|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ale może też byc tak jak piszesz..zapalenie ucha..współczuje bólu lepiej idź do lekarza... co z gorączką małej?? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzięki diabli albo tak jak blanka pisała ..wcierac amol..to co ze zapach nie teges..skoro ma pomóc ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- color z Tymusia przystojniaczek rośnie..te spojrzenie ach clo...dzięki ![]() nigdy nie podważę naukowych stwierdzeń czy badań..nie śmiała bym nawet...i owszem może i to racją jest ..ale.....nadal będe kierowac sie własnym instynktem i radami mam które praktykowały dziecięce problemy niż naukowymi wyjasnieniami... ![]() nauka lubi zmieniac zdanie... |
|||
|
|
|
#1562 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Nadrabiam...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---- Wojtuś dobija 7 kg.. na razie zważylam go na wadze domowej wiec nie wiem dokladnie ile... a i uwalil go komar.. niech ja gnidę dorwę to najpierw powyrywam mu wszystkie nóżki, potem skrzydełka a na koniec go ukatrupie.. i zostawie na środku pokoju jego ciałko niech inne komary wiedzą z kim mają nie zadzierać.. |
||||||||
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Gabrielek ma dziś dzień śpioszka....tylko cyś i spanko...nawet mszę o 18 przespał...za to Wikuś uciekał dziś z kościoła ...diabełek mały....
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Mały ululany (w końcu w swoim łóżeczku
) trzecie pranie przed chwilą się skończyło.. wszytskie rzeczy rozpakowane. Możemy iść spać ![]() Jutro luźniejszy dzień więc będę miała dla Was więcej czasu i może troszkę ponadrabiam ![]() aaaa i chciałam zakomunikować że dołączam do fanek biustonoszy alles mama, kupiłam sobie przed weselem (Uwaga- rozmiar 65 F ) jest super ![]() dobrej nocki |
|
|
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie póki co ciągle brak okresu, za chwilkę rozpoczynamy 11 tydzień po porodzie. Cytat:
Mamusie kp- szkrabów około 2 miesięcznych, mam do Was dziwne pytanko. Jak często jadają Wasze dzieci w dzień i w nocy- tak +/- wiem, że zależy od dnia i dziecka, ale pytam z ciekawości. No możecie od razu też zdradzić ile czasu zwykle pija? U nas rozgrywa się karmienie między 5 a 10 minut, w porywach do 15 i wieczorami czy w nocy cyckanie trwa czasami dłużej. Średnio karmimy się między 2, a 3 h. W nocy bywa co 4 lub 4,5. Średnio wychodzi nam 8-9 karmień na dzień, no i zwyczajnie się zastanawiam jak to wygląda u innych dzieciaczków. Tym bardziej, że czasami się karmimy bo jest wrzask nie do ukojenia niczym, a czasami mama po prostu patrzy na dziecko, które jest zaledwie odrobinę marudnę lub akurat się obudziło a minęły jakieś 3h od ostatniego karmienia i daje cycka. Apropo rytuałów my mamy w sumie 3, z czego dwa nam się wyrobiły ostatnio. A są one następujące: 1. Pobudka między 6, a 7 - jakaś godzina do 1,5 h zabaw i zajmowania się po czym około 1h do 1,5 drzemki Karmienie 2. Jakieś 30 min zabawy i spacer ze spaniem Później dzień wygląda różnie, aż do wieczora gdy jest 3. Kąpiel, karmienie, sen. Ostatnio też zauważyłam, że moje dziecko świetnie się uspokaja i zasypia przy piosenkach Misia, Margolci i Agnieszki
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-18 o 22:15 |
||
|
|
|
#1566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
TŻ znawca orzekł, że może mało mleczka.. mama weszla kolejny znawca (mama karmiła mm) też ze może mało mleczka.. a naciskam na cyca i tryska z 5 dziurek... Zapomnialam im zrobic wykładu o tym jak to nie można matce karmiącej w jej mleko zwątpić bo chyba nie ma większej zadry niz brak wiary w matczyne mleczko.. ja na szczęście w swoje cycusie wierze i na pewno jest tam rzeka mleka chociaż by wszyscy mówili, że nie.. kij im w ryj:p Cytat:
|
||
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w dzień około co dwie godziny..oczywiście zależnie od humoru i pogody..bo jak jest gorąco bardzo ..to nawet co godzine się domaga...ale zazwyczaj średnio to co dwie godziny...no i jak około 22 zje tak do 3 a nawet ostatnio 4 śpi po czym karmienie trwa ok.25 minut ...po tej godzinie budzi się jeszcze raz i zaczynamy dzień ![]() też tak wyjdzie około 8 do 10 karmień na dobę....średnio po 20 minut intensywnego ssania.. |
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z brzuszkiem to wiem tylko spanie napleckach w woombie, ale w okokonie nie musi na brzuchu spać bo się nie wybudza![]() aaaa rewelacja, szukałam tego w Polsce, drogo i bida w kwestii convertible , na stronie otulacz tylko różowy:/ na amazon zielony za 190 zł ![]() weszłam na woombie.com i co ? mega wyprzedaż kup jeden otulacz za 20 $ i drugi taki sam dostaniesz![]() wzięłam więc: original pinapple convertible leggies combo cozy dry wszystko 6-9 kg ![]() całość 60$ +49 wysyłka do Polski razem 350 zł za 4 otulacze i 2 ręczniki czyli 60 zł sztuka także jakbyś chciała to mogę odsprzedać któryś otulacz albo sobie sama zamów, najtansza wysyłka przy 2 sztukach to 25 $https://www.woombie.com/clearance_sale_bin.html
|
|
|
#1569 |
|
Wtajemniczenie
|
heeej
u nas dziś działkowo (Przemuś miał towarzystwo kuzyna starszego o 3 tyg - Młody jest dłuższy i cięższy a kuzyna ma za to bardziej kumatego i wyciągającego np. łapki do listków itp i mam wrażenie że już rozumie proste polecenia np. popatrz na tatę ) potem odwiedziła nas koleżanka, wieczorem poszliśmy ją odprowadzić a w efekcie ona odprowadzała jeszcze nas i wyszła przed chwilą po wypiciu winka ![]() fajny łobuziaczek |
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie kiedyś na starość będę glucha ![]() i dziękujemy biedronkowy komplet z nexta - czaiłam się dluuugo, wlasciwie odkad zobaczyłam te kolekcje jeszcze jest dość "swieza", wiec rzadko pojawia się uzywana, a cena nowego wyrywa z butow dam znac jak znow wypatrze, bo ciagle szukam większego, tak na 2-3 latka. piękny jest i w sumie wart tej ceny...tylko lepszy dla większej dziewczynki żeby starczyl na dluzej my mamy 3-6mies (8kg). aaa i bardzo polecam rajstopki. jeśli wszystkie z nexta sa takie mięciutkie i z taka rewelacyjna nie ugniatajaca gumka to narawde warto wydac na nie więcej kasy. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- ogladalam wczoraj kombinezony i znalazłam kilka fajnych dla chlopcow, może skorzystacie. z moich wyliczen wynika, ze rozm. 74 powinien być ok. (Nela ma wlasnie 65cm, urodzila się 59, czyli jakies 2cm miesięcznie) na fotkach w rozm. 80 dzieci już chodza. rozm. 74 to 6-9mies. 68- 3-6 mies. http://allegro.pl/ms-cieplutki-kombi...476045432.html 68 - dla jakiegoś drobniejszego dziecka http://allegro.pl/ladybird-wystrzalo...477279793.html 6-9mies. 74 (piękny!) http://allegro.pl/ms-kombinezon-jesi...472570789.html 74 http://allegro.pl/spiworek-do-spania...471332409.html i do spania |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale super zakupy ![]() nam by chyba przydal się taki otulacz.... bo Młody w nocy śpi tylko i wyłącznie na brzuszku, na plecach niestety się wybudza... ---- idę spać dobrej nocydiabli- zarąbisty ten kombinezon LB w czachy ![]() ciekawe za ile pójdzie....
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-08-18 o 23:03 |
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno bede odsprzedawala jeden lub dwa otulacze po kosztach jakby cos![]() Zalicytowalam te czachy
|
|
|
#1575 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
limit komplementow wyczerpaliście na caaaaly miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
tak żeby faktycznie plakac. po kapieli kiedyś miała etap wrzasku, ale tez minal. placz jest tylko wtedy jak ewidentnie dzieje jej się krzywda.---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Cytat:
![]() Nelusia tez dzisiaj polowa plazowiczow smiala się z niej, bo wkladala reke az po lokiec i tak glosno cmokala - jakby to był najlepszy cycus swiata i zupełnie nie dalo się jej przekonać, ze ze smoczkiem będzie latwiej.Cytat:
znajomy się dzisiaj nabijal, ze jeśli nie będą chcieli nam malej ochrzcić to mamy ja wsadzić do samochodu i poprosić o poswiecenie auta ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- slicznie razem wyglądacie dziewczęta ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
- jak naciśniesz czujesz bol. poza tym bol glowy, goraczka. przykładasz glowe do poduszki i boli OKROPNIE! nie da się przezuwac, przelykac sliny, boli dotykanie małżowiny. piecze...kurcze dzieja się takie cuda, ze od razu wiadomo, ze to ucho hehe. poza tym może swedziec, wydziela się więcej woskowiny - najczęściej dopada po pływaniu ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
wysciskaj go od ciotki i masz racje - rozpieszczaj ile się da. jeszcze będzie miał sporo czasu na bycie dorosłym i samodzielnym.---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Cytat:
na ząbkowanie jest chyba więcej specyfikow niż na kolki? kurcze, kolejne magiczne 3 miesiące |
|||||||||
|
|
|
#1576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niedługo będą nam paluchy wkladac
|
||
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1578 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno dziewczynki zazwyczaj sa mniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
co tam u Wiktorka? zadowolony z wojaży?nic nowego lepiej pisz co u Was. i walcz o neta ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
![]() czyli witacie się z rozm. 62? u nas już chyba coraz więcej 68... ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
chyba wolalabym gdzies przymierzyć.---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
gdybym miała pewność, ze nie będę potrzebowala jodowania to pewnie odwazylabym się o tym myslec już nawet cc mnie tak nie wstrzymuje, bo wiem, ze rok po roku jest możliwa kolejna...niestety teraz musze myslec o sobie, bo Nelcia potrzebuje zdrowej mamy. jeśli los okaze się laskawy to pomyślimy co dalej po jodowaniu tez za prędko nie będziemy mogli myslec o powiększeniu rodziny... Cytat:
Cytat:
wiec odjąć powiedzmy jedno nocne. zarem 5-7 karmien na dobe.oczywiście teraz wytyczna to karmimy na zadanie, wiec jakos mniej przywiazuje się uwagę do zegarka... ![]() ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Cytat:
![]() mój tez ostatnio probowal zwatpic w moje cyce, bo jak to dziecko nic nie przybralo...ale szybciutko sprowadziłam go na ziemie skoro systematycznie zalewam się podczas snu to chyba na deficyt narzekac nie możemy. a mloda tez wiecznie brudna z mleka |
||||||||||||
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co z tego, ze kumaty, skoro Twój będzie większy nasi mali mezczyzni (siostrzeniec i bratanek) dosłownie lali się po pyskach, a za chwile znow była zgoda i tu naprawdę glownie liczy się charrrakterek ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
ale Nelce nie zaloze hehe.jeszcze macie kilka http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...481669469.html http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...480355928.html http://allegro.pl/super-kombinezon-w...478593485.html http://allegro.pl/baby-fajny-kombinezon-w-gwiazdki-6-9m-74-i3476818930.html ten tez jest super ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- ciekawe czy ktoras będzie się z Toba bila ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- nadrobiłam, mogę isc spac kolorowych
|
||
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego mam po dwa bo jest promocja druga taka sama rzecz z wyprzedazy gratis
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie brzuszkowe problemy chyba powoli odchodzą bo znów noc z delikatnymi prężeniami, ale bez bólów i płaczu. No i przez to mój syn, który poszedł spać po kąpieli koło 19:30. Pierwszy raz zjadł koło 00:30 ( po 5 h jakieś 10 min), około 4.30 wcisnęłam mu cycka dosłownie na 3- 5 min, ale to chyba tylko dlatego, że akurat trochę męczył go brzuszek , więc się uspokoił ( bo u nas w sumie nigdy go nie karmie jak się rozpłacze tylko jak w łóżku się pręży to daje cycka bo nie wiem czy to już z głodu czy z prężenia), a następnie o 7 na jakieś 9 min possał. Fakt, że pierś nawet bardzo nabrzmiałą on w tym czasie raczej opróżni, ale ja się zastanawiam czy w nocy on za mało nie je, tym bardziej, że mam wrażenie, że ten posiłek o 4:30 w ogóle mu nie był potrzebny. A w dzień też jakoś tak nie raz mam wrażenie, że mu wciskam. Cytat:
![]() No i z sukcesów to moje dziecie potrafi coraz dłużej samo na macie czy w łóżeczku zainteresować się zabawkami, ale cały czas nie widzę prób chwytania, a to już chyba pora
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry...moja córka nie śpi od 6, szok
![]() zarejestrowałam się do lekarza, dzięki Ada za sugestię z zapaleniem węzła, na to nie wpadłamc. użyliśmy wczoraj windi bidula moja mała cierpliwie zniosła zabieg, bez zająknięcia, ale wyraźnie musiało jej ulżyć. mi by ulżyło po takiej ilości ..biedna. nie mogę Jej oduczyć pchania paluchów do buzi, aaaaaaaaa ale piękna jest ta moja dziewczyna, leży sobie na macie i wibja te lazurowe oczęta we mnie! ja popijam muffinową kawę, zajadam bananowy chlebek i czekam, aż zaśnie, żebym mogła wskoczyć pod prysznic podczytam co u Was!cześć Lonely i Humpback z powrotem Cytat:
![]() jakby ktoś jeszcze zamawiał to dajcie znać, proszę
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-19 o 08:11 |
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Ash jak Ci się podoba książką "W głębi kontinuum? Jestem ciekawa wrażeń i przemyśleń Twoich
|
|
|
|
#1584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magiusa, jeśli jest 7 karmień na dobę to w wieku D. nie masz się czym przejmować, może mieć 6h, a nawet niektórzy mówią dłuższa przerwę w nocy, więc prosz ę Cię, niw zamartwiaj się. A jeśli mu wciskasz i w tym tyg przybierze 10 gram to i tak bi;ans miesięczny ma kosmiczny, więc wyluzuj, naprawdę Pora na chwytanie? Jesteś po psychologii i sugerujesz się tymi uśrednionymi opisami? Helena zaczęła chwytać ok 2 tygodni temu, ma 16 tygodni i uwierz mi, opóżniona nie jest. Nie wyszukuj sobie problemów |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zaczelo pacac zabawki w motolezaczku
Magiusa, happy moge wam odstapic jedno convertible i jedno original magiusa tylko o convertible jest z nogami mozemy sie policzyc po 10$ sztuka plus po 16$ wysylka na glowe po kursie jaki mi z karty sciagna jesli tak Wam pasuje mam je miec w ciagu 10-14 dni roboczych to dam znac jak beda
|
|
#1586 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana, dzięki za info o zapaleniu, przed południem mam lekarza, wolę ucho niż zęba tfu, wolę nic ![]() tak, cholerny termometr chyba kłamał, bo 10 minut później było 0,6 stopnia mniej czyli normalna Heleny temperatura. Też podejrzewałam, że to od brzuszka albo zawiania..jest ok ![]() Cytat:
zamawiając na allegro alles możesz wymienić ![]() a gdzie linki do dziewczyńskich kombinezonów, wszystko dla siebie zostawiasz? no, w sumie logiczne ![]() Cytat:
daj znać zamawiam, jakie masz kolorki? jeśli Mag zrezygnuje z tego odwracalnego, to niech będzie org. te 26dol to mniej więcej ile? do ilu miesięcy można używać? nie słyszałam wcześniej o tych otulaczach.
|
|||
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
A odnosnie chwytania to wiem ze normy sa do bani tylko matka niecierpliwa Ale dzieki za wszelkie slowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tam widzę same powody do radości: - mniej problemów brzuszkowych - mama bardziej się wysypia i synek też - większa radość z momentu uchwycenia zabawki , oj dla mnie to był skok milowy, może i po cichu się niecierpliwiłam, ale generalnie próbowałam raz dziennie tylko podsuwać do łapki czy nie wypadnie :hahaha masz jakąś lekką grzechotkę z cieniutką obręczą? jeszcze Cię synek nauczy cierpliwości, oj, nauczy...
|
|
|
|
|
#1589 |
|
BAN stały
|
Witamy po krótkiej przerwie
wczoraj byłam na odpuście, dla Adiego kupiłam brokatowy wiatraczek do wózka- nie może przestać się na niego gapić jak jesteśmy na spacerze 3 h bez marudzenia o jedzenie ![]() Lecę nadrabiać
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze mi sciagna dolca po jakies 3,2-3,3![]() Rozmiar zamowilam na 6-9 kg jezcze sa wieksze 9-12 rozmiary sa chyba do roku
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-08-19 o 08:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

jutro dopytam jeszcze lekarkę jak mam reagować. Nie wiem, czy nie mam zapalenia ucha albo nie wiem co to jest, bo nigdy zapalenia nie miałam w każdym razie boli mnie potwornie lewa część wzdłuż żuchwy, i jak dotykam za uchem w miejscu gdzie ono się zaczyna to piekielnie boli. Macie może pomysł co to może być? Podejrzewałam jakiegoś zęba, ale w szczęce nic nie czuję, żaden mnie nie boli..auć!
Jak będzie mieć po mamusi uśmiech to cały świat stoi przed nią otworem 

ben-gay. nie wiem czy u dzieci można to stosować, ale moja mama w akcie desperacji pozyczala masc od mojego brata (wtedy siatkarza) i mnie ratowala :P lekarze rozkładali rece i mówili, ze tak musi być...

Ona jest jednak malutka wciąż... No nic, spróbujemy z tym co mamy w środę. Jak będę widziała, że Sofii jest nieprzyjemnie to zainwestujemy w coś cieplejszego.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) jest super
07.07.2012 

na ząbkowanie jest chyba więcej specyfikow niż na kolki? kurcze, kolejne magiczne 3 miesiące