Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 18:27   #3961
booziaczek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam

Szczepienie szybko poszło.
Róża waży 7,5 kg. Wit. D mogę włączyć 2 razy w tygodniu (no chyba, że zrobię po swojemu i będę dawać codziennie). Niska kreatynina nic złego nie oznacza.

Te muchy to jednak upierdliwe są

O, to też niezła waga. A ile mierzy mniej więcej, jakie rozmiarowo ubranka zakladasz?
Postępy super szybkie!

Róża też zębów szuka, robi dokładnie tak samo. I cały czas memła piąstkę, palce albo co jej się nawinie pod rękę.

Wstępnie pasuje. Tylko ja z wózkiem nie jechałam jeszcze komunikacją miejską

brawa za wizyte

na ok 68-74
a i nie zacytowało ela siada juz całkiem sama
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 18:35   #3962
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie, czy mogę zabrać Florka do kina czy nie wskazane?
ja bym nie szła, za dużo bodźców

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
my wczoraj po szczepieniu wazymy 7830 i mamy 66 cm choc mi sie wydaje ze wiecej
na pewno więcej

Cytat:
Róża waży 7,5 kg. Wit. D mogę włączyć 2 razy w tygodniu (no chyba, że zrobię po swojemu i będę dawać codziennie). Niska kreatynina nic złego nie oznacza.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Marcelek juz po bilansie - rosniemy, ale mocno zwolnilismy przyrost wagi .. bo w ciagu ostatnich 10 tygodni mamy 1,5 kg na plusie tylko. Mierzymy juz 67cm i mamy 6,7 kg i rozwijamy sie ladnie zgodnie z wiekiem

A lekarz mi namieszal z rozszerzaniem diety mowi, ze owszem WHO zaleca 6 miesiecy wylacznego karmienia piersia, ale sa to zalecenia dostosowane do trzeciego swiata - tam nie ma dostepu do takiej jakosci stalego pozywienia, jak u nas.
dla Marcelka

a z tym rozszerzaniem to faktycznie zwariowac mozna. Ja się trzymam tego że do pół roku tylko mój cyc a potem bedziemy sie bawić w BLW, i zobaczymy co z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Milus poszedl spac o 12.30 - co mamy 1h pozniej - i ten juz nie spi - a ja zaraz zabieram sie za Smazenie - MILEONYCH

Cytat:
a ja ostatnio na poczekalni u mamus marcowych natrafilam na posta ze maja ochote na MIZERIE

ciekawe kiedy bądą hurtowo robić koktajl truskawkowy

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A ogólnie to wpadłam i lecę na długi weekend, a potem jeszcze jeden mały wyjazd, więc chwilę mnie nie będzie. I nie wiem jak z podczytywaniem...bo zajęcie się zapowiada. Ktoś ogólnie jeszcze wraca do pracy powoli czy wszystkie się na roczny zdecydowały ?
udanych wyjazdów
u mnie w robocie gęsta atmosfera więc nie wracam...na razie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u kosmetyczki regulowała mi brwi i nakładała hennę na rzęsy i brwi. Ja jestem totalne kosmetyczne beztalencie
uwielbiam! mała rzecz a cieszy, od razu inna twarz się robi. A co do samodzielnego robienia to ja kiedys sama chciałam wyregulować i jeden włosek za dużo wyrwałam to moja kosmetyczka od razu zauwazyła i do mnie z tekstem: a kto tu grzebał? więc juz się nie tykam bo ona robi to po mistrzowsku.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
ja już odliczam dni...pomimo tego, że mała będzie z babcią to i tak będzie mi ciężko...już jest jak o tym pomyślę...
Stary 2013-08-14, 20:24   #3963
nestelle
Zakorzenienie

...... a my po szczepieniu .jak na razie wszystko dobrze -płakał najbardziej na doustnym -tak nie lubi tego smaku .... ale minutka i spokój .
pod wieczór troszke bardziej marudny ale jest dobrze -wtuli sie w mame -w cyca i zadowolony . za to cycki mi dzisiaj nadprodukcje zafundowały - wkładki musiałam miec bo mleko tryska pod duzym cisnieniem , cyce duze twarde- az zapukac mozna a jak Roszek pije z jednego to z drugiego leci takze ......

ide nadrabiac .....
Stary 2013-08-14, 20:36   #3964
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Lubie dzieciowe tematy
Ostatnio mam wrażenie, że to jedyne tematy, na jakie umiem teraz rozmawiać...

Cytat:
Juz wiem, skad lekarz ma takie podejscie - znalazlam artykul w necie i tam miedzy innymi wspomianja o niejakich badaniach w UK
Dzięki za tłumaczenie - napracowałaś się
Zrozumiałam już wcześniej, jaki jest związek między rekomendacją WHO a syt. trzeciego świata, po prostu wcześniej się nie spotkałam z bezpośrednim do tego nawiązaniem, a ma to ogromny sens.
To ja zastosuję ten schemat dla trzeciego świata

Cytat:
WHO ogólnie zaleca kp do chyba 2 roku życia, z tym że w tym drugim roku pod koniec mają się zmienić proporcje 1/3 mleko mamy, 2/3 inne pokarmy, a karmienie po pół roku 1/3 inne pokarmy, 2/3 mleko mamy, no do pół roku tylko mleko mamy.
Do drugiego roku życia to trochę za długo jak dla mnie... chciałabyś tyle karmić?
A o tych badaniach a propos glutenu też czytałam i stąd moja decyzja.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
uwielbiam! mała rzecz a cieszy, od razu inna twarz się robi. A co do samodzielnego robienia to ja kiedys sama chciałam wyregulować i jeden włosek za dużo wyrwałam to moja kosmetyczka od razu zauwazyła i do mnie z tekstem: a kto tu grzebał? więc juz się nie tykam bo ona robi to po mistrzowsku.

Reguluję sobie sama, raz byłam u kosmetyczki i potem dłuuuuugo żałowałam

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...... a my po szczepieniu .jak na razie wszystko dobrze -płakał najbardziej na doustnym -tak nie lubi tego smaku .... ale minutka i spokój .
Dzielny Roszek

A my za jakieś pół godz. w drogę. Powinnam ogarniać, ale tak się objadłam sałatką z kuskusu i cukinii, że nie mam siły

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 20:48   #3965
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,

A ogólnie to wpadłam i lecę na długi weekend, a potem jeszcze jeden mały wyjazd, więc chwilę mnie nie będzie. I nie wiem jak z podczytywaniem...bo zajęcie się zapowiada. Ktoś ogólnie jeszcze wraca do pracy powoli czy wszystkie się na roczny zdecydowały ?
JA też odliczam dni...
Dziewczyny alliw juz pytała kiedys, ale nie było konkretów: to spanie na brzuchu u 5-cio miesieczniaka juz jest bezpieczne? Bo moj w nocy ciagle sie rpzewraca....ale wydaje mi sie, ze skoro glowe juz trzyma ostro, umie zmienic pozycje to chyba tak?pomozecie?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 20:52   #3966
Agnjeska
Zadomowienie

Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Hej! Wpadłam się pożegnać do końca sierpnia. Jutro około 20 ruszamy... oby droga bezproblemowa była.

Będziemy z Jaśka tęsknić (;

Trzymajcie się i nie sprzeczajcie za dużo (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 20:53   #3967
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Witam się wieczorkiem.Sorki, że bez cytatów, ale jakaś taka padnięta jestem, więc tak szybko
z tego co pamiętam

U nas brokuł idzie jak świeże bułeczki w ogóle mam chyba złote dziecko, bo jak na razie wszystko wsuwa ze smakiem, nie grymasi. Nie wrodził się we mnie, bo ze mną to mama miała skaranie boskie- nie cierpiałam kaszki, więc karmienie mnie zawsze oznaczało, ze wszystko w bliższym i dalszym otoczeniu będzie oplute kaszką, z butelki mleka pić nie chciałam i musiała mnie łyżeczką karmić

A propo's brwi to właśnie niedawno sobie robiłam plus farbowanie włosów

Przyszły dzisiaj zaproszenia na chrzciny ( lepiej późno niż wcale ) i magnesy na lodówkę - podziękowania dla gości. No i tak ogólnie powoli szykuję się- sprzątam, latam jeszcze po sklepach....

dla wszystkich dzieciaczków za kg i za cm

Aaaa no i oczywiście wielkie dla dziadka Andrzeja za spostrzegawczość

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-08-14 o 20:55
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 20:54   #3968
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Udanego wypoczynku.
Ja roczny, chyba, że jakaś praca się znajdzie to zrezygnuję, ale mało prawdopodobne.
A w końcu szef sam podpisał ten roczny, czy musiałaś jakoś interweniować?

Cytat:
ja już odliczam dni...pomimo tego, że mała będzie z babcią to i tak będzie mi ciężko...już jest jak o tym pomyślę...
No ja też odliczam powoli... choć ja na pół etatu tak jakby. A Twoja Mama będzie z nią czy Teściowa / choć wiem że u Ciebie i jedna i druga spoko/

Cytat:
a z tym rozszerzaniem to faktycznie zwariowac mozna. Ja się trzymam tego że do pół roku tylko mój cyc a potem bedziemy sie bawić w BLW, i zobaczymy co z tego wyjdzie
O to przynajmniej jeszcze ktoś BLW

Cytat:
...... a my po szczepieniu .jak na razie wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Do drugiego roku życia to trochę za długo jak dla mnie... chciałabyś tyle karmić?
No dla mnie też na dziś dzień za długo się wydaje. Na razie planuję do roku, tak żeby ominąć modyfikowane i wskoczyć od razu na normalny nabiał. Choć wierze niemieckim wytycznym, że można pewnie trochę wcześniej, tak jak tu kiedyś Moderna pisała. No zobaczymy jak to będzie funkcjonować jak wrócę do pracy.
Stary 2013-08-14, 20:54   #3969
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Marcelek juz po bilansie - rosniemy, ale mocno zwolnilismy przyrost wagi .. bo w ciagu ostatnich 10 tygodni mamy 1,5 kg na plusie tylko. Mierzymy juz 67cm i mamy 6,7 kg i rozwijamy sie ladnie zgodnie z wiekiem

A lekarz mi namieszal z rozszerzaniem diety mowi, ze owszem WHO zaleca 6 miesiecy wylacznego karmienia piersia, ale sa to zalecenia dostosowane do trzeciego swiata - tam nie ma dostepu do takiej jakosci stalego pozywienia, jak u nas. Twierdzi tez, ze powinnam juz po skonczonym 4 miesiacu zaczac wprowadzac stale posilki - im wczesniej tym lepiej, gdyz jakies tam badnia dowodza, ze to zmniejsza ryzyko wystapienia alergii - i owszem, po czesci sie zgadzam, rowniez uwazam, ze nie powinno rozgraniczac sie produktow na alergizujace i nie - dlatego tez wprowadza sie kaszke na mleku krowim, ryby, jajka (oprocz bialka) itp. - ale jestem rowniez zdania, ze jezeli dziecko przybiera na kp, jest zdrowe, nie przejawia inicjatywy, ze juz jest pora na posilki stale, to nie ma co sie do tego zmuszac i tak wczesnie wprowadzac. I mysle, ze jak wprowadze po skonczonym 5 czy 6 miesiacu to ryzyko alergii nadal bedzie niskie (choc lekarz twierdzi inaczej )... aaaaa... nawet sie przez to z mezem poklocilam, bo uwaza zem uparciuch
za wymiary
Co do pogrubionego to ciekawe

Cytat:
aaaaa coz za szkoda ze nie dasz rady - ocby na 2h sie nie wyrwiesz - odpoczniesz od tesciowej
Kasia, zależy gdzie się umawiacie. Bo chętnie bym się spotkała na trochę Teściowej nie widziałam ze 3 lata chyba już, TŻ tyle samo I Jej pierwsze spotkanie z Wnusiem (jedynym), więc nie mogę tak zniknąć na jakoś długo.

Cytat:
Uciekłam ze spaceru, bo ziiiiimno strasznie. Tak wrześniowo, nawet już latem nie pachnie

Co lekarz to opinia, ale to o trzecim świecie słyszę pierwszy raz
Ja i tak mam zamiar do 6 mies. karmić tylko piersią, nawet glutenu chyba nie będę wprowadzać (o tym jeszcze muszę z moją lekarką porozmawiać
Oj tak, czuć jesień... Dziś też zmarzłam na spacerze...
Jak dopytasz lekarkę, to napisz, jestem ciekawa, jak z tym glutenem jest. Nie dawałabym, jeśli nie jest to jakoś niezbędne. A chyba nie jest. No ale pewności nie mam

Cytat:
a mi lekarz o ekspozycji na gluten nic nie mowil.. w ogole ja sie tutaj nie spotkalam z tym w zadym schemacvie zywienia. Wiec prawdopodobnie ominiemy ekspozycje i jak bedzie czas to dostanie juz kaszke z glutenem.

no tak jak ja.. ale ja nie mam twardego schematu, ze zaczynam wtedy i wtedy, tylko mam mniej wiecej ustalony i bede dopasowywac pod dziecko - kiedy ono bedzie gotowe czyli gdzies w trakcie szostego miesiaca zycia...
O no widzisz. Mi w sumie też ŻADEN lekarz o glutenie nie wspomniał (może jeszcze Krzyś był za mały?), dopiero przeczytałam na forum o tym i spytałam sama ostatnio. Powiedziała, że wg niej nie dawać.
I takie plany mam, jak Ty z żywieniem. Przez 6 mcy tylko pierś, potem powoli stały pokarm + pierś (jak się da oczywiście ) . A potem - pożyjemy zobaczymy. Pewnie BLW spróbujemy Nie jestem typem planowacza długodystansowego Większość rzeczy układa się sama

Cytat:
Ja kiedyś czytałam taką dyskusje o tym schemacie, że niby zaleca się tak długo kp, i jest to właśnie dopasowane pod kraje III świata, bo tam jest problem z czystą wodą i bezpieczniej dla dziecka żeby jak najdłużej było kp. (chodzi ogólnie o choroby z tej zanieczyszczonej wody) Tu ogólnie chodziło, też o te zalecenia o których się często zapomina, że WHO ogólnie zaleca kp do chyba 2 roku życia, z tym że w tym drugim roku pod koniec mają się zmienić proporcje 1/3 mleko mamy, 2/3 inne pokarmy, a karmienie po pół roku 1/3 inne pokarmy, 2/3 mleko mamy, no do pół roku tylko mleko mamy.

Ja też nie robię ekspozycji. Mój lekarz jest przeciwnikiem. Wd niego nie ma badań że to coś pomaga. A temu mojemu ufam, bo sam ma celiakie zresztą i cała jego rodzina, więc glutenem się trochę interesował. Zresztą nawet ten wywiad co kiedyś Panika wstawiła, to ten prof mówił że badania będą za jakiś czas. Choć on popierał ekspozycję.
No właśnie tak mniej więcej planuję (nie wiem, czy aż dwa lata...)
Czyli zdania podzielone z tą ekspozycją Ech, jak ze wszystkim

Cytat:
pod wieczór troszke bardziej marudny ale jest dobrze -wtuli sie w mame -w cyca i zadowolony . za to cycki mi dzisiaj nadprodukcje zafundowały - wkładki musiałam miec bo mleko tryska pod duzym cisnieniem , cyce duze twarde- az zapukac mozna a jak Roszek pije z jednego to z drugiego leci takze
za szczepienia Rota nie smakowała? Krzysiowi też
Pogrubione Spróbuję zapukać w swoje następnym razem Też mi się takie twarde czasem robią, szczególnie rano, jak Krzyś śpi np. 10 godzin non-stop I z drugiego podczas karmienia też mi momentami leci, dlatego wkładki w ciągłym użyciu, bo to mleko jakieś takie lepiące jest (może dlatego, że używam ostatnio dużo cukru ).

Idę zaraz myć głowę itp., rano przyjeżdża Teściowa
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-08-14 o 21:01
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 21:06   #3970
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
JA też odliczam dni...

O, to już 4 nas będzie.
Cytat:
J
Dziewczyny alliw juz pytała kiedys, ale nie było konkretów: to spanie na brzuchu u 5-cio miesieczniaka juz jest bezpieczne? Bo moj w nocy ciagle sie rpzewraca....ale wydaje mi sie, ze skoro glowe juz trzy

ma ostro, umie zmienic pozycje to chyba tak?pomozecie?
Wd mnie bezpieczne !

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hej! Wpadłam się pożegnać do końca sierpnia. Jutro około 20 ruszamy... oby droga bezproblemowa była.
Udanego!

A Dragusia - ja też bym nie poszła do kina, zresztą wydaje mi się, że mój by się po jakimś czasie też przeraził i zaczął płakać...głośno jest, no i jeszcze innym by przeszkadzał jakby się wydarł.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O no widzisz. Mi w sumie też ŻADEN lekarz o glutenie nie wspomniał (może jeszcze Krzyś był za mały?), dopiero przeczytałam na forum o tym i spytałam sama ostatnio. Powiedziała, że wg niej nie dawać.
No pytanie czy nie mówił, bo nie na bieżąco z wytycznymi, czy bo przeciwnik. Bo wytyczne polskiego towarzystwa pediatrycznego są takie żeby dawać. Ale np mój pediatra... uważa, że to jest taka forma dużego eksperymentu na populacji. .. bo tak naprawdę dowodów nie ma że to coś daje, nigdzie poza pl tego niby nie ma, i ogólnie trochę popyskował na to. W ogóle to raczej kontrowersyjne, na styczniówkach jest taka bardzo wkręcona w różne rzeczy szajacośtam i kiedyś czytałam że jej lekarka specjalistka od tych spraw też jest przeciwna. W każdym bądź razie myślę, że to do indywidualnej decyzji. Każdy sam sobie musi rozważyć, co robić.
Stary 2013-08-14, 21:09   #3971
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
to ja ci nastepnym razem podrzuce takie mega marudnego i ryczaceo 45min bez przerwy oki ..??

no i powiem wam - wczoraj tak rozbieram Milusia i tata stoi nad lozkiem i haslo dnia do mnie:
'' a Jasko !! ( za to wzrokiekm) to wydaje mi sie ze ma taka ciemniejsza karnacje - to co po turkowym tacie ..??'' - no to ja mu '' no niech bedzie i po turkowym - i sie ino tata usmiechnol - ale WCZESNY skap ma gosciu haha
dla spostrzegawczego tatusia !!!

co do drugiego to dawaj ,Go dawaj - ciocia go zaczaruje
Cytat:
dziewczyny mam pytanie, czy mogę zabrać Florka do kina czy nie wskazane?
chciałabym iść z tż na Smerfy 2, plan jest taki żeby babcia wnusia woziła a my na film, ale czy gdyby Florek nie wytrzymał (bo ostanio za długo na spacerze nie wytrzymuje) i babcia by sobie nie radziła to mogę go zabrać czy nie bardzo? a jak tak to pewnie nie na 3d?
mi sie wydaje ze to czy to bedzie 2 ,3 czy 5 d to nie ma znaczenia bo i tak chyba bys mu nie ozwoliła oglądac a zresztą okulary bedą na niego za duze przypuszczam
tak serio to jednak troche głosno w kinie jest i to czasem tak nagle .Mój Roszek przyzwyczajony do hałasu - non stop dzieci ,muzyka ,szczekające psy i otoczenie w którym mieszkam tez mega hałasliwe . wiec nawet jak był kiedys koncert w szkole a Roszek miał ok 1,5 miesiąca to nie bał sie -zlewał ale po jakims czasie wyszłam bo ja sie bałam .... wiec chyba jednak odradzam .... jednak jak są seanse dla mam z dziecmi w multikinie to jest sciszony głos ....
Cytat:
zapomnialam Wam się poskarzyć...byłamu ginki ostanio 2 tyg. temu i pobrała cytologie, umowilysmy sie na likwidacje tej nadzerki i mowi, ze albo w pierwszej polowie sieprnia albo na poczatku wrzesnia- bo ma urlop 15.08-2.09. wiec pojechalam do szpitala, nie bylo miesjc na poczatek sierpnia zapisalam sie 5 wrzesnia, bo 9 wracam do pracy. w miedzyczasie okazalo sie, ze moja cytologia zaginela...w recepcji mowili., ze zamazany wynik (kiedys moja mama tak miala tez) ginka mowi, ze zgubili w labolatorium, kij wie, jaka jest prawda, wczoraj bylam jeszcze raz pobrac za free oczywiscie, i mowie, za zapisalam sie na 5 wrzesnia, a lekarka, ojej...bo ja przedluzylam sobie urlop i wracam dopiero 7, a nie moze Pani na 9-go?ja mowie, ze nie bo 9 juz musze byc w pracy, no i ona, zeby jeszcze sprobowac i wqrzylam sie, bo najpierw sie umawia, potem przedluza sobie urlopy....moglaby przynajmniej polecic mnie jakiemus koledze, czy kolezaance, bo chce miec to juz za soba....wiec leje na to zapisalam sie na wtorek do drugiej lekarki na NFZ i maja na stronie napisane, ze tez usuwaja te nadzerki, zobaczymy co ona powie i moze tam by sie udalo jeszcze rpzed powrotem do pracy, ale qrde tyle kasy jej w tyłek wsadziłam a teraz ona mnie zlewa... ehhh służba zdrowia Dobra idziemy jesc brokuł-sprobowałam ohyda blee;/ ciekawe czy młodemu posmakuje
ooo brokuły to przysmak moich starszaków jak były niemowlakami kazdą ilosc wcinały . dla mnie sam zapach jest juz ohydny .....

co do lekarki to niezle Cie porobiła .....
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

my wczoraj po szczepieniu wazymy 7830 i mamy 66 cm choc mi sie wydaje ze wiecej

Cytat:
Szczepienie szybko poszło.

Cytat:

Cytat:
taaa Jasko - tata uparcie twierdzi ze on Jasko z 2gie imienia - no ale nie idzie mu wytlumaczyc ze jest Emilian a nie Emil Jan - ehh
smieszny ten Twój Tato
Cytat:
Mnie nie będzie w wwa, wyjeżdżam dziś wieczorem na wieś...
.
miłego

Cytat:
opchnęłam bujak Kupiłam za 90zł i sprzedałam za 90zł czekam az Kacper wstanie, bo mi padł, czekając na tego Pana i idziemy na zakupy A PAn to tatuś 2 blizniaczek-wczesniaczek z 32 tygodniaPogadalismy troszkę, jedna miała operacje na serduszku,ale już jest dobrze i zdrowo sie chowają Lubie dzieciowe tematy
no co Ty ? jakas inna jestes
co do blizniaczek to fajnie ze po takich przejsciach jest ok !

co do bujaczka to -interesy umiesz robic jak nic !!!!

lece dalej ......
Stary 2013-08-14, 21:09   #3972
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dla Marcelka

no mozna oszalec, mozna
moj pediatra to pewnie mnie ma juz dosc, bo ja do niego na razie chodze na bilansy, ale nie mam zadnych pytan, jestem przygotowana, mam plan - jak szczepic, schemta zywienia
no tylko jak mi dziecko zachoruje to bede go potrzebowala
kiedys sie mnie pyta a skad pani to wie? (cos o pneumokokach).. dzisiaj pytal, a o karmieniu to wie pani od poloznej? mowie, ze nie, z ksiazki (dobrze, ze nie powiedzialam, ze z forum )

Cytat:
pod wieczór troszke bardziej marudny ale jest dobrze -wtuli sie w mame -w cyca i zadowolony . za to cycki mi dzisiaj nadprodukcje zafundowały - wkładki musiałam miec bo mleko tryska pod duzym cisnieniem , cyce duze twarde- az zapukac mozna a jak Roszek pije z jednego to z drugiego leci takze ......

ide nadrabiac .....
przytulam Roszka!

Cytat:
Dzięki za tłumaczenie - napracowałaś się
Zrozumiałam już wcześniej, jaki jest związek między rekomendacją WHO a syt. trzeciego świata, po prostu wcześniej się nie spotkałam z bezpośrednim do tego nawiązaniem, a ma to ogromny sens.
To ja zastosuję ten schemat dla trzeciego świata
a z checia
ja sie bede starac rowniez dorownac trzeciemu swiatu :P
Cytat:

szerokosci na drogach
rowniez bedziemy tesknic

Cytat:

I takie plany mam, jak Ty z żywieniem. Przez 6 mcy tylko pierś, potem powoli stały pokarm + pierś (jak się da oczywiście ) . A potem - pożyjemy zobaczymy. Pewnie BLW spróbujemy Nie jestem typem planowacza długodystansowego Większość rzeczy układa się sama
a bo to ciezko jest cos takiego zaplanowac i isc zgodnie z tym planem - ja moj plan mam elastyczny i bede w razie potrzeby naciagac
Stary 2013-08-14, 21:10   #3973
bmma
Zadomowienie

Cytat:
A w końcu szef sam podpisał ten roczny, czy musiałaś jakoś interweniować?
Tak, podpisał, ale zwlekał. Już myślałam, że z nerwów zejdę na zawał. Dzwoniłam wtedy do zus-u z pytaniem, czy mogę zawieźć bez podpisu, Pani stwierdziła, że NIE. Podobno, źle mnie poinformowała, ale mniejsza.
Mam urlop do 20 lutego. Szukam nowej roboty, bo ta się rozlatuje. Szef zwalnia wszystkich i likwiduje interes. Wrócę do pracy, da mi zwolnienie, kończy sprawy firmy i zamyka.
Jak znajdę coś fajnego wcześniej, to zrezygnuję z rodzicielskiego. Przy moim szukaniu, to mało prawdopodobne. Muszę się ogarnąć w końcu

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 21:23   #3974
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

O to przynajmniej jeszcze ktoś BLW
no chyba jest tu nas kilka
Ja czekam na ksiazke o BLW, ma zostac przelozona na jezyk niemiecki, juz za miesiac bede sie doksztalcac
Stary 2013-08-14, 21:36   #3975
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
i podziwiam za odporność, ja na igraszki o 23 nie mam sił.... padam !

A ogólnie to wpadłam i lecę na długi weekend, a potem jeszcze jeden mały wyjazd, więc chwilę mnie nie będzie.
miłego

co do igraszek ja o 23 tez sił nie mam -tztowi to jednak nie przeszkadza ,mówi ze moge spac dalej
Cytat:

Cytat:
ja tyle karmiłam ninke
Cytat:
Dziewczyny alliw juz pytała kiedys, ale nie było konkretów: to spanie na brzuchu u 5-cio miesieczniaka juz jest bezpieczne? Bo moj w nocy ciagle sie rpzewraca....ale wydaje mi sie, ze skoro glowe juz trzyma ostro, umie zmienic pozycje to chyba tak?pomozecie?
wydaje mi sie ze tak
Cytat:

. i za bezproblemowa droge .
Stary 2013-08-14, 21:58   #3976
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
a ja ostatnio na poczekalni u mamus marcowych natrafilam na posta ze maja ochote na MIZERIE
Cytat:

hehe pewnie niedługo będzie pomidorówka królowała
ja dzis bez Mizerii
a pomidorowa mialam Wczoraj hahaha

Cytat:
opchnęłam bujak Kupiłam za 90zł i sprzedałam za 90zł czekam az Kacper wstanie, bo mi padł, czekając na tego Pana i idziemy na zakupy A PAn to tatuś 2 blizniaczek-wczesniaczek z 32 tygodniaPogadalismy troszkę, jedna miała operacje na serduszku,ale już jest dobrze i zdrowo sie chowają Lubie dzieciowe tematy
za niezly Deal
ja tyz lubiem dzieciowe tematy - szczegolnie Gowniane

boshe Komici podmienili mnie dzieco albo KTOS jakas wredna baba zauroczyla mi mojego synka - tosz to do niego nie podobne - od 4 dni ryczy - tak ze serce mi sie kraja - kupy robie - pierdy ida - pewnie to zeby - dzis przed snem - to az ojciec przybiegl - z dworu bo odkurzal samochoda na jutro - i mowi ''co wy mojemu wnukowi robicie ze on tak placze, caly bok go slyszy''
to ja tylko westchelam - ale wypil 200 i padl do spania

nadrabiam dalej.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
JA też odliczam dni...
nie powiem - nie pomoge, ale tez ciekawa ... Milusiowi zdarzylo sie jzu 3 razy w nocy na brzuszek przekrecic

Cytat:

Trzymajcie się i nie sprzeczajcie za dużo (;.
udanego ... no i wdepnij do Katowic jak bd na tym slonsku !!

Cytat:
Kasia, zależy gdzie się umawiacie. Bo chętnie bym się spotkała na trochę Teściowej nie widziałam ze 3 lata chyba już, TŻ tyle samo I Jej pierwsze spotkanie z Wnusiem (jedynym), więc nie mogę tak zniknąć na jakoś długo.D
nno mi jak sie uda na 100% jechac bd wysiadala na centralnej :P tylko to rozpoznam z zamknietymi oczami haha.

ale jak cos CHETNE Z WAWY pisac mi na FB na provie - bo tylko tam zajrzem, bd miala scisle ograniczony dostep do neta - bo szybko mi sie dzienny limyt wyczerpuje jak se wlacze poza granica - ew w Klubie podalam swoj norweski numer wiec pisac sma - postaram sie napisac jutro pod wieczor co i jak - najwazniejsze powiedziec ojcu i dzaidkom ze mni nie bedzie jakies 7 godzin ahahah

Cytat:
co do drugiego to dawaj ,Go dawaj - ciocia go zaczaruje

smieszny ten Twój Tato .
taaa ''tryskajacym cycem'' - to ew sie bd pisala na takie cos
- czy ja wiem czy smieszny :P - moze czasami
no ale nie bd pisala bo jeszcze moze ktos znajomy czyta i podkabluje tacie hihi

idem spac

aaaaa
i nie pisac mi za duzo - zebym po powrocie mogla nowy watek zalozyc:P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-08-14 o 21:49
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 22:16   #3977
maria28
Kniaginia

Cytat:
A ogólnie to wpadłam i lecę na długi weekend, a potem jeszcze jeden mały wyjazd, więc chwilę mnie nie będzie. I nie wiem jak z podczytywaniem...bo zajęcie się zapowiada.
Udanego weekendu!

Cytat:
Ktoś ogólnie jeszcze wraca do pracy powoli czy wszystkie się na roczny zdecydowały ?
Ja wciąż jestem w tej kwestii rozdarta jak sosna u Żeromskiego

Cytat:
Tobie też udanego wyjazdu!

Cytat:
na styczniówkach jest taka bardzo wkręcona w różne rzeczy szajacośtam i kiedyś czytałam że jej lekarka specjalistka od tych spraw też jest przeciwna.
Szajajaba, "stara" wizażanka.

Wiecie, co? Dziś kupiłam smoczki i będę dziecko przyzwyczajać do nich :brzyda l:
Przekonali mnie pediatra i fizjoterapeuta, że to lepsze niż ssanie kciuka, które może się skończyć wizytami u ortodonty. Tylko oczywiście smoczek w określonych sytuacjach i max do 7 m-ca.
Nooo, zobaczę, co z tego wyjdzie. Wieczorem wypluwała, kciuczek fajniejszy.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 22:54   #3978
klementyna1
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za odp w sprawie spania na brzuchu, mój przybiera takie pozy, ze dziwne, ze jeszcze w jednym kawałku
3mam kciuki za wszystkie podroze, pomyslne wizyty i czekam na "kwiatki" od mam, tesciowych i cioć
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 23:04   #3979
alliw
Zadomowienie

Cytat:
dzielny Roszek
Cytat:
JA też odliczam dni...
mój tak śpi od trzech tygodni, mysle ze bezpieczne

Cytat:

dobrej drogi i wypoczywajcie!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Mikołajkowi chyba jakieś uczulenie wylazło. Nie ma krostek ale lekko zaczerwienione, szorstkie poliki. Odstawiłam jogurty ;( i zobaczymy czy to to
Janek tez czasem ma takie coś. Jak dla mnie to efekt ślinienia i pakowania wszytskiego do paszczy. Szybko schodzi

Cytat:
Wiecie, co? Dziś kupiłam smoczki i będę dziecko przyzwyczajać do nich :brzyda l:
Przekonali mnie pediatra i fizjoterapeuta, że to lepsze niż ssanie kciuka, które może się skończyć wizytami u ortodonty. Tylko oczywiście smoczek w określonych sytuacjach i max do 7 m-ca.
hie hie
u nas smoczek poszedł w odstawkę, niestety, i nie mam juz czym uspokajac na spacerze
Stary 2013-08-14, 23:17   #3980
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
no chyba jest tu nas kilka
Ja czekam na ksiazke o BLW, ma zostac przelozona na jezyk niemiecki, juz za miesiac bede sie doksztalcac

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Jak znajdę coś fajnego wcześniej, to zrezygnuję z rodzicielskiego. Przy moim szukaniu, to mało prawdopodobne. Muszę się ogarnąć w końcu
Na pewno jak zaczniesz szukać, coś się znajdzie, a póki co nie ma co się na zapas stresować

Cytat:

Ciekawa jestem strasznie czy tak późno dziecko jest w stanie załapać. / wydaje mi się że może być ciężko/ Zdaj relację koniecznie.

No dobra, zabieram kiece i lecę...spakowana idę spać, a rano wio
Stary 2013-08-14, 23:24   #3981
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

Szczęśliwej podróży i udanego pobytu!!!

Cytat:
A my za jakieś pół godz. w drogę. Powinnam ogarniać, ale tak się objadłam sałatką z kuskusu i cukinii, że nie mam siły
Również dobrej drogi!

Cytat:
Krzyś dostał smoczek, jak miał ok. 5 tyg. Teraz dajemy Mu tylko wtedy, jak chce spać (w innych sytuacjach kategorycznie odmawia przyjęcia ), zasypia z nim i wypluwa A zresztą nie zawsze, czasem zasypia bez niego nawet, więc mam nadzieję, że nie będzie trudno Go odzwyczaić Nam też powiedziała pediatra, że to lepsze, niż kciuk.

Dobranoc Babeczki!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-08-14 o 23:26
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 09:14   #3982
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
to spanie na brzuchu u 5-cio miesieczniaka juz jest bezpieczne? Bo moj w nocy ciagle sie rpzewraca....ale wydaje mi sie, ze skoro glowe juz trzyma ostro, umie zmienic pozycje to chyba tak?pomozecie?
Mój co prawda ma 4 miesiące, ale żeby w nocy spał na plecach to chyba bym go musiała pasami przywiązać do łóżka. Tak samo jak Twój przybiera takie pozycje, że czasem sobie myślę, że się połamie. Dziś spał na brzuchu z ręką wygiętą do tyłu, tyłkiem w górze i prawie na głowie, no ale skoro spał to doszłam do wniosku, że mu tak wygodnie, a ja za każde 10 minut jego nocnego snu jestem wdzięczna. Pozabierałam tylko poduszki, pieluchę i tak na gołym prześcieradle myślę, że jest bezpieczny, z tym, że ja mam o tyle dobrze, że on śpi z nami.

Dziewczyny, czy mam małego powstrzymywać na siłę od podciągania się do siadu. Wczoraj to już usiadł w leżaczku, leżąc na najniższym poziomie i co go położyłam to od nowa. A i leżąc na macie podnosi głowę jak do brzuszków i tak trzyma. Pozwalać mu czy raczej nie?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 09:23   #3983
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za odp w sprawie spania na brzuchu, mój przybiera takie pozy, ze dziwne, ze jeszcze w jednym kawałku
3mam kciuki za wszystkie podroze, pomyslne wizyty i czekam na "kwiatki" od mam, tesciowych i cioć
moja to na brzuchu nawet 5sekund nie wytrzymuje a co dopiero spac zmiast pełzac jak nalezy to na plecach po całej podłodze zasuwa lekarka kazała chocby nosic ja przodem do swiata ale tez niezbyt chetne moje dziecie i do tego

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mój co prawda ma 4 miesiące, ale żeby w nocy spał na plecach to chyba bym go musiała pasami przywiązać do łóżka. Tak samo jak Twój przybiera takie pozycje, że czasem sobie myślę, że się połamie. Dziś spał na brzuchu z ręką wygiętą do tyłu, tyłkiem w górze i prawie na głowie, no ale skoro spał to doszłam do wniosku, że mu tak wygodnie, a ja za każde 10 minut jego nocnego snu jestem wdzięczna. Pozabierałam tylko poduszki, pieluchę i tak na gołym prześcieradle myślę, że jest bezpieczny, z tym, że ja mam o tyle dobrze, że on śpi z nami.

Dziewczyny, czy mam małego powstrzymywać na siłę od podciągania się do siadu. Wczoraj to już usiadł w leżaczku, leżąc na najniższym poziomie i co go położyłam to od nowa. A i leżąc na macie podnosi głowę jak do brzuszków i tak trzyma. Pozwalać mu czy raczej nie?
moja 5-mioescy cały czas spi tylko na plecach na plecach jak usnie tak sie budzi a co stopowania dzieci nie warto moim zdaniem w koncu maluszek uczy sie wtedy i rozwja chcesz go specjalnie opozniac w rozwoju???lekarka mi mówiła ze jak dziecko samo zaczyna cos robic to juz jest gotowe "pójść o krok dalej"i trzeba mu w tym pomagac i cieszyc sie ze sie dobrze rozwija
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2013-08-15 o 09:27
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 09:28   #3984
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dolaczam do cierpiacych - dostalam okres, baaardzo obfity wychodzi 4 cykle od porodu..
buuuuuuuuu

Cytat:

O to chyba chce dorownac Karlkowi od malpki

Mysle, ze jak sam cos robi to tak powinno byc - na dziecku nie powinno sie wymuszac, by to wlasnie ono przejawialo checi, zainteresowanie czy inicjatywe zachowan - wiec ja bym na pewno pozwalala - jezeli sie podciaga, pelza itp. to znaczy ze jest gotowy na ten etap

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-08-15 o 09:30
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 10:00   #3985
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobru

maria28 nie wiem czy Różyczka nauczy się brać smoczka, Anielka pcha piąstki i paluszki kciuka a najbardziej wskazujący palec ja wkładam smoka a ona wypluwa i tak w kółko.
I mogę powiedzieć Ci już dziś jak to może się skończyć.
Moja siostra zawsze wypluwała smoczek i brała palec właśnie wskazujący do buzi nic nie pomagało i tak brała. W końcu wyszły mleczaki no i ... wyglądała komicznie, jak się uśmiechnęła to miała dziurę między zbębami odopiwadającą wielkości palca. (złóż sobie ząbki by góra i dół się stykały i wyobraź sobie na samym środku dziurę odpowiadającą wielkością twojego palca wskazującego ) siostra brała bardzo długo palec bo jak była starsza tłumaczenie żadne nic nie dało i tak chyba do 5 czy 6 roku życia oczywiście jak wypadły mleczaki a wyrastały stałe to już się oduczyła brać palca i ma ładne proste ząbki stałe, żadnych problemów z wymową nie miała gdy miała tą "dziurę" nie sepleniła i nie sepleni, tyle że to trochę śmiesznie wyglądało i jak chodziła do zerówki troszkę zaczęła się wstydzić tego uśmiechu.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

I znam takie przypadki gdzie dziecko nie tykało się smoczka do 7 - 8 miesiąca a później jak zaczęło ssać to trudno było oduczyć i do ponad 2 latek ze smoczkiem biegało.

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Moderna współczuję ja mam nadzieję że póki co mnie ominie
u mnie za 2 dni czyli 17 minie rok jak nie dostałam okresu
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 10:07   #3986
achna79
Rozeznanie

Cytat:

boshe Komici podmienili mnie dzieco albo KTOS jakas wredna baba zauroczyla mi mojego synka - tosz to do niego nie podobne - od 4 dni ryczy - tak ze serce mi sie kraja - kupy robie - pierdy ida - pewnie to zeby - dzis przed snem - to az ojciec przybiegl - z dworu bo odkurzal samochoda na jutro - i mowi ''co wy mojemu wnukowi robicie ze on tak placze, caly bok go slyszy''
to ja tylko westchelam - ale wypil 200 i padl do spania

Wykąp go w czarcim żebrze Jak się pojawią farfocle znaczy, że go "ociotowali"/zauroczyli

Ja, jak byłam malutka byłam ociotowana ;P Zawsze pogodne dziecko, uśmiechnięte, a tu nagle ryczę i ryczę. Wykąpała mnie mama w czarcim żebrze (mówiła, że aż czarna woda była od tych farfocli) i następnego dnia już było ok
Stary 2013-08-15, 10:26   #3987
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
JA też odliczam dni...
mój śpi.skoro potrafi glowe trzymac to moze
Cytat:

Cytat:
sam chyba moze
Cytat:
Wykąp go w czarcim żebrze Jak się pojawią farfocle znaczy, że go "ociotowali"/zauroczyli

witamy sie od tesciow
Florek zasnął a mielismy isc do kosciola

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 10:36   #3988
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Dziś spał na brzuchu z ręką wygiętą do tyłu, tyłkiem w górze i prawie na głowie,

1. I nie zrobiłaś zdjęcia?? Zrób następnym razem

2. Ja bym nie powstrzymywała.

Cytat:
Napisane przez oliwka__;42273392[B
][/B]Moja siostra zawsze wypluwała smoczek i brała palec właśnie wskazujący do buzi nic nie pomagało i tak brała. W końcu wyszły mleczaki no i ... wyglądała komicznie, jak się uśmiechnęła to miała dziurę między zbębami odopiwadającą wielkości palca. (złóż sobie ząbki by góra i dół się stykały i wyobraź sobie na samym środku dziurę odpowiadającą wielkością twojego palca wskazującego )

I znam takie przypadki gdzie dziecko nie tykało się smoczka do 7 - 8 miesiąca a później jak zaczęło ssać to trudno było oduczyć i do ponad 2 latek ze smoczkiem biegało.

Cytat:

Ja, jak byłam malutka byłam ociotowana ;P Zawsze pogodne dziecko, uśmiechnięte, a tu nagle ryczę i ryczę. Wykąpała mnie mama w czarcim żebrze (mówiła, że aż czarna woda była od tych farfocli) i następnego dnia już było ok
Ale że co?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 11:37   #3989
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
nie nadrobiłam wszystkiego, odniose się tylko do pewnych tematów:
- rzucanie palenia, też to słyszałam że nie wolno tak od razu, ale dla mnie to poprostu dobra wymówka... ja paliłam długo i rzuciłam bez problemu (w sensie że od razu bo wiadomo że palić się chciało). Nawet jeśli dla kogoś rzucanie palenia to byłby zbyt duży szok to przecież można powiedzmy co tydzień palić o 1 papierosa mniej i po miesiącu czy dwóch przestać, zawsze to lepsze niż palić całą ciąże... także da się, tyle trzeba chcieć... ja zawsze jak ktoś mówi że to aż tak nie szkodzi itp to pytam "a dmuchniesz dziecku w twarz?" oczywiście że nie... albo "czy jeśli będzie miało astme, nie będziesz mieć wyrzutów sumienia?" bo ja bym miała ogromne...
- co do TŻ mi mój pomaga bardzo dużo, właśnie myje naczynia

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2013-08-15 o 11:43
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-15, 13:42   #3990
Tajgusia
Raczkowanie

Ech znowu kolejna dostała okres a u mnie okresu nie widać! Co prawda karmię tylko piersią...Mój Mikuś waży 7700 i nosimy już rozmiar 74-86 body a spodenki 74.
Co do szczepień to z dodatkowych daliśmy tylko menigokoki. Pneumokoki odradził nam pediatra. Ja już złożyłam dawno wniosek o rodzicielski. Na rodzicielskim jestem do połowy kwietnia a potem pewnie na wypoczynkowym bo wyjdzie mi około 60 dni a potem może uda mi się druga dzidzia....Ja wkładki laktacyjne to noszę 24godz na dobę bo nawet jak nie karmię to mi leci
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości