|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
czesc
, dzisiaj imieninki Rocha my nie obchodzimy imienin tylko urodzinki ale co tam .... Cytat:
Cytat:
mój tez tak moze nie bez przerwy ale spiewac lubi ,gadac uwielbia i pluc takze ![]() Cytat:
Cytat:
za 4 miechy ! co do ubranek to wow ! duuuzy Mikus !!!! u nas 74 są dobre na dł .ale szerokie . 80 są lekko przydługie o szerokosci nie wspomne ... w wiekszosci przypadkach na dole . ale wiadomo dzieci nie roboty -nie programuja sie wg ksiązek . Moja Ninka nie dosyc ze pierwszy zabek wyszedł ok.1 roku to jeszcze na górze ,zaraz po nim obok drugi i dłuuuugo nic wiecej . Tak wiec mając dwie "1" na górze była najprawdziwszym króliczkiem !!!! ![]() A my dzisiaj mielismy noc wrazeń ,nieprzyjemnych wrazeń . Roszek dostał wys.temp. troszke ponad 38 -calutki rozpalony . Na szczescie czopek i zimne okłady pomogły . Szczepienie w srode było .
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-08-16 o 09:21 |
||||
|
|
|
|
#4022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak tak piszecie, to nie będę go hamować, niech się chłopak rozwija ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj dałam małemu do polizania jabłko jak jadłam, myślałam, że mi z ręką odgryzie, a takie kwaśne było, no żarłoczne mam dziecko
|
||
|
|
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() ale mnie Oliwcia z rana zaskoczyla - zostawiłam ją na macie, wracam z łazienki a Ta dolną połową swojego ciała poza matą ![]() myslałam że padne jak stękała żeby tam ponownie wleźć
|
|
#4024 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Ale liczyłam z 9 miesiącami ciąży ![]() ![]() Cytat:
Róży się bardzo podobał, a potem zaczęła się obracać sama. Dziś w nocy po raz pierwszy sama się obróciła na brzuch, nos w materac wciśnięty, więc ją obróciłam na plecy (choć może i mogłam tak zostawić, duża już jest, więc sobie krzywdy nie zrobi). 2. Moje dziecko na ok 3 tygodnie przestało gaworzyć, gugac, a ostatnio znów zaczęła. Piszczy i guga coś nawet z takim zaśpiewem
|
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepszego dla Roszka
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Hej - poki mam limit z netem
Gratuluje skonczonych dzis miesiecy ![]() @ - bleee ja czekam na 4 juz ![]() Milus mi sie dzis budzil :-/ o 22 - 2.15 - 6.20 no ale do 8.30 udalo sie pokezdc na lozku tulac sie - pozniej wszedl dziadek Hipcio i mowi ze sniadanie juz na stole :-/ ahaha. Co do spotkania - nio w tym roku z warszawa sie nie uda :-( ale nie zalamaujmy sie, umierac nie mam zamiaru haha. No i za rok dzieci bd juz Chodzily wiec mozna wsiazc "parasolke" a nie byczyskk cio mam teraz ;-) Nio zostaly jeszcze Krakowianki hihi ... Jakies chetne ...!!???? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałam na fb że Strippi ma teraz inne priorytety - pełna metamorfoza jak widzę
![]() -odchudzanie -zmiana kolorów włosów - a i była na Electrocity (fajnie)a co do Ptaszysko - to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Nyaa - a ile bedziesz mieć gości? i kiedy ten chrzest bo mi umknęło?
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-08-16 o 09:36 |
|
|
|
|
#4028 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wczoraj pierwszy raz z TŻ podawaliśmy jabłko (zaczynamy od owoców bo dopiero dochodzimy z brzuszkiem do ładu i nie chce żeby go znów bolał) ale się mały krzywił, otrzepywał się jak piesek po kąpieli ![]() a my mieliśmy tyle śmiechu... ![]() Kurcze tak myślałam że ta moja kuzynka to jednak nie jest taka super jak się przez fb i skypa wydawalo... Nie chce już mówić o tym jaka była kiedyś, ale za wiele sie nie zmieniła. I to pod wieloma względami. Jeden z nich to higiena.. ona nie dba o higiene kompletnie i niestety u dziecka to samo... owszem kąpie go ale samą wodą... i to raz, dwa razy w tygodniu. I jak niby ma mu zmyć pot? Niestety pierwszy raz się spotykam z tym że od dziecka śmierdzi... to okropne, mój zawsze pachnie dzidziusiowo a nawet jak się przypoci to nigdy nie jest to smród. Ehh.. przekonałam ją że mamy "twardą wode" i kupiła żel do kąpieli dla małego ale chyba niezbyt używa... sama już nie wiem od czego to dziecko tak nieładnie pachnie, może od wózka który kupiła jakiś stary używany i moge się zalożyć o milion procent że nawet nie przetarła... Wiedziałam że to nie będzie tak wszystko pięknie ładnie... wczoraj cały dzień ją przekonywałam żeby używała kremu z filtrem. Stwierdziła że jej mały już się przypalił, opalił i teraz na słonce już nie jest taki wrażliwy i nie bedzie go smarowac... strach pomyśleć co będzie jak będą upały.. ![]() wczoraj wcinał z nią lody. no ale on wszystko wcina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chociaż kiedyś jak miałam zaniki to było dużo łatwiej a teraz już prawie nic nie działa i dziecko nie współpracuje ![]() najwyżej będę karmić mieszanie Cytat:
Cytat:
za to jego kuzynka o miesiąc młodsza (córka młodych) była na ślubie od 13 i weselu do po 22... masakra jak się dziecko umordowało. Ja nie mogłam na to patrzeć, z rak do rąk itd. Pani Młoda KP ale mieli u góry apartament więc mogła tam sobie spać.. Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to u nas na dole..ciekawe co ztego bedzie-ząb czy nieząb Ninka fajny musiala byc królik![]() uuu dobrze, ze minęło zdrówka dla Roszka!qrde ostatnio sie tak rozleniwiłam...nic mi sie nie chce...chyba organizm czuje, ze zaraz wracam do pracy... |
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas są białe ślady na dole i na górze A tak Kamilek "siedzi" a raczej ćwiczy brzuszki w bujaczku
|
|||
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekujemy za zyczenia
uuuu widac kaloryfer
|
|
#4033 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mnie tż namawia na 2 ale powiedziałam mu, że dopiero wtedy gdy prześpię całą noc to może się zdecyduje Cytat:
za marchewkę! co za historie o opiekunce??? pisz szybko bom ciekawa! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Głowa do góry Monia!!! kiedyś musi się to skończyć
|
|
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4035 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że gorączka spadła! ufff!!!Cytat:
Cytat:
śmieszne minki dzieci strzelają przy karmieniu heheco do małej na weselu to maskara jakas! nie wyobrażam sobie! ja Miskę zawiozłam o 19 do koleżanki a na sali była tylko jak było cicho w przerwie na obiad! nawet na 1 tańcu teściowa z nią spacerowała na dworze. hahaha serio kaloryfer jest
|
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
WOW! jaki kaloryfer
![]() Oliwia też "wysiada" z huśtawki
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi juz maz zarzucil, ze kupuje za duzo plastikowych zabawek dziecku - wiec pewnie niektore mamy posadzaja mnie rowniez o zatruwanie od najmlodszych lat, nie kapie codziennie (uwazam, ze czestotliwosc nalezy dobrac do dziecka indywidualnie), plynu do kapieli uzywam z rozwaga!, bo o zaburzenie rownowagi lipidowej nie jest trudno - wiec pewnie, niektore nazwa nas brudasami (mimo, ze jestesmy czysci i pachnacy). Co do slonca to moze argument szkodliwosci zadziala na kuzynke? szkoda skory dziecka, w koncu lekarze trabia o bardzo czestym raku skory ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- uu lalalla
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-08-16 o 10:39 |
|
|
|
|
|
#4038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
dla Eli za postępy Cytat:
![]() Cytat:
cm Cytat:
u mnie tez z babcią ale tez mi smutno bedzie
|
|
|
#4039 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hello! Witam się, póki mam chwilkę
![]() Cytat:
I dobrze, że już po gorączce... To taka trochę opóźniona reakcja? ![]() Cytat:
A może, Warszawianki, zrobimy jakieś spotkanko, jak wszystkie będą na miejscu, co? ![]() Jaaaaki kaloryfer! My od dwóch nocy budzimy się w nocy o 2, a potem normalnie 5-6. Na szczęście ta pobudka o 2 to kwęki, potem cyc z 10 minut (czyli naprawdę jest głodny, bo przeważnie je 5-8 minut, a słyszę i czuję, że leci mleko i przełyka!!!) i od razu śpi po odłożeniu Ostatnio tak było ze 2-3 noce też i przeszło, ja podejrzewam, że to jakieś fazy wzrostu ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
2 - a czy jeśli dziecko nie jest wystawione bezpośrednio na promienie słoneczne, zawsze pod budką gondoli/parasolką, to też trzeba smarować kremem z filtrem? Ja nie smaruję raczej, tylko, jak były te upały. I jeszcze mam pytanie - na jednym policzku widać czasem sporego pajączka, samo minie? Od czego to?
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2013-08-16 o 11:27 Powód: literówka ;) |
|||
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest upał to kąpie nawet 3 razy dziennie-dla ochłody. Ja nie neguje częstotliwości kąpania... ale dziecko od którego brzydko pachnie, naprawdę rzadko się zdarza... i tez nie chodzi mi tu o matkę idealną. Chodzi mi o zdrowie. Jedna wyparza butelki codzinnie, inna po każdym jedzeniu a inna wogóle. Moja kuzynka nie wyparza nic i nie obchodzi mnie to, ale jak widzę że otrzepuje dziecku smoka z piasku i ewentualnie sama obliże to mi niedobrze... tym bardziej że ma wode pod wózkiem. I milion innych rzeczy.. moje dziecko leżąc na kocyku kuzyna miało brzydko pachnącą głowke.. myslę że nigdy go nie prała. I jak ja mam go u niej kłaść? Powiedzieć "nie bo śmierdzi" Tak jak nie wyprała używanych rzeczy które kupiła dla małego. no nie, dla mnie to jest poprostu brudas ![]() I tak jak podkreśliłam jesteście czyści i pachnący, a to najważniejsze! U mojej kuzynki ani to ani to ![]() co do kremu to ona uważa że jak już jest opalony to będzie tylko ładniej.. hehe. Argumenty że coś szkodzi, moge sobie od razu w pupe wsadzić ![]() Ja nie oceniam normalnych matek, jedna robi coś lepiej, druga gorzej. Każda ma ten temat swoje zdanie itd. ale jak jedna osoba robi co chwile coś co razi w oczy.. no to się nie da. Ostatnio nie chcial jej usnąć to zaczęła tak klnąć... w końcu powiedziała że zaraz temu dziecku na.Ebie... no to sorry, wstyd mi było na ulicy jak nic. i to niestety mi podchodzi powoli pod patologie... ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
a kuzynka ma dziecko siedzące bez budy, parasolek itp. Dobrze że chociaż czapkę mu ubiera, czasami.. |
||
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co filtrów to ja smarowałam w upały , na plazy ,wszedzie tam gdzie wiadomo było ze bede go nosic . teraz nie smaruje - czapeczka ,parasolka ,otulacz wystarczy . co do pajaczka - to od urodzenia był czy teraz sie pojawił ? Cytat:
co do kocyka ja bym zwróciła uwage - tak prosto z mostu . cos w stylu "ale cos brzydko pachnie,ojej to ten kocyk - czujesz? trzeba go wyprac" . I juz -jest grzeczna informacja . jesli go nie wypierze zrób to Ty moze sie zawstydzi . co do kapieli - ja nie szoruje małego szczotą,gąbką - ale codziennie myje w wodzie z płynem -kapką ale jest - tak dla odswiezenia . Roszek sie poci ,uleje ,popluje ..... Poza tym kapiel to info -ocho niedługo spanko ![]() a we wczorajszym poscie napisałam "hołdy ..." przez "ch" .ale byki wale
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie w kilku rozmowach ze mną zrobiła dobre pierwsze wrażenie, zagadywała do małego on się do niej śmiał. Widziałam, że sąsiadki synka pilnuje np. na schodach albo biega za nim jak jej uciekał. Ale jak pogadałam właśnie z sąsiadką to się okazało, że owszem rozmowna to ona jest ale nie do dziecka, bawić się jakoś bardzo z nim nie potrafi, tak że chłopczyk się nie rozwijał tak jak mógł, ani go nie nauczyła gdzie ma oko, nosek ani nic a ma już 2 latka
. Generalnie jest zrzędliwą zgorzkniałą babą, wykłocającą się ze wszystkimi o pieniądze i jakoś ekstra się dzieckiem nie zajmuje (no procz tego ze jest z nią bezpieczne). Więc zdziwiłam się mocno i przestałam sobie ufać. Myślałam że mniej więcej jestem w stanie ocenić człowieka, ale chyba jeszcze tak dwulicowego kogoś nie spotkałam
|
|
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
Też nie smarowałam, ale pediatra powiedziała mi że powinnam.
|
|
|
#4046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Higiena ![]() co z tego dziecka wyrośnie, jak taki przykład mamusia daje. Biedne
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-08-16 o 11:51 |
|
|
|
|
|
#4047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [Jeszcze Danonki z parówką i już komplet Cytat:
Też mi się tak zdawało z tym smarowaniem, zresztą intuicyjnie tak robiłam ![]() Pajączek nie od urodzenia, od dwóch miesięcy może jest. Czasem blednie i nie widać, a dziś np. bardziej widoczny i dlatego mi się przypomniało. Kąpiel - tu znów napiszę, że też tak robię Najważniejsze w tym wszystkim to właśnie regularność - wiadomość dla Krzysia, że zaraz spanie
|
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() świetny kaloryfer.Martwi mnie to bardzo, że Ptaszyska nie ma teraz nawet w naszej rozpisce na 1-szej stronie z datą ur. Natalki.
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-08-16 o 12:04 |
|
|
|
|
|
#4049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do Ptaszyska - mysle ze moze odpoczywają-przydało by im sie ,w końcu ma zapiernicznie po lekarzach itp . teraz długi weekend to pewnie sie odezwie po .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

,
my nie obchodzimy imienin tylko urodzinki ale co tam .... 
Bo coś tam... hm 
mój tez tak moze nie bez przerwy ale spiewac lubi ,gadac uwielbia i pluc takze 
za 4 miechy ! 

A mój dopiero co zaczął główkę trzymać, to i tak jeszcze trochę niepewnie. No ale mam nadzieję, że się doczekam, zresztą mój mały to jeden z najmłodszych

Najlepszego dla Roszka

to okropne, mój zawsze pachnie dzidziusiowo a nawet jak się przypoci to nigdy nie jest to smród. Ehh.. przekonałam ją że mamy "twardą wode" i kupiła żel do kąpieli dla małego 

pomimo tego, że mała będzie z babcią to i tak będzie mi ciężko...już jest jak o tym pomyślę...
05.07.2008