Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 07:12   #4771
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

U nas też pobudka o 5.30- Hope,Mika jestem z Wami

Hope co za ojciec z Niego! Przecież dziecko to nie zabawka która da się włączyć i wyłączyć. Przytulam Cię mocno

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 07:25   #4772
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Chyba znalazlam rozwiazanie problemow z przewijaniem. I to zupelnie przypadkiem.
Dzis pomylilam sie przy zakupie pieluch, tzn. marke i rozmiar wzielam odpowiednia, ale nie rodzaj. Dla wiercacych sie maluszkow sa pielucho-majtki i zycie stalo sie prostsze.
Nie wiem, czy w Polsce sa dostepne, ale polecam.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 07:39   #4773
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Było dziś u nas mleko BD 1, 2 i 3. Faktycznie, w nowym opakowaniu, jednak nie wzięłam i nie wrócę już do niego - miło było dzisiaj widzieć, jak mała je mleko z apetytem po zmianie na Gerber... BD jadła kupę czasu z przerwami i niechętnie, a Gerber pije szybko i do dna, chyba bardziej jej smakuje, a to jednak też ważna sprawa moim zdaniem.
ja Gerbera omijam szerokim łukiem, wszystko, soczki,kaszki, słoiczki
jak dla mnieza dużo mają przesrane na swoim koncie- w kwestii dzieci nie ma miejsca na wpadki
http://dziecisawazne.pl/ciag-dalszy-...kowej-gerbera/

w necie można jeszcze znależć info jak mleko wysyłali do aryki- ponoc w składzie były jakieś śrdoki uzależniające czy coś

Nie jestem w stanie im zaufać.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Canon 50mm F/1.8

Dziewczyny, wiecie, że Rossmann ma w swojej ofercie 2 rodzaje pieluch? Bo ja nie wiedziałam, myślałam, że są po prostu w mniejszym i większym opakowaniu - a tu się okazało, że nie, te w większym są inne, niż te w mniejszym, choć kolor opakowania i przedział wagowy ten sam...
tak właśnie myślałam bo kupowałam na zmianę i zauważyłam,że te ze "skromniejszym" obrazkiem są lepsiejsze
a wiadomo producent jaki? bo na pewno nie pampers bo mój dzieć nie ma po nich uczuclenia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ale, że blog o dzieciowej tematyce? nie czuję się autorytetem w dziedzinie , a blogi jako takie pisałam kiedyś, z jednego miała być książka, ale to Wam pisałam kiedyś, tylko, że utknęłam w połowie i nie wiem czy chcę wracać do tego ( w sensie tamtego czasu w życiu, wspomnień).
Debrah na biało jeśli mogę
chodzi mi o to byś pokazała innym niepełnosprawnym mamom swoje spostrzeżenia,rady jakie widzisz bariery, co Cię wkurza i takie życie codzienne.
Debrah pomyśl o tym bo dla mnie jesteś inspiracją i często myślę o Tobie co Ty robisz w danych sytuacjach itp
Myślę,że wiele kobiet potrzebowałoby od Ciebie wiary w siebie a Ty jesteś niesamowita, poza tym nie widziałam takich blogów w necie- myślę,że to fajne uczucie wiedzieć,że można być komuś pomocnym
Debrah proszę pomyśl o tym uwierz w siebie.
Popatrz, jak Ani 13.03 powiedziałyśmy że robi ładne zdjęcia, mówiła,że się wstydzi itp a w końcu odważyła się na swojego bloga i proszę

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

melduje się jako kolejna niewyspana- u nas pobutki co 20 min

dziś gryzę i jestem zła wrrrrrrrrrrrrrr
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:07   #4774
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah zgadzam sie w pelni z dziewczynami i tym co Marsi napisala wyzej. Fajne jest tez to, ze starasz sie wszystko tak logicznie rozkminiac. O to wlasnie chodzi, nie jestes encyklopedia tylko poczatkujaca mama alllee myslaca mama! Sadze, ze inne mamusie beda mogly sie z Toba utozsamiac, starac sie byc bardziej cierpliwe.

Tak piszecie o tych zakupach teraz, przyznam ze ja 2 tygodnie po porodzie poszlam na zakupy chyba 3-4 godzinne. I to bylo najlepsze co moglam zrobic. Rozchodzilam sie super, nie mialam juz pozniej zadnego problemu z poruszaniem sie. Plus odpoczynek psychiczny po porodzie i cos na dupke (wczesniej mialam same legginsy ciazowe...). A dzidzia byla bezpieczna z tatusiem

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:21   #4775
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
charlizz mnie tez od porodu glowa czesciej boli. Tyle, ze ja znieczulenia nie mialam, a wina obarczam niedostarczenie odpowiedniej ilosci kofeiny do organizmu.

Cytat:
zakupów
Ja też od porodu trochę jakby o sobie zapomniałam w tej kwestii, nadrobię coś jak jesień przyjdzie. Pokaż łupy, najlepiej na sobie:P

Ale, że blog o dzieciowej tematyce? nie czuję się autorytetem w dziedzinie , a blogi jako takie pisałam kiedyś, z jednego miała być książka, ale to Wam pisałam kiedyś, tylko, że utknęłam w połowie i nie wiem czy chcę wracać do tego ( w sensie tamtego czasu w życiu, wspomnień).

Dzieciowy blog to mają ekspreci, jak Szajopedia np)

puknij się w główkę

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Chyba znalazlam rozwiazanie problemow z przewijaniem. I to zupelnie przypadkiem.
Dzis pomylilam sie przy zakupie pieluch, tzn. marke i rozmiar wzielam odpowiednia, ale nie rodzaj. Dla wiercacych sie maluszkow sa pielucho-majtki i zycie stalo sie prostsze.
Nie wiem, czy w Polsce sa dostepne, ale polecam.
tyle, że zdecydowanie droższe

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jak dla mnieza dużo mają przesrane na swoim koncie- w kwestii dzieci nie ma miejsca na wpadki

w necie można jeszcze znależć info jak mleko wysyłali do aryki- ponoc w składzie były jakieś śrdoki uzależniające czy coś

A mnie się zdaje, że gerber po prostu miał pecha i aferki wyszły na światło dzienne nie wierzę, że inne firmy są kryształowe

chodzi mi o to byś pokazała innym niepełnosprawnym mamom swoje spostrzeżenia,rady jakie widzisz bariery, co Cię wkurza i takie życie codzienne.
Debrah pomyśl o tym bo dla mnie jesteś inspiracją i często myślę o Tobie co Ty robisz w danych sytuacjach itp
Myślę,że wiele kobiet potrzebowałoby od Ciebie wiary w siebie a Ty jesteś niesamowita, poza tym nie widziałam takich blogów w necie- myślę,że to fajne uczucie wiedzieć,że można być komuś pomocnym
Popatrz, jak Ani 13.03 powiedziałyśmy że robi ładne zdjęcia, mówiła,że się wstydzi itp a w końcu odważyła się na swojego bloga i proszę

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

zgadzam się z białym całkowicie
tak sobie myślę, że wiele kobiet w sytuacji Debrah chce dziecko, ale się zwyczajnie boi, że nie ogarnie, warto by pokazać, że jednak się da

Debrah, i pytanie mam na biało też - zdarzyło się, by jakieś dziecko zapytało na ulicy o ciebie? bo np. Agu ciągle pyta, akurat obok mamy Akson medyczny, więc wiele osób niepełnosprawnych przychodzi, przyjeżdża, no i młoda widzi, ostatnio też w autobusie jechałyśmy z panem na elektrocznym wózku i też pytała. Już wie, że są ludzie którzy mają chore nogi i dlatego są na wózkach albo z kulami/laskami - i tu jej łątwo było, bo mąż swego czasu rozwalił więzadła kolanowe i ze stabilizatorem czasem chodzi albo z laską, to sobie mówi: o, pan ma chorą nóżkę jak nasz tatuś

W nocy jakieś milion pobudek :/ chyba 4 razy jadła, z czego 3 razy z lewej piersi, uff.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:21   #4776
misia1505
Rozeznanie

Hello!!!!!!
Wpadłam tylko na chwilę bo zaraz uciekamy do rodziców i wieczorem pakowanko, nad ranem uciekamy nad morze. w końcu będziemy tylko dla siebie (oczywiście cała trójca ) nie na długo, wracamy w poniedziałek w nocy (tż musi di pracy, terminy gonią a i tak jest w tyle. udanego weekendu, pa
Stary 2013-08-15, 08:21   #4777
meduzza
Zadomowienie

Znów mi uciekacie.
Mamy 3 zęba (po 3 miesiącach przerwy). Niestety przy górnych nie jest już tak kolorowo i Juliana cierpi Całymi dniami ją rozśmieszamy żeby odwrócić jej uwagę a i tak popłakuje. Obiadów nie je, mleko nie zawsze, dużo śpi.

MAMY MLEKO. Rzeczywiście nowe opakowanie. Jak się dorwaliśmy to kupiliśmy wszystkie:p Niestety Bebiko nam nie poszło-ulewała strawionym mlekiem+pojawiła się sucha czerwona plamka na policzku...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:25   #4778
LadyWhisper
Zakorzenienie

debrah, mysle, ze bylabys inspiracja dla naprawde wielu, wielu mam! zakladaj kochana bloga, dziewczyny maja racje

u nas nocka bez atrakcji na szczesxie, aczkolwiek pobudki srednio co godzine na ciumkanie i a wstal o 5.30

jedziemy nad wode, buziaki

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:33   #4779
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Hejka!
dziec zasnal mi wczoaj o 18.45 juz na noc i wstal o 7 w miedzyczasie oczywiscie pobudki byly ale i tak jestem w szoku. chyba go te zakupy tak zmeczyly
a my dzis od rana sprzatansko urzadzamy, a co!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
i sluchajcie, nagle zaczal czworakowac! ale tak wiecie, juz na 100%, na kolankach
moze te dzisiejsze histerie to skok jakis?

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość

Moja gwiazda wczoraj pierwszy raz stanęła wspinając się na tatusia i teraz na okrągło chce wstawać i siadać. O masakra, a ja za nią latam, żeby sobie lepetynki nie strzaskala.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Kochana czyli surowe mroziłaś??? A w czym? Ja zamierzam "zapasy" robić w sobotę. Mam dużo pracy...
Co do zakupów, to identycznie u mnie, od ciąży nic nie kupowałam, bo nie czułam takiej potrzeby, a teraz wicher wieje w szafie
tak, surowe. mrozilam w tych pojemnikach prozniowych/plastikowych. gdybym robila konkretne porcje to wtedy w woreczkach a tak wolalam w pojemniku.

Cytat:
czy jest na forum chociaż jedno baby kp, które przesypia całą noc????
odpowiem za siebie w ten sposob -

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

no wlasnie pomocy - moje dziecko ma plesniawki, afty kurde nie wiem.. mysle ze afty to sa bidus marudny ale mimo to je ladnie, co jest najlepsze????
bo ja juz kilka dni smaruje a tu dalej dupa
bidulka
zdrowka zycze

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ale sie obkupiłas........ ja miałam taką nauczycielke w liceum, ze głowa mała- przez trzy lata mojego chodzenia do szkoły nie była dwa dni w tym samym ubraniu, nigdy sie strój nie powtórzył..... a torebeczki LV.......
o matko, jak dla mnie level nieosiagalny :/

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Piotrek też gimnastyki uprawia przy karmieniu.M am wrażenie, że on nie mam czasu jeść, zawsze musi robić pięćset rzeczy naraz , nie wspomne o tym, że musi być kompletna cisza, broń boże telewizor włączony czy chociażby wzdychanie męża
u nas to samo!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:33   #4780
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witam z rano nie spimy od 5, 30 skad czerpac sily

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
my też

tzn TZ śpi w najlepsze...
Dawid obudził się po 00 - żarełko. Później przed 3. Płakał, krzyczał, myślę że nie jeść bo gdzie? Jak posmarowałam dziąsła to się uspokoił..
W międzyczasie ten idiota warczał i klął co on się tak drze itp.. ale oczywiście pomocy zero, tylko pretensje..
Zaczynam ch*ja nienawidzić..
Ehh... okropny jest...
Mój też sobie śpi i pośpi pewnie do 11, szkoda ze mnie to nigdy nie jest dane.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
U nas też pobudka o 5.30- Hope,Mika jestem z Wami

Hope co za ojciec z Niego! Przecież dziecko to nie zabawka która da się włączyć i wyłączyć. Przytulam Cię mocno

biedne jesteście! Na pewno już niedługo dzieciaczki podrosną i będą lepiej spaly

Cytat:

tak właśnie myślałam bo kupowałam na zmianę i zauważyłam,że te ze "skromniejszym" obrazkiem są lepsiejsze
a wiadomo producent jaki? bo na pewno nie pampers bo mój dzieć nie ma po nich uczuclenia

Oj
Co do Gerbera ja jakoś tak od początku omijam ta firmę, nawet nie wiem jakie mają słoiczki. Chyba przez tą aferę stracili wielu klientów.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:38   #4781
marsi11
Zakorzenienie

szaja może masz racje z tym Gerberem ale ja nie wierzę dużym koncernom,[,które robia tak wiele rzeczy na raz

to samo unilever-margaryna,psia karma,pasta do z zębow i mc donald's

z innej beczki
http://www.youtube.com/watch?v=jZxjye0wRaI
dzidz boski
Stary 2013-08-15, 08:53   #4782
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Hello!!!!!!
Wpadłam tylko na chwilę bo zaraz uciekamy do rodziców i wieczorem pakowanko, nad ranem uciekamy nad morze. w końcu będziemy tylko dla siebie (oczywiście cała trójca ) nie na długo, wracamy w poniedziałek w nocy (tż musi di pracy, terminy gonią a i tak jest w tyle. udanego weekendu, pa
udanego wyjazdu!

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Znów mi uciekacie.
Mamy 3 zęba (po 3 miesiącach przerwy). Niestety przy górnych nie jest już tak kolorowo i Juliana cierpi Całymi dniami ją rozśmieszamy żeby odwrócić jej uwagę a i tak popłakuje. Obiadów nie je, mleko nie zawsze, dużo śpi.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Marsi widzialam ze mnie wczoraj wywolalas ale padnieta bylam mialam odpisac w pracy ale tez mlyn nie wiadomo za co sie brac
Wizyta udana nawet bardzo nie spodzidwalam sie ale zadowolona jestem podniosla nas na duchu bylismy w gabinecie prawie godzine Julek cycusial kupe zrobil przemeblowanie na polkach gdzie zabawki byly a na koniec probowal wyrwac kran ze ściany wasze dziciaczki tez nie usiedza kilku minut na kolanach?
Wracajac do wizyty omowila wszystkie badania zevszpitala zla byla ze nie wszystko nam zrobili i nie potrzebnie lezelismy az 3 dni :banghead:
Kazala zrobic jeszcze kilka wynikow w piatek idziemy sie kluc i co najwazniejsze zaden wynik nie jest jakis tragiczny bardzo wstepnie wykluczyla zanik miesni bonjakis wynik jest ok , zastanawia sie nad choroba zwiazana e stawami ale moze byc anemia monolukleoza i inne banalne albo cos powaznego ale nie usmiercalam mi dziecka robimy pelne spektrum badan
Druga wazna rzecz mam dzwonic po niedzieli obiecala przyspieszyc rezonans na juz i dowie sie co z dadaniami w warszawie dlaczego kielce nie wyslaly nawet probek przez dwa tygodnie podniosla mnie na duchu
A Julek uciekinier po kapieli 10 min ubieralam body bo na brzuch caly czas nawet nie wiecie jak mnie to cieszy choc irytuje czasem

cudne wiesci!!!!!!!!

Cytat:
zakupów
Ja też od porodu trochę jakby o sobie zapomniałam w tej kwestii, nadrobię coś jak jesień przyjdzie. Pokaż łupy, najlepiej na sobie:P
jak bede miala chwilke to moze cykne fotki. ale na sobie to raczej nie ma szans moze jak Kubuleslaw skonczy 18 lat

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
my też

tzn TZ śpi w najlepsze...
Dawid obudził się po 00 - żarełko. Później przed 3. Płakał, krzyczał, myślę że nie jeść bo gdzie? Jak posmarowałam dziąsła to się uspokoił..
W międzyczasie ten idiota warczał i klął co on się tak drze itp.. ale oczywiście pomocy zero, tylko pretensje..
Zaczynam ch*ja nienawidzić..
bosz, co za pustak!
ja juz go nienawidze!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:

Popatrz, jak Ani 13.03 powiedziałyśmy że robi ładne zdjęcia, mówiła,że się wstydzi itp a w końcu odważyła się na swojego bloga i proszę:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42273118]

zgadzam się z białym całkowicie
tak sobie myślę, że wiele kobiet w sytuacji Debrah chce dziecko, ale się zwyczajnie boi, że nie ogarnie, warto by pokazać, że jednak się da

[/QUOTE]

zgadzam sie w 100% z kaździutka literka!
pisz kochana, pisz!
pomysl ile kobiet poprostu sie boi, boi sie ciazy, porodu, opiki nad taka malutka kruszynka itd... ty jestes zywym przykladem na to ze sie da, malo tego - ze mozna byc jednoczesnie szczesliwa i spelniona kobieta!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

100 lat dla:
Oleńki charlizz
Darii silver
Laurki antoinette
Antosi little
najlepszego baby!

Stary 2013-08-15, 09:02   #4783
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł dziec oszalał i buszuje od 5

DEBRAH- popieram dziewczyny

MARSI- młody tak mi sie dzis wygiał, ze mał mi z rak nie wyleciał....

buziaki dla naszych dzisiejszych misieczniaków

HOPE jedziemy prawie na tym samym wózku... jak cie czytam to tak jakbym u siebie widziaławiele rzeczy....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 09:04   #4784
gochaa_p
Zakorzenienie

MARSI ja dokąd karmiłam WOjtka piersią , dotąd sie budził w nocy, czyli do 13 meisiąca.

Ewci już nie karmie cycem więc mozecie zmienić na ierwszem stronie na MM. Sama sie odstawiła po chrzcinach :/ I tak nie chcaiłąm armić długo ale jednak mi smutno że odstawiła ona mnie a nie ja ją i to 2 m-ce wcześniej niż chciałam
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 09:38   #4785
sylwietta1988
Zakorzenienie

Wrzuce Wam przepis na jedzonko z gazety dzieciowej, od 8 mies.

Kukurydziany krem z królikiem/ mysle, ze mozna kurczakowe cycki w zamian
- kolba swiezej kukurydzy
- łyzeczka oliwy z oliwek
- gałązka selera naciowego
- mały ziemniak imarchewka
- pół łyzeczki posiekanego koperku
- 40g miesa z królika

warzywa pokroic w kostke, kukurydze wyskubac, mieso pokroic zalac dwoma szklankami wody, gotowac około 20 min, wyjąc mieso, dodac oliwe, przetrzec/przemiksowac, mieso drobno pokroic, wymieszac
Stary 2013-08-15, 09:38   #4786
s i l v e r
Zakorzenienie

Mnie dziś nie będzie chyba. Tż w domu teraz będzie przez 4 dni więc chcę się nim nacieszyć

Dziś grill.
Jutro urodziny teściowej
A na weekend jeszcze planów nie mamy ale napewno coś wymyślimy

Daria dziękuje za życzonka z okazji skończonych 7 m-cy Ale to zleciałoooo

i wszystkiego najlepszego dla
Oleńki
Laurki
Antosi
Stary 2013-08-15, 09:43   #4787
marsi11
Zakorzenienie

ja też składam życzenia wszystkim dzieciaczkom

właśnie piekę Kaziolowi biszkopcik

acha, pytałam ostatnio o kaszki BD bananową, pisayście,że Wasze dzieci nie lubią

ja dzisiaj podałam małemu holle a w drugim kubeczku BD bo chciałam sprawdzić czy będzie mu smakować i wiecie co? zjadł obie

Debrah- będziemy Ci mocno kibicować, uważam,że naprawdę powinnaś bo jesteś cudna i poza tym tutaj jesteś dla wielu przykładem
Wogóle laski- każda z Was jest barwna w tym wątku naszym
Stary 2013-08-15, 09:45   #4788
sylwietta1988
Zakorzenienie

http://mistrzowie.org/544926/Modlitwa kwiatki, ach te kwiatki dziecięce

zmykam, bo dziecie zasneło to sobie ogarne na obiad
Stary 2013-08-15, 10:02   #4789
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

- 40g miesa z królika

warzywa pokroic w kostke, kukurydze wyskubac, mieso pokroic zalac dwoma szklankami wody, gotowac około 20 min, wyjąc mieso, dodac oliwe, przetrzec/przemiksowac, mieso drobno pokroic, wymieszac
a mozeby utworzyc w klubie nowy watek z dzieciowymi przepisami?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
http://mistrzowie.org/544926/Modlitwa kwiatki, ach te kwiatki dziecięce

zmykam, bo dziecie zasneło to sobie ogarne na obiad

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-15, 10:54   #4790
Konto usunięte

Cytat:

- 40g miesa z królika

ooo fajne

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a mozeby utworzyc w klubie nowy watek z dzieciowymi przepisami?

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

jestem za, zaraz wam z książki wrzucę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 11:15   #4791
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, Pampers. Tylko wiadomo, że one są inaczej produkowane - nieco tańszym kosztem, więc pewnie mają inny wkład wchłaniający (a to najczęściej jest przyczyną uczuleń w przypadku pieluch).

A co do słoiczków Gerbera, to ja nigdy nie kupowałam... Mam nakupione z 10 Bobovity, ale mała i tak nie chce tego jeść... Więc na pewno już nie kupię nigdy żadnych słoiczków... I Szaja ma rację, przecież BD też miała, że tak się wyrażę, przypał z produktami dla dzieci.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-15 o 11:16
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 11:40   #4792
Konto usunięte

Black, BD to kojarzę tylko z szamponem?

Tzn. wiecie co, ja nie demonizuję żadnej firmy - zwyczajnie, nie wierzę, że przy produkcji na TAKĄ skalę da się uniknąć wpadki - ot, różni ludzie przy tym pracują i tyle. Tak samo jak nie wierzę, by ktoś celowo działał na szkodę dzieci - pomijam tu to o czym Marsi chyba myślała, MOM, prawda? ale patrzcie, firmy farmaceutyczne też mają wpadki i też najczęściej czynnik ludzki winien.

ALE równocześnie nie wierzę w ekojedzenie. No zwyczajnie, co z tego, że coś jest z ekoupraw, jeśli powietrze mamy kiepskie a i ziemia niespecjalnie czysta

Dziewczyny, sukces, Dorotka wypiła 60ml rozcieńczonego babofruta z butelki avent, ze smoczka

a, i info w k.
Stary 2013-08-15, 11:56   #4793
sublime
Zakorzenienie

Myślę, że super jest ten pomysł
Z wątkiem o jedzeniu dzieciowym.
---

Deb, jak założysz bloga, to na pewno będę odwiedzała!
---

Black, co do marka vs marka, moja mała też nie chce bobovity, za to gerberka i hippa chętnie... Nie wiem czemu, ale tak już ma.

Chusteczki biedry robi ten sam koncern co clinic, ale.. Biedrzane są lepsze!

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Dobór moderatorów nie polega na ocenie ich stażu i zdolności - raczej na odporności na trolli
sublime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:07   #4794
Konto usunięte

A moja córa bobovitę owszem, za to hippem pluje masakrycznie. Nawet próbowałam kiedyś kaszkę dać z ciekawości - pluje!

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Fajne info o mrożeniu dyni:

http://www.rondelek.pl/zupa-mleczna-...-mrozic-dynie/

ja taki mus spróbuję zrobić, tyle, że cholera... maleńki zamrażalnik :/
Stary 2013-08-15, 12:10   #4795
Debrah
Zakorzenienie

Czy Mała może na czas jedzenia być w takiej pół-siedzącej pozycji w krzesełku?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (41,3 KB, 44 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:12   #4796
Konto usunięte

Debrah, tak. Też z reh. i neuro gadłam, zresztą to pozycja podobna do fotelikowej? na leżąco nie wolno karmić, pomijając pierś.
Stary 2013-08-15, 12:42   #4797
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42276049]

Dziewczyny, sukces, Dorotka wypiła 60ml rozcieńczonego babofruta z butelki avent, ze smoczka

a, i info w k.[/QUOTE]

wyobrazam sobie jak sie cieszysz
a u nas dalej machańsko łyzeczka
------------
zrobilam mlodemu obiadek, nic specjalnego, jak dla mnie w smaku bezsmakowe toto wyszlo i co? mlody zjadl ponad 150 ml
i jednak przepakowalam te warzywka do folijek, tzn porobilam konkretne, pojedyncze porcyjki. bede dorzucac miecho/ jajo/rybe i gotowe

Stary 2013-08-15, 12:43   #4798
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42276049]Black, BD to kojarzę tylko z szamponem?

Tzn. wiecie co, ja nie demonizuję żadnej firmy - zwyczajnie, nie wierzę, że przy produkcji na TAKĄ skalę da się uniknąć wpadki - ot, różni ludzie przy tym pracują i tyle. Tak samo jak nie wierzę, by ktoś celowo działał na szkodę dzieci - pomijam tu to o czym Marsi chyba myślała, MOM, prawda? ale patrzcie, firmy farmaceutyczne też mają wpadki i też najczęściej czynnik ludzki winien.

ALE równocześnie nie wierzę w ekojedzenie. No zwyczajnie, co z tego, że coś jest z ekoupraw, jeśli powietrze mamy kiepskie a i ziemia niespecjalnie czysta

a, i info w k.[/QUOTE]

O, brawa dla Dorotki! Co do warzyw, wiadomo, czasem się zastanawiam co tam trafia do słoiczków podczas produkcji, ale z drugiej strony z tymi sklepowymi warzywami też nie wiadomo do końca jak jest. Dla mnie ekouprawy to ściema żeby zarobić więcej kasy, ot co. A coś trzeba przecież dziecku dawać jeść. Zresztą ostatnio czytałam też o gościu który w bobovicie znalazł pleśń.

Oli nauczył się stawac na czworaka a poza tym cały dzień mówi wrrrrrr
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:49   #4799
Debrah
Zakorzenienie

Tak, wydaje mi się podobna do fotelikowej, tylko trudno o dobre zdjęcie bo jak zrobię z profilu to kształt krzesełka sprawia że wygląda jak całkiem siedzące dziecko.
Wcześniej karmiłam w huśtawce, ale już się boję bo ona w niej się podnosi i może wypaść, potem w foteliku samochodowym, brudny cały już, no i mi strasznie niewygodnie bo jestem wtedy zmuszona na podłodze siedzieć.

Ale Pstryczek pisała swego czasu że mimo że fotelik przyszedł to nie karmi w nim synka bo jednak on jeszcze nie siedzi a fotelik jest za wysoko w oparciu ( a reguluje się tak jak mój chyba?) . Ty karmisz Dorkę w krzesełku?

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:07   #4800
Konto usunięte

Yellow, gratulacje raczkowania i warczenia :d

Debrah, tak, w krzesełku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości