|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
![]() Daba lecę, miłego dzionka wszystkim
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4443 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale my jak cos i tak bedziemy uderzać w strone S..-iny bo TZ bedzie docelowo na kampusie pracował. Tam jednak jest troche taniej i działki tez mozna kupic pod dom czasem za 50 tysi. Ojciec TZta pracuje i zna ludzi z budowlanki i jest opcja skołowania taniej materiałów, wiec licze na troche szczescia, na to ze mi firma sie rozkreci, tz dostanie pozyczke i jakimś cudem wyladujemy na własnym. Wizualizuje sobie to codziennie ![]() Cytat:
Własciciel spoko, ogród super, opcja przypłynięcia łódką też fajna Nie podobał mi sie faktycznie wystrój i to, ze zaproponowali nam ze mogą byc okrągłe stoliki (zalezalo mi na tym) ale tylko kilka a reszta prostokątne bo nie mają mega średnio by to wyglądało:P Cytat:
ja tak chyba bede robiła, o ile moja przyjaciółka wróci na czas do Polski, bo troche sie zajmuje hobbystycznie florystyką, a mnie na jakichs mega kompozycjach nie zalezy. A moze takie szklane misy wysypane piachem z wodą i pływającymi swieczkami? i do tego plywające kwiatki. Macie orkągle czy prostokątne stoliki?? i np na dnie wrzucone muszle czy cos...Cytat:
TZ bardziej, ja sie ucze, ale to fajny sport Jakbysmy mieli wiece kasy to czesciej bysmy to robili. Z drugiej strony moją pasją są góry i TZta tez wciągam, mógłby byc tez taki motyw![]() Cytat:
![]() no górski motyw tez by nam pasił, ale z drugiej strony nie wiem co by do tego pasowało, jakei elementy, jakoś żeglarski jest łatwiejszy do ogarnięcia chyba. Cytat:
![]() ![]()
"A ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody" Edytowane przez Verunka Czas edycji: 2013-08-18 o 12:28 |
||||||
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
Alloffkowa jedziecie z biurem podróży czy sami macie tak zorganizowaną wycieczkę??
Verunka motyw górski to mi się trochę na ludowo widzi wyłącznie. I mimo że do gór niby nie daleko, jakoś mi nie pasuje. Ach.... Gdyby ten ślub i wesele było w górach... Poszalałabym
|
|
#4445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nad tą łódką się zastanawiamy, ale jeszcze jest czas, zobaczymy jak pójdzie z kosztami i ile nam ewentualnie zostanie . Wystrój nie powala, ale też nie straszy... Oglądaliśmy chyba 10 sal na naszą liczbę gości i Srebrna miała zdecydowanie najwięcej zalet, więc już przestaliśmy szukać. Wystrój dla mnie jest ważny, ale nie najważniejszy, ściany są średnie, ale stoły za to dość ładnie dekorują. A nad stołami okrągłymi się zastanawialiśmy, ale manager powiedział, że to niezbyt wygodne, więc odpuściliśmy.W ogóle nie wiem, ile wytrwam w tym wątku Jakoś po podpisaniu umów miałam taki czas spokoju, a teraz się wkręcam w wątek i znów non-stop myślę o ślubie, ale niestety wcale mnie to nie bawi, tylko stresuje...
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Winter is coming
|
Tak piszecie o tych kredytach i mieszkaniach, oglądam sobie oferty i normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera. Nie wiem jak ja kiedykolwiek coś kupię, jak w 90% ogłoszeń nie podają ulicy ani ceny
A jakbym miała kupować coś u siebie, to interesuje mnie tylko jedno osiedle... Ludzie to są niepoważni ;]Zresztą i tak nikt nam kredytu nie da
|
#4447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() my mamy zamiar budowac sie po slubie, dzialke mamy bo rodzice Tż maja kilka wiec mamy wybor gorzej ze srodkami na budowe naszego wymarzonego domku...
|
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wrażenia po oglądaniu sali na żywo? Cytat:
Na naszej sali jest wymóg - min. 120 osób, jeśli będzie mnie i tak musimy zapłacić za taką ilość. Chociaż mieliśmy zapraszać ok. 200 osób i tak obawialiśmy się, że będziemy płacili za puste miejsca. Zaproszenia planowaliśmy rozpocząć wręczać w lutym przyszłego roku, termin potwierdzenia do połowy maja. Wiadomo, że będą osoby które same nie potwierdzą i będzie trzeba się z nimi kontaktować. Listą rezerwową będą chyba osoby z pracy które ewentualnie zaprosimy wtedy również na wesele. |
||
|
|
|
#4449 |
|
Zadomowienie
|
a czy ktoraś ma zamiar korzystac z tego programu Mieszkanie dla Młodych??
Kurcze z jednej strony to kuszące, bo zrobiłam jakąś taką wstepną kalkulacje i wychodzi ze panstwo doplaca ok 22 tysiaki, a jak sie w ciagu 5 lat pojawi dziecko, to dodatkowo jeszcze 11 tys, wiec 33 tysiaki piechotą nie chodzą, ale tak: dom to do 100m mozna zbudowac, wiec albo brac małe mieszkanie szybko spłacic i wtedy dom...? albo nie wiem kominowac z rozbudową potem, ale nie wiem czy to wyjdzie korzystnie... rozkminimy po slubie co z tym fantem zrobic chyba. |
|
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
Aj, tyle postów do nadrobienia, a ja chcę napisać i co mam zrobić? Najpierw napiszę, a później poczytam te kilkanaście stron
Byliśmy wczoraj na weselu mojego kuzyna. Była to taka "wielka powtórka" przed naszym weselem, bo aż do naszego nic na razie siępo drodze nie szykuje z ważnych aspektów zauważyliśmy, że:* trzeba ustalić z księdzem jak będzie wyglądała komunia, bo wczoraj mieli małe zamieszanie podczas mszy ![]() * trzeba zapytać czy przy przysiędze małżeńskiej mówi się dwa imiona, np. Ja Małgorzata Marta biorę sobie Ciebie.... bo panna młoda wczoraj ewidentnie przez to zacięła się przy przysiędze ![]() * warto zadbać o znajomego lektora i ministranta podczas mszy, bo na tym ślubie wszystko ksiądz musiał robić sam... * trzeba zapytać czy w lokalu są koszyki na alkohol, który roznoszą ojcowie młodych, * ustalić godzinę tortu i podziękowania dla rodziców ... i kilka innych rzeczy ![]() Poza tym cieszę się, że byłam na tym weselu wczoraj bo Panna Młoda wyglądała przepięknie! Chciałabym mieć taką samą suknię jak ona, a wcześniej nie byłam pewna co do fasonu teraz tylko czekają mnie żmudne poszukiwania, aby znaleźć to idealne cudo ![]() P.S. Jeszcze jedna niespodziewana rzecz wydarzyła się podczas wczorajszego wesela gdy jechaliśmy w orszaku weselnym z kościoła do lokalu, starosta weselny złapał GUMĘ i cały orszak stał dobre 10 minut w oczekiwaniu aż zmienią koło można się z tego śmiać, ale była chwila grozy, tym bardziej, że Młodzi pojechali i nie zauważyli, że orszak się zatrzymał, na szczęście później okazało się, że czekali 3 km dalej
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj równe 300 dni do ślubu
My dopiero po śniadaniu, kawę popijam, leniwa niedziela
|
|
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam dziewczyny
najpierw obiad, a po nim jadę za miasto do TŻ'a cisza spokój, wokół drzewa las.. uwielbiam tamte strony ![]() Miłej niedzieli !
|
#4453 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja juz nie mam sily do TZta, czuje sie przez niego jak smiec... on sobie poszedl bo on nie bedzie marnowal weekendu a ja zaplakalam cala bluzke i koldre. Nie wiem o co mu chodzi. Mam wrazenie ze juz sie w ogole nie rozumiemy
|
#4454 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
), bo wstępnie dopłaty miały być do mieszkań na rynku pierwotnym, a w mojej wiosce czegoś takiego jak rynek pierwotny praktycznie nie ma ;] Poza tym ja nie chcę kupować mieszkania nówki, bo docelowo też chcę mieć dom, więc na co mi nowe, drogie mieszkanie...
Edytowane przez velika Czas edycji: 2013-08-18 o 13:26 |
|
|
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
A u nas 250!
Cytat:
Poważnie bym się wkurzyła na TŻ gdyby tak się w stosunku do mnie zachował. My ogarnięci, wybywamy zaraz na rodzinno-urodzinowy obiad i torta (mojego autorstwa, więc trzymajcie kciuki by się nikt nie potruł do rodziców TŻ.Pewnie wpadnę jeszcze wieczorkiem. Udanej niedzieli.
|
|
|
#4456 |
|
Konto usunięte
|
Ogłoszenie parafialne
![]() Od tego poniedziałku codziennie na blogu pojawiać się bedzie nowa notka, rowno o 20 (ustawione sa az do 1.12 wiec nie bedziecie sie nudzic )
|
|
|
|
#4457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy my będziemy korzystać, na razie mamy dwóch doradców z polecenia i pewnie po rozmowie z nimi będziemy decydować. Ja już mam 'namierzony' kąt dla nas, ale wszystko będziemy załatwiać w przyszłym roku. Zazdroszczę, u nas jutro będzie 2 z przodu i już mam z tego radochę,a co dopiero 250dni
|
|
|
|
|
#4459 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Jak można powiedzieć, że się z narzeczoną marnuje czas Aż nie wiem co ci poradzić ;/---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
#4460 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze no, musicie sie jakos dogadac i odżegnać te fochy, bo inaczej srednio z klimatem przygotowań ślubnych, przynajmniej ja tak myślę... Cytat:
I smacznego![]() ja sie rozłożyłam z papierami i zaczynam ogarniac firmowe sprawy, masakra niechże się to ju,ż zacznie na dobre, bo zwariuje a juz niech najlepiej sie zacznie na dobre zarabianie super kasiory, to bede happy
|
||
|
|
|
#4462 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4231566 7]ja bym panem bardzo mocna trzachnela. co to za tekst wogole ze nie bedzie marnowal czasu na przytulanie? wtf?[/QUOTE]
Ja nie wiem jak z nim rozmawiac... bo "powazne" rozmowy go bardzo denerwuja... Od 3 dni sie tak zachowuje, nie slucha czemu nie pojde z nim na rower tylko sie wkurza.... Nie mial zadnych oporow wyjsc z domu jak ja na jego tekst siedzialam i ryczalam...
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
ile on ma lat? sorry ale tk zachowuja sie 5 latki a nie dorosli mezczyzni ;/ sorry ale az mi sie cisnienie podnioslo
|
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
witam Pmki
niedzielne popołudnie mija leniwie, o 19 powrót do Warszawy, żeby tydzień szybko zleciał bo w przyszłą sobotę wesele brata ciotecznego i będę podpatrywać inspiracje
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-08-18 o 14:20 |
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4231577 9]ile on ma lat? sorry ale tk zachowuja sie 5 latki a nie dorosli mezczyzni ;/ sorry ale az mi sie cisnienie podnioslo[/QUOTE]
30... dziekuje kochana
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkanie 100 m to mega duze, ale dom...? ej mam mega smaka na szparagi z bułeczką tartą... mniam! ![]() a ktos sie moze zna cos na ksiegowosci?? jak sie liczy dokumenty ksiegowe? bo bede miała ksiege przychodów i rozchodów, ale jak patrze na oferty biur ksiegowych to wszedzie jest napisane ze cena zalezy od ilosci dokumentów... czyli od ilosci rachunków np za zakupy na firme, tak mam to rozumiec?? + ta ksiega przychodów jako jeden dokument...? edit: nie wazne, juzem sie dowiedziała
"A ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody" Edytowane przez Verunka Czas edycji: 2013-08-18 o 14:20 |
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Tinyheart ciężki przypadek z tego twojego tż.... niech sobie lepiej uważa, bo będzie miał z nami do czynienia!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4470 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
pytanie mam do Ciebie i do innych naszych Pm-ek znajacych sie troche na kosmetykach (na pewno lepiej niz ja >.<) jakiego typu kosmetyki polecilybyscie do twarzy gdzie strefa T sie blyszczy + troche porozszezane pory + wagry a policzki suche na wior? bo ja juz trace nadzieje, uzywalam kosmetykow flosleku na poczatku superale teraz widze ze wszystko wraca do stanu poprzedniego ;/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Jakoś po podpisaniu umów miałam taki czas spokoju, a teraz się wkręcam w wątek i znów non-stop myślę o ślubie, ale niestety wcale mnie to nie bawi, tylko stresuje... 

Jak można powiedzieć, że się z narzeczoną marnuje czas