|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() masz racje miesa sie nie moczy ![]() a my dzis grillowalismy, obzarlam sie niesamowicie karkoweczka, kielbaska, piers kuraka i na koniec grillowana rybka i popiłam karmi ![]() Mati wciagala rybke ze az szok ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ano w poniedzialek wybieramy sie do Plocka do zoo ![]() i przyjedzie trampolina |
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Ale duży, nie taka dmuchana popierdółka. No właśnie urodziny w formie grilla więc liczę chociaż na to, że się sensownie nażrę ![]() A Ewka też rybeczkę lubi. Chociaż ona to i mięsko lubi I to znowu mi przypomina o tym, że ciągle zapominam o żółtku...Posprzątałam chałupkę w ramach odstresowywania przed imprezą. Ewka ma problemy ze spaniem dzisiaj, już nie wiem co na nią działa a co nie. Pół dnia na dworze uchachana od ucha do ucha, dwie drzemki a nie trzy więc teoretycznie powinna zasnąc raz dwa a tu zonk, po butli cycek był a i jeszcze się obudziła po pół godzinie jakby to tylko drzemka miała być Obstawiam, że się obudzi przed północą. I w związku z tym ja chyba olewam temat zaprzestania karmienia w nocy - dla niej ewidentnie jednak za wcześnie ![]() Idę spaciu. I tak ruchu dziś nie ma
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Wlasnie tez o tym zapominam kurde i jeszcze o tej witaminie D Moja tez dlugo na dworze dzisiaj i zasnela ladnie przy cycusiu od razu. Ale pobudki na cycanie beda, a jak Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spimy nawet tak nie żartuj ![]() TŻ sobie popij w nocy ze swoja mama ![]() Siedzieli pod domem, az musialam okno zamknac bo takie rozmowy w tłoku były ze szok ![]() kurka tez wciaz zapominam o tej witaminie D ![]() dobrze, ze tego slonca troche jest chociaz |
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpimy od 7
![]() Chociaż tż się zlitował i dokimałam do 8:30 Cytat:
Jedziemy powoli do teściowej ![]() Miłej niedzieli WAM życzę, moja spisana na straty |
|
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My u rodziców moich od czwartku i wczoraj teściowie też tu przyjechali. Grill był
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takiego na galki, innych nie jem bo nie lubie
|
|
|
|
|
#1659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kurde mam nadzieję ![]() podoba mi się Twoje podejście ![]() a czemu ![]() Cytat:
fakt, nie piłam alkoholu (poza jednym radlerem ) ale bawiłam się świetnie ![]() Cytat:
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Z nowości.
Ula pełza jak szalona Poza tym. Siada, ale nie siedzi Podnosi się z raczków i siada na tzw. półdupku podpierając się jedną łapką, po czym powoli, acz nieubłaganie grawitacja ściąga ją do pozycji horyzontalnej. I tu moje pytanie- Nie powinno być na odwrót czasem? Że siedzi, a potem siada? ![]() Odnośnie wczorajszej imprezy: wykąpałam Ulę i położyłam do łóżeczka, po czym przejęła ją moja mama, w celu uśpienia. Usypianie u mnie polega na nadzorowaniu, i ewentualnym przełożeniu z powrotem na plecy, jak się zaczyna gnieść w łóżeczku między szczebelkami. Akcja zakończyła się sukcesem ) bawiła się na imprezie (na szczęście domówka- ośmiałam się jak dzikus, ożarłam jak prosię, i generalnie było fajnie. Piłam radlera z kielonków ) A córka obudziwszy się ok.22.30 popiła mleka z niekapka, i poszła spać dalej. Około północy urządziła koncert, ale już wracałam do domu, więc był git Wieczór uznaję za udany ![]() Dziś mamy leniwą niedzielę, dziecko już basenowało, teraz drzemie i dzięki temu matka może se posiedzić na wizażu.
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas przed 7
tż nie zlitował się, ja się zlitowałam, budzę go po 8 to usłyszałam - daj mi jeszcze chwilę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla Uli - spryciuli a wiesz ze mój dzisiaj tez tak zrobił, tylko z pozycji bocznej, tzn położył się na boku, podparł ręką i prawie usiadł, a posadzony siedzi tylko chwilkę i leci na plecy albo na bok ![]() super że imprezka się udała albo inne atrakcje
|
||
|
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Ja najpierw bym chciala zeby chociaz obiadki troche zaczela jesc. I tak ma duzo slodkiego z owocow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie było był za to honorowy członek wieczoru, czyli tort w kształcie penisa, z łoniakami z ciemniej czekolady, i hmm.. wytryskiem z białej Zrobiła go w całości, od początku do końca moja kuzynka, jak dorwę fotkę to wam wrzucę bo warto. aaaa w ogóle to położyłam się o dziś/wczoraj o a nie śpię od 6 Ulak stwierdził, że wstajemy, co było robić..? Poukładałam sobie za to w szafie i komodzie, bo co innego robić o tak barbarzyńskiej porze ![]() Cytat:
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Uli za pełzanie
![]() A z tym siadaniem to nie do końca zrozumiałam o co chodzi. Chyba za ciepło dzisiaj i moje zwoje uległy rozluźnieniu Ale u mnie było tak, że najpierw nauczyła się siadać, ale bardzo rzadko siedziała, bo wolała raczkować albo stawać na kolana. Z czasem to siedzenie zrobiło się trochę dłuższe i częstsze.
|
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie wydaje ze zeby usiasc to bardziej sila rak jest potrzebna zeby sie podniesc a zeby siedziec to sila plecow, kregoslupa. widocznie plecy jeszcze nie sa na tyle silne zeby siedziec.
Tak ja to widze. Wiec to u nas chyba jest niedobrze ze juz siedzi a nie siada.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
ale gorąco
![]() z tym siedzeniem i siadaniem to zależy od dziecka, moje najpierw siedział potem siadały ale odwrotnie tez moze byc ![]() moja troche raczkuje, troszke idzie do przodu i zaraz sie cofa i siada za daleko sie jeszcze nie oddala taki stan juz troche trwa i sie zastanawiam,czy jeszcze za slabe ma raczki ![]() bo Tomek jak zaczal to moment długie dystanse robil |
|
|
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Moja nie raczkuje i nie siada i tez sie zaczelam zastanawiac czy wszystko ok czy nie udac sie z nia do jakiegos rehabilitanta zeby ocenil
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1669 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wróciliśmy od teścia. Miałam tam nerwa na nich wszystkich Co tylko Tymek nie marudził albo płakał, to zaraz "to na pewno przez to, że go odstawiłaś od piersi" Nosz kurrrrrwa średniowiecze Nawet jeśli tak by było, to to moja sprawa! Ale nie jest tak jak mówią, bo jak jeszcze karmiłam, to Tymek i tak miał lęki separacyjne i był marudny przy dużej ilości osób albo jak go komuś oddawałam. Ale nie, oni wiedzą lepiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będę w takim razie robić wszystko, żeby się dostać do tego lekarza, o którym pisałam, na RTG. Cytat:
![]() jagnna - u nas siadanie i siedzenie wygląda tak samo jak u Was. Tzn. Tymek próbuje siadać, opiera się na ręku i prawie siedzi prosto, ale po chwili się chwieje i "pada" ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Jeszcze co do raczkowania, itp. - jestem lekko "przerażona" jak to wszystko szybko idzie Jeszcze tydzień temu Tymek ledwo co przesuwał się do przodu, 2 dni później już "biegał" na czworaka, teraz zaczyna wstawać przy wszystkim
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam piekna niedziela dzis jest
Dzika to Twoja corka wiec bez obaw Jutro nam wozek przyniosa Teraz tylko trzeba sprzedac zalegajace sprzety
|
#1671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o to, że jak ją posadzę to się giba i nie trzyma postawy Ale z drugiej strony sama sie zaczyna dźwigać do siadania, tzn. z czworaków na półdupek, + podparcie jedną rączką.Cytat:
No ale z drugiej strony, każde dziecko w swoim czasie dochodzi do pewnych czynności, wiec na razie się nie wkręcam ![]() Cytat:
Cytat:
Tak jak ja dziś usłyszałam od siostry, że Ula jest rozpieszczona, bo płacze jak ją odkładam na koc, a uspokaja się na rękach. Po 1. to chyba normalne że dzieci wolą na rękach być po 2. zbliżała się pora Ulowej kąpieli, a Ula był zmęczona, a co za tym idzie marudna, po 3. siostra mimo że mieszka obok mnie, mało przebywa z Ulą. Więc sory, ale JA WIEM K**** LEPIEJ!! O!Ulka tak śmiesznie zjeżdża na tej ręce co się na niej opiera ![]() a weź... 3 dni temu to nawet nie było mowy o ruchu w przód. Przedwczoraj się zaczęła odpychać łapkami tak, że przesunęła się chyba 2 razy do przodu, a dzisiaj ścigała mnie po kocu, bo chciała dorwać się do mojej książki Naiwnie sądziłam że poczytam leżąc na kocu, a dziecko będzie sę grzecznie bawiło obok
|
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn. nie - może jeszcze wrócą jak dziecko się wyprowadzi z domu
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- No i gdzie polazły
|
|
#1676 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Tymka ![]() Cytat:
co do mama to krzyczy tylko "ma!" Cytat:
to Jan ostatnio jadł obiad z jaglaną ![]() Cytat:
![]() pobyliśmy 2 dni nad jeziorem, pogoda była cudna znalazłam sposób by Jan zjadł więcej obiadu - normalnie przegłodziłam dzisiaj cały słoik 190g wpierdzielił z rybą (słoik bo na działce mi się gotować nie chciało), dałam jak już stękał z głodu informuję ponadto że mogę być rzadziej bo od jutra do pracy na te 3 tygodnie co mam za kolegę posiedzieć ![]() no i Dzika musisz mnie wiek na pierwszej stronie zmienić
|
||||
|
|
|
#1677 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Pogniewałam się znowu z Pampers Acitve Baby
Znowu mamy powtórkę z wyłażeniem kupala na plecy. Czy naprawdę nie mogliby zrobić tego 1 cm więcej ![]() Kupiłam te tescowe o którym ktoś pisał i zapowiadają się ciekawie. Wydaje mi się, że lepsze niż Dady, lepiej wykrojone, chłonne. Zresztą podobne trochę do Pampersów - w sensie, że nie jakieś tam nieprzyjemne w dotyku. Zobaczymy jak to będzie z kupami ![]() Ale nie wiem czy cenowo to jakoś super wychodzi. Bo teraz co patrzyłam w Tesco to Active Baby4 62 kosztuje około 50 zł bez promocji, a tych 54 sztuki niecałe 40. Ale narazie rozchodzi się o wycieki ![]() Cytat:
Nie pamiętam jak to dokładnie czasowo u mojej było, ale zanim sama usiadła to usadzona gibała się na wszystkie strony. Dopiero jak usiadła sama to wtedy nagle się usztywniła ( prawie z dnia na dzień) i posadzona siedziała. Ale nie wiem czy to tak było od razu czy kilka dni później po tym jak sama usiadła. W każdym razie nie było czegoś takiego, że najpierw usadzona siedziała a potem sama siadała ![]() Cytat:
Dzisiaj był problem z drzemką. Najpierw usnęła. Spała z pół godziny, gdzie normalnie śpi z półtorej, ale coś tam ją obudziło. Potem zaczęła przysypiać w drodze powrotnej do domu. Spała może z 10 minut, bo obudziła się na klatce schodowej. Także w domu sajgon i marudzenie. Na szczęście huśtawka łagodziła obyczaje W końcu o którejś godzinie padła. Zbliżała się pora o której wiedziałam, że będzie głodna. Ale spała także nie budziłam. Jak włączyła syrenę z głodu ( może to było z 10 minut później niż przewidywana godzina ) to na prędce zrobiłam jej mleko ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() --- Co się dzieje z Musso? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
|
||||
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no właśnie myślałam o niej dziś....
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle że czekam na promocje i kupiłam tańsze babydream oraz sleep&play z pampersa na przeczekanie i jestem niezadowolona jutro babcia już będzie się produkować z obiadem ja wczoraj posiedziałam z siorą do 1-szej przy ognisku a Jan rano nie zaszalał i jak obudził się na mleko o 6.30 tak się bawił do 8 ![]() także nie pospałam i chyba zaraz się legnę do wyra ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- spoko 4h dziennie to jakoś przeżyję ![]() bardziej mnie to latanie z wózkiem dobija bo pracuję 9-13 a wychodzę o 8 i wracam 14.30 najwcześniej
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
A u nas będzie zabek, górna prawa jedynka. Juz prawie na wierzchu, dziaslo białe...
Z ciekawszych rzeczy to Mela osikala swojemu chrzestnemu kanape przewijalam ja i chciałam szybko pieluche czystą podłożyć, a mloda na brzuch i sisisi nie zdążyłam i to jeszcze tyle, jakby pol dnia nie sikala...![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

Obstawiam, że się obudzi przed północą. I w związku z tym ja chyba olewam temat zaprzestania karmienia w nocy - dla niej ewidentnie jednak za wcześnie 

ale niestety karmienie piersia mnie troche ogranicza