Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 17:52   #3691
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Szyjkowe dziewczyny, mam pytanie: Jak to jest, jak szyjka jest wysoko, miękka i otwarta? To jest takie uczucie, jakby się zlała z otoczeniem i jest tej samej konsystencji co wszystko wokół? Taka mięciusieńka, że wydaje się jakby jej tam nie było?
Ja nie mam zbyt wiele doświadczeń, ale raczej to jest właśnie tak Choć z drugiej strony, raczej powinnaś ją wyczuć. Może jest tak wysoko, że nie potrafisz jej dosięgnąć?
Stary 2013-08-13, 18:02   #3692
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Szyjkowe dziewczyny, mam pytanie: Jak to jest, jak szyjka jest wysoko, miękka i otwarta? To jest takie uczucie, jakby się zlała z otoczeniem i jest tej samej konsystencji co wszystko wokół? Taka mięciusieńka, że wydaje się jakby jej tam nie było?
Właśnie tak może być Ja osobiście tego nie doświadczyłam, ale zaczęłam badać chyba po owu

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość

A jakie studia kończysz?
Mój też nie lubi cukinii, ale jak ostatnio zmieszalam zmieloną w farszu z mięsa mielonego, to zachwycał się jakie pyszne. Oczywiście o cukinii dowiedzial się później. Jak tak mu przemycę to zje.
Zarządzanie... kolejny trafny wybór Bo tak w ogóle licencjat mam z dziennikarstwa...

Ja właśnie też staram się przemycać niektóre warzywa... jak ostatnio miałam leczo to nic nie zauważył, wsuwał aż mu się uszy trzęsły... no a teraz, że były plasterki to od razu wyczaił

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:10   #3693
agnieszkaK
Zadomowienie

Hej dziewczęta! Pozdrowienia z Montenegro! Dostałam hasło od naszego właściciela i musialam Was odwiedzić. Tylko na.chwile,więc nie wiem co u Was.u mnie planowany okres jutro lub pojutrze. Czy będzie ciężko powiedziec.licze.ze nie. Ale obiektywnie to nie wiem.wczoraj mialam plamienie.dziś już prawie wcale. Temperatura trochę spadła.ale nie patrzę na nią.bo jest całkiem inny klimrat.wszystko może sie tu zdarzyc. Oby fasolka.a tak obiektywnie to wiem,se może być niestety @. Dziewczyny tu jest pięknie. Gorąco,piękna plaża morze. Widoki boskie. Pozdrawiam wszystkie.mam nadziej,ze Kamel u Ciebie wszystko dobrze,no i ze jeszcze któras dowiedziala się o fasolka.
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:20   #3694
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta! Pozdrowienia z Montenegro! Dostałam hasło od naszego właściciela i musialam Was odwiedzić. Tylko na.chwile,więc nie wiem co u Was.u mnie planowany okres jutro lub pojutrze. Czy będzie ciężko powiedziec.licze.ze nie. Ale obiektywnie to nie wiem.wczoraj mialam plamienie.dziś już prawie wcale. Temperatura trochę spadła.ale nie patrzę na nią.bo jest całkiem inny klimrat.wszystko może sie tu zdarzyc. Oby fasolka.a tak obiektywnie to wiem,se może być niestety @. Dziewczyny tu jest pięknie. Gorąco,piękna plaża morze. Widoki boskie. Pozdrawiam wszystkie.mam nadziej,ze Kamel u Ciebie wszystko dobrze,no i ze jeszcze któras dowiedziala się o fasolka.
Odpoczywaj ile wlezie, kochana U nas chyba już koniec lata Zazdroszczę i trzymam kciuki, żebyś wróciła już w dwupaku!

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-13, 18:50   #3695
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Zarządzanie... kolejny trafny wybór Bo tak w ogóle licencjat mam z dziennikarstwa...

Ja właśnie też staram się przemycać niektóre warzywa... jak ostatnio miałam leczo to nic nie zauważył, wsuwał aż mu się uszy trzęsły... no a teraz, że były plasterki to od razu wyczaił
A to tak jak ja, tzn u mnie zzl. Fajne, ale na pracę marne szanse, jak wszędzie.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:12   #3696
zophiee
Zakorzenienie

Dziewczyny pomocy!
czuję się bardzo dziwnie...
To nasz pierwszy cykl starań. Przytulaliśmy się przed weekendem i w weekend w tamtym tygodniu.
Od wczoraj dziwnie się czuję...
Bolą mnie piersi ( po przyjściu z pracy od razu zdjęłam stanik), co nigdy się nie zdarzało... piersi są nabrzmiałe, sutki wrażliwe...
Czuję brzuch, takie ciągnięcie w dół, i wyraźnie kłucie jajnika...
Na bank mam podwyższoną temperaturę ciała...

No racjonalnie myśląc to nie mogą być jeszcze objawy ciąży!
Czy ja już zaczynam wariować???
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:15   #3697
201606201204
Konto usunięte

Zophiee daj spokój poczekaj do @, a potem z tydzień i dopiero zobacz co i jak. Nie nakręcaj się.
Stary 2013-08-13, 19:18   #3698
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Zophiee daj spokój poczekaj do @, a potem z tydzień i dopiero zobacz co i jak. Nie nakręcaj się.
Tak zrobię...
nie będę kombinować z robieniem testów wcześniej, bo to nie ma sensu...
Stary 2013-08-13, 19:19   #3699
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!
czuję się bardzo dziwnie...
To nasz pierwszy cykl starań. Przytulaliśmy się przed weekendem i w weekend w tamtym tygodniu.
Od wczoraj dziwnie się czuję...
Bolą mnie piersi ( po przyjściu z pracy od razu zdjęłam stanik), co nigdy się nie zdarzało... piersi są nabrzmiałe, sutki wrażliwe...
Czuję brzuch, takie ciągnięcie w dół, i wyraźnie kłucie jajnika...
Na bank mam podwyższoną temperaturę ciała...

No racjonalnie myśląc to nie mogą być jeszcze objawy ciąży!
Czy ja już zaczynam wariować???
Zaczynasz wariować zdecydowanie.
Zazwyczaj w drugiej fazie cyklu są takie objawy.
Stary 2013-08-13, 19:20   #3700
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Tak zrobię...
nie będę kombinować z robieniem testów wcześniej, bo to nie ma sensu...
Raczej marne szanse na prawdziwe objawy, może akurat tak się złożyło, a może jesteś przewrażliwiona, bo byś chciala już. Natura jest zdradliwa, a człowiek potrafi sobie wmówić każdą chorobę, więc tak samo jest z ciążą.
Stary 2013-08-13, 19:23   #3701
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Przesunęło mi owu na dzień później a wtedy nie było fikania

Yh coś mam ciężki dzień dziś, dobrze, że obiadek od mamusi był tylko do podgrzania, to nie miałam myślenia
Mamy jakiegoś pecha, że nam wszystkim przesuwa
Stary 2013-08-13, 19:24   #3702
201606201204
Konto usunięte

A mnie przesunęło na fikanie.
Stary 2013-08-13, 19:26   #3703
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej marne szanse na prawdziwe objawy, może akurat tak się złożyło, a może jesteś przewrażliwiona, bo byś chciala już. Natura jest zdradliwa, a człowiek potrafi sobie wmówić każdą chorobę, więc tak samo jest z ciążą.
Oj tak.
Ja za pierwszy objaw ciążowy uznaje tylko brak @. Dopiero potem jak już się dowiadujemy, że jesteśmy w ciąży to pojawiają się jakieś mdłości itp.
Na początku nic nie ma, tylko doszukiwanie się nie wiadomo czego.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
A mnie przesunęło na fikanie.
Szczęściara
Stary 2013-08-13, 19:32   #3704
201606201204
Konto usunięte

Ja nawet braku @ nie uznaję za ciążę. Kiedy cykl z 30 dni przeciągnął mi się do 48 dni. Pęcherzyk sobie nie pękł.

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Szczęściara
No i jak tu się zabezpieczać. :P
Stary 2013-08-13, 19:35   #3705
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zrobię, nie myślę już o tym!
Co ma być to będzie!
Dzięki dziewczyny
Stary 2013-08-13, 19:37   #3706
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy jakiegoś pecha, że nam wszystkim przesuwa
Zwariuję przez to Ovu a tak poważnie to w tym cyklu się już tak nie nakręcam jak w poprzednim w tamtym spóźniała mi się @ i nie mierzyłam temperatury, a teraz to jakoś już podchodzę do tego, że co ma być to będzie, a przez to że mierzę to mam monitoring cały czas i przynajmniej wiem co jak i na spokojnie czekam sobie
Stary 2013-08-13, 19:38   #3707
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet braku @ nie uznaję za ciążę. Kiedy cykl z 30 dni przeciągnął mi się do 48 dni. Pęcherzyk sobie nie pękł.

No i jak tu się zabezpieczać. :P
To Ci się przeciągnął
Mi się tak nigdy nie zdarzało raczej jakieś 4-5 dni max spóźnienia... a ostatnio mam jak w zegarku co 28 albo 29 dni, ten teraz ostatni jakoś się wyciągnął dłużej.

No pewnie, po co się zabezpieczać nie ma sensu
Pamiętam jak się poznaliśmy z mężem i były nasze początki fikania i zaczął temat o antykoncepcji... chciał, żebym tabletki brała czy coś tam a ja zawzięcie, że nie ma mowy ja się truć nie będę - niech on się zabezpiecza. A on też nie chciał bo gumek nie lubi i tak wyszło od samego początku, że nic nie stosowaliśmy.

Raz zaczęłam tabletki ale szybko skończyłam

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Zwariuję przez to Ovu a tak poważnie to w tym cyklu się już tak nie nakręcam jak w poprzednim w tamtym spóźniała mi się @ i nie mierzyłam temperatury, a teraz to jakoś już podchodzę do tego, że co ma być to będzie, a przez to że mierzę to mam monitoring cały czas i przynajmniej wiem co jak i na spokojnie czekam sobie
Oj tak, mierzenie jest dobre bo widać wtedy jak to wszystko wygląda no i jak się ma już parę wykresów to najlepiej...
No i jakby coś to zawsze jest dla lekarza
Stary 2013-08-13, 19:51   #3708
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Mnie tez pomiary uspokoily - we wcześniejszym cyklu zrobilam ze 4 testy A jak widzę kiedy jest owu, to nie zaczynam za wczesnie schizowac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-13, 20:16   #3709
201606201204
Konto usunięte

Ja sobie tak myślę, że w sumie, to mogloby się przytrafić tak trochę znienacka.
Stary 2013-08-13, 20:34   #3710
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

Cytat:
Oj tak, mierzenie jest dobre bo widać wtedy jak to wszystko wygląda no i jak się ma już parę wykresów to najlepiej...
No i jakby coś to zawsze jest dla lekarza
Otóż to i znam samą siebie lepiej i kiedy fikać mniej więcej wiem, a nie tak, że tak się wyrażę "na pałę"

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mnie tez pomiary uspokoily - we wcześniejszym cyklu zrobilam ze 4 testy A jak widzę kiedy jest owu, to nie zaczynam za wczesnie schizowac
Mnie teraz już też niepotrzebnie w ogóle jeden test robiłam w tamtym cyklu, bo owu musiałam mieć później niż myślałam i w ogóle z fikaniem nie trafiłam w nią, więc ciąży być nie mogło a już byłam nakręcona
Stary 2013-08-13, 20:36   #3711
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie tak myślę, że w sumie, to mogloby się przytrafić tak trochę znienacka.
Mi też taka niespodzianka
Jakby nie to że tak długo miałam takie wysokie TSH to pewnie miałabym taką słodką niespodziankę

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Otóż to i znam samą siebie lepiej i kiedy fikać mniej więcej wiem, a nie tak, że tak się wyrażę "na pałę"

Mnie teraz już też niepotrzebnie w ogóle jeden test robiłam w tamtym cyklu, bo owu musiałam mieć później niż myślałam i w ogóle z fikaniem nie trafiłam w nią, więc ciąży być nie mogło a już byłam nakręcona
No właśnie ja tak samo, jak mi się śluz płodny pojawiał to byłam pewna, że tu już owu zaraz... a jednak do owu jeszcze trochę czasu...
Stary 2013-08-13, 20:40   #3712
nadiak1
Rozeznanie

God mam pytanie o prolaktynę bo wydaje mi się że Ty się orientujesz. Czy 10,64 to wynik ok?
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 20:45   #3713
vioris
Zakorzenienie

Cytat:

hyhyhyhy

Ja się nie mogę doczekać owu Nawet zakupiłam na all testy owulacyjne. Nie wiem czy u mnie będą dobrze wychodzić, ale chcę to sprawdzić
A że dodatkowo są 3 testy ciążowe to się pewnie w końcu przydadzą

A teraz sobie włączyłam "Noworodki - walka o życie." pewnie będę wyć jak bóbr
Stary 2013-08-13, 21:29   #3714
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Ja mam synka i uwielbiam go modnie ubierać i wcale nie jest szaro buro ponury kiedyś wysyłałam zdjęcia niebawem wyślę tu jakieś, ale na razie nie mam głowy. Też można kupować synkowi super dodatki tylko trzeba pomyśleć i poszukać np szelki, sznurówki, czapki, kapelusze, szaliki, apaszki itd
Ps. A dziewczynek ubranych od stóp do głów na różowo też nie trawię
ja wolę mojego młodego raczej na sportowo, ja znowu nie lubię żadnych wymyślnych sznurówek, apaszek u chłopczyków. tak samo koszule to raczej na jakieś niedziele lub okazje. na co dzień ma się czuć na luzie. tym bardziej, że raczej jak to chłopczyk- lubi się brudzić, więc nawet jak go wystroje to moment się wybrudzi i to już nie ten efekt poza tym nie o to mi chodzi, do dziewczynek jest więcej rzeczy które mi się podobają nie powiem, Igusiowi staram się kupować kolorowe rzeczy, bo lubię go na przykład bardzo w błękitach i seledynach

Poza tym Kamel tak jak dziewczyny mówią- zablokuj sobie wszystkie wyszukiwarki i nie czytaj nic już więcej lepiej bo zwariujesz do reszty, a po co ci to? masz kochanego syna, poczekasz chwilkę bedzie niedługo następna dzidzia, po co sobie psujesz nerwy

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
ale Ci zazdroszczę kiedy ja pojadę na jakieś piękne zagraniczne wakacje wracaj w dwupakuuuu

dzisiaj się dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciąży denerwuję się tym bardziej bo piersi mnie bolą i już czuję w kościach, że będzie okres, no cholera będzie

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:24   #3715
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
ja wolę mojego młodego raczej na sportowo, ja znowu nie lubię żadnych wymyślnych sznurówek, apaszek u chłopczyków. tak samo koszule to raczej na jakieś niedziele lub okazje. na co dzień ma się czuć na luzie. tym bardziej, że raczej jak to chłopczyk- lubi się brudzić, więc nawet jak go wystroje to moment się wybrudzi i to już nie ten efekt poza tym nie o to mi chodzi, do dziewczynek jest więcej rzeczy które mi się podobają nie powiem, Igusiowi staram się kupować kolorowe rzeczy, bo lubię go na przykład bardzo w błękitach i seledynach
A mi się bardziej podobają ubranka dla chłopców :p Więc jak byłby chłopak, to cała przeszczesliwa latalabym po sklepach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-13, 23:03   #3716
vioris
Zakorzenienie

A ja mam córcię i mi się marzy druga
No tyle, że mój tż koniecznie chce chłopca. On nawet nie przyjmuje do wiadomości, że nie będzie syna. On wie, że będzie i już
A ja jakoś bym chciała drugą córcię bo myślę, że mogłyby dzięki temu mieć właśnie jeszcze lepszy kontakt i więź. No i niestety mamy dwa pokoje a umieścić córkę nastolatkę i młodszego brata w jednym pokoju - niemożliwe. Jakoś łatwiej by było drugą dziewczynkę. No ale ja akurat mogę i synka i córkę mieć Mi jest obojętne A tż i tak będzie kochał - obojętne czy syn czy nie syn. Choć on dla syna już całą karierę ma ułożoną i całe dzieciństwo od urodzenia ehh faceci....
Stary 2013-08-13, 23:11   #3717
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2

witam, po 10 h pracy padam na pyszczek..

a mimo zmęczenia i tak, mam siły na zadręczanie się bo tak myślę co ze mną nie tak, czemu ja głupia nie słuchałam o co chodzi pamiętam tylko strzępki rozmów i kurcze zastanawiam się co ona na tym usg zobaczyła, bo mówiła coś o braku jajeczkowania .. kurcze, bo wydaje mi się, że Owu mam co miesiąc...bo zawsze mam charakterystycne bóle w połowie miesiąca . Normalnie sama nie wiem co robić a babeczka wraca w połowie września dopiero... i nie wiem czy gdzieś iść się konsultować czy póki co czekać??

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 01:11   #3718
Leine
Zakorzenienie

a o mnie to już zapomniały
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 05:58   #3719
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
witam, po 10 h pracy padam na pyszczek..

a mimo zmęczenia i tak, mam siły na zadręczanie się bo tak myślę co ze mną nie tak, czemu ja głupia nie słuchałam o co chodzi pamiętam tylko strzępki rozmów i kurcze zastanawiam się co ona na tym usg zobaczyła, bo mówiła coś o braku jajeczkowania .. kurcze, bo wydaje mi się, że Owu mam co miesiąc...bo zawsze mam charakterystycne bóle w połowie miesiąca . Normalnie sama nie wiem co robić a babeczka wraca w połowie września dopiero... i nie wiem czy gdzieś iść się konsultować czy póki co czekać??
Nie zadręczaj się tylko idź do gina jeszcze raz, niech ci wszystko wyjaśni.

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
a o mnie to już zapomniały
A co się z tobą dzieje

Dzisiaj rano chciałam zmierzyć temperaturę, ale jednak nie zmierzyłam

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-08-14, 07:04   #3720
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka
Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I

Cześć dziewczynki

Dzięki za odpowiedzi o szyjce Moja właśnie taka jest, więc chyba naprawdę owu blisko, chociaż skoku nadal nie zaliczyłam

Jade dziś na miesięczne spotkanie firmowe, więc mało mnie będzie

Leine piczko ja codziennie odwiedzam Twój wykres i czekam na bobo!!!

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
A ja mam córcię i mi się marzy druga
No tyle, że mój tż koniecznie chce chłopca. On nawet nie przyjmuje do wiadomości, że nie będzie syna. On wie, że będzie i już
A ja jakoś bym chciała drugą córcię bo myślę, że mogłyby dzięki temu mieć właśnie jeszcze lepszy kontakt i więź. No i niestety mamy dwa pokoje a umieścić córkę nastolatkę i młodszego brata w jednym pokoju - niemożliwe. Jakoś łatwiej by było drugą dziewczynkę. No ale ja akurat mogę i synka i córkę mieć Mi jest obojętne A tż i tak będzie kochał - obojętne czy syn czy nie syn. Choć on dla syna już całą karierę ma ułożoną i całe dzieciństwo od urodzenia ehh faceci....
Mój ma to samo Syn musi być = przedłużenie nazwiska i innej opcji nie ma Mąż twierdzi, że jego geny są tak silne, że na pewno będzie syn No ale my dzieci jeszcze nie mamy, więc może sobie dużo gdybać
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości