ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 11:13   #331
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

Witam Dziewczeta.
Wczoraj mialam wizyte i zalamalo mnie cisnienie. 150/110. Poniewaz musialam czekac na wynik czystosci (tak, znowu przypaletalo sie jakies cholerstwo), lekarz powiedzial zebym sie uspokoila i zmierzymy jeszcze raz. Taaaa....jak ja juz wiedzialam czym to pachnie. No i co 182/112 Polozna od razu, ze do szpitala, ale lekarz kazal mierzyc i zapisywac. Wieczorem juz 135/99, a rano 131/88, wiec to moze byl jakis taki wyskok jdnodniowy
kochana dolne cisnienie i tak masz za wysokie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:32   #332
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam wynik 5,2.Norma od 4,8 do 5,9.Co prawda nic mi ten wynik nie mówi ale jest w normie.

Mama nam kupiła łóżeczkoTakie: http://allegro.pl/show_item.php?item=3449952449.

Wzielismy zestaw dino pomarańczowo-zielone
Super to łóżeczko i zestaw pościeli też mi się bardzo podoba
My łóżeczko kupujemy pod koniec sierpnia/początek września.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Zdjęcia brzuszka:
Rośnie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A co Ci lekarz mówi? Bo mi cały czas mówił, że duży, a na usg z fundacji szczęśliwe macierzyństwo obcy lekarz powiedział mi, że będzie wysoki, bo ma długą kość udową. Sraty pierdaty - myślałam sobie. No i urodził się 60-centymetrowiec. Skutek jest taki, że młody skończył 6 tygodni i ledwo włazi do gondoli. Ale to chyba taki ewenement.
Jaki słodziak mały

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A ja sie w ogole nie dziwie naszym staraczkom ze maja dosc juz i ze doly je lapia. Pamietam jak ja przezywalam kazda @ i jaka podlamana bylam jak sie kolejny raz nie udawalo. I tez wiem ze zadne slowa pociechy nie pomagaja wiec pozostaje mi trzymac kciuki zeby jak najszybciej sie udalo

Anteria rozumiem ze to ciezka decyzja ale ja postapilabym tak samo i uszanowala zdanie TZta. Mam takie przeczucie ze szybko wam sie uda

Santom - czy mam gratulowac???

W koncu wypuscili nas ze szpitala w poniedzialek. Mam zakaz przytulanek i musze prowadzic oszczedny tryb zycia. Do tego od teraz do konca ciazy raz w tygodniu bede miala wizyty w poradni patologii ciazy bo moj doktorek ma teraz urlop. W sumie dobrze sie zlozylo bo wizyty beda na fundusz a tak bym musiala placic po 140zl za kazda
Pszczółko super,że już Was wypuścieli no i najważniejsze że z wagą małego wszystko ok.
Przy okazji faktycznie trochę kaski zaoszczędzicie na wizytach.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
witam się oficjalnie w ciąży - ciekawa jestem ile tym razem ona potrwa?

Santi jak czytałam o twoich humorach to tak sobie myślałam, że pewnie w ciąży jesteś, zaklinam rzeczywistość razem z tobą!

Linka trzymam za ciebie kciuki!

przepraszam, że się nie odnoszę ale ... idę spać - w końcu bycie w ciąży ma swoje prawa

ps. urodziny miałam cudne, spokojne z moimi mężczyznami, bez gości, sprzątania za to na zakupach - dostałam piękne prezenty, górę kwiatów (dosłownie) i przez cały dzień byłam księżniczką
Moje chłopaki mnie chyba bardzo kochają - jestem szczęściarą!
Teraz to 3mam podwójnie mocno kciuki.
I spóźnione życzenia urodzinowe!-wybacz ostatnio jestem trochę do tyłu z wszystkim.

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Kocurku, kiedy to zleciało, toż Ty dopiero co rodziłaś!!!

W stolicy mamy rodzinę ale będę tam dopiero 2 raz. tak ciągle nam nie po drodze , a że w tym roku na wakacje nigdzie nie jedziemy, bo jak tu z Lidką taką maleńką gdzieś jechać? to odwiedzimy wujostwo. Czyli raz na ruski rok, nawet rzadziej. No trudno, powiadają, że co się odwlecze to nie uciecze...poczekamy.

To ja się pochwalę naszą kruszyną, bo jutro przekręci jej się licznik, skończy 5 miesięcy a zacznie 6 Ciężko robi się jej zdjęcia, bo się wierci i rusza.
Nasza blondyna.
Piękna mała blondi

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Dotarlam do domu, mieta zaparzona, zaraz bede pic.

A teraz info od Linki:
Ma zaawansowana endometrioze, czesc wycieli. Wiecej napisze pozniej, bo teraz jest jeszcze pijana.
Całe szczęście,że Linka poszła do tego szpitala... Może nie będzie potrzebne żadne in vitro itd.3mam za Nią kciuki.

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
O matko, to mam nadzieje, ze skonczy sie lada moment.

Kochana smec ile masz ochote i ile potrzebujesz. Wiem tez, ze w takich sytuacjach chybw zadne slowa nie przynosza juz otuchy ja ze swojej strony wierze, ze dla kazdej ze zgromadzonych u nas staraczek zaswieci slonce.
No i tak jak piszesz, zdanie i wole maze tez trzeba uszanowac. A styczen juz calkiem niedaleko

o jej

Jaki slodziak

Kwicia jak to ile ma potrwac, 9 m-cy!

Santom jacie po cichu juz mi sie geba smieje

Linka

Witam Dziewczeta.
Wczoraj mialam wizyte i zalamalo mnie cisnienie. 150/110. Poniewaz musialam czekac na wynik czystosci (tak, znowu przypaletalo sie jakies cholerstwo), lekarz powiedzial zebym sie uspokoila i zmierzymy jeszcze raz. Taaaa....jak ja juz wiedzialam czym to pachnie. No i co 182/112 Polozna od razu, ze do szpitala, ale lekarz kazal mierzyc i zapisywac. Wieczorem juz 135/99, a rano 131/88, wiec to moze byl jakis taki wyskok jdnodniowy
Ale ciśnienie wysokie! Może faktycznie to tylko jednorazowe?
Kontroluj to codziennie...

Witam

Wczoraj zaczęliśmy 30 tydzień!

Też się ostatnio zastanawiałam co u Szejdy...
Misia, udziela się na wątku mamusiowym więc z tego co wiem to wszystko w miarę ok u niej.

My dziś jedziemy na działkę na grilla i wieczorem może jakieś ognisko, więc wrócimy późno wieczorem
A w sobotę mamy mały remont,przyjdą panowie z firmy burzyć piec kaflowy którego i tak nie używamy a żeby mały miał taki swój kącik Już się boję tego syfu...

Uciekam,miłego dnia

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:17   #333
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
No to tak jak przewidywałyśmy z Maru... Ciekawe czemu tylko część wycieli?
No to pewnie teraz będzie Linka musiała przejść przynajmniej 3 miesięczną kurację Visanne

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Yyyy... wypalili? Poza tym co na jajnikach??!! Przecież to najważniejsze bo to zaburza ich pracę. Ja miałam torbiel za macicą i całe jajniki oplecione endometriozą i gdyby mnie tak zostawili to ja bym z bólu umarła chyba. Lekarz wyłuskiwał ponad 4 godziny mi te jajniki i nie uszkodził mi ich przy tym. Nie rozumiem jej lekarza. Czasu mu było szkoda czy co
Moze chodzi o to, ze jajniki potraktowali oszczednie. Jesli jest duzo zmian, nie mozna wyciac wszystkiego, bo przeciez nie zostanie juz zadnych komorek do zaplodnienia.
Ja mialam tylko po 1 torbieli na jajnikach, wszystko wycieli, ale rezerwa jajnikowa mi sie drastycznie obnizyla. Tak wiec tutaj zaleca sie ostroznosc - co innego, gdy nie chce się miec juz dzieci.

To moze byc w takim razie 3 stopien endo, podobnie jak u mnie. (u mnie sie nie mogli zdecydowac, czy to stopien 2 czy 3).

Linka, daj znac co i jak!! Trzymam kciuki, zebys szybko doszla do siebie
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:30   #334
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ela, a co Ty znowu wizyte mialas? Brawo.za rosnacego dziecia. Niedlugo mnie dogonisz jak tak dalej pojdzie
W pt miałam normalną wizytę co miesięczną, a wczoraj USG genetyczne u innego gina, bo moja nie ma takiego sprzętu dobrego.
Już mamy ten sam miesiąc

Cytat:

Nie moge sie dobudzic cos.
Może jeszcze jeden numerek?

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęliśmy 30 tydzień!

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:43   #335
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Moze chodzi o to, ze jajniki potraktowali oszczednie. Jesli jest duzo zmian, nie mozna wyciac wszystkiego, bo przeciez nie zostanie juz zadnych komorek do zaplodnienia.
Ja mialam tylko po 1 torbieli na jajnikach, wszystko wycieli, ale rezerwa jajnikowa mi sie drastycznie obnizyla. Tak wiec tutaj zaleca sie ostroznosc - co innego, gdy nie chce się miec juz dzieci.

To moze byc w takim razie 3 stopien endo, podobnie jak u mnie. (u mnie sie nie mogli zdecydowac, czy to stopien 2 czy 3).

Linka, daj znac co i jak!! Trzymam kciuki, zebys szybko doszla do siebie
teorema skąd wiesz, że rezerwa ci się obniżyła? Badałaś wcześniej amh? Z tego co pisałaś to amh masz praktycznie idealne - nie poniżej ani nie powyżej normy. To nie jest tak, że im wyższe tym lepiej, bo wysokie amh też jest złe!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 15:34   #336
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Misia też mogłaby nam napisać jak się czuje i jak syncio
wpadłam poczytać co tam u Was i widzę, ze mnie wywołują.

A więc u nas od powrotu do Hiszpanii zaliczone dwie wizyty w szpitalu, raz z jakąś bakteria, drugi raz ze skurczami.
Na szczęście u maluszka wszystko dobrze, tylko jest tak uparte, że nadal nie chce pokazać co ma między nóżkami. Ale koksik spory nam rośnie. Powiedzieli, ze mam się przygotować na 4 kilo.

wyprawkę mam skompletowaną już do końca, teraz TŻ ma nawał pracy i widdzę go godzinę w południe, a do domu przychodzi o 22-23.

Ogarniamy tez po drodze sprawy dokumentowe tzn ja byłam ostatnio w konsulacie załatwić paszport. TZ teraz załatwia zameldowanie i nową kartę zdrowotną. Czeka nas jeszcze załatwienie ubezpieczenia, i wymiana paru rzeczy.

wczoraj zaczeliśmy 31 tc, mam 5 kg na plusie.

Czytałam, że Linka w szpitalu. Trzymam mocne kciuki za szybki powrót do zdrowia i 2 kreseczki.

Wszystkim ciężarówką gratuluję maluszków, tygodni.

A mamusiom słodkich skarbów.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 16:38   #337
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wpadłam poczytać co tam u Was i widzę, ze mnie wywołują.

A więc u nas od powrotu do Hiszpanii zaliczone dwie wizyty w szpitalu, raz z jakąś bakteria, drugi raz ze skurczami.
Na szczęście u maluszka wszystko dobrze, tylko jest tak uparte, że nadal nie chce pokazać co ma między nóżkami. Ale koksik spory nam rośnie. Powiedzieli, ze mam się przygotować na 4 kilo.

wyprawkę mam skompletowaną już do końca, teraz TŻ ma nawał pracy i widdzę go godzinę w południe, a do domu przychodzi o 22-23.

Ogarniamy tez po drodze sprawy dokumentowe tzn ja byłam ostatnio w konsulacie załatwić paszport. TZ teraz załatwia zameldowanie i nową kartę zdrowotną. Czeka nas jeszcze załatwienie ubezpieczenia, i wymiana paru rzeczy.

wczoraj zaczeliśmy 31 tc, mam 5 kg na plusie.

Czytałam, że Linka w szpitalu. Trzymam mocne kciuki za szybki powrót do zdrowia i 2 kreseczki.

Wszystkim ciężarówką gratuluję maluszków, tygodni.

A mamusiom słodkich skarbów.
dobrze,ze u Ciebie juz dobrze
tylko chyba powinnas,hmm dostac jakiego mini klapsa,ze tak od nas ucieklas

Luna tez cos chyba nas porzucila mam nadzieje,ze u Niej wszystko ok
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 16:46   #338
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
dobrze,ze u Ciebie juz dobrze
tylko chyba powinnas,hmm dostac jakiego mini klapsa,ze tak od nas ucieklas

Luna tez cos chyba nas porzucila mam nadzieje,ze u Niej wszystko ok
Mieliśmy też gości praktycznie do końca lipca.
A ciąza i upał też mi dają sie we znaki.

U mnie dzisiaj w pełnym słońcu na tarasie prawie 52 stopnie

I noce to dla mnie koszmar.

Stary 2013-08-15, 19:11   #339
Linka1984
Zakorzenienie

Witam po małej przerwie
Niestety popełnilam bląd bo pytali mnie czy chce wyjsc dziś czy jutro to sie uparłam ze dziś..zdecydowany błąd. Przepłakałam już ze 2 godziny z bólu ale do szpitala głupio mi wracać skoro mnie już wypisali. Wzielam naproxem , czopki diklofenac i licze na to ze dojde do siebie. Mam owulację ale nie jestem w stanie podnieść się na łozku a co dopiero kochać się z męzem.Także ten cykl odpuszczamy.

Tak jak cebula pisała, były liczne ogniska zwłaszcza na tylnym sklepieniu macicy,najwiecej w zatoce Douglasa i na jajnikach. Zostało usunięto wszystko poza pojedynczymi ogniskami na strzepkach jajowdów - za duże ryzyko ich uszkodzenia a wtedy jajowody nie przechwytywały by w ogole jajeczka. Szanse za zajscie w ciąże sa juz teraz wieksze niż były,jednak lekarz uwaza ze moze by tak się podjąć stymulacji i coś tam jeszcze - troche naćpana morfiną byłam jak to mowił.
Myślę ze troche zejdzie mi czasu abym doszła do siebie psychicznie i fizycznie.W srodę jade na sciąganie szwów i zapytam lekarza co dalej , poki co zadnych leków nie kazał brać.
Dziękuje Wam wszystkim za trzymanie kciuków.
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:29   #340
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Witam po małej przerwie
Niestety popełnilam bląd bo pytali mnie czy chce wyjsc dziś czy jutro to sie uparłam ze dziś..zdecydowany błąd. Przepłakałam już ze 2 godziny z bólu ale do szpitala głupio mi wracać skoro mnie już wypisali. Wzielam naproxem , czopki diklofenac i licze na to ze dojde do siebie. Mam owulację ale nie jestem w stanie podnieść się na łozku a co dopiero kochać się z męzem.Także ten cykl odpuszczamy.

Tak jak cebula pisała, były liczne ogniska zwłaszcza na tylnym sklepieniu macicy,najwiecej w zatoce Douglasa i na jajnikach. Zostało usunięto wszystko poza pojedynczymi ogniskami na strzepkach jajowdów - za duże ryzyko ich uszkodzenia a wtedy jajowody nie przechwytywały by w ogole jajeczka. Szanse za zajscie w ciąże sa juz teraz wieksze niż były,jednak lekarz uwaza ze moze by tak się podjąć stymulacji i coś tam jeszcze - troche naćpana morfiną byłam jak to mowił.
Myślę ze troche zejdzie mi czasu abym doszła do siebie psychicznie i fizycznie.W srodę jade na sciąganie szwów i zapytam lekarza co dalej , poki co zadnych leków nie kazał brać.
obyś szybko doszła do formy Lineczko

Stary 2013-08-15, 19:37   #341
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
teorema skąd wiesz, że rezerwa ci się obniżyła? Badałaś wcześniej amh? Z tego co pisałaś to amh masz praktycznie idealne - nie poniżej ani nie powyżej normy. To nie jest tak, że im wyższe tym lepiej, bo wysokie amh też jest złe!
Obnizyla sie, bo musiala sie obnizyc po ingerencji w jajniki - to jest potwierdzone klinicznie, ze kazdy zabieg na jajnikach obniza rezerwe, tzn taki zabieg, ktory usuwa torbiele. Moja jest odrobine ponad zakres ref., ale jak na moj wiek powinna byc lepsza ...
Cytat:
Witam po małej przerwie

Linko, trzymam kciuki, dojdziesz do siebie niedlugo!! Zobaczysz, przechodzilam to samo. Odpoczywaj, czytaj do woli, ogladaj filmy - byle nie za smieszne, bo brzuch po operacji boli od smiania sie

Ja tez sie zle czulam zaraz po wyjsciu ze szpitala, gdy leki przestaly dzialac. Brałam wtedy Pyralginę.
Czy zapytałaś, ktory to stopień zaawansowania choroby?
U mnie zdjęcie szwów po tyg to było za wcześnie, jeszcze nie wszędzie skóra zdązyła się "zasklepić".
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:49   #342
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linko, trzymam kciuki, dojdziesz do siebie niedlugo!! Zobaczysz, przechodzilam to samo. Odpoczywaj, czytaj do woli, ogladaj filmy - byle nie za smieszne, bo brzuch po operacji boli od smiania sie

Ja tez sie zle czulam zaraz po wyjsciu ze szpitala, gdy leki przestaly dzialac. Brałam wtedy Pyralginę.
Czy zapytałaś, ktory to stopień zaawansowania choroby?
U mnie zdjęcie szwów po tyg to było za wcześnie, jeszcze nie wszędzie skóra zdązyła się "zasklepić".
Poki co boli strasznie, nie byłam w stanie wyjsc sama z auta ale licze na to ze za pare dni bede latać już jak to ja , nie mam oreślonego stopnia, dziś swieto wiec wypisu nie widziałam ale wiem z opisu operacji ze nie dano też nic do hispato.Lekarka co była przy wypuszczaniu mnie do domu mowiła ze w przypadkach niepewnych sie wysyła na badania a u mnie było ewidentnie wiadać ze to jest to
Stary 2013-08-15, 20:19   #343
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Lineczko trzymaj się

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:20   #344
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

linka, to zaciskamy zabki i idziemy do przodu

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:24   #345
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
linka, to zaciskamy zabki i idziemy do przodu
a TY ciotka właśnie przecztałam w stanie błogosławionym oddawaj wątek!!! teraz ja teraz ja!!!!!!!!!!! pisać laski szybko!!!!!!!!!! szybko zanim ogniska odrosną !!!!!!!
Stary 2013-08-15, 20:32   #346
misia332
Zakorzenienie

Santi
ja właśnie nie wiedziałam czy mogę gratulować ??

Stary 2013-08-15, 20:37   #347
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Obnizyla sie, bo musiala sie obnizyc po ingerencji w jajniki - to jest potwierdzone klinicznie, ze kazdy zabieg na jajnikach obniza rezerwe, tzn taki zabieg, ktory usuwa torbiele. Moja jest odrobine ponad zakres ref., ale jak na moj wiek powinna byc lepsza ...
.
nie wiem ile masz lat ale pamiętaj, że rezerwa obniża się już od ok 20rż i też nikt nie jest w stanie stwierdzić jak to obniżanie się przebiega. Torbiele na jajnikach i zabiegi ich usunięcia obniżają rezerwę ale również nie ma pewności w jakim stopniu. Może być np tak, że przez 10 lat rezerwa obniży się z 1,56 do 1,52 a następnego roku spadnie do 1 i taka będzie przez kolejne dwa lata...nie ma na to reguły. Ty rezerwą naprawdę nie musisz się przejmować, bo dopiero przy wartościach grubo poniżej 1 w klinikach zaczynają brać to pod uwagę.

Linka welcome back i trzymaj się kochana!!!

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
a TY ciotka właśnie przecztałam w stanie błogosławionym oddawaj wątek!!! teraz ja teraz ja!!!!!!!!!!! pisać laski szybko!!!!!!!!!! szybko zanim ogniska odrosną !!!!!!!
z tym prowadzeniem wątku to chyba faktycznie jakiś fenomen.... bzdurny ale chyba działa
Santi dawaj fotę testu!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:47   #348
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Santi
ja właśnie nie wiedziałam czy mogę gratulować ??
hihi a stwierdzilam, ze poki moge to sie bede cieszyc
wiec wolna wola: zbieram wszelkie gratulacje

zdjecie testu bedzie w niedziele, bo stary juz wyrzucilam, ten nie do konca nasikany jest, ale baterii w aparacie nie ma

ale pocieszam sie, ze skoro w 11dpo wyszla taka calkiem sympatyczna krecha to musi byc dobrze, co nie?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-15, 20:59   #349
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

zdjecie testu bedzie w niedziele, bo stary juz wyrzucilam, ten nie do konca nasikany jest, ale baterii w aparacie nie ma

ale pocieszam sie, ze skoro w 11dpo wyszla taka calkiem sympatyczna krecha to musi byc dobrze, co nie?
super. Będzie dobrze !!! GRATULACJE !!

Stary 2013-08-15, 21:19   #350
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

widzisz...wystarczyło około 300 postów i już jesteś w ciązy JUż sie nie moge doczekać prowadzić wątek a potem Kejthx oddamy pałeczkę
Stary 2013-08-15, 21:21   #351
santom
Zakorzenienie

zaczynam sie zastanawiac kto tutaj zapladnia: czy nasi faceci czy moze jednak wizaz:P

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-15, 21:31   #352
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
zaczynam sie zastanawiac kto tutaj zapladnia: czy nasi faceci czy moze jednak wizaz:P
hmmm a czy to ważne??? siedze w jednej pozycji i boje się zamknąc komp..bo tylko w takiej nie boli :P
Stary 2013-08-15, 21:48   #353
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Welcome back Linka!

Cos mnie boli w podbrzuszu ostatnie kilka dni. Wieczorami glownie. Takie jakby mini skurcze, jakby napinanie z ciagnieciem. Miala ktoras na tym etapie? Biore magnez. Przedwczoraj wzielam nospe, ale nie wiem czy mozna tak codziennie, wiec wczoraj nie bralam. Jak myslicie?

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:02   #354
monini2507
Zakorzenienie

Hej
Linka kochana wracaj nam tu szybko do zdrowia aja na tych sprawach się nie znam co Ty miałaś więc nie będę sie wypowiadać
Santom a pewnie ciesz się
Kwitka witaj ciężarówko
Ja nie dawno powróciłam z pracy i padam ale ochote
nadal mam na małe bara bara także lecę molestować małża
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 22:15   #355
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Mieliśmy też gości praktycznie do końca lipca.
A ciąza i upał też mi dają sie we znaki.

U mnie dzisiaj w pełnym słońcu na tarasie prawie 52 stopnie

I noce to dla mnie koszmar.
Misia mam nadzieje,ze nie wzielas tego na powaznie.Poprostu brakowalo Ciebie tutaj
upalow wspolczuje, ja bedac w ciazy wieczorami ochladzalam sie termoforem z zimna woda.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Linka wracaj szybciutko do pelni sil!

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Welcome back Linka!

Cos mnie boli w podbrzuszu ostatnie kilka dni. Wieczorami glownie. Takie jakby mini skurcze, jakby napinanie z ciagnieciem. Miala ktoras na tym etapie? Biore magnez. Przedwczoraj wzielam nospe, ale nie wiem czy mozna tak codziennie, wiec wczoraj nie bralam. Jak myslicie?
hm,wydaje mi sie,ze poprostu kolejny etap rozciagania sie mieszkanka Twojego Skarbka albo po calym dniu wychodzi zmeczenie i przeforsowanie sie np od chodzenia.
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:07   #356
Szejda
Rozeznanie

Cześć dziewczynki Jestem, jestem, trochę Was podczytywałam ale jakoś tak do pisania nie mogłam się zabrać.
U mnie ok pomijając staranka Ostatnimi czasy mam dużo na głowie i nawet nie mam czasu, żeby posiedzieć na wizazu. Tż mi załatwił dodatkową pracę u siebie w biurze, pomagam mu prowadzić sprawy administracyjne, wracam do domu po pracy, obiad i siadam dalej do pracy W międzyczasie jeszcze ćwiczę, bo to sie stało ostanio z moim ciałem to jeszcze czegoś takiego nie widziałam Także mam co robić i dzięki temu moje myśli nie krążą wokół jednej myśli "dziecko". Kiedyś Wam pisałam, że dostałam skierowanie na inseminacje ale niestety nie udało się. W poniedziałek byłam na wizycie i gin chciał mnie skierować na kolejną ale ja teraz mam sajgon w pracy a potem wyjeżdzamy na wakacje więc zaproponował mi, żebym przez te cykle brała Clo i baaardzo dużo z mężem się starała. Wspominał coś o in vitro, mówił, że jest refundacja i koszty jakie byśmy ponieśli to ok 3 000 zł. Ale to odkładam na póżniej, mam nadzieję, że się obejdzie bez tego Pytał też jak się czuje psychicznie i czy nie potrzebuje pomocy psychologa ale nie chciałam , Tż jest moim wsparciem i robi wszystko, żebym nie myślała o dziecku. Ostatnio sobie uświadomiłam, że my z Tż tak w sumie to nie zabezpieczamy się od ślubu, czyli od 2010 roku ale takie prawdziwe stranka zaczęliśmy 2 lata temu więc dużo czasu już minęło...No nic nie ma co się użalać i tak gdzieś tam w podświadomości mam, że nam sie uda i zajdę w ciążę
No u mnie to tyle, dzisiaj jestem w pracy nie leniuchuje jak połowa Polski i dzisiaj też wyjeżdza od nas mój brat z rodzinką. Byli cały tydzień, więc mieliśmy wesoło w domu. Nacieszyłam się moim 2-letnim bratankiem, jest taki kochany i śmieszny, były momenty, że płakałam ze śmiechu z niego
Dobra strarczy już o mnie

Santom po ciuchu gratuluje, prowadzenie wątku ma jakąś czarodziejską moc
Linka, najgorsze masz za soboą, teraz odpoczywaj ile wlezie i molestuj Tż, bo jesteś następna do prowadzenia wątku

Gratuluje nowym przyszłym mamusiom, rośnijcie zdrowo
I stwierdzam, że wizażowe dzieciaczki są bardzo śliczne, Lidka i Julka miałyby z czego wybierać, bo jak narazie to przewaga chłopców

Wracam do pracy, postaram się częściej meldować
Miłego dnia
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:31   #357
Kejthx
Zadomowienie

OOOO wpadam na wizaż, bo zara lece nad jezioro (tylko jeszcze maila pracowego muszę ogarnąć... cóż taka praca, nawet na wyjeździe ) a tu Szejda!!!! Kochana, głowa do góry, w końcu jesteś jeszcze młoda, macie czas na postaranie się, a co będzie potem to nie należy myśleć zbyt intensywnie, bo każdego wówczas łapią jakieś dołki... Całuję mocno i bardzo sie cieszę, że zajrzałaś!!!!!

Linka dobrze że już w domu! Było strasznie, czy bardzo strasznie? Bo ja już schiz dostaje, a jak byłaś w szpitalu to ciągle myślałam o Tobie Obys szybko doszła do siebie i bierz ten wątek w obroty! Nie ma to tamto, II krechy muszą być bez żadnych dodatkowyh pomocy lekarskich

Monini ależ cię wzielo na męża

No i co, pozdrawiam i ogarniam kilka rzeczy i idę leżeć... mąż ma w planach rowery jeszcze dziś, ale mam nadzieję, że mu przejdzie, bo mam dziś lenia w czterech literach

Buziaki!
Stary 2013-08-16, 09:26   #358
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
hm,wydaje mi sie,ze poprostu kolejny etap rozciagania sie mieszkanka Twojego Skarbka albo po calym dniu wychodzi zmeczenie i przeforsowanie sie np od chodzenia.
Być może masz rację Bazile. Ja nie jestem dobra w określaniu rodzaju bólu. Myślę, że może to być rozciąganie. Dziś już od rana mnie ciągnie i dodatkowo jeszcze w krzyżu łupie. Coś ten 16 tydzień mi nie służy.

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Jestem, jestem, trochę Was podczytywałam ale jakoś tak do pisania nie mogłam się zabrać.
U mnie ok pomijając staranka Ostatnimi czasy mam dużo na głowie i nawet nie mam czasu, żeby posiedzieć na wizazu. Tż mi załatwił dodatkową pracę u siebie w biurze, pomagam mu prowadzić sprawy administracyjne, wracam do domu po pracy, obiad i siadam dalej do pracy W międzyczasie jeszcze ćwiczę, bo to sie stało ostanio z moim ciałem to jeszcze czegoś takiego nie widziałam Także mam co robić i dzięki temu moje myśli nie krążą wokół jednej myśli "dziecko". Kiedyś Wam pisałam, że dostałam skierowanie na inseminacje ale niestety nie udało się. W poniedziałek byłam na wizycie i gin chciał mnie skierować na kolejną ale ja teraz mam sajgon w pracy a potem wyjeżdzamy na wakacje więc zaproponował mi, żebym przez te cykle brała Clo i baaardzo dużo z mężem się starała. Wspominał coś o in vitro, mówił, że jest refundacja i koszty jakie byśmy ponieśli to ok 3 000 zł. Ale to odkładam na póżniej, mam nadzieję, że się obejdzie bez tego Pytał też jak się czuje psychicznie i czy nie potrzebuje pomocy psychologa ale nie chciałam , Tż jest moim wsparciem i robi wszystko, żebym nie myślała o dziecku. Ostatnio sobie uświadomiłam, że my z Tż tak w sumie to nie zabezpieczamy się od ślubu, czyli od 2010 roku ale takie prawdziwe stranka zaczęliśmy 2 lata temu więc dużo czasu już minęło...No nic nie ma co się użalać i tak gdzieś tam w podświadomości mam, że nam sie uda i zajdę w ciążę
No u mnie to tyle, dzisiaj jestem w pracy nie leniuchuje jak połowa Polski i dzisiaj też wyjeżdza od nas mój brat z rodzinką. Byli cały tydzień, więc mieliśmy wesoło w domu. Nacieszyłam się moim 2-letnim bratankiem, jest taki kochany i śmieszny, były momenty, że płakałam ze śmiechu z niego
No hej Szejduś! Dobrze, że się odezwałaś. Buziak

Hejka
Tak jak pisałam wyżej kiepsko się dziś czuję, a niestety do pracy musiałam iść. Dobrze, że praca siedząca to się nie zmęczę za bardzo. Najgorzej mnie boli przy chodzeniu i staniu.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:37   #359
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Witam po małej przerwie

Linka odpoczywaj i trzymamy kciuki
Cytat:
Będzie
Cytat:
Wizaż
Cytat:
Welcome back Linka!

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
WitajCiesze się że macie z tż dobre nastawienieMłodzi jesteście w końcu się uda

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:41   #360
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Poki co boli strasznie, nie byłam w stanie wyjsc sama z auta ale licze na to ze za pare dni bede latać już jak to ja , nie mam oreślonego stopnia, dziś swieto wiec wypisu nie widziałam ale wiem z opisu operacji ze nie dano też nic do hispato.Lekarka co była przy wypuszczaniu mnie do domu mowiła ze w przypadkach niepewnych sie wysyła na badania a u mnie było ewidentnie wiadać ze to jest to
U mnie też na gołe oko widać było co to jest ale wysłano na badanie histo., żeby się upewnić, że nie ma komórek rakowych, bo tego nikt na oko nie widzi, poza tym potrzebny jest ten wynik do dalszego leczenia farmakologicznego. Jeśli nie masz potwierdzenia że to endo poprzez to badanie to nie masz refundowanych leków na tą chorobę...

Toerma- ja mam 3 stopień endo stwierdzony, miałam torbiel 10 cm za macicą, która stykała się z obydwoma jajnikami i nie było przez to na usg widać na którym jajniku tak naprawdę jest. Bolało przy każdym gwałtowniejszym ruchu... Po otworzeniu brzucha okazało się, że oprócz tego całe jajniki są owinięte ognisko na ognisku. Usunął wszystko do ostatniego i nie uszkodził mi jajników. Co ma rezerwa do tego? Przecież nie przecinał mi jajnika. Dzięki temu, że postarał się usunąć wszystkie zmiany dłużej mogę cieszyć się tym, że jeszcze nie idę znów pod nóż. A szanse na ciąże w takim przypadku są większe, bo endo na jajnikach nie zaburza już hormonów przez nie wydzielanych.

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości