
t_89
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=2Hk0bjpm0ig
o matko obejzralam porod juz nie ogladam ;(
P.S chcecie aby tz bylz wami? przy porodzie
Stary 2013-08-13, 13:46   #2323
shure
Zadomowienie

traz czuje sie jak bym byla w ciazy
ja ta ktora nie je swin ani innych tego typu zwierzakow wpieprza konserte tyrolska z sosem tatarskim i przegryza nektarynka

[*]
Stary 2013-08-13, 13:50   #2324
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:51   #2325
shure
Zadomowienie

czarna ja mialam umowiona juz date w studiu tatuazu a 3 dni przed okazalo sie ze w ciazy jestem. no coz musi poczekac ale i tak po porodzie sobie walne jeszcze jedna.
Moj tz wielki przeciwnik tatuazu na moim ciele stwierdzil ostatnio ze chyba sobie kiedys zrobi jakas

W kazdym razie stwierdzilam ze skoro rok po porodzie nie moge byc dawca szpiku to jesli zrobie dziare w tym czasie to nic sie nie stanie poprostu nalozy sie jedno na drugie.

Tez chce zeby Tz byl przy porodzie bo z nim jakos bezpieczniej sie bede czula. Po drugie tez inaczej traktuja dziewczyne jesli facet jest jednak z nia na tej sali porodowej.
Po trzecie skoro ma swoj wklad;p to niech i sie meczy ze mna chociaz psychicznie w tym czasie

[*]

Edytowane przez shure
Czas edycji: 2013-08-13 o 13:53
Stary 2013-08-13, 13:52   #2326
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Moj tz powiedzial, ze jak chce moze byc, ale ja juz sama nie wiem. Raz chcialam, a teraz jak to ogladam to boje sie ze pozniej go odepchnie ode mnie
Stary 2013-08-13, 13:53   #2327
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
jaha

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:54   #2328
misia332
Zakorzenienie

zjadłam jednego naleśnika z dżemorem i mi niedobrze.

Zdecydowanie nie mogę jeść słodkiego.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:54   #2329
shure
Zadomowienie

Cytat:
Moj tz powiedzial, ze jak chce moze byc, ale ja juz sama nie wiem. Raz chcialam, a teraz jak to ogladam to boje sie ze pozniej go odepchnie ode mnie
Jak zobaczy potem dzidzie to bedzie chcial cie po stopach calowac

[*]
Stary 2013-08-13, 13:55   #2330
Asiek84
Wtajemniczenie

Inwersja, faktycznie kiepsko z całą eskapadą na porodówkę... chyba musisz mieć nadzieję że akcja nie potoczy się jak burza i tz zdąży przyjechać... a nie mają jakiegoś telefonu w pracy gdzie mogłabyś zadzwonić i go poprosic do telefonu?

ja przy porodzie a Jakubem byłam kompletnie nie spakowana, wierzyłam ślepo mojemu ginowi że się dopiero po połowie listopada młody wykluje... a tutaj zonk zaczął mi czop odchodzić skurczy brak... ale dałam radę, miałam wszystko kupione do torby i tylko spakowałam, wykąpałam się i dopiero zadzwoniłam po mamę (tż był w robocie 150 km od domu), pojechałyśmy do przychodni i mój gin mnie zbadał jeszcze i dał skierowanie do szpitala...

teraz zobaczymy jak będzie, w poniedziałek wizyta więc poruszę kwestię który szpital i dlaczego i jak on sobie wyobraża mój poród SN czy CC.... przepuklina dalej jest jak była, tak jak przypuszczał chirurg brzuszek urósł i juz mi tak dzidzia nie uciska... ale siedzi mały dupką do dołu...

czasami jak dzwonię to tż i się nie mogę dodzwonić to się pytam jak ja się do niego dodzwonię jak będę miała rodzić... najwyżej obdzwonię połowę jego kolegów współpracowników i będą chłopaki od razu na pępkowe czekać
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:55   #2331
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam wolę nie oglądać każdy poród jest inny, a i nie potrzeba mi się teraz zrażać
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 13:56   #2332
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
tadam kącik Filipa!

na czarnej pustej półce znajdą się jakieś bibeloty do przewijania itd żeby były pod ręką

brakuje jeszcze karuzeli

deska od stelażu jest do pomalowania na biało, bo jakaś niedomalowana

pościeli narazie nie będzie.. mam 2 rożki ewent kupie śpiworek (TŻ przeciwny)

musze pomyśleć nad lampką bo niemam tam kontaktu (moze stać na miejscu ramki na zdjęcia)

przedstawiam Wam Maksymiliana - słoń z Ikei robi za moją poduszkę rogala

czy też musicie tak strasznie zmiejszać zdjęcia??

eh jakoś malo chlopięco wyszlo, ale ja tak nie lubie błękitu
Moim zdaniem jest fajnie, uniseksowo Sama tak lubię I ochraniacz w kropy jest naprawdę super

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
Wy już domy posprzątane, obiady nagotowane, poprasowane, a ja dopiero po śniadanku siedzę i odpoczywam

Kropelko, za szybki powrót do zdrówka Ali i powrót Was obu do domku

O, widzisz Ja w zasadzie na dział męski nie zaglądam. Ale zajrzę do dzidziusiowego Zara Home jest na I piętrze koło Bershki.

My mamy rocznicę ślubu 11 września i jakoś WTC mnie nie boli

Jak chodziłam na gimnastykę do SR to położne w między czasie przyjmowały dziewczyny, wyciągały ich karty, badały tętno dziecka itp. Wiem, że laski chodziły do nich bardzo wcześnie. Położne namawiają, by chodzić często i jak najwcześniej, bo za każdą wizytę takiej pacjentki one dostają 30 zł.

Piękne zdjęcia!
Ech, własny ślub się przypomina....

Będzie dobrze

Ja lubię patrzeć na ładne tatuaże, ale sama chyba bym umarła ze strachu przed HCV, HIV....

Ale ta środowiskowa to chyba coś innego i przysługuje państwowo, za darmo

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
Dlatego ja zamierzam nic nie jeść od godz. 6/17 dnia przed cc. Niby lekarze mówią że wystarczy 8-12 godz. przed znieczuleniem, ale wolę uniknąć ww. sytuacji
Choć to bardzo indywidualna sprawa...

Pochwalę się skromnie, że wczoraj pierwszy raz w życiu zrobiłam ciasto "skubaniec ze śliwkami" i jest pycha

Ok, lecę na ploty do koleżanki i zobaczę jej cudną 3-miesięczną córcię
Kobieto to Twoja kuchnia?Masz podobne fronty do mebli z Natalkowego pokoju. Uwielbiam białe meble, marze o takiej właśnie lekko rustykalnej kuchni Jak będę mieć domek to chyba wszystkie meble będą białe lub popielate, bez kitu
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
teacherka - nie smuć się Wszystko będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki

kropla - dużo zdróweczka Wam życzę i oby Was szybko wypuścili do domku

ale klocuszek no i jaki wzrost !!!

agusia - fajnie, że jest już troszkę lepiej. Odpoczywajcie dużo!

słodka!

U mnie w mieście jakoś te położne funkcjonują. Dwa tyg. temu zadzwoniła do mnie (dane pewnie z przychodni miała) i powiedziała, że przysługują mi wizyty domowe z jej udziałem już teraz w ciąży. Umówiłyśmy się na przyszły tydzień. Mamy posłuchać serduszka, porozmawiać i jakieś tam książeczki/ulotki/próbki ma mi przynieść. No zobaczymy co z tego wyjdzie... Ale wydaje się być całkiem miła, tydzień temu zadzwoniła zapytać jak się czuję i czy nie mam żadnych problemów ani pytań

piękne zdjęcia, śliczna z Was para
Ale super, zazdroszczę

Stary 2013-08-13, 13:59   #2333
misia332
Zakorzenienie

Ja też mam problem z tym dojazdem do szpitala, nie wiem jak damy radę w godzinach szczytu...

Rozbiję chyba namiot przed szpitalem i może z tydzień wcześniej się tam przeproawdzę.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dziewczyny, nie oglądajcie tych porodów. Niepotrzebnie się nakręcać same. Każdy poród jest inny.
Fajnie poczytac śmieszną relacje, ale nie bierzcie nic sobie do serca.

Stary 2013-08-13, 13:59   #2334
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Inwersja, faktycznie kiepsko z całą eskapadą na porodówkę... chyba musisz mieć nadzieję że akcja nie potoczy się jak burza i tz zdąży przyjechać... a nie mają jakiegoś telefonu w pracy gdzie mogłabyś zadzwonić i go poprosic do telefonu?

ja przy porodzie a Jakubem byłam kompletnie nie spakowana, wierzyłam ślepo mojemu ginowi że się dopiero po połowie listopada młody wykluje... a tutaj zonk zaczął mi czop odchodzić skurczy brak... ale dałam radę, miałam wszystko kupione do torby i tylko spakowałam, wykąpałam się i dopiero zadzwoniłam po mamę (tż był w robocie 150 km od domu), pojechałyśmy do przychodni i mój gin mnie zbadał jeszcze i dał skierowanie do szpitala...

teraz zobaczymy jak będzie, w poniedziałek wizyta więc poruszę kwestię który szpital i dlaczego i jak on sobie wyobraża mój poród SN czy CC.... przepuklina dalej jest jak była, tak jak przypuszczał chirurg brzuszek urósł i juz mi tak dzidzia nie uciska... ale siedzi mały dupką do dołu...

czasami jak dzwonię to tż i się nie mogę dodzwonić to się pytam jak ja się do niego dodzwonię jak będę miała rodzić... najwyżej obdzwonię połowę jego kolegów współpracowników i będą chłopaki od razu na pępkowe czekać
nie ma takiego nr, on pracuje w Banku w windykacji (tez na słuchawce, takie boksy metr na metr), to korporacja-nie ma jak z zewnątrza zadzwonić, to nie biuro

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja tam wolę nie oglądać każdy poród jest inny, a i nie potrzeba mi się teraz zrażać
ja włączylam i po kilkunastu sekundach wpadłam w histerię - dosłownie więc proszę, nie dawajcie tu takich linków, bo do tej pory nie moge dość do siebie
Stary 2013-08-13, 14:00   #2335
misia332
Zakorzenienie

Załapałam doła dzisiaj

Stary 2013-08-13, 14:01   #2336
shure
Zadomowienie

motyl ja mam srodowiskowa polozna.
im placi nfz bo teraz jest jakis program edukacji ciezarnych. W sumie myslalam ze bede zalowala ze jakas obca baba bedzie mi po katch sie rozgladac ale opowiada ciekawie mowi co sie sprawdza co nie, w razie co mam kontakt telefoniczny z nia wiec nie zaluje ze zgodzilam sie podpisac ten program.

[*]
Stary 2013-08-13, 14:02   #2337
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam problem z tym dojazdem do szpitala, nie wiem jak damy radę w godzinach szczytu...
zawsze można po karetkę zadzwonić w godzinach szczytu szybciej zawiezie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 14:03   #2338
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
nie ma takiego nr, on pracuje w Banku w windykacji (tez na słuchawce, takie boksy metr na metr), to korporacja-nie ma jak z zewnątrza zadzwonić, to nie biuro
to może numery do jego współpracowników którzy tam z nim siedzą... do kogoś bys się zawsze dodzwoniła... albo musi sobie telefon na wysokości oczu położyć i nie spuszczać z niego wzroku...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 14:03   #2339
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Rozbiję chyba namiot przed szpitalem i może z tydzień wcześniej się tam przeproawdzę.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Dziewczyny, nie oglądajcie tych porodów. Niepotrzebnie się nakręcać same. Każdy poród jest inny.
Fajnie poczytac śmieszną relacje, ale nie bierzcie nic sobie do serca.
Ja stosuje się do Twojej rady i NIE OGLĄDAM

A co się stało, że masz doła?
Stary 2013-08-13, 14:05   #2340
shure
Zadomowienie

Cytat:
Załapałam doła dzisiaj
A skad ten dol sie wzial??

[*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości