|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Nancy się uropuje |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
mlody sie obudzi i spylamy do miasta na ciuchowe zakupy for mi
do pracy bo bida z nedza w tym temacie u mnie ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() uzywam takiej https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...cyjny-posilek/ nie wymaga gotowania (przedostatni zielony ptaszek )robie bebiko, do tego dodaje lyzeczke tej kaszki i gotowe ![]() o to chodzilo? ![]() wrrrrrrrr, wyczaszkowalo :/ uzywam mannej z bobo.vity -tradycyjny posilek |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() stałam x czasu przed kaszami mannymi w tesco, na wszystkich pisało żeby gotować, oczywiście nie wpadłam żeby szukać na dzieciowych, i codziennie odkąd kupiłam zbierałam się żeby ugotować i zacząć podawać itak minął tydz ![]() dzieki Ci dobra kobieto |
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie skończyłam ćwiczyć i UMIERAM ![]() miałam długą przerwę w ćwiczeniach, ale muszę się wsiąść za siebie. Tż w pracy, ale od jutra do niedzieli ma wolne Daria drzemie a ja idę jej obiadek zrobić. A potem zobaczę co od wczoraj naskrobałyście.
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam Was cały czas i jestem na bieżąco, ale w ogóle nie mam weny na pisanie... Jestem w patowej sytuacji, jeśli chodzi o wyprowadzkę z domu, żadne wyjście nie jest dobre. I tak tu siedzę. Pogoda super, wczoraj padało z przerwami cały dzień, więc dzisiaj przyjemne 20 stopni i słońce się pokazuje. Dziecię mi z puzzli już złazi, więc damy papu, ubierzemy się i idziemy na długi spacer. A co do drzemek - Pola też ma raczej dwie w ciągu dnia, oczywiście czasem śpi i po 4 razy, czasem w ogóle. Ale już nie ma co liczyć na przestawienie w większą ilość, bo wiadomo, że coraz starsze to, zazwyczaj, coraz krócej śpi. Moja kuzynka, teraz 3-letnia, nie śpi w ogóle w dzień chyba od 2 lat. Jak miała roczek to ciotka już mówiła, że jej nie chce drzemać.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-14 o 10:28 |
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, kazdemu moze sie zdarzyc tylko tak sie kiedys zastanawialam bo ta kaszka ktora mam jest mleczna, czyli wystarczy dodac wody i włala! a ja robie mm i dosypuje do tego mannej. czyli niejako mieszam ze soba dwa rodzaje mm (???) ![]() ale tej mannej dadoaje plaska mala lyzeczke wiec chyba nic zlego nie robie ![]() dziec mi w kazdym razie sie nie skarzyl wiec chyba jest ok
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
ja wpadłam dziewczyny w jakiś taki... marazm?
nic mi się nie chce, nie moge patrzeć na siebie w lustrze, a nawet kilkudziesięciu brzuszków nie chce mi się zrobić. Dziś to bym najchętniej cały dzień przespała. Nie wiem czy to pogoda czy co. Sylwietta, my z kolei chcieliśmy to co z miesiąca na miesiąc zostanie wyciągać i do skarbony wkładać, i co z tego jak z miesiąca na miesiąc coś trzeba non stop wyłożyć |
|
|
|
#4628 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
nadrobiłam wsio i jakoś mi weny brak i ogólnie jakaś przybita jestem ostatnio. Julci na policzku zrobił się czerwony placek i nie wiem co to za gówno się przypałętało Boje sie, ze to jakies azs. mam nadzieje, że to uczulenie na cos i zejdzie ładnie. dzisiaj nie daje jej nic poza mlekiem, żeby wyeliminować co to mogło byc. No oczywiście pićku dostanie ![]() Mała jak siedzi to zaczyna się puszczać w sensie, że sie nie podpiera i tak posiedzi chwile i za moment łubudu na podłogę głowką uderze, bo leci do tyłu nie umie równowagi utrzymać dzisiaj już dwa razy się uderzyła, że aż podłoga zadudniła tak płakała, że hej. Coś te puzzle słabo amortyzują ![]() A teraz zasnęła jakaś smutna.... dzisiaj mija nam z TŻ 9 lat bycia razem, kiedy to zleciało.. fewciu, kciuki za Blanke i współczuję nocek wszystkim mamusiom, które się żaliły. U nas też średnio, obudziła się po 2. Tż ją ululał i wstała o 6 na butle, ale poszła dalej w kime i spała do 7:30. miłego dnia. u nas piździawka!
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
elllmi byłaś na tych nowych basenach? no i jak warunki, płatności?
my się planujemy jeszcze może do czarnej owcy gibnąć na basen i spa jak będzie kasa. 40 zł za 2 h i korzysta się podobno ze wszystkiego i może rodzinne bilety zrobią |
|
|
|
#4630 | |||
|
Zakorzenienie
|
hello laski
zaczynam wpadać w lekką panikę przed wyjazdem, niby jeszcze 1,5 tygodnia a ja już mam nerwy, co zabrać jak się ogarnę irp tym bardziej,że mamy to wesele poza Wro i po powrocie następnego dnia już robimy wrotki na wakacje ![]() Cytat:
rano- cycuś 9-śniadanko- ostatnio urozmaicamy: zazwyczaj gotowce typu jogurt z musli z hipp lub BD albo kaszka , zjada mniej niż duży słoiczek 12-13 zupka- zjada tak 80-120 ml, tyle pokazuje miarka w kubeczku ![]() 14-16 jestem już w domu więc cycuś albo i nie ![]() 16.30 podwieczorek, zazwyczaj wcina całego banana albo całe jabłko i dobija chrupkam na spacerze 19 kaszka z 210 ml wody i dobija cyckiem, nie wiem gdzie on to mieści bo po 3 h godzinach budzi się i ciągnie tak z dobre 5 min Cytat:
![]() Cytat:
Nafiqa super,że wakacje się udały a gdzie byliście dokładnie? podobała Ci się Bułgaria? bo dla mnie to tam było delikatnie mowiąc specyficznie- tyle,że morze fajne
|
|||
|
|
|
#4631 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tż - wybacz, ale ![]() Cytat:
ja mam problem :/ bo po kąpieli ubieram młodą na pralce, a ona się wygina w tył i nic tylko do kontaktu chce palce pchać! niby osłonięty, ale za kabel łapie :/ i chyba na podłodze będę... ale mało miejsca mam. A miałam pytać, wśród Japończyków są też patologie takie jak u nas? bo jakoś nigdy o oczy/uszy mi się nie obiło? Cytat:
dojechaliście spokojnie? Cytat:
Cytat:
a ja bym się nie dziwiła młody opanował nowe umiejętności, szkoda mu czasu na sennorma przecież pisałam kiedyś, żebyście nie zdziwiły się, jak dziecko będzie siadać i w tej pozycji zasypiać ![]() Cytat:
Cytat:
------------------ Uwaga nowe zabawki mam - kupiony wczoraj aparacik za 22zł - bardzo ładne dźwięki, nie za głośny, zgrabny, polecam:http://www.kolysanka.com.pl/pl/p/Apa...ILY-PLAY-/1070 i macałam piramidkę też tej firmy Smily Play - BARDZO ładna, dobrze wykonana, dźwięki ładne, kupię: http://swiat-zabawek24.pl/piramidka-...mily-play.html |
|||||||
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja tak pytam, bo meganki ponoć są dość awaryjne i my właśnie mieliśmy już dwie przypadłości z tych, które często występują - czyli raz nam cewka padła, a teraz koło zmiennych faz rozrządu czy jakoś tak i to właśnie kosztowało 1700 zł
I się zastanawiałam jak u Was megi się sprawuje
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Dobra dziewczynki..my już zapakowani...jedziemy...o dezwę się pewnie po powrocie..chyba że dorwę gdzieś wifi... Buziaki!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też bobovitę wielbi ![]() Cytat:
dziwne to dziwne.... są przecież wygodniejsze miejsca :P Cytat:
9 dni! I bardzo obficie Na szczęście już się unormowało Gratulacje! ![]() Bokeh, super sukienka Lady, Fewcia, Badzia, ezzo, hope, evel, ewik bardzo Wam współczuję nieprzespanych nocek
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-14 o 11:18 |
|||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
neti- uważajcie na siebie
Cala- no to grarulacje za rocznice- tyle lat, pięknie |
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
|
|
#4637 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
luz ![]() Cytat:
U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/ |
|||
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
cała gratuluję
![]() neti uważajta na siebie miłego!
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]Agu przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a potem niestety w przedszkolu musiała :/ teraz już nie będą spać, uff.
[/QUOTE] Czemu niestety?
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
myśleliśmy, że może na weekend skoczymy nad morze w związku z tym, ale niestety jak obliczyliśmy koszty to nic z tego, długi trzeba pospłacać... ![]() http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793....html#BoxLSTxt
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]
ja to jednak głupia matka jestem :/ U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/[/QUOTE] to u mnie z piersią na odwrót- lewa nadprodukcja a prawa naleśnik ![]() ii tak sobie myślę,że skoro dość dużo zjada stałych posiłków to co ja denerwuje,że piersi nie chce- gdyby był głodny to by chciał ![]() dlatego już wyżej pisałąm,że moje karmenie to sinusoida czasem wychodzi,że karmię go głównie w nocy a w dzien maksymalnie dwa razy i to bardziej picie niż jedzenie Szaja- a właśnie miałam Ciebie już dawno pytać (chyba,że pytałam w innym wątku ) powiedz mi co się stało, albo jak zmieniło się Twoje podejście do kwestii karmienia naturalnego- bo Agu nie karmiłaś a Dorkę karmisz i bardzo sobie przytym chwalisz kp??????? skąd taka rożnica w podejściu?
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobię tylko muszę Was o coś spytać bo zonka mam
Zepsuł mi się czajnik elektryczny więc zakupiliśmy nowy. Szału nie ma, no taki za 80parę zł, myślę że już niezły, estetycznie fajny. Tylko, że - zawsze przed użyciem z nowym czajnikiem robiłam tak, że po prostu gotowałam wodę, wylewałam ją - po czym gotowaliśmy już normalnie, na kawę itepe. I tak było w instrukcjach. No a teraz ja się od dwóch dni zastanawiałam czemu mi nie smakuje kawa i jakaś jest dziwna , aż wreszcie zrobiłam sobie herbatę - to samo. Zaczęłam myśleć, że coś z wodą - ale ugotowałam dla sprawdzenia wodę w garnku - i zonk : kawa jest normalna! A zatem winowajcą jest czajnik. O co chodzi, co teraz? Woda ma jakiś posmak taki, no nie wiem? Jak wy "przygotowujecie do użycia" czajnik elektryczny? :/ |
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie możecie sobie gdzieś bliżej skoczyć? góry albo gdzieś jeziorko niedaleko? koszty o wiele mniejsze- nad morzem drozyzna jak diabli ![]() a co do linku- to się nie zgadzam głupie kobiety to we włoszech propagują w reklamach ![]() poza tym to przekłamane robić portret psychologiczny na bazie żródeł reklamy, z czego 50% tych reklam nie jest polskich
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-14 o 11:32 |
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja normalnie gotowałam wodę, po czym ją wylałam.
Zawsze było ok.
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258035]ręce opadają :/
a tż - wybacz, ale ![]() ja mam problem :/ bo po kąpieli ubieram młodą na pralce, a ona się wygina w tył i nic tylko do kontaktu chce palce pchać! niby osłonięty, ale za kabel łapie :/ i chyba na podłodze będę... ale mało miejsca mam. A miałam pytać, wśród Japończyków są też patologie takie jak u nas? bo jakoś nigdy o oczy/uszy mi się nie obiło? dojechaliście spokojnie? no co ty, nawet jak czegoś nie wzięłaś to dokupisz a ja bym się nie dziwiła młody opanował nowe umiejętności, szkoda mu czasu na sennorma przecież pisałam kiedyś, żebyście nie zdziwiły się, jak dziecko będzie siadać i w tej pozycji zasypiać ![]() ja nie, ale koleżanka która sama analityczką jest owszem, no i jak rozgryzałam kwestię robaków u Agatki to szukałam opinii różnych, felix ma najlepszą a ok na razie, a co? ------------------ Uwaga nowe zabawki mam - kupiony wczoraj aparacik za 22zł - bardzo ładne dźwięki, nie za głośny, zgrabny, polecam:http://www.kolysanka.com.pl/pl/p/Apa...ILY-PLAY-/1070 i macałam piramidkę też tej firmy Smily Play - BARDZO ładna, dobrze wykonana, dźwięki ładne, kupię: http://swiat-zabawek24.pl/piramidka-...mily-play.html[/QUOTE] Jasne, ze sa patologie. Jednak sa bardziej dyskretni. Byli znajomi. Yae pobawila sie ze "starsza siostra". Milo bylo. |
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pytałam ale żadna nie odpisała więc pytam ponownie
![]() Dziewczyny ze śląska, powtórka ze spotkania?? Park? Chorzów?
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gesslerowej i jej obolałej wątroby? czy łebskich lasek z siłowni,z których jedna nie zaoszczędziła a wydała
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Idę gary myć po śniadaniu i jakiś obiadek małemu upichcić i będę nadrabiać Cała-wszystkiego naj naj ![]() Ładna rocznica.
|
#4649 | |||
|
Konto usunięte
|
a bo jak ona już od lipca zeszłego roku nie spała w dzień, a potem nagle musiała, to na noc szla spać o 22 :/ i wieczorne awantury bo ona nie chce lulu
Cytat:
Fakt, teraz jestem mądrzejsza, a wówczas chyba trochę spanikowałam. Cytat:
weź normalnie kwasek cytrynowy, nalej pełno wody, daj opakowanie kwasku, ugotuj, wylej, znów ugotuj samą wodę i już Cytat:
jutro odpada, ale piątek? sobota?
|
|||
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to i tak jest najlepsze- wyciąg z fiuta oraz antyprykator http://www.youtube.com/watch?v=JAvDM9bbKIE |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

kiedy wyniki?
spalismy na litere H, my dwa dryblasy w pionie (powiedzmy
) a Kuba posrodku w poziomie 

do pracy bo bida z nedza w tym temacie u mnie
) i do tego ciepłego mm z kaszką wsypujesz kaszkę manna?? mimo, iż na opakowaniu pisze gotować x min?