|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
No to sobie pojadłam nabiał...
![]() Albo to od czegoś innego, ale jakaś alergia jest
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
To dobrze ze pustki bd miala malo do nadrabiania ;-)
Ja znowu z Milusiem poszlam na spacer usnol wiec stoje jak pinda pod tesco i korzystam z WiFi haha. Matka potrzeba wynalzku Ide kupic Mlodemu skarpetki ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam dzisiaj blad - dalam mlodemu glowe do zlapania - no i zlapal za wlosy
kilku nie uratowalam
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny cZY Wasze dzieci spią juz na poduszkach czy nadal na płasko? Ja zastanawiamsie czy nie kupic mu poduszki, np typu klin, albo takiej cieniutkiej zwykłej....Szukając na all natchnmełam sie na tego sprzedawce ma duzo rzwczy w wyprzedaży-moze komus się przyda, bo ceny dobre http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=16993961
|
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
Widać taka Twoja uroda. Moja też od niedawna ![]() Kij im w oko
|
|
|
#4087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na płasko, ale klin jest ok dla takich małych dzieci - poduszki nie.
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odp. w sprawie poduszek;*
Ale mam znów pytanko do mam kp wracających do pracy: Jak planujecie rozplanowac karmienia? dawać mm, ściągać czy jak? Bo mnie to martwi...w pracy sciagac nie bede miala jak i kiedy....
|
|
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za All, pooglądam ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- nie wracam, do pracy, ale tak myślę, że skoro nie ściągniesz, to trudno. Karmienie mieszane, mm+kp (przed i po pracy)??
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- hej myaja co u Was, dawno nie pisala?
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh wracam niby na 6 godzin+dojazdy i odstawienie Młodego mamie czasami (kiedy tż nie bedzie miał wolnego) to wyjdzie pewnie z 7 godzin. Teoretycznie jakbym go nakarmila przed wyjsciem, potem w trakcie stały posiłek słoiczek czy zupka to mozew by wytrzymał...a moze nie. Nic to zabezpieczenie jakies musze miec kupie jakies mleko, troche mam namrozone swojego z 600ml sie nazbiera pewnie. NAjgorzej jak wstanie np 0 7 i zje po nocy to potem o 8.30 juz sie nie najje tyle, zeby wytrzymał 3 godziny, dziecko nie stoper nie da sie go tak ustawic. Szkoda mi tym bardziej, ze bede wykorzystywac tez stopniowo zalegly urlop wiec beda tygodnie, gdzie bede pracowac 4/7dni, a jak sie przestawi organizm to bedzie juz mniej mleka i w te dni, gdy bede w domu tez bede musiała mm. No Nic to jakos moze damy rade
W końcu mm jest dla ludzi ważne,zebym chociaz troche mogla karmic dalej, np. rano i wieczor. A mleko mozege wybrac sama, czy lepiej poradzić sie pediatry?
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
Ja na całe szczęście do pracy nie wracam (przynajmniej do czerwca przyszłego roku). Z córką wróciłam do pracy jak mała miała 4 i pół miesiąca i było to naprawdę straszne!
Mój śpi na poduszkach. W łóżeczku ma swoją dziecięcą ale 99% nocy śpi z nami w łóżku no i wtedy śpi na naszych. Co prawda są cieniutkie i płaskie ale jednak podusie... Wiem, że to nie za zdrowo bo córka spała do roku na samym kokosowym materacu ale co robić jak z niego jest łóżeczkowy potwór
|
|
#4093 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez monnagiovanna Czas edycji: 2013-08-17 o 20:49 |
||
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zostaje na razie w domu, do pracy wroce nie wczesniej niz za rok, moze dwa... moze trzy jak finanse pozwola..
Cytat:
![]() a jaki rozmiar skarpetek kupujecie? Pytam, bo wydaje mi sie, ze moj maly ma strasznie duuuze stopy, ostatnio juz zamowilam 19/21 (a moze to normalne rozmiary? )
|
|
|
#4095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A rozmiar na oko lub 9m.
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-08-17 o 21:45 |
||
|
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co Młody na diecie i szukamy przyczyny...Cytat:
Cytat:
możesz się poradzić. u mnie porada wyglądała tak, że pediatra wymieniła ileś nazw i kazała wybrać i próbować bo nie przewidzi się jak dziecko zareaguje. jakby co sporo osób jest zadowolonych z hippa, nawet u nas na wątku. Cytat:
u nas to samo. my na poduszkach a on niżej. |
||||
|
|
|
|
#4098 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow! jaki kaloryfer ![]() co do kuzynki...bleee ![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzymaj się i dla marudy Milusia ![]() Cytat:
Cytat:
a tu też pokaże mojego roztrzepanego skarba
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-08-17 o 22:33 |
|||||
|
|
|
|
#4099 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Moje dziecko upodobało sobie spanie w nocy na brzuszku ![]() Śpi w swoim łóżeczku, na płasko, bez poduszki, klina, tzn. tak śpi, jak ją TŻ odłoży, a potem się sama obraca na brzuch. Cytat:
A rozmiar - nie mam pojęcia, żadnych skarpetek sama nie kupiłam, mam od kuzynki i moja mama też nakupowała cały zapas. Jak z reklamy |
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Młody, czy Ty na diecie?
![]() U nas dziś lepsza buzia, od dwóch dni nie jem prawie nabiału... To ja tu też się pozachwycam ![]() Hej Dziś upał. Ale mam nadzieję, że jednak upał sierpniowy nie będzie tak dokuczliwy, jak te lipcowe. Pójdziemy niedługo do parku, Babcia dziś wyjeżdża już
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny. i jakie włosy! Jakub prawie nie ma.
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Młody muszę mieć pewność, że to nabiał.. obstawiam na 90%. ale karmiłam go tylko w nocy plus jakieś ciamkania w dzień i AŻ taka reakcja także żegnamy się z cyckiem i póki co oboje to przeżywamy..
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się po drugiej przespanej nocy
A dzisiaj wybywamy na grila. Miłej niedzieli |
|
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
się czuje wywołana
cały czas Was podczytuje, nie opuściłam żadnej informacji o urodzinkach i imieninkach zarówno mam i pociech każdemu z osobna i wszystkich razem - życzę wszystkiego naj! niestety zauważyłam również chęć dominacji niektórych mam forumowiczek i baaaaaaardzo szybki system oceniania innych... ehhhh... dla mnie taki gruby nonsens oceniania na forum , gdzie bądź co bądź każdy ma święte prawo do swojego zdania... a różnica w wyrażaniu opinii a naśmiewaniu, nagonki i poniżaniu jest znacząco różna... ale GRATULACJE dla Wszystkich nowych osiągnięć i doskonalenia tych starych ![]() u nas... Alicja rośnie jak szalona zaczyna podejmować baaaaardzo powolne i baaaaaaaaaardzo samodzielne próby pionizacji czasem jej to wychodzi czasem nie ... ale trudno nauczy się ... poza tym zafascynowana stópkami i leżąc na brzuszku potrafi już stanąć do pozycji 'raczkowania' ale nie może obczaić że musi się jeszcze ruszyć żeby to miało sens hahaha... niestety mamy kryzys chyba 4rtego msc... w nocy dziada budzi się nam co 2-2,5h ... a było pięknie i budziła się max 1raz w nocy a teraz maraton jak u noworodka... ![]() poza tym nacodzień już 'reklamowo' się się śmieje (w szczególności do taty ), jest otwarta, baaaaardzo towarzyska, uwielbia gadać z misiami, 'czytać' kropki w książkach z emipku ma swoje ulubione wierszyki (tak tak... na wierszu j. brzechwy 'tancowala igła z nitka' taaaaaaak się chichra że nie może się zatrzymać gada, plusie, slinie sięnimiłosiernie i szuka paluszkami ząbków w buzi ![]() w ostatnich dnia 'zjadła' odrobinę jabłka i marchewki dziś bd mieszkanka marchwi plus ziemniaka, ale my mamy WSZYSTKO swoje, bez ani krzty nawozu... wszystko 100% eco, sami zbieramy i gotujemy ale to nie są stałe posiłki, bo ona zje dosłownie może 1 łyżeczkę to tak dla odmiany i pomlaskania... normalnie jest tylko na piersi i herbatce humana (ta z zero cukru) w gorące dni ![]() poza tym WALCZYMY z dziwnymi kropkami ... tzn wyskakują jej takie małe punkciki jak główka od szpilki takie czerwone (jakby ukąszenie ale to nie to)... jest taki placek przez około 3dni, potem blednie, robi się baaaardzo delikatny strupek (pratycznie niewidzialny) z takim jakby 'pryszczykiem' i już... jak posiedzi z 3-4tygodnie to całkiem blednie tylko pod palcem zostaje taka maaaaleńka grudka...wyniki krwi na krzepliwość, dimery i morfologie i inne ok... nie wiem czy iść z tym do dermatologa czy jak... ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- a jeśli chodzi o nas - matkę i ojca ![]() ja do pracy nie wiem kiedy wróce... narazie mam 100% do końca września... zob co będzie z mężem.. ostatnio iał najgorszy test do policji tzn muliselect (psycholog) i z ręką na sercu oni chyba chcą rekrutować komandosów legi cudzoziemskiej ... boże jakie pytania... ehhhhhhh... przyjęcia do szkółki są w październiku i listopadzie... więc wóz albo przewóz... Ehhhhhhhhhh... na prawdę liczę, że kiedyś to wszystko obróci się na nasze... po prostu zaczynam się bać o męża...
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-08-19 o 07:14 |
|
|
|
|
#4104 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja siostra Kasia, (przypomne że jest miesiąc po porodzie ) od zawiłej siostry ciotecznej też słyszy takie teksty---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- OOOOOOOO nasz kochany Marianek pięknioszek ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- myaja fajne że jesteś i macie się dobrze ale przede wszystkim duuużo zdrowia dla tż bo widzę że to na prawde nie są żarty
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
Na FB juz wklejalam, to wkleje jeszcze tutaj, zeby nie zginelo. W necie znalazlam rozpiske roznych warzyw i owocow i ich dzialaniu na kupki. W wiekszosci dane pochodza z tabeli Hippa i ich sloiczkow, troche uzupelnilam liste tym co jeszcze znalazlam ![]() R- rozluzniajace N- normalizujace Z - zestalajace Warzywa Pasternak – N Marchewka – Z Dynia – N Kalarepka – R Kalafior – R/N Szpinak – R Brokuly – R/N Koper wloski – R/N Kalafior z ziemniakiem – R/N Szpinak z ziemniakiem – R Marchewka z ziemniakiem – Z Dynia z ziemniakiem – N Cukinia z ziemniakiem – R/N Brokuly z ziemniakiem – R/N Paternak z ziemniakiem – N Owoce Jablko – R (ze skorka N/Z, bez skorki R) Gruszka – R Banan – Z Morele – R Brzoskwinia – R Sliwka – R Maliny – N Jagody – N/Z Jagody z jablkiem – N Gruszka z jablkiem – R Brzoskwinia z jablkiem - R Jablko z bananem – N Banan z brzoswinia i jablkiem – R Banan z brzoskwinia – N/Z Banan z morela - N Morela z jablkiem – R Truskawka z malina i jablkiem – R Gruszka z jablkiem – R Jablko z bananem – N Marchewka z jablkiem – Z Kaszki i kleiki Ryzowy – Z Kukurydziany – R Kasza jaglana – R Platki owsiane – R/Z Orkisz – R/N Grysik - R Soki herbatka z kopru włoskiego z sokiem jabłkowym – N herbatka z dzikiej róży z sokiem z czerwonych owoców –N sok jabłkowy – R sok jabłkowo-winogronowy – R sok jabłkowo-marchwiowy –N sok gruszkowy- - R napój z czystej marchwi – Z nektar dyniowo-jabłkowy – R nektar śliwkowy – R napój malinowo-jabłkowy – R sok z jabłek i czerwonych owoców- - N napój morelowy – N nektar bananowy – N nektar brzoskwiniowy- - R napój brzoskwiniowo-ananasowy - R
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a wczoraj mi ucięło Liwka -Ty o włosach pisałaś- to u mnie zanim sie unormuje to chyba łysa będę )
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
chyba nie dam rady was nadrobić ![]() ja ostatnio nie mam czasu na nic. Cały czas z dzieciakami, bo Jula miała wolne. Teraz już wróciła do przedszkola to znowu więcej mam czasu. U mnie w sumie nic takiego. Wykupiłam roczny karnet na siłownię i fitness Pure Jatomi, więc chodzę na 20:00 kiedy dzieciaki położę spać i wracam po 22:00. Teraz mam przerwę 2 tyg, bo zrobiłam sobie tatuaż na plecach, a wczoraj rozwaliłam dłoń od wewnątrz i musiała jechać do szpitala na szycie. Mam 4 szwy, boli jak cholera. Tydzień temu byliśmy na weselu mojej przyjaciółki, super się wybawiliśmy. Ja sobie wypiłam whisky, bo mleko odciągała i wylewałam ![]() Byliśmy bez dzieci, bo moi rodzice spali u nas i zostali z nimi )Wróciliśmy w niedzielę wieczorem. W środę byliśmy z mężem na imprezie w Lubiążu w klasztorze Cystersów na Tunel Electrocity 8. Byłoo megaaa za☠☠☠iście! Wybawiłam się jak nigdy, ostatni raz na takiej imprezie byliśmy 7 lat temu. Wróciliśmy o 3:00, a po 6:00 już wstawałam do Michałka hehe Postanowiliśmy z mężulem że będziemy częściej jeździć na imprezy U mnie brakuje 1kg i będę miała -35kg obecnie ważę 75kg przy 169cm i czuję się już super, jednak jeszcze 10kg co najmniej mi zostało i potem rzeźbienie. Michaś za tydzień skończy pół roczku Dalej karmimy się piersią i od wczoraj zaczął jeść po pół słoiczka na dzień Julia wróciła do przedszkola, a od września idzie do 2 grupy Na wakacje jedziemy po 2.09 (bo 02.09 mój mąż robi sobie tatuaż). W październiku jedziemy do Manieczek na Westbama, a w listopadzie na Mayday do Katowic. Ja za tydzień wracam do ćwiczeń i ukochanej siłownii ![]() Ostatnio oszalałam na punkcie ciuchów!! Ale nie dla dzieciaków, tylko dla siebie DDW końcu kupuję ciuchy takie jakie mi się podobają, a nie takie które na mnie pasują. Z rozmiaru 50-52 zeszłam do góra 38-40 dół 42. także rozumiecie same )Dziś kupiłam sobie biżuterię, sukienkę taką mega mini z dekoltem na imprezę i kilka innych drobiazgów.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-08-18 o 22:20 |
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dość
![]() Jakie badania dziecku zrobić jak nie wiadomo o co chodzi? Na pewno morfologia, ale co jeszcze? nie chcę go niepotrzebnie kłuć ileś razy.. |
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4110 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapodjecie decyzji o smokuMilus ciagle ssa prawego kciua ew wpycha piastke do buzi - a smoka jak nie chcial tak nie chce ssac - owszem jak przytrzymam pocimka troszke - ale wypluwa od razu jak poczuje ''luz'' w buzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wrocilam zobacze coscie jeszcze napisaly i lece spac padamm ze zmeczenia.
|
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

kilku nie uratowalam 

...!!! 

i dla marudy Milusia
także żegnamy się z cyckiem i póki co oboje to przeżywamy..
Krzyś też pod koniec dnia miał już dość wrażeń