|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17371 |
|
xxyy
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
rece opadaja na moje jadłospisy=czyt.słodkie jadłospisy
to ze mam okres jest jakims wytłumaczeniem...? [/QUOTE]uciekam sprztac i cwiczyc bo obrosne w tluszcz siedzac przed kompem tyle ;-)
|
#17372 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17374 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilę żeby poczytać nie będę pisać mojego jadłospisu koszmar żadnych zasad a tu jeszcze dziś będzie grill
Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#17375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam w klubie Postanowiłam, ze pomimo wszystko nie bede wymiotowac , to nie ma sensu...pomimo ze duzo jem. Na nastepny posiłek zjem mniej, wyjde na dwór, na rowerek czy pograc w siatke, ale nie bede sie bawić w takie igranie ze swoim zdrowiem. |
|
|
|
|
#17377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17378 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa.
|
|
|
|
#17379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17380 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja sie chyba tez zaraz gdzies przejade zeby rozgrzac miesnie, bo jak chwile pochodze to zaczynaja dzialac normalnie, a jak usiade to po 10minutach znow booooooliiiiiiii i czuje taki "naciąg". ale na pupie tez, a z tego sie akurat ciesze ![]() moze i tam jakies miesnie sie pojawia ![]() Cytat:
a te spodnie to pewnie kupione w czasie gdy sie odchudzilas? pamietam jedna Twoja wypowiedz, jak tu na poczatku przybylas do wątku, ze wszystkie spodniczk iz Ciebie lecą, bo za mocno schudlas. moze teraz beda dobre? Wracajac do omletow to wlasnie wciagnelam omlet z 3 jaj, papryki i pomidorka + nutka curry i szczypta soli. cud miod i orzeszki normalnie, az sie zastanawiam czy taka glodna bylam, czy to naprawde bylo tak dobre
|
|
#17381 |
|
Zakorzenienie
|
Orzeszku idz koniecznie na rowerek, sama albo z kims, na rowerku zawsze jest git
ja sie chyba tez zaraz gdzies przejade zeby rozgrzac miesnie, bo jak chwile na wage nie wchodz, bo i po co. lepiej sie zmierz i obserwuj wymiary co jakis czas. a te spodnie to pewnie kupione w czasie gdy sie odchudzilas? pamietam jedna Twoja wypowiedz, jak tu na poczatku przybylas do wątku, ze wszystkie spodniczk iz Ciebie lecą, bo za mocno schudlas. moze teraz beda dobre? Spodnie rozmiar 27 sa ok,,ale wychodza mi boczki spódniczki dalej sa za duze na mnie i lecą. do zwężania ida wszytskie. Ide zaraz grac z kumplea w amatorską siatke potem moze na rowerek, choc nie wiem bo okres mam... |
|
|
|
#17382 |
|
Wtajemniczenie
|
a co ma okres do jezdzenia rowerem.... ?
![]() a z tymi rozmiarami i z tym ze spodniczki nadal leca, a Ty uwazasz ze jestes gruba, to lepiej nie komentowac.... ech, graj ladnie w siatke, ja ide pojezdzic
|
#17383 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie ze jeszcze nie jadlam dugiego sniadania... przez te moje pijackie wybryki kompletnie stracilam apetyt
|
#17384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ide ładnie pojeżdzic a potem w siatke A gruba jestem To JA mam sie dobrze czuc w swoim ciele, i bede sie czuła lepiej(lżej..) jak mi ubedzie z 6 kg..ale to dopiero za za jakis tydzien..jutro wraca mama na niecałe 3 dni...;/ Mam nadzieje, ze nie bedzie krzyku,jak ja to nie wygladam... |
|
|
|
|
#17385 |
|
Zakorzenienie
|
kompletnie stracilam apetyt
[/quote]ja odzyskałam z nawiązka
|
|
|
|
#17386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie się nie spodziewałam, że coś tak niepozornego może być tak dobre Nie to co te przesolone, sklepowe, paskudne pasztety
|
||
|
|
|
#17387 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zjadlam strasznie, przerazliwie duzo :'( pomocy co mam zrobic zeby w koncu przestac sie tak objadac
|
|
|
|
#17388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest zbyt ważne, żeby brać je na serio. [Oscar Wilde] Edytowane przez gujana Czas edycji: 2007-04-28 o 19:21 |
||
|
|
|
#17389 |
|
Wtajemniczenie
|
Wcisłam w siebie drugie śniadanie ale żałuję. Nie wiem czy to od jedzenia, czy od alkoholu czy też moze okres dzisiaj dostane ale tak mnie brzuch boli, że nie moge wytrzymać
chyba sobie zrobię gorącą kąpiel i położe się spać bo jakby mi sie polepszyło to dojdzie sporo
|
#17390 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam ok. 50g serka wiejskiego... dlaczego tylko tyle? Dawno nie jadłam czegoś tak obleśnego!!
|
|
|
|
#17391 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak myślicie- czy gdyby spiąć się, zmobilizować, zainwestować w nutridrinki, a jedzenie zdrowe ale bogatowęglowodanowe i zacząć zajadać sporo ponad bilans kaloryczny na utrzymanie(znajoma studentka biologii wyliczyła mi go na 1800kcal) czyli ok 2500 kcal dziennie to tępo tycia bedzie chociaż pół kilograma tygodniowo?
Lekarz postraszył mnie dziś, naprawdę teraz muszę dosyć szybko nabyć tej nieszczęsnej tkanki tłuszczowej coby organizm nie odmówił posłuszeństwa. Mocno mnie to niepokoi i stresuje, chyba muszę naprawdę zacząć wpychać w siebie na siłę(choć boję się, że przez to nabiorę awersji ogólnie do czynności jedzenia, czego bym nie chciała) bo inaczej kiepsko będzie. Ehhhhhs chudzina ze mnie wybitnie nieszczęśliwa
|
#17392 |
|
xxyy
|
stokrotko mysle ze powinnas zainwestowac w nutridrinki, to dobry pomysl
|
#17393 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zmęczona
![]() Mimo to jeszcze poćwiczę chyba w domku,aby spalić to co dziś zjadłam![]() Nie będę się przejmować tym jedzonkiem,spali się (Mam nadzieję )
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#17394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stokrotko, w takiej sytuacji moze faktycznie nutridrinki... Wg mnie najlepiej jak bys sie wybrala do jakiegos dietetyka, ktory ustalilby Ci odpowiadnia diete, biorac pod uwage Twoje problemy zdrowotne, tryb zycia, wiek itd. Przeciez zdrowo tez da sie przytyc, jesli nic w tej kwestii nie idzie pomimo Twoich staran to musisz robic jakis blad widocznie... moze za malo jesz.. moze za malo kaloryczne potrawy? ![]() bedzie dobrze, najwazniejsze ze probujesz cos z tym zrobic
|
|
#17395 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|||||
|
|
|
#17396 |
|
Zakorzenienie
|
Ten serek był podobno świeży, a przechodzę rewolucję żołądkową
A co do nutridrinków to zapewne pomogą, ale trzeba niestety systematycznie pić ;] |
|
|
|
#17397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kupiłam byle jaki i był gorzki i miał okropny kolor.... a feee ;(
|
|
|
|
|
#17398 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,jak myślicie większe zło to słodycze,czy fast-foody?? Mi wydaje się,że fast-foody,w końcu mają w sobie mnóstwo niezdrowych tłuszczy
?
|
|
|
#17399 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak mial dziwny kolor to chyba nie byl swiezy... trzymaj sie w sumie ciekawe pytanie. trzeba by chyba konkretne przyklady przeanalizowac...
|
|
#17400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

[/QUOTE]

ale na pupie tez, a z tego sie akurat ciesze 

)
moze za malo jesz.. moze za malo kaloryczne potrawy?