Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-13, 17:38   #1471
goba
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie mam parcia na uczenie Tymka samodzielnego zasypiania Nie przeszkadza mi, że sobie leżymy razem na łóżku, ja go głaskam, nucę, on ze smokiem w buzi usypia, przenoszę go do łóżeczka i już Dla mnie to też przyjemny "rytuał"
u mnie tak samo,zasypia sobie na naszym łózku ze mną lub Tztem a pozniej go przenosimy do łózeczka. Dawniej zasypiał sam w swoim łozeczku, razem z konikiem morskim ale pózniej mu się coś odwidziało....

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Adaś kończy dziś 8 miesięcy

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość

cholera moja mała ma chyba uczulenie na żółtko ale nie jestm na 100% pewna. Po tym leczeniu Zyrtekiem ładnie zeszły te suche, czerwone placki na łokciach a ja jej odstawiłam głównych podejrzanych - banana, żółtko i kaszkę zdrowy brzuszek
no i wczoraj dostała żółtko po tej przerwie na obiad a wieczorem już suchy łokieć. Ale tak jak pisałam nie jestem pewna bo była na weekend u teściów a była też akurat szwagierka z synkiem i dali jej jakieś ciastka hippa dla niemowląt a prosiłam, tłumaczyłam - nic jej nie dawać niz to co przywiozłam
i teraz nie wiem znowu co robić a tak już bym miała pewność. To teraz się zastanawiam czy to żółtko czy może cholerne ciastka. Aaaa i jeszcze co istotne to wczoraj dostała pierwszy raz takie żółtko z jajka, które ja ugotowałam a wcześniej w czwartek dałam jej słoiczek z obiadkiem, w którym było już żółtko. Więc to też dziwne, że jeśli to żółtko to reakcja byłaby na to wiejske a nie na to ze słoiczka??
ale chaotyczny wowód, ciekawe czy ktoś mnie zrozumie?
chaotycznie ale zrozumiale
ja jak zaczelam wprowadzac zóltko to tez mi sie wydawalo ,że ma własnie na nie uczulenie, tylko ,że jemu wychodzily krosteczki na czólku...odstawilam na jakis czas, a teraz daje jak mi sie przypomni i w sumie czasem mu jakas krostka wyjdzie ale sama nie wiem czy to od jaja

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
dziewczyny jak u was z kupkami
mieliśmy okres że stały się bardziej zbite po urozmaicaniu diety a teraz z powrotem są dość rzadkie....i lekko kwaśnawy zapach mają
(wybaczcie szczegóły)
może to od owoców co? niby niewielkie ilości (słoiczki zjadał całe ale od jakiegoś czasu daję normalnie owoce) ale codziennie coś tam zjada
u nas zwarte z reguły...w większosci są to takie bobki jak u dzika....

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
100 latek dla chłopaczków!!!!
dla Jasia Ta'i
dla Adasia Goby
i dla Adasia Majki

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość

no właśnie gdzieś czytałam, że dzieci nieraz pięknie śpią od urodzenia, a potem i tak lądują z rodzicami. W sumie nawet jakbym od urodzenia odkładała do łóżeczka to też nie ma gwarancji, że dziecko by umiało samo zasypiać
dokladnie tak bylo u mnie...zasypial sam w łozeczku, a teraz musimy mu trochę pomóc.....
Cytat:
moje są ok a Adasia różne, od wyboru do koloru

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Jezuuuu ale mi dziś łeb pęka
Od szczypiorku Do tej pory wiedziałam, że nie mogę jeść cebuli surowej bo tak to się dla mnie kończy a disiaj na śniadanie zjadłam wieśniaka ze szczypiorkiem i od razu mnie ścięło
Do tego Ewa zapomniała, że się drzemie i się bujałyśmy dośc długo. Dzięki bogu już ją przekonałam i mam chwilę.
a co to jest wiesniak ze szczypiorkiem
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

zaczyna to być irytujące
nauczył się no
nawet próbuję "Jasiu, tak!"
a Jaś "Nie!"
nawet jak butlę z buzi wyciągnie już to krzyczy "Nie!"
ostatnio z aspiratorem do nosa do niego podchodzę a on szarpie ręką "Nie, nie!"
hehe u mnie z tym NIEE było tak samo ale teraz sobie chyba zapomnial tego słówka bo nie mówi już tak...
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:48   #1472
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

U mnie w albumie foto jak ostatnio panna je w foteliku

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 17:48   #1473
kala__20
Wtajemniczenie

a właśnie co do tego uczenia zasypiania i spania, to gdzieś się natknęłam, że najlepiej jak dziecko wtedy na noc zje jakiś syty posiłek typu kaszka. Wtedy wiadomo, że starczy mu do rana. A moja mała nie je jeszcze kaszki, głównie cycusia, trochę obiadku i owoców. Więc jak w nocy się obudzi to w sumie nie będę wiedziała czy to z głodu czy tylko żeby sobie possać. Bo jak z głodu to muszę dac pierś, a jak nie z głodu to mogę uspokajać w inny sposób...
Stary 2013-08-13, 17:50   #1474
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
No i wydaje mi się że mała ma jakieś lęki separacyjne, bo nie ma opcji zostawić ją samą. Do tej pory nie miałam większego problemu żeby wyskoczyć na siku, czy robienie .......herbaty (o czym pomyślałyście) a teraz tragedia. Jak tylko traci mnie z oczu to jest mega ryk
Witaj w klubie Mojemu lęk separacyjny się powtarza co jakiś czas. Co już się cieszę, że mu przeszło, to za parę dni znowu

Cytat:
a jak cycki własnie też z tego względu chciałam teraz odstawić, ale jak nie wyjdzie to na spokojnie za jakiś czas, jak się przyzwyczai że mamy nie ma pół dnia
Cycki o dziwo w porządku. Nawet twarde nie były. Podejrzewam, że już miałam malutko mleka, bo w ciągu ostatnich nocy mały mi się mocno denerwował jak ssał cycka - pewnie mało leciało.

Cytat:
Adaś kończy dziś 8 miesięcy
sto lat

Cytat:
Zapomniałam!!! w biedronce są kaszki zdrowy brzuszek za 8.99 (u mnie były 2 rodzaje - manna mleczna i z lipą), body 2 szt za ok 20 zł, mleko nan w dużych puszkach, obiadki i deserki (gerber i coś tam jeszcze), chusteczki do dupki, dada ale te fajne bawełniane - dwupak za ok 7-8 zł
Hmm byłam w biedronce i widziałam w gazetce, że mleko Nan od jutra I nawet nie szłam na mleka obczaić. Mam nadzieję, że jutro jeszcze będzie jak pojadę, bo różnica w cenie spora

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
haha niezła jest
Dopiero zobaczyłam zdjęcia z wakacji Piękne masz dzieciaczki Fryzura rozwiana wymiata
Stary 2013-08-13, 17:59   #1475
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Moja kupka jest ok, dziękuję za zaintersowanie
Chciałam rozwinąć temat, ale Tai nie była zainteresowana
ale jeśli czujesz taką potrzebę możesz rozwinąć temat

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość

hehe u mnie z tym NIEE było tak samo ale teraz sobie chyba zapomnial tego słówka bo nie mówi już tak...
może faktycznie też zapomni
"baba" już zapomniał, "tata" tak samo
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:05   #1476
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

cieszy nie to niezmiernie

Cytat:
agentka
po co jej rehabilitacja

Cytat:
a właśnie co do tego uczenia zasypiania i spania, to gdzieś się natknęłam, że najlepiej jak dziecko wtedy na noc zje jakiś syty posiłek typu kaszka. Wtedy wiadomo, że starczy mu do rana. A moja mała nie je jeszcze kaszki, głównie cycusia, trochę obiadku i owoców. Więc jak w nocy się obudzi to w sumie nie będę wiedziała czy to z głodu czy tylko żeby sobie possać. Bo jak z głodu to muszę dac pierś, a jak nie z głodu to mogę uspokajać w inny sposób...
przeciez mozesz nadal karmic
chcesz chyba tylko wyeliminowac zasypianie przy piersi
tez jeszcze bede, wsio powoli
co do kaszki tu sie nie zgodze, nie jest potrzebna,
aczkolwiek jesli wiecej bedzie jesc stalych rzeczy oprocz mleka za dnia to tak, wtedy nie bedzie potrzeby jedzenia w nocy

Mati jak wiecej je w dzien to tylko ciumka w nocy, nie ssie efektywnie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:08   #1477
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
przeciez mozesz nadal karmic
chcesz chyba tylko wyeliminowac zasypianie przy piersi
tez jeszcze bede, wsio powoli
co do kaszki tu sie nie zgodze, nie jest potrzebna,
aczkolwiek jesli wiecej bedzie jesc stalych rzeczy oprocz mleka za dnia to tak, wtedy nie bedzie potrzeby jedzenia w nocy

Mati jak wiecej je w dzien to tylko ciumka w nocy, nie ssie efektywnie
no tak karmić chcę nadal, tylko wtedy ją przystawiać za każdym razem jak się obudzi? Bo ona faktycznie nieraz je aż słychać jak ciągnie a nieraz tylko właśnie ciamka
Stary 2013-08-13, 18:12   #1478
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
agentka
po co jej rehabilitacja
bo ani myśli raczkować

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 18:16   #1479
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
no tak karmić chcę nadal, tylko wtedy ją przystawiać za każdym razem jak się obudzi? Bo ona faktycznie nieraz je aż słychać jak ciągnie a nieraz tylko właśnie ciamka
teraz tak bede przystawiac i pilnowac zeby nie zasnela przy piersi

Cytat:
bo ani myśli raczkować

rozumiem

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-08-13, 19:23   #1480
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam!!! w biedronce są kaszki zdrowy brzuszek za 8.99 (u mnie były 2 rodzaje - manna mleczna i z lipą), body 2 szt za ok 20 zł, mleko nan w dużych puszkach, obiadki i deserki (gerber i coś tam jeszcze), chusteczki do dupki, dada ale te fajne bawełniane - dwupak za ok 7-8 zł
O, przejdziemy się na wycieczkę

Cytat:
Z reguły jednak zasypia przy piersi.
Jak Ewa zaczęła mi ciumkać dla samego ciumkania to robię taki myk, że w odpowiednim momencie podmieniam jej brodawkę na smoczka. Jak czuję, że tak sobie tylko ciumka a nie ssie i rozluźnia uścisk szczęki Spróbuj - może w taki sposób załapie smoka.

Cytat:
Chciałam rozwinąć temat, ale Tai nie była zainteresowana

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
u nas zwarte z reguły...w większosci są to takie bobki jak u dzika....

a co to jest wiesniak ze szczypiorkiem

Serek wiejski
Stwierdzam, że muszę wyeliminować z diety surowe: cebulę, szczypiorek, rzodkiewki, pory i paprykę. Po tym wszystkim mi się odbija nieprzyjemnie a poza tym często boli mnie głowa (cebula, szczypiorek, por). Szkoda, że czekolady nie da się tak łatwo wyeliminować

Cytat:
Ale artystka

Cytat:
bo ani myśli raczkować
Phi, też mi powód

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:33   #1481
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę czytałaś język niemowląt?
Nie musi być kaszka, możesz zwiększyć częstotliwość karmień przed snem lub dajesz nawet w trakcie snu dziecka zanim sama się położysz i wtedy dopiero odzwyczajasz od wstawania w nocy. Najpierw sprawdzasz o co może chodzić dziecku, uspokajsz i na koniec zostawiasz jedzenie.
To jest jakaś tam jedna z opcji. Mnie to dużo dało psychicznie, bo moja na butli i miałam porównanie ile zjadała normalnie w ciągu doby przed odzwyczajaniem i w tracie. Także jeśli ta ilość z takim karmieniem była zbliżona to wiedziałam, że jej nie głodzę.
Ja tak robiłam i u mnie się sprawdziło. Dopiero jak się odzwyczaiła od wstawania w nocy to zeszłam z tych karmień co śpi. Teraz ostatnie karmienie ma o 19ej. Potem po jakimś czasie jest kąpiel ( jak jesteśmy w domu), bo chcialam ją w ogóle odzwyczaić od zasypiania z butelką. Bo jak będzie mieć ząbki to po tym jedzeniu wypadałoby je umyć a jak jest śpiąca to już będzie ciężko. Wytrzymuje zwykle do 6-7. Ale nie proponuję od razu zakładać takiego rozstrzału godzin, bo wątpię, żeby to się tak od razu udało.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:34   #1482
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
teraz tak bede przystawiac i pilnowac zeby nie zasnela przy piersi
a łóżeczko młodej lepiej żeby wtedy stało u nas w sypialni czy w jej pokoju? Pewnie lepiej od razu u niej co?
Stary 2013-08-13, 19:37   #1483
T'ai
Zakorzenienie

Jan mi dziś trochę dał w kość
jeszcze tatuś powrócił po 19 dopiero więc kąpałam sama
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 19:53   #1484
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Naprawdę czytałaś język niemowląt?
Nie musi być kaszka, możesz zwiększyć częstotliwość karmień przed snem lub dajesz nawet w trakcie snu dziecka zanim sama się położysz i wtedy dopiero odzwyczajasz od wstawania w nocy. Najpierw sprawdzasz o co może chodzić dziecku, uspokajsz i na koniec zostawiasz jedzenie.
To jest jakaś tam jedna z opcji. Mnie to dużo dało psychicznie, bo moja na butli i miałam porównanie ile zjadała normalnie w ciągu doby przed odzwyczajaniem i w tracie. Także jeśli ta ilość z takim karmieniem była zbliżona to wiedziałam, że jej nie głodzę.
Ja tak robiłam i u mnie się sprawdziło. Dopiero jak się odzwyczaiła od wstawania w nocy to zeszłam z tych karmień co śpi. Teraz ostatnie karmienie ma o 19ej. Potem po jakimś czasie jest kąpiel ( jak jesteśmy w domu), bo chcialam ją w ogóle odzwyczaić od zasypiania z butelką. Bo jak będzie mieć ząbki to po tym jedzeniu wypadałoby je umyć a jak jest śpiąca to już będzie ciężko. Wytrzymuje zwykle do 6-7. Ale nie proponuję od razu zakładać takiego rozstrzału godzin, bo wątpię, żeby to się tak od razu udało.
to akurat przeczytałam nie w języku niemowląt, juz nawet nie pamiętam gdzie.

ogólnie dzisiaj przeglądałam ta książkę i jedyny pomysł jaki mi się nasuwa z tym zasypianiem, to żeby robić tak jak opisała jagnna. W książce nie ma takiego przypadku jak nasz a ja to muszę mieć czarno na białym po kolei jak co robić.

Ale chyba wszystkiego na raz to nie da rady zrobić - najpierw zobaczymy co z tym zasypianiem wyjdzie, a później zobaczymy..

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Jak Ewa zaczęła mi ciumkać dla samego ciumkania to robię taki myk, że w odpowiednim momencie podmieniam jej brodawkę na smoczka. Jak czuję, że tak sobie tylko ciumka a nie ssie i rozluźnia uścisk szczęki Spróbuj - może w taki sposób załapie smoka.
muszę spróbować czy da się oszukać

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

dziś próbowałam młodej dać butlę z mm gryzła smoczek mleko nawet jej chyba nie przeszkadzało, bo wyciągała ręce po butlę, ale jak wzięła do paszczy to gryzła. Chyba nie wie o co chodzi
Stary 2013-08-13, 20:03   #1485
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
a łóżeczko młodej lepiej żeby wtedy stało u nas w sypialni czy w jej pokoju? Pewnie lepiej od razu u niej co?
jak wolisz

ja mam juz u mlodego w pokoju od 2 miesiecy

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-08-13, 20:05   #1486
Swarovska
Zadomowienie

dziewczyny w lidlu beda akcesoria dla niemowląt mniedzy innymi taka poduszka do raczkowania, tylko nie mogę znalesc gazetki w internecie...
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 20:09   #1487
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
W sumie nawet jakbym od urodzenia odkładała do łóżeczka to też nie ma gwarancji, że dziecko by umiało samo zasypiać
Ja odkładałam od urodzenia i mój nie umie sam zasypiać, bo najczęściej zasypiał przy piersi i dopiero go odkładałam. Teraz po odstawieniu pojawiły się przez to problemy z zasypianiem. Ale budził mi się zawsze 2-3 razy, czasami tylko raz w nocy. Moim zdaniem jak dziecko śpi obok mamy to czuje tego cyca i to mleczko i dlatego częściej się budzi.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 20:33   #1488
Sola1
Zakorzenienie

W ogóle kupiłam bodziaki z biedry. Była końcówka - 3 paczki. Kupiłam rozmiar 74, ale chyba będzie dobry za jakiś czas.

Cytat:
to akurat przeczytałam nie w języku niemowląt, juz nawet nie pamiętam gdzie.

ogólnie dzisiaj przeglądałam ta książkę i jedyny pomysł jaki mi się nasuwa z tym zasypianiem, to żeby robić tak jak opisała jagnna. W książce nie ma takiego przypadku jak nasz a ja to muszę mieć czarno na białym po kolei jak co robić.

Ale chyba wszystkiego na raz to nie da rady zrobić - najpierw zobaczymy co z tym zasypianiem wyjdzie, a później zobaczymy..
To znaczy wiesz to Twoja sprawa czy czytałaś czy nie. Ja nie zmuszam. Bardziej zdziwiłam się, że pytasz o rzeczy na które tam jest odpowiedź.
Jagnna akurat wymieniła sposoby, które są również w tej książce.
A Twój przypadek nie jest wyjątkowy czyli dziecka karmionego piersią i bez smoczka i ja przeczytając tę książkę wiem co bym miała zrobić. Nie wiem jaki byłby efekt, ale miałabym jakąś koncepcję. Jeśli chodzi o smoczek uspokajający to moja też go nie używa i udało nam się odzwyczaić od nocnego jedzenia bez tego smoka. Ale tak jak Majka pisała - jej się udało z kolei go wprowadzić.
Ale tak jak mówię - nikogo nie zmuszam do czytania

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja odkładałam od urodzenia i mój nie umie sam zasypiać, bo najczęściej zasypiał przy piersi i dopiero go odkładałam. Teraz po odstawieniu pojawiły się przez to problemy z zasypianiem. Ale budził mi się zawsze 2-3 razy, czasami tylko raz w nocy. Moim zdaniem jak dziecko śpi obok mamy to czuje tego cyca i to mleczko i dlatego częściej się budzi.
Pomijając różne skoki, zęby itp. to problem prawdopodobnie jest dlatego, że nauczył się zasypiać przy piersi i teraz nie umie sobie poradzić jak jej nie ma. Po nakarmieniu powinnaś go była odłożyć do łóżeczka i tam powinien zasnąć. A teraz po prostu nie umie sam tego zrobić, ale jak będziesz chciała to nic straconego To jest jakaś tam umiejętność, której może się nauczyć.
Stary 2013-08-13, 20:40   #1489
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
Moim zdaniem jak dziecko śpi obok mamy to czuje tego cyca i to mleczko i dlatego częściej się budzi.
Tez mi sie tak wydaje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-13, 20:45   #1490
judkama
Zakorzenienie

ja sie musze przyznac, ze uwielbiam spac z malutka
przytulic ja i wdychac jej zapach
moze dlatego tak podchodze,bo wiem ze niedlugo juz sie nie bedzie tak chetnie dawac przytulac

ale pozwole jej sie wyprowadzic do swojego wyrka na cala noc, jesli bedzie trzeba
teraz jakos o tym nie mysle

Tomka wszedzie jest pelno, on nie ma czasu na przytulanki

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-08-13, 20:54   #1491
kala__20
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-

Cytat:
A Twój przypadek nie jest wyjątkowy czyli dziecka karmionego piersią i bez smoczka i ja przeczytając tę książkę wiem co bym miała zrobić. Nie wiem jaki byłby efekt, ale miałabym jakąś koncepcję.
No widzisz, widac Ty jakos bardziej to wszystko ogarniasz, a ja jezeli o takie sprawy chodzi to z tych niekumatych jestem...

Po przeczytaniu tej ksiazki tylko mi sie metlik w glowie zrobil i juz zupelnie nie wiedzialam od czego zaczac. Musialam przeczytac post jagnny, bo tam napisala krok po kroku co i jak mozna zrobic. A zadna inna koncepcja nie przyszla mi do glowy

Stary 2013-08-13, 21:04   #1492
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Pomijając różne skoki, zęby itp. to problem prawdopodobnie jest dlatego, że nauczył się zasypiać przy piersi i teraz nie umie sobie poradzić jak jej nie ma. Po nakarmieniu powinnaś go była odłożyć do łóżeczka i tam powinien zasnąć. A teraz po prostu nie umie sam tego zrobić, ale jak będziesz chciała to nic straconego To jest jakaś tam umiejętność, której może się nauczyć.
Dokładnie tak, ale on z reguły zasypiał w trakcie jedzenia, więc nie było szans, żeby go odłożyć nieśpiącego. Teraz butlę zjada szybciej i muszę ponosić na rękach, żeby zasnął, bo jak odkładam to włącza płacz od razu po zetknięciu z łóżeczkiem. Jednak mam zamiar próbować go nauczyć
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 21:09   #1493
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie tak, ale on z reguły zasypiał w trakcie jedzenia, więc nie było szans, żeby go odłożyć nieśpiącego. Teraz butlę zjada szybciej i muszę ponosić na rękach, żeby zasnął, bo jak odkładam to włącza płacz od razu po zetknięciu z łóżeczkiem. Jednak mam zamiar próbować go nauczyć
No u mnie mlodej tez nie bylo szans odlaczyc od piersi niespiacej...jak zasnela to koniec. Kiedys probowalam obudzic to sie nie dalo za nic, laskotalam po policzku, nosku nawet raz do pionu wzielam jak do odbicia- gdzie tam, spala dalej

Stary 2013-08-13, 21:23   #1494
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus

Cytat:
No u mnie mlodej tez nie bylo szans odlaczyc od piersi niespiacej...jak zasnela to koniec. Kiedys probowalam obudzic to sie nie dalo za nic, laskotalam po policzku, nosku nawet raz do pionu wzielam jak do odbicia- gdzie tam, spala dalej

Ja zrobiłabym tak, że uważnie obserwowałabym małą jak je. Jakbym zauważyła, że przysypia i nie mogę jej obudzić to wyciągam pierś z buzi -zanim zaśnie. Tak żeby jeszcze była w miarę kontaktująca jak odkładam do łóżeczka. Jak będzie głodna to się obudzi i da znać. Choć generalnie lepiej - zwłaszcza w ciągu dnia, żeby po jedzeniu była aktywność niż spanie. Lepsze nawyki na przyszłość Staraj się w ciągu dnia dawać jej jedzonko po obudzeniu lub w takiej porze, gdzie podejrzewasz, że nie będzie będzie śpiąca jak ją nakarmisz.
Stary 2013-08-13, 22:13   #1495
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz ostatnie karmienie ma o 19ej. ...
Wytrzymuje zwykle do 6-7.
i Nie wiem, która ikonka mi tu bardziej pasuje

Cytat:
dziś próbowałam młodej dać butlę z mm gryzła smoczek mleko nawet jej chyba nie przeszkadzało, bo wyciągała ręce po butlę, ale jak wzięła do paszczy to gryzła. Chyba nie wie o co chodzi
Moja umie pić z butli i wieczorami dostaje mm (choć przez ostatnie 2 miesiące więcej było jednak cycka niż butli jakoś) ale jak dostanie wodę albo sok to też gryzie smoczek zamiast pić. Nie wiem skąd jej się to wzięło. No i w efekcie nic nie pije

Cytat:
ja sie musze przyznac, ze uwielbiam spac z malutka
przytulic ja i wdychac jej zapach
moze dlatego tak podchodze,bo wiem ze niedlugo juz sie nie bedzie tak chetnie dawac przytulac
Ja w sumie też lubię. I lubie karmić. Ale z drugiej strony jak się w siebie wsłuchuję to wiem, że jestem tym po prostu zmęczona. O ile w dzień jakoś to jest, o tyle noc ze średnio 4 pobudkami to trochę dużo...

Cytat:
Choć generalnie lepiej - zwłaszcza w ciągu dnia, żeby po jedzeniu była aktywność niż spanie. Lepsze nawyki na przyszłość
Myślisz o wszystkim

U nas dzisiaj mega histeria na wieczór. Dzień był wesoły i miły a po butli ryk jak nie wiem co. Histeryczne walenie łapkami, szarpanie pieluszki, smoczka. Masakra Już się chcieliśmy poddać myśląc, że ją jednak coś boli i dać czopka ale udało mi się ją zagłaskać. I przypomniało mi się wtedy, że jesteśmy równiutko w skoku Nie wiem czy to idealny moment na oduczanie karmienia w nocy

Idę spać bo padam.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 22:39   #1496
goba
Zadomowienie

Melduję ,że nie będzie mnie prawdopodobnie do konca tygodnia
Mozecie tęsknić
Jutro odrazu po pracy jedziemy do tesciow na działkę a z zasięgiem tam są duże problemy,więc pewnie nawet nie będę Was czytac na bieżąco....

A tak poza tym, to mam doła bo zezarłam orzeszki w czekoladzie z biedry, po czym weszlam na wagę i okazalo się ze przytyłam prawie 3 kilo!! Oczywiscie to nie orzeszki winne Tylko zaczęłam wiecej jesc odkąd pracuję a kazdy mówił, że jak wróce do pracy to będę zabiegana i schudnę...ehhh.....

Idę spać,papa!
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:45   #1497
jagnna
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was, i pardą ale nie cytuję

Sto lat dla dzieciaczków

Co do aparatów, chętnie popytam męża, ale dopiero jak wróci, czyli, ok. 26 sierpnia Przy czym podejrzewam ze więcej miałby do powiedzenia o tych wielkich kobyłach

Dziesiejszy dzień spędziłam u koleżanki na ogrodzie, były jeszcze dwie inne laski z dziećmi, więc miałyśmy kindrebal A wieczorem poszłam z nimi do kina na "Miłość po francusku" Fajna komedia, do obejrzenia. Francuska, nie żaden amerykański szit Z Ulą została babcia, obie były b.grzeczne
Teraz lece spać, bo jakoś zmęczona jestem

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-13, 23:51   #1498
dzinek
Wtajemniczenie

Sto lat dla dzieciakow i ode mnie

Jagna niemozliwe nie bedziesz rozmawiala z mezem do 26
2 tygodnie cisza w eterze? separacja
Bylybysmy wdzieczne nawet za nazwe marki ktora warto brac.
Tez potrzebuje jak dziewczyny cos szybko strzelajacego, bo jest tyle momentow gdzie przy ustawianiu jakiegos zaawansowanego sprzetu po prostu chwila uciekla i fotki nie ma, a ustawiana to juz nie to.

Dzika moze mala chciala wentyla po butli?

Przed nami druga noc ukracania nocnych karmien, dla wszystkich starajacych sie.. niech moc bedzie z nami

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

Edytowane przez dzinek
Czas edycji: 2013-08-13 o 23:54
dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 00:10   #1499
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Jagna niemozliwe nie bedziesz rozmawiala z mezem do 26

Bylybysmy wdzieczne nawet za nazwe marki ktora warto brac.
na pewno będę rozmawiać, ale wybaczcie - nie na temat aparatów fotograficznych
Rodzinnie polecamy Panasoniki Lumixy, ewentualnie Sony CyberShoty.
To odnośnie papużek-szybkostrzałów.

Lece spokojnej nocy

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:18   #1500
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej dziewczyny.
teściowa pojechała na zakupy to ja mogłam wstawic bółkę bo ostatnio powiedziała żebym nic nie piekła. malutka też jeszcze śpi< Dari dziś nie ma więc mam chwilke dla was

górne ząki jeszcze nie wyszła< zaczynają się odznaczać dwa dolne
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png

Edytowane przez dorcia2120
Czas edycji: 2013-08-14 o 08:20
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości