Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-12, 21:58   #3391
elizka1987
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś w outlecie Mango idealny szary t-shirt I parę rzeczy do domu
W outlecie mango takie puzderka mają? To srebrne jest śliczne.

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-12, 22:31   #3392
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Kochana, nie krzycz ale dziś już nie dam rady :| Ale na swoje wytłumaczenie dodam, że zrobiłam 25 km na rowerze

Czułam się pewniej w kasku

Od kilku dni używam ślimakowego mizona i mam wysyp małych krostek. Nie są to jakieś wielkie pryszcze tylko właśnie małe czerwone krostki. Najwięcej na czole :/ I teraz nie wiem czy skóra się przyzyczaja czy jednak mi nie służy:/ Odstawić czy używać dalej jeszcze przez jakiś czas?
Gratuluje!! Ja tęsknię za rowerem (!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
lakeithia, który dzień ?
Dziś będzie dzień 5, było 50,55,60 dzień przerwy i dzis 70

Stary 2013-08-12, 22:50   #3393
Maqua
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
W outlecie mango takie puzderka mają? To srebrne jest śliczne.
A nie nie, t-shirt jest z Mango, reszta z H&M Home. I to wcale nie takie puzderko, to całkiem spore pudło Jeszcze nie wiem na co będzie. Pozostałe dwa już stoją w kuchni, zgodnie z przeznaczeniem - w jednym płatki owsiane, w drugim sól.
Kupiłam też kilka rzeczy w Primarku, prześcieradła, ręczniki itp. i bez większego przekonania zapach do domu (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa - szklana butelka z płynem, moczy się w nim patyczki ) ale okazał się być przecudowny, słodka wanilia

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2013-08-12 o 22:51
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 00:42   #3394
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane, kupilam sobie dzis wode rozana, ktora pewnie sporo z Was stosuje po poleceniu Blekitnego Nieba. Powiedzcie mi, czy wasze tez tak brzydko pachna...? Nie jestem jakos szczegolnie wrazliwa na punkcie zapachu kosmetykow, ale ten ewidentnie mi nie pasuje.

Moje wody z Dabur i KTC ładnie pachniały. Kupiłam ostatnio i używam jako toniku hydrolat z róży domasceńskiej i zapach według mnie jest już mniej przyjemny

Cytat:
Napisane przez Adele Marie Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś spódnicę w Reserved i tak nad nią dumam .
Zostawić czy oddać?
Piękna Do stonowanej góry ją widzę bo też wzorów nie umiem łączyć. Mam jedną kwiatkową sukienkę, a raczej bardziej spódnicę, bo jest bardzo króciutka i wyobrażałam ją sobie właśnie z jednokolorową górą.

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Po wklejeniu przez Ciebie tutaj linka do tego specyfiku, również go zakupiłam Dzisiaj będę używała go po raz pierwszy
Pachnie rzeczywiście cudownie Kojarzy mi się ze świętami i piernikiem Aż ma się ochotę go zjeść Mam nadzieję, że będzie skuteczny

Wczoraj też miałam łososia na kolację W sałatce wprawdzie, ale zawsze
Jak Twoje pierwsze wrażenia po zastosowaniu tego produktu?

Łosoś i wczoraj u mnie też królował znowu Zrobiłam po raz drugi tortille z łososiem i zgrzeszyłam bardzo, bo zjadłam dwie przed godz. 21 Kolejne dwie czekają na mnie w lodówce

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Planuje kupić Huntery i nowa torebkę od Michaela Korsa, bo jedna już mam niecały rok i jestem niesamowicie zaskoczona trwaloscia.
Poza tym jakieś bikerki i chyba to wszystko ;-)

W temacie MK- zaczynam poważnie zastanawiać się nad kupnem portfela. Chciałabym zainwestować w coś, co posłuży mi na lata i będzie też cieszyć oko Torebki MK są dla mnie jeszcze nieosiągalne cenowo, choć jakbym założyła fundusz torebkowy i co miesiąc odkładała określoną kwotę to mogłabym pokusić się o zakup Stąd myśli o MK i rozterki, jaki kolor- czy czarny ze złotymi elementami czy ukochany niebieski, ale akurat szafir występuje ze srebrnymi elementami. Na razie dumam i marzę

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
I tak podziwiam ! , ja dzisiaj z lekkimi zakwasami, ale się nie poddaję, czego się nie robi dla pięknej pupy . W najbliższym czasie na pewno go wypróbuję .

W temacie arganowego, nie kupowałam nigdy w tej mydlarni, ale zerknij, czy w składzie ma tylko i wyłącznie olej arganowy, bo spotkałam się z tym, że były również słodkie migdały. A różany jakie ma właściwości ?
Gratuluję Ja nie ćwiczyłam przez dwa dni i mam straszne wyrzuty sumienia, ale dziś już zamierzam

Podziel się wrażeniami, jak go wypróbujesz

Lepiej, jeśli arganowy ma w składzie te słodkie migdały? O różanym poczytaj tu: http://www.mydla.pl/p/1818/olej-rozany-50-ml bo ja sama mogę mało kompetentnie napisać

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam takie bluzy, bo dobrze wyglądają do obcasów i spódniczek jak i do rurek i tenisówek. Staram się kompletować garderobę właśnie w ten sposób, grunt to praktyka i wygoda. Wiekiem się nie przejmuj.
Świetna bluza! Widziałam kiedyś dziewczynę w szarej bluzie, rozkloszowanej czerwonej lub może bordowej spódnicy, długich Conversach, czerwonych ustach- wyglądała Chciałabym kiedyś ubrać się podobnie!

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś w outlecie Mango idealny szary t-shirt I parę rzeczy do domu
Super Też muszę kupić jakieś pudełka na moje płatki owsiane i bakalie.

Ja dzisiaj odebrałam moje zamówienie internetowe w Zarze: spodnie czarne (kliknęłam jeszcze i granatowe) i błękitne (identyczne kupione kilka miesięcy temu muszę reklamować, ale te raczej zwrócę, bo materiał dziwnie się marszczy z tyłu i jedna nogawka jest szersza od drugiej; kliknęłam identyczne mając nadzieję, że przyjdą idealne)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-12 16.30.40u.jpg (77,7 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-12 16.34.47z.jpg (61,6 KB, 126 załadowań)

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 03:23   #3395
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Moje wody z Dabur i KTC ładnie pachniały. Kupiłam ostatnio i używam jako toniku hydrolat z róży domasceńskiej i zapach według mnie jest już mniej przyjemny

Piękna Do stonowanej góry ją widzę bo też wzorów nie umiem łączyć. Mam jedną kwiatkową sukienkę, a raczej bardziej spódnicę, bo jest bardzo króciutka i wyobrażałam ją sobie właśnie z jednokolorową górą.

Łosoś i wczoraj u mnie też królował znowu Zrobiłam po raz drugi tortille z łososiem i zgrzeszyłam bardzo, bo zjadłam dwie przed godz. 21 Kolejne dwie czekają na mnie w lodówce

W temacie MK- zaczynam poważnie zastanawiać się nad kupnem portfela. Chciałabym zainwestować w coś, co posłuży mi na lata i będzie też cieszyć oko Torebki MK są dla mnie jeszcze nieosiągalne cenowo, choć jakbym założyła fundusz torebkowy i co miesiąc odkładała określoną kwotę to mogłabym pokusić się o zakup Stąd myśli o MK i rozterki, jaki kolor- czy czarny ze złotymi elementami czy ukochany niebieski, ale akurat szafir występuje ze srebrnymi elementami. Na razie dumam i marzę

Gratuluję Ja nie ćwiczyłam przez dwa dni i mam straszne wyrzuty sumienia, ale dziś już zamierzam

Lepiej, jeśli arganowy ma w składzie te słodkie migdały? O różanym poczytaj tu: http://www.mydla.pl/p/1818/olej-rozany-50-ml bo ja sama mogę mało kompetentnie napisać

Świetna bluza! Widziałam kiedyś dziewczynę w szarej bluzie, rozkloszowanej czerwonej lub może bordowej spódnicy, długich Conversach, czerwonych ustach- wyglądała Chciałabym kiedyś ubrać się podobnie!

Super Też muszę kupić jakieś pudełka na moje płatki owsiane i bakalie.

Ja dzisiaj odebrałam moje zamówienie internetowe w Zarze: spodnie czarne (kliknęłam jeszcze i granatowe) i błękitne (identyczne kupione kilka miesięcy temu muszę reklamować, ale te raczej zwrócę, bo materiał dziwnie się marszczy z tyłu i jedna nogawka jest szersza od drugiej; kliknęłam identyczne mając nadzieję, że przyjdą idealne)
Ja mam portfel MK, dokladnie ten: http://store.apple.com/us/product/H6...one-4?fnode=47
niestety sie lekko starla skóra, nie wiem dlaczego, i nie wyglada juz estetycznie, wolałabym większy jednak nie do każdej torebki go zmieszcze.

Co do torebki MK, ja dumam nad szara.

Stary 2013-08-13, 06:29   #3396
vegutka
Raczkowanie

Chimera ma zarówno ogródek , otwarty w porze wiosenno-letnio-jesiennej, jak i główny lokal mieści się właśnie w piwnicach (kilka sal połączonych przejściami)
Ale na pewno nawet jak to nie to, jest w okolicy dużo innych świetnych knajpek.
vegutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:19   #3397
sskers
batonik

Cytat:
Ale ja nie mierzę drugiej strony miarą rozstępów... Nie rozumiem
Mówiłam o osobach trzecich, które oceniają nierzadko tą miarą
Cytat:
Staram się ćwiczyć codziennie, odżywiać zdrowo i pić dużo wody niegazowanej, robić masaże szorstką rękawicą, peelingować ciało. Dodatkowo widzę już efekty preparatu, który niedawno kupiłam, a użyłam dwa razy Dzisiaj planuję zastosować go po raz trzeci wraz z owinięciem folią spożywczą tak, jak podaje instrukcja.

Co do wyzwania przysiadowego- dla mnie najtrudniejsze jest zrobienie pierwszych 50 przysiadów. Potem już z górki A robię wszystkie od razu, bez przerw. Dziś czeka mnie 220 Zrobiłam całość, a teraz ustalam, jak chcę. Najczęściej zwiększam kolejnego dnia o 50. Czuję i widzę efekty.
Zazdroszczę Ja jestem niemiłosiernym leniem i nie potrafię zmobilizować się do ćwiczeń w domu i regularności w stosowaniu jakichkolwiek preparatów
Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Masz już jakiś na oku, czy rozglądasz się jeszcze nad marką?
Ja uwielbiam duże samochody Najchętniej kupiłabym SUVa, ale to już nie ten przedział cenowy dla mnie.
Mam podobne marzenie
Cytat:
Powoli już zapełniam listę rzeczy jesienno-zimowych Jak na razie wpadł na nią szary szlafrokowy płaszcz ze Zary Myślę też o jakiejś ramonesce i garniturze w stonowanym kolorze Do tego jakieś czarne buty na obcasie. Z takich typowo na zimę, to kozaki. W zeszłym roku wprawdzie kupowałam czarne, ale myślę o kolejnych Jeśli cosik ciekawego wypatrzę, to na pewno zakupię
Ten szary z beżowym "kolnierzem"? Też wpadł mi w oko.
Cytat:
Na pewno się pochwalę Jak na razie dzielnie odkładam pieniądze Masz rację, kobiety patrzą raczej na samochód od strony wizualnej, faceci od strony bardziej technicznej, czyli spalanie, koszty ewentualnych napraw i części itd. Mój małżon jest wielkim fanem motoryzacji, także ja mówię co bym chciała, on patrzy na to od strony technicznej Choć ja już i tak zwracam uwagę na więcej rzeczy niż podczas zakupu pierwszego samochodu
To ja chyba jestem wyjątkiem. Aspekty wizualne nie są dla mnie prawie w ogóle istotne. Wiadomo..estetyczne - czystość, jakoś wyglądająca tapicerka. Obecnie dostałam auto po tacie, golfa 3 i chwalę go sobie jednak za spalanie, w naprawie niedrogie, komfort jazdy całkiem ok Ale no jak się dorobię marzy mi się jakieś większe auto i nieco nowocześniejsze

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 07:21   #3398
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam portfel MK, dokladnie ten: http://store.apple.com/us/product/H6...one-4?fnode=47
niestety sie lekko starla skóra, nie wiem dlaczego, i nie wyglada juz estetycznie, wolałabym większy jednak nie do każdej torebki go zmieszcze.

Chyba skóra w tym typie się po prostu szybciej wyciera, tak mnie się wydaje... Mnie osobiście najbardziej służą portfele z lakierowanej skóry, bo się nie wycierają, nie drapią, a nie dbam o nie wcale, tylko wrzucam do torby między klucze, spinki do włosów, kable od telefonu Ostatni kupiłam 3 lata temu i wygląda prawie jak nowy. Jakbym miała zmieniać to tylko z wewnętrznej potrzeby czegoś nowego Zwykła skóra też nie zdała egzaminu. Zastanawiam się czy saffiano by przetrwało...

Torebkę Korsa chyba ostatecznie kupię, bo skóra, bo mają granatową i saffiano wydaje mi się być dobrym wyborem, bo się nie rysuje, nie drapie

Oh, samochody Ja lubię ładne auta, a pewnie, bo w ogóle lubię piękno, ale przede wszystkim uwielbiam mocne auta o dobrych silnikach, które się przyjemnie prowadzi bez ścisku portfela przy spoglądaniu na wskaźnik paliwa

Illenko super spodnie te czarne! Nie zwężaj ich w łydkach tylko

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2013-08-13 o 07:26
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:39   #3399
mrowka2810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Chyba skóra w tym typie się po prostu szybciej wyciera, tak mnie się wydaje... Mnie osobiście najbardziej służą portfele z lakierowanej skóry, bo się nie wycierają, nie drapią, a nie dbam o nie wcale, tylko wrzucam do torby między klucze, spinki do włosów, kable od telefonu Ostatni kupiłam 3 lata temu i wygląda prawie jak nowy. Jakbym miała zmieniać to tylko z wewnętrznej potrzeby czegoś nowego Zwykła skóra też nie zdała egzaminu. Zastanawiam się czy saffiano by przetrwało...

Torebkę Korsa chyba ostatecznie kupię, bo skóra, bo mają granatową i saffiano wydaje mi się być dobrym wyborem, bo się nie rysuje, nie drapie

Oh, samochody Ja lubię ładne auta, a pewnie, bo w ogóle lubię piękno, ale przede wszystkim uwielbiam mocne auta o dobrych silnikach, które się przyjemnie prowadzi bez ścisku portfela przy spoglądaniu na wskaźnik paliwa

ja chyba zacznę odkładać na Selmę od Korsa bo kusi i kusi
mrowka2810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 07:41   #3400
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
mm111111 - mi też bluza bardzo się podoba sama się nad nią zastanawiam, ale mam już 2 inne, upatrzyłam 2 i tak sobie myślę czy nie będę miała ich za dużo.. żeby mi później nie gadali, że taka "stara" a w bluzach jeszcze chodzi
Bluzy świetnie pasują do wielu stylizacji podrasowane dodatkami. I nigdy się nie będzie na nie za starym

Stary 2013-08-13, 07:52   #3401
sskers
batonik

A propo remontu to ja wreszcie po roku będę robić pokój. Nie miałam nikogo kto by mi w tym temacie pomógł więc zaniechałam. I tż zaoferował się, że jak u niego skończy się robota to wrzesień/październik przyjedzie na tydzień i mi porobi wszystko Wczoraj pomierzyłam pokój, zrobiłam projekt 2d i odkryłam jaki mam nieustawny pokój Te wszystkie meble są albo za duże, albo za małe albo za wysokie. Ale spodobała mi się jedna aranżacja w ikei. Tylko ew. zamiast narożnikowej szafy byłaby prosta. Rama łóżka jest w kolorze blatu od tv. Martwi mnie, że pół pokoju właśnie łóżku będzie zajmować, ale chcę kupić już wszystko z jednego zestawu, żebym mogła wyprowadzając się na swoje zabrać te meble ze sobą I chcę tak już w 100% ten pokój zrobić. Na razie zapoznałam się z ofertami Ikei i Red Black White (mają drogie białe meble, a mi się takie własnie marzą)

Możecie podsunąć jakiś sklep meblarski który ma ciekawe zestawy?

I martwi mnie trochę jakość. Czy jest to warte swojej ceny. Ale nie uśmiecha mi się wydanie 10 000 tys na jeden pokój Zresztą nie dysponuję takimi pieniędzmi na dzień dzisiejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130811_105945_334.jpg (88,9 KB, 239 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 09:49   #3402
Ag4
AGA :)

Cytat:
Widziałam kiedyś dziewczynę w szarej bluzie, rozkloszowanej czerwonej lub może bordowej spódnicy, długich Conversach, czerwonych ustach- wyglądała Chciałabym kiedyś ubrać się podobnie!
musiała właśnie tak wyglądać

W sobotę jadę do Poznania na zakupy, mam nadzieję, że znajdę szarą bluzę Może do dectahlonu skoczymy

I jeszcze muszę pokupować sportowe ciuchy

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
A propo remontu to ja wreszcie po roku będę robić pokój. Nie miałam nikogo kto by mi w tym temacie pomógł więc zaniechałam. I tż zaoferował się, że jak u niego skończy się robota to wrzesień/październik przyjedzie na tydzień i mi porobi wszystko Wczoraj pomierzyłam pokój, zrobiłam projekt 2d i odkryłam jaki mam nieustawny pokój Te wszystkie meble są albo za duże, albo za małe albo za wysokie. Ale spodobała mi się jedna aranżacja w ikei. Tylko ew. zamiast narożnikowej szafy byłaby prosta. Rama łóżka jest w kolorze blatu od tv. Martwi mnie, że pół pokoju właśnie łóżku będzie zajmować, ale chcę kupić już wszystko z jednego zestawu, żebym mogła wyprowadzając się na swoje zabrać te meble ze sobą I chcę tak już w 100% ten pokój zrobić. Na razie zapoznałam się z ofertami Ikei i Red Black White (mają drogie białe meble, a mi się takie własnie marzą)

I martwi mnie trochę jakość. Czy jest to warte swojej ceny. Ale nie uśmiecha mi się wydanie 10 000 tys na jeden pokój Zresztą nie dysponuję takimi pieniędzmi na dzień dzisiejszy
Ja niedawno skończyłam remont pokoju Mam teraz szare ściany (jasne i ciemne) plus białe i czerwone dodatki. Mebli teraz nie wymieniałam, mam jasne, ale też chciałabym białe

Mam natomiast białe meble z ikeii w łazience, seria flarem i są Robią wrażenie! Prezentują się pięknie i są bardzo funkcjonalne także ja na ikee nie narzekam

Ale okropna pogoda dziś! :/ Leje od samego rana :/ Nici z roweru :/ bedą za to przysiady i ćwiczenia z Mel b No i nałożyłam rycyne i amle na włosy korzystając z tego, że dziś nigdzie nie wychodzę

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 09:56   #3403
pati_pz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część

Cytat:

Ja tez robilam remont pokoju, mam pomaranczowe sciany, ciemniejsza podloge debowa, ciemne meble z ikei (komoda, slupek i biurko) i zeby przelamac kolory dodalam duza szafe z mlecznymi szybami i biale lozko typu antresola. Moje lozko pod spodem jest fioletowe. Niezmiernie cieszyl mnie remont, ale gdybym miala znow go przeprowadzac zdecydowalabym sie tylko na szafe z ikei i komode, a biurko i regal wolalabym solidniejszy...

pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:01   #3404
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie zapoznałam się z ofertami Ikei i Red Black White (mają drogie białe meble, a mi się takie własnie marzą)

Z Ikei mam tylko małe regaliki, których jakość nie musi być szałowa, bo swoją na nich książki, ale jakość BRW moim zdaniem nie powala. Kiedyś, mam wrażenie, ich meble były lepsze, a teraz okelają je czymś co nawet folii nie przypomina i drapie się okropnie... Znajoma kupiła od nich sypialnię i jest bardzo roczarowana...
Stary 2013-08-13, 10:07   #3405
sskers
batonik

Cytat:
Ja niedawno skończyłam remont pokoju Mam teraz szare ściany (jasne i ciemne) plus białe i czerwone dodatki. Mebli teraz nie wymieniałam, mam jasne, ale też chciałabym białe

Mam natomiast białe meble z ikeii w łazience, seria flarem i są Robią wrażenie! Prezentują się pięknie i są bardzo funkcjonalne także ja na ikee nie narzekam
Przy białych meblach jest fajne to, że wszystko do nich pasuje. Podłogę chciałabym coś mniej więcej takiego co jest na zdjęciu. Ogólnie jak weszłam tam, to stwierdziłam że to jest to i że fajnie czułabym się w tak umeblowanym pokoju

Mam problem z kolorem ścian. Myślałam o wrzosowym, jakimś przyćmionym beżu, może łososiowy? Ale tutaj chcę aby dodatki nawiązywały właśnie do ścian (blady kolor na ścianach, mocny w dodatkach). Z fioletowym podoba mi się, więc chyba na wrzos zdecyduje się

Stary 2013-08-13, 10:08   #3406
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
musiała właśnie tak wyglądać

W sobotę jadę do Poznania na zakupy, mam nadzieję, że znajdę szarą bluzę Może do dectahlonu skoczymy

I jeszcze muszę pokupować sportowe ciuchy

szara bluza hitem na wątku sama bym kupiła, ale mam już dwie szare z nadrukami

Cytat:

ja tam nie narzekam na meble z ikei, wiadomo, że nie jest to jakość na lata, ale z drugiej strony fajnie jest co jakiś czas zmienić wystrój pokoju, a nie kupić dębowy trwały mebel i potem przez całe życie go mieć, bo szkoda się pozbyć ale to akurat moje podejście, bo zmieniałabym wnętrze pokoju najlepiej tak co 3 lata obecnie niestety studenckie mieszkanko z czarną meblościanką i różowymi ścianami dobrze, że chociaż biurko przy którym spędzam większość czasu mam swoje
a jakie łóżko planujesz do tej szafy?

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:12   #3407
sskers
batonik

Cytat:
Z Ikei mam tylko małe regaliki, których jakość nie musi być szałowa, bo swoją na nich książki, ale jakość BRW moim zdaniem nie powala. Kiedyś, mam wrażenie, ich meble były lepsze, a teraz okelają je czymś co nawet folii nie przypomina i drapie się okropnie... Znajoma kupiła od nich sypialnię i jest bardzo roczarowana...
No ja odniosłam wrażenie że w Red Black White te meble są solidniejsze. Ale..właśnie, nic mnie nie powaliło na nogi. Za to w ikei w co drugiej aranżacji mogłabym zamieszkać. Aczkolwiek..choruję ostatnio na biel i w niej czuję się najlepiej.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
ja tam nie narzekam na meble z ikei, wiadomo, że nie jest to jakość na lata, ale z drugiej strony fajnie jest co jakiś czas zmienić wystrój pokoju, a nie kupić dębowy trwały mebel i potem przez całe życie go mieć, bo szkoda się pozbyć ale to akurat moje podejście, bo zmieniałabym wnętrze pokoju najlepiej tak co 3 lata obecnie niestety studenckie mieszkanko z czarną meblościanką i różowymi ścianami dobrze, że chociaż biurko przy którym spędzam większość czasu mam swoje
a jakie łóżko planujesz do tej szafy?
Łóżko jak pisałam jest w kolorze blatu co jest pod tv (ciemny brąz). Takie połączenie na żywo wygląda genialnie. Martwi mnie, że nie ma szuflad, ale to dokupię te pokrowce i będę pościel w nich trzymać pod łóżkiem. Łóżka z ikei są drogie (w porównaniu do chociażby rbw)..zarówno ramy jak i materace, ale mają wymiar 140/200. Bo 160 przy moim pokoju to za dużo.

I wystrój zmieniać też najchętniej zmieniałabym co chwila, ale zarobki nie te. Ale usatysfakcjonuje mnie jeśli te meble wytrzymają 10 lat

Chociaż zastanawiam się czy na wystawce nie był ten drugi kolor. Mhm, chyba tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nyvoll-rama-ozka__0173459_PE327658_S4.jpg (26,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nyvoll-rama-ozka__0159271_PE315709_S4.jpg (22,7 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2013-08-13 o 10:19
Stary 2013-08-13, 10:18   #3408
Ag4
AGA :)

Dziewczyny, planuję zakup kilku rosyjskich kosmetyków do włosów. Kończy mi się maska drożdżowa i pomyślalam, że kupię łopianową teraz. Plus jakiś szampon i balsam do włosów dorzucę. Na jakich stronach, oprócz Kaliny robicie zakupy?

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 10:26   #3409
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
No ja odniosłam wrażenie że w Red Black White te meble są solidniejsze. Ale..właśnie, nic mnie nie powaliło na nogi. Za to w ikei w co drugiej aranżacji mogłabym zamieszkać. Aczkolwiek..choruję ostatnio na biel i w niej czuję się najlepiej.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Łóżko jak pisałam jest w kolorze blatu co jest pod tv (ciemny brąz). Takie połączenie na żywo wygląda genialnie. Martwi mnie, że nie ma szuflad, ale to dokupię te pokrowce i będę pościel w nich trzymać pod łóżkiem. Łóżka z ikei są drogie (w porównaniu do chociażby rbw)..zarówno ramy jak i materace, ale mają wymiar 140/200. Bo 160 przy moim pokoju to za dużo.

I wystrój zmieniać też najchętniej zmieniałabym co chwila, ale zarobki nie te. Ale usatysfakcjonuje mnie jeśli te meble wytrzymają 10 lat

Chociaż zastanawiam się czy na wystawce nie był ten drugi kolor. Mhm, chyba tak
a to chyba mamy podobny gust, bo też mi się podoba to łóżko to urządzaj pokój i chwal się potem rezultatem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-13, 11:03   #3410
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Meble z Ikei przyjemniejsze dla oka.Mały metraż to spore utrapienie, wiem coś o tym.
Ja ze swojej strony dodam,że u mnie bardzo sprawdziła się duuuża szafa - jak ta u Marianny. Wnętrze jest kolosalnych rozmiarów (do jednej z dolnych półek swoje legowisko zaciągnęły tam nawet moje kociaki). Kolejno,wyposażenie wnętrza można rozplanować wg własnego uznania - ja w swojej mam półki-koszyki, wieszaki na biżu, szaliki, a wysuwany wieszak na spodnie to hit! Dzięki szafie, reszta przestrzeni pozostaje niezagracona, pokój na tym zyskuje niesamowicie.

Na początku chciałam 'otwartą szafę',ale nie podobałą mi się idea - wszystko na wierzchu.Ostatecznie wybrałam najnormalniejszą Pax Szafę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8164948697_edee32771f_b.jpg (43,8 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 79982450f83f7112caed6abc93fa18e5.jpg (25,6 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4403545f035435d4ab438d46da10cae0.jpg (21,9 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vn.jpg (27,8 KB, 112 załadowań)

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2013-08-13 o 11:16
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 11:09   #3411
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Meble z Ikei przyjemniejszy dla oka.Mały metraż to spore uciążenie, wiem coś o tym.
Ja ze swojej strony dodam,że u mnie bardzo sprawdziła się duuuża szafa - jak ta u Marianny. Wnętrze jest kolosalnych rozmiarów (do jednej z dolnych półek swoje legowisko zaciągnęły tam nawet moje kociaki). Kolejno,wyposażenie wnętrza można rozplanować wg wlasnego uznania - ja w swojej mam półki-koszyki, wieszaki na biżu, szaliki, a wysuwany wieszak na spodnie to hit! Dzięki szafie, reszta przestrzeni pozostaje niezagracona, pokój na tym zyskuje niesamowicie.

Na początku chciałam 'otwartą szafę',ale nie podobałą mi się idea - wszystko na wierzchu.Ostatecznie wybrałam najnormalniejszą.

Gdyby codziennie szafa była na widoku, TŻ nie uwierzyłby,że "nie mam w co się ubrać".
Właśnie w ikei podoba mi się idea tych szaf pax, którą można zaprojektować wedle własnych upodobań. I postawię na wymiary 200x217x65. Myślę że schowam tam cały swój dobytek. Plus mała komoda na biżuterię, kosmetyki i bieliznę i myślę że starczy Co prawda pojawi się problem co z komputerem (nie chciałam laptopa, teraz doceniam ideę jego posiadania) Ale tym będę się kiedy indziej martwić.

A co do otwartej szafy..ja jestem bałaganiara straszna, więc nie wyglądałoby to koszystnie Marzy mi się jak większości kobiet - garderoba

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
a to chyba mamy podobny gust, bo też mi się podoba to łóżko to urządzaj pokój i chwal się potem rezultatem
Na pewno pochwalę się. Ale do października jeszcze trochę czasu, mam czas na przemyślenie wszystkiego i zamówienie mebli

Stary 2013-08-13, 11:14   #3412
lleenka
Rozeznanie

Cytat:

Ooo więc muszę poczytać na wątku miłośniczek MK o typach skóry, bo zależy mi na naprawdę trwałym i modnym dodatku w postaci portfela.

Ja z kolei marzę o granatowym Jet Set

Cytat:

Mówiłam o osobach trzecich, które oceniają nierzadko tą miarą

Zazdroszczę Ja jestem niemiłosiernym leniem i nie potrafię zmobilizować się do ćwiczeń w domu i regularności w stosowaniu jakichkolwiek preparatów
Chyba teraz rozumiem

Też niestety zdarza mi się strasznie lenić i rzucać wszystko, co tak regularnie robiłam Z ćwiczeniami potrafiłam się zmobilizować, ale z nauką na studia i języków obcych wciąż mam problem Chyba muszę to dokładnie przemyśleć, rozplanować dzień z uwzględnieniem godzin, zapisać wszystko drukowanymi literami i powiesić nad łóżkiem, co by nie zapomnieć i wreszcie wcielać w życie każdego dnia!

Cytat:

Lakierowana skóra portfeli MK? Czy mogłabyś podesłać link przykładowego portfela? Nie orientuję się w tym temacie jeszcze.

Dziękuję Kliknęłam wczoraj jeszcze raz czarne i wybiorę bardziej dopasowane w łydkach Plus granatowe. Ale myślę, że nie będzie mi chciało bawić w zanoszenie do krawcowej i zostaną takie, jakie są

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Ja tez robilam remont pokoju, mam pomaranczowe sciany, ciemniejsza podloge debowa, ciemne meble z ikei (komoda, slupek i biurko) i zeby przelamac kolory dodalam duza szafe z mlecznymi szybami i biale lozko typu antresola. Moje lozko pod spodem jest fioletowe. Niezmiernie cieszyl mnie remont, ale gdybym miala znow go przeprowadzac zdecydowalabym sie tylko na szafe z ikei i komode, a biurko i regal wolalabym solidniejszy...

Też mam pomarańczowe ściany, które zresztą sama malowałam wraz z pomocą współlokatorki Dodatki niebieskie, bo kocham ten kolor Wynajmuję pokój, więc niestety nie mogę go zaaranżować do końca tak, jak bym chciała. Teraz na pewno zdecydowałabym się na bardziej stonowany kolor np. biały i czarne, szare, srebrne i of kors niebieskie elementy

Cytat:
Dziewczyny, planuję zakup kilku rosyjskich kosmetyków do włosów. Kończy mi się maska drożdżowa i pomyślalam, że kupię łopianową teraz. Plus jakiś szampon i balsam do włosów dorzucę. Na jakich stronach, oprócz Kaliny robicie zakupy?

Następnym razem też zamierzam zamówić maskę łopianową, bo drożdżową i jajeczną mam Ja skromnie zamawiam tylko z Kaliny właśnie, a stacjonarnie odbieram zamówienia ze sklepu shea, Starej Mydlarni, Mydlarni św. Franciszka, apteki doz i chyba tyle

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 11:21   #3413
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo więc muszę poczytać na wątku miłośniczek MK o typach skóry, bo zależy mi na naprawdę trwałym i modnym dodatku w postaci portfela.

Lakierowana skóra portfeli MK? Czy mogłabyś podesłać link przykładowego portfela? Nie orientuję się w tym temacie jeszcze.

Dziękuję Kliknęłam wczoraj jeszcze raz czarne i wybiorę bardziej dopasowane w łydkach Plus granatowe. Ale myślę, że nie będzie mi chciało bawić w zanoszenie do krawcowej i zostaną takie, jakie są
Nie, nie lakierowany Kors Obecnie mam lakierowanego wittchena I kusi mnie kupienie sobie Prady, ale zastanawiam się czy taki kaprys to już nie snobizm.

Korsa marki nie znam zbyt dobrze, ale jakbym miała wybierać to brałabym chyba saffiano właśnie, bo moje doświadczenia ze skórami w różnej cenie mówią, że "weżowe", "krokodylowe" i 3d niszczą się chyba najszybciej.
Licowane polerowane lubię i gruby lakier własnie, bo się nie rysuje, nie drapie, nie wyciera... No i ostatnio pokochałam Saffiano, mimo, że wg. niektórych nie wygląda jak skóra przez tę fakturę.

Zostaw szerokość, zostaw, bo super to wygląda Widziałam za zarowym wątku foty i naprawdę dobrze leżą.

Z Szafami to jest tak, że jakiej by się wielkiej nie zamontowało to z czasem i tak brakuje w niej miejsca
Stary 2013-08-13, 14:53   #3414
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:

Ja mam torebkę MK saffiano i jestem zachwycona, nic sie nie ściera ani rysuje..

Stary 2013-08-13, 15:27   #3415
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Na początku chciałam 'otwartą szafę',ale nie podobałą mi się idea - wszystko na wierzchu.Ostatecznie wybrałam najnormalniejszą Pax Szafę.
Zeby miec taki lad, jak na ostatnim z zalaczonych przez Ciebie zdjec, musialabym sie pozbyc wiekszosci moich rzeczy!

Cytat:
Nie, nie lakierowany Kors Obecnie mam lakierowanego wittchena I kusi mnie kupienie sobie Prady, ale zastanawiam się czy taki kaprys to już nie snobizm.

Korsa marki nie znam zbyt dobrze, ale jakbym miała wybierać to brałabym chyba saffiano właśnie, bo moje doświadczenia ze skórami w różnej cenie mówią, że "weżowe", "krokodylowe" i 3d niszczą się chyba najszybciej.
Licowane polerowane lubię i gruby lakier własnie, bo się nie rysuje, nie drapie, nie wyciera... No i ostatnio pokochałam Saffiano, mimo, że wg. niektórych nie wygląda jak skóra przez tę fakturę.
Moje pierwsze wrazenie bylo dokladnie takie samo - WTH? Co to jest? Plastik jakis...

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 15:42   #3416
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Zeby miec taki lad, jak na ostatnim z zalaczonych przez Ciebie zdjec, musialabym sie pozbyc wiekszosci moich rzeczy!

Moje pierwsze wrazenie bylo dokladnie takie samo - WTH? Co to jest? Plastik jakis...
Przez to moja kuzynka nie mogła uwierzyć,ze to skóra i nadal nie wierzy,mimo ze pokazalam jej ta karteczke co była we wnętrzu torebki,ze to skóra...

Stary 2013-08-13, 15:43   #3417
emely
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluje!! Ja tęsknię za rowerem (!!

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Dziś będzie dzień 5, było 50,55,60 dzień przerwy i dzis 70

Gdybym sobie nie pofolgowała też miałabym dzisiaj 70, a jestem na etapie 60, zakwasy dają się we znaki .

Cytat:

Dziękuję , właśnie ważne jest żeby w składzie był wyłącznie arganowy, wtedy masz pewność, że to oryginał . Jak tylko zużyję moje specyfiki to zamówię to cudo .

Zgadzam się, świetne zestawienie . Tylko bluzy mi brakuje .

Cytat:
Napisane przez mrowka2810 Pokaż wiadomość
ja chyba zacznę odkładać na Selmę od Korsa bo kusi i kusi
Witaj w klubie ! . Marzy mi się jeszcze modena od SP.

Cytat:
Właśnie w ikei podoba mi się idea tych szaf pax, którą można zaprojektować wedle własnych upodobań. I postawię na wymiary 200x217x65. Myślę że schowam tam cały swój dobytek. Plus mała komoda na biżuterię, kosmetyki i bieliznę i myślę że starczy Co prawda pojawi się problem co z komputerem (nie chciałam laptopa, teraz doceniam ideę jego posiadania) Ale tym będę się kiedy indziej martwić.

A co do otwartej szafy..ja jestem bałaganiara straszna, więc nie wyglądałoby to koszystnie Marzy mi się jak większości kobiet - garderoba

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Na pewno pochwalę się. Ale do października jeszcze trochę czasu, mam czas na przemyślenie wszystkiego i zamówienie mebli
Pokaż koniecznie, też marzy mi się taka szafa .

Cytat:

Następnym razem też zamierzam zamówić maskę łopianową, bo drożdżową i jajeczną mam Ja skromnie zamawiam tylko z Kaliny właśnie, a stacjonarnie odbieram zamówienia ze sklepu shea, Starej Mydlarni, Mydlarni św. Franciszka, apteki doz i chyba tyle
Pochwal się co kupujesz u Franciszka ?.

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2013-08-13 o 15:46
emely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 16:06   #3418
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
świetne spodnie
Stary 2013-08-13, 16:14   #3419
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
te czarne spodnie są genialne, bo są eleganckie, ale z elastycznego materiału przez co są też wygodne

Stary 2013-08-13, 18:37   #3420
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Kup jeszcze jajeczną, też fajna obkupiłam się w rosyjskie kosmetyki jak byliśmy na wakacjach, w bardzo przyjaznych cenach - tylko nie wiem kiedy to zużyję

Cytat:
Meble z Ikei przyjemniejsze dla oka.Mały metraż to spore utrapienie, wiem coś o tym.
Ja ze swojej strony dodam,że u mnie bardzo sprawdziła się duuuża szafa - jak ta u Marianny. Wnętrze jest kolosalnych rozmiarów (do jednej z dolnych półek swoje legowisko zaciągnęły tam nawet moje kociaki). Kolejno,wyposażenie wnętrza można rozplanować wg własnego uznania - ja w swojej mam półki-koszyki, wieszaki na biżu, szaliki, a wysuwany wieszak na spodnie to hit! Dzięki szafie, reszta przestrzeni pozostaje niezagracona, pokój na tym zyskuje niesamowicie.

Ale fajne aranżacje ale myślę że otwarta szafa ma rację bytu tylko w przypadku garderoby gdzie ewentualny chaos można schować za drzwiami piękną garderobę miała SJ Parker w"Sex and the City II" oglądałam ten film tylko dla fragmentów z garderobą

Cytat:

Zostaw szerokość, zostaw, bo super to wygląda Widziałam za zarowym wątku foty i naprawdę dobrze leżą.

Z Szafami to jest tak, że jakiej by się wielkiej nie zamontowało to z czasem i tak brakuje w niej miejsca
Paradoks kobiecej szafy - chcesz coś upchnąć - nie wejdzie, chcesz się ubrać - nie ma w co

Portfele od dobrych paru lat mam z Batyckiego - z lakierowanej skóry, są nie do zdarciabardzo polecam
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości