|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!
Cytat:
Kiedyś chyba mówiła w filmie o trądziku, żeby broń boże nie używać retinoidów ( doustnie co prawda ) , bo szkodzi, a nie leczy, ale teraz Pani doktor poleciła i przepisała to trzeba używać. : ) Chyba, że się nie znam to zwracam honor. Edytowane przez ldzlejdildz Czas edycji: 2013-08-18 o 15:09 |
|
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo retinoidy stosowane doustnie bardzo wyniszczają organizm. Począwszy od totalnie wysuszonej skóry i ust a skończywszy na napadach senności czy nawet problemach psychicznych
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. włosy:71->80 |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest trądzik, który powstaje od tego, że wypróbuje się w jednym miesiącu pięć kremów do twarzy. Dla takiej cery kosmetyki nie mają aż tak dużego znaczenia. Sama borykałam się z tego typu zmianami. Zwykłe antybiotyki i leczenie dermatologa nie da efektu. Mi pomogły hormony, kwasy i retinoidy. Zresztą, Karola ma chyba wiedzę na ten temat, bo jej zasada ''złuszczanie i nawilżanie'' jest bardzo dobra
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
poza tym obie mają całkiem inny typ cer...nawet nie chce mysleć jak Sarunia koło 30tki będzie wygladać z tą ilością tapety
|
|
|
|
|
#788 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi się tak kiedyś zrobiło po hydrolacie oczarowym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
A myślisz, że trądzik powstaje tylko przez złą dietę i zmianę pielęgnacji? Jest miliard innych przyczyn i czasami nawet najzdrowsza dieta nie pomaga.
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. włosy:71->80 |
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widzisz tak się składa, że miałam podobnie albo i gorzej. Tak samo zlokalizowane, taki sam typ pryszczy. Przykro mi.
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno nie są tak inwazyjne jak te doustne
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się. I nie mówię, że na 100% wyleczyłaby w ten sposób trądzik. Po prostu ktoś kto tak je etc mówiąc o walce z wiatrakami brzmi śmiesznie.
|
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to stosowała retinoidy doustne, a jak to nie pomogło i trądzik wrócił to rzeczywiście ma problem. Takie leki są już ostatecznością i lekarze nie wypisują ich ot tak. Stąd mowa o walce z wiatrakami.
|
|
|
#794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że nawet w przypadkach kiedy trądzik jest nie do wyleczenia naturalnymi metodami to co się nakłada na twarz i co je go REDUKUJE? |
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
chodzi chyba o to że jak u niej to taki problem, który tak ciężko zwalczyć i tak jej ciężko z tym faktem to powinna robić wszystko by trzymać to w ryzach, a to dotyczy również odpowiedniej diety/ doboru kosmetyków
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#797 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i tego, że lubię założyć fajne ciuchy. W lo odkryłam miłość do szukania perełek w lumpeksach Cytat:
. 13-15 latki z zakazem ubierania się na kolorowo? No błagam. Widziałam taką listę gimbazjlaną: proste koszulki, kolory tylko granatowy, czarny, szary i biały, spodnie tylko czarne lub granatowe, zakaz wzorów lub naszywek (!). W rzeczywistośći to będzie tak wyglądać że bogatsze dzieciaki bedą świeciły metkami i butami tych czarnych strojów i to pseudo-wyrówanie szans na tym się kończy. Albo wprowadzić mundurki gdzie cała szkoła ma szyte przez jedną firmę (trochę utopia, zawsze się zastanawiałam jak to w UK działa) albo pilnować, tego co u mnie pilnowali: odkrywania nie tego co trzeba, kolczyków, nadmierego obwieszania się biżuterią...
|
||
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma natomiast naiwne widzki. Jeżeli uważasz, że istnieje skóra trądzikowa, która nie zareaguje pozytywnie na zdrową dietę, niezmienianie co chwila kosmetyków i nie używanie trądzikogennych substancji w kosmetykach to wierz dalej. |
|
|
|
|
#799 |
|
Dossisława I
|
Oglądacie ją?
http://www.youtube.com/watch?v=MG3_6QuDQdE Mówi, że NYX wchodzi do Douglas-ów. Wiecie coś więcej o tym? |
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno podnosi na duchu młode dziewczyny z trądzikiem, które ją oglądają. Uważam, że trzeba mieć dużo odwagi żeby tak swobodnie o tym mówić i za to ją podziwiam A zamiast doszukiwać się kolejnej chęci zarobku, warto też zwrócić uwagę na pozytywy tej całej akcji.
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. włosy:71->80 Edytowane przez szeptserca Czas edycji: 2013-08-18 o 15:39 |
|
|
|
|
#804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I w UK nie ma chorej rywalizacji metek. Kazdego stac na nike bo sa tanie. I tylko u polaków w UK zauwazylam, ze kupuja ciuchy z mega duzym znaczkiem... mysla, ze to dziala na innych. Jada do PL i szpan bo nie kazdy wie, ze tutaj sa duze promocje i te ciuchy sa dosc tanie
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Stosowane zewnętrznie nie są tak inwazyjne, jak wewnętrznie.
Ba, mają wiele plusów - np. działanie przeciwzmarszczkowe Cytat:
Ani dieta, ani kosmetyki nie mają wielkiego wpływu na tego typu trądzik. Każdy przypadek jest inny - to jedyny fakt. U mnie dieta nie miała żadnego znaczenia. Czy jadłabym same warzywa, czy jadłabym non stop sam fast food - trądzik cały czas był w takiej samej postaci. Karolina też twierdzi, że nie widzi wpływu jedzenia na stan cery i zgadzam się z nią. To nie jest w żaden sposób ze sobą powiązane. Kosmetyki - oczywiście fajnie, jak działają dobrze na trądzik łagodząc go, jak nie zapychają skóry i tak dalej. Ale same kosmetyki nie uzdrowią tej cery. Wizualnie mogą dać delikatną poprawę. Ja nie widzę tego, żeby Karolina ''skakała'' w tych kosmetykach. Ma zawsze sporo nowości z kolorówki, ale z pielęgnacji ma kilka stałych punktów.
|
|
|
#806 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na efekty musiałam czekać kilka miesięcy. No i nie stosuję zbyt wielu kosmetyków pielęgnacyjnych, a szczególnie dedykowanych cerze trądzikowej.
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Leki, lekami, nie wiemy do końca dlaczego ma taką cerę jaką ma. Nikt doskonały nie jest. Fajnie, że uświadamia młode dziewczyny często zakompleksione, że da się z tym żyć, że nie trzeba się wstydzić i zamykać w domu, ale przykładem za dobrym też nie jest.
Testuje mase kosmetyków, pewnie my i tak widzimy tylko połowe tego z czym ma doczynienia, je nie zdrowo, często wyjeżdza, a zmiana wody na cere i jedzenia w podróżach też robi dużo i naraża skórę na zmiany. Nie mówię, że ma nigdzie nie wyjeżdzać, jeść eko od dziś, czy się nie malować, ale skoro robi się takie filmy, dobrze dawać dobry przykład. Swoją drogą trochę mnie śmieszy, że tak bardzo zwraca uwagę na składy, po czym zgadza się na akcję Vichy, gdzie na drugim miejscu w większości kosmetyków to alkohol. Miałam próbkę tego kremu i nie miłosiernie wysusza skórę.
|
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przynajmniej nigdy nie słyszałam żeby mówiła o czymś takim - ciągle tylko leki i kosmetyki, nic poza tym. nawet jak odpowiednie odżywianie nie daje widocznego rezultatu to jedzenie fast foodów itp. na pewno nie pozostaje bez żadnego wpływu na organizm. ja na miejscu Karoli bym na to uważała, mimo wszystko, biorąc pod uwagę jak długo się zmaga z tym.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

No ale ona wypróbowała wszystko i nic nie działa, boryka się z tym problemem każdego dnia. 

poza tym obie mają całkiem inny typ cer...nawet nie chce mysleć jak Sarunia koło 30tki będzie wygladać z tą ilością tapety 

Mi się tak kiedyś zrobiło po hydrolacie oczarowym