Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz. XVI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł XVII części wątku:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,35%
Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki 1 2,17%
Spać już ciężko, wszystko gniecie, niech już rodzi się me dziecię! 4 8,70%
Sexi foczki - my mamusie, chcemy tulić swe dzidziusie 6 13,04%
Zbliża się już dzień porodu, mam ochotę krzyczeć: "CHODU!" 5 10,87%
W brzuchu dzieć nam nadal fika, my myślimy o lodzikach 0 0%
Maluch w brzuchu sobie fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Maluch w upał w brzuchu fika, każda mama chce lodzika 0 0%
Malec w brzuchu raźnie fika, my myślimy o seksikach 0 0%
Malce w brzuchu fiku miku, my myślimy o seksiku 1 2,17%
W tym wątku urodzą trzy mamusie, matal inwigiluje nasze brzusie 0 0%
Zajechane nasze flaczki, duże są już te dzieciaczki 0 0%
Wszystkie mamy bolą brzuchy, obracają sie dzieciuchy 2 4,35%
Jedna zaraz rodzić chce, inne jeszcze długo nie 1 2,17%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 18 39,13%
Deszczyk pada, słonko świeci, wnet posypią nam się dzieci 1 2,17%
Czas tak szybko zapinkala, wnet porodów przyjdzie fala 4 8,70%
Czas nieubłaganie leci, już za chwilkę będą dzieci 1 2,17%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 09:56   #2131
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

ewacia, super wiadomości i bardzo ładna waga malucha

bajko, uwielbiam Twoje dziecko
Ładnie już młoda waży I Ty też już w drodze do rozpakowania...
Kurcze, pojadę na ten urlop, a wy wszystkie myk i dzieciaczków się stadko zrobi

Snow, bardzo ładny pokoik

papalinka, gratuluję wizyty
W Radiu Wrocław też mówili, że dużo, a jeszcze Kamieńskiego zamknęli Z czterech porodówek zostały trzy, to i się pewnie zagęściło
A gdzie idziesz na zwiedzanie?

matal, a jakiej firmy masz nianię?

czarna, kto zrozumie chłopa Chociaż zapach lubi, a przynajmniej nie narzeka
W temacie domu

misia Zemsta świerszczy
Przepiękne zdjęcia

teacherka, oj, oby się okazało, że gin przesadza
Dziewczyny mądrze piszą, może się cofnąć jeszcze, a mógł się też pomylić

kropleko, super, że mała ładnie przybiera Oby infekcja jak najszybciej odpuściła i wypuścili Was do domku

kaska, fajnie, że jesteś

agusiamaskota, dobrze, że antybiotyk działa

pszczoua, super wieści

amelka, no stres, oni czasem tak głupio piszą Zresztą będziesz dzisiaj się z nim widziała, więc spoko

Natala wszystko będzie dobrze

Korzystając z brzydkiej pogody - czytaj: wreszcie chłodno - wybywam sobie dzisiaj do City na zakupy
Może w końcu uda mi się piżamę kupić

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:58   #2132
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Dwie dziewczynki, dwa chłopaki, cała reszta wciąż dwupaki, mamy IX-X 2013, cz.

Miałam się zbierać i co? I siedzę na kanapie i nie mogę się zmobilizować
A ZUS czeka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:58   #2133
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
normalnie jakbym widziała moje wyniki badań i też było pilny kontakt, a potem sam przyznał że chodziło mu o tsh 2.57 a te są wporząsiu
bierzesz żelazo tak?

ja byłam przerażona tymi % neutrocytów i limofcytów tym bardziej jak sobie poczytalam w necie o czym to może świadczyć
heheh może w medicover mają tylko możliwośc wstawienia takiego komentarza nie mogą od siebie dopisać
żelaza nie biorę, ostatnio było 11,6 , poprzednio 11,2
kazała jeść bogate w żelazo produkty , no dziś pewnie mi je przepisze , zobaczymy
dobra mykam na wizytę, później do banku z zwolnieniem pognam i melduję sie na wątku z wieściami co i jak

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:59   #2134
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ciężka noc za mną
już popołudnie i wieczór były neiciekawe, bo koło 17 złapała mnie straszna senność, tż wziął młodą na basen a ja się kimnęłam. wstałam koło 19, chwile potem tż wrócił z ogromną pizzą, bo stwierdził że to pewnie moja ostatnia zapiłam bavarią i tak siedzę i siedzę, i stwierdziłam że coś słabo małą czuję.... pozaczepiałam, potramosiłam brzuchem to kilka leniwych ruchów dostałam, ale to nie to co zwykle.... za to pojawiło się dziwne uczucie, jak wstawałam i chodziłam - mega ucisk na szyjkę :/
położyłam się spać, ale obudziłam sie koło 24, brzuch napięty, mdli jak cholera, do tego rozwolnienie... szlak wie czy coś się działo już, czy to po tej pizzy no i nadal ruchy słabe wzięłam nospe i zasnęłam po 3, obudziłam się o 5 - ruchów brak...
zjadłam kaszkę słodką, zapiłam sokiem - ufff, zaczęła się ruszać, ale właśnie tak leniwie, spokojnie, to już nie falowanie całego brzucha tylko raczej tak jak te pierwsze ruchy - tu puknie, tam zasmyra, coś na chwilę wypchnie... ale 10-15 ruchów w ciągu 10 minut spokojnie naliczyłam.
poszłam znów spać, wstałam koło 9 i zaczęłam czytać
że podobno przed porodem właśnie dziecko wstawia się powoli w kanał (stąd być moze to uczucie ucisku na szyjkę i rozwolnienie) i słabną ruchy, bo już za bardzo nie ma jak się wiercić... teraz jestem po śniadaniu i czuję ruchy choć już raczej takie właśnie spokojnie...

jutro mam ktg i wizytę, mam nadzieję że potwierdzą się moje przypuszczenia że to po prostu zbliżający się poród... bo dodatkowo zaczęłam się wkręcać że coś jest nie tak -u mnie łożysko jest już III stopnia ze zwapnieniami, więc za chwilę może się okazać niewydolne :/ ciekawe, co jutro się dowiem

przepraszam ze tylko o sobie, ale jestem trochę przestraszona i zmęczona a zaraz musze iść odebrać młodą ze żłobka....

No no..to już chyba blisko faktycznie
A gdzie zdecydowałaś rodzić?
Stary 2013-08-13, 10:00   #2135
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
matal, a jakiej firmy masz nianię?
Motorola.
Jest link na pierwszej stronie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-13, 10:00   #2136
karolson
Zakorzenienie

tadam kącik Filipa!

na czarnej pustej półce znajdą się jakieś bibeloty do przewijania itd żeby były pod ręką

brakuje jeszcze karuzeli

deska od stelażu jest do pomalowania na biało, bo jakaś niedomalowana

pościeli narazie nie będzie.. mam 2 rożki ewent kupie śpiworek (TŻ przeciwny)

musze pomyśleć nad lampką bo niemam tam kontaktu (moze stać na miejscu ramki na zdjęcia)

przedstawiam Wam Maksymiliana - słoń z Ikei robi za moją poduszkę rogala

czy też musicie tak strasznie zmiejszać zdjęcia??

eh jakoś malo chlopięco wyszlo, ale ja tak nie lubie błękitu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02145.jpg (47,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02148.jpg (54,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02149.jpg (57,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02147.jpg (51,1 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-08-13 o 10:03
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:01   #2137
kaska87
Zakorzenienie

Matal nie martw się ja nadal w łóżku leżę i nie mam zamiaru się wyłaniać, bo i tak nie mam nic do roboty wczoraj z małżem dom posprzątaliśmy obiad zjem u mamy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 10:02   #2138
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Wy już domy posprzątane, obiady nagotowane, poprasowane, a ja dopiero po śniadanku siedzę i odpoczywam

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !

Trzymają nas jeszcze w szpitalu, w piątek okazało się, że mała ma jakąś infekcje (o czym mnie poinformowano w niedzielę Ale kij z tym, ważne że się w końcu dowiedziałam) dostaje antybiotyk. Co to za infekcja - jeszcze nie wiadomo Ale oznacza to, że przynajmniej do czwartku polezymy - o ile nie dłużej Ale nie martwię się bo dzieciaczki takie małe szczególnie, często łapią jakieś infekcje. Najgorsze jest to, że w piątek mała zabrali na patologię, a ja leżałam piętro wyżej, bo nie było miejsca żeby mnie przenieść i musiałam latać do małej co 2-3 godziny na karmienie - chociaż częściej po mnie dzwoniły - bo miałam być na każde zadanie małej. Na szczęście dzisiaj już mnie przenieśli i mam moje serduszko obok siebie już się za nią stesknilam bo co to takie chodzenie na godzinkę. mała powoli (czytaj 20g dziennie) przybiera na wadze, zjada ładnie moje mleko (głównie odciagniete - bo nie ma jeszcze siły tyle ciągnąć). Powoli kulamy się do przodu. Zaczęłam już pisać opis porodu dla Was, ale na prawdę jestem mocno zajęta mała TZ odwiedza nas codziennie, też tęskni i chce przebywać z małą...mówi, że nigdy nie siedział w tak pustym domu jak teraz swoją drogą mała Alicja jest wierna kopia tatusia trzymajcie kciuki żeby nas szybko wypuścili
Kropelko, za szybki powrót do zdrówka Ali i powrót Was obu do domku

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Na bank, nie raz kupowałam tam ciuchy dla Zuzi. Jest na górze, trzeba przejść przez dział męski. Za to zara home nie widziałam.
O, widzisz Ja w zasadzie na dział męski nie zaglądam. Ale zajrzę do dzidziusiowego Zara Home jest na I piętrze koło Bershki.

Cytat:
bo bardzo nie chce przeterminować, bo coś czuję że mały nie będzie jednak to po 1.
po 2 chce sobie pomóc działając naturalnymi metodami na szyjkę
po 3 jakoś bardziej pasuje mi data do końca sierpnia niż początek września pod kątem obchodzenia urodzin przez Fifiego, bo początek września to 1 wojna, rozpoczęcie roku szkolnego, 11 WTC jakoś tak lepiej koniec sierpnia - wiem to głupie myślenie
po 4 ja naprawde mam już dość fizycznie i psychicznie
po 5 mam ślub najlepszych przyjaciół 21 września i chciałabym sie pojawić chociaż na trochę
My mamy rocznicę ślubu 11 września i jakoś WTC mnie nie boli

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to w gazecie "Dziecko" piszą o położnych środowiskowych,że taka pomoc przysługuje już nawet od 21 tc i do 31 tc można mieć jedną wizytę tygodniowo, a od 32 tc nawet po dwie.
Ale kij z tym, piszą,żeby sobie wpisać nazwę miejscowości i hasło "położna środowiskowa" w wyszukiwarce i wybrać położną. Wpisuję i wyskakują mi tylko oferty pracy dla takowych.Słyszałam,że można sobie taką położną wybrać, a tu nie ma żadnych info z żadnej przychodni?Zgłupiałam...
Jak chodziłam na gimnastykę do SR to położne w między czasie przyjmowały dziewczyny, wyciągały ich karty, badały tętno dziecka itp. Wiem, że laski chodziły do nich bardzo wcześnie. Położne namawiają, by chodzić często i jak najwcześniej, bo za każdą wizytę takiej pacjentki one dostają 30 zł.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Proszę Was bardzo
Piękne zdjęcia!
Ech, własny ślub się przypomina....

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
My wczoraj wyszlismy ze szpitala. Rano jak akurat lezalam pod ktg przyszedl ordynator - bardzo konkrentny facet, spojrzal na zapis a maly wowczas bardzo szalal i powiedzial ze dziecko jest w dobrej kondycji, z waga u lekarza to byla po prostu pomylka i moge wyjsc do domu. Mowil ze do konca ciazy mam co tydzien chodzic do lekarza na kontrole a ja na to ze moj do konca sierpnia ma urlop i co teraz? Dal mi skierowanie do przyszpitalnej poradni patologii ciazy, wizyty beda na fundusz takze sporo kaski zaoszczedzimy dzieki temu No i juz umowili mnie na wizyte Oprocz tego zakaz przytulanek do konca ciazy i pologu (ale mysle ze sie wstrzymamy do 38tc), mam prowadzic oszczedny tryb zycia i liczyc ruchy dziecka. Przebadali nas wzdluz i w szerz i przybajmniej jestem teraz spokojna mimo ze waga okruszka w 33t6d wyszla tylko 2020g to jednak miesci sie w normie i widocznie bedzie drobniutki. Nawet nie wiecie jak mi ulzylo...
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
też choruję na to uzależnienie. I nawet tża już zaraziłam
Cytat:
Mój TŻ sobie nie zrobi napewno. A powiedział, że jak zrobi to duży na całe plecy. NO WAY !

Ja chce imię dziecka na nadgarstku z datą urodzenia, mam tam tylko brzydkie blizny i nie wiem czy mi zrobi w ogóle. Ale to dowiem się w grudniu.
Ja lubię patrzeć na ładne tatuaże, ale sama chyba bym umarła ze strachu przed HCV, HIV....

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
witam się z Wami jeszcze przed wizytą, mam dziś na 12:20 i czuję stresik, wczoraj robiłam badania i wieczorem dostałam wyniki online i jak na nie spojrzałam to stwierdziłam że w miarę,no wiadomo żelazo nisko ale tragedii nie ma a tu dziś rano przy wynikach moja gin napisała komentarz ,,Wyniki badań poza granicami normy. Proszę o PILNY kontakt lub umówienie wizyty. "

Cytat:
ciężka noc za mną
już popołudnie i wieczór były neiciekawe, bo koło 17 złapała mnie straszna senność, tż wziął młodą na basen a ja się kimnęłam. wstałam koło 19, chwile potem tż wrócił z ogromną pizzą, bo stwierdził że to pewnie moja ostatnia zapiłam bavarią i tak siedzę i siedzę, i stwierdziłam że coś słabo małą czuję.... pozaczepiałam, potramosiłam brzuchem to kilka leniwych ruchów dostałam, ale to nie to co zwykle.... za to pojawiło się dziwne uczucie, jak wstawałam i chodziłam - mega ucisk na szyjkę :/
położyłam się spać, ale obudziłam sie koło 24, brzuch napięty, mdli jak cholera, do tego rozwolnienie... szlak wie czy coś się działo już, czy to po tej pizzy no i nadal ruchy słabe wzięłam nospe i zasnęłam po 3, obudziłam się o 5 - ruchów brak...
zjadłam kaszkę słodką, zapiłam sokiem - ufff, zaczęła się ruszać, ale właśnie tak leniwie, spokojnie, to już nie falowanie całego brzucha tylko raczej tak jak te pierwsze ruchy - tu puknie, tam zasmyra, coś na chwilę wypchnie... ale 10-15 ruchów w ciągu 10 minut spokojnie naliczyłam.
że podobno przed porodem właśnie dziecko wstawia się powoli w kanał (stąd być moze to uczucie ucisku na szyjkę i rozwolnienie) i słabną ruchy, bo już za bardzo nie ma jak się wiercić... teraz jestem po śniadaniu i czuję ruchy choć już raczej takie właśnie spokojnie...

jutro mam ktg i wizytę, mam nadzieję że potwierdzą się moje przypuszczenia że to po prostu zbliżający się poród... bo dodatkowo zaczęłam się wkręcać że coś jest nie tak -u mnie łożysko jest już III stopnia ze zwapnieniami, więc za chwilę może się okazać niewydolne :/ ciekawe, co jutro się dowiem

przepraszam ze tylko o sobie, ale jestem trochę przestraszona i zmęczona a zaraz musze iść odebrać młodą ze żłobka....

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:03   #2139
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
tadam kącik Filipa!
Jeszcze foty brak

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Matal nie martw się ja nadal w łóżku leżę i nie mam zamiaru się wyłaniać, bo i tak nie mam nic do roboty wczoraj z małżem dom posprzątaliśmy obiad zjem u mamy
Tylko ja mam co robić
ZUS, pranie, obiad to minimum

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-13, 10:03   #2140
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
a Wy tez czujecie ten brzuszek, że on tak ciągnie w dół- ja jak dłużej pochodzę, coś porobię no ale sam Mikiś 3kg, łożysko, wody to chyba ma prawo tak być
Kaśka poród się zbliża, siła grawitacji działa

Ja też mam juz czasem dość, żebra mnie bolą niemiłosiernie.
Nic mi nie smakuje ostatnio.

Cięzko mi cokolwiek zrobić.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:03   #2141
matallewar
Zakorzenienie

A jeszcze apteka i praca
I Edi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 10:04   #2142
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej......

Wybaczcie, że nie nadrabiam, ale mam doła po wizycie.
Lekarz dopatrzył się nieprawidłowości w nereczce naszej Malutkiej (poszerzone UKM i poszerzony moczowód). Idziemy za 2 tygodnie do kontroli, ale nastraszył, że jeśli się pogłębi ta wada (norma chyba do 0,5cm a u nas było 1,5?), to może będzie potrzebna cesarka w 34tc.... Mam nadzieję, że przesadza...
Czytam na necie i różnie to wychodzi, czasem to mija i żadna interwencja nie jest potrzebna, ale i tak jestem tym bardzo zmartwiona, nie wiem co myśleć... Czemu mój gin jest akurat teraz na urlopie

Waga 1720g w 30t6d, następna wizyta za dwa tygodnie... Malutka siedzi na pupce i chyba nie myśli o zmianie pozycji...
Wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Stary 2013-08-13, 10:04   #2143
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ciężka noc za mną

Natala chyba każda z nas by się starchała i napisała tu swoje obawy
mam nadzieje też, że to zbliżający sie poród
jutro wszystko sie wyjasni głowa do góry

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:05   #2144
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No ja wiem, że będzie ciężko, ale w sumie poprzednia ciąża mnie tak nie wymęczyła Pierwsze miesiące to hardcore, zwłaszcza ciężko będzie z dwójką, ale potem będę na to narzekać Na razie marzę o odzyskaniu sprawności fizycznej!
Nie umiem się po nich schylić, zajmowanie się Edą to katorga!
ja też marzę o powrocie do sprawności fizycznej.. teraz strasznie mi brakuje mojej Andzi, w tym sensie ze nie mam siły się nią zajmować. uwielbiałam nosić ją na rękach i przytulać, a teraz wszystko ostrożnie.
Natala może to już zwiastuny porodu, kto wie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:05   #2145
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja mam co robić
ZUS, pranie, obiad to minimum
no to masz gorzej- ja mogę cały dzień garfieldować

Cytat:
Kaśka poród się zbliża, siła grawitacji działa
też tak myślę no ja za 19dni mogę rodzić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 10:06   #2146
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
wszędzie są jakieś absurdy

a co masz niby zrobić z dzieckiem od urodzenia do listopada???!!!
nie no i tak idę na macierzyńskie, także od 10 września oficjalnie przechodzę na macierz. tylko, że oni potrzebują 3 miesiące, żeby obliczyć jaka kwota mi przysługuje. A ma to być 80% zarobków. Moje zarobki teraz to jest to co mam od nich. więc wychodzi na to, że trzy miesiące będą liczyć ile to jest 80% z tej kwoty którą teraz dostaję
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:07   #2147
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
tadam kącik Filipa!

na czarnej pustej półce znajdą się jakieś bibeloty do przewijania itd żeby były pod ręką

brakuje jeszcze karuzeli

musze pomyśleć nad lampką bo niemam tam kontaktu (moze stać na miejscu ramki na zdjęcia)

bardzo ładne łóżeczko i słoń mega

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:08   #2148
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
ja też marzę o powrocie do sprawności fizycznej.. teraz strasznie mi brakuje mojej Andzi, w tym sensie ze nie mam siły się nią zajmować. uwielbiałam nosić ją na rękach i przytulać, a teraz wszystko ostrożnie.
Natala może to już zwiastuny porodu, kto wie
Ja nawet nie mogę normalnie Edzika przytulić, bo ten brzuch przeszkadza, a on się pcha na kolana i jak takie paralityki się przytulamy

Cytat:
no to masz gorzej- ja mogę cały dzień garfieldować

też tak myślę no ja za 19dni mogę rodzić
Czemu za 19? Bo wrzesień będzie?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-13, 10:08   #2149
Madziuchna27
Zakorzenienie

A mi został równo miesiąc do cc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 10:09   #2150
misia332
Zakorzenienie

co macie na obiad??

Stary 2013-08-13, 10:09   #2151
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tadam kącik Filipa!
ładnie

Stary 2013-08-13, 10:10   #2152
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
tadam kącik Filipa!
fajnie ani chłopięco ani dziewczęco.. jak dla mnie unisex, jest super
a co do zmniejszania zdjęć to ja robię komórką i zrzucam przez bluetooth na komputer prosto więc nie doradzę
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:10   #2153
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
co macie na obiad??
Ja mam leczo, ale gotowe, bo nie było ani pomidorów, ani papryki ostatnio jak byłam na zakupach

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-13, 10:11   #2154
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
za 19? Bo wrzesień będzie?

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A mi został równo miesiąc do cc

Cytat:
co macie na obiad??
ja się dowiem jak pojadę do rodziców co tam mamiczka nagotowała

Stary 2013-08-13, 10:11   #2155
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Moze sie zdarzyc i tak.
Moja siostra po porodzie SN mowila, ze jak juz siedzieli na swojej sali to nie mogla powstrzymac bakow i myslala, ze sie ze wstydu spali. A tam byl tylko maz z nia
Dlatego ja zamierzam nic nie jeść od godz. 6/17 dnia przed cc. Niby lekarze mówią że wystarczy 8-12 godz. przed znieczuleniem, ale wolę uniknąć ww. sytuacji
Choć to bardzo indywidualna sprawa...

Pochwalę się skromnie, że wczoraj pierwszy raz w życiu zrobiłam ciasto "skubaniec ze śliwkami" i jest pycha

Ok, lecę na ploty do koleżanki i zobaczę jej cudną 3-miesięczną córcię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciacho.jpg (89,2 KB, 52 załadowań)
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:11   #2156
ewacia85
Wtajemniczenie

wstalam rano , posprzątalam kurze i zabawki w adiego pokoju i....... po co mi to było Zostałąm z pokoju wyproszona , zamknięto mi drzwi po przeszłą przez niego parada ( w moim rozumieniu tornado) a teraz tam są dwa sklepy..... jak przechodzę obok to teraz zamykam oczy żeby nie widzieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-13-933.jpg (115,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-13-934.jpg (103,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-13-936.jpg (103,1 KB, 33 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:11   #2157
jo_asiek
Zadomowienie

teacherka - nie smuć się Wszystko będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki

kropla - dużo zdróweczka Wam życzę i oby Was szybko wypuścili do domku

Cytat:
ale klocuszek no i jaki wzrost !!!

agusia - fajnie, że jest już troszkę lepiej. Odpoczywajcie dużo!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
słodka!

Cytat:
A tak w ogóle to w gazecie "Dziecko" piszą o położnych środowiskowych,że taka pomoc przysługuje już nawet od 21 tc i do 31 tc można mieć jedną wizytę tygodniowo, a od 32 tc nawet po dwie.
Ale kij z tym, piszą,żeby sobie wpisać nazwę miejscowości i hasło "położna środowiskowa" w wyszukiwarce i wybrać położną. Wpisuję i wyskakują mi tylko oferty pracy dla takowych.Słyszałam,że można sobie taką położną wybrać, a tu nie ma żadnych info z żadnej przychodni?Zgłupiałam...
U mnie w mieście jakoś te położne funkcjonują. Dwa tyg. temu zadzwoniła do mnie (dane pewnie z przychodni miała) i powiedziała, że przysługują mi wizyty domowe z jej udziałem już teraz w ciąży. Umówiłyśmy się na przyszły tydzień. Mamy posłuchać serduszka, porozmawiać i jakieś tam książeczki/ulotki/próbki ma mi przynieść. No zobaczymy co z tego wyjdzie... Ale wydaje się być całkiem miła, tydzień temu zadzwoniła zapytać jak się czuję i czy nie mam żadnych problemów ani pytań

Cytat:
Proszę Was bardzo
piękne zdjęcia, śliczna z Was para
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:12   #2158
misia332
Zakorzenienie

z mojego TŻ to jest pipa grochowa.... Poszedł wczoraj po papier o zameldowaniu, ale nie sprawdził. A ta babka mu wpisała datę urodzenia 6.07.1999.

Znów musiał tam jechać dzisiaj.

Stary 2013-08-13, 10:13   #2159
matallewar
Zakorzenienie

karolson ślicznie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-13, 10:14   #2160
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
tadam kącik Filipa!

brakuje jeszcze karuzeli

bardzo ładnie ja też nie lubię błękitu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości