|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
a nie było pewnie. Dobrze, że masz już to za sobą, teraz szybko się wygoi i będzie dobrze. Trzymam kciuki.
Pociesze Cię, że ja nacięcie na wyrostek miałam może koło 4 cm, a chodzic nie umiałam przez 3 dni, ani nawet się podnieść z łóżka. ja miałam jeszcze skutki straszne po narkozie, a jak poszłam pierwszy raz na kibelek to zemdlałam.
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
No dziękuje Wam bardzo. Jesteście bardzo miłe wszystkie
![]() Bajka. A co Ci tak spieszno z tym porodem co? Przeciez jeszcze troche do terminu masz. Widac Amelce dobrze tam gdzie jest. Wyjdzie jak będzie chciała. :p Misia ale masz fajny brzuchol. Dzidziol dalej niespodzianka? Babka wyszła smaczna, ale musiałam pięć 2 razy dłużej niż było w przepisie. ![]() Przekimalam się troszkę po obiedzie. :p
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Czy ja wiem, czy fajny ?? Chodzić ciężko, schylić się ciężko. Majtki nawet ciężko ściągać 6.09 mam usg to może poznam płeć uparciucha.
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Bedą 2 tłuste krechy
Cytat:
Śliczny brzuszek
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz zwolnienie z pracy? Ja dostałam na 2 tyg, choc lekarz chcial mi dac na 3. Ale mowilam, ze ja nienawidze siedziec w domu, nic nie robic, nie pracowac... I sie okazalo, ze tak sie swietnie bawilam, gotujac sobie pyszne obiadki, czutajac gazetki i ksiazki, ze poziej zalowalam, ze nie wzielam na 3 tyg!!! Cytat:
Nie wiem, czy chciala mnie pocieszyc, czy co...
|
||
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wzielam wcale zwolnienia , posiedze tyle ile musze i tyle
|
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny!
)Pozwolicie, że dołączę do Waszego wątku mam 22 lata, TŻ 23.W sumie to dopiero zaczeliśmy 'starania' (u mnie starania, mój TŻ woli stwierdzenie 'jak będzie to super') ![]() Mamy utrudnione zadanie, bo TŻ wyjeżdża do pracy na miesiąc/półtora. zjeżdża na tydzień/dwa i nie będzie łatwo w moje płodne trafić, aczkolwiek jesteśmy właśnie po dwutygodniowych urlopach, idealnie zgranych w moimi płodnymi dniami przytulaliśmy się codziennie, intensywnie pracowaliśmy całe 14 dni 3 dni temu płodne się skończyły i teraz czekam czy coś z tego zakwitnie. Nie robię sobie dużych nadzieji, mamy zdrowy dystans do tego, czytałam co nieco i wiem że zajście w ciążę to nie takie 'hop-siup' ale będę od dziś żeby Was wspierać i mam nadzieję takie wsparcie od Was dostać teraz czekam tylko na koniec miesiąca, bo wtedy 'nie powinnam dostać' @ ![]() Pozdrawiam wszystkie staraczki! ![]() ![]()
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
jesli tylko realnie bedziesz wspierac, to WITAJ
![]() widze, ze ostro wzieliscie sie do roboty miejmy nadzieje, ze sie wstrzeliliscie![]() wiecie, ze *to???* moja 3 ciaza w ciagu ostatniego roku? szalenstwo
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
nie szaleństwo , to jest właśnie NORMA myslę ...a brak zaskoczenia przez rok to jest szaleństwo...
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
ale tak sie zastanawiam jaka ja mam rzeczywiscie ta prolaktyne skoro bez castagnusa nie zaszlam ani razu, a wystarczy jeden cykl i pach jest. i tak razy 3
no chyba 3
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3 i ostatnia. ![]() Cytat:
Właśnie pomalowalam sobie.pazurki.na czekoladowy braz. Dlugo polowalam na odpowiedni odcien i wczoraj kupilam w koncu.
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-08-17 o 21:01 |
|||
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
badalam raz, ale nie licze tego badania jako wiarygodnego, bo bylo robione z biegu, czyt nie na czczo, po poludniu, dzien po podrozy. i wyszedl na granicy, juz nie pamietam dokladnie, ale ponad 20.
misia sliczny masz brzusio i ciekawe co on tam skrywa
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
''widze, ze ostro wzieliscie sie do roboty
miejmy nadzieje, ze sie wstrzeliliscie ''No ja też mam nadzieję że nie były to 'ślepaki' ![]() Trochę boję się bliźniaczej ciąży, moja babcia z bliźniąt, mama z bliźniąt (dwojajowe - brat bliźniak), sama nie mam 'bliźniaczego' rodzeństwa ale prawdopodobieństwo takowej ciąży u mnie wzrasta, tymbardziej że w dalszych pokoleniach były to ciąże dwujajowe czyli to sobie tak krąży w genach i tylko czeka kiedy uderzyć ![]() Santom - będą dwie! No nie znam przypadku żeby się miały 2 wcześniejsze testy pomylić i to w tę stronę gratuluję!
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
mraaau
no to byc moze bedziesz pierwsza do kolejki do blizniaczej u nas na watku ktos w koncu musi slady przetrzec
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo że człowiek by się cieszył, ale bardziej skłaniam się ku jednemu
|
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nic takiego
![]() ![]() Cytat:
więcej pomysłów nie mam ![]() Duży już ![]() Cytat:
![]() Wcale nie macie tak trudno Linka też tak ma. Więc tydzień-dwa to bajkowa sytuacja
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
[/QUOTE]
Cześć ![]() Wcale nie macie tak trudno Linka też tak ma. Więc tydzień-dwa to bajkowa sytuacja Ale kiedy ja bym najchętniej działała codziennie, w płodne, niepłodne - obojętnie ![]() Co zrobić. Czas czekać to też jest fajne. Wogóle staranie się o fasolke jest czymś cudownym jak jest sie spokojnym, czeka na ten swój odpowiedni czas oczywiście współczuję dziewczynom którym długo nie wychodzi kto wie ile ja będę tu gościć jako 'staraczka' a nie 'przyszla mama'
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Ja jak zwykle z doskoku nie dawno z pracy powróciłam zmęczona eh Linka trzymaj się i szybko wracaj do zdrowia Santom ja nic wyjdą w pon piękne II krechy Witam nową mam nadzieję że zagościsz u nas na dłużej ![]() Kwitka jak tam u Ciebie ![]() Misia jaki masz piękny jak ja to mówię brzusio słodziusio Bajka daj jeszcze Amelce pobyć troszki u mamy w brzuchu ![]() Eh wstyd się przyznac ale ostatnio nimfomanka się ze mnie zrobiła no dosłwonie jak nigdy bzykamy się co njamniej 2 razy dzienni rano i wieczorem ale małż bardzo zadwolony choć mówi że mnie nie pozanje
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Monini a jak zrobić żeby być nimfomanką? Może i mój by się ucieszył
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
kurka wodna moj nie lubi jak mam takie ciągłe chcice...tzn on lubi rano..ja rano lubie,ale spać :P
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Witam nową staraczkę. MRAAAU mam nadzieję,że zagościsz u nas na dłużej;-)
SANTOM ściskam mocno kciuki za Ciebie. Tym razem musi być dobrze!!!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#444 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2) Co do wielkości gondolki, to pewnie masz rację, nasza ma 78 cm, właśnie zmierzyłam. Dzisiaj chciałam zmierzyć Leona jak spał, ale nie umiałam znaleźć miary. Jakieś 1,5 tygodnia temu miał pi razy oko 64 cm.Płakał, płakał. Jest już lepiej, w porównaniu do tego co było na początku, to jest super. Wciąż ma problemy z brzuszkiem, ale dajemy mu kropelki i częściowo pomagają. ![]() Cytat:
W ostateczności? Były dni, że wciągałam 4 rennie na dobę. Później żeby tyle nie brać to zażywałam po pół. ![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam troszkę i spadam. Dobrej nocki. |
|||
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
pewnie ze bedzie dobrze z Santi ... nie ma innej możliwości...ja Wam mowię
pamiętajcie zem wróżka zębuszka forumowa czuje w moczu ze II krechy jak nic bedą nudzi mi się...od 10 rano obejrzałam cały pierwszy i poł drugiego sezonu tancerzy...13 godzin przed kompem spać? czy nie spać? oto jest pytanie...
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
czy wszyscy faceci tak lubią rano?! :P u mnie to moja największa zmora! pospać nam nie dają :P no w ciąży to jeśli mi libido skoczy w górę to ja nie wiem, zamkne się w pokoju bez okien i zaczne może medytować bo jeszcze bardziej jak mi się ma chcieć... Tylko do porannego nie moge sie przemóc. Dziwne to :P
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
macie Ciotki
|
|
|
|
#448 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczny!! Cytat:
![]() Santom!!! Wielkie gratulacje!!! Tak bardzo się cieszę! Rośnij zdrowo maluszku! |
|||
|
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
A co do libido w ciazy to jest u mnie ono teraz zerowe niestety. A przed ciaza tez nazywalam sie nimfomanka. :p Noooooo! Jupi Brawo! Gratulacje!Teraz bedzie dobrze. Musi byc. ![]() O to dzieki. Uspokoilas mnie. Na szczescie bole od wczoraj juz mniejsze.
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
oj musze sie uzbroic w cierpliwosc teraz i hektolitry melisy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.

)
Nie wiem, czy chciala mnie pocieszyc, czy co...

Jakieś 1,5 tygodnia temu miał pi razy oko 64 cm.
spać? czy nie spać? oto jest pytanie...