Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 09:00   #1501
kala__20
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłabym tak, że uważnie obserwowałabym małą jak je. Jakbym zauważyła, że przysypia i nie mogę jej obudzić to wyciągam pierś z buzi -zanim zaśnie. Tak żeby jeszcze była w miarę kontaktująca jak odkładam do łóżeczka. Jak będzie głodna to się obudzi i da znać. Choć generalnie lepiej - zwłaszcza w ciągu dnia, żeby po jedzeniu była aktywność niż spanie. Lepsze nawyki na przyszłość Staraj się w ciągu dnia dawać jej jedzonko po obudzeniu lub w takiej porze, gdzie podejrzewasz, że nie będzie będzie śpiąca jak ją nakarmisz.
Wiesz teraz to już chyba po frytkach, bo w dzień mi nie zasypia przy piersi, tylko na noc i w nocy się budzi pociumkac, żeby dalej spać... Szkoda, że tak nie robiłam jak była całkiem malutka, a tak to się jednak przyzwyczaiła do zasypiania przy piersi. W dzień też trzeba jej pomagać zasnąć. Albo noszeniem przy muzyce, albo bujaniem

a kiedy najlepiej odkładać dziecko do łóżeczka na spanie? Bo w języku niemowląt było, że po którymś tam ziewnięciu, nie pamiętam już dokładnie. Albo jak trze oczy. A moja to ziewa i pociera oczy już godzinę po wstaniu. A za chiny nie uśnie nawet jak ją bujać czy dać cyca.

Chciałabym ją nauczyć tego zasypiania też ze względu na to, że po roku chcę odstawić od piersi, więc lepiej chyba żeby już wtedy umiała sama zasypiać.

Dzisiaj masakra w nocy była. Młoda zasnęła przy cycu o 20.30 i przed 24 się obudziła i jej się na spanie nie miało Gadała po swojemu, zaczęła się kulać po łóżku. Cyca brała, na 5 minut jakby zasypiała i znowu się budziła i tak w kółko. W sumie nie wiedziałam co zrobić, bo jeszcze nie miałam takiej sytuacji...mówię do męża żeby ją zostawić w spokoju, nie gadać do niej, zobaczymy co zrobi. To nam się tak rozpłakała, że aż się trzęsła cała. Tak przeraźliwie. Na rękach się uspokajała, ale nie wiedziałam czy ją nosić czy nie. Myślałam, że ją coś boli, może zęby...Po 2 godzinach dałam przeciwbólowy i po chwili na brzuchu zasnęła, jak ją mąż klepał po pupci. 4 godziny chyba tak spała bez budzenia się na cyca. I w końcu nie wiem co to było bo zębów jakoś nie widzę
Stary 2013-08-14, 09:30   #1502
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
Melduję ,że nie będzie mnie prawdopodobnie do konca tygodnia
Mozecie tęsknić
Już tęsknię

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
na pewno będę rozmawiać, ale wybaczcie - nie na temat aparatów fotograficznych
Rodzinnie polecamy Panasoniki Lumixy, ewentualnie Sony CyberShoty.
To odnośnie papużek-szybkostrzałów.

Lece spokojnej nocy
Ja mam Lumixa szybkostrzała i jestem zadowolona, choć i tak najczęściej zdjęcia robię telefonem, bo mam pod ręką

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Wiesz teraz to już chyba po frytkach, bo w dzień mi nie zasypia przy piersi, tylko na noc i w nocy się budzi pociumkac, żeby dalej spać... Szkoda, że tak nie robiłam jak była całkiem malutka, a tak to się jednak przyzwyczaiła do zasypiania przy piersi. W dzień też trzeba jej pomagać zasnąć. Albo noszeniem przy muzyce, albo bujaniem
Nigdy nie jest za późno, żeby spróbować, co najwyżej trzeba włożyć więcej pracy.
Moja często wierci się z kilkanaście minut zanim uśnie. My dorośli też przecież zwykle nie zasypiamy od razu po przyłożeniu głowy do poduszki tylko często musimy poprzewalać się z boku na bok. A jak ktoś by nam zaczął gadać i zabawiać to raczej nie pomogłoby nam to w zasypianiu. Chyba, że byłoby to coś uspokajającego - czytanie spokojnym głosem jakiejś bajki itd.
Czasem są sytuacje, że nie może sobie poradzić z zaśnięciem, ale to ja już rozróżniam. Przytulam ją do momentu uspokojenia i odkładam do łóżeczka. Zwykle jest takie westchnięcie i to jest dla mnie sygnał, że już mogę ją odłożyć.

Cytat:

a kiedy najlepiej odkładać dziecko do łóżeczka na spanie? Bo w języku niemowląt było, że po którymś tam ziewnięciu, nie pamiętam już dokładnie. Albo jak trze oczy. A moja to ziewa i pociera oczy już godzinę po wstaniu. A za chiny nie uśnie nawet jak ją bujać czy dać cyca.
Ja już tak tego dokładnie nie pamiętam. Generalnie obecnie to u mnie najbardziej sprawdza się to, że jak np. raczkuje czy wstaje to zaczyna potykać, gdzie w normalnych warunkach świetnie daje sobie radę. Innym sygnałem to jest takie marudzenie gdzie nie wiadomo o co chodzi. Ale to już mniej więcej godzinowo widzę, że może być śpiąca. Ale też oczywiście są wyjątki od reguły i wtedy lecę metodą prób i błędów a czasem i tak okazuje się, że wszystko jest na nie

Musisz poobserwować młodą jak zachowuje się przed spaniem. U mojej ziewanie też nie zawsze się sprawdza, ale w sumie mnie też nie zawsze chce się spać jak sobie ziewnę. Ale jak widzę to wkładam to łóżeczka i sprawdzam.

Cytat:

Dzisiaj masakra w nocy była. Młoda zasnęła przy cycu o 20.30 i przed 24 się obudziła i jej się na spanie nie miało Gadała po swojemu, zaczęła się kulać po łóżku. Cyca brała, na 5 minut jakby zasypiała i znowu się budziła i tak w kółko. W sumie nie wiedziałam co zrobić, bo jeszcze nie miałam takiej sytuacji...mówię do męża żeby ją zostawić w spokoju, nie gadać do niej, zobaczymy co zrobi. To nam się tak rozpłakała, że aż się trzęsła cała. Tak przeraźliwie. Na rękach się uspokajała, ale nie wiedziałam czy ją nosić czy nie. Myślałam, że ją coś boli, może zęby...Po 2 godzinach dałam przeciwbólowy i po chwili na brzuchu zasnęła, jak ją mąż klepał po pupci. 4 godziny chyba tak spała bez budzenia się na cyca. I w końcu nie wiem co to było bo zębów jakoś nie widzę
Podobno zęby mogą boleć na długo zanim wyjdą. Gdzieś czytałam, że nawet z miesiąc wcześniej. A mierzyłaś jej temperaturę?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:36   #1503
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Kolejna noc bez cycka Hmm chyba odstawiłam dziecko od piersi A jutro imieniny u cioci... Obstawiam, że jeden, góra dwa drinki i zgon
Dzisiaj już lepiej niż wczoraj, chyba Tymek zapomina już o cycku
Stary 2013-08-14, 09:41   #1504
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
teściowa pojechała na zakupy to ja mogłam wstawic bółkę bo ostatnio powiedziała żebym nic nie piekła. malutka też jeszcze śpi< Dari dziś nie ma więc mam chwilke dla was
masakra jakas. Jak to masz nie piec, a jaki powód podała? to jest cho0re ze musisz sie czaic na jej wyjsciwe zeby cos zrobic. A potem co, wywietrzysz kuchnie a bułke schowasz do szafki, zeby nie widziała?
Dziewczyno, albo stamtad spierdzielaj, albo sie zacznij stawiac, bo na dłuższa mete tak nie pociągniesz długo!

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Podobno zęby mogą boleć na długo zanim wyjdą. Gdzieś czytałam, że nawet z miesiąc wcześniej. A mierzyłaś jej temperaturę?
Ulak miesiąc wcześniej gorączkował, przez 2 dni miała 39st.

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:01   #1505
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Mozecie tęsknić

weszlam na wagę i okazalo się ze przytyłam prawie 3 kilo!!
Tęsknimy!

Nie martw się, 3 kilo to taka większa kupa
A swoją drogą ja wlazłam na wagę zobaczyć ile dowaliłam przez urlop a tu tyle samo co wcześniej, jednak za mało gofrów zeżarłam

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Przed nami druga noc ukracania nocnych karmien, dla wszystkich starajacych sie.. niech moc bedzie z nami
U nas też druga noc albo trzecia, mniejsza o to i hasło naczelne MASAKRA
Przed zaśnięciem histeria. Ryk nieprzeciętny po prostu. W końcu usnęła o 21:30 i spała do północy. Chciałam ją oszukać wodą - nie dało się, smoczkiem - nie dało się. Więc grany był cycuś i z powrotem do łóżeczka. Spała do 1:45 i znowu pobudka i znowu chciałam ją oszukać i znowu się nie dało, do tego stopnia, że tym razem była histeria, ryk, wrzask i kto tam co jeszcze jest sobie w stanie wyobrazić. Więc znowu cycek, odłożenie do łóżeczka i spałą do 5:30. O tej porze byłam tak wykończona i wzięłam ją do siebie, wywaliłam wentyla i spałyśmy razem do 8:15. Wykończy mnie to dziecko

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.
teściowa pojechała na zakupy to ja mogłam wstawic bółkę bo ostatnio powiedziała żebym nic nie piekła. malutka też jeszcze śpi< Dari dziś nie ma więc mam chwilke dla was

Cytat:
masakra jakas. Jak to masz nie piec, a jaki powód podała? to jest cho0re ze musisz sie czaic na jej wyjsciwe zeby cos zrobic. A potem co, wywietrzysz kuchnie a bułke schowasz do szafki, zeby nie widziała?
Dziewczyno, albo stamtad spierdzielaj, albo sie zacznij stawiac, bo na dłuższa mete tak nie pociągniesz długo!
Z ust mię to wszystko wyjęłaś!

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Kolejna noc bez cycka Hmm chyba odstawiłam dziecko od piersi A jutro imieniny u cioci... Obstawiam, że jeden, góra dwa drinki i zgon
Jejuuuu jak ja Ci zazdroszczę

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 10:46   #1506
jagnna
Zakorzenienie

A w ogóle to cześć
coś mi się z dzieckiem poprzestawiało, bo jak trafiły się nam 2 noce przespane 19-23-5 tak teraz po 23 pobudki są co godzine, a po 4 płacz i rozpacz aż się zaczynam traumy nabawiać, bo sąsiedzi pytają czemu tak mała płacze

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

W albumie fotka: Ulak-kombinator

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Lece do garów. Dziś Spagetti a'la Bolognese.
Ulak śpi, mam nadzieję że nasza współpraca potrwa jeszcze z godzinkę

Stary 2013-08-14, 11:00   #1507
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
dziewczyny w lidlu beda akcesoria dla niemowląt mniedzy innymi taka poduszka do raczkowania, tylko nie mogę znalesc gazetki w internecie...
to ja właśnie pokazywałam wczoraj że ciuszki fajne będą
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=XsKvxw

Cytat:
Melduję ,że nie będzie mnie prawdopodobnie do konca tygodnia
Mozecie tęsknić
Jutro odrazu po pracy jedziemy do tesciow na działkę a z zasięgiem tam są duże problemy,więc pewnie nawet nie będę Was czytac na bieżąco....

Cytat:
W dzień też trzeba jej pomagać zasnąć. Albo noszeniem przy muzyce, albo bujaniem

dzieci kochają rytuały i tak się nauczyła po prostu
że do zasypiania jest bujana/ noszona

a co do oznak to trzeba jakiś czas obserwować dziecko
mnie się do teraz czasem nie uda i bywa że odłożę Jana a za 5-10 minut wyciągam i dalej się bawimy
u nas to ziewanie, pocieranie oczek, traci zainteresowanie zabawkami
i jak pełza na brzuszku to normalnie powala się twarzą na glebę
tyle że odkąd Jan skończył jakoś miesiąc to ja go odkładałam do łóżeczka i on sobie tam sam zasypiał

Jan jest z tych dzieci co to rzucają się okrutnie zanim zasną, i często 5 min przed zaśnięciem jego oczy wyglądają jak 5zł
ale to złudne wrażenie - tak naprawdę jest padnięty więc trzeba zasunąć rolety, nie gadać do niego i jak najmniej zaglądać żeby się wyciszył
jak ja czytam książkę na dobranoc to on wygląda jakby dostał jakiś zastrzyk energii
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:17   #1508
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
coś mi się z dzieckiem poprzestawiało, bo jak trafiły się nam 2 noce przespane 19-23-5 tak teraz po 23 pobudki są co godzine, a po 4 płacz i rozpacz aż się zaczynam traumy nabawiać, bo sąsiedzi pytają czemu tak mała płacze

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Ulak śpi, mam nadzieję że nasza współpraca potrwa jeszcze z godzinkę
U nas takie przestawienie z nocnego, kulturalnego, długiego spania trwa już od kilku miesięcy A te ostatnie histeryczne płacze też powodują, że się zastanawiam, kiedy sąsiedzi zaczną wzywać opiekę społeczną

Ulka słodziak!

U nas drzemka 10 minut
Idziemy na bazar, może po drodze się zmęczy

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 11:48   #1509
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
U nas takie przestawienie z nocnego, kulturalnego, długiego spania trwa już od kilku miesięcy A te ostatnie histeryczne płacze też powodują, że się zastanawiam, kiedy sąsiedzi zaczną wzywać opiekę społeczną

Ulka słodziak!
nie wiem o co chodzi najgorzej że stwierdziła, że jednak spanie z mamą jest ok, i uspokaja sie dopiero jak ją wezmę do łóżka. Nie chciałabym żeby się przyzwyczaiła. Teraz nie ma tz to spimy w przyzwoitych warunkach, a jak on wróci, to spanie w trójkę mi się nie uśmiecha Zastanawiam się , może ją tak te dzieci wczorajsze rozochociły?

Stary 2013-08-14, 11:50   #1510
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Z ust mię to wszystko wyjęłaś!
i mię również!!!
miałabym odruch - ratuj się kto może

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a co do oznak to trzeba jakiś czas obserwować dziecko
mnie się do teraz czasem nie uda i bywa że odłożę Jana a za 5-10 minut wyciągam i dalej się bawimy
u nas to ziewanie, pocieranie oczek, traci zainteresowanie zabawkami
i jak pełza na brzuszku to normalnie powala się twarzą na glebę
tyle że odkąd Jan skończył jakoś miesiąc to ja go odkładałam do łóżeczka i on sobie tam sam zasypiał

Jan jest z tych dzieci co to rzucają się okrutnie zanim zasną, i często 5 min przed zaśnięciem jego oczy wyglądają jak 5zł
ale to złudne wrażenie - tak naprawdę jest padnięty więc trzeba zasunąć rolety, nie gadać do niego i jak najmniej zaglądać żeby się wyciszył
jak ja czytam książkę na dobranoc to on wygląda jakby dostał jakiś zastrzyk energii

o tak, Wiktoria ma bardzo podobnie. Oczy jak 5 zł ale różne znaki daje i ja wiem, że jest śpiąca. Najlepsi są teściowie - upierają się, że przecież ona nie chce spać jak mówię, że idziemy do łóżeczka. No bo przecież wiedzą lepiej niż matka, która jest cały czas z dzieckiem

Nini odnośnie testów na alergię to szczerze mówiąc jeszcze o tym nie myślałam. Jak nie przejdzie to trzeba będzie skonsultować z pediatrą ale jak pomyślę o tym pobieraniu krwi z główki to już mi słabo

wczoraj sprzedaliśmy wózek i powiem Wam, że jakoś tak mi się smutno zrobiło. Po pierwsze bo go lubiłam a po drugie, że tak jakby jakiś etap minął ale ogólnie fajnie bo szybko się uwinęliśmy z tą sprzedażą

Dzika nie pisać mi tu więcej o gofrach cholera zjadłabym takiego z bita śmietaną i borówkami
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:03   #1511
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Boska jest
Stary 2013-08-14, 12:14   #1512
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:

Jejuuuu jak ja Ci zazdroszczę
Ja też
Stary 2013-08-14, 12:14   #1513
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

bułka upieczona... jaki powód podała bym nie piekła.... bo ona bedzie sie nią objadać.... jeszcze trzeba bułe wująć z piekarnika bo nie miałam kiedy.... czasami musze się czaić a czasami nie, zależy od jej humoru
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:17   #1514
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaa świetna

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
No bo przecież wiedzą lepiej niż matka, która jest cały czas z dzieckiem

złapałam kupkę w nocnik
i Jan zjadł sporo obiadu wyjątkowo z kaszą jaglaną dziś miał

a na ile h waszym dzieciom starcza obiad?
Stary 2013-08-14, 12:21   #1515
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieci kochają rytuały i tak się nauczyła po prostu
że do zasypiania jest bujana/ noszona
nom, wiem właśnie po weekendzie spróbujemy z łóżeczkiem. W końcu tak sobie mówię, że przecież krzywda jej się nie będzie działa, jak spróbujemy takim sposobem jak jagnna
Cytat:
nie wiem o co chodzi najgorzej że stwierdziła, że jednak spanie z mamą jest ok, i uspokaja sie dopiero jak ją wezmę do łóżka. Nie chciałabym żeby się przyzwyczaiła. Teraz nie ma tz to spimy w przyzwoitych warunkach, a jak on wróci, to spanie w trójkę mi się nie uśmiecha Zastanawiam się , może ją tak te dzieci wczorajsze rozochociły?
Któraś kiedyś pisała na forum, że jej córka tez sama zasypiała w łóżeczku do czasu aż przyszedł lęk separacyjny. Zaczęła z płaczu aż wymiotować, więc odpuściła i dala spokój samodzielnemu zasypianu
Stary 2013-08-14, 12:26   #1516
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

moja mała od urodzenia sama śpi albo w łóżęczku albo w wózeczku
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 12:55   #1517
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
na pewno będę rozmawiać, ale wybaczcie - nie na temat aparatów fotograficznych
Rodzinnie polecamy Panasoniki Lumixy, ewentualnie Sony CyberShoty.
To odnośnie papużek-szybkostrzałów.

Lece spokojnej nocy
Jagnana cos Ty taka zestersowana luzik
Jakos sie nie wstrzelilas w moje typy szybkostarzlow

O i jeszce Sola no dobra zerkne na lumixy

Cytat:
Hej!

ale ze co tak wogole mu juz cyca nie dajesz?
Ja chce ograniczyc a nie odstawic, odstawianie kolo roku czyli za jakies 2,3 miesiace
Cytat:

U nas też druga noc albo trzecia, mniejsza o to i hasło naczelne MASAKRA
Przed zaśnięciem histeria. Ryk nieprzeciętny po prostu. W końcu usnęła o 21:30 i spała do północy. Chciałam ją oszukać wodą - nie dało się, smoczkiem - nie dało się. Więc grany był cycuś i z powrotem do łóżeczka. Spała do 1:45 i znowu pobudka i znowu chciałam ją oszukać i znowu się nie dało, do tego stopnia, że tym razem była histeria, ryk, wrzask i kto tam co jeszcze jest sobie w stanie wyobrazić. Więc znowu cycek, odłożenie do łóżeczka i spałą do 5:30. O tej porze byłam tak wykończona i wzięłam ją do siebie, wywaliłam wentyla i spałyśmy razem do 8:15. Wykończy mnie to dziecko

Cytat:
A w ogóle to cześć

Ten typ tak ma
Lece patrzec
Cytat:

Któraś kiedyś pisała na forum, że jej córka tez sama zasypiała w łóżeczku do czasu aż przyszedł lęk separacyjny. Zaczęła z płaczu aż wymiotować, więc odpuściła i dala spokój samodzielnemu zasypianu
ale jak mozna dopuscic do takiej histeri ze dziecko wymiotuje
Mala jest w lozeczku a Ty przy niej i oserwujesz czy to placz na wymuszenie czy histeria, i jak zaczyna sie to drugie to reagujesz od razu.
Widze ze niepewna jestes, radze sie nie zastanawiac tak duzo nad soba i jak to TY masz to zrobic ,tylko poobsrewowac wlasne dziecko przy wszystkim co robisz( jakby z boku)Poznasz lepiej mala i pomysly na rozwiazanie problemow moze wpadna.
Wyczucie slowo kluczowe

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 13:03   #1518
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jak mozna dopuscic do takiej histeri ze dziecko wymiotuje
Mala jest w lozeczku a Ty przy niej i oserwujesz czy to placz na wymuszenie czy histeria, i jak zaczyna sie to drugie to reagujesz od razu.
Widze ze niepewna jestes, radze sie nie zastanawiac tak duzo nad soba i jak to TY masz to zrobic ,tylko poobsrewowac wlasne dziecko przy wszystkim co robisz( jakby z boku)Poznasz lepiej mala i pomysly na rozwiazanie problemow moze wpadna.
Wyczucie slowo kluczowe

no właśnie chyba za dużo się nad tym zastanawiam, bo chcę wiedzieć co zrobić w konkretnej sytuacji, która może wyniknąć podczas...
Stary 2013-08-14, 13:41   #1519
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ze co tak wogole mu juz cyca nie dajesz?
Ja chce ograniczyc a nie odstawic, odstawianie kolo roku czyli za jakies 2,3 miesiace
A no już w ogóle Ograniczanie zaczęłam ze 2 czy 3 tygodnie temu.
Stary 2013-08-14, 15:01   #1520
Swarovska
Zadomowienie

co do spania z dzieckiem odkąd przeczytałam książkę "mądrzy rodzice" całkiem wyluzowałam, gdy córka często budzi się w nocy spi po prostu ze mną też nie uznaje metody usypiania 3-5-7-10 (?) czyli pozostawanie dziecka do samodzielnego uspania...odkąd wyczytałam jak stresowanie dziecka ma duży wpływ na jego psychikę

no Witam się

Edytowane przez Swarovska
Czas edycji: 2013-08-14 o 15:03
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 15:20   #1521
jagnna
Zakorzenienie

żesz fak, motyla noga i w mordę jeża
obrysowałam komuś auto na mieście

Stary 2013-08-14, 15:23   #1522
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Upssss Bardzo? Na parkingu czy jak?
Stary 2013-08-14, 16:51   #1523
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
co do spania z dzieckiem odkąd przeczytałam książkę "mądrzy rodzice" całkiem wyluzowałam, gdy córka często budzi się w nocy spi po prostu ze mną też nie uznaje metody usypiania 3-5-7-10 (?) czyli pozostawanie dziecka do samodzielnego uspania...odkąd wyczytałam jak stresowanie dziecka ma duży wpływ na jego psychikę

no Witam się
o tej metody to ja też nie uznaję i zostawiania płaczącego dziecka
ale Jan miał miesiąc i go zostawiałam to się chichrał 2h jak przychodziłam zaglądać czy już śpi

Cytat:
zdarza się

Jan śpi od 14! pierwszy raz takie cuda widzę chyba od lutego/marca
no ale cóż pogoda się rypnęła więc mamusię i Jana zamuliło
tylko żeby nie było to ja spałam tylko 2h i obudziłam się szybciej
Stary 2013-08-14, 18:32   #1524
dzinek
Wtajemniczenie

Cytat:
bidulko

Tai widze ze nocnikowanie pelna para

Stary 2013-08-14, 18:47   #1525
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:

no Witam się
no właśnie też tej metody nie uznaję. I ogólnie spanie z córą mi nie przeszkadza. Tylko chcę po roku zakończyć karmienie piersią i nie wiem jak to inaczej zrobić, skoro ona w nocy budzi się często i potrzebuje cycusia do zaśnięcia.

2 miesiące temu byliśmy z nią w szpitalu i przez jedną noc nie mogłam karmić. Został z nią mąż. Miał nockę z głowy. Usypiać musiał ją na rękach, a jak odkładał do łóżeczka to się szybko budziła. Więc on ją znowu na ręce i tak w kółko. Przecież po odstawieniu od piersi nie mogą tak wyglądać nasze noce, nie mamy tyle siły żeby całą noc ją bujać...

dlatego nie wiem jak to inaczej rozwiązać...gdyby wystarczyło jej przytulenie się do mnie czy do męża, byłoby zupełnie inaczej
Stary 2013-08-14, 19:46   #1526
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Upssss Bardzo? Na parkingu czy jak?
facet(ka) miał(a) zaparkowane auto przy wyjeździe z parkingu, w sumie na zakręcie. No i jak wyjeżdżałam to porysowałam mu/jej zderzak i błotnik z prawej strony. U mnie to samo plus drzwi pasażera a to auto męża
Zostawiłam mu/jej nr telefonu za wycieraczką, bo nie mogłam czekać (Ula w aucie, a ciul wie gdzie ten ktoś polazł i na ile) Czekam teraz na telefon

Cytat:
o tej metody to ja też nie uznaję

zdarza się
ja też nie. Jest dla mnie niehumanitarna

Cytat:
bidulko

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Zadzwonił. Facet. Mieszka 5 minut piechotą ode mnie
Mamy już ustawkę, w piątek spisujemy oświadczenie.

Stary 2013-08-14, 20:11   #1527
dzinek
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post42266250
patrzcie jaki kwiatek mi dzisiaj wpadl

Stary 2013-08-14, 20:20   #1528
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Tai widze ze nocnikowanie pelna para
próbujemy

Cytat:

Zadzwonił. Facet. Mieszka 5 minut piechotą ode mnie
Mamy już ustawkę, w piątek spisujemy oświadczenie.
no i super

Cytat:

byliśmy na kolacji u sąsiadów
ich synek jest młodszy o 10 tygodni, leżał grzecznie na brzuszku
a mój szarpał go za nogę, wyrywał mu matę z rąk , rozrzucał wszystkie zabawki, we wszystko uderzał rękami a na koniec przeczołgał się przez pół pokoju i kuchnię bo zobaczył kota
Stary 2013-08-14, 20:36   #1529
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy na kolacji u sąsiadów
ich synek jest młodszy o 10 tygodni, leżał grzecznie na brzuszku
a mój szarpał go za nogę, wyrywał mu matę z rąk , rozrzucał wszystkie zabawki, we wszystko uderzał rękami a na koniec przeczołgał się przez pół pokoju i kuchnię bo zobaczył kota
powtórzę to po raz setny: Jan jest w dechę

Stary 2013-08-14, 20:43   #1530
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości