|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych? | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 6,25% |
| Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają |
|
0 | 0% |
| Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają |
|
1 | 2,08% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
19 | 39,58% |
| Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" |
|
7 | 14,58% |
| Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają |
|
1 | 2,08% |
| Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki |
|
7 | 14,58% |
| Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! |
|
10 | 20,83% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Ladan przykro mi kochana
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Cytat:
jakiś porodzik się szykuje czy cisza na razie?
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale bądźmy dobrej myśli ![]() Ladan kurde, ale Ci dokładają zmartwień pod koniec ciąży Wyłącz może faktycznie ten telefon i olej ich...Motylku gratuluję wagi i udanej wizyty ![]()
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to nie ejstes ![]() ![]() foch bedzie że hoho!!!facetom sie nie ufa. ufa sie sobie,. jej problem. a teraz niech zajmie sie czyms konstruktywnym i przestanie gadac jak to NAJUKOCHANSZA corka zycie jej zmarnowala. co to za teksty wogole?! jesli tak zmarnowalas to powiedz jej ze nie chcesz juz bardziej niz mozesz wiec urywasz kontakt |
|
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
bie umie oddzielic tego ze to byly wtedy najlepsze decyzje jakie mogla podjac tylko teraz rozkminy, "a moglobyc tak pieknie " ale w takich chwilach ja zawsze wracam do efektu motyla nikt jej nie zagwarantuje tego ze jakby wtedy podjela inna decyzje to teraz byloby lepiej!!! dlatego ladan podejmuj wlasne decyzje takie jakie sa dla ciebie najlepsze w tej chwili nawet jak bedziesz chciala jakims trafem pozniej jednak wrocic do pracy to bedzie to twoja wola i twoj wybor i nie daj sie nikomu i niczemu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewcczyny, to bardzo dla mnie ważne co piszecie...
jest mi tak smutno, że nawet nie umiem tego opisać... mam wrażenie, że naprawdę wiele w moim życiu jest tak jak nie powinno... chciałabym wsparcia, chciałabym po prostu mieć mieszkanie, chciałabym układać ciuszki w szafie, chciałabym mieć spokój, chciałabym nie mieć tych bóli brzucha, chciałabym po prostu spokojnie urodzić...
|
#1537 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W PL używałam Żywca, a w DE to w sumie większosć wód to delikatne żródlane. Niektóre matki są takie sprytne, że mają wrzątek do tego mineralke i niby odpowiednia temp jest.Ja bym jednak bez podgrzewacza nie dała rady Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-08-19 o 11:21 |
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
ladan z tego co piszesz ona przelewa na
ciebie swoje frustracje z młodości. Żałuje czegoś i chce żebyś zrobiła tak jak jej się podoba. Kochana napisz jej krótko co i jak i naparwde skończ rozmowę bo tylko się stresujesz
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1541 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013
Cytat:
Jak kp to ponoć nie trzeba dopajać |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Tż mi napisał, że wczoraj jego przyjacielowi w Rze urodził się synek
![]() Ale fajnie, jak uda nam się już z Elenką do Rze pojechać, to koniecznie musimy się z nimi spotkać, jedyna para z naszych znajomych, która będzie mieć dziecko podobnie jak my
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Ladanku bardzo mi przykro i bardzo mi Ciebie szkoda,że tyle problemów na raz. Napisz to mamie,że chcesz mieć spokój i skończ póki co dyskusje z nią. Po co masz bardziej cierpieć?
Ile Twoja mama miała lat jak Cię urodziła? Cytat:
Miało być od dzisiaj zimniej, a ja tu kwitnę w tych temperaturach
|
|
#1544 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wybralam jak wybralam, los sie do mnie z totkiem nie usmiecha wiec nie bede narzekac ze moglo byc piekniej jak nie jest. bo po co. zakasac rekawy i akcpetowac dzien dzisiejszy. masz plany, masz wsparcie meza, a nawet tesciow. mieszkanie zaraz bedziesz miec, bolo brzucha tez nie |
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII
Ladan
az nie wiem co napisac. Powiem tylko tyle ze jakbys sie czula gdyby mama tz dawala mu takie 'zlote' rady wzgledem ciebie juz nie wspominajac o tym jakie twoja ma o nim zdanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z mineralkami wybieramy dla dzieci NISKOSODOWE by nerek nie obciazac
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśli, że zrobię dokładnie tak jak ona. a Dawid naprawdę nie blokuje mi powrotu do pracy, wręcz przeciwnie cały czas mówi jak to z córeczką będzie chodzić na moje spektakle... nawet nie wiecie jak on i jego rodzice są dumni ze mnie, chodzą i się puszą, opowiadają wszystkim o mojej pracy itp... jego mama cały czas mówi, że muszę inwestować w siebie, bo kiedyś ona nie miała tego wyboru i wie jak to ciężko siedzieć w domu (ona dopiero kilka lat temu poszła do pracy)... 27
|
|
#1549 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty przecież jesteś zupełnie inną osobą, mimo młodego wieku zdobyłaś zawód i pracę, robisz ciekawą karierę w bardzo nietypowym zawodzie, teraz będzie Julka, masz partnera - ojca dziecka, z którym chcesz być, będziecie mieć swoje mieszkanie. Jakoś nie widzę, gdzie tu tragedia... Bardzo przykre, bo to własna matka, ale ja bym po prostu przestała z nią rozmawiać, żeby się nie denerwować
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama miała 20 lat jak wyszła za tatę, 6 miesięcy później pojawił się mój brat Oboje studiowali, pracowali. A jak ja się urodziłam (miała 27 lat) to mieli mieszkanko, oboje mieli pracę (mama jako informatyk). Jak się chce to można wszystko...
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
czy ja jutro zaczynam 9 miesiac???????
chyba sie stresuje powoli, artura urodzilam w 36t4d ciazy... wychodziloby ze za 10 dni moge urodzic tak samo... wtedy pamietam nie zdazylam ani wszystkich badan zrobic, lezac juz w szpitalu po porodzie smiealam sie ze moge do gina nie zdazyc na kolejna wizyte bo mailam umowiona
|
|
|
|
#1553 | |||
|
Zakorzenienie
|
wózek?
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
ona mi ciągle teraz zmawia, że ja właśnie popełniam jej błędy tylko tego nie widzę
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym też chodziła dumna jak paw gdyby ktoś z mojej bliskiej rodziny wykonywał taki zawód,co Ladan
|
#1556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zaraz za tobą Chyba dzisiaj zamówię jakieś koszule do szpitala, bo nie mam nic przyzwoitego, a lepiej już te składniki do torby gdzieś mieć pod ręką
Edytowane przez papalinka83 Czas edycji: 2013-08-19 o 11:41 |
|
|
|
|
#1557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ba! Masz nawet jeszcze więcej-masz D. i będziesz mieć Julkę. Czego więcej można chcieć? Także moim zdaniem nie- nie powtarzasz jej błędów. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Całe szczęście,że ja kupiłam wcześniej bo nie miałbym w czym tu łazić w te upały...
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie sie kapnelam ze moze warto do torby wziac jakies ciuchy na wyjście ze szpitala bo te co w nich rpzyjde mam zamiar od razu wreczyc mezowi - niech mi je zawiezie do domu - bo rozmiar bede miala jednak troche mniejszy niz w 9 meisiacu ciazy
|
|
|
|
#1560 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

a potem jeszcze na chwile w pracy byłam. Mama mi już truje, żebym nie jeździła sama autem, ale ja jakoś nie dostrzegam żadnego ryzyka z tym związanego 

za wózio , jak przyjdzie do Ciebie to daj znać jak na żywo się prezentuje ! 
Wyłącz może faktycznie ten telefon i olej ich...
) to nie ejstes 

az nie wiem co napisac. Powiem tylko tyle ze jakbys sie czula gdyby mama tz dawala mu takie 'zlote' rady wzgledem ciebie 
Bardzo przykre, bo to własna matka, ale ja bym po prostu przestała z nią rozmawiać, żeby się nie denerwować
Oboje studiowali, pracowali. A jak ja się urodziłam (miała 27 lat) to mieli mieszkanko, oboje mieli pracę (mama jako informatyk). Jak się chce to można wszystko...