|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
hej
Ponadrabiałam jak tako ![]() Odwiedziły mnie dziś koleżanki z pracy i moje dziecko rozdarło się na przywitanie i uspokoić nie mogłam masakra. Teraz usnęła chwała Bogu bo dziś jej humory mnie przerażają. Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
|
|
|
#362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
qrde Przemek dopiero zasnął przed chwilą.... może pośpi dłużej ![]() a ja się z mężem pożarłam ... bo stanęło na tym że chrzest 15 września ma być, ale dziś się dowiedzieliśmy że żeby ustalić termin najpierw mają być zaświadczenia od chrzestnych z ich parafii... a wiadomo, każdy ma mało czasu, nie wiadomo na kiedy będą te zaświadczenia, kiedy nam je dostarczą (z innych miast) a tu jeszcze restauracja itp ... a mąż już dzwonił do dziadka na drugi koniec Polski i zaprasza ... powiedziałam mu że najpierw ma poczekać na termin ustalony a nie tak bo wszystko może się zmienić i się obraził bo jego mama ma podobne zdanie i się nie znamy ![]() Diabli - dostałaś krople? Mysia - dobrze pamiętam, że byłaś na tej wystawie Human Body? warto? tzn wiem że warto jak się tam mieszka, ale zastanawiamy się z mamą czy nie pojechać. dużo oglądania? bo jakbyśmy miały jechać 2,5 h i zobaczyć coś przez 10 min to się chyba nie opłaca
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-06 o 22:15 |
|
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff w koncu wszystko nadrobilam
![]() Podczytywalam na biezaco z tableta, ale kiepsko mi szlo z odpisywaniem ![]() Chrzciny przebiegly u nas bez zadnych problemow, mloda w kosciele byla arcy grzeczna ogolnie kazdy byl pod wrazeniem jak nasza mloda zachowywala sie cale spotkanie, cycus 2 razy, zero grymaszenia, 2 dluzsze drzemki, usmiechy na prawo i lewo, no co tu duzo gadac, gwiazda wiedziala jak zabawic gosci na swojej imprezie ![]() ![]() Dziewczyny, czy ktoras z Was miala naczyniaka ale ktos od Was z rodziny? Szukam kogos kto ma jakas wiedze na ten temat, bo czytanie w necie oceniam jako malo wiarygodne w porownaniu z naszymi najlepiej wiedzacymi forumowiczkami Mojemu Tz wyszedl jakis guzek zlokalizowany niedaleko obojczyka, zapisalam go prywatnie do chirurga-onkologa zeby to obejrzal, i moj Tz wraca wczoraj ze szwami, mial to wyciete chirurg rozial to, bo myslal, ze to kaszak, a ponoc byl to wlasnie naczyniak ze skrzepami krwi, byl wielkosci orzeszka ziemnego, i tak wlasnie zastanawiam sie czy nie powinien zrobic jakis badan, albo wyslac tego gdzies zeby to przebadali? Nie jestem tez pewna czy te naczyniaki powinno sie wycinac? Moj Tz jest taki, ze wszystko olewa i za specjalnie nie przejmuje sie niczym a ja oczywiscie sie martwie pocieszcie mnie, ze faktycznie ten lekarz dobrze zrobil, bo bylam juz spokojna ale tesciowa podburzyla ten spokoj
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
Mlody śpi, kupy oczywiście dzisiaj nie zrobił, no ale puścił dużo bączków we wiaderku, także mam nadzieję, że noc obejdzie się bez płaczu ![]() diabli- to nie jest mój naturallny kolor, także nie będę bogata ![]() warkocz zostanie mi na pamiątkę ![]() pawie- super, że chrzciny udane a co do naczyniaka, to na pewno jest ok, nie przejmuj się, lekarz wiedział co robi, a na 100% wiesz,że nie dali tego do badania histopatologicznego? == dostaliśmy ostatnio m.in.marchewkę i buraczki niepryskane z pola od teściów i Wojtuś ma już 2 porcje porobione wiem,że to malutko,ale zawsze coś ![]() nie sądziłam, że warzywa gotowane i zmiksowane bez żadnych dodatków mogą być takie pyszne |
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp i inne mamuśki dziewczynek - pokazcie chociaż fotki sukienek do chrztu
bo caly czas nie mam pomysłu co Neli ubrać. w sumie nie wiem czy sierpień czy wrzesień...jeszcze nic nie zaplanowalismy.i nie wiem dlaczego, ale nie podoba mi się "wersja", ze na chrzcie wypedza się z dziecka diabla...każdy dzidziuś to aniołek w 100% my będziemy chodzic na basen ozonowany z woda o temp. 33 stopni. każdy przed zajęciami przynosi zaswiad. od pediatry - ze nie widzi przeciwskazan, a rodzic od rodzinnego, ze jest zdrowy. według mnie to fajna sprawa - chociażby ze względu na choroby skory ![]() ważne jest tez to, ze w szatniach sa przewijaki, materace, po basenie dzieci przenosi się w fotelikach. jak już poćwiczymy z instruktorem to pewnie wybierzemy się na zwykly basen, ale tam w brodzikach i jazzuzi mocza się stare dziadki i trochę mnie to przeraza :P na początku chyba lepiej pocwiczyc z instruktorem. Sharp - nie przekłuwaj malutkiej uszu ![]() http://dzieci.pl/kat,1024259,title,K...uticaid=611146 |
|
|
|
#366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
to jesteśmy we dwie w mniejszości
dobrze, ze poruszylyscie ten temat. musze glosno oznajmić rodzinie, ze kolczyki sa niemile widziane
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby było wiadomo, że to dziewczynka |
|
|
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#370 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj nawet wylazłam z chaty na chwilę;D
nienawidzę upałów, ale kisić się ciągle w domu to też niedobrze ![]() Młodego ubrałam w pampersa i wyszliśmy![]() aż mu babki w Pepco zazdrościły, że może leżeć sobie w wózeczku cały goły ;p chyba było mu dobrze, bo albo grzecznie leżał albo przysypiał ![]() --- co do basenu: też myślałam że pójdziemy na specjalne zajęcia dla niemowląt , ale musiałabym jechać do torunia no i to dużo kosztuje ,aa i tylko 1 rodzic może być z dzieckiem a teraz jestem zdania,że jak W zacznie siedzieć to pójdziemy na basen do sanatorium "pod tężniami" jest tam brodzik dla dzieci z cieplejszą wodą i ozonowana woda, także czego chcieć więcej a pójdziemy w godzinach "obiadowych" to dziadków nie będzie,bo będą wtedy jeść
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno z nas będzie foty pstrykało
|
|
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
doczytałam że u nas też trzeba zaświadczenie od lekarza żeby dziecko mogło chodzić na zajęcia na basenie
|
|
|
|
#373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Uwaga teraz ja nadrabiam , nie bylo mnie pol dnia ityle stron nagadalyscie...
My na grilu bylismy, mlody dal rade w jedna strone darl sie a spowrotem nawet palcem nie ruszyl hiii Zamowial łuk z tiny love ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ten widok najbardziej zachwyca Cytat:
Cytat:
Super ze psychicznie juz dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sharp - Nelcia malutka? wszyscy mowia, ze duza klusunia hehe. ostatnio jak większość z Was slyszalam "a ona ma juz pol roczku?" ![]() wazy 5600, ma pewnie grubo ponad 60cm (urodzila się 59). jutro środa, wiec pojdziemy się znow zwazyc i poproszę o zmierzenie dlugosci, bo zawsze mierza jej glowke i klate ćwiczcie glowke, ja jeszcze kilka dni temu pisałam, ze Nelka nie potrafi...wystarczy dobre podloze, ciekawe zabawki i proba co kilka godzin dzisiaj mloda probowala już na jednej rece dzisiaj rozbawila nas jedna sasiadka "oo a to dziewczynka czy chlopiec?" rozumiem, ze wozek turkusowy, wiec moze wskazywać na chłopca, ale żeby syna w sukienke ubierać?!
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, bo moj Tz nigdy nie widzi problemu, mial sie oszczedzac, nie dzwigac itd. A ten jutro chce juz jechac do pracy i na budowe
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
babcia TŻ-ta też twierdzi, że W wygląda jakby miał pół roku noo wiesz diabli moja śp babcia tak bardzo chciała mieć dziewczynkę, że do 2 latek mojego tatę ubierała w sukienki mój W ma 64cm ciuszki zakładam mu 68/74 lub 3-6 miesięcy
|
|
|
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pawie ja niestety nie pomogę ![]() === laski... topię się
|
||
|
|
|
#379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() --- idę spać .dobrej nocy |
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może on tez powinien dac kopertę? 200 to norma a tydzień! nie jecz kobieto doczytuje wlasnie, ze więcej z Was uważa, ze kolczyki sa zbędne Color - oddaj trochę Twojej energii albo sprzedaj chociaż patent JAK TY TO ROBISZ? ja tez chce być tak super zorganizowana. nie wiem co to będzie jak młodej trzeba będzie osobno ugotować, później spedzic z nia czas - jakas masa solna czy cus. praca, odebrać zawieźć do przedszkola na jakies zajecia...skad ja wezme tyle czasu? doba nie jest z gumy ![]() Ash - tatuś powinien mieć znizke na basen dla corki za dużo ciekawych rzeczy piszecie, nigdy Was nie dogonię :P |
|
|
|
|
#381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj a potem się takie Anny Grodzkie pojawiają
|
|
|
#382 |
|
Wtajemniczenie
|
Jenny- u nas KP, prosze o dopisanie
![]() Co do wagi, to ja niby wrocilam do swojej wagi sprzed ciazy, srednio waze 53 kg i mieszcze sie we wszystkie stare ciuchy, ale nad brzuchem pasowaloby jednak troche popracowac ![]() czy po 3 miesiacach od cesarki mozna robic brzuszki?
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
całe szczęście z moim tatą jest wszystko ok ![]() == dzisiaj zamówiłam krzesełko i już jutro będę miała je już w domku ŚPIJCIE DOBRZE w tym upale
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno "od anki" zimne wieczory i ranki. i faktycznie ta noc była chlodniejsza, na termometrze o 3-4 miałam 21 stopni (wiem, bo siedziałam na łizażu ). przy takiej temp. sama nie ubralabys długiego rękawa i skarpet...a dziecko ma mieć 1 warstwę więcej niż dorosły (czyli ta pieluszka). u nas mloda spi w body z krótkim rękawkiem i pod tetrowa pieluszka, która chyba tez jej przeszkadza, bo steka dopóki nie skopie jej z nog. później już spi spokojnie ja mam jakas obsesje na punkcie tych skarpetek - po co je zakladac w taki upal?
|
|
|
|
|
#386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym poszla do lekarza Cytat:
moj tak dzisiaj trzymal i rzeczywiscie lepiej mu bylo Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie 10 kg więcej ja 2 miesiące po zaczęłam z A6W ale zmodyfikowałam te ćwiczenia bo nie daję rady spinać brzucha 3 sek. więc robię wersje light ![]() Cytat:
|
|
|
#388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
super wazne ze grzeczny a kupska niech wali heee Cytat:
ta ja sie nie czuje gadula hee ale nia jestem hee ktoras sie tu odgrazala ze maskotki spodobaly sie Diabli Gondola wrog nr 1 heee Ja napewno kupuje bidon wlasnie ze slomka od 9 mc chyba jest Fotek nie widze jutro poogladam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Ok nadrobilam ide spac tyko nie wiem czy sie uda bo wala pioruny i blyska:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#389 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Elusiek - w zusie jest podobnie. kilka razy pytałam czy bedac na zasiłku macierzyńskim mogę prowadzic DG. i wersje sa rozne...teoretycznie nie powinnam, bo po to dostaje zasiłek. w praktyce firma powinna funkcjonować. wypadaloby chyba kogos zatrudnić...może ktoras z Was się orientuje jak to ugryźć? Barwineczek - plakalas, bo zjadlas owoce?! kobietoooo, fotki nie klamia, laseczka jesteś, wiec odpuść sobie trochę. rozumiem ćwiczenia, omijanie słodyczy, tłustego, smażonego. ale żeby owoce? przecież one sa zdrowe Nela nie miała plastra, chwile musiałam jej uciskac wacik. Justi - tz nie wyraza zgody na rzesy a szkoda! Nela tez już cale noce przesypia w lozeczku, dla niej to chyba bez roznicy, bo spi wszędzie gorzej z nami. lubimy ja w naszym lozku. zresztą caly czas mam wyrzuty sumienia, ze niebawem zostawię ja sama i musze chociaż teraz trochę porozpieszczać
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja poprostu wrzucam na luz ze wszystkim. Dzielę rzeczy na ważne i takie,które mogą poczekać;-) Rano wstaję,ogarniam śniadanie dla siebie i dzieci,karmię małego i wychodzimy. Starsze na te wakacyjne zajęcia,a ja z małym do mamy. Tam pomogę jej co trzeba i idę do domu. Po drodze robię zakupy i odbieram chłopaków z zajęć. Idziemy do domu. Tam zaliczam karmienie Tymka. Chłopcy zajmują się sobą,a ja myję naczynia,wstawiam pralkę jeśli pełna, szykuję obiad,sprzątam. Często co chwilę przerywam daną czynność bo mały marudzi. Jemy obiad i zaliczamy basen. Wracamy i lenimy się do wieczora. Potem kąpiel,kolacja i luz:-D Dodam ,że nie szoruję podłóg codziennie i nie bawię się w perfekcyjną panią domu;-) Was czytam i odpisuję albo jak siedzę w wc,albo jak mały na cycku,albo jak śpi a ja mam wszystko porobione. Ostatnio karmiłam go piersią i jednocześnie obierałam ogórki na mizerię:-P ha ha ha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

masakra. Teraz usnęła chwała Bogu bo dziś jej humory mnie przerażają. 
(i się bałam czy w kościele podczas ceremonii nie odejdą mi wody
Ale jak będzie drugie w przyszłości to też chcę w podobnym czasie czyli kwiecień-czerwiec
?

qrde Przemek dopiero zasnął przed chwilą.... może pośpi dłużej 

pocieszcie mnie, ze faktycznie ten lekarz dobrze zrobil, bo bylam juz spokojna ale tesciowa podburzyla ten spokoj

robi się sztywny

klask i: aż niemoge sie doczekac jak mój skończy 3 miesiące