Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-16, 08:10   #1381
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
dziewczyny - pomocy

nie wiem, czy nie przesadzam, bo myślę właśnie, czy nie trzeba z małą jechać do lekarza - od wczoraj pokasłuje (o ile się na tym znam, to to suchy kaszel) i więcej śpi, ale innych objawów (temperatury, katarku) nie ma i wygląda raczej na zadowoloną. Ale ten kaszel mnie martwi, nie wiem, czy któraś z Was tak miała w mojej przerwie forumowej? (bo tak to na bieżącą czytam i nie widziałam nic w temacie). Zadzwonię do rejestracji na 8, ale nie ufam tym babom tam w kwestii wiedzowej
Ja tak na szybko tylko.My byliśmy z takim kaszlem - nadmiar śliny, dziecko nie nadąża przełykać i krztusi się śliną - właśnie taki suchy kaszel jakby wymuszony.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:14   #1382
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko tylko.My byliśmy z takim kaszlem - nadmiar śliny, dziecko nie nadąża przełykać i krztusi się śliną - właśnie taki suchy kaszel jakby wymuszony.

pediatra coś poradziła? bo my mamy to samo i nie wiem czy jechać czy jeszcze poczekać, w nocy wszystko ok ale w dzień przy zabawie najczęściej pokaszluje i się ślini
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:28   #1383
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli super że spotkanie się udało, zazdroszczę takiej fajnej dużej rodzinki. Nela już ustawia sobie całą rodzinkę do rozpieszczania

zapomniałam Wam wczoraj napisać wieści z "jedzeniowego frontu"- Przemek pluje słoiczkami, a zblendowane jabłko wcina aż się uszka trzęsą i otwiera buzię po jeszcze

jemy: http://www.youtube.com/watch?v=nZz55...ature=youtu.be (reżyser ze mnie nie będzie )

a to jak moje dziecię nadaje przed zaśnięciem zawsze: http://www.youtube.com/watch?v=nacac...ature=youtu.be
Haha On sobie poprostu sam śpiewa kolysanke ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:35   #1384
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mały ma chyba jakiś skok znowu, jak jest zmęczony to płacze jakby go zarzynali i najlepiej żeby go nosić a mi kręgosłup wysiada już, oczywiście obraza na cyca i płacze, ciekawe co sobie sąsiedzi myślą że pewnie mu się krzywda dzieje jakaś
no i tak sie napaliłam na chustę dziś ale znowu moje lenistwo wygrało - nie chce mi się uczyć wiązań i kupujemy nosidełko bondolino lub manduca, chciałam najpierw z babybjorna ale wyczytałam że to wisiadło
a u Nas jest trochę inaczej przy zmęczeniu Gabrynia..przeważnie tuz po kąpieli rytuał układania do snu praktycznie odbywa się bez jedzonka..czego nie mogłam pojąc ..ale po wielu nieudanych próbach stwierdziłam ze mały G. nie je kolacji i już...płacze sobie takim spokojnym płaczem ..a Ja chcąc go wtedy tulic i kołysac czy nosic robiłam jeszcze gorzej..wtedy kładę go w łóżeczku ..przy buzi "pieluszka przytulanka" i smoczuś w buzi natychmiastowo go uspokaja i nie powiem bo długo..az około godziny koi go do snu dziwny trans...w którym czynnośc podawania smoczka i pogłaskania po główce odbywa się wieleee razy...doszłam też do tego że mam tylko podac smoczek powiedziec do uszka;"no już..już ccciiiii" i odejśc ...i tak podchodzę do niego jak zawoła swoim głosikiem i odchodzę.. az zaśnie....a na jedzonko budzi się około 3 po raz pierwszy..

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość

Jestem ciekawa ile godzin przeciętnie śpicie teraz na dobę?
hmmm... trudna sprawa z tym ile godzin śpie..bo przerywany sen to nie sen...i o ile Gabriel wybudza się około 3 pierwszy raz a zasypia około 21 i byłoby świetnie bo to całe 6 godzin bez przerwy to znowu Wikula też domaga się nocnych tuleń i wędruje około 1 do jego łóżka poprzytulac...a ostatnio w ogóle np.dziś w nocy mieliśmy znowu problem z nóżkami..ból potworny i płacz około godziny..nie wiem co to ale już dziś około 12 mamy wizytę u pediatry

anoxe
mnie też tak długo czyściło..az zdziwiona byłam ..mimo wszystko nasiliło się 8 sierpnia i poszłam do gina 10...przepisał mi piguły i powiedział że to zatrzyma owe plamienia czy moze już nawet @ bo sam nie był przekonany co do tego...i faktycznie po 6 dniach brania..jestem "czysta" uffff

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
pearl, dopytaj o co chodzi z tym twoim niepiciem mleka, bo zawartosc laktozy w twoim mleku nie jest zalezna od twojej diety badano sklady mleka matek z przeroznych stron swiata i okazalo sie, ze bialko, tluszcze i cukry (laktoza) wszedzie w takich samych ilosciach (mniej wiecej). niezaleznie od tego, czy mama pila wode czy mleko

właśnie..dokładnie tak jest...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

A mi się to skojarzyło z czymś! Otóż moje dziecko czasem potrafi mnie ugryść dziąsłami Kilka razy zdarzyło jej się przycisnąć brodawkę tak, że aż zapiszczałam! Zdarza się to Waszym dzieciaczkom?? Niech to tylko Sofii nie wejdzie w nawyk bo [COLOR="Silver"]
he he..o tak! zdarza się i to bardzo często...Gabriel ma tendencję do zaciśnięcia sutka dziąsełkami i ciągnięcia go na siłę aż wystrzeli...nie mam wrazliwych sutków więc spoko da się przezyc ..a smiechu przy tym też sporo bo jego mina wtedy jak to robi jest bezcenna
ale dla pocieszenia powiem ze i Wiktor tak robił...tylko był troszkę starszy bo miał około 4 miesięcy jak ciągnął i ze szyderczym uśmieszkiem puszczał strzelając jak z gumki..jest w albumie zdjęcie jak to robi ...dokładnie widac te spojrzenie i sutek wyciągnięty na maxa(album Wiktorka 3strona)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/show_item.php?item=3462768895
taki o, czaję się jeszcze na rozmiar 80
za wygraną licytację
śliczny

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Aaaa, pisałyście o zakupach różnych różniastych. Zauważyłam, że rozpieszczacie Wasze maluszki, a ja jetem chyba wyrodną matką. No, może jakbym miała za co to też bym kupowała...niby potrzebuję paru rzeczy niezbędnych (ochraniacz, karuzelka), parę innych fajnie byłoby mieć (leżaczek, druga butelka)...od zakończenia wyprawki kupiłam tylko najpotrzebniejsze- drugi ręcznik, bo z biedronkowego wyrośliśmy, prześcieradło na zmianę. Ani jednej zabawki...Ani jednego ubranka.... Ani fajnej bambusowej pieluszki, chociaż wiem, że lubi tulić... I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?
Ja większośc i chyba duuużąąąą większośc mam po Wiktorze ..mało kupiłam bo też muszę oszczędzac..zresztą mnóstwo rzeczy różnych dostajemy od rodziny..a to mama coś kupi a to babcia a to tżta siostra po swoim synku coś doda i tak się zebrały dwie ogromne szafy wszystkiego...
a jak coś muszę kupic to i tak dwa razy się nad tym zastanowie czy napewno się przyda czy potrzebne...
i też myśłę tak jak Ty że coby było gdybym musiała kupic mleczko
tak owszem trzeba by było i basta...znalazłyby się i na to pieniądze pewnie kosztem czegoś innego ale by było mleczko...
ostatnio rozmawiałam z tz na temat jego papierosów ..bo niestety pali..i to paczkę dziennie (po za domem..bo nie pozwalam)że ja w ramach tego odłożę 10zł dziennie (jakbym paliła) i pokaże mu za miesiac tą gotówkę którą przepala bo mnie skręca już ta rozrzutność całe 300zł miesięcznie puszcza z dymem ehhh

Cytat:
szlaaaag wcięło mi całą wiadomość ... nie chce mi się drugi raz pisać bo mąż domaga się uwagi

Banka super wypad i fajna z Was rodzinka !!!

była któraś ostatnio w kinie? coś ciekawego leci? patrząc na repertuar zastanawiam się nad Elizjum i Koneserem - akurat jutro mamy możliwość wyjścia wieczorem
do kina niestety nie chodzę ..bo i kiedy ale wczoraj wieczorem tż ściągnął "obecnośc" no nie powiem mocno się do niego przytulałam

Vil..Ja chyba coś przegapiłam ..co się dzieje z Twoim synkiem...po co mu rehabilitacje....??

Cytat:
kolejny kombinezon na zimę wygrany
no brawo...
szalejesz na aukcjach widzę

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

nadrobiłam, a teraz co u nas...to był cuuuudowny dzien. w końcu udało się zebrac cala rodzinke do kupy była wielka grillowa wyzera, dużo rodzinnych anegdotek, badminton, psy, kot, dzieci w każdym kacie, zabawa w chowanego...Nela wedrowala z rak do rak, ale bardzo jej to odpowiadalo - szczególnie gdy sciskali ja kuzyni :P
wrzuce trochę fotek

cz.1 przygotowanie do imprezki
tak wiem, miało nie być rozu...
zazdroszcze grilla i rodzinnych zlotów
a zdjęcia cudne...
Nelcia ma super rodzinę a tereny boskie

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:55   #1385
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
pediatra coś poradziła? bo my mamy to samo i nie wiem czy jechać czy jeszcze poczekać, w nocy wszystko ok ale w dzień przy zabawie najczęściej pokaszluje i się ślini

ja bym poczekala jak.nie ma goraczki albo kataru to stawiam na sline

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a u Nas jest trochę inaczej przy zmęczeniu Gabrynia..przeważnie tuz po kąpieli rytuał układania do snu praktycznie odbywa się bez jedzonka..czego nie mogłam pojąc ..ale po wielu nieudanych próbach stwierdziłam ze mały G. nie je kolacji i już...płacze sobie takim spokojnym płaczem ..a Ja chcąc go wtedy tulic i kołysac czy nosic robiłam jeszcze gorzej..wtedy kładę go w łóżeczku ..przy buzi "pieluszka przytulanka" i smoczuś w buzi natychmiastowo go uspokaja i nie powiem bo długo..az około godziny koi go do snu dziwny trans...w którym czynnośc podawania smoczka i pogłaskania po główce odbywa się wieleee razy...doszłam też do tego że mam tylko podac smoczek powiedziec do uszka;"no już..już ccciiiii" i odejśc ...i tak podchodzę do niego jak zawoła swoim głosikiem i odchodzę.. az zaśnie....a na jedzonko budzi się około 3 po raz pierwszy..

hmmm... trudna sprawa z tym ile godzin śpie..bo przerywany sen to nie sen...i o ile Gabriel wybudza się około 3 pierwszy raz a zasypia około 21 i byłoby świetnie bo to całe 6 godzin bez przerwy to znowu Wikula też domaga się nocnych tuleń i wędruje około 1 do jego łóżka poprzytulac...a ostatnio w ogóle np.dziś w nocy mieliśmy znowu problem z nóżkami..ból potworny i płacz około godziny..nie wiem co to ale już dziś około 12 mamy wizytę u pediatry

anoxe
mnie też tak długo czyściło..az zdziwiona byłam ..mimo wszystko nasiliło się 8 sierpnia i poszłam do gina 10...przepisał mi piguły i powiedział że to zatrzyma owe plamienia czy moze już nawet @ bo sam nie był przekonany co do tego...i faktycznie po 6 dniach brania..jestem "czysta" uffff

właśnie..dokładnie tak jest...

he he..o tak! zdarza się i to bardzo często...Gabriel ma tendencję do zaciśnięcia sutka dziąsełkami i ciągnięcia go na siłę aż wystrzeli...nie mam wrazliwych sutków więc spoko da się przezyc ..a smiechu przy tym też sporo bo jego mina wtedy jak to robi jest bezcenna
ale dla pocieszenia powiem ze i Wiktor tak robił...tylko był troszkę starszy bo miał około 4 miesięcy jak ciągnął i ze szyderczym uśmieszkiem puszczał strzelając jak z gumki..jest w albumie zdjęcie jak to robi ...dokładnie widac te spojrzenie i sutek wyciągnięty na maxa(album Wiktorka 3strona)

za wygraną licytację
śliczny

Ja większośc i chyba duuużąąąą większośc mam po Wiktorze ..mało kupiłam bo też muszę oszczędzac..zresztą mnóstwo rzeczy różnych dostajemy od rodziny..a to mama coś kupi a to babcia a to tżta siostra po swoim synku coś doda i tak się zebrały dwie ogromne szafy wszystkiego...
a jak coś muszę kupic to i tak dwa razy się nad tym zastanowie czy napewno się przyda czy potrzebne...
i też myśłę tak jak Ty że coby było gdybym musiała kupic mleczko
tak owszem trzeba by było i basta...znalazłyby się i na to pieniądze pewnie kosztem czegoś innego ale by było mleczko...
ostatnio rozmawiałam z tz na temat jego papierosów ..bo niestety pali..i to paczkę dziennie (po za domem..bo nie pozwalam)że ja w ramach tego odłożę 10zł dziennie (jakbym paliła) i pokaże mu za miesiac tą gotówkę którą przepala bo mnie skręca już ta rozrzutność całe 300zł miesięcznie puszcza z dymem ehhh

do kina niestety nie chodzę ..bo i kiedy ale wczoraj wieczorem tż ściągnął "obecnośc" no nie powiem mocno się do niego przytulałam

Vil..Ja chyba coś przegapiłam ..co się dzieje z Twoim synkiem...po co mu rehabilitacje....??

no brawo...

a zdjęcia cudne...

Ada Wiktor ma bole wzrostowe na to sie nic nie poradzi masowac wcierac amol

Cytat:
dziewczyny - pomocy

nie wiem, czy nie przesadzam, bo myślę właśnie, czy nie trzeba z małą jechać do lekarza - od wczoraj pokasłuje (o ile się na tym znam, to to suchy kaszel) i więcej śpi, ale innych objawów (temperatury, katarku) nie ma i wygląda raczej na zadowoloną. Ale ten kaszel mnie martwi, nie wiem, czy któraś z Was tak miała w mojej przerwie forumowej? (bo tak to na bieżącą czytam i nie widziałam nic w temacie). Zadzwonię do rejestracji na 8, ale nie ufam tym babom tam w kwestii wiedzowej
Wydaje mi sie ze to slina a jak nie to nic powaznego ja vym poobserwowala

Cytat:
Diabli super że spotkanie się udało, zazdroszczę takiej fajnej dużej rodzinki. Nela już ustawia sobie całą rodzinkę do rozpieszczania

zapomniałam Wam wczoraj napisać wieści z "jedzeniowego frontu"- Przemek pluje słoiczkami, a zblendowane jabłko wcina aż się uszka trzęsą i otwiera buzię po jeszcze

jemy: http://www.youtube.com/watch?v=nZz55...ature=youtu.be (reżyser ze mnie nie będzie )

a to jak moje dziecię nadaje przed zaśnięciem zawsze: http://www.youtube.com/watch?v=nacac...ature=youtu.be
Ale super i tata widac ze wvczul sie hee
A P. Naprawde wyglad jakbby sam spiewal sobie kolysanke
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 08:57   #1386
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
kaszel odkrztusny Drosetux, tylko my go nie możemy. Ale przeszło jej, teraz kaszle jak za dużo gada bo wtedy nie nadąza, a takto już chyba opanowała łykanie chyba, że jestem taka beznadziejna i nie rozpoznaję, że kaszel tamten przeszedł w coś innego

Diabli Nelcia jest taka podobna do najsatrszego syna brata, że szok
A na tym ostatnim to z Twoim TŻ jest? Kurcze podobni do siebie jesteście.
A siedze na necie, bo mała o 21 już spi, TŻ nie ma do 24, wiec co mi pozostaje? :d

Vil, aleee sobie śpiewa , ale słyszałam właśnie o tym, że dzieci przed snem kołysają się same i śpiewają sobie własnie cos na zasadzie "aaaa, aaaa"

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-08-16 o 08:59
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:00   #1387
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja bym poczekala jak.nie ma goraczki albo kataru to stawiam na sline

Ada Wiktor ma bole wzrostowe na to sie nic nie poradzi masowac wcierac amol

Wydaje mi sie ze to slina a jak nie to nic powaznego ja vym poobserwowala

Ale super i tata widac ze wvczul sie hee
A P. Naprawde wyglad jakbby sam spiewal sobie kolysanke

też tak sądzimy ale wykluczyc wszystko inne musimy
tym bardziej że jakiś tydzień temu nie wstał na nóżki po nocy do 14 ..strasznie to wyglądało

W

G
Stary 2013-08-16, 09:03   #1388
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Pearl u nas dokładnie tak samo od wczoraj. to pokasływanie to tak kilka razy się zdarzyło nie ciągle ale było. no może więcej niż kilka. daj znać co Ci powiedzą.
umówiłam się na 16, dam znać

Cytat:
mam nadzieję, że to o to chodzi. Boję się trochę, że na tych chrzcinach coś mogła podłapać, bo i ja i tż się czujemy "przedchorobowo" a ślini się bardzo od jakiegoś czasu i nie podkasływała dotąd, ale w nocy chyba nie kasłała, więc może akurat

dzięki za zwrócenie uwagi na tą ślinę, dziewczyny

Edytowane przez pearl87
Czas edycji: 2013-08-16 o 09:06
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:04   #1389
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Diablu Nelcia boska i te nogi dlugasne i ty super wyglsdasz zrelaxowana mama
Stary 2013-08-16, 09:13   #1390
candace1
Zakorzenienie

Diabli-młoda jest super cute!
Prześliczna i pięknie ją stroisz

U nas też nadmiar flegmy i śliny. Młody czasami nawet puści hafta tą flegmą ale jak byliśmy na szczepieniu to go osłuchała porządnie i powiedziała, że tak maluchy sobie radzą z nadmiarem śliny i żeby się nie przejmować-chyba, ze zacznie kasłać i gorączkować...

Ból nog to na bank przez wzrost kości - nawet sobie ada nie nabijaj głowy czymś innym.
Moja m łoda też miała i jej przeszło-choć wiadomo co mi przychodziło do głowy
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:26   #1391
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

U nas też nadmiar flegmy i śliny. Młody czasami nawet puści hafta tą flegmą ale jak byliśmy na szczepieniu to go osłuchała porządnie i powiedziała, że tak maluchy sobie radzą z nadmiarem śliny i żeby się nie przejmować-chyba, ze zacznie kasłać i gorączkować...

Ból nog to na bank przez wzrost kości - nawet sobie ada nie nabijaj głowy czymś innym.

can a podawałas coś zeby ulzyc w tym bólu..
i jak długo to trwało??

W

G
Stary 2013-08-16, 09:38   #1392
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
poczekaj, nie tak prędko daj mi szanse nauczyć się kieszonki noszenie na plecach fajna sprawa, ale chyba tylko tak w góry...lubie mieć kontakt wzrokowy z mloda
na youtubie jest dużo roznych filmikow, można wiazac się razem z instruktorem
ja też ale dziecko woli oglądać świat a w kieszonce jednak ciężko

super foty, piękna rodzinka a Twój mąż jaką ma świetną bluzę
Cytat:
Wczoraj pierwszy raz Adi przewrócił się na brzuch oczywiście nie wiedział co się dzieje i spanikował, zamiast podnieść główkę to wsadził rękę do buzi i wcinał paluchy potem nie wiedział jak się odkręcić to szamotał się niczym karp przed wigilią

Cytat:

haha ale fajnie je i jaka muza w tle

i słoooodko gada
Cytat:
dziewczyny - pomocy

Bartek też mi pokasłuje, suchy kaszel, lekarka powiedziała, że to może być od upałów, że wysuszony jest i mam mu dawać więcej pić
Cytat:
no brawo...
stwierdziłam, że teraz może uda mi się coś tanio upolować do jesienią ceny pójdą w górę, no i udało się

===

dzień dobry

moje dziecko dziś cudownie, głooośno się roześmiało w końcu, no! śmieszek w niego niesamowity ale na głos śmiać się nie chciał

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:44   #1393
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
i jak długo to trwało??
Masowałam jej nogi i spałam z nią - bo często się budziła i płakała z bólu
Nic jej nie dawałam - ale myślę, ze masowanie amolem będzie ok.
A- mój TŻ czasami masował jej nogi żelem przeciwbólowym...

Trochę to trwało.. tzn. czasami nasilało się. Ale myślę że z przerwami ok roku...
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:49   #1394
salviae
Zadomowienie

Cytat:
pewnie ze tak! schabowe mu daje i oszukuje, ze on tak na mleku
Salviae powiedz czym się zywisz, ze tak ladnie przybiera?

a buu trzeba było poprosić, a ja kazałabym Wam wpaść i odebrać osobiście!
Ja juz nic nie pisze o tym dokarmianiu Kubulka
haha kombinezon zakładnik a wiesz mój tata pochodzi z Bielska i ja tam bardzo czesto bywałam jak babcia żyła mieszkali w kamienicy obok katedry Mikołaja
Cytat:
cz.1 przygotowanie do imprezki
tak wiem, miało nie być rozu...
Piękan rodzinka, Nelka wygląda słodko w tym biedronkowym stroju i ma ekstr kapelusik my za tydzień w sobote mamy taką rodzinna impreze bo kuzynka z Irlandi przyjezdza
Cytat:

Hahah ale sobie mruczy fajnie Kuba mi ostatnio cyrki przed zasnieciem w dzien odwala, łądnie zasypiał w łóżeczku, a teraz płacze, rzuca się, rozpacza od dwóch dni zasypia albo na rękach, a jak już się nie da to przy cycku i coś mi się wydaje, że tak już będzie bo jest kumaty i wyczaił, że zaypia się lepiej przy tuleniu
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:50   #1395
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dobrze że mi przypomniałaś, na butelce dr browna wychodzi nam pleśń czy co to jest. Takie czarne plamki;/ używam wszytskich butelek i tylko z tymi jest problem, szczególnie na tej kremowej nakładce. Też tak macie?
ja zalewam wrzatkiem rano i wieczorem i dokładnie czyszczę (ale wcale nie mówię, że Ty to robisz niedokładnie )

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja mam bana na allegro
a ładny?

cheche

bardziej mnie drażniła Tracy
Ale mógł też tłumacz, tak jak Ty, nie "potrawić"

Ash, miałam Ci pisać, może spróbujcie (jeśli dalej Zosia nie chce spać w łóżeczku) naszego patentu z dostawką. Czy już się wysypiasz?

Aaaa, pisałyście o zakupach różnych różniastych. Zauważyłam, że rozpieszczacie Wasze maluszki, a ja jetem chyba wyrodną matką. No, może jakbym miała za co to też bym kupowała...niby potrzebuję paru rzeczy niezbędnych (ochraniacz, karuzelka), parę innych fajnie byłoby mieć (leżaczek, druga butelka)...od zakończenia wyprawki kupiłam tylko najpotrzebniejsze- drugi ręcznik, bo z biedronkowego wyrośliśmy, prześcieradło na zmianę. Ani jednej zabawki...Ani jednego ubranka.... Ani fajnej bambusowej pieluszki, chociaż wiem, że lubi tulić... I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?
Ja mam tak samo, nie mamy za bardzo kasy na takie szaleństwa. Zabawki dostajemy w prezencie, ciuchy z lumpów, ostatnio skusiłam się jedynie na używaną matę i nie wiem, jak się wyrobimy z kasą.
Na mm ok. 150 miesięcznie

Cytat:
z przyczyn osobistych usuwam konto coś się u mnie wydarzyło i tak będzie lepiej. Nie ma to związku z Wami. Trzymajcie się będę Was cały czas podczytywać.

edit: doczytałam, że chyba nie można usunąć konta
oj, to żeby przyczyny osobiste poszły se precz i wracaj do nas

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Zgadnijcie jakiego produktu nie chciano mi dziś sprzedać w sklepie, bo nie miałam przy sobie dowodu Zmywacza do paznokci Pomijam fakt, że wzięto mnie za nieletnią, mimo mego sędziwego wieku i dziecka na rękach (choć w sumie tutaj akurat wiele dzieci ma dzieci ) ale zmywacz do paznokci?? Wytłumaczono mi, że mogłabym odurzyć się zapachem

Cytat:
eeeee miałam pocytowane i wcięło

Bańka aleeee wypad jaka zjeżdżalnia, przyznaj się zjeżdżałaś?

Nauczyliśmy się motać i nosimy się w chuście i czuję się jak zwierzę w zoo bo ciągle się patrzą, pokazują, wytykają, masakra jakaś.
Młoda trochę jęcząca ale to chyba przez zmianę klimatu a na plaży chyba przez gwar ludzi. Słońce świeci, więc jest ok, chodzimy sobie same i jakoś dajemy radę, a TŻ załatwia to co ma załatwiać. Jest też kumpela młodej, młodsza o 5 dni, szefa TŻ córka. W porównaniu do naszej kluski to drobiaszczek, choć jej mama twierdzi, że są takie same.

Aaaa i mają wózek z gondolą, która się wpina do samochodu jak fotelik. I tak wożą młodą. Gondola ma zaczepy i jakieś wpinki na pasy i w środku w godnoli są pasy dla dziecka. I jest to jedyny taki wózek i taka gondola dopuszczona do jazdy samochodem
no to fajnie, że macie towarzystwo, chociaż z szefostwem się kumać trochę ciężko i niebezpiecznie

Vil co tam leci w tle przy jabłuszku? KAT? Młodego szatanami od maleńkości zarażacie? Naszego tatuś przy dobrym hardcorze czasem bawi

Diabli ten najstarzy chłopiec jaki do Ciebie i Neli podobny. A Nela w ramionach tatusia taka maleńka

Banka fajna rodzinka i bardzo mi się podoba wózek
Stary 2013-08-16, 09:52   #1396
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jaki cudny kapelutek
trochę za duzy, ale gwiazdka robila furore
Cytat:
My wczoraj mieliśmy bardzo długi spacer w wózku, tż udawał że to formuła 1- oczywiście skończyło się dwoma flakami w oponach czyli dziś nie ma spacerów z Adim bo musimy pompkę kupić
hehe, no to chłopaki zaszaleli. u nas tez tatuś mowi, ze Nelka ma niebieski bolid

Cytat:
Wczoraj pierwszy raz Adi przewrócił się na brzuch oczywiście nie wiedział co się dzieje i spanikował, zamiast podnieść główkę to wsadził rękę do buzi i wcinał paluchy potem nie wiedział jak się odkręcić to szamotał się niczym karp przed wigilią
panika to najlepsze lekarstwo, mamusia od razu przybędzie z odsieczą dla Adrianka!

Cytat:
oj tak, chłopaki ja uwielbiają, nie mogą się od niej odkleić. nie sadzilismy, ze będą nia choć trochę zainteresowani, a to była walka pt. "kto ja do zdjecia będzie trzymal na rekach" ciagle ja glaszcza, budza, a ona nie protestuje rozdając uśmiechy na prawo i lewo. podczas następnego spotkania będzie broic razem z nimi

Cytat:

jemy: http://www.youtube.com/watch?v=nZz55cW8zig&featu re=youtu.be (reżyser ze mnie nie będzie )

a to jak moje dziecię nadaje przed zaśnięciem zawsze: http://www.youtube.com/watch?v=nacacP6yzJ8&featu re=youtu.be
o jaaaa, mala gadula superowy jest. a jabłuszko naprawdę znika w ekspresowym tempie!

Cytat:
dziewczyny - pomocy

ja nie panikowalabym, jeśli to taki wymuszony kaszel to albo malutka odkryla "nowe wydawanie dzwiekow" i sobie probuje albo 2 opcja - walka ze slina, która teraz leci i leci. do pediatry możesz skoczyć, ale pewnie nic innego nie wymyśli
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 09:54   #1397
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Masowałam jej nogi i spałam z nią - bo często się budziła i płakała z bólu
Nic jej nie dawałam - ale myślę, ze masowanie amolem będzie ok.
A- mój TŻ czasami masował jej nogi żelem przeciwbólowym...

Trochę to trwało.. tzn. czasami nasilało się. Ale myślę że z przerwami ok roku...

dzięki za odp.

W

G
Stary 2013-08-16, 09:54   #1398
salviae
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry

moje dziecko dziś cudownie, głooośno się roześmiało w końcu, no! śmieszek w niego niesamowity ale na głos śmiać się nie chciał
ale fajnie, Bartek pewnie będzie się teraz chichrał non stop bo taki wesołek z niego Kuba się śmieje na głos jak go mam na rekach pochylam się i całuje po szyji, no i jak udaje, że kicham albo kaszle
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-16 o 10:01
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 10:00   #1399
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
też tak sądzimy ale wykluczyc wszystko inne musimy
tym bardziej że jakiś tydzień temu nie wstał na nóżki po nocy do 14 ..strasznie to wyglądało
Cytat:
i jak długo to trwało??
moj tez mial i bywa ze teraz tez ma a ma 7 lat wiec roznie to moze byc ale np. kilka nocy z zedu placze ze go bola a pozniej pol roku przerwy smaruje i masuje amolem jak jest mocniejszy bol daje ibuprom ...
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
ja zalewam wrzatkiem rano i wieczorem i dokładnie czyszczę (ale wcale nie mówię, że Ty to robisz niedokładnie )

Ja mam tak samo, nie mamy za bardzo kasy na takie szaleństwa. Zabawki dostajemy w prezencie, ciuchy z lumpów, ostatnio skusiłam się jedynie na używaną matę i nie wiem, jak się wyrobimy z kasą.
Na mm ok. 150 miesięcznie

oj, to żeby przyczyny osobiste poszły se precz i wracaj do nas

no to fajnie, że macie towarzystwo, chociaż z szefostwem się kumać trochę ciężko i niebezpiecznie

Vil co tam leci w tle przy jabłuszku? KAT? Młodego szatanami od maleńkości zarażacie? Naszego tatuś przy dobrym hardcorze czasem bawi

Diabli ten najstarzy chłopiec jaki do Ciebie i Neli podobny. A Nela w ramionach tatusia taka maleńka

Banka fajna rodzinka i bardzo mi się podoba wózek
dzieki
Stary 2013-08-16, 10:00   #1400
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mieliśmy znowu problem z nóżkami..ból potworny i płacz około godziny..nie wiem co to ale już dziś około 12 mamy wizytę u pediatry

oj jak sobie przypomnę jakie ja miałam bole wzrostowe nog, to brrrr! mama nie wiedziała jak mi pomoc w końcu samo przeszlo. tylko, ze to tak w okresie przedszkolnym i szkolnym...nie wiem czy niemowlakom tez dokuczają. pewnie tak, tylko skad mama ma wiedzieć, ze to to http://parenting.pl/portal/bol-nog-u-dzieci

Cytat:
łooo mamo, to moja jeszcze tak się nie rozkrecila, a i tak wydaje mi się, ze po karmieniu będę miała suty do ziemi

Cytat:
motywuj i może się uda. najważniejsze żeby sam chciał...i kasa jest tu niezłym motywatorem - 300zl miesięcznie i za rok macie 3 tys. na fajne rodzinne wakacje

Cytat:
a zdjęcia cudne...
dziękujemy i zapraszamy do b-b
Stary 2013-08-16, 10:00   #1401
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ale fajnie, Bartek pewnie będzie się teraz chichrał non stop bo taki weołek z niego Kuba się śmieje na głos jak go mam na rekach pochylam się i całuje po szyji, no i jak udaje, że kicham albo kaszle
no ja mu bzzzzzyczałam i kichałam właśnie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 10:11   #1402
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, Nel krolik? tez chcemy!

hehe z moim tempem to może na emeryturze

ja, ja. ale przede mna chyba tez ktoras jeszcze nie zaczelam czytac, ale sam opis mnie zainrtygowal.

Happy, nie wiem czy to rozpieszczanie...raczej dajemy się ponieść emocjom zakupholizm jak nic. branza dziecieca rozwija się chyba najprężniej wlasnie przez rodzicow, którzy dla dzieci oddaliby ostatnia zlotowke...sama się wkręciłam i gdyby nie to, ze dostaliśmy tyyyyle ubranek pewnie bylabym już bankrutem nie myśl kategoriami, ze dziecko "musi mieć", bo to nie tak. u mnie w rodzinie kazde dziecko zamiast zabawek wolalo garnki i lyzki w kuchni, listki i patyki w ogrodzie maja mnóstwo zabawek i przez to zupełnie nie wiedza czym się bawic. marzy mi się żeby Nela miała jedna ulubiona przytulanke - tak jak kiedyś był stary sprany mis albo szmaciana lala...kiedyś wystarczyl kawalek gumy do majtek i była zabawa, albo kreda a dzisiaj milion zabawek i w kolko "nudnooooo, nie mam się czym bawic mamooooo"

znajdz jakiś fajny ciucholand albo allegro (tylko wtedy dochodzi przesylka). dziecięce rzeczy naprawdę można znaleźć rewelacyjne

az jej zazdroszczę swiat bez konsumpcjonizmu już od urodzenia! i ta joga bodźce jeszcze ja zaatakują z wszystkich stron. napisz jeszcze, ze nie masz w domu tv i mogę się do Was przeprowadzić!
odkad w Kanadzie zetknelam się z kultura Amiszow i Mennonitow jestem zakochana w takim zyciu w minimalizmie...tylko nie umiem tego wprowadzić u siebie :P

ekhm...nello dogadamy się.

u mnie pewnie powstałby sos brokulowo-szpinakowo-selerowo-smietanowy

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

no dobra, w trasie było ok - a jak się chłopakom podobaly zwierzątka? maja jakiś ulubiencow? i czy spiewus tez zaliczyl wycieczke?
niezla wyprawa 6 aut - trzeba było autokar wynająć, taniej wyszloby hehe.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

ehhh nie zgadzamy się czy to "COS" az tak namieszalo, ze musisz nas opuscic? może baciki wystarcza? a później wszystko wroci do normy
kochana pisalam ze spiewus wywołuje placz u Miska hehe wiec wyszlo na to ze tylko mi sie podoba hehhehe wiec zostal w domu
heheh ta żyraf i słoni nie ma za to Dawidzio dotykal weza i zafascynwany byl krokodylem hehhe a najwieksza furore oczywiscie robily place zabw heheheh

Cytat:
fiu fiu, pewnie jeszcze razem z Sofia mialyscie go wdychać? i najważniejsze - gratulujemy wyglądu gimnazjalistki po ciąży i jednak z dowodem od dobrych kilku lat to naprawdę fajny komplement!

Maluska - podziwiam za stworzenie ciuszkowych statystyk - u nas to nie do ogarniecia!

Banka - a fotka ze zwierzątkami gdzie? :P z mama i bratem to my możemy w domu ogladac dawaj zyrafe albo słonia :P tak z grubej rury...

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

fajnie zobaczyć Wasza rodzinke kurcze, jak Ty to robisz, ze na każdej fotce inaczej wyglądasz?

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

musicie częściej odwiedzać rodzine może malej wlasnie taki tryb zycia pasuje hehe.
i tak mnie natchnelas - przez te 3 miesiące jeszcze ani razu nie narzekałam na moje dziecko... naprawdę w ciąży dawala mi bardziej popalić

długo nie wytrzymalas bez wizazu musze nauczyć się motać lepiej niż dotychczas i tez ruszyc w swiat ciekawe jak to przyjmie zwariowane osiedle...hehe już nie mogę się doczekać!

ajjj zazdrościmy, nam chyba nie wypali sierpniowy wypad nad morze...tz musi być w pracy. a we wrześniu znow plan za bardzo napięty.
super, ze masz druga mamuske i możecie razem spedzic czas.

jest kilka takich gondoli Chicco Kit Trio Car, Jane Solo, Britax Baby Safe Sleeper...

tylko jak to się ma niby sprawdzić podczas wypadku? glowka dziecka nie jest chroniona w żaden sposób, moze latac po całej gondoli, pas przytrzymuje dziecko tylko za brzuszek...nie przewozilabym tak dziecka
jak to a zlowie a krokodyl heheh przytulic sie do nich nie mozna heheh
Cytat:
dziewczyny (tylko nie pamiętam które ) polecaly Iluzje i Obecnosc a Mysia Jezdzca znikad.

maly cwaniak! wie jak zwrocic na siebie uwagę. kupa na wysokościach

gratulacje, fajne ceny, ladne kombinezony, wiec ja allegrowy maniak jestem z Ciebie dumna

kurcze, może zadzwon do jakiejś dyzurujacej apteki? albo na pogotowie? może ktoś udzieli Ci informacji...
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=691 tutaj wspominają, ze trzeba zachować ostroznosc a nie masz olejka eukaliptusowego, kamfory albo tego cudownego kwiatka, który leczy zapalenie ucha?
tak jest wzbudzil ogolna sensacje a moze bardziej matka rozkladajaca przewijak na rusztowaniach hehe
Stary 2013-08-16, 10:21   #1403
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tez mial i bywa ze teraz tez ma a ma 7 lat wiec roznie to moze byc ale np. kilka nocy z zedu placze ze go bola a pozniej pol roku przerwy smaruje i masuje amolem jak jest mocniejszy bol daje ibuprom ...

dzieki
dzieki banka
biedne te dzieci

Cytat:
oj jak sobie przypomnę jakie ja miałam bole wzrostowe nog, to brrrr! mama nie wiedziała jak mi pomoc w końcu samo przeszlo. tylko, ze to tak w okresie przedszkolnym i szkolnym...nie wiem czy niemowlakom tez dokuczają. pewnie tak, tylko skad mama ma wiedzieć, ze to to http://parenting.pl/portal/bol-nog-u-dzieci

no właśnie to też czytałam ..dzieki za link
Ja też miałam takie bóle ..dokładnie kostek ale to przez dwa lata jak dojrzewałam a nie w wieku dwóch lat:confus
ed:

łooo mamo, to moja jeszcze tak się nie rozkrecila, a i tak wydaje mi się, ze po karmieniu będę miała suty do ziemi

hmmmsamo karmienie suty wyciąga już ..ale pociesze Cię ze wrócą na miejsce po czasie

motywuj i może się uda. najważniejsze żeby sam chciał...i kasa jest tu niezłym motywatorem - 300zl miesięcznie i za rok macie 3 tys. na fajne rodzinne wakacje

[COLOR="SeaGreen"]o mamooo 3 tyś..woow..
no własnie[/COLOR]

dziękujemy i zapraszamy do b-b
dziękuje za zaproszenie

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-08-16 o 10:22
Stary 2013-08-16, 10:29   #1404
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli Nelcia jest taka podobna do najsatrszego syna brata, że szok
A na tym ostatnim to z Twoim TŻ jest? Kurcze podobni do siebie jesteście.
A siedze na necie, bo mała o 21 już spi, TŻ nie ma do 24, wiec co mi pozostaje? :d
hehe, tez widze podobieństwo, ale to mało realne Wiktor to cala mama - zatem "ktoś spoza naszych genow" Antek z kolei to kopia mojego brata, w dzieciństwie wygladal jak on...wiec u niego więcej genow naszej familii. zresztą Szymek (syn siostry) jest tego przykładem, bo z Antkiem wygladaja jak rodzeństwo, a to tylko kuzyni. A Nela? podobno caly tatuś...
Hehe, już kilka razy słyszeliśmy z tz, ze jesteśmy rodzeństwem może dlatego tak ciężko nam ocenic do kogo mloda podobna hehe.
ostatnio podrywal mnie pan na stacji diagnostycznej i to tak konkretnie, przy tz sypal tekstami "a ty co porabiasz na codzien" "a ja jestem na urlopie macierzyńskim" "ooo to gdzie maz?' i już kwiczeliśmy

Cytat:
Diablu Nelcia boska i te nogi dlugasne i ty super wyglsdasz zrelaxowana mama
a dziekuje mnie do formy jeszcze trochę brakuje -do fryzjera dotrzeć nie mogę - warkocz, kucyk ilez można. ale wlosy tak się sypia, ze chyba obetne się na krotko. myslalam o fryzurze "na kozuchowska" hehe
mamy znajomego fryzjera, a wlasciwie fryzjerska parke i umowilam się z nimi podczas ciąży, ze po porodzie przyjdę i będzie megamorfoza- oin tna, ja nie patrze i milcze
http://www.youtube.com/watch?v=AhjmgR6byDg

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
dzięki przekaze

Cytat:
ja się meczylam dobrych kilka lat, nogi rosly i miesnie nienadazaly. nie wiedziałam, ze dzidziusie tez mogą na to cierpieć

Cytat:
ja też ale dziecko woli oglądać świat a w kieszonce jednak ciężko
no tak...do tego wniosku jeszcze nie doszłam

Cytat:
super foty, piękna rodzinka a Twój mąż jaką ma świetną bluzę
hehe, dzięki mistrzyni detalu - ja tu dziecko pokazuje, chlopa, widoczki -a ona o bluzie

Cytat:
dzień dobry

tez ma taki fajny glosik? nas Nela rozbraja swoim glosem - jeśli jej taki zostanie i będzie trajkoczaca dwulatka to mamy przekichane!
Stary 2013-08-16, 10:38   #1405
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

ooo masakra z tym wstawianiem po nocach ... dlatego się zastanawiam czy chcę drugie dziecko, ciągle mam niedobór snu
mam nadzieję że wszystko będzie ok

rehabilitację mamy bo Przemek ma dużą asymetrię, cała lewa strona ciała słabsza i główkę ciągle daje na prawo, ma jakieś wiązadła skrócone ... nie znam się ale musi mieć koniecznie rehabilitację.

Cytat:
haha dokładnie, KAT to sprawka męża, ja na razie bardziej lajtowo dziecku puszczam, Within Temptation, Nightwisha, Black Sabbath

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 10:42   #1406
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz mój tata pochodzi z Bielska i ja tam bardzo czesto bywałam jak babcia żyła mieszkali w kamienicy obok katedry Mikołaja
oo to calkiem niedaleko - zresztą to miasto jest fenomenalne, bo wszędzie jest blisko chodzilas po sąsiedzku do studia filmow rysunkowych ogladac Reksia?

Cytat:
Piękan rodzinka, Nelka wygląda słodko w tym biedronkowym stroju i ma ekstr kapelusik my za tydzień w sobote mamy taką rodzinna impreze bo kuzynka z Irlandi przyjezdza

rob duuuzo zdjęć, takie zloty sa magiczne laduja baterie na dlugi czas. i tylko smutno, gdy rodzina znow się rozjezdza.
jeszcze taka Irlandie, czy Anglie można częściej zmotywować do pordozy - nas ta Kanada bardzo blokuje

Cytat:
hmm gdyby nie to, ze ja nele urodziłam to podejrzewałabym romans tz z bratowa skoro tak wszystkie widzicie w młodych podobieństwo
Stary 2013-08-16, 10:44   #1407
Elusiek
BAN stały

Cytat:

haha dokładnie, KAT to sprawka męża, ja na razie bardziej lajtowo dziecku puszczam, Within Temptation, Nightwisha, Black Sabbath
to naprawde lajtową ma muzykę najlepsze przed nim mój ostatnio polubił Come najlepiej go usypia
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 11:17   #1408
sharpnowaja
Zakorzenienie

hej
Najpierw chciałabym "powiedzieć" że moje dziecko jest najwspanialsze na świecie. Nawet nie sądziłam że tak ją pokocham (fakt nie była to miłość od pierwszego wejrzenia). Chyba większe szczęście już mnie w życiu nie spotka.

No i chciałam się pożalić byliśmy wczoraj u teściów. I mała usnęła w samochodzie. No i jak się tam obudziła to poleciała do niej teściowa (wyleciała ja z procy). Na nic się zdały tłumaczenia że powinna najpierw zobaczyć kogoś z rodziców. No i mała w ryk (cóż się dziwić nowa gęba, nowe miejsce). I tak ryczała pół godz aż wyszliśmy. I cholera to nie był pierwszy raz, ona zawsze ma tam takie napady, nie wiem czy jej teściowa nie podchodzi czy miejsce czy co No i oczywiście usłyszałam że mała NA PEWNO jest chora (po raz kolejny zapalenie płuc! ), NA PEWNO nie może zrobić kupy i uwaga uwaga doszła nowa rzecz: mała czuję że nikt się nią nie interesuje i dlatego płacze! a wywnioskowała to po tym że jak TŻ ją próbował uspokoić to za mało do niej mówił
nie wiem czy ja jestem przewrażliwiona ale w końcu nastąpi dzień że nie wytrzymam i powiem co o tym wszystkim myślę.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

salviae dobry żart z tym masłem

happy mleczko nas kosztowało 300 zł, teraz po zmianie pewnie nie całe 200. I ja też nic nie kupuję małej, ale może dlatego że większość rzeczy mamy "pożyczone".

vil nam też idzie 500 zł (tak mniej więcej) ale to przez to mleczko. Pampersów mam zapas bo była promocja (wychodziły taniej nawet niż dada). Chusteczek też mam zapas. Teraz będą w promocji w biedronce i może jeszcze kupię.

A właśnie jak te body z biedronki? bo słyszałam że badziew
I jak wam się trzymają ciuchy z pepko? ja kupiłam 2 szt pajacyków i po 2 praniach (w tym jedno od razu po zakupie) nie nadają się do niczego.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
z przyczyn osobistych usuwam konto coś się u mnie wydarzyło i tak będzie lepiej. Nie ma to związku z Wami. Trzymajcie się będę Was cały czas podczytywać.
szkoda, trzymam kciuki żeby u was wszystko było ok i żebyś jednak do nas wróciła.

banka świetne fotki

diabli Nelcia jest boska. Sprawdzają się u was takie kapelusiki? bo mam sporo ale jakoś nie zakładam
i jakie buty ma!!!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
i jeszcze Petronelcia z rodzicami
pięknie wyglądacie

Elusiek dla Adiego za przewrót

pearl u nas tak było w nocy. A później samo przeszło- była to chyba walka ze śliną. Dla własnego spokoju (zwłaszcza że idzie weekend) idź do lekarza.
Stary 2013-08-16, 11:40   #1409
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hej
Najpierw chciałabym "powiedzieć" że moje dziecko jest najwspanialsze na świecie. Nawet nie sądziłam że tak ją pokocham (fakt nie była to miłość od pierwszego wejrzenia). Chyba większe szczęście już mnie w życiu nie spotka.

No i chciałam się pożalić byliśmy wczoraj u teściów. I mała usnęła w samochodzie. No i jak się tam obudziła to poleciała do niej teściowa (wyleciała ja z procy). Na nic się zdały tłumaczenia że powinna najpierw zobaczyć kogoś z rodziców. No i mała w ryk (cóż się dziwić nowa gęba, nowe miejsce). I tak ryczała pół godz aż wyszliśmy. I cholera to nie był pierwszy raz, ona zawsze ma tam takie napady, nie wiem czy jej teściowa nie podchodzi czy miejsce czy co No i oczywiście usłyszałam że mała NA PEWNO jest chora (po raz kolejny zapalenie płuc! ), NA PEWNO nie może zrobić kupy i uwaga uwaga doszła nowa rzecz: mała czuję że nikt się nią nie interesuje i dlatego płacze! a wywnioskowała to po tym że jak TŻ ją próbował uspokoić to za mało do niej mówił
nie wiem czy ja jestem przewrażliwiona ale w końcu nastąpi dzień że nie wytrzymam i powiem co o tym wszystkim myślę.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

salviae dobry żart z tym masłem

happy mleczko nas kosztowało 300 zł, teraz po zmianie pewnie nie całe 200. I ja też nic nie kupuję małej, ale może dlatego że większość rzeczy mamy "pożyczone".

vil nam też idzie 500 zł (tak mniej więcej) ale to przez to mleczko. Pampersów mam zapas bo była promocja (wychodziły taniej nawet niż dada). Chusteczek też mam zapas. Teraz będą w promocji w biedronce i może jeszcze kupię.

A właśnie jak te body z biedronki? bo słyszałam że badziew
I jak wam się trzymają ciuchy z pepko? ja kupiłam 2 szt pajacyków i po 2 praniach (w tym jedno od razu po zakupie) nie nadają się do niczego.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

szkoda, trzymam kciuki żeby u was wszystko było ok i żebyś jednak do nas wróciła.

banka świetne fotki

diabli Nelcia jest boska. Sprawdzają się u was takie kapelusiki? bo mam sporo ale jakoś nie zakładam
i jakie buty ma!!!

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

pięknie wyglądacie

Elusiek dla Adiego za przewrót

pearl u nas tak było w nocy. A później samo przeszło- była to chyba walka ze śliną. Dla własnego spokoju (zwłaszcza że idzie weekend) idź do lekarza.
no, pojedziemy popołudniu

kurde, pewnie bym nie wytrzymała na Twoim miejscu
ehhh, rozumiem Cię dobrze, nawet nie będę pisać ile mi nerwów zafundowano przy chrzcinach ale stwierdziłam, że lepiej mi robi opowiadanie o tym na bieżąco, ale też każdemu nie potrafię (patrz: teść )

u nas idzie miesięcznie koło 150 zł, tak myślę
nie kupuję na razie zabawek, matę dostaliśmy używaną, ma pluszaczków parę i takie ładne gryzaki, karuzelkę dostaliśmy. Pampków nakupiliśmy w promocjach tyle w różnych rozmiarach, że na 3 miesiące starczy wit D kupiłam przez internet w aptece tanio, myjemy się wacikami (wolę to niż chusteczki, które mamy na wyjazdy i spacery), kosmetyki hipp są w auchan w dobrej cenie i są baardzo wydajne. Ubranka mam markowe, ale kupowałam używane (albo "dostane", ale to nie dużo). Najwięcej nas czeka na te szczepienia, bo pneumo i meningo będziemy potem uskuteczniać, a to cholerstwo sporo kosztuje..
Ale obecność rodziców, przytulaski i inne wspaniałe (i te trochę mniej )- bezcenne
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 11:54   #1410
ankaaa206
Wtajemniczenie

witamy z rana, Niki zaliczył już pierwszą drzemkę i zaraz śmigamy na spacerniak
mojemu synowi znowu się poprzestawiało w nocy :d najpierw od jakiegoś czasu przesypiał całe noce - oh co za cudowny czas a teraz budzi się co 2,5 godz na cyca, i to nie jest jak wcześniej małe kopnięcia w stylu hop hop mamo chcę sobie possać teraz jest konkretny placz o jedzenie
w poniedziałek lub wtorek będzie chusta, cieszę się jak dziecko

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości