|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
My łóżeczko kupujemy pod koniec sierpnia/początek września. Rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Przy okazji faktycznie trochę kaski zaoszczędzicie na wizytach. Cytat:
I spóźnione życzenia urodzinowe! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kontroluj to codziennie... Witam Wczoraj zaczęliśmy 30 tydzień! Też się ostatnio zastanawiałam co u Szejdy... Misia, udziela się na wątku mamusiowym więc z tego co wiem to wszystko w miarę ok u niej. My dziś jedziemy na działkę na grilla i wieczorem może jakieś ognisko, więc wrócimy późno wieczorem ![]() A w sobotę mamy mały remont,przyjdą panowie z firmy burzyć piec kaflowy którego i tak nie używamy a żeby mały miał taki swój kącik Już się boję tego syfu...Uciekam,miłego dnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||||
|
|
|
#333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mialam tylko po 1 torbieli na jajnikach, wszystko wycieli, ale rezerwa jajnikowa mi sie drastycznie obnizyla. Tak wiec tutaj zaleca sie ostroznosc - co innego, gdy nie chce się miec juz dzieci. To moze byc w takim razie 3 stopien endo, podobnie jak u mnie. (u mnie sie nie mogli zdecydowac, czy to stopien 2 czy 3). Linka, daj znac co i jak!! Trzymam kciuki, zebys szybko doszla do siebie |
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już mamy ten sam miesiąc Może jeszcze jeden numerek? ![]()
|
|
#335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam poczytać co tam u Was i widzę, ze mnie wywołują.
A więc u nas od powrotu do Hiszpanii zaliczone dwie wizyty w szpitalu, raz z jakąś bakteria, drugi raz ze skurczami. Na szczęście u maluszka wszystko dobrze, tylko jest tak uparte, że nadal nie chce pokazać co ma między nóżkami. Ale koksik spory nam rośnie. Powiedzieli, ze mam się przygotować na 4 kilo. wyprawkę mam skompletowaną już do końca, teraz TŻ ma nawał pracy i widdzę go godzinę w południe, a do domu przychodzi o 22-23. Ogarniamy tez po drodze sprawy dokumentowe tzn ja byłam ostatnio w konsulacie załatwić paszport. TZ teraz załatwia zameldowanie i nową kartę zdrowotną. Czeka nas jeszcze załatwienie ubezpieczenia, i wymiana paru rzeczy. wczoraj zaczeliśmy 31 tc, mam 5 kg na plusie. Czytałam, że Linka w szpitalu. Trzymam mocne kciuki za szybki powrót do zdrowia i 2 kreseczki. Wszystkim ciężarówką gratuluję maluszków, tygodni. A mamusiom słodkich skarbów.
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko chyba powinnas,hmm dostac jakiego mini klapsa,ze tak od nas ucieklas ![]() Luna tez cos chyba nas porzucila mam nadzieje,ze u Niej wszystko ok
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciąza i upał też mi dają sie we znaki. U mnie dzisiaj w pełnym słońcu na tarasie prawie 52 stopnie I noce to dla mnie koszmar.
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po małej przerwie
![]() Niestety popełnilam bląd bo pytali mnie czy chce wyjsc dziś czy jutro to sie uparłam ze dziś..zdecydowany błąd. Przepłakałam już ze 2 godziny z bólu ale do szpitala głupio mi wracać skoro mnie już wypisali. Wzielam naproxem , czopki diklofenac i licze na to ze dojde do siebie. Mam owulację ale nie jestem w stanie podnieść się na łozku a co dopiero kochać się z męzem.Także ten cykl odpuszczamy. Tak jak cebula pisała, były liczne ogniska zwłaszcza na tylnym sklepieniu macicy,najwiecej w zatoce Douglasa i na jajnikach. Zostało usunięto wszystko poza pojedynczymi ogniskami na strzepkach jajowdów - za duże ryzyko ich uszkodzenia a wtedy jajowody nie przechwytywały by w ogole jajeczka. Szanse za zajscie w ciąże sa juz teraz wieksze niż były,jednak lekarz uwaza ze moze by tak się podjąć stymulacji i coś tam jeszcze - troche naćpana morfiną byłam jak to mowił. Myślę ze troche zejdzie mi czasu abym doszła do siebie psychicznie i fizycznie.W srodę jade na sciąganie szwów i zapytam lekarza co dalej , poki co zadnych leków nie kazał brać. Dziękuje Wam wszystkim za trzymanie kciuków. |
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#341 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...Cytat:
![]() Ja tez sie zle czulam zaraz po wyjsciu ze szpitala, gdy leki przestaly dzialac. Brałam wtedy Pyralginę. Czy zapytałaś, ktory to stopień zaawansowania choroby? U mnie zdjęcie szwów po tyg to było za wcześnie, jeszcze nie wszędzie skóra zdązyła się "zasklepić". |
||
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale licze na to ze za pare dni bede latać już jak to ja , nie mam oreślonego stopnia, dziś swieto wiec wypisu nie widziałam ale wiem z opisu operacji ze nie dano też nic do hispato.Lekarka co była przy wypuszczaniu mnie do domu mowiła ze w przypadkach niepewnych sie wysyła na badania a u mnie było ewidentnie wiadać ze to jest to
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczko trzymaj się
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
linka, to zaciskamy zabki i idziemy do przodu
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Santi
ja właśnie nie wiedziałam czy mogę gratulować ??
|
#347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Linka welcome back i trzymaj się kochana!!! ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() Santi dawaj fotę testu!
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
hihi
a stwierdzilam, ze poki moge to sie bede cieszyc![]() wiec wolna wola: zbieram wszelkie gratulacje ![]() zdjecie testu bedzie w niedziele, bo stary juz wyrzucilam, ten nie do konca nasikany jest, ale baterii w aparacie nie ma ![]() ale pocieszam sie, ze skoro w 11dpo wyszla taka calkiem sympatyczna krecha to musi byc dobrze, co nie? |
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JUż sie nie moge doczekać prowadzić wątek a potem Kejthx oddamy pałeczkę |
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam sie zastanawiac kto tutaj zapladnia: czy nasi faceci czy moze jednak wizaz:P
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Welcome back Linka!
![]() Cos mnie boli w podbrzuszu ostatnie kilka dni. Wieczorami glownie. Takie jakby mini skurcze, jakby napinanie z ciagnieciem. Miala ktoras na tym etapie? Biore magnez. Przedwczoraj wzielam nospe, ale nie wiem czy mozna tak codziennie, wiec wczoraj nie bralam. Jak myslicie?
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Linka kochana wracaj nam tu szybko do zdrowia aja na tych sprawach się nie znam co Ty miałaś więc nie będę sie wypowiadać Santom a pewnie ciesz się Kwitka witaj ciężarówko ![]() Ja nie dawno powróciłam z pracy i padam ale ochote nadal mam na małe bara bara także lecę molestować małża
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() upalow wspolczuje, ja bedac w ciazy wieczorami ochladzalam sie termoforem z zimna woda. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Linka wracaj szybciutko do pelni sil! ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
albo po calym dniu wychodzi zmeczenie i przeforsowanie sie np od chodzenia.
|
||
|
|
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
U mnie ok pomijając staranka Ostatnimi czasy mam dużo na głowie i nawet nie mam czasu, żeby posiedzieć na wizazu. Tż mi załatwił dodatkową pracę u siebie w biurze, pomagam mu prowadzić sprawy administracyjne, wracam do domu po pracy, obiad i siadam dalej do pracy W międzyczasie jeszcze ćwiczę, bo to sie stało ostanio z moim ciałem to jeszcze czegoś takiego nie widziałam Także mam co robić i dzięki temu moje myśli nie krążą wokół jednej myśli "dziecko". Kiedyś Wam pisałam, że dostałam skierowanie na inseminacje ale niestety nie udało się. W poniedziałek byłam na wizycie i gin chciał mnie skierować na kolejną ale ja teraz mam sajgon w pracy a potem wyjeżdzamy na wakacje więc zaproponował mi, żebym przez te cykle brała Clo i baaardzo dużo z mężem się starała. Wspominał coś o in vitro, mówił, że jest refundacja i koszty jakie byśmy ponieśli to ok 3 000 zł. Ale to odkładam na póżniej, mam nadzieję, że się obejdzie bez tego Pytał też jak się czuje psychicznie i czy nie potrzebuje pomocy psychologa ale nie chciałam , Tż jest moim wsparciem i robi wszystko, żebym nie myślała o dziecku. Ostatnio sobie uświadomiłam, że my z Tż tak w sumie to nie zabezpieczamy się od ślubu, czyli od 2010 roku ale takie prawdziwe stranka zaczęliśmy 2 lata temu więc dużo czasu już minęło...No nic nie ma co się użalać i tak gdzieś tam w podświadomości mam, że nam sie uda i zajdę w ciążę![]() No u mnie to tyle, dzisiaj jestem w pracy nie leniuchuje jak połowa Polski i dzisiaj też wyjeżdza od nas mój brat z rodzinką. Byli cały tydzień, więc mieliśmy wesoło w domu. Nacieszyłam się moim 2-letnim bratankiem, jest taki kochany i śmieszny, były momenty, że płakałam ze śmiechu z niego Dobra strarczy już o mnie ![]() Santom po ciuchu gratuluje, prowadzenie wątku ma jakąś czarodziejską moc Linka, najgorsze masz za soboą, teraz odpoczywaj ile wlezie i molestuj Tż, bo jesteś następna do prowadzenia wątku ![]() Gratuluje nowym przyszłym mamusiom, rośnijcie zdrowo I stwierdzam, że wizażowe dzieciaczki są bardzo śliczne, Lidka i Julka miałyby z czego wybierać, bo jak narazie to przewaga chłopców ![]() Wracam do pracy, postaram się częściej meldować ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
OOOO wpadam na wizaż, bo zara lece nad jezioro
) a tu Szejda!!!! Kochana, głowa do góry, w końcu jesteś jeszcze młoda, macie czas na postaranie się, a co będzie potem to nie należy myśleć zbyt intensywnie, bo każdego wówczas łapią jakieś dołki... Całuję mocno i bardzo sie cieszę, że zajrzałaś!!!!! Linka dobrze że już w domu! Było strasznie, czy bardzo strasznie? Bo ja już schiz dostaje, a jak byłaś w szpitalu to ciągle myślałam o Tobie Obys szybko doszła do siebie i bierz ten wątek w obroty! Nie ma to tamto, II krechy muszą być bez żadnych dodatkowyh pomocy lekarskich ![]() Monini ależ cię wzielo na męża No i co, pozdrawiam i ogarniam kilka rzeczy i idę leżeć... mąż ma w planach rowery jeszcze dziś, ale mam nadzieję, że mu przejdzie, bo mam dziś lenia w czterech literach ![]() Buziaki!
|
#358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hejka ![]() Tak jak pisałam wyżej kiepsko się dziś czuję, a niestety do pracy musiałam iść. Dobrze, że praca siedząca to się nie zmęczę za bardzo. Najgorzej mnie boli przy chodzeniu i staniu.
|
|
#359 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Młodzi jesteście w końcu się uda
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Toerma- ja mam 3 stopień endo stwierdzony, miałam torbiel 10 cm za macicą, która stykała się z obydwoma jajnikami i nie było przez to na usg widać na którym jajniku tak naprawdę jest. Bolało przy każdym gwałtowniejszym ruchu... Po otworzeniu brzucha okazało się, że oprócz tego całe jajniki są owinięte ognisko na ognisku. Usunął wszystko do ostatniego i nie uszkodził mi jajników. Co ma rezerwa do tego? Przecież nie przecinał mi jajnika. Dzięki temu, że postarał się usunąć wszystkie zmiany dłużej mogę cieszyć się tym, że jeszcze nie idę znów pod nóż. A szanse na ciąże w takim przypadku są większe, bo endo na jajnikach nie zaburza już hormonów przez nie wydzielanych.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.

Polozna od razu, ze do szpitala, ale lekarz kazal mierzyc i zapisywac. Wieczorem juz 135/99, a rano 131/88, wiec to moze byl jakis taki wyskok jdnodniowy 

Ale to chyba taki ewenement. 
- ciekawa jestem ile tym razem ona potrwa?
- dostałam piękne prezenty, górę kwiatów (dosłownie) i przez cały dzień byłam księżniczką
ja ze swojej strony wierze, ze dla kazdej ze zgromadzonych u nas staraczek zaswieci slonce.

ale licze na to ze za pare dni bede latać już jak to ja , nie mam oreślonego stopnia, dziś swieto wiec wypisu nie widziałam ale wiem z opisu operacji ze nie dano też nic do hispato.Lekarka co była przy wypuszczaniu mnie do domu mowiła ze w przypadkach niepewnych sie wysyła na badania a u mnie było ewidentnie wiadać ze to jest to