|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
u nas trwała 5 dni ta trzydniówka - 3 dni gorączka i 2 dni wysypka. Kurcze żal mi Zuzinki, ale najgorsze już za Wami. Oby już sie to skończylo !!! Cytat:
nie ubieram lalki bo nie mam ![]() Nawet fajnie te ciuszki mi ostatnio schodzą z zego zadowolona jestem i zszokowana bo byl zastój, a przez miesiąc ostatni sprzedałam 3/4 ciuszków i kule z fisher price ![]() Cytat:
wiesz że o tym myslałam?? ![]() Nie lubiłam pracy w sklepie ale to mi sie podoba ![]() Podrzuć te rzeczy co masz do sprzedania do mnie to Ci opyle ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
dziękuje Współczuje nocki, wiem co czujesz U nas kasza na sniadanie bo to najbardziej lubi. Za to chlebem mi gardzi mocno ![]() Cytat:
Lece klatke myć, a potem spacer i zadyma w wózku będzie. Idziemy z tżtem do moich rodziców i do mojego brata kwiatki podlać i przewietrzyć mieszkania bo są nad morzem ![]() A pod wieczór chłopu musze włosy obciąć i może za ostatnie wybryki mu cha nie obetne
|
|||||
|
|
|
#1322 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1323 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam...
Cytat:
Dziękujemy Cytat:
ale chyba coś w tym jest.Kuba co prawda ma troszkę inne kupy niż zwykle,ale to nie jest biegunka na szczęście.Cytat:
Cytat:
Myślałam o Was wczoraj jak po tym weselu...Fajnie,że dobrze się bawiliście ![]() Cytat:
tamlin,narriko Kubuś miał w nocy temp.ale nie wiem jaką,bo nie miałam serca wkładać mu termometr w pupe(a nie mam innego)Po 6-stej mu zmierzyłam to miał 39,dałam syrop i potem wody strzykawką,bo nie chciał ze szklanki.Do cyca częściej się przystawiał w nocy.W dodatku spadł mi z łóżka na szczęście mam obok położony materac z łóżeczka,którego nie używam w nim.I mimo miękkiego lądowania mi go szkoda Teraz jest bardziej płaczliwy,ale temp.spadła.Cytat:
ZUZIU od maggie123 najlepszego kruszynko z okazji pierwszych urodzinek.Rośnij zdrowo
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-08-17 o 12:14 |
||||||
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
No bo po co na terenie Polski. Możesz na wszelki wypadek mieć akt urodzenia dla potwierdzenia tożsamości? Sama nie wiem. Zadzwoń do linii lotniczych i zapytaj ![]() Co do odstawiania - pamiętajcie dziewczyny, że odstawienie od cyca nie zawsze gwarantuje brak pobudek w nocy... Ja właśnie dlatego nie chcę jeszcze odstawiać, bo nie mam żadnej alternatywy na nocne pobudki - ani smoczka ani butelki Henio nie chce ssać. I bardzo się boję jaką masakrę mógłby zrobić w nocy jakbym go pozbawiła cycusia
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek Jasiu był z nami. Poszedł spać ok 21 w pokoju nad weselem. Miałam nianie elektroniczną, jak tylko się ruszył lub wydał dzwięk to szłam do Niego.
Mnie też czeka zakup ubranek bo 74 robią się małe
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mojej synowej Zuzanki dużo szczęścia i uśmiechu życzę z okazji roczku
Cytat:
A Wy jak się czujecie? Dobrze już? |
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no my małej zostawić nie możemy bo jedziemy jakiś tydzień wcześniej i wracamy kilka dni po weselu od razu wakacje sobie zrobimy ![]() Cytat:
zadzwonię jeszcze i dopytam ![]() Zuziu 100 lat z okazji pierwszych urodzinek |
||
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie rację lepiej zostać do jutra rana niż na samą noc iść do domu... Tym bardziej że u Zuzi bez zmian, malutko je i dużo śpi...
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- marta udanej zabawy życzę katee biedny Kubuś ale materac na pewno zamortyzował upadek i dobrze, że udało Ci się zbić temp. A pamiętałaś żeby odjąć 0,5 stopnia? Na pewno tak ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- No i 100 lat dla naszej imienniczki Zuzi z okazji roczku |
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Zu!
|
|
|
|
#1330 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
wszystkiego naj naj dla naszej Zuzanki!Nariko jeszcze wytrzymacie w szpitalu, najwazniejsze zeby wyjsc w 100 % pewnym ze wszystko jest ok. Martusia bawcie sie dobrze My idziemy na wesele na poczatku pazdziernika, Zosia zostaje z tesciowa u nas w domu ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Katee i jak Kubus teraz? |
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dla Zuzinki wszystkiego co najlepsze!!!
|
|
|
|
#1332 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
W końcu jestem
Antek śpi w dzień po jakieś pół godziny, no maskara jakaś.Spontanicznie, pojechałam z Antkiem do mojej mamy i sobie odpoczywamy. Zuzanko, wszystkiego najlepszego ! Cytat:
też jestem strasznie niekonsekwentna...a próbowałaś picia z bidonu u Miśka? Cytat:
ja mam wrażenie, że on cycusia jak smoczka traktuje. A najgorzej, że zaczyna już mnie rozbieraćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze, żeby Zuzia się wzmocniła i w szpotalu jesteście w dobrych rękachCytat:
![]() Cytat:
chociaż mam wrażenie, że mój to głodny w nocy no i do mamusi chce, bo jak go biorę do łóżka, to potrafi przez sen się w głos śmiać
|
|
#1333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ojjj biedna Zuzia zdrówka dla sloneczka kochanego!! nie wyobrazam sobie patrzec na takie malenstwo chore![]() Wszystkiego najlepszego dla ZUzanki!! aga ton czy Lenka wciaz pije tak duzo mleka? u nas wciaz po4-5 razy dziennie tak wam dziewczyny zazdroszczę ze dzieci wam tak jedza ![]() u nas tylko mleko, mleko,mleko....podjęliśmy probe wprowadzenia nabialu i po jogurtach ja wysypalo, a tak jej smakowały eh.. |
||
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziu!
|
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kobitki
znowu jestem do tylu,szybko piszecie :P teraz jestem u rodziców,w poniedziałek już wracam wiec wtedy bede mogła nadrobić
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Zuzanki
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Żyje
![]() mieliśmy gości,później ognisko i tak zleciało .Czasu na skalpel nie miałam ) bo wieczorem znowu mi się nie będzie chciało Zdrówka dla chorych maluszków Iwoncia ciesze się,że wózek sprzedany ![]() jutro rano robie obiadek i jade na cmentarz bo Tato ma urodziny.. wiec już teraz życze miłej niedzieli ![]() Aaa chciałam rozjaśnić włosy (coś mnie wzięło )...i zrobić się-uwaga na rudo tak mi się spodobalo cos ![]() w efekcie rozjaśniania mam pol na pol i teraz nie wiem czy rudy czy co bo maz rudego nie chce ale może być blond ![]() już ja to widze
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-08-17 o 22:29 |
|
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton jak tam noce Lenki? Nadal budzi się tak wcześnie? U nas od dwóch dni znowu pobudka dopiero nad ranem, więc mam nadzieję, że już na stałe wróciło to do normy.
Cytat:
Cytat:
|
|
#1339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj na zakupach z siostrą bo jednak jadą na wesele .Kupiłam sobie dżinsy,taki ażurowy sweterek nietoperz (w chińczyku za 20zł),kolczyki na wesele i 2 bluzki w Butiku po 15zł![]() Muszę jeszcze kopertówkę jakąś zwykłą zamówić na allegro i będzie git
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Zuzanko kochana z okazji wczorajszego Twojego święta,wszystkiego co najpiękniejsze,rośnij zdrowa i szczęśliwa My byliśmy krótko na weselu bo Zuzia dostała nagle temperaturę,była rozpalona,z nosa zaczęło jej się lać jak z kranu. Całą noc nie spałam,ona też mało co tak się męczyła. Rano też miała temperaturę. Teraz odsypia biedactwo moje ![]() Co najgorsze w czwartek byli u nas znajomi i nic nie powiedzieli że ich syn jest przeziębiony a bawił się z Zuzią a ona w piątek pisze do mnie na facebooku czy Zuzia zdrowa ja jej napisałam że tak a ona mi na to że dobrze bo myślała czy nie zaraziła się czasem od Michałka
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Narriko jak Zuzia dzisiaj?
STO LAT dla ZUZANNY Spełnione ale szczere ![]() Marta1986222 jak Zuzia? Wybacz, ale znajomi jacyś nie bardzo skoro przychodzą z przeziębionym dzieckiem w odwiedziny i udają, że nic się nie dzieje.
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz śpi bidulka moja. To nawet nie znajomi,tą dziewczynę poznałam w szpitalu jak leżałyśmy w ciąży,wydawała mi się bardziej odpowiedzialna.
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Zuzi. Matinek też podziębiony, ale radosny w sumie. Trochę marudzi ale to raczej od zębów. I "r" mówi ładnie od Pauli Bo ciągle siedzi i "rrrrrrrrrrrrrrrrr" sobie mówi A Paula llllllllllllllllll. Muszę do logopedy z nią iść.Mieliśmy jechać do Torunia dziś, ale wczoraj jak poinformowalam Kropa o tym, to do mnie z tekstem, że samochód coś głośno chodzi i on najwyżej od szwagra pożyczy Co się okazało z samochodem wszystko dobrze, ale już mam w tyłku jakiekolwiek wyjazdy z nim. |
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziuniu - 100lat aniołeczku, dużo uśmiechu, zdrówka i spełnienia marzeń !!!
przepraszam, że spóźnione ale wczoraj miałam taki zakręt i nie wiem jak to się stało że nie napisałam my po roczku w domu ... przeżyliśmy ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Monia ja nie nadrabiam bo dom pełen ludzi ale przecież Wy naprawialiście autko prawda?
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze chciałam tylko z torem Adrianny przywędrować dla wszystkich cioć i dzieciaczków
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie- stoo lat dla Zuzanki!!
![]() Konczi piękny tort
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dziewczyny jakie zęby teraz mają wychodzić jak już jedynki i dwójki mamy?!
Było tak idealnie i pięknie przez 2 tygodnie na działce, a od wczoraj znowu ryk, ślina, gryzienie wszystkiego, ciągłe jęki i tylko na rączki... Jezuuuu! A teraz już do domu wróciliśmy, więc od jutra znowu z potworem sam na sam
|
|
|
|
#1349 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Haj
![]() My już po kościele byliśmy ostatnio 15 i było mnóstwo dzieci i oczywiście tylko ja przygotowana na wyjście z dzieckiem (kocyk, paluszki, jakieś zabawki) i mówię dziś do tżta wezmę duży koc bo znowu będzie oblężenie ale nie "chce ci się nosić?" no i znowy siedzieli w 6 na maleńkim kocyczku Cytat:
najchętniej to by jadła jogurt codziennie na śniadanie obiad i kolację ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nariiko jaktam Zuzia? Idziecie do domu? |
|||
|
|
|
#1350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

teraz odsypia biedka ale chyba jest nadzieja bo poki co temp utrzymuje sie 37,3 i nie rośnie no i pojawiła się wysypka na ciele!
czyli wskazywałoby na to, że trzydniówka... To chyba dobrze? Tak też mówił lekarz, który nas przyjmował że jemu na to wygląda jakby biegunka się kończyła a gorączka świadczy że przypałętało się coś jeszcze być może wlaśnie trzydniówka i miał rację tyle, że dziaiaj 5 dzień temperatury ale któreś z Was chyba pisały, ze dzieciaczki miały trzydniówkę trwającą 5 dni? Dobrze pamiętam?
i w dodatku ominie Cię ta kłopotliwa wysyłka
już nie mogę patrzeć jak ona tak ciągle śpi i leży taka osłabiona 
a już nam tak ładnie spała z 1 pobudką a tu masz nagle co godzina znowu się budzi
za sprzedany wózek i powodzenia w dalszej działalności w handlu 

dobrze, ze zareagowalam, więc skończyło sie na zjedzeniu połowy papierka doczepionego do butelki z nazwa koloru itp.

ale chyba coś w tym jest.Kuba co prawda ma troszkę inne kupy niż zwykle,ale to nie jest biegunka na szczęście.

,Jurek w nocy a mnie dziś tak mdliło,ale wziełam nifuroksazyd i jakoś przeszło,ale mega ból i zawroty głowy mnie nie opuściły.Ale to mało ważne.Kubuś dziś po południu dostał wysokiej gorączki 39*C,po raz pierwszy miał tyle
najważniejsze, żeby Zuzia się wzmocniła i w szpotalu jesteście w dobrych rękach