|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
U nas też pobudka o 5.30- Hope,Mika jestem z Wami
![]() Hope co za ojciec z Niego! Przecież dziecko to nie zabawka która da się włączyć i wyłączyć. Przytulam Cię mocno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Chyba znalazlam rozwiazanie problemow z przewijaniem. I to zupelnie przypadkiem.
Dzis pomylilam sie przy zakupie pieluch, tzn. marke i rozmiar wzielam odpowiednia, ale nie rodzaj. Dla wiercacych sie maluszkow sa pielucho-majtki i zycie stalo sie prostsze. Nie wiem, czy w Polsce sa dostepne, ale polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
jak dla mnieza dużo mają przesrane na swoim koncie- w kwestii dzieci nie ma miejsca na wpadki http://dziecisawazne.pl/ciag-dalszy-...kowej-gerbera/ w necie można jeszcze znależć info jak mleko wysyłali do aryki- ponoc w składzie były jakieś śrdoki uzależniające czy coś Nie jestem w stanie im zaufać. Cytat:
a wiadomo producent jaki? bo na pewno nie pampers bo mój dzieć nie ma po nich uczuclenia ![]() Cytat:
chodzi mi o to byś pokazała innym niepełnosprawnym mamom swoje spostrzeżenia,rady jakie widzisz bariery, co Cię wkurza i takie życie codzienne. Debrah pomyśl o tym bo dla mnie jesteś inspiracją i często myślę o Tobie co Ty robisz w danych sytuacjach itp Myślę,że wiele kobiet potrzebowałoby od Ciebie wiary w siebie a Ty jesteś niesamowita, poza tym nie widziałam takich blogów w necie- myślę,że to fajne uczucie wiedzieć,że można być komuś pomocnym Debrah proszę pomyśl o tym uwierz w siebie. Popatrz, jak Ani 13.03 powiedziałyśmy że robi ładne zdjęcia, mówiła,że się wstydzi itp a w końcu odważyła się na swojego bloga i proszę ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- melduje się jako kolejna niewyspana- u nas pobutki co 20 min dziś gryzę i jestem zła wrrrrrrrrrrrrrr ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Lurker ;)
|
Debrah zgadzam sie w pelni z dziewczynami i tym co Marsi napisala wyzej. Fajne jest tez to, ze starasz sie wszystko tak logicznie rozkminiac. O to wlasnie chodzi, nie jestes encyklopedia tylko poczatkujaca mama alllee myslaca mama! Sadze, ze inne mamusie beda mogly sie z Toba utozsamiac, starac sie byc bardziej cierpliwe.
Tak piszecie o tych zakupach teraz, przyznam ze ja 2 tygodnie po porodzie poszlam na zakupy chyba 3-4 godzinne. I to bylo najlepsze co moglam zrobic. Rozchodzilam sie super, nie mialam juz pozniej zadnego problemu z poruszaniem sie. Plus odpoczynek psychiczny po porodzie i cos na dupke ![]() ![]()
#4775 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
puknij się w główkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak sobie myślę, że wiele kobiet w sytuacji Debrah chce dziecko, ale się zwyczajnie boi, że nie ogarnie, warto by pokazać, że jednak się da ![]() Debrah, i pytanie mam na biało też - zdarzyło się, by jakieś dziecko zapytało na ulicy o ciebie? bo np. Agu ciągle pyta, akurat obok mamy Akson medyczny, więc wiele osób niepełnosprawnych przychodzi, przyjeżdża, no i młoda widzi, ostatnio też w autobusie jechałyśmy z panem na elektrocznym wózku i też pytała. Już wie, że są ludzie którzy mają chore nogi i dlatego są na wózkach albo z kulami/laskami - i tu jej łątwo było, bo mąż swego czasu rozwalił więzadła kolanowe i ze stabilizatorem czasem chodzi albo z laską, to sobie mówi: o, pan ma chorą nóżkę jak nasz tatuś ![]() W nocy jakieś milion pobudek :/ chyba 4 razy jadła, z czego 3 razy z lewej piersi, uff. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Rozeznanie
|
Hello!!!!!!
Wpadłam tylko na chwilę bo zaraz uciekamy do rodziców i wieczorem pakowanko, nad ranem uciekamy nad morze. w końcu będziemy tylko dla siebie (oczywiście cała trójca ![]()
#4777 |
Zadomowienie
|
Znów mi uciekacie.
Mamy 3 zęba (po 3 miesiącach przerwy). Niestety przy górnych nie jest już tak kolorowo i Juliana cierpi ![]() MAMY MLEKO. Rzeczywiście nowe opakowanie. Jak się dorwaliśmy to kupiliśmy wszystkie:p Niestety Bebiko nam nie poszło-ulewała strawionym mlekiem+pojawiła się sucha czerwona plamka na policzku... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4778 |
Zakorzenienie
|
debrah, mysle, ze bylabys inspiracja dla naprawde wielu, wielu mam! zakladaj kochana bloga, dziewczyny maja racje
![]() u nas nocka bez atrakcji na szczesxie, aczkolwiek pobudki srednio co godzine na ciumkanie i a wstal o 5.30 ![]() jedziemy nad wode, buziaki
#4779 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Hejka!
dziec zasnal mi wczoaj o 18.45 juz na noc i wstal o 7 ![]() ![]() a my dzis od rana sprzatansko urzadzamy, a co! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
odpowiem za siebie w ten sposob - ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zdrowka zycze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||||
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też sobie śpi i pośpi pewnie do 11, szkoda ze mnie to nigdy nie jest dane. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do Gerbera ja jakoś tak od początku omijam ta firmę, nawet nie wiem jakie mają słoiczki. Chyba przez tą aferę stracili wielu klientów. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4781 |
Zakorzenienie
|
szaja może masz racje z tym Gerberem ale ja nie wierzę dużym koncernom,[,które robia tak wiele rzeczy na raz
to samo unilever-margaryna,psia karma,pasta do z zębow i mc donald's z innej beczki ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=jZxjye0wRaI dzidz boski ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja juz go nienawidze! ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() zgadzam się z białym całkowicie tak sobie myślę, że wiele kobiet w sytuacji Debrah chce dziecko, ale się zwyczajnie boi, że nie ogarnie, warto by pokazać, że jednak się da ![]() [/QUOTE] zgadzam sie w 100% z kaździutka literka! ![]() pisz kochana, pisz! pomysl ile kobiet poprostu sie boi, boi sie ciazy, porodu, opiki nad taka malutka kruszynka itd... ty jestes zywym przykladem na to ze sie da, malo tego - ze mozna byc jednoczesnie szczesliwa i spelniona kobieta! ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- 100 lat dla: Oleńki charlizz ![]() Darii silver ![]() Laurki antoinette ![]() Antosi little ![]() najlepszego baby! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() ![]() DEBRAH- popieram dziewczyny ![]() MARSI- młody tak mi sie dzis wygiał, ze mał mi z rak nie wyleciał.... buziaki dla naszych dzisiejszych misieczniaków ![]() HOPE jedziemy prawie na tym samym wózku... jak cie czytam to tak jakbym u siebie widziaławiele rzeczy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zakorzenienie
|
MARSI ja dokąd karmiłam WOjtka piersią , dotąd sie budził w nocy, czyli do 13 meisiąca.
Ewci już nie karmie cycem więc mozecie zmienić na ierwszem stronie na MM. Sama sie odstawiła po chrzcinach :/ I tak nie chcaiłąm armić długo ale jednak mi smutno że odstawiła ona mnie a nie ja ją i to 2 m-ce wcześniej niż chciałam ![]()
#4785 |
Zakorzenienie
|
Wrzuce Wam przepis na jedzonko z gazety dzieciowej, od 8 mies.
Kukurydziany krem z królikiem/ mysle, ze mozna kurczakowe cycki w zamian ![]() - kolba swiezej kukurydzy - łyzeczka oliwy z oliwek - gałązka selera naciowego - mały ziemniak imarchewka - pół łyzeczki posiekanego koperku - 40g miesa z królika warzywa pokroic w kostke, kukurydze wyskubac, mieso pokroic zalac dwoma szklankami wody, gotowac około 20 min, wyjąc mieso, dodac oliwe, przetrzec/przemiksowac, mieso drobno pokroic, wymieszac |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zakorzenienie
|
![]() Mnie dziś nie będzie chyba. Tż w domu teraz będzie przez 4 dni więc chcę się nim nacieszyć ![]() Dziś grill. Jutro urodziny teściowej ![]() A na weekend jeszcze planów nie mamy ale napewno coś wymyślimy ![]() Daria dziękuje za życzonka z okazji skończonych 7 m-cy ![]() ![]() ![]() i wszystkiego najlepszego dla Oleńki ![]() Laurki ![]() Antosi ![]() ![]()
#4787 |
Zakorzenienie
|
ja też składam życzenia wszystkim dzieciaczkom
właśnie piekę Kaziolowi biszkopcik acha, pytałam ostatnio o kaszki BD bananową, pisayście,że Wasze dzieci nie lubią ja dzisiaj podałam małemu holle a w drugim kubeczku BD bo chciałam sprawdzić czy będzie mu smakować i wiecie co? zjadł obie ![]() ![]() Debrah- będziemy Ci mocno kibicować, uważam,że naprawdę powinnaś bo jesteś cudna i poza tym tutaj jesteś dla wielu przykładem ![]() Wogóle laski- każda z Was jest barwna w tym wątku naszym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
http://mistrzowie.org/544926/Modlitwa
![]() ![]() ![]() ![]() zmykam, bo dziecie zasneło to sobie ogarne na obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
ooo fajne Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
Marsi, Pampers.
![]() ![]() A co do słoiczków Gerbera, to ja nigdy nie kupowałam... Mam nakupione z 10 Bobovity, ale mała i tak nie chce tego jeść... Więc na pewno już nie kupię nigdy żadnych słoiczków... I Szaja ma rację, przecież BD też miała, że tak się wyrażę, przypał z produktami dla dzieci. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-15 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Konto usunięte
|
Black, BD to kojarzę tylko z szamponem?
Tzn. wiecie co, ja nie demonizuję żadnej firmy - zwyczajnie, nie wierzę, że przy produkcji na TAKĄ skalę da się uniknąć wpadki - ot, różni ludzie przy tym pracują i tyle. Tak samo jak nie wierzę, by ktoś celowo działał na szkodę dzieci - pomijam tu to o czym Marsi chyba myślała, MOM, prawda? ale patrzcie, firmy farmaceutyczne też mają wpadki i też najczęściej czynnik ludzki winien. ALE równocześnie nie wierzę ![]() ![]() Dziewczyny, sukces, Dorotka wypiła 60ml rozcieńczonego babofruta z butelki avent, ze smoczka ![]() a, i info w k. |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że super jest ten pomysł
Z wątkiem o jedzeniu dzieciowym. --- Deb, jak założysz bloga, to na pewno będę odwiedzała! --- Black, co do marka vs marka, moja mała też nie chce bobovity, za to gerberka i hippa chętnie... Nie wiem czemu, ale tak już ma. Chusteczki biedry robi ten sam koncern co clinic, ale.. Biedrzane są lepsze! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Konto usunięte
|
A moja córa bobovitę owszem, za to hippem pluje masakrycznie. Nawet próbowałam kiedyś kaszkę dać z ciekawości - pluje!
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Fajne info o mrożeniu dyni: http://www.rondelek.pl/zupa-mleczna-...-mrozic-dynie/ ja taki mus spróbuję zrobić, tyle, że cholera... maleńki zamrażalnik :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Czy Mała może na czas jedzenia być w takiej pół-siedzącej pozycji w krzesełku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Konto usunięte
|
Debrah, tak. Też z reh. i neuro gadłam, zresztą to pozycja podobna do fotelikowej? na leżąco nie wolno karmić, pomijając pierś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42276049]
Dziewczyny, sukces, Dorotka wypiła 60ml rozcieńczonego babofruta z butelki avent, ze smoczka ![]() a, i info w k.[/QUOTE] ![]() ![]() a u nas dalej machańsko łyzeczka ![]() ------------ zrobilam mlodemu obiadek, nic specjalnego, jak dla mnie w smaku bezsmakowe toto wyszlo ![]() ![]() i jednak przepakowalam te warzywka do folijek, tzn porobilam konkretne, pojedyncze porcyjki. bede dorzucac miecho/ jajo/rybe i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42276049]Black, BD to kojarzę tylko z szamponem?
Tzn. wiecie co, ja nie demonizuję żadnej firmy - zwyczajnie, nie wierzę, że przy produkcji na TAKĄ skalę da się uniknąć wpadki - ot, różni ludzie przy tym pracują i tyle. Tak samo jak nie wierzę, by ktoś celowo działał na szkodę dzieci - pomijam tu to o czym Marsi chyba myślała, MOM, prawda? ale patrzcie, firmy farmaceutyczne też mają wpadki i też najczęściej czynnik ludzki winien. ALE równocześnie nie wierzę ![]() ![]() Dziewczyny, sukces, Dorotka wypiła 60ml rozcieńczonego babofruta z butelki avent, ze smoczka ![]() a, i info w k.[/QUOTE] O, brawa dla Dorotki! ![]() Oli nauczył się stawac na czworaka a poza tym cały dzień mówi wrrrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
Tak, wydaje mi się podobna do fotelikowej, tylko trudno o dobre zdjęcie bo jak zrobię z profilu to kształt krzesełka sprawia że wygląda jak całkiem siedzące dziecko.
Wcześniej karmiłam w huśtawce, ale już się boję bo ona w niej się podnosi i może wypaść, potem w foteliku samochodowym, brudny cały już, no i mi strasznie niewygodnie bo jestem wtedy zmuszona na podłodze siedzieć. Ale Pstryczek pisała swego czasu że mimo że fotelik przyszedł to nie karmi w nim synka bo jednak on jeszcze nie siedzi a fotelik jest za wysoko w oparciu ( a reguluje się tak jak mój chyba?) . Ty karmisz Dorkę w krzesełku? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Konto usunięte
|
Yellow, gratulacje raczkowania i warczenia :d
Debrah, tak, w krzesełku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.