|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej,
Dla Dusi oczywiście moc prezentów, dużo miłości i zdrowia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tort na pewno Ci wyjdzie bo Ty zdolna jesteś. Zresztą na FB widziałam jakiś tort więc jak widać wyszedł. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja 2 września skończy rok, a nie chodzi nawet jak się za rączki trzyma. Chociaż kto wie, może do urodzin się jeszcze nauczy. Ona to tak z dnia na dzień potrafi się czegoś nauczyć Uwielbiam takie niespodzianki z jej strony.Zobaczcie jaki piękny tort. http://www.mojewypieki.com/app/webro...teserami_3.jpg Chciałabym taki zrobić Alusi na urodziny, ale z moimi marnymi zdolnościami do wypieków pewnie skończy się na kupieniu tortu w Sowie |
|||||
|
|
|
#1172 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
białą i czarną, takie coś można by było wykorzystać
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak sprawdzisz to daj znać ![]() ja nie lubię wypieków z tej strony, w większości przypadków nie smakują mi. |
|
|
|
|
#1174 | ||
|
Zadomowienie
|
witam sie po wakacjach
![]() Wszystkiego dobrego dla Adusi i Jasia ![]() i gratuluję Dusi ząbka może my tez się doczekamy ![]() Cytat:
super jest. jaka to firma? Cytat:
dzisiaj jestem z siebie dumna. posprzątałam prawie całą chałupę, zrobiłam dwa prania, upiekłam piernik, zrobiłam obiad, ugotowałam królika (nadal mnie to dużo kosztuje ) i zrobiłam zupki Mai na tydzień, byłam na dwóch spacerach, a teraz idę prasować
|
|
#1175 |
|
potworkowa
|
o, a w tym torcie to było wykorzystane do ozdoby
|
|
|
|
#1176 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym torcie są maltersy. Nie powinno być problemu z ich kupieniem. Cytat:
Chociaż bardziej martwi mnie jego krojenie, bo te maltersy na pewno tak ładnie się nie kroją jak to jest na tym zdjęciu. ![]() Cytat:
Właśnie
|
|||
|
|
|
#1177 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja okna dziś pomyłam
|
|||
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
czyli to, co najbardziej lubię MALTESERSY!!
|
#1179 |
|
potworkowa
|
mnie w przyszłym tygodniu czeka pieczeniowa przeprawa- tort, muffinki, pralinki i cake popsy
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj mam powera![]() musisz po prostu mądrze je rozłożyć na torcie na zrobienie tortu nikt mnie nie namówi przynajmniej jeszcze przez następne 5 lat ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
#1181 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie
![]() dzidź zasypia właśnie, a ja się relaksuję ![]() Cytat:
ja go nie popędzam ani nic w tym stylu, po prostu on nawet nie raczkuje i dlatego myślę, że będzie ostatni a jak leży i mu się nie podoba to się obraca spowrotem...Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1182 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eh..pierwsze urodzinki i wspomnienia wracają cóż to były za emocje!Mi najbardziej zapadł w pamięci poród Gda na żywo |
|||
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cholibka Sonii coś nie pod drodze dzisiaj do spania normalnie powinna już spać od p19.30 a tu juz 20.30 słyszę jakieś gaworzenie na przemian z marudzeniem.
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Jasny gwint jak tego dokonałaś - normalnie POWER na maksa ... poproszę troszeczkę
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
???? czy była videorelacja????
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Jakoś lepiej się czułam, zdając Wam relację na bieżąco ![]() Sto lat dla naszych urodzinowych maluchów!!! To wzruszające, że dalej tu siedzimy i się kisimy we własnym sosie |
|
|
|
|
#1186 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ależ jestem wycięta po całym dniu ... miałam ciężki dzień w pracy, nieciekawy do tego za to jak przyszłam do domu wszystko było idealnie' obiad czekał na stole a mieszkanie wysprzątane. Nie wiem jak tżt to zrobił bo nasze dziecko ponoć spało zaledwie 15minut, zrobiło 3 kupy które zakończyły się kąpielą i marudziła przy jedzeniu ;-) Cytat:
Cytat:
Odkąd Duśka pojawiła się na świecie nie mogłam doczekać się Zosi, a minęły ponad 2 miesiące zanim ją urodziłam, wydawało mi się że trwały całe wieki... Doczekałaś się ząbków Ja też równo tydzień po skończeniu karmienia dostałam okres. Dziwne to było Cytat:
Cytat:
Nawet to że najpierw poszliście na sushi Czas leci, leci... |
||||
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Witam się po kolkudniowej nieobecności
STO lat dla naszych dzisiejszych solenizantów Dusi oraz Jaśka Cytat:
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Sushi do domu zamówiliśmy, ale już mi było tak niedobrze jak przyjechało, że zjadłam dwa kawałki i tyle ![]() Przy tatusiach dzieci stają się idealne... |
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
on na wszystko ostatnio mówi papa albo pa ![]() Dzisiaj znowu tatatata pod wieczór słyszałam a jak dostawał kaszke to powiedział "nynyny sce" ![]() Nie wiem jak to zrobił ale tak powiedział a "nyny" to jak mu sie nocno chce spać to tak mówi za każdym razem ![]() Cytat:
jak tylko zaczęłaś wymieniać co zrobiłaś to ja sie zmęczyłam
|
||
|
|
|
#1190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zasadniczo czasem zapamiętuję głupie szczegóły, a konkrety mi wypadają...
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
taa pomyłam, ale za godzinę przyszedł deszcz i okna dalej brudne
![]() Cytat:
podejrzewam, że jakby ktoś z boku posłuchał to wcale to tak nie brzmiało ale dla mnie właśnie to powiedziała
|
|
|
|
|
#1192 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od rana będą mi montować garderobę i przedpokój, więc power nie jest mi potrzebny. będę tylko siedzieć i patrzeć na Maję ![]() dokładnie. od razu zapieprzam jak mały samochodzik ![]() Cytat:
o ile dobrze pamiętam ![]() w ogóle namiętnie czytałam opisy Waszych porodów, bo bardzo bałam się swojego i cały czas chciałam żeby ktos dodał mi otuchy Cytat:
Cytat:
![]() Maja dzisiaj robiła tatusiowi papa jak odjeżdżał do pracy. potem zamknęłam okno, a ona sie popłakała, więc musiałam otworzyć i dalej machała tatusiowi
|
|
#1193 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wieczorową porą
![]() Oczywiście dołączamy się z Zuzią do tych wszystkich pięknych życzeń dla naszych wątkowych roczniaczków ![]() Ale Was wzięło na wspominki aż się wierzyć nie chce, że tak szybko to zleciało..I smaka mi narobiłyście na torta ja uwielbiam takie czekoladowe kuleczki i wogóle wszystko co słodkie ![]() Iwoncia Alanek świetny A ja dzisiaj z rana udałam się z Zuzią do pediatry bo już bardzo mnie zmartwiły tę ciągłe luźne kupki ![]() już z samego rana były dwie i wydawało mi się, że ma stan podgorączkowy bo 37 stopni. Pediatra zrobiła wywiad odnośnie diety, zbadała, stwierdziła, że gorączki nie ma... mówiła, że jak na zęby to za długo te kupki trwają i bardziej obstawiała wirusówkę. Zapisała nifuroksazyd, smectę i acidolac. Tylko ten niuroksazyd Zuzia nie chce mi pić w żadnej postaci, nawet w mleku rozrobiny jej nie podchodzi, musiałam jej mniejszą dawkę podać żeby nie był tak mocno wyczuwalny... Mam nadzieję, że też zadziała. Potem pojechałyśmy do mojej mamy bo ma urlop i zostajemy do jutra. Około południa Zuzi zaczęła sie podwyższać temperatura i jak miała już 38,5 stopnia podałam lek przeciwgorączkowy i tak się bidulka moja męczy, na wieczór znowu miała tyle i zrobiliśmy zimny okład i zasnęła. Jeszcze ani razu mi nie chorowała, mam nadzieję, że na zębie się skończy
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Narriko zdrówka dla Zuzi.
Ja nie mogę spać bo mój maluch leży obok, bo z kolei on nie mógł coś zasnąć w swoim wyrku. Wierci mi się tu. Najpierw zaklaskal przez sen a potem mnie objął za szyję :p a potem zaczął podrzucac pupka jak do tańca śmiesznie jest ale spać trzeba iść. fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#1195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas wyrżnęła się wczoraj druga jedynka górna, dwójki lada moment też się przebiją, bo na raz 3 zęby ją męczą, no teraz 2![]() Cytat:
ja mam oczy w du.pie, ale też mi raz na piaskownicy wyrżnęła i wargę rozcięła - ale tż się nade mną pastwił wtedy![]() Cytat:
U nas na placyku, gdzie się wszyscy dobrze znamy wczoraj połowa dzieci przyziębiona, z moim Kubim na czele tak gwałtowna zmiana temperatury i już dzieci ze śpikiem, kaszlem Isi już prawie nie ma, już jej nie zakrapiam i nie inhaluję, bo tylko kozy wyłażą, a Kubusiowi za to ciurkiem leci, ale już też poprawa jakaś jest bo chrapać przestał![]() Boszzzz jeszcze tydzień i do pracy a opiekunki jak nie było tak nie ma...czekam na telefon od przedszkolanki znajomej teściów bo ma się zastanowić i dać znać do końca tyg. liczę że dzisiaj zadzwoni mam jeszcze jeden namiar na babkę, ale wolałabym tę przedszkolankę. Ehhhh najchętniej bym poszła na wychowawczy na rok, a potem do prywatnego żłobka, no ale cóż
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Narriko zdrówka dla Zuzi Moj gówniarz ma te 3 zęby i chodzi i zgrzyta Nie znoszę tego odgłosu.
|
|
|
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się porannie
![]() glutek śpi, a ja popijam kawkę i zagotowuję mu maliny w słoiczkach ![]() myślę co tu zrobić mu na obiad, bo ostatnio królują u nas słoiki, no chyba że ja mam na talerzu coś co może zjeść to wtedy jemy razem ![]() zdrówka dla chorowitków wiecie, wczoraj wieczorem zrobiłam się ckliwa i z racji pierwszych roczków na wątków weszłam poczytać na stare wątki jak to było, te emocje.... i od razu mi się mój poród przypomniał |
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() chłopcy dzisiaj pięknie pospali ![]() Fabianek do 8 a Dandik do 8.40
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Narriko, zdrówka dla Córci. oby faktycznie tylko zeby...
wczoraj Zu szalała do 22. za nic nie dała się uśpić i jak tylko odkładałam ją do łóżeczka włączał sie wyjec i wpadała w histerię... przynejmniej dziś pospała do 8.30 bez marudzenia w nocy, jak to od kilku dni 3 godzina i płacz... jestem wyspana - jupi!!
|
|
#1200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
idę trochę posprzątać, zajrzę później |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

bo myślę, że jednak mój będzie ostatni...

a chciałam tylko włączyć brokuły na gaz

a jak leży i mu się nie podoba to się obraca spowrotem...

cóż to były za emocje!Mi najbardziej zapadł w pamięci poród Gda na żywo
???? czy była videorelacja???? 

Isi już prawie nie ma, już jej nie zakrapiam i nie inhaluję, bo tylko kozy wyłażą, a Kubusiowi za to ciurkiem leci, ale już też poprawa jakaś jest bo chrapać przestał