|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
![]() Mi pasuje tej 6-9 ( choć przeczytałam gdzieś, że to raczej od 6,3) bo Darek dziś pewnie osiągnie 6 kg( dzień ważenia) ale ten 3-6 jest jeszcze ok i myślę, że faktycznie prześpi w nim do 6,3 kg. Tak na marginesie ( to mnie w ogóle nie przejmuje) dziś przeczytałam, że dzieci, które do 4 mies.podwoją wagę urodzeniową przybierają za dużo. No to my się piszemy, ale mam to w nosie.
|
|
#1592 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
kolory mi bardzo pasują i rozmiary też, może akurat na zimę dobijemy do 6 kg...muszę poczytać, czy one raczej bardziej grzeją czy mniej fajnieeeeee, Mysia, in touch Cytat:
chyba taki https://www.woombie.com/combo-leggies-arms-in.jpg chyba tak nie jest, Magiusa, z tym przybieraniem. Moja córka od pcozątku przybiera blisko dolnej granicy normy i podwoiła swoją wagę.. Wręcz wydaje mi się, że powinno podwoić. Gdzie tak jest napisane? |
||
|
|
|
#1593 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witamy się z rozmiarem 62 Cytat:
no i dzień dobry wszystkim przez ten wzrost małego muszę dziś zrobić segregację ciuszków miłego dnia
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1595 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagę i mam te same odczucia co do komarów i innych stworzeń krzywdzących moje dziecko ![]() Cytat:
![]() a ten sprzedawca który ma kombinezon w czachy często ma fajne ![]() Cytat:
stwierdziłą, że jakby była ubrana tak jak Kuba to by jej broda z zimna skakała![]() No, a ten net to właśnie mam mieć taki, że 500 mb, a póżniej zwalnia, tylko to było niby 200 min zamienione na 500 mb i oni to mogą zmienić dopiero od drugiego cyklu, tylko ta baba mnie o tym nie poinformowała, a nawet na fakturze mam napisane, że abonament składa się z 260 min i 500 mb
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://www.woombie.com/Leggies_Style.html ja wczoraj ważyłam młodzieńca i jest 6100, za 2 tygodnie jak dojdzie to na pewno będzie 6300 dla mnie teraz już bez sensu kupować ten mniejszyciekawa jestem strasznie tych ręczników, czytałam, że w 2 sekundy dziecko suche ![]() mój też spokojnie podwoi, bo urodził się 3650 więc luz:P
|
|
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
tak i w ostatecznosci p. Bolowe dasz i powinno pomoc alw nie naduzywac oby krocwj trwalo Cytat:
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
z tymi rozm. Moze byc roznie moj urodzil sie 53 cm teraz ma kolo 70 cm wiec u nas z 74 roznie moze byc chociaz mam 2 w tym rozm. Jak tz pojdzie to przyloze do m. I zobacze Nexta uwielbiam ![]() Kupilam rajstopy w smyku 2 pary za 12 zl material super
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest bawełna więc na zimę na śpioszki będzie w sam raz, jets też wersja polarowa, ale stwierdziłam, że najwyżej go przykryje, w domu znowu nie ma temperatur niskich żeby dziecko w ciuchach i polarze trzymać ![]() mniejszy rozmiar jest 2,5-6 więc u ans już bez sensu ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- pisałyście o wydawaniu kasy na dziecko, my z TŻ jesteśmy mistrzami w tym, nie chce wiedzieć ile wydaliśmy ja ciągle młodemu coś kupuje, teraz ściągam mu ciuszki z cartersa czy george no bo niestety smykowe pozostawiają sporo do życzenia w kwestii jakości a i cenowo wychodzą drożej niestetyzabawek młody ma mnóstwo i ciągle kupujemy bo nas to chyba bardziej cieszy co do jedzenia, moje dziecko jest coraz starsze a i tak w dzień je co 1-2h, rzadko 2,5 czy 3, nocki różnie, młody pada 20-21, czasem zje ok 23-24 jeszcze, potem 3-4, potem ok 6-7 jest pobudka, liczę, że woombie mu przedłuży sen, bo odkąd go zawijamy jets lepiej, tylko nad ranem się rozwija i już słabiej śpi powiem wam, że jego minka błogości jak go zawijam, jest bezcenna, a zawinięty wygląda jak larwa
|
|
|
#1600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z george i cartersa zamawiasz z can? |
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Ada dzięki za wszystko co napisalas
windi nie próbowałam, bo jakoś boję się, że potem mi L. Już sama kupki nie zrobi ![]() Dajemy jej bebiko i wydawało mi się, że jej naprawdę podpasowalo bo inne mleka też już sprawdziliśmy. I tak jak piszesz to na pewno ta niedojrzalosc układ.pokarmowego Ale! Chyba mamy lekki postęp, chociaż aż boję się to pisać, żeby nie zapeszyc ![]() Wcześniej dawalam Małej sab simplex na lyzeczce przed każdym karmieniem bo taki nawyk pozostał mi po kp. A od soboty dodaje jej te kropelki bezpośrednio do butli z mleczkiem i jest naprawdę jakby lepiej. Nie spina jej tak w trakcie jedzenia a baki idą czasem aż miło i to już w trakcie jedzenia jak i po nim. Wczoraj np.przed wejściem do kościoła puściła taka sławę, że aż się zastanawiałam czy aby na pewno wchodzić z nią do środka ![]() No a drugim winowajca wkurzania się Lenci przy jedzeniu był...zatykajacy się smoczek. Teraz za każdym razem to sprawdzam i jak coś przetykam a dziś kupimy jej te z większą ilością dziurek, mimo, że są od 3 miesiąca, ale ta jedna dziurka obecnie, to dla niej ewidentnie za mało. O to wyluzowanie przy takich atakach to nieraz już naprawdę ciężko, ale staram się. Dla mojej maleńkiej córeczki Mysia szkoda, że nie zamowilas więcej tych otulaczy bo ją też byłabym chętni hehehe ![]() Banka dzięki za opisanie systemu tej butli ale jak się okazuje nasze chyba są ok tylko smoczek się przytykal od mleczka ![]() Sharpnowaja nie wiem czy u nas to typowe kolki dlatego pisze, że to problemy brzuszkowe i tak mamy je po mm, ale o chyba nic dziwnego, bo zdarzają się one i dzieciom karmionym sztucznie przecież.Bebilon comfort już też oczywiscie próbowaliśmy, ale nie podszedł on Malutkiej w smaku także dziękuję za ofertę, ale nie mogę skorzystać ![]() Happy pięknie pisalas o tym dopelnieniu Ciebie jakim jest Helen Dobrze, że z gorączka u Małej tak szybko sobie poradzilas. Antoinette to chyba Ty o torbę do wózka pytalas? Ja nie mam zadanej, ale od dawna chodziła mi po głowie skip hop z tym, że jest okropnie droga. Ale mąż dostał podwyżkę i wczoraj ją umówiliśmy i już skacze że szczęścia hehe ma dużo przegrodek + przewijak, można ją nosić na ramieniu i zawiesić na wózku. No i najważniejsze, że posłuży naprawdę na lata.Mamy karmiace mm - jakie macie pojemniki na mm, żeby zabierać że sobą sproszkowane już proporcjonalne mleczko jak gdzieś wychodzicie?
|
|
|
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie jest jedna hurtownia dziecieca i u nich cartersa kupuje mam 2 dresiki poki co hiiCytat:
![]() Ja ma takie male pojemniki z tupperware i w nich
|
|
#1603 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potem jak trzymałam go na kolanach dawałam mu grzechotkę lekką łatwą do chwytania z takim dużym kółkiem i na tym też ćwiczył Cytat:
![]() Cytat:
![]() zaraz potroi ![]() Cytat:
![]() Odnośnie toreb do wózka - mamy tą Jedo i jest mega pojemna, wszystko do niej pakuje, pampki, podkłady, butelki, swoje drobiazgi jak idziemy na spacer (portfel, komórka, itp). A te Dady z Biedronki też się wydają pojemne. ---- nie chcę zapeszać ... ale Przemek od tygodnia budzi się po 5 na mleko, a potem śpi do 8-9
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-19 o 10:07 |
||||
|
|
|
#1604 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po dłuższej nieobecności... Wybaczcie, ale nie miałam siły na nic, a już na pewno nie na siedzenie przed kompem... Czemu? Dwa słowa- zapalenie piersi... Ehh... czemu od początku mam problemy związane z kp?!? Biednemu zawsze wiatr w oczy... No nic, nie nadrabiam, bo i tak nie dam rady, ale postaram się być już w miarę na bieżąco... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- przeleciałam ostatnią stronę i rzuciło mi się w oczy, że Mysia zamawiała otulacze... Mysia- co Cię do tego skłoniło?!? Wybiegasz myślami w przyszłość (żeby dzieciaczkowi było cieplej jesienią i zimą) czy problem ze spaniem Młodego? Bo mój Kuba nie umie spać na plecach, wybudza Go chyba odruch Moro (budzi się zwykle po 10-15minutach), więc ciągle śpi na brzuszku. Niby ok, ale jednak wolałabym żeby pospał czasami na pleckach. I tak się właśnie zastanawiałam nad otulaczem... Ale nie wiem czy się sprawdzi...
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
jest chusta jest moc!! tylko nie jest za bardzo złamana i dociągnąć ją to masakra ale grunt że mamie i dziecku się podoba
była właśnie pięlegniarka środowiskowa i zachwycona małym że silny, bo podnosi się za ręce, że główka wysoko na brzuchu a mały akurat wyspany to piszczal i śmiał się do niej
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Miałam pokazać matę kick&play Przy okazji pokazuję moją Lencię - wczoraj skończyła 2 miesiące i miała akurat pierwsze imieninki
|
|
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za postawę U nas już mi nikt się cycków nie czepia i jest git ![]() Cytat:
) ale z tego co piszesz Ty i inne biedaczki, które je przechodziły to jest jakaś totalna masakra... Mam nadzieję, że już będzie lepiej. Jedyny plus to chyba to, że TŻ nie miał wyjścia i musiał się wykazać ![]() Kinga, jeszcze jestem w trakcie lektury. Podzielę się moimi spostrzeżeniami jak skończę
|
||
|
|
|
#1608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nadrabiania nie lubie heeU nas rozmowy juz o kombinezonach ,rajstopach o chustach i o innych chustach kółkowych :confu sed: heee o torbach do wozka o stroju Nelci ladybird - uwielbiam biedronke po angielsku piekniej nazwac jej nie mogli hiiNadal w temacie sa kupy ile ich jest na dobe i jak dobrze pamietam Maginusia zapytywala o ilosc karmien kp i ile ssa dzieci karmione kp bo martwi sie ze D. Je za malo Ady W. Bola nozki - prawdopodobnie bole wzrostowe Cloche pisala ze dzieci do roku nie potrafia byc wredotami i wykorzystywac swoich rodzicow hiii i nie przyzwyczajaja sie Ash ubrala Sofcie na boya i pstryknela fote obie wygladaja bosko Color pokazala Tymka Jego nosek jest boski caly do schrupania i ma duze blekitne oczy hmm dalej nie pamietam
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedy można dziecku pozwolic siadac? moj w. od tygodnia wyciaga rece do przodu, pochyla glowe i probuje siadac. jak podtrzymam mu rece to mu sie udaje i sie cieszy jak szalony.. ale nie wiem czy moge mu tak pozwalac
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie, jak zasypiaja/usypiac w dzien swoje dzieci ? Kube od 2 miesiaca kładłam na brzuszku w łóżeczku puszczałam music i po głaskaniu i klepaniu po tyłku zasypiał, od tygodnia mam masakre, jak tylko ląduje w łózeczku na brzuszku to zaczyna sie ryk
jakie sa wasze sposoby ?
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- malutki sie wtulił i spi w chuście |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mamy skok rozwojowy od 4 dni (ten 5cio tyg- ale mam nadzieję że nie będzie tyle trwał). Dziś jest ciut lepiej (tfu tfu) ale zajmuję/zagaduję małą non stop. Zepsuło nam się koło w wózku (kolejne), eh wszystko przez te jazdy do teściów (robią remont drogi). Przeprawić się do nich to niczym maraton i to jeszcze po takich kamolach;/ Cytat:
ale im większy rozmiar tym mniej ciuchów![]() vil link do Twoich aukcji:d color jaki Tymcio kochany i duży chłopak
|
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mojemu wcxoraj.pierwsze 2 lzy polecialy jak sie darl
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy piękne z was dziewczyny
widzę że dyskusja o przyzwyczajaniu trwa ja też myślę że we wszystkim chodzi i rytuał. U nas ładnie udało się wprowadzić wieczorny: kąpiel, balsamik, masowanie dziąsełek, witamina D, butla i spanie (tylko dalej musimy trzymać smoczka). I moje początkowe "zmuszanie" do spania w dzień też odniosło mały sukces. Mała sama się dopomina spania godz po karmieniu i śpi max 40 min (3 drzemki w ciągu dnia). Chociaż teraz przy tym skoku to różnie bywa. A tak w ogóle Karolcia nie chciała spać z nami w łóżku, nie cierpi swojego odbicia w lustrze, nie lubi dźwięku suszarki. Mamy takiego pluszaka z dźwiękami bicia serca, delfina, morza i deszczu - tego też nie cierpi. I najlepsza pozycja do noszenia to jak do odbicia, broń Boże w poziomie albo główka na wysokości klatki piersiowej (dlatego mamy problem z hustą). A ja nie cierpię motorów i innych dwukołowych badziewów, znów mi obudzili dziecko
|
|
|
|
#1616 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ash- miałam pytać, pisałaś, że temp w basenie to 30 stopni...w Krakowie w tych niemowlęcych jest 38 stopni
u Was też z tego co widziałam na zdjęciach jest ogólnie zimno, uważaj tam po kąpieli na Sofijkę. Cytat:
Puchatkowa, gorączka chyba błyła błędem termometra, tak że nic nie zdziałałam, ale dzięki za troskę. też marzyła mi się torba skip hopa, ale dorwałam prawie nową w sh z firmy Oilily i jestem mega szczęśliwa. 15 zł a jest idealna, ma dużo przegródek w dodatku w środku ma taki materiał, który trzyma temperaturę napoju który model wybrałaś? Cytat:
Cytat:
przypomina mi Helenkę ![]() Cytat:
Maarchewko nie można, nie pozwalaj mu podnosić się, układ kostny i mięśniowy nie jest na to gotowy jeszcze Cytat:
Kochana, a jesteś 100% pewna, że jest śpiący? U nas niestety też w dzień jest problem ostatnio i muszę baaaardzo zmęczyć Kwiatka zabawami, żeby padła, inaczej wszelkie próby, które zresztą wymieniłaś, kończą się fiaskiem, bo marudzenie się włącza. A jakby tak w nosidełku spacerek 15 minutowy, kiedy jest naprawdę zmęczony? tylko jak go odłożyć...Moja po wyjęciu z chusty się często wybudza. Diabli znalazłam filmiki, które uratowały moje przeprawy z układaniem fryzury, jak coś to podeślę powiem tak- długie baaardzo rozleniwiają, krótkie dają mi to poczucie, że coś tam robię "koło siebie", bo inne zabiegi mam w poważaniu. Tzn zero mani i pedikiurów, golenie to niezbędne minimum, balsamowania nie, zabiegów pielęgnacyjnych twarzy nie etc etc, więc w sumie nawet jestem dumna z siebie, że - uwaga- codziennie poświęcam te siedem minut, łącznie z suszeniem na - uwaga- ułożenie fryzury! Dziś się szarpnęłam na Twój styl i jest tam zdjęcie Gardias niejakiej z krótkimi włosami Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-19 o 13:16 |
|||||
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- A tak serio, to nie mam pingwiniego wzrostu , tutaj na forum jest sporo mamusiek z duzo lepsza waga niz ja....
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie działa cycek, noszenie (w chuście zasypiaszybciutko), bujanie, a ostatnio skaczemy sobie na piłce (jego kołysa, a ja nie jestem zmęczona)
|
|
#1619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzisiaj pod wieczór zrobię pierwszy spacer, poczekam aż tż wróci z pracy i będzie mi raźniej lecę robić obiad |
|
|
|
|
#1620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak dziecko nie jest śpiące to raczej ciężko uśpić ![]() sposobów nie mam żadnych, jak P. bardziej marudzi to dostaje smoka do dzioba i jak widzę że mu oczka "odlatują" to wtedy go przekładam do łóżeczka i zostawiam, nawet jak pomarudzi chwile to zaraz zaśnie na jakieś 25 min i tak 2-3 razy w ciągu dnia. ale jak nie jest śpiący to nawet nie próbuje
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-19 o 13:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.

magiusa tylko o convertible jest z nogami
07.07.2012 

za wagę i mam te same odczucia co do komarów i innych stworzeń krzywdzących moje dziecko 

stwierdziłą, że jakby była ubrana tak jak Kuba to by jej broda z zimna skakała

wysciskaj go od ciotki i masz racje - rozpieszczaj ile się da. jeszcze będzie miał sporo czasu na bycie dorosłym i samodzielnym.

:confu sed: heee o torbach do wozka o stroju Nelci ladybird - uwielbiam biedronke po angielsku piekniej nazwac jej nie mogli hii