|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
#1382 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
pediatra coś poradziła? bo my mamy to samo i nie wiem czy jechać czy jeszcze poczekać, w nocy wszystko ok ale w dzień przy zabawie najczęściej pokaszluje i się ślini |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#1384 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm... trudna sprawa z tym ile godzin śpie..bo przerywany sen to nie sen ...i o ile Gabriel wybudza się około 3 pierwszy raz a zasypia około 21 i byłoby świetnie bo to całe 6 godzin bez przerwy to znowu Wikula też domaga się nocnych tuleń i wędruje około 1 do jego łóżka poprzytulac...a ostatnio w ogóle np.dziś w nocy mieliśmy znowu problem z nóżkami..ból potworny i płacz około godziny..nie wiem co to ale już dziś około 12 mamy wizytę u pediatryanoxe mnie też tak długo czyściło..az zdziwiona byłam ..mimo wszystko nasiliło się 8 sierpnia i poszłam do gina 10...przepisał mi piguły i powiedział że to zatrzyma owe plamienia czy moze już nawet @ bo sam nie był przekonany co do tego...i faktycznie po 6 dniach brania..jestem "czysta" uffff ![]() Cytat:
właśnie..dokładnie tak jest... Cytat:
![]() ale dla pocieszenia powiem ze i Wiktor tak robił...tylko był troszkę starszy bo miał około 4 miesięcy jak ciągnął i ze szyderczym uśmieszkiem puszczał strzelając jak z gumki (album Wiktorka 3strona) Cytat:
za wygraną licytacjęśliczny Cytat:
a jak coś muszę kupic to i tak dwa razy się nad tym zastanowie i też myśłę tak jak Ty że coby było gdybym musiała kupic mleczko ![]() tak owszem trzeba by było i basta...znalazłyby się i na to pieniądze pewnie kosztem czegoś innego ale by było mleczko... ostatnio rozmawiałam z tz na temat jego papierosów ..bo niestety pali..i to paczkę dziennie (po za domem..bo nie pozwalam)że ja w ramach tego odłożę 10zł dziennie (jakbym paliła) i pokaże mu za miesiac tą gotówkę którą przepala bo mnie skręca już ta rozrzutność całe 300zł miesięcznie puszcza z dymem ehhh![]() Cytat:
![]() Vil..Ja chyba coś przegapiłam ..co się dzieje z Twoim synkiem...po co mu rehabilitacje....?? no brawo... ![]() szalejesz na aukcjach widzę ![]() Cytat:
![]() a zdjęcia cudne... Nelcia ma super rodzinę a tereny boskie |
|||||||
|
|
|
#1385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ja bym poczekala jak.nie ma goraczki albo kataru to stawiam na sline ![]() Cytat:
Ada Wiktor ma bole wzrostowe na to sie nic nie poradzi masowac wcierac amol ![]() Cytat:
Cytat:
A P. Naprawde wyglad jakbby sam spiewal sobie kolysanke
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że jestem taka beznadziejna i nie rozpoznaję, że kaszel tamten przeszedł w coś innego![]() Diabli Nelcia jest taka podobna do najsatrszego syna brata, że szok ![]() A na tym ostatnim to z Twoim TŻ jest? Kurcze podobni do siebie jesteście. A siedze na necie, bo mała o 21 już spi, TŻ nie ma do 24, wiec co mi pozostaje? :d Vil, aleee sobie śpiewa , ale słyszałam właśnie o tym, że dzieci przed snem kołysają się same i śpiewają sobie własnie cos na zasadzie "aaaa, aaaa"
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-16 o 08:59 |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak sądzimy ale wykluczyc wszystko inne musimy ![]() tym bardziej że jakiś tydzień temu nie wstał na nóżki po nocy do 14 ..strasznie to wyglądało
|
|
|
|
|
#1388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki za zwrócenie uwagi na tą ślinę, dziewczyny
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-08-16 o 09:06 |
||
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Diablu Nelcia boska i te nogi dlugasne
i ty super wyglsdasz zrelaxowana mama
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli-młoda jest super cute!
Prześliczna i pięknie ją stroisz ![]() ![]() U nas też nadmiar flegmy i śliny. Młody czasami nawet puści hafta tą flegmą ale jak byliśmy na szczepieniu to go osłuchała porządnie i powiedziała, że tak maluchy sobie radzą z nadmiarem śliny i żeby się nie przejmować-chyba, ze zacznie kasłać i gorączkować... Ból nog to na bank przez wzrost kości - nawet sobie ada nie nabijaj głowy czymś innym. Moja m łoda też miała i jej przeszło-choć wiadomo co mi przychodziło do głowy
|
|
#1391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
can a podawałas coś zeby ulzyc w tym bólu.. ![]() i jak długo to trwało?? |
|
|
|
|
#1392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w kieszonce jednak ciężko super foty, piękna rodzinka a Twój mąż jaką ma świetną bluzę Cytat:
![]() Cytat:
i słoooodko gada Cytat:
stwierdziłam, że teraz może uda mi się coś tanio upolować do jesienią ceny pójdą w górę, no i udało się ![]() === dzień dobry moje dziecko dziś cudownie, głooośno się roześmiało śmieszek w niego niesamowity ale na głos śmiać się nie chciał
|
||||
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Masowałam jej nogi i spałam z nią - bo często się budziła i płakała z bólu
Nic jej nie dawałam - ale myślę, ze masowanie amolem będzie ok. A- mój TŻ czasami masował jej nogi żelem przeciwbólowym... Trochę to trwało.. tzn. czasami nasilało się. Ale myślę że z przerwami ok roku...
|
|
#1394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() haha kombinezon zakładnik a wiesz mój tata pochodzi z Bielska i ja tam bardzo czesto bywałam jak babcia żyła mieszkali w kamienicy obok katedry Mikołaja ![]() Piękan rodzinka, Nelka wygląda słodko w tym biedronkowym stroju i ma ekstr kapelusik my za tydzień w sobote mamy taką rodzinna impreze bo kuzynka z Irlandi przyjezdza ![]() Cytat:
|
|
|
#1395 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Cytat:
Na mm ok. 150 miesięcznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Vil co tam leci w tle przy jabłuszku? KAT? Młodego szatanami od maleńkości zarażacie? Naszego tatuś przy dobrym hardcorze czasem bawi ![]() ![]() Diabli ten najstarzy chłopiec jaki do Ciebie i Neli podobny. A Nela w ramionach tatusia taka maleńka ![]() Banka fajna rodzinka i bardzo mi się podoba wózek
|
|
#1396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
panika to najlepsze lekarstwo, mamusia od razu przybędzie z odsieczą dla Adrianka! Cytat:
ciagle ja glaszcza, budza, a ona nie protestuje rozdając uśmiechy na prawo i lewo. podczas następnego spotkania będzie broic razem z nimi Cytat:
superowy jest. a jabłuszko naprawdę znika w ekspresowym tempie! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za odp.
|
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-16 o 10:01 |
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj jak sobie przypomnę jakie ja miałam bole wzrostowe nog, to brrrr! mama nie wiedziała jak mi pomoc w końcu samo przeszlo. tylko, ze to tak w okresie przedszkolnym i szkolnym...nie wiem czy niemowlakom tez dokuczają. pewnie tak, tylko skad mama ma wiedzieć, ze to to http://parenting.pl/portal/bol-nog-u-dzieciCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh ta żyraf i słoni nie ma za to Dawidzio dotykal weza i zafascynwany byl krokodylem hehhe a najwieksza furore oczywiscie robily place zabw heheheh Cytat:
Cytat:
|
|
#1403 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() biedne te dzieci ![]() Cytat:
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-08-16 o 10:22 |
||
|
|
|
#1404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiktor to cala mama - zatem "ktoś spoza naszych genow" Antek z kolei to kopia mojego brata, w dzieciństwie wygladal jak on...wiec u niego więcej genow naszej familii. zresztą Szymek (syn siostry) jest tego przykładem, bo z Antkiem wygladaja jak rodzeństwo, a to tylko kuzyni. A Nela? podobno caly tatuś...Hehe, już kilka razy słyszeliśmy z tz, ze jesteśmy rodzeństwem może dlatego tak ciężko nam ocenic do kogo mloda podobna hehe. ostatnio podrywal mnie pan na stacji diagnostycznej ![]() Cytat:
mnie do formy jeszcze trochę brakuje -do fryzjera dotrzeć nie mogę - warkocz, kucyk ilez można. ale wlosy tak się sypia, ze chyba obetne się na krotko. myslalam o fryzurze "na kozuchowska" hehemamy znajomego fryzjera, a wlasciwie fryzjerska parke i umowilam się z nimi podczas ciąży, ze po porodzie przyjdę i będzie megamorfoza- oin tna, ja nie patrze i milcze http://www.youtube.com/watch?v=AhjmgR6byDg ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() no tak...do tego wniosku jeszcze nie doszłam ![]() hehe, dzięki Cytat:
tez ma taki fajny glosik? nas Nela rozbraja swoim glosem - jeśli jej taki zostanie i będzie trajkoczaca dwulatka to mamy przekichane!
|
||||
|
|
|
#1405 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że wszystko będzie ok rehabilitację mamy bo Przemek ma dużą asymetrię, cała lewa strona ciała słabsza i główkę ciągle daje na prawo, ma jakieś wiązadła skrócone ... nie znam się ale musi mieć koniecznie rehabilitację. Cytat:
to sprawka męża, ja na razie bardziej lajtowo dziecku puszczam, Within Temptation, Nightwisha, Black Sabbath |
||
|
|
|
#1406 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzilas po sąsiedzku do studia filmow rysunkowych ogladac Reksia? ![]() Cytat:
rob duuuzo zdjęć, takie zloty sa magiczne laduja baterie na dlugi czas. i tylko smutno, gdy rodzina znow się rozjezdza.jeszcze taka Irlandie, czy Anglie można częściej zmotywować do pordozy - nas ta Kanada bardzo blokuje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1407 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Najpierw chciałabym "powiedzieć" że moje dziecko jest najwspanialsze na świecie. Nawet nie sądziłam że tak ją pokocham (fakt nie była to miłość od pierwszego wejrzenia). Chyba większe szczęście już mnie w życiu nie spotka. No i chciałam się pożalić byliśmy wczoraj u teściów. I mała usnęła w samochodzie. No i jak się tam obudziła to poleciała do niej teściowa (wyleciała ja z procy). Na nic się zdały tłumaczenia że powinna najpierw zobaczyć kogoś z rodziców. No i mała w ryk (cóż się dziwić nowa gęba, nowe miejsce). I tak ryczała pół godz aż wyszliśmy. I cholera to nie był pierwszy raz, ona zawsze ma tam takie napady, nie wiem czy jej teściowa nie podchodzi czy miejsce czy co No i oczywiście usłyszałam że mała NA PEWNO jest chora (po raz kolejny zapalenie płuc! nie wiem czy ja jestem przewrażliwiona ale w końcu nastąpi dzień że nie wytrzymam i powiem co o tym wszystkim myślę. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- salviae dobry żart z tym masłem happy mleczko nas kosztowało 300 zł, teraz po zmianie pewnie nie całe 200. I ja też nic nie kupuję małej, ale może dlatego że większość rzeczy mamy "pożyczone". vil nam też idzie 500 zł (tak mniej więcej) ale to przez to mleczko. Pampersów mam zapas bo była promocja (wychodziły taniej nawet niż dada). Chusteczek też mam zapas. Teraz będą w promocji w biedronce i może jeszcze kupię. A właśnie jak te body z biedronki? bo słyszałam że badziew I jak wam się trzymają ciuchy z pepko? ja kupiłam 2 szt pajacyków i po 2 praniach (w tym jedno od razu po zakupie) nie nadają się do niczego. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
banka świetne fotki ![]() diabli Nelcia jest boska. Sprawdzają się u was takie kapelusiki? bo mam sporo ale jakoś nie zakładam i jakie buty ma!!! ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- pięknie wyglądacie ![]() Elusiek dla Adiego za przewrótpearl u nas tak było w nocy. A później samo przeszło- była to chyba walka ze śliną. Dla własnego spokoju (zwłaszcza że idzie weekend) idź do lekarza. |
|
|
|
|
#1409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde, pewnie bym nie wytrzymała na Twoim miejscu ehhh, rozumiem Cię dobrze, nawet nie będę pisać ile mi nerwów zafundowano przy chrzcinach ale stwierdziłam, że lepiej mi robi opowiadanie o tym na bieżąco, ale też każdemu nie potrafię (patrz: teść )u nas idzie miesięcznie koło 150 zł, tak myślę nie kupuję na razie zabawek, matę dostaliśmy używaną, ma pluszaczków parę i takie ładne gryzaki, karuzelkę dostaliśmy. Pampków nakupiliśmy w promocjach tyle w różnych rozmiarach, że na 3 miesiące starczy Ale obecność rodziców, przytulaski i inne wspaniałe (i te trochę mniej )- bezcenne
|
|
|
|
|
#1410 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy z rana, Niki zaliczył już pierwszą drzemkę i zaraz śmigamy na spacerniak
mojemu synowi znowu się poprzestawiało w nocy :d najpierw od jakiegoś czasu przesypiał całe noce - oh co za cudowny czas a teraz budzi się co 2,5 godz na cyca, i to nie jest jak wcześniej małe kopnięcia w stylu hop hop mamo chcę sobie possać teraz jest konkretny placz o jedzenie w poniedziałek lub wtorek będzie chusta, cieszę się jak dziecko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

)

Kilka razy zdarzyło jej się przycisnąć brodawkę tak, że aż zapiszczałam! Zdarza się to Waszym dzieciaczkom?? Niech to tylko Sofii nie wejdzie w nawyk bo 
za wygraną licytację
I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?

może baciki wystarcza? a później wszystko wroci do normy