|
|
#4891 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Witam się z rana
Mały od rana trenuje moje uszy dalej wrrr na tapecie ![]() O jaaa, sama słodycz! Wyobrażam sobie jak musi być ciężko, ale też jak takie szkraby wszystko wynagradzaja! Są przecudowni ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42283495]
wchodzisz tak: projekt po lewej masz UKŁAD znów po lewej DODAJ GADŻET i wybierasz OBRAZ i tam kopiujesz link do obrazka ze strony blogujących mam dajesz zapisz rzecz jasna ja też podziwiam, chociaż mam wrażenie że CZASEM jest łatwiej, bo oboje mają te same potrzeby, a przy starszej to czasem człowiek się zastanawia jak zaspokoić 2 skrajnie różne potrzeby na przykład czyli usypianie małej i zabawianie dużej [/QUOTE] tak próbowałam, ale kurcze pisze mi :OKREŚL OBRAZ i nie chce się dodaćad.2. to w sumie masz rację, przechodzę co kilka dni armagedon, jak mam uśpić i nakarmić Maję, a Karinka MUSI w tym samym momencie iść się kąpać... a Agu też ma czasem napady złości bez powodu? taki płacz, że nie idzie jej zrozumieć? Bo Karince tfutfu trochę już przeszło, ale jak jest zmęczona to czasem daje tak popalić, że ![]() z Mają niby lepiej, ale kurcze dalej gorączkuje w nocy i ciska się - dziś się zdenerwowałam już ciągłym wstawaniem i wzięłam ją do naszego łóżka i księżniczka pospała ponad 3 godziny... hmmm... ale o 4 i tak pobudka...słodziaki |
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jeździcie już z dzieciaczkami spacerówkami ??
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
magnoliss fajne chlopaki!
|
|
|
|
#4895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
Odzywaj się do nas ![]() A chłopaki na zdjęciu porwały moje serce ![]() A tak z ciekawośći? Jak zareagowaliście z mężem na wieść od dwóch serduszkach? TZn. wogóle kiedy się dowiedzieliście? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lady forma rewelacyjna i ciało też! A obcinaczka z tyłu - ![]() Dziewczyny zdjęcia dzieciaczków boskie, od razu się ryjek z ran śmieje
|
||||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
Aniu, ciesz sie mamą a do nas wrócisz po jej odjezdzie, sliczna mała Magnoliss, mam pytanie techniczne- jak rozróżniasz swoje łobuziaki? Szaja, mam nadzieje, że ogarniesz karmienie Illusion, wracaj do tej pracy bo mi ciebie tu brakuje ![]() Nawijka, powodzenia w czytaniu Evel, a nie mozecie Mai wziąc do siebie teraz na noc? |
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
tak. Ja na miasto kupiłam sobie lżejszą spacerówkę, bo to zawsze o sklep trzeba zahaczyć itp
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
my od 1 lipca
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-16 o 09:22 |
|
|
|
#4899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lącze sie w bólu, u nasz od rana tez trning uszu
|
|
#4900 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka. my dzis pobudka o 6.
w nocy znow marudzil przez sen ale cyc zalatwial sprawe na szczescie ale papmer rano wazyl chyba ze 100 ton ![]() dzis przychodzi kolezanka z pracy, ma mi przywiezc malinek ![]() mam ambitny plan zrobienia ciasta ILL i jak przywiezie mi te malinki to tylko rzuce je na wierzch, posypie kruszonka i do piekarnika. bedzie swiezutkie ![]() no ale to plany bo dziec dzis nieskory do spania, drzemka poranna szalone 30min trwala, z ledwoscia umylam szybko hery i wstawilam mu obiadek. Cytat:
![]() a z pracowym dolem lacze sie w bolu Cytat:
![]() Cudo!!!!!!!! Cytat:
dla zuzki ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42283495]ani mi nie mów, ja kompletnie nie wiem jak to ogarnąć, a w następny poniedziałek do pracy! dzisiaj np. o 6 pierś jeszcze, potem 9:30 kaszka i... nic więcej łyżeczką! tyle, co koło 12 wypiła te 60ml rozcieńczonego bobofruta, a obiadek nie wszedł! dopiero o 14 pierś musiałam dać, bo co miałam zrobić? [/QUOTE] juz w poniedzialek???? o boze, ja czekam na tel, wrrrrrr no rzeczywiscie masz troche klopotka ale mysle ze jak przyjdzie co do czego to Dorka bedzie pieknie jesc z lyzeczki |
|||
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
A ja też mam pytanie odnoście spacerówek jeżdzicie już na siedząco, leżąco czy półleżąco.
Jak to było że wasze dzieci nauczyły się siedzieć?
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedy daje sie zotlko codziennie? |
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, idzie się teraz we wrześniu ws rodzinnego? Pytam bo t. mi nagadała, tzn biadoliła jak to zrobić, bo ona dostaje alimenty z gminy na córkę i rodzinne. No i TZ jej w tamtym roku zaświadczenie za 2011 że nie pracował dawał z US. No ale teraz to JA i ON mamy dziecko i nam to jest potrzebne, że w 2012 też nie pracował, a ona mówi że ona to chce.
I jak to jest? może mi wziąć i jej czy tylko raz? No bo, HELLOŁ, on ma rodzinę, a ta rodzina ma potrzeby, a nie, że ona będzie biadolić że jej przekroczy dochód i nie dostanie bez jego karteczki |
|
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
Cytat:
A dajecie kafelki ryzowe, ja daje już ponad miesiąc zamiennie z chrukami. Dziewczyny które mają problem z mlekiem BD. Ja mam jedno opakowanie 2. 350 g. Jak którąś potrzebuje to pisać to pojde na pocztę i wyślę. U mnie leży a Ola BD nie chce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Cytat:
http://m.katowice.gazeta.pl/katowice...aign=maintopic My używamy słoiczków z różnych firm i póki co nic złego nie zaobserwowałam. Mała wcina aż się uszy trzęsą. Jedynie pomidorowa z bobovity i śliwki z hippa jej nie posmakowały. No i Marta od dłuższej już chwili pije mm Gerbera i też nic takiego nie zauważyłam. Ogólnie jestem zadowolona ![]() Cytat:
Co do pozycji, to różnie, czasami na siedząco, czasami półleżąco, a jak jest śpiąca, to na leżąco i w kimono ![]() Śliczne chłopaki ![]() po 6 miesiącu pół żółtka co drugi dzień po 8 miesiącu pół żółtka codziennie po 10 miesiącu całe jajko 3-4 razy w tygodniu (żródło. Schemat żywienia niemowląt z Bobovity) Co do spania w nocy, to mi się wydaje, że to bardziej od osobowości, temperamentu zależy. Moja Martusia to typ śpiocha i już jako noworodek, gdy jeszcze kp, to potrafiła ponad 5 godz w nocy przespać. W dzień ok 4 godz., a potem jeszcze musiałam ją budzić do karmienia. Dodam, że nie była wcześniakiem i urodziła się 3700. Teraz na mm, to już w ogóle. Nie było nocy, żeby się budziła. Tak zwykle od 21-22 do 7 przesypia bez przerwy
|
||
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42191422]Onaella, Nawijko, wracajcie do nas
![]() [/QUOTE] dzięki Dziewczyny zostało mi do nadrobienia jakieś 30 stron tylko my już w UK i to co się dzieje z moim dzieckiem przechodzi wszelkie normy tylko ręce i ręce a jak idę chociażby do toalety to jest ryk
|
|
|
|
#4907 |
|
Zakorzenienie
|
A próbowałaś chustować? Chociaż by Ci ręce odetchnęły. A Wiktorek ma pewnie "lęk separacyjny"? Martusia jeszcze nie ma, ale już powoli widzę symptomy.
|
|
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
z chustą nie próbowałam ale mam nosidełko i nie od końca się u nas sprawdza.
|
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
Młoda spi a ja mm tysiac zagwozdek... jestem wkurzona bo moj tato wyrzucił wszytkie moje zabawki, lalkiduze i małe, barbie, miski, ubranka, mebelki, a miałam tego sporo i w baardzo dobrym stanie, w ogole nnie pomyślał, że bede miała kiedyś dziecko, a wystarczyło mi powiedzieć, że mu przeszkadza to wzięłabym do siebie![]() Po 2 mam wrazenie, ze doba jest za krótka. Chciałabym miec ładnie posprzątane mieszkanie, zrobiony obiad, wybawione dziecko i jeszcze chwile dla siebie, a tak zawsze cos cierpi. Po 3 (co wiaze sie z pkt 2 ) mam wrazenie, ze przecieka mi czas przez palce. Nie wychodzi mi wprowadzenie 3 posiłków małej, w ogole kwestia posiłków jest nieuporzadkowana. Kruszyna jest bardzo cyckowa i ranek to jest taki jeden 'wielki' (metafora ) cyc. Bo i do jedzenia i po godz do drzemki, po pół godz do dobicia drzemki Po 4 Niedługo trzeba bedzie naprawde na powaznie zacząć rozsyłać cv i isc do pracy a ja nie umiem spiąć poladów, żeby i małą tak na powaznie do tego przygotowywac. Wszystko sie rozwleka ![]() Po 5 Mam dupiaty dzien po prostu, fryzura fatalna, w ogole lustro mowi, lepiej sie odwróć Na całe szczescie dopiero 11 to moze mi sie poprawi
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Nocka okazała się jednak taka, jak zawsze ostatnio, czyli karmienie o 3.30, pobudka o 7 i jeszcze drzemka 8-9. Tylko oczywiście jak się obudziłam o tej 3.30, tak do 5 nie spałam. Dzięki dziewczyny, że pytacie. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42283495] ojjj trzymaj w zamrażalniku kawałek mięsa na wszelki wypadek świetnie nadaje się własnie na guzy [/QUOTE] Wiem, że jest dobre Buziaki dla Kubusia Mitabe za skończone 7 miesięcy. ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
CZasem się tylko uda.3. My mm, ale mamy to samo Jaki dzień się trafi, to albo jemy dużo "nie-mleka", albo jemy samo mleko.Wielki cyc mnie rozwalił. 4. Mam to samo. Też by mi pasowało do roboty iść, ale raz - nie mam doświadczenia, nawet stażu, dwa - nie wiem, z kim bym mogła Połkę zostawiać, bo często jest tak, że jeśli mama albo siostra nie są w pracy, to załatwiają inne sprawy.5. Mam to samo. Zjadłam na śniadanie słodkie( ) płatki z mlekiem i wmawiam sobie, że jednak cycki są małe, więc brzuch też nie jest najgorszy. |
|
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny, melduję, że żyję i przepraszam, że się nie odzywam, ale te Julaskowe plamy na buzi mnie tak zesterowały i sie naczytałam w super google samych złych rzeczy i mi żołądek ściska ze strachu
![]() jak do pon, nie zelżeje do tretuje do pediatry niech coś działa. Ostatnio któraś z Was pisałam o alergii na mleko (przepraszam, ale juz nie pamiętam kto to był)m przeszło po zmianie? wklejam zdjęcie, co o tym sądzicie. Ostatnio dałam jej zupkę pomidorową z bobovity, ale chyba alergia na pomidora nie trzymała by się juz 4 dzien i to w taki sposób. czytałam ze to raczej pokrzywka....
|
|
#4913 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII
mlody zasna.kolezanka bedzie na 14.00 wiec mam chwilke na wizazing
![]() Cytat:
Cytat:
a no wlasnie bo dzis jak czytalam opis tygodnia w ktorym jest Kuba to mi wyskoczylo ze moge juz podawac mu te pol zoltka codziennie. dla mnie to i lepiej bo przynajmniej nie bede sie zastanawiac czy wczoraj bylo zołtko czy nie ![]() kurcze, a probowalas ziksowac je blenderem w zupce? mojemu tez nie podchodzilo to jajo, ale odkad blenduje je to jest praktycznie niewyczuwalne i mlody je ladnie a gdzie te kafelki/wafelki? mozna kupic? to jakies specjalne dzieciowe sa? Cytat:
ciesz sie mama, my na Ciebie zaczekamy ![]() o matko, sa idenycznie identyczni!!!!!! Słodziaki kochane! szacun dla Ciebie! o matko, ale sie Olcia zmenila, szok!!!!! |
|||
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Buczy bąbel na tych puzzlach, więc śmigamy na spacer. Zauważyłam, że ona już tak się przyzwyczaiła do porannego spaceru, że jeśli nie pójdziemy (a czasami naprawdę się nie da), to ona cały dzień buuuczy.
Nie ma to jak rytuały.
|
|
|
|
#4915 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, nie wiem co to moze byc. ale zycze oby paskudy szybko poszlu precz! a ssio! Cytat:
moim zdaniem czlowiek i tak jest niewyspany, zarobiony po lokcie itepe itede, ale z roku na rok jest latwiej a tak to sie wszystko przeciaga w czasie ![]() Cytat:
![]() juz ze 4 miesiace ![]() caly czas na leząco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze nic grozniejszego jej sie nie stalo! Cytat:
![]() rosnie mi syn
|
||||||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a dajecie już jogurt dzieciom?
Ja znalazłam od 4. m-ca, z owocami, bez dodatku cukru i mam ochotę go podać Wiktorkowi Edytowane przez onaella Czas edycji: 2013-08-16 o 11:26 |
|
|
|
#4917 |
|
Konto usunięte
|
Moja żółtko ależ owszem, za to mamina zupka wczoraj fuj
![]() A chrupki to takie: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...lki-ryzowe-36/ uprzedzam, pierońsko twarde :/ |
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42288631]Moja żółtko ależ owszem, za to mamina zupka wczoraj fuj
![]() A chrupki to takie: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...lki-ryzowe-36/ uprzedzam, pierońsko twarde :/[/QUOTE] ooo, szkoda, że ich nie widziałam jak byłam w sklpie ![]() ja podaję takie: http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idea...ty/chrupki-37/ Mały uwielbia i tak się zastanawiam jaka jest norma dzienna nie nie
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Ela, ja daję młodej jogurty z Bobovity.
|
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam je, ale jednak ja póki co wybieram te bez cukru
a próbowałaś może dać sam jogurt naturalny? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

Mały od rana trenuje moje uszy
dalej wrrr na tapecie 

i ciska się - dziś się zdenerwowałam już ciągłym wstawaniem i wzięłam ją do naszego łóżka i księżniczka pospała ponad 3 godziny... hmmm... ale o 4 i tak pobudka...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) płatki z mlekiem i wmawiam sobie, że jednak cycki są małe, więc brzuch też nie jest najgorszy.
Teraz zostało odrapanie na czole, guz ale mniejszy, i siniak.