Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 15:07   #781
ldzlejdildz
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Napisane przez naked_truth Pokaż wiadomość
Karolina jest z tym trądzikiem po prostu śmieszna. Ot zmyślna strategia marketingowa.

Mazia się coraz to nowym kleistym, śmierdzącym podkładem, dieta leży i kwiczy.

Z takim podejściem i trybem życia ciężko NIE mieć pryszczy. No ale ona wypróbowała wszystko i nic nie działa, boryka się z tym problemem każdego dnia.
Aż dziwne, że tak duża i powszechnie znana firma, potrzebuje rozgłosu nawet na yt. Tóżto zaszczyt być reklamowanym przez jutuberki

Kiedyś chyba mówiła w filmie o trądziku, żeby broń boże nie używać retinoidów ( doustnie co prawda ) , bo szkodzi, a nie leczy, ale teraz Pani doktor poleciła i przepisała to trzeba używać. : )

Chyba, że się nie znam to zwracam honor.

Edytowane przez ldzlejdildz
Czas edycji: 2013-08-18 o 15:09
ldzlejdildz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:09   #782
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
Napisane przez ldzlejdildz Pokaż wiadomość
Aż dziwne, że tak duża i powszechnie znana firma, potrzebuje rozgłosu nawet na yt. Tóżto zaszczyt być reklamowanym przez jutuberki

Kiedyś chyba mówiła w filmie o trądziku, żeby broń boże nie używać retinoidów ( doustnie co prawda ) , bo szkodzi nie działa, ale teraz Pani doktor poleciła i przepisała to trzeba używać. : )

bo retinoidy stosowane doustnie bardzo wyniszczają organizm. Począwszy od totalnie wysuszonej skóry i ust a skończywszy na napadach senności czy nawet problemach psychicznych
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie.
włosy:71->80
szeptserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:10   #783
ladymln
Zadomowienie

Cytat:

Kiedyś chyba mówiła w filmie o trądziku, żeby broń boże nie używać retinoidów ( doustnie co prawda ) , bo szkodzi, a nie leczy, ale teraz Pani doktor poleciła i przepisała to trzeba używać. : )

Mówiła, że pomogły jej, ale po odstawieniu problem wrócił i nie powtórzyła kuracji i nie poleca, bo jest to leczenie inwazyjne.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:13   #784
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina jest z tym trądzikiem po prostu śmieszna. Ot zmyślna strategia marketingowa.

Z takim podejściem i trybem życia ciężko NIE mieć pryszczy. No ale ona wypróbowała wszystko i nic nie działa, boryka się z tym problemem każdego dnia.
Obejrzałam ten filmik. Karolina ma trądzik zlokalizowany typowo na żuchwie i brodzie. To jest trądzik hormonalny, którego można się pozbyć za pomocą tabletek antykoncepcyjnych (ogólnie uregulowania gospodarki hormonalnej). Ona ich na pewno nie bierze i tym samym walka z taką cerą to jest walka z wiatrakami.

To nie jest trądzik, który powstaje od tego, że wypróbuje się w jednym miesiącu pięć kremów do twarzy. Dla takiej cery kosmetyki nie mają aż tak dużego znaczenia.

Sama borykałam się z tego typu zmianami. Zwykłe antybiotyki i leczenie dermatologa nie da efektu. Mi pomogły hormony, kwasy i retinoidy. Zresztą, Karola ma chyba wiedzę na ten temat, bo jej zasada ''złuszczanie i nawilżanie'' jest bardzo dobra
Stary 2013-08-18, 15:13   #785
ldzlejdildz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szeptserca Pokaż wiadomość
bo retinoidy stosowane doustnie bardzo wyniszczają organizm. Począwszy od totalnie wysuszonej skóry i ust a skończywszy na napadach senności czy nawet problemach psychicznych
a stosowane zewnętrznie?

Stary 2013-08-18, 15:14   #786
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
Strategia marketingowa? Jak mnie irytują takie osoby, najłatwiej kogoś oceniać nie znając problemu. To bardzo wpływa na psychikę i bardzo się cieszę, że jest na yt osoba, która przyznaje się do tego że nie ma idealnej cery. Poza tym podziwiam ją- 16 lat walki z wiatrakami musiało się na niej nieźle odbić.
Ale bzdury opowiadasz. Miałam na myśli że karolina non stop je niedrowe żarcie i do tego zmienia kolorówkę i pielęgnację non stop. Gdzie tu walka z wiatrakami?
naked_truth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:14   #787
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Zgadzam sie, ze nissiax ma jedrna i wypielegnowana cere, niemniej jednak nie nazwalabym jej cery "piekna". Owszem, podziwiam to, ze Aga dba o swoja skore, swietnie wyglada bez makijazu i nie ma sie czego wstydzic, ale dla mnie piekno to jednak piekno, bez zadnego ale. To, ze nazwalam cere Olgi jedna z najlepszych na YT tez nie oznacza, ze uwazam, ze jej cera jest piekna. Za to wspomniana przeze mnie sarunie7771 moglabym okreslic mianem posiadaczki pieknej cery, co widac np. tutaj od mniej wiecej 8:30, jej cera jest promienna, napieta, gladka, bez przebarwien, niedoskonalosci, po prostu przepiekna skora twarzy.
Dziwnie jest porównywać skórę 20 latki i 30 latki poza tym obie mają całkiem inny typ cer...nawet nie chce mysleć jak Sarunia koło 30tki będzie wygladać z tą ilością tapety
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:15   #788
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Biedna Aga:/ wygląda jak poparzona http://instagram.com/p/dIWaZVI2RS/#
Straszne Mi się tak kiedyś zrobiło po hydrolacie oczarowym

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
A mi się nie podobają takie długie przesadzone rzęsy, raz że jak zaczną wypadać to będzie bardzo widać prześwity a dwa że wyglądają sztucznie, ja wolałabym usłyszeć "wow, jakie ładne rzęsy, co z nimi zrobiłaś?" "wow, jakie ładne rzęsy, u kogo doklejałaś?".
Mi też nie, bo mam bardzo delikatną urodę i wyglądałabym co najmniej dziwnie. Lubię wyglądać naturalnie. Choć u Hadilan wygląda to właśnie ok.

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Mam ten "problem" i to nie jest śmieszne. :P Lubię swój duży biust, ale bardzo ciężko ubrać się na upał, żeby po prostu nie wyglądać wulgarnie. Ile można chodzić w koszulach. Zakładam sukienkę do kolan z dekoltem w V (nie jakimś do pępka) i zdarza mi się, że np. babcie na ulicy na mnie krzyczą jak to ja wyglądam... Albo zaczepiają mnie jakieś pijaczki. W t-shirtach już raczej nie chodzę, chyba że na siłkę czy do biegania. W golfach, półgolfach, dekoltach w łódkę wyglądam przekomicznie i po prostu się duszę. :P
U mnie sprawę załatwia luźniejsza koszulka, może być na ramiączkach. Nie lubię rzeczy z takim dekoltem, zresztą lepiej wyglądam w takim kwadratowym czy półokrągłym.

Cytat:

Właśnie jestem zszokowana nią lekko. Wydaje się być inteligentna, ale zachowuje się jak ktoś, kto łyka tabletki na odchudzanie bądź wierzy w dietę cud. Jestem sporo od niej młodsza i też mam trądzik o podłożu hormonalnym, ale moja cera jest w naprawdę w dobrym stanie, aż jestem zszokowana (owszem, są drobne przebarwienia, ale ogólnie cera jest +100). Chyba za często je fast foody (gdybym ja odstawiła słodycze zupełnie to też byłoby pewnie lepiej) i nazbyt wierzy w stosowanie niektórych produktów.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:16   #789
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
Ale bzdury opowiadasz. Miałam na myśli że karolina non stop je niedrowe żarcie i do tego zmienia kolorówkę i pielęgnację non stop. Gdzie tu walka z wiatrakami?
A myślisz, że trądzik powstaje tylko przez złą dietę i zmianę pielęgnacji? Jest miliard innych przyczyn i czasami nawet najzdrowsza dieta nie pomaga.
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie.
Stary 2013-08-18, 15:17   #790
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Obejrzałam ten filmik. Karolina ma trądzik zlokalizowany typowo na żuchwie i brodzie. To jest trądzik hormonalny, którego można się pozbyć za pomocą tabletek antykoncepcyjnych (ogólnie uregulowania gospodarki hormonalnej). Ona ich na pewno nie bierze i tym samym walka z taką cerą to jest walka z wiatrakami.

To nie jest trądzik, który powstaje od tego, że wypróbuje się w jednym miesiącu pięć kremów do twarzy. Dla takiej cery kosmetyki nie mają aż tak dużego znaczenia.

Sama borykałam się z tego typu zmianami. Zwykłe antybiotyki i leczenie dermatologa nie da efektu. Mi pomogły hormony, kwasy i retinoidy. Zresztą, Karola ma chyba wiedzę na ten temat, bo jej zasada ''złuszczanie i nawilżanie'' jest bardzo dobra

widzisz tak się składa, że miałam podobnie albo i gorzej. Tak samo zlokalizowane, taki sam typ pryszczy. Przykro mi.
Stary 2013-08-18, 15:17   #791
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
a stosowane zewnętrznie?
Na pewno nie są tak inwazyjne jak te doustne
Stary 2013-08-18, 15:19   #792
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
A myślisz, że trądzik powstaje tylko przez złą dietę i zmianę pielęgnacji? Jest miliard innych przyczyn i czasami nawet najzdrowsza dieta nie pomaga.
Zgadzam się. I nie mówię, że na 100% wyleczyłaby w ten sposób trądzik. Po prostu ktoś kto tak je etc mówiąc o walce z wiatrakami brzmi śmiesznie.
Stary 2013-08-18, 15:22   #793
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
Zgadzam się. I nie mówię, że na 100% wyleczyłaby w ten sposób trądzik. Po prostu ktoś kto tak je etc mówiąc o walce z wiatrakami brzmi śmiesznie.
Z tego co wiem to stosowała retinoidy doustne, a jak to nie pomogło i trądzik wrócił to rzeczywiście ma problem. Takie leki są już ostatecznością i lekarze nie wypisują ich ot tak. Stąd mowa o walce z wiatrakami.
Stary 2013-08-18, 15:24   #794
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co wiem to stosowała retinoidy doustne, a jak to nie pomogło i trądzik wrócił to rzeczywiście ma problem. Takie leki są już ostatecznością i lekarze nie wypisują ich ot tak. Stąd mowa o walce z wiatrakami.
Młodaś albo szmiesznaś. Znalezienie dematologa, który wypisze retinoidy douste w dodatku w stolicy to żaden problem.

Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że nawet w przypadkach kiedy trądzik jest nie do wyleczenia naturalnymi metodami to co się nakłada na twarz i co je go REDUKUJE?
Stary 2013-08-18, 15:28   #795
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
Młodaś albo szmiesznaś. Znalezienie dematologa, który wypisze retinoidy douste w dodatku w stolicy to żaden problem.

Naprawdę nie zdajesz sobie sprawy, że nawet w przypadkach kiedy trądzik jest nie do wyleczenia naturalnymi metodami to co się nakłada na twarz i co je go REDUKUJE?
W takim razie chyba wciąż wierzę w odpowiedzialność dermatologów. A Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy, że nie każdy ma tak dobrze, że rezygnując ze słodyczy czy fast foodów ma od razu piękniejszą cerę. Myślę, że ona taka głupia nie jest i przez te 16 lat próbowała też zdrowej diety
Stary 2013-08-18, 15:30   #796
evvelinek
Zakorzenienie

chodzi chyba o to że jak u niej to taki problem, który tak ciężko zwalczyć i tak jej ciężko z tym faktem to powinna robić wszystko by trzymać to w ryzach, a to dotyczy również odpowiedniej diety/ doboru kosmetyków wiadomo że jak zacznie jeśc odpowiednie produkty to problem nie zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, ale może się zminimalizować, nawet odrobinę, bo jak tu ktoś pisał - rózne czynniki wpływaja na naszą skórę, wiec trzeba brac pod uwagę wszystko i próbowac wszystkiego. Karola wchrzania burgery i przez to jej narzekanie wygląda dziwnie, bo wiemy że nie robi wszystkiego co może zrobić by poprawić sytuację.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
W takim razie chyba wciąż wierzę w odpowiedzialność dermatologów. A Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy, że nie każdy ma tak dobrze, że rezygnując ze słodyczy czy fast foodów ma od razu piękniejszą cerę. Myślę, że ona taka głupia nie jest i przez te 16 lat próbowała też zdrowej diety
oj..
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:31   #797
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez akikochandesu Pokaż wiadomość
Zawsze się zastanawiałam, jak dziewczynom może chcieć się malować rano do szkoły. Podkład, puder, brązer, róż, cień, kredka do brwi, tusz do rzęs, pomadka... Musiałabym chyba wstawać o szóstej, żeby to wszystko zrobić... Chyba wolę sobie te 20 minut przespać i nałożyć sam krem z filtrem.
W mojej dawnej gimbazie nikt by jej w takich szortach nie wpuścił. U mnie były wąty jak ktoś miał np. bluzkę z widocznym fragmentem pleców, a co dopiero takie spodnie.

Poza tym czy ze mną coś jest nie tak? Bo nie rozumiem tego strojenia się do szkoły. Ja biorę pierwszą lepszą bluzkę, jeansy, wybieram buty pasujące do pogody i idę...
Ja się nigdy nie dziwiłam, że ktoś chodzi 'wygodnie' do szkoły i byłam szczęśliwa, że nikt się mnie nie czepiał jakiegoś mejkapu (no, minus bronzer i pomadka ) i tego, że lubię założyć fajne ciuchy. W lo odkryłam miłość do szukania perełek w lumpeksach . Jasne, jak ktoś się bardzo wystroi to wygląda to dziwnie, ale to była rzadkość...

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
mi mama nie chciała w podstawówce kupić żółtej bluzy, bo jak ja tak do szkoły pójdę

nie przesadza ani trochę, moja bratanica w gimnazjum nie moze zakładać bokserek, bluzek na ramiączkach chyba że założy an to sweterek, koszule albo coś w tym stylu. Za kolorowo tez nie mogą sie ubierać. Bokserkę w biało-czerwone paski musiała odłożyć na lato, albo na weekendy.
Te ograniczenia moim zdaniem są żenujące . 13-15 latki z zakazem ubierania się na kolorowo? No błagam. Widziałam taką listę gimbazjlaną: proste koszulki, kolory tylko granatowy, czarny, szary i biały, spodnie tylko czarne lub granatowe, zakaz wzorów lub naszywek (!). W rzeczywistośći to będzie tak wyglądać że bogatsze dzieciaki bedą świeciły metkami i butami tych czarnych strojów i to pseudo-wyrówanie szans na tym się kończy. Albo wprowadzić mundurki gdzie cała szkoła ma szyte przez jedną firmę (trochę utopia, zawsze się zastanawiałam jak to w UK działa) albo pilnować, tego co u mnie pilnowali: odkrywania nie tego co trzeba, kolczyków, nadmierego obwieszania się biżuterią...
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:31   #798
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
Ależ ja bynajmniej nie uważam ją za głupią. Jest bardzo rozgarnięta.

Ma natomiast naiwne widzki. Jeżeli uważasz, że istnieje skóra trądzikowa, która nie zareaguje pozytywnie na zdrową dietę, niezmienianie co chwila kosmetyków i nie używanie trądzikogennych substancji w kosmetykach to wierz dalej.
Stary 2013-08-18, 15:31   #799
TheDocha
Dossisława I

Oglądacie ją?
http://www.youtube.com/watch?v=MG3_6QuDQdE

Mówi, że NYX wchodzi do Douglas-ów. Wiecie coś więcej o tym?
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:33   #800
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
chodzi chyba o to że jak u niej to taki problem, który tak ciężko zwalczyć i tak jej ciężko z tym faktem to powinna robić wszystko by trzymać to w ryzach, a to dotyczy również odpowiedniej diety/ doboru kosmetyków wiadomo że jak zacznie jeśc odpowiednie produkty to problem nie zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, ale może się zminimalizować, nawet odrobinę, bo jak tu ktoś pisał - rózne czynniki wpływaja na naszą skórę, wiec trzeba brac pod uwagę wszystko i próbowac wszystkiego. Karola wchrzania burgery i przez to jej narzekanie wygląda dziwnie, bo wiemy że nie robi wszystkiego co może zrobić by poprawić sytuację.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

oj..
Przy takiej robocie to ciężko jej z uważaniem na kosmetyki, musi testować. Chociaż zawsze może nie nakładać na twarz i ściemniać na kanale :P
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
Stary 2013-08-18, 15:34   #801
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymln Pokaż wiadomość
Przy takiej robocie to ciężko jej z uważaniem na kosmetyki, musi testować. Chociaż zawsze może nie nakładać na twarz i ściemniać na kanale :P
ano ciężka sprawa chociaż dałoby radę myślę.. ale kasa się musi zgadzać!
Stary 2013-08-18, 15:36   #802
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Ja się nigdy nie dziwiłam, że ktoś chodzi 'wygodnie' do szkoły i byłam szczęśliwa, że nikt się mnie nie czepiał jakiegoś mejkapu (no, minus bronzer i pomadka ) i tego, że lubię założyć fajne ciuchy. W lo odkryłam miłość do szukania perełek w lumpeksach . Jasne, jak ktoś się bardzo wystroi to wygląda to dziwnie, ale to była rzadkość...

Te ograniczenia moim zdaniem są żenujące . 13-15 latki z zakazem ubierania się na kolorowo? No błagam. Widziałam taką listę gimbazjlaną: proste koszulki, kolory tylko granatowy, czarny, szary i biały, spodnie tylko czarne lub granatowe, zakaz wzorów lub naszywek (!). W rzeczywistośći to będzie tak wyglądać że bogatsze dzieciaki bedą świeciły metkami i butami tych czarnych strojów i to pseudo-wyrówanie szans na tym się kończy. Albo wprowadzić mundurki gdzie cała szkoła ma szyte przez jedną firmę (trochę utopia, zawsze się zastanawiałam jak to w UK działa) albo pilnować, tego co u mnie pilnowali: odkrywania nie tego co trzeba, kolczyków, nadmierego obwieszania się biżuterią...
Ja nie rozumiem, co komu przeszkadza kolor. Bo można założyć czarne spodnie tak wycięte, że widać nam majtki i białą bluzkę odkrywającą biust i brzuch, a można też założyć różowy tshirt i żółte odpowiednio-wszystko-zakrywające spodnie i co ma kolor do rzeczy to nie mam pojęcia. Jakby mi zakazali zakładać normalnych kolorowych ubrań do szkoły to... bym to olała i takie nosiła.
Stary 2013-08-18, 15:37   #803
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
Ależ ja bynajmniej nie uważam ją za głupią. Jest bardzo rozgarnięta.

Ma natomiast naiwne widzki. Jeżeli uważasz, że istnieje skóra trądzikowa, która nie zareaguje pozytywnie na zdrową dietę, niezmienianie co chwila kosmetyków i nie używanie trądzikogennych substancji w kosmetykach to wierz dalej.
Białko i słodycze mogą powodować trądzik, ale nie muszą. Widocznie u niej różnica była niewielka i postanowiła nie rezygnować z przyjemności na rzecz niewielkiej poprawy. Ja tylko gdybam, nie wiem jak jest naprawdę. Poza tym ona wydaje się być pogodzona ze swoją cerą. A komedogenność kosmetyków też jest sprawą indywidualną.

Na pewno podnosi na duchu młode dziewczyny z trądzikiem, które ją oglądają. Uważam, że trzeba mieć dużo odwagi żeby tak swobodnie o tym mówić i za to ją podziwiam A zamiast doszukiwać się kolejnej chęci zarobku, warto też zwrócić uwagę na pozytywy tej całej akcji.

Edytowane przez szeptserca
Czas edycji: 2013-08-18 o 15:39
Stary 2013-08-18, 15:40   #804
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość

Mi sie mundurki w UK podobaja.
I w UK nie ma chorej rywalizacji metek. Kazdego stac na nike bo sa tanie.

I tylko u polaków w UK zauwazylam, ze kupuja ciuchy z mega duzym znaczkiem... mysla, ze to dziala na innych.
Jada do PL i szpan bo nie kazdy wie, ze tutaj sa duze promocje i te ciuchy sa dosc tanie
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 15:41   #805
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
a stosowane zewnętrznie?
Stosowane zewnętrznie nie są tak inwazyjne, jak wewnętrznie.
Ba, mają wiele plusów - np. działanie przeciwzmarszczkowe

Cytat:
A co to ma do rzeczy? Bo moim zdaniem absolutnie nic.
Ani dieta, ani kosmetyki nie mają wielkiego wpływu na tego typu trądzik.

Każdy przypadek jest inny - to jedyny fakt. U mnie dieta nie miała żadnego znaczenia. Czy jadłabym same warzywa, czy jadłabym non stop sam fast food - trądzik cały czas był w takiej samej postaci. Karolina też twierdzi, że nie widzi wpływu jedzenia na stan cery i zgadzam się z nią. To nie jest w żaden sposób ze sobą powiązane.

Kosmetyki - oczywiście fajnie, jak działają dobrze na trądzik łagodząc go, jak nie zapychają skóry i tak dalej. Ale same kosmetyki nie uzdrowią tej cery. Wizualnie mogą dać delikatną poprawę.

Ja nie widzę tego, żeby Karolina ''skakała'' w tych kosmetykach. Ma zawsze sporo nowości z kolorówki, ale z pielęgnacji ma kilka stałych punktów.
Stary 2013-08-18, 15:43   #806
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Jednak nie widzę żadnych efektów jedzenie śmieciowego jedzenia, ja odkąd się odzwyczaiłam to mnie nie ciągnie i po prostu SZKODA mi wejść do McD i coś zjeść - nawet frytki mnie nie ciągną. Pomijając fakt, że przestało mi smakować smażone, rzeczy w panierkach - nie jadam tak. To samo z rzeczami wędzonymi. Jedyne co lubię to przyprawy - ale głównie curry, używam namiętnie, choć np. papryki nie lubiłam i nie lubię. Pomogło nie tylko na trądzik (nie zniknął, ale jego częstotliwość i "ostrość" zmniejszyła się diametralnie) Na efekty musiałam czekać kilka miesięcy. No i nie stosuję zbyt wielu kosmetyków pielęgnacyjnych, a szczególnie dedykowanych cerze trądzikowej.
Stary 2013-08-18, 15:44   #807
naked_truth
Raczkowanie

Cytat:
Ani dieta, ani kosmetyki nie mają wielkiego wpływu na tego typu trądzik.
Bzdura.
Stary 2013-08-18, 15:44   #808
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość
Każdy przypadek jest inny - to jedyny fakt. U mnie dieta nie miała żadnego znaczenia. Czy jadłabym same warzywa, czy jadłabym non stop sam fast food - trądzik cały czas był w takiej samej postaci. Karolina też twierdzi, że nie widzi wpływu jedzenia na stan cery i zgadzam się z nią. To nie jest w żaden sposób ze sobą powiązane.
Zarówno dermatolog, jak i endokrynolog, do którego chodzę od 2 lat twierdzi coś innego.
Stary 2013-08-18, 15:45   #809
ldzlejdildz
Zakorzenienie

Leki, lekami, nie wiemy do końca dlaczego ma taką cerę jaką ma. Nikt doskonały nie jest. Fajnie, że uświadamia młode dziewczyny często zakompleksione, że da się z tym żyć, że nie trzeba się wstydzić i zamykać w domu, ale przykładem za dobrym też nie jest.

Testuje mase kosmetyków, pewnie my i tak widzimy tylko połowe tego z czym ma doczynienia, je nie zdrowo, często wyjeżdza, a zmiana wody na cere i jedzenia w podróżach też robi dużo i naraża skórę na zmiany. Nie mówię, że ma nigdzie nie wyjeżdzać, jeść eko od dziś, czy się nie malować, ale skoro robi się takie filmy, dobrze dawać dobry przykład.

Swoją drogą trochę mnie śmieszy, że tak bardzo zwraca uwagę na składy, po czym zgadza się na akcję Vichy, gdzie na drugim miejscu w większości kosmetyków to alkohol. Miałam próbkę tego kremu i nie miłosiernie wysusza skórę.

Stary 2013-08-18, 15:47   #810
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Białko i słodycze mogą powodować trądzik, ale nie muszą. Widocznie u niej różnica była niewielka i postanowiła nie rezygnować z przyjemności na rzecz niewielkiej poprawy. Ja tylko gdybam, nie wiem jak jest naprawdę. Poza tym ona wydaje się być pogodzona ze swoją cerą. A komedogenność kosmetyków też jest sprawą indywidualną.

Na pewno podnosi na duchu młode dziewczyny z trądzikiem, które ją oglądają. Uważam, że trzeba mieć dużo odwagi żeby tak swobodnie o tym mówić i za to ją podziwiam A zamiast doszukiwać się kolejnej chęci zarobku, warto też zwrócić uwagę na pozytywy tej całej akcji.
ja również nie wiem jak jest, ale wyczuwam, że ona nawet nie próbowała diety ukierunkowanej na poprawę cery a przynajmniej nigdy nie słyszałam żeby mówiła o czymś takim - ciągle tylko leki i kosmetyki, nic poza tym. nawet jak odpowiednie odżywianie nie daje widocznego rezultatu to jedzenie fast foodów itp. na pewno nie pozostaje bez żadnego wpływu na organizm. ja na miejscu Karoli bym na to uważała, mimo wszystko, biorąc pod uwagę jak długo się zmaga z tym.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości