Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 09:55   #4621
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
najwazniejsze zze juz po kiedy wyniki?
a propo wynikow - chyba Nancy dawno nie bylo???
u mnie jakos dlugo, w kazdym razie zdecydowanie dluzej niz przed porodem
5 wloskow kuby spalismy na litere H, my dwa dryblasy w pionie (powiedzmy ) a Kuba posrodku w poziomie
wyniki w piątek, ale wizyta w poniedziałek, o ile się tam dodzwonię

Nancy się uropuje
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:00   #4622
pstryczek84
Zakorzenienie

mlody sie obudzi i spylamy do miasta na ciuchowe zakupy for mi do pracy bo bida z nedza w tym temacie u mnie

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
sypne Ci jeszcze pytaniem Uwaga, jak robisz kaszkę manną to wsypujesz ją do mm, w której jest inna kaszka (nic nie gotujesz?mm się nie gotuje tylko rozdrabnia w ciepłej wodzie) i do tego ciepłego mm z kaszką wsypujesz kaszkę manna?? mimo, iż na opakowaniu pisze gotować x min?

nie ma to jak inteligentnie zadawać pytania, ale ma nadzieje, ze zrozumiałaś
powiedzmy ze zrozumialam
uzywam takiej

https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...cyjny-posilek/
nie wymaga gotowania (przedostatni zielony ptaszek )
robie bebiko, do tego dodaje lyzeczke tej kaszki i gotowe
o to chodzilo?

wrrrrrrrr, wyczaszkowalo :/ uzywam mannej z bobo.vity -tradycyjny posilek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:05   #4623
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
mlody sie obudzi i spylamy do miasta na ciuchowe zakupy for mi do pracy bo bida z nedza w tym temacie u mnie

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

powiedzmy ze zrozumialam
uzywam takiej

https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produkty/kaszki/mleczna-kaszka-manna-tradycyjny-posilek/
nie wymaga gotowania (przedostatni zielony ptaszek )
robie bebiko, do tego dodaje lyzeczke tej kaszki i gotowe
o to chodzilo?

wrrrrrrrr, wyczaszkowalo :/ uzywam mannej z bobo.vity -tradycyjny posilek
o ja idiotka
stałam x czasu przed kaszami mannymi w tesco, na wszystkich pisało żeby gotować, oczywiście nie wpadłam żeby szukać na dzieciowych, i codziennie odkąd kupiłam zbierałam się żeby ugotować i zacząć podawać itak minął tydz
dzieki Ci dobra kobieto
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:22   #4624
s i l v e r
Zakorzenienie

Właśnie skończyłam ćwiczyć i UMIERAM
miałam długą przerwę w ćwiczeniach, ale muszę się wsiąść za siebie.

Tż w pracy, ale od jutra do niedzieli ma wolne

Daria drzemie a ja idę jej obiadek zrobić.

A potem zobaczę co od wczoraj naskrobałyście.
Stary 2013-08-14, 10:27   #4625
hje
Zakorzenienie

Czytam Was cały czas i jestem na bieżąco, ale w ogóle nie mam weny na pisanie...
Jestem w patowej sytuacji, jeśli chodzi o wyprowadzkę z domu, żadne wyjście nie jest dobre. I tak tu siedzę.

Pogoda super, wczoraj padało z przerwami cały dzień, więc dzisiaj przyjemne 20 stopni i słońce się pokazuje. Dziecię mi z puzzli już złazi, więc damy papu, ubierzemy się i idziemy na długi spacer.

A co do drzemek - Pola też ma raczej dwie w ciągu dnia, oczywiście czasem śpi i po 4 razy, czasem w ogóle. Ale już nie ma co liczyć na przestawienie w większą ilość, bo wiadomo, że coraz starsze to, zazwyczaj, coraz krócej śpi. Moja kuzynka, teraz 3-letnia, nie śpi w ogóle w dzień chyba od 2 lat. Jak miała roczek to ciotka już mówiła, że jej nie chce drzemać.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-08-14 o 10:28
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:29   #4626
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
o ja idiotka
stałam x czasu przed kaszami mannymi w tesco, na wszystkich pisało żeby gotować, oczywiście nie wpadłam żeby szukać na dzieciowych, i codziennie odkąd kupiłam zbierałam się żeby ugotować i zacząć podawać itak minął tydz
dzieki Ci dobra kobieto

spoko, kazdemu moze sie zdarzyc

tylko tak sie kiedys zastanawialam bo ta kaszka ktora mam jest mleczna, czyli wystarczy dodac wody i włala! a ja robie mm i dosypuje do tego mannej. czyli niejako mieszam ze soba dwa rodzaje mm (???)
ale tej mannej dadoaje plaska mala lyzeczke wiec chyba nic zlego nie robie
dziec mi w kazdym razie sie nie skarzyl wiec chyba jest ok

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:47   #4627
hope01
Zakorzenienie

ja wpadłam dziewczyny w jakiś taki... marazm?

nic mi się nie chce, nie moge patrzeć na siebie w lustrze, a nawet kilkudziesięciu brzuszków nie chce mi się zrobić. Dziś to bym najchętniej cały dzień przespała. Nie wiem czy to pogoda czy co.

Sylwietta, my z kolei chcieliśmy to co z miesiąca na miesiąc zostanie wyciągać i do skarbony wkładać, i co z tego jak z miesiąca na miesiąc coś trzeba non stop wyłożyć

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:48   #4628
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,
nadrobiłam wsio i jakoś mi weny brak i ogólnie jakaś przybita jestem ostatnio.

Julci na policzku zrobił się czerwony placek i nie wiem co to za gówno się przypałętało ciągle mam pod górke.
Boje sie, ze to jakies azs. mam nadzieje, że to uczulenie na cos i zejdzie ładnie. dzisiaj nie daje jej nic poza mlekiem, żeby wyeliminować co to mogło byc. No oczywiście pićku dostanie

Mała jak siedzi to zaczyna się puszczać w sensie, że sie nie podpiera i tak posiedzi chwile i za moment łubudu na podłogę głowką uderze, bo leci do tyłu nie umie równowagi utrzymać dzisiaj już dwa razy się uderzyła, że aż podłoga zadudniła tak płakała, że hej. Coś te puzzle słabo amortyzują
A teraz zasnęła jakaś smutna....

dzisiaj mija nam z TŻ 9 lat bycia razem, kiedy to zleciało..

fewciu, kciuki za Blanke
i współczuję nocek wszystkim mamusiom, które się żaliły. U nas też średnio, obudziła się po 2. Tż ją ululał i wstała o 6 na butle, ale poszła dalej w kime i spała do 7:30.

miłego dnia. u nas piździawka!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:59   #4629
hope01
Zakorzenienie

elllmi byłaś na tych nowych basenach? no i jak warunki, płatności?

my się planujemy jeszcze może do czarnej owcy gibnąć na basen i spa jak będzie kasa. 40 zł za 2 h i korzysta się podobno ze wszystkiego i może rodzinne bilety zrobią

Stary 2013-08-14, 10:59   #4630
marsi11
Zakorzenienie

hello laski
zaczynam wpadać w lekką panikę przed wyjazdem, niby jeszcze 1,5 tygodnia a ja już mam nerwy, co zabrać jak się ogarnę irp tym bardziej,że mamy to wesele poza Wro i po powrocie następnego dnia już robimy wrotki na wakacje
Cytat:
Marsi a mogłabyś rozpisać, co i w jakich ilościach je Leo? np. kaszki na wodzie, czy na mleku, na ile ml?? Moja po każdej kaszce/obiadku dojada cycem, a rozumiem, że Twojemu ilości, które podajesz juz wystarczają za cały posiłek?
.
proszę bardzo:
rano- cycuś
9-śniadanko- ostatnio urozmaicamy: zazwyczaj gotowce typu jogurt z musli z hipp lub BD albo kaszka , zjada mniej niż duży słoiczek
12-13 zupka- zjada tak 80-120 ml, tyle pokazuje miarka w kubeczku
14-16 jestem już w domu więc cycuś albo i nie
16.30 podwieczorek, zazwyczaj wcina całego banana albo całe jabłko i dobija chrupkam na spacerze
19 kaszka z 210 ml wody i dobija cyckiem, nie wiem gdzie on to mieści bo po 3 h godzinach budzi się i ciągnie tak z dobre 5 min

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
- Marsi, ja małemu kupuje bobovite, uwielbia- z tym, ze ja daje kaszke rano i wieczorem i mam minimum 3 rodzaje, zeby mu na kazdy raz inną dawac bo inaczej nie chce jesc non stop to samo to i schabowy by zbrzydł
no racja, nie dziwię się,że mały przestal jesc Holle

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Obraziłam się na tż on ma ostatnio dziwny zwyczaj robienia wszystkiego w kiblu. siedzi mi tam z fajka i czyta gazety, a dzisiaj naprawiał tam radio samochodowe! Chyba mu tam niezbyt wygodnie? Nie wiem, nie może tego robić w jednym pomieszczeniu ze mną żebym miała przynajmniej do kogo gębę otworzyć? A nie zamykać się tam na 1.5h. Dziwne to...
*
padłam

Nafiqa super,że wakacje się udały a gdzie byliście dokładnie? podobała Ci się Bułgaria? bo dla mnie to tam było delikatnie mowiąc specyficznie- tyle,że morze fajne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:03   #4631
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
witam się po małej nieobecności. Jakoś nie mam ostatnio weny do pisania i czasu też jakoś mało, a jeszcze wzięłam się za czytanie książki.

W weekend byliśmy u teściów, nerwów było jak zwykle co nie miara, a w sumie jechaliśmy na darmo, czujecie to? Jechaliśmy 130 km żeby dowiedzieć się ze jednak t. sam nie da rady zrobić tej najważniejszej rzeczy w aucie. Zrobili co mieli zrobić i tak jak o 2 w nocy dojechaliśmy tak o 15 już nas tam nie było. Więcej się tam nie wybieram - amen

A w ogóle to t. mnie już nie lubi bo mu za bardzo pyskuję musiałam trochę mu nagadać bo ciśnienie mi skacze jak słyszę że jestem kobietą wiec moim obowiązkiem jest wszystko a żona ma pomagać mężowi no jasne, on nic robił nie będzie bo urodził się facetem a ja wkoło niego ze ścierą i obiadkiem o, niedoczekanie. A t. taki właśnie jest, ma się za niewiadomo kogo, rany jak on mnie drażni!

Obraziłam się na tż on ma ostatnio dziwny zwyczaj robienia wszystkiego w kiblu. siedzi mi tam z fajka i czyta gazety, a dzisiaj naprawiał tam radio samochodowe! Chyba mu tam niezbyt wygodnie? Nie wiem, nie może tego robić w jednym pomieszczeniu ze mną żebym miała przynajmniej do kogo gębę otworzyć? A nie zamykać się tam na 1.5h. Dziwne to...

Silver witaj z powrotem widziałam że pytałaś o mnie, jestem, nawet na bieżąco
Nawijko Ty również witaj mam nadzieje ze obie się wywczasowałyście!

Blogerko udanych wakacji życzę a co do tż to rozumiem, też nie lubię jak ktoś mnie traktuje jak kwokę a nawet zdarza się oburzenie, że zostawiłam dziecko z ojcem na godzinę, jak mogłam.

Pstryniu pytałaś o YT - zaktualizuj sobie flash playera

Fewciu współczuję delegacji oby szybko minęło! Straszne są te wyjazdy.

Coś więcej nie pamietam, odezwę sie jutro, Dobranoc
ręce opadają :/

a tż - wybacz, ale mój tylko czyta

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
sylwietta dziekuje za zaproszenie. Pozostalym dziewczynom rowniez
hope to Was zalatwili z samochodem na cacy.
Ty chyba pisalas, ze masz problem ze zmiana pieluszek. Jak sobie radzisz? Yae tez jest wiercipieta i zmiana nie nalezy do najlatwiejszych.

Dzis moze wpadna znajomi z coreczka dokladnie rok starsza od Yae. Jej mama znow jest w ciazy i bedzie ponownie lutowa mama. Kiedy tz sie dowiedzial o nich, to stwierdzil, ze chcialby z naszym drugim trafic na luty 2015. Czemu nie :-D

ja mam problem :/ bo po kąpieli ubieram młodą na pralce, a ona się wygina w tył i nic tylko do kontaktu chce palce pchać! niby osłonięty, ale za kabel łapie :/ i chyba na podłodze będę... ale mało miejsca mam.

A miałam pytać, wśród Japończyków są też patologie takie jak u nas? bo jakoś nigdy o oczy/uszy mi się nie obiło?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Fewciu, Blanka znow kiepsko spi?

U nas przeblyski unormowania. W Bulgarii Kuba mial noc z jedna pobudka o 4, a o 7:30 wstal. Gdyby tak bylo codziennie... Ideal
Zwykle jednak budzi sie 2-3 razy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

dojechaliście spokojnie?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię że tak podróżujecie sobie i to tak daleko...ja mam stracha przed dzisiejszą droga...top co prawda Mazury a nie Bułgaria...ale ok 4 godzin jazdy..jeszcze zakupy w Ełku... Jakoś mam stracha...i czy wszytsko wzielam...

no co ty, nawet jak czegoś nie wzięłaś to dokupisz

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Fewciu, tragedia kolejna nocka, od 1 do 2.30 czas wyjety z zyciorysu, ba, nawet dluzej bo po tym czasie mlody z 10 x sie jeszcze budzil. Nie wiem, dobija mnie to i nie wiem co z tym zrobic, nie wiem, czym jest to spowodowane, tym bardziej, ze zasnal o 19.40, pierwsze jedzonko 22.30, potem o 1 (czyli jak na niego mega super). A potem sie zaczal armagedon. No ludzie, jak dziecko, ktore nie spalo ponad 5godz przed pojsciem spac na noc ma sile raczkowac i siadac na lozku o 2 w nocy???

Dzisiaj chyba na szczepienie sie przejdziemy i sie zapytam, no bo przeciez mlody ma kurcze ponad 7 miesiecy a dalej sie mecze z nim okrutnie

a ja bym się nie dziwiła młody opanował nowe umiejętności, szkoda mu czasu na sen
norma przecież pisałam kiedyś, żebyście nie zdziwiły się, jak dziecko będzie siadać i w tej pozycji zasypiać

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dolaczam sie do niewyspanych chociaz u nas dziś w miare dobrze bylo.. do 12, pobudki co godzine, a potem czescej ale ja juz sie z tym pogodzilam

Szajka, wklejalas do klubu link do laboratorium w wwie, korzystalas? Polecasz? Bo zbieram material dowodowy i zastanawiam sie czy tam nie zawieźć.
ja nie, ale koleżanka która sama analityczką jest owszem, no i jak rozgryzałam kwestię robaków u Agatki to szukałam opinii różnych, felix ma najlepszą

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej

Dołączam do grona niewyspanych mamusiek Nocka kiepska, mała popłakiwała, od 23:30 urządziła sobie przerwę w spaniu.

Neti gratuluję 3 kupy

Nawijko super, że wakacje udane

My wydaliśmy w tym tygodniu na naprawę auta 1700 zł, więc rozumiem doskonale Twoje wku*wienie, bo czuję dokładnie to samo

Właśnie Szaja jak Wasza meganka się sprawuje?
a ok na razie, a co?

------------------
Uwaga nowe zabawki mam - kupiony wczoraj aparacik za 22zł - bardzo ładne dźwięki, nie za głośny, zgrabny, polecam:

http://www.kolysanka.com.pl/pl/p/Apa...ILY-PLAY-/1070

i macałam piramidkę też tej firmy Smily Play - BARDZO ładna, dobrze wykonana, dźwięki ładne, kupię:

http://swiat-zabawek24.pl/piramidka-...mily-play.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:08   #4632
Ewik86
Zakorzenienie

Szaja tak pytam, bo meganki ponoć są dość awaryjne i my właśnie mieliśmy już dwie przypadłości z tych, które często występują - czyli raz nam cewka padła, a teraz koło zmiennych faz rozrządu czy jakoś tak i to właśnie kosztowało 1700 zł I się zastanawiałam jak u Was megi się sprawuje

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:14   #4633
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Dobra dziewczynki..my już zapakowani...jedziemy...o dezwę się pewnie po powrocie..chyba że dorwę gdzieś wifi... Buziaki!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:17   #4634
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Marsi, Oliwka nie lubi kaszek BD. Jedynie waniliowa w miarę jej wchodzi, ale herbatnikowa (pyyyyszna ) niezbyt jej smakuje, a bananowa to już w ogóle - fuj dla niej jest. Bobovitę wielbi za to całym sercem.
U nas z tą kaszką herbatnikową tak samo. Wogóle jej nie chciała. Pluła masakrycznie.

I też bobovitę wielbi

Cytat:

dziwne to dziwne.... są przecież wygodniejsze miejsca :P

Cytat:
Podziwiam Cię że tak podróżujecie sobie i to tak daleko...ja mam stracha przed dzisiejszą droga...top co prawda Mazury a nie Bułgaria...ale ok 4 godzin jazdy..jeszcze zakupy w Ełku... Jakoś mam stracha...i czy wszytsko wzielam...

Jak ja KOCHAM Ełk!!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile u Was trwała pierwsza po porodzie @???
9 dni!
I bardzo obficie

Na szczęście już się unormowało

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

dzisiaj mija nam z TŻ 9 lat bycia razem, kiedy to zleciało..
Gratulacje!

Bokeh, super sukienka Przepięknie wyglądałaś!!

Lady, Fewcia, Badzia, ezzo, hope, evel, ewik bardzo Wam współczuję nieprzespanych nocek

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-14 o 11:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:18   #4635
marsi11
Zakorzenienie

neti- uważajcie na siebie

Cala- no to grarulacje za rocznice- tyle lat, pięknie
Stary 2013-08-14, 11:20   #4636
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Dobra dziewczynki..my już zapakowani...jedziemy...o dezwę się pewnie po powrocie..chyba że dorwę gdzieś wifi... Buziaki!

Życzę udanej podróży
Stary 2013-08-14, 11:24   #4637
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

A co do drzemek - Pola też ma raczej dwie w ciągu dnia, oczywiście czasem śpi i po 4 razy, czasem w ogóle. Ale już nie ma co liczyć na przestawienie w większą ilość, bo wiadomo, że coraz starsze to, zazwyczaj, coraz krócej śpi. Moja kuzynka, teraz 3-letnia, nie śpi w ogóle w dzień chyba od 2 lat. Jak miała roczek to ciotka już mówiła, że jej nie chce drzemać.
Agu przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a potem niestety w przedszkolu musiała :/ teraz już nie będą spać, uff.

Cytat:

spoko, kazdemu moze sie zdarzyc

tylko tak sie kiedys zastanawialam bo ta kaszka ktora mam jest mleczna, czyli wystarczy dodac wody i włala! a ja robie mm i dosypuje do tego mannej. czyli niejako mieszam ze soba dwa rodzaje mm (???)
ale tej mannej dadoaje plaska mala lyzeczke wiec chyba nic zlego nie robie
dziec mi w kazdym razie sie nie skarzyl wiec chyba jest ok

luz

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

proszę bardzo:
rano- cycuś
9-śniadanko- ostatnio urozmaicamy: zazwyczaj gotowce typu jogurt z musli z hipp lub BD albo kaszka , zjada mniej niż duży słoiczek
12-13 zupka- zjada tak 80-120 ml, tyle pokazuje miarka w kubeczku
14-16 jestem już w domu więc cycuś albo i nie
16.30 podwieczorek, zazwyczaj wcina całego banana albo całe jabłko i dobija chrupkam na spacerze
19 kaszka z 210 ml wody i dobija cyckiem, nie wiem gdzie on to mieści bo po 3 h godzinach budzi się i ciągnie tak z dobre 5 min

ja to jednak głupia matka jestem :/

U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:24   #4638
hope01
Zakorzenienie

cała gratuluję

neti uważajta na siebie miłego!

Stary 2013-08-14, 11:26   #4639
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]Agu przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a potem niestety w przedszkolu musiała :/ teraz już nie będą spać, uff.

[/QUOTE]

Czemu niestety?
Stary 2013-08-14, 11:28   #4640
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny
myśleliśmy, że może na weekend skoczymy nad morze w związku z tym, ale niestety jak obliczyliśmy koszty to nic z tego, długi trzeba pospłacać...

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793....html#BoxLSTxt

Stary 2013-08-14, 11:28   #4641
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258439]

ja to jednak głupia matka jestem :/

U nas identycznie a ja się ciągle martwię, że ona głodna, mało tego mam problem, bo prawa pierś ma nadprodukcję a lewa nieprodukcję :/ w efekcie prawa gigant, lewa ucho spaniela :/[/QUOTE]

to u mnie z piersią na odwrót- lewa nadprodukcja a prawa naleśnik

ii tak sobie myślę,że skoro dość dużo zjada stałych posiłków to co ja denerwuje,że piersi nie chce- gdyby był głodny to by chciał
dlatego już wyżej pisałąm,że moje karmenie to sinusoida
czasem wychodzi,że karmię go głównie w nocy a w dzien maksymalnie dwa razy i to bardziej picie niż jedzenie

Szaja- a właśnie miałam Ciebie już dawno pytać (chyba,że pytałam w innym wątku) powiedz mi co się stało, albo jak zmieniło się Twoje podejście do kwestii karmienia naturalnego- bo Agu nie karmiłaś a Dorkę karmisz i bardzo sobie przytym chwalisz kp??????? skąd taka rożnica w podejściu?
Stary 2013-08-14, 11:29   #4642
Debrah
Zakorzenienie

Zaraz Was nadrobię tylko muszę Was o coś spytać bo zonka mam
Zepsuł mi się czajnik elektryczny więc zakupiliśmy nowy. Szału nie ma, no taki za 80parę zł, myślę że już niezły, estetycznie fajny.
Tylko, że - zawsze przed użyciem z nowym czajnikiem robiłam tak, że po prostu gotowałam wodę, wylewałam ją - po czym gotowaliśmy już normalnie, na kawę itepe.

I tak było w instrukcjach.
No a teraz ja się od dwóch dni zastanawiałam czemu mi nie smakuje kawa i jakaś jest dziwna , aż wreszcie zrobiłam sobie herbatę - to samo. Zaczęłam myśleć, że coś z wodą - ale ugotowałam dla sprawdzenia wodę w garnku - i zonk : kawa jest normalna! A zatem winowajcą jest czajnik. O co chodzi, co teraz? Woda ma jakiś posmak taki, no nie wiem?

Jak wy "przygotowujecie do użycia" czajnik elektryczny? :/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:30   #4643
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny
myśleliśmy, że może na weekend skoczymy nad morze w związku z tym, ale niestety jak obliczyliśmy koszty to nic z tego, długi trzeba pospłacać...

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,793....html#BoxLSTxt

a nie możecie sobie gdzieś bliżej skoczyć? góry albo gdzieś jeziorko niedaleko? koszty o wiele mniejsze- nad morzem drozyzna jak diabli

a co do linku- to się nie zgadzam
głupie kobiety to we włoszech propagują w reklamach
poza tym to przekłamane robić portret psychologiczny na bazie żródeł reklamy, z czego 50% tych reklam nie jest polskich

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-08-14 o 11:32
Stary 2013-08-14, 11:32   #4644
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ja normalnie gotowałam wodę, po czym ją wylałam.
Zawsze było ok.
Stary 2013-08-14, 11:33   #4645
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42258035]ręce opadają :/

a tż - wybacz, ale mój tylko czyta

ja mam problem :/ bo po kąpieli ubieram młodą na pralce, a ona się wygina w tył i nic tylko do kontaktu chce palce pchać! niby osłonięty, ale za kabel łapie :/ i chyba na podłodze będę... ale mało miejsca mam.

A miałam pytać, wśród Japończyków są też patologie takie jak u nas? bo jakoś nigdy o oczy/uszy mi się nie obiło?

dojechaliście spokojnie?

no co ty, nawet jak czegoś nie wzięłaś to dokupisz

a ja bym się nie dziwiła młody opanował nowe umiejętności, szkoda mu czasu na sen
norma przecież pisałam kiedyś, żebyście nie zdziwiły się, jak dziecko będzie siadać i w tej pozycji zasypiać

ja nie, ale koleżanka która sama analityczką jest owszem, no i jak rozgryzałam kwestię robaków u Agatki to szukałam opinii różnych, felix ma najlepszą

a ok na razie, a co?

------------------
Uwaga nowe zabawki mam - kupiony wczoraj aparacik za 22zł - bardzo ładne dźwięki, nie za głośny, zgrabny, polecam:

http://www.kolysanka.com.pl/pl/p/Apa...ILY-PLAY-/1070

i macałam piramidkę też tej firmy Smily Play - BARDZO ładna, dobrze wykonana, dźwięki ładne, kupię:

http://swiat-zabawek24.pl/piramidka-...mily-play.html[/QUOTE]

Jasne, ze sa patologie. Jednak sa bardziej dyskretni.

Byli znajomi. Yae pobawila sie ze "starsza siostra". Milo bylo.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:37   #4646
s i l v e r
Zakorzenienie

Wczoraj pytałam ale żadna nie odpisała więc pytam ponownie

Dziewczyny ze śląska, powtórka ze spotkania?? Park? Chorzów?
Stary 2013-08-14, 11:38   #4647
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie możecie sobie gdzieś bliżej skoczyć? góry albo gdzieś jeziorko niedaleko? koszty o wiele mniejsze- nad morzem drozyzna jak diabli

a co do linku- to się nie zgadzam
głupie kobiety to we włoszech propagują w reklamach
poza tym to przekłamane robić portret psychologiczny na bazie żródeł reklamy, z czego 50% tych reklam nie jest polskich
no właśnie, ciekawe na podstawie jakich reklam POLSKICH powstał ten artykuł.
Gesslerowej i jej obolałej wątroby? czy łebskich lasek z siłowni,z których jedna nie zaoszczędziła a wydała

Stary 2013-08-14, 11:43   #4648
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej

Idę gary myć po śniadaniu i jakiś obiadek małemu upichcić i będę nadrabiać

Cała-wszystkiego naj naj
Ładna rocznica.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:44   #4649
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Czemu niestety?
a bo jak ona już od lipca zeszłego roku nie spała w dzień, a potem nagle musiała, to na noc szla spać o 22 :/ i wieczorne awantury bo ona nie chce lulu

Cytat:
to u mnie z piersią na odwrót- lewa nadprodukcja a prawa naleśnik

ii tak sobie myślę,że skoro dość dużo zjada stałych posiłków to co ja denerwuje,że piersi nie chce- gdyby był głodny to by chciał
dlatego już wyżej pisałąm,że moje karmenie to sinusoida
czasem wychodzi,że karmię go głównie w nocy a w dzien maksymalnie dwa razy i to bardziej picie niż jedzenie

Szaja- a właśnie miałam Ciebie już dawno pytać (chyba,że pytałam w innym wątku) powiedz mi co się stało, albo jak zmieniło się Twoje podejście do kwestii karmienia naturalnego- bo Agu nie karmiłaś a Dorkę karmisz i bardzo sobie przytym chwalisz kp??????? skąd taka rożnica w podejściu?
ale ja Agu nie karmiłam, tzn. tylko 5 tygodni, bo w ciągu 3 dni dostała takiej skazy że szok - wymioty, ropne wysięki na buzi, koszmar, płacz 2h po jedzeniu nawet :/ na szybko alergologa i dermatologa szukałam. Na pepti była, potem na nutra.

Fakt, teraz jestem mądrzejsza, a wówczas chyba trochę spanikowałam.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię tylko muszę Was o coś spytać bo zonka mam
Zepsuł mi się czajnik elektryczny więc zakupiliśmy nowy. Szału nie ma, no taki za 80parę zł, myślę że już niezły, estetycznie fajny.
Tylko, że - zawsze przed użyciem z nowym czajnikiem robiłam tak, że po prostu gotowałam wodę, wylewałam ją - po czym gotowaliśmy już normalnie, na kawę itepe.

I tak było w instrukcjach.
No a teraz ja się od dwóch dni zastanawiałam czemu mi nie smakuje kawa i jakaś jest dziwna , aż wreszcie zrobiłam sobie herbatę - to samo. Zaczęłam myśleć, że coś z wodą - ale ugotowałam dla sprawdzenia wodę w garnku - i zonk : kawa jest normalna! A zatem winowajcą jest czajnik. O co chodzi, co teraz? Woda ma jakiś posmak taki, no nie wiem?

weź normalnie kwasek cytrynowy, nalej pełno wody, daj opakowanie kwasku, ugotuj, wylej, znów ugotuj samą wodę i już

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Wczoraj pytałam ale żadna nie odpisała więc pytam ponownie

Dziewczyny ze śląska, powtórka ze spotkania?? Park? Chorzów?
pewnie jutro odpada, ale piątek? sobota?
Stary 2013-08-14, 11:44   #4650
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, ciekawe na podstawie jakich reklam POLSKICH powstał ten artykuł.
Gesslerowej i jej obolałej wątroby? czy łebskich lasek z siłowni,z których jedna nie zaoszczędziła a wydała
albo ta co ma grzybice pochwy

ale to i tak jest najlepsze- wyciąg z fiuta oraz antyprykator
http://www.youtube.com/watch?v=JAvDM9bbKIE
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości