|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
HEJ
Cytat:
maya skoro mą az taki chory to nie wiem czy policja to dobry pomysł...przecież to nie jest bezpieczna praca i raczej nie uniknie wielu godzin na słońcu itp. Moze niech spróbuje starac sie o rentę? zdrowia zyczę! A ja przez 2 dni zobacze jak się zyje z trójką dzieci Mamy kuzynów Tżtz na 2 dniowe wakacje 10 i 7 lat Życzcie mi zorgazniowania i cierpliwosci nestelle
|
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Jaka tu cisza dzisiaj! ![]() A propos włosów, mam zamiar od jutra stosować naftę z olejkiem rycynowym, mam nadzieję, że przestaną wypadać aż w takich ilościach. Znów jestem na wsi i Wojtek strasznie kiepsko tu śpi. Dziś w nocy znów budził się co 1,5 godz. Oby mu to minęło, bo nie mam potem na nic siły, nie mam siły się z nim bawić i uśmiechać, bo zasypiam... Niech to minie
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
przepraszam, że nie udzielam się nic, ale po prostu nie mam jak i kiedy czasmi uda mi się cos podczytać Was ale z odpisaniem to już kiepsko.Dziewczyny mam takie pytanie !!! Czy ma może któraś z Was czujnik/monitor oddechu ?? i chce go sprzedać, oddać, zamienić ????? Jełśi tak to prosze napiszcze jak możecie na priw. z góry dziękuję potrzebuje go dla Maksia mojego najlepiej od zaraz ! pozdrawiam Was i życze Wam wszytskim i waszym pociechom zdrówka ! Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-08-18 o 21:28 |
|
|
|
|
#4114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co za ''medna wredna'' tak atakowac Roszka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
LonaO - oooooooo ja cie pier.duuuu niezla kzunka - ![]() co do kapania w PL kapie co dziennie - wiadomo klimat cieplejszy sie poci - w No - kapiec co 1 ew 2 dni - jak nie kapie to obmywam husteczkami ![]() no ale kazda z nas robi tak jak chce dobra do MAMUS mam pytanko - co to moze byc!!!??? ![]() ![]() wyszly Milusiowo we srode - wpierw byly 2 za uchem i nad - a teraz i widze ze kilka nowych jest nad czolem
|
||||
|
|
|
|
#4115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przeciez to ''nie moja'' wina ze nie mam silnej woli - checi sa - ale brak Zaparcia Cytat:
![]() uffff udalo mi sie nadrobic Lece spac - jutro ide do urzedu po wnioske - w koncu Milusia trza zajerestrowac we Polsce ![]() aaa no i ide do Fryzera sie obciac |
|||
|
|
|
|
#4116 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia z dziećmi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też pozdrawiamy z Krzysiem! ![]() Ja dziś od rana zajmowanie się domem, Krzysiem, teściową, potem spacer i wygibasy na kocu na trawie (Krzyś bardzo lubi się turlać tam ), potem od razu robienie naleśników dla wszystkich prócz mnie (jajka, mleko, ser... ), wyekpediowanie teściowej na pociąg i... nagle tak niedobrze mi się zrobiło + cholerny ból głowy... Dobrze, że się domyśliłam, że to z głodu, bo go nie czułam ze zmęczenia w ogóle. Zmusiłam się do zjedzenia obiadu i po jakimś czasie mi przeszło...Poza tym moja Mama schyliła się do Krzysia i coś Jej strzeliło w krzyżu Jutro lekarz albo ostry dyżur, na razie nie może za bardzo chodzić... ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4117 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Oj, dużo się u Was dzieje. Brawa za imprezy! Cytat:
![]() Kasia, nie mam pojęcia. Te krostki wyglądają trochę jak przy tłustej skórze, łojotokowe, ale niby skąd by miały być? Róża ma całą łydkę podrapaną. Drapie się pazurami, tam ją albo coś ukąsiło albo wyszły krostki. |
||
|
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
kopiowałam początek tekstu i mi skopiowało z wiadomością z klubu żonek
|
|
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
Kasia te krostki dla mnie wyglądają jak początek ospy...
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Stippi podziwiam ja ważę 75 kg przy wzroście 170 cm ale w rozmiar 38 nie wchodziłam nawet przed ciążą. Teraz noszę rozmiar 44 a przed ciążą ważyłam 67 kg i nosiłam 40-42
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie, wczoraj byliśmy na grilu, było super a Filip jaki grzeczny, czułam się jak bym dziecka nie miała
Leżał na kocyku albo leżaczku i cały czas się bawił. A jak ktoś go zagadywał to takie śmiechy wyprawiał w głos jak nigdy aż piszczał![]() I tak się objadłam że pewnie ze 2kg na plusie ![]() Cytat:
![]() Klementyna mój na płasko spi myaja życzę duuużo zdrowia dla tż i oby się Wam w końcu ułożyło Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4121 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
![]() hehe super! ![]() Cytat:
w Lublinie na Zana wiem ze jest jakiś profesor który robi usg dokładne u dzieci kiedyś z Julką miałam iść jakby trzeba było mogę dopytać siostry o nazwisko bo zapomniałam
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie bylo mnie kilka dni, tyle roboty z tymi chrzcinami,ale dzisiaj jeszcze tylko mi trochę sprzątania zostało, a potem ładnie pięknie wszystko nadrobię ![]() Chrzciny się udały, Nikoś w ogóle nie płakał to znaczy podczas chrztu, bo na mszy dał taki koncert, że księdza zagłuszył![]() A propo's księdza, to oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Przed chrztem tż poszedł do niego zanieść karteczki ze spowiedzią i zaświadczenie mojego brata a ten, że pieczątka mu się nie podoba, że co to ma być, czy to w ogóle z katolickiego kościoła jest Jakby chrzciny były np. za tydzień to pewnie by większe problemy robił. A w ogóle to sie okazało, że ta chrzestna, którą wybraliśmy, też mu się nie podobała i marudził coś, że jej w ogóle nie zna. A ja się pytam, jak ma ją znać, jak ona jest z innej parafii. Ale przegiął już na maksa na kazaniu. Msza była w intencji chłopaka, który zginął w wypadku samochodowym kilka lat temu ( mojego byłego, nawiasem mówiąc ). A ten na kazaniu jakieś aluzje, że są tacy ludzie bez mózgu, co wsiadają za kierownicę bez prawa jazdy, kombinują a potem jeszcze im rodzice na nagrobku napis dają "aniołek". A potem jeszcze jakieś aluzje o Anglii, że tam dużo niewierzących, czy coś ( aluzja do mojego brata ). Mówię Wam, tak się wnerwiłam, że chyba jakąś skargę na niego napiszę, bo wczoraj to już przegiął. |
|
|
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee NIE no co ty - tak serio serio ...??
boshe ty moj ![]() Cytat:
- a bylo na co popatrzec hahaha.Cytat:
za udane chrzciny co do ksiedza haha - no jak tak mozna w takim dniu - olaboga ![]() aaaa i poslalabys mi na priv - linka do sprzedawcy tych magnesow na lodowke - bo chyba sobie zgapie ''prezent'' ![]() nie spimy o 6.30 !!! byla kupa - teraz jest placz ![]() wiec leceeeeeee |
||
|
|
|
|
#4124 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie wiedzią jaki to ból ![]() Cytat:
Cytat:
![]() boski fryz jak zwykle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajnie!!! trzymamy kciuki za męża by dostał się do Policji! daj znać jak już bedziecie wiedzieć Cytat:
Strippi Ty szalona kobieto powinnaś dostać jakąś nagrodę za swoje dokonania odnośnie spadku wagi, ćwiczeń i determinacji ) zawzięta babka z Ciebie!Jaki tatuaż zrobiłaś? pochwal się! Gdzie jedziecie na wakacje? i podziwiam Cie za chęć udziału w imprezach z "taką" muzą jak dla mnie za ciężka...lubię imprezy i dyskoteki ale wolę typową "radiówkę" --------------------------- u nas maskara z tymi zębami!!!!! pobudki 5-6 razy w nocy! i pomaga tylko dentinox! a zebów jak nie było tak nie ma! ile to może jeszcze trwać???? aaaaa i pochwale się, że Misia sama usiedzi kilka-kilkanaście sekund dostałam od koleżanki espiro magic i jest super!!! a swój zostawiłam u mamy.---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() brawo za dzielność Nikosia!!! a ksiedzu sie nalezalo za głupie gadanie to go Nikos zagłuszył
|
|
|
|
#4125 | ||
|
Zakorzenienie
|
w końcu inaczej wyglądam to garnę się do ludzi, z mężem kiedyś dużo imprezowaliśmy, więc teraz chcemy trochę poszaleć, by nabrać energii na kolejne zwykłe dni
Cytat:
Ja ważąc 55kg nosiłam też 40 spodnie, nawet jak ważyłam 50kg to 38 były na mnie za ciasne. Cytat:
za siedzenie Misii by zęby wyszły już Co do imprez to my się poznaliśmy na takiej imprezie techno, kiedyś jeździliśmy do Sfinksa co weekend przez kilka lat. Lubimy obydwoje taką muzę, a ja to jeszcze cięższą bo hardtechno, taka jaka leciała w kościele na Electrocity. tatuaż oczywiście powiązany z moimi miłościami - imiona dzieciaków i koń Dodaję fotkę tattoo i siebie plus ja i mąż na Electrocity z środy.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-08-20 o 19:31 |
||
|
|
|
|
#4126 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Takiego księdza to tylko zagłuszać ![]() Cytat:
![]() A jak ten espiro, lekki? Łooo, duży ten tatuaż! To i ja się mogę pochwalić - Róża trzyma sztywno głowę, jak leży to zaczyna ją podnosić, a chwytana za ręce też ciągnie głowę i siada (ale tego sama nie praktykuję). I kombinuje, jak by tu zjeść stopę, ale na razie udaje jej się zjeść skarpetkę. Jak ma bosą stopę, to jeszcze nie dosięga. Poza tym w dzień śpi w foteliku samochodowym. I odkryła, że machając nogą powoduje bujanie się fotelika. No i tak się buja i usypia, oczywiście z kciukiem w buzi Bujający się fotelik przemieszcza sie po podłodze. Raz ją zostawiłam na środku pokoju, a przychodzę po jakimś czasie - fotelik stoi po łóżeczkiem.
|
||
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko że on bardziej drapie sie po dziąsłach niz namiętnie ssie, ale są dni gdzie ciągle ma palucha w buzi... u nas już białe dziąsło, nie długo chyba ząb sie wyrżnie...dzisiaj ma przyjść smoczek (już chyba 10 mam w szafce) mam nadzieje że polubi i zapomni o paluchu
|
|
|
|
|
|
#4128 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ząbekCytat:
Pieknotek z Jasia ![]() Cytat:
Cytat:
za chrzciny i dla Nikosia dla księdza on jakiś nieteges jest się wszystkiego czepia jak rzep psiego ogona...Cytat:
tatoo też ładne a jaki mąż będzie miał? ![]() Tasia jak teściowej się Krzyś podobał? Kasia mnie też się tak zdawało jak Tajgusia napisała że ospa to może być... maria dla Róży za postępy oby tak dalej, aż miło się patrzy prawda![]() Witam pięknie ![]() nie było mnie, znaczy się czytałam ale nie chciało mi się odp. ![]() czemu tu takie puchy forum nam zamiera ![]() A u nas cóż chyba zaczynamy okres ząbkowania ![]() Po za tym Synuś robi postępy po tych ćwiczeniach związanych z napięciem, także mam nadzieję że będzie co raz lepiej... no i zapomniałam co to jeszcze miałam... ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Już wiem, chciałam się zapytać mamuś dzieci ząbkujących czy była u was różnica w kupce dziecka? czy miała inną konsystencję? |
|||||||
|
|
|
|
#4129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Burzowo jakoś dziś, mnie wszystko boli, posiedzimy w domu (zrobimy sobie kocing na dywaningu Cytat:
![]() Teściowa przywiozła album ze zdjęciami TŻ-ta, fajny chłopaczek był Kamer za naszych czasów raczej nie było (a jeśli to drogie i niedostępne )Cytat:
za chrzciny i baty dla księdza Oj, zachwycona! Porobiliśmy jej zdjęcia z Krzysiem, będziemy wysyłać, bo te, które wcześniej wysyłaliśmy, ma na regałach poustawiane ![]() I jeszcze co do spania - Krzyś śpi na płasko zawsze, czasem tylko w wózeczku Mu podnoszę trochę zagłówek, żeby sobie popatrzył Tak zdrowiej dla kręgosłupa, nie ma co się spieszyć z poduszkami!
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
no akurat taki jak chciałam
w planach kolejny ![]() dla Róży!! Cytat:
za ćwiczenia i radzenie sobie z napięciemplus za bezbolesne ząbkowanie Mąż jeszcze nie wiadomo, bo nasz tatuażysta robi mu projekt niespodziankę Co do imprezy to już nie mogę się doczekać października i Westbama w Ekwadorze
|
|
|
|
#4131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
najlepszy kręglarz na to zeby nasunął na miejsce!![]() Cytat:
![]() no u nas też była najpierw skarpetka bo ją sie da naciągnąć teraz już i stopa wchodzi do buzi![]() Cytat:
![]() Kasia co do krostek nie wiem co to moze być
|
|
|
#4132 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Ale gorąc! ![]() To się pokaż koniecznie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skarżyłam się wczoraj, że Wojtek budził się w nocy co 1,5 godz - to dziś budził się co godzinę! A no i to na pewno nie zęby, dziąsła normalne... Za to wynagrodził mi to nocne niespanie, w końcu się zaśmiał na głos
|
|
|
#4133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To fajnie Też czekamy, na razie krzyczy coś radośnie, ale to jeszcze nie "ha ha" ![]() I współczuję wstawania częstego, ja się tak odzwyczaiłam, że teraz ciężko by mi było... Na razie mamy pobudkę ranną ok. g. 4-5 (i spanie po papu z powrotem do 8-9), a było niedawno kilka dni z dodatkowym jedzeniem o godz. 2-3 (i minęło to, na szczęście ).---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Dziewczyny, odkryłam coś!!! Nagle mnie olśniło po tym, co właśnie pisałam ![]() Jakoś w 1. połowie lipca narzekałam, że Krzyś budzi się dodatkowo w nocy, kilka dni pod rząd (a już przesypiał całe nocki). Potem Mu przeszło, teraz niedawno też były takie chyba 3 noce. Okres!!!! ![]() I wtedy, i teraz miałam okres Czyli jakiś związek rzeczywiście jest z karmieniem
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście?
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku....html?cookie=1 |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wspomne juz co robi z mojm cyckiem ![]() ostatnio sobie ubzdural, ze ciumka i nagle glowke przekreca w inna strone, zscikajac przy tym "zeby"... auuuuaaaaaaa... ja nie wiem, co to bedzie, jak mu wyjda zeby ![]() prze prze prze-sliczny Cytat:
![]() ciesze sie, ze Alicja robi postepy i Wam sie tez na pewno ulozy, na to trzeba troche czasu i pracy ![]() ajjjjjjj!
|
|
|
#4137 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze to zaparcie.. zazdroszcze ![]() Cytat:
ja mysle, ze u Was to zwiazane jest z niedojrzaloscia przewodu pokarmowego.. Jakub wyjatkowo delikatny jest ![]() moze jednak rozszerzenie diety za wczesnie? ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a dla ksiedza ![]() slicznie wygladasz, tutaz fantastyczny! Cytat:
brawa dla niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie moge, po prostu nie moge takich rzeczy czytac... od razu mi lzy naplywaja do oczu i widze to biedne dziecko najwazniejsze to zglaszanie podobnych rodzin w odpowiednie miejsca.. sąsiedzi miejcie oczy i uszy otwarte na patologie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-08-19 o 15:28 |
|||||||||
|
|
|
|
#4138 | |
|
Kniaginia
|
Super wyjazd!
Cytat:
Róża czasem się zaśmieje, ale nie zawsze, nie da się tak mieć tego śmiechu na zawołanie. Ostatnio zrobiła kupę po plecy i normalnie żałuję, że byłam sama i nie miał kto nagrać sytuacji. Dziecko podczas przewijania tak mi się chichrało, jak mówiłam do niego "ty obsrajtku, ty!", jakby chciało powiedzieć: "a masz matka, ale ci numer zrobiłam, ekstra zabawa z tą kupą, nie?" Hm, u mnie nie ma takiej zależności. |
|
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujęno mam nadzieję, że nic nam nie popsuje wyjazdu
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- i wielkie dla Róży ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- no co Ty?? słyszałam od koleżanki że jak już się jeden zrobi to ciężko się zatrzymać ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- a ja teraz z króciutkich zapuszczam a po co??? żeby je za jakiś czas ponownie ściąć jak mi sie znudzą![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- wiedziałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Mamy kuzynów Tżtz na 2 dniowe wakacje 10 i 7 lat

), wyekpediowanie teściowej na pociąg i... nagle tak niedobrze mi się zrobiło + cholerny ból głowy... Dobrze, że się domyśliłam, że to z głodu, bo go nie czułam ze zmęczenia w ogóle. Zmusiłam się do zjedzenia obiadu i po jakimś czasie mi przeszło...
zapodjecie decyzji o smoku

05.07.2008