Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 15:50   #811
Hadassah
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem, co komu przeszkadza kolor. Bo można założyć czarne spodnie tak wycięte, że widać nam majtki i białą bluzkę odkrywającą biust i brzuch, a można też założyć różowy tshirt i żółte odpowiednio-wszystko-zakrywające spodnie i co ma kolor do rzeczy to nie mam pojęcia. Jakby mi zakazali zakładać normalnych kolorowych ubrań do szkoły to... bym to olała i takie nosiła.
Hehe, to samo. Takie zakazy mają jeszcze jedną właściwość... stwarzają buntowników.

[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;42317160]Mi sie mundurki w UK podobaja.
I w UK nie ma chorej rywalizacji metek. Kazdego stac na nike bo sa tanie.

I tylko u polaków w UK zauwazylam, ze kupuja ciuchy z mega duzym znaczkiem... mysla, ze to dziala na innych.
Jada do PL i szpan bo nie kazdy wie, ze tutaj sa duze promocje i te ciuchy sa dosc tanie [/QUOTE]

Też mi się podobają, tylko pamiętam jak za Giertycha było - okazało się że to za drogie, ustalone zostały kolory, miesiąc później apel i słowa dyrektora 'ja wam wierzę, najważniejsza jest wasza nauka, wyniki nasza szkoła ma dobre, chodźcie jak chcecie' .
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:53   #812
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Zarówno dermatolog, jak i endokrynolog, do którego chodzę od 2 lat twierdzi coś innego.
ja tez pierwsze słyszę coś takiego.. wiadomo, że trądzik moze miec róznisty charakter, na każdego działa co innego, każdy ma inną skórę itp itd, i nawet jak odpowiednia dieta i kosmetyki nie zniwelują zmian, nie zapobiegną ich powstawaniu - nawet jeśli trądzik będzie idealnie taki sam - to cera sama w sobie jest w lepszym stanie a to już zapewnia ogólnie lepszy wygląd, a o to chyba chodzi
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:54   #813
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
ja również nie wiem jak jest, ale wyczuwam, że ona nawet nie próbowała diety ukierunkowanej na poprawę cery a przynajmniej nigdy nie słyszałam żeby mówiła o czymś takim - ciągle tylko leki i kosmetyki, nic poza tym. nawet jak odpowiednie odżywianie nie daje widocznego rezultatu to jedzenie fast foodów itp. na pewno nie pozostaje bez żadnego wpływu na organizm. ja na miejscu Karoli bym na to uważała, mimo wszystko, biorąc pod uwagę jak długo się zmaga z tym.
Teraz wspomniała o dietetyczce, więc zobaczymy efekty
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie.
włosy:71->80
szeptserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:55   #814
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szeptserca Pokaż wiadomość
Teraz wspomniała o dietetyczce, więc zobaczymy efekty
oo jak tak, to bardzo słuszny krok to będzie
Stary 2013-08-18, 15:55   #815
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naked_truth Pokaż wiadomość
Bzdura.
No właśnie to jest kwestia sprzeczna.

Cytat:
Zarówno dermatolog, jak i endokrynolog, do którego chodzę od 2 lat twierdzi coś innego.
Ilu lekarzy tyle opinii.

Za młodu nasłuchałam się - nie jedz żółtego sera, nie jedz czekolady, nie jedz chipsów, nie jedz tego, tamtego. Wykluczałam, jadłam zdrowo i absolutnie zero różnicy w stanie cery.

Jednakże - możliwe, że u kogoś innego ma to wpływ. Myślę jednak, że nie na trądzik o podłożu hormonalnym.

U mnie dwóch dermatologów miało na ten temat sprzeczne opinie. Ale akurat nie uważam, żeby polscy dermatolodzy byli jakimiś wybitnymi specjalistami w leczeniu bardziej złożonych chorób. Trzeba się trochę naszukać, żeby trafić na kogoś naprawdę dobrego.

Cytat:
Napisane przez ldzlejdildz Pokaż wiadomość
Swoją drogą trochę mnie śmieszy, że tak bardzo zwraca uwagę na składy, po czym zgadza się na akcję Vichy, gdzie na drugim miejscu w większości kosmetyków to alkohol. Miałam próbkę tego kremu i nie miłosiernie wysusza skórę.
No akurat Vichy ma średnie kosmetyki dla cer trądzikowych. Bardzo cenię za ta LRP za ich kosmetyki z linii Effaclar.

Cytat:
nawet jak odpowiednie odżywianie nie daje widocznego rezultatu to jedzenie fast foodów itp. na pewno nie pozostaje bez żadnego wpływu na organizm.
Racja.

Edytowane przez Annaluka
Czas edycji: 2013-08-18 o 15:57
Annaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:55   #816
Lady in Blue
Zakorzenienie

znacie ten kanał? https://www.youtube.com/user/sara1755/videos
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:58   #817
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Mówcie co chcecie, ale najbardziej śmieszy mnie "leczenie" trądziku za pomocą kosmetyków Niestety niektórzy przekupni dermatolodzy takie coś praktykują. Porażka po prostu, zamiast latać po drogeriach i kupować kosmetyki, które i tak nic nie dadzą warto iść do dobrego dermatologa
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie.
włosy:71->80
szeptserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:58   #818
10d3114ef3d862beaa912023ff1278e051468e2e_611d9107d3b9e
Konto usunięte

U mnie w liceum panował terror ubraniowy, mieliśmy mundurki, do tego nie można było nosić: bluzek bez rękawów, szortów (obie płcie), dekoltów, mejkapu, dużych kolczyków, pomalowanych paznokci, farbowanych włosów (a chłopcy musieli nawet włosy wiązać jak mieli dłuższe), spódnic krotszych niż przed kolano itd. W sumie było fajnie, myślę, że dla 17latka takie ograniczenia nie są jakieś niewykonalne, często naginaliśmy zasady wiadomo. Ale były takie dni kiedy dyrektor faktycznie kontrolował korytarz i można było oberwać Mimo wszystko uważam, że to trochę przesada i dyrektor po prostu aspirował do stworzenia takiego "elitarnego" wizerunku szkoły na siłę.
10d3114ef3d862beaa912023ff1278e051468e2e_611d9107d3b9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:59   #819
dacn
Zakorzenienie

Jako posiadaczka cery trądzikowej się wypowiem:
- U MNIE dieta nie działała wcale, wykluczenie przypraw, słodyczy fast foodów czy nawet mleka dało zerowy efekt.
Pomogły inne sposoby.
Ile osób z trądzikiem tyle przyczyn i nie zawsze winna jest dieta.
Chociaż Karolina przesadza z niezdrowym jedzeniem i jak nie odbija sie to na jej skórze to nie znaczy że może sobie na to pozwalać.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:00   #820
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Dziwnie jest porównywać skórę 20 latki i 30 latki poza tym obie mają całkiem inny typ cer...nawet nie chce mysleć jak Sarunia koło 30tki będzie wygladać z tą ilością tapety
Przeciez nie porownuje, tylko mowie o tym, czym dla mnie jest piekna cera.
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:06   #821
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
A myślisz, że trądzik powstaje tylko przez złą dietę i zmianę pielęgnacji? Jest miliard innych przyczyn i czasami nawet najzdrowsza dieta nie pomaga.
Hmmmm
mam książke dotyczącą trądziku.
http://www.amazon.com/books/dp/185959073X
przełożoną na język polski
http://www.gandalf.com.pl/b/tradzik-...zyc-jak-ukryc/

wg tej książki dieta nie ma nic wspólnego z trądzikiem.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:12   #822
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
chyba słabo znasz angielski, bo już pomijając wiarygodność źródła to w opisie książki:

"Dopiero połączenie odpowiedniej diety i higieny z osiągnięciami medycyny i kosmetyki może sprawić, że skóra powróci do pożądanego stanu."
naked_truth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:15   #823
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Oglądacie ją?
http://www.youtube.com/watch?v=MG3_6QuDQdE

Mówi, że NYX wchodzi do Douglas-ów. Wiecie coś więcej o tym?
Już się cieszę, nyx ma podkład w kolorze pale - prawie biały, jedyny płynny, który mi się nie odcina od reszty ciała

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Hmmmm
mam książke dotyczącą trądziku.
http://www.amazon.com/books/dp/185959073X
przełożoną na język polski
http://www.gandalf.com.pl/b/tradzik-...zyc-jak-ukryc/

Opierasz swoją wiedzę o książkę wydaną przez Klub Dla Ciebie? Napisaną przez dwie osoby, które nawet nie wiadomo kim są, bo znanymi dermatologami na pewno nie ?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:17   #824
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Za młodu nasłuchałam się - nie jedz żółtego sera, nie jedz czekolady, nie jedz chipsów, nie jedz tego, tamtego. Wykluczałam, jadłam zdrowo i absolutnie zero różnicy w stanie cery.

Jednakże - możliwe, że u kogoś innego ma to wpływ. Myślę jednak, że nie na trądzik o podłożu hormonalnym.
No właśnie ciągle piszę o trądziku o podłożu hormonalnym, bo sama mam taki - takiej twarzy jak teraz nie miałam dawno. Owszem, może u Ciebie to nie pomogło, jednak u mnie naprawdę zniwelowało zmiany. W ogóle nie widzę sensu jedzenia śmieciowego jedzenia, wcześniej jadłam głównie na wyjazdach służbowych, bo szybciej, a teraz... wolę poszukać 3 razy dłużej bądź zjeść suchą bułkę, niż iść na jakąś zapiekankę. Fakt faktem, kebabów to nigdy nie jadałam. U tzw. chińczyków też nie.

Cytat:
Mówcie co chcecie, ale najbardziej śmieszy mnie "leczenie" trądziku za pomocą kosmetyków Niestety niektórzy przekupni dermatolodzy takie coś praktykują. Porażka po prostu, zamiast latać po drogeriach i kupować kosmetyki, które i tak nic nie dadzą warto iść do dobrego dermatologa
Zgadzam się

A stosowałyście może korund w ramach robienia domowej mikrodermabrazji? Dostałam słoiczek, ale trochę się boję Za to kupiłam sobie maseczki algowe i spirulinę i dziś na pewno przetestuję.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:19   #825
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
]

Mówi, że NYX wchodzi do Douglas-ów. Wiecie coś więcej o tym?
O kurczę, byłoby całkiem fajnie. Od dawna czaję się na ich róż taupe i pomadki.

Cytat:
Jednak nie widzę żadnych efektów jedzenie śmieciowego jedzenia, ja odkąd się odzwyczaiłam to mnie nie ciągnie i po prostu SZKODA mi wejść do McD i coś zjeść - nawet frytki mnie nie ciągną. Pomijając fakt, że przestało mi smakować smażone, rzeczy w panierkach - nie jadam tak. To samo z rzeczami wędzonymi. Jedyne co lubię to przyprawy - ale głównie curry, używam namiętnie, choć np. papryki nie lubiłam i nie lubię. Pomogło nie tylko na trądzik (nie zniknął, ale jego częstotliwość i "ostrość" zmniejszyła się diametralnie) Na efekty musiałam czekać kilka miesięcy. No i nie stosuję zbyt wielu kosmetyków pielęgnacyjnych, a szczególnie dedykowanych cerze trądzikowej.
u mnie pomagają kosmetyki nawilżające, dla skóry wrażliwej. Żadnych wysuszaczy alkoholowych.

Cytat:

Swoją drogą trochę mnie śmieszy, że tak bardzo zwraca uwagę na składy, po czym zgadza się na akcję Vichy, gdzie na drugim miejscu w większości kosmetyków to alkohol. Miałam próbkę tego kremu i nie miłosiernie wysusza skórę.
Żel normaderm zrobił mi ze skóry Saharę
Totalna porażka. Wróciłam potulnie do Avene Cleanance.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:20   #826
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=Silver]
A stosowałyście może korund w ramach robienia domowej mikrodermabrazji? Dostałam słoiczek, ale trochę się boję Za to kupiłam sobie maseczki algowe i spirulinę i dziś na pewno przetestuję.
Spiruliny sypnij trochę do maseczki do włosów, 40min pod czepek, włosy jak marzenie
Stary 2013-08-18, 16:26   #827
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Już się cieszę, nyx ma podkład w kolorze pale - prawie biały, jedyny płynny, który mi się nie odcina od reszty ciała
Byłam na stronie Douglas-a i już są dostępne na stronie kosmetyki z NYX. Zobacz sobie. Mnie zainteresowała paletka 10 cieni http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000043987.html odcień Catwalk
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:27   #828
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Spiruliny sypnij trochę do maseczki do włosów, 40min pod czepek, włosy jak marzenie
Spiruliny mam 3 opakowania takie małe, więc na pewno wypróbuję Po kąpieli rozjaśniającej są nieźle przesuszone Zresztą ona jest bardzo tania. Jedyne co mnie odrzuca to lekko zapach, jest beznadziejny... Ale przeżyję dla efektu.
Stary 2013-08-18, 16:29   #829
daisy_002
Raczkowanie

Karolina ma bardzo małe pojęcie ogólnie o kosmetyce, pielęgnacji skóry, składach itd. Większość jej filmików to haule, ulubieńcy (ja nie wiem jak można co kilka tygodni zmieniać pielęgnację), w zasadzie nic wartościowego. Liznęła temat trądziku przy okazji współpracy z Vichy; z jednej strony fajnie, bo dużo osób wie, że nawet bloggerki mają z tym problem i nie muszą czuć się odosobnieni, ale z drugiej wciska taki kit tym młodym dziewczynom, które ją oglądają, bo kosmetyki przeznaczone stricte do skóry trądzikowej (sama używałam linii Normaderm) są najgorszym wyjściem i pogarszają stan skóry (chociażby przez alkohol).
daisy_002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:36   #830
otoya
Zadomowienie

Cytat:
Spiruliny mam 3 opakowania takie małe, więc na pewno wypróbuję Po kąpieli rozjaśniającej są nieźle przesuszone Zresztą ona jest bardzo tania. Jedyne co mnie odrzuca to lekko zapach, jest beznadziejny... Ale przeżyję dla efektu.
Mogę prosić o ciut więcej info na temat tego cudownego sposobu i sugestię gdzie można zakupić spirulinę?
znalazłam u MsMeevis na blogu

http://www.youtube.com/watch?v=5BcaZJWRXXg

Anioł na resorach i relacja ze spotkania z Szavką. Ani jedna ani druga jakoś mnie do siebie nie przekonują. Przez cały filmik mam wrażenie, że Bogusia na siłę stara się skierować uwagę wszystkich dziewczyn na siebie zwłaszcza gdy rozmawiają między sobą i nie uśmiechają się do jej kamery...
Trzeba marzyć
Zamiast dmuchać na zimne
Na gorącym się sparzyć
Z deszczu pobiec pod rynnę
Trzeba marzyć'

Edytowane przez otoya
Czas edycji: 2013-08-18 o 16:45
otoya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:45   #831
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Byłam na stronie Douglas-a i już są dostępne na stronie kosmetyki z NYX. Zobacz sobie. Mnie zainteresowała paletka 10 cieni http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000043987.html odcień Catwalk
Dzięki za link, lecę oglądać
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:46   #832
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez otoya Pokaż wiadomość
Mogę prosić o ciut więcej info na temat tego cudownego sposobu i sugestię gdzie można zakupić spirulinę?
O włosy pytasz? Ktoś tutaj pisał, że wystarczy dodać trochę do maski do włosów (ja nakładam Kallos Latte na długość, więc do tego dorzucę). Spirulinę kupiłam na allegro, 10g za 4 zł, nie wiem, czy to najtaniej, ale kupiłam z maskami algowymi z koleżanką.. Widziałam też po 1,29 za 5 g, także ceny są super.

Dziewczyny, któraś z Was pisała tu o nieudanym przedłużaniu rzęs w Poznaniu, czytałam o tym na tym blogu i napiszę jedno - komedia. Jak ja nienawidzę korzystania z usług kosmetyczek/fryzjerek, tak naprawdę nawet wyższa kasa nie gwarantuje czystości w salonie i jakości wykonania - a wiadomo, ze obie rzeczy są ważne.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2013-08-18 o 16:48
Stary 2013-08-18, 16:48   #833
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez daisy_002 Pokaż wiadomość
Karolina ma bardzo małe pojęcie ogólnie o kosmetyce, pielęgnacji skóry, składach itd. Większość jej filmików to haule, ulubieńcy (ja nie wiem jak można co kilka tygodni zmieniać pielęgnację), w zasadzie nic wartościowego.
Widac mozna, tylko niech nikogo nie dziwi brak efektow... Ktoras z dziewczyn w filmiku o bublach pokazala regenerujaca maske, ktora PO DWOCH UZYCIACH nie zregenerowala jej wlosow
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 16:55   #834
olenkasz
Zakorzenienie

na stronce widziałam dwa kolory różu... ten neutralniejszy to właśnie ten taupe?
Stary 2013-08-18, 17:09   #835
ldzlejdildz
Zakorzenienie

Cytat:

Cena też fajna. Chyba się skuszę

http://www.douglas.pl/douglas/Makija...000043988.html

te podręczne też całkiem, całkiem

Tę siprulinę można kupić gdzieś stacjonarnie?
Miałyście może do czynienia z kozieradką na włosy?

ldzlejdildz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:14   #836
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne, fajne, pewnie kupię po zmacaniu w stacjonarce. Akurat szukam takich beżyków, coś jak oh so special, tylko bardziej beżowego

Cytat:
Gdzie dorwałaś tanią spirulinę? Kocham to co ona robi z moimi włosami, niestety nie widziałam nigdzie w normalnej cenie ( 15zł za 4 małe łyżeczki).

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
na stronce widziałam dwa kolory różu... ten neutralniejszy to właśnie ten taupe?
Raczej nie, to może być 5 innych. TUTAJ pełna paleta, one w opakowaniach są do siebie podobne, np. taupe i raisin, cocoa, cafe. Zawsze można uderzać na infolinię z pytaniem jaki to odcień
Stary 2013-08-18, 17:16   #837
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Miałyście może do czynienia z kozieradką na włosy?

ja zakupiłam i na razie czeka na swoją kolej - pachnie jak rosół w proszku
Stary 2013-08-18, 17:20   #838
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie dorwałaś tanią spirulinę? Kocham to co ona robi z moimi włosami, niestety nie widziałam nigdzie w normalnej cenie ( 15zł za 4 małe łyżeczki).
Ja kupuję na Allegro
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:23   #839
ldzlejdildz
Zakorzenienie

Cytat:

ja zakupiłam i na razie czeka na swoją kolej - pachnie jak rosół w proszku
Ja nigdzie nie mogę dorwać.
Słyszałam, że pachnie jak kurczak z curry.

ldzlejdildz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 17:29   #840
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdzie nie mogę dorwać.
Słyszałam, że pachnie jak kurczak z curry.

sklep zielarski ewentualnie jakaś apteka dobrze zaopatrzona w zioła itp.
no pachnie jak żarełko po tym co czytałam w internecie myślałam, że będzie śmierdzieć, a to po prostu jak jedzenie daje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości