|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Jagnna
dla cory przodowniczki
|
#1683 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Przeżyłam dżamprezę u teściowej
![]() Nawet nie było tak źle, bo była cała rodzina więc nie musiałam bezpośrednio konfrontować się z teściem, którego jak wiecie nie lubię I znowu mam wyrzuty sumienia, bo teściu wnusię po ogrodzie w wózku woził, na rączkach nosił i w ogóle. No a ja po prostu go nie trawię ![]() Ewka była grzeczna i wszyscy ją chwalili zauważając wreszcie tą zmianę, że się nie drze jak poparzona. No i w efekcie darcie japy zostało uskutecznione po powrocie do domu To jest ewidentnie zły moment na zawieszanie nocnego karmienia i odstawianie, bo teraz ma problemy z zasypianiem i pomaga tylko cycek. Albo ja jestem za miekka ![]() I pierwszy raz w życiu wkurzyła mnie tżta babcia, złota kobieta swoją drogą, bo dałam Ewce skórkę chleba żeby sobie pociumkała a ta zaczęła biadolić, że się udławi i bla bla i w końcu jej tą skórkę prawie z buzi zabrała. Jakaś się z niej z wiekiem coraz większa fatalistka robi A i jeszcze biadoliła, że Ewka już POWINNA mieć zęby a nie ma i ojojojo to źle i w ogóle Teściowa znośna. Jak na nią nawet bym powiedziała, że jakaś taka miła ![]() Ja też ![]() Cytat:
Raz ją przyuważyłam, jak pełznęła jakieś pół metra do tyłu i tyle. Nic a nic tylko w miejscu dookoła własnej osi ![]() Cytat:
Majka oczywiście pisiora wszędzie wypatruje ![]() Cytat:
dla Tymusia pędziwiatra!Cytat:
![]() Cytat:
Tylko ją odłożysz do łóżeczka to dziki, histeryczny wręcz ryk. Poaktualizuję w wolnej chwili Ja wiem co się z nią stanie jak się nie będzie odzywała ![]() No cóż... zawsze to mogła być kupa
|
|||||
|
|
|
#1684 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
ale mi szybko minął ten weekend, ale całkiem miło było w pt byliśmy w kinie na komedii ''Millerowie'' - polecam, uśmiałam się jak głupia![]() Majka fajny ten kosz na zabawki Nini czy Wy na te testy z krwi na alergię dostaliście skierowanie czy prywatnie robiliście??? Cytat:
jak moja Wiktoria ja póki co się tym nie przęjmuję. Mój tż się śmieje, że pewnego dnia się obudzimy a Wiktoria się uśmiechnie z pełnym uzębieniemw ogóle jak słyszę takie rady jak Ty i Happy o karmieniu itp to chora jestem i zaraz odechcewa mi się spotkań rodzinnych. I coraz bardziej mam wtedy ochotę kupić to http://allegro.pl/body-moja-mama-nie...273052278.html |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapłaciliśmy po 23 zł od alergenu, a robiliśmy 3 Te bodziaki super ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Jagnna mój Oli miał tak jak Twoja Ulka, że próbował siadać, podpierał się jedną rączką i upadał, ale zaraz potem usiadł i dopiero wtedy siedział sam sztywno |
|
|
|
|
#1687 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Te bodziaki to fajowe na prawdę, nam także by się takie przydały Ostatnio ciotka do mojej małej: "o jaka szkoda, że nie masz bucików, bym ciebie poprowadzała..." A ja siedzę obok i myślałam, że się przesłyszałam... Więc jej mówię, że nie moja mała nie będzie prowadzana i koniec kropka. Denerwują mnie takie ingerencje, bo nie wie nawet na co stać moje dziecko (nie widzi za często), aż tu nagle wymyśla grrr....A poza tym pcha się górna lewa dwójka (już widać białe) i przez to mamy marudzenie. Zauważyłam, że jak mała jest zajęta jakąś zabawką i wyjdę z pomieszczenia zostawiając ją z Tż lub bratem to jest spoko, ale jak już mnie zobaczy w drzwiach, to już nie mogę zniknąć z pola widzenia to jest RYK... Mała kwęka... dobranoc
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Goood morning
wstajemy ![]() Cytat:
![]() a na jakie alergeny robiliście? |
|
|
|
|
#1689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziś dzionek zaczęłyśmy o 5.20 ![]() Cytat:
![]() nie wkręcaj się. Przyjdzie i na nią pora Cytat:
![]() body jest w pytke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bawi się sama, ale jak zauważy mnie to jest ryk i wyciąganie rączek ![]() Jade dziś na szoping się odstresować, bo mnie trafia już powoli.. Tzta nie będzie jedzie tydzień, jak wróci to mu zafunduję Ulkowy maraton
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
my zaczęliśmy dzień o 7:30tęsknie za wami ale czasu niet, jak przeczytam to zwykle temat skończony i nie mam co pisać ![]() Adaś skończył wczoraj 9 miesięcy ![]() dzisiaj pada, na dwór nie pójdziemy to może będę na bieżąco, a na fb to już w ogóle w tyle dostałam od tża na urodziny miskę do masażu stóp, przyszła we wtorek i jeszcze nie zdążyłam jej uruchomić dzieć śpi 2 razy po 0,5-1h, a jak już zaśnie to lala mi wisi na szyji dzieci
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Adasia za 9 m-cy
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
Heloł!
jestem tak jak obiecalam mam troche wolnego w pracy i to dlatego ![]() ale mam tez kupe zaleglosci w domu: prasowanie, sprzatanie, obiad - nie wiem za co się zabrac wczoraj Czarus zjadl na kolację kaszke z owocami, zapil mlekiem i praktycznie w.nocy już nie jadl ale żeby nie było za dobrze to chyba z 6.razy mu butle z woda podawalam, bo jeczal a w ogole to zasnal mi o 23 i obudzil się jakos 20 min temu dziś na obiadek chce mu takie leczo ugotowac z cukinii,papryki i kurczaka mnie akurat nie dobre rady wkurzaja, a dawanie do jedzenia to czego ja nie aprobuje np ostatnio tesciowa chciała mu dać czarnej herbaty że niby "tylko posmakowac", ale kurde na co mu takie smaki? i w ogole na mnie krzywo patrzą, że mu nie sole i nie slodze |
|
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!!
melduję ,że czytałam na bieżąco ale strona wczytywala mi się pół godziny ,z pisaniem byly problemy ![]() wróciliśmy od tesciów.....uff.... nie wiem w co ja się wpakowałam obawiam się ,że nie wytrzymam mieszkania z tesciową dwa tygodnie w miesiącuoczywiscie wujek dobra rada,wie wszystko najlepiej, widzi Adaska dwa dni w miesiacu albo i rzadziej ale wie lepiej ode mnie co on potrzebuje Ostatnio Adas w nocy koło 12 zaplakal,pewnie mu się cos przysnilo a ona schodzi z pietra do nas i mówi czemu mu nie damy jesc, że napewno glodny(a jadl o 21 kolację)....to nic ,że Adas juz od jakiś dwóch miesięcy nie je w nocy tylko dopiero o 7 rano Super ,że nie muszę wstawac do pracy idę dzis do fryzjera bo odrosty widac mi z kilometra a w sobotę wesele, na które nie chce mi się isc oczywiscie...---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- i jeszcze ciągle go stawiala na nogi... bo przeciez ona go nauczy chodzic... |
|
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja daję młodej kawałek buły czasami Kurna, nie tylko Twoje, moje też w ogóle się nie zabiera no, ale prędzej czy później musi nauczyć sie siadać i wstawać, co nie? A raczkować w ogóle dzieci nie musząponownie może lęk?...
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
my wstałyśmy o 8.50. Ale wczoraj z zasypianiem kosmos...przez tego zęba. Dziś od rana marudzimy, stękamy przy cycku, bo boli. Rano pienista kupka. Na razie poszedł w ruch Dentinox. Trochę mi szkoda, bo tak fajnie Mela wyglądała, jak chociaż u góry nie miała zębów i te uśmiechy samym dziąsłem
![]() Dziś kończymy 8 miesięcy
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Tymek ma chrypę ![]() I jeszcze z rana się zdenerwowałam Dyrektorka wysłała mi na maila plan lekcji (znaczy tylko godziny, w których będę pracowała) i aż mi się odechciało wracać Tak beznadziejnego planu nie miałam odkąd tam pracuję :/ Ani razu nie idę na rano, żeby skończyć o jakiejś przyzwoitej porze, tylko tak środek dnia mam cały czas zawalony :/ W piątek kończę o 16.50 A na piątku mi najbardziej zależało, bo jako że Tymkiem będzie zajmować się moja mama, która się do nas przeprowadza 150 km, to chciała, żebyśmy na weekendy przyjeżdżali do niej do domu (piątek po południu- niedziela). A jak kończę tak późno, to ciężko będzie wyjeżdżać jeszcze w piątek. W sobotę rano jeśli już. A potem w niedzielę wracać :/ Ehhh beznadziejnie ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- ![]()
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boję jeszcze dawać małej kurczaka ![]() u mnie tak babcia tzta robi. Każe mi dawać małej herbate, bułki jakieś dziwne, ciastka.. Jeszcze się kurde naje tych syfów przez całe życie, po co teraz już w nią ładować? ![]() Cytat:
najwyżej popadniesz w alkoholizm ![]() tez by mi sie przydało do fryzjera pójść ide dzis na miasto, może wstąpię do jakiegoś chociaż grzywkę podciąć, bo już mi świat zasłania...---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- wszystkiego najlepszego ![]() kla ski:oo no to żeby to nie było nic poważnegowspółczuję planu zajęć Położyłam Ulke spać ok.8 i śpi do teraz ![]() I mam zamiar robić dziś/jutro ogórasy Majkowe
|
|
#1699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanych zakupów!! Cytat:
![]() za 9 miesięcy Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
za Tymkaa nie mogłaś wcześniej powiedzieć dyr żeby inaczej Ci ułożyła? wiem, ze czasem jest ciężko no ale chociaż częściowo mogła pójść Ci na rękę |
||||
|
|
|
#1700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak w tej reklamie.Moja też jeszcze nie ma. Niby ma coraz twardsze te dziąsła, ale chyba za 100 lat jej wyjdą ![]() Chyba, że są jakieś sposoby wywoływania ![]() Ktoś słyszał? ![]() Ja się zębami nie martwię, bo mój tz miał bardzo późno zęby i wyszły prawie wszystkie naraz. Porównując do moich to ma zdecydowanie mocniejsze zęby - także może coś w tym jest, że im później tym mocniejsze. Trzeba się jakoś pocieszać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
ze sklepu to już wole indyka kupic |
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() toś mnie pocieszyła ![]() czy tylko ja jestem taka wyrodna matka i daję obiadki ze słoika? Muszę w koncu kiedys się wziąc za to gotowanie... |
|
|
|
|
#1703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Ja często tez słyszę niby w żarcie, że jestem niedobrą mamą bo poduszki dziecku nie daję............... Cytat:
oj tez bym się nawkurzała. Ciekawe jak to będzie z teściową na codzień... też podziwiam i trzymam kciuki ![]() otóż są ![]() wczoraj pisałam na forum, że zębów brak a dziś rano widzę taką rankę na dolnym dziąśle i jakby się coś przebijało
|
||
|
|
|
#1704 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj idziemy szukać pudeł/koszy na zabawki. A jak tatuś wróci z pracy to pojedzie z nami zakupić to, co wcześniej wybierzemy. Tatuś w charakterze sponsora i tragarza ![]() Cytat:
![]() Zaglądaj chociaż na poranną kawkę ![]() No ja nie wiem co z Ciebie za matka ![]() Cytat:
![]() Aaaa wczoraj i u nas to było grane! Muszę tż powiedzieć, żeby jej zwrócił uwagę, bo ja nie chcę, jakoś tak nie umiem za bardzo, co innego mojej mamie ale moja mama jak wiadomo jest fajna ![]() Cytat:
Póki co jej odpuszczę na jakiś czas i zaczniemy się starać o te nocki jak zacznie ładnie spać. I tak kupiłam sobie kolejne 2 staniki do karmienia, bo mi obecnie posiadane znowu podarła więc nie spieszę się jeszcze z odstawianiem A propos to czy Wasze dzieci też tak szarpią stanik jak jedzą czy tylko moja taka energiczna ![]() Przy najbliższym szczepieniu (które miało być 19.07 ) zapytam mojej pani doktor co o jej nieruchliwości sądzi. Ale nie wydaje mi się, żeby to był powód do rehabilitacji. Ja myślę, że ona po prostu jest leniwa. Ogarnę jej jakoś na nowo matę, może jak będzie miała mniej zabawek na widoku to się zacznie ruszać I sprzedaję matę edukacyjną. W ogóle już z niej nie korzysta a zawala mi pół powierzchni tej maty piankowej... ![]() Cytat:
A może dałoby się coś jeszcze odkręcić? Wiem, że ułożenie planu lekcji to masa roboty ale a nóż...? Cytat:
![]() Ale jutro idę po cielęcinkę na bazarek i robię te obiadki a la T'ai. Miałam zrobić w zeszłym tygodniu ale nie wyszło. Generalnie nie uważam, że słoiczki to zło, Ewa je chętnie. No ale skoro mam już pudełka i marchewkę z zagonu od teściowej no to grzech nie pogotować
|
||||||
|
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1706 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie z wyjazdami do rodziców to najlepiej w piątek nam się jeździ. Nawet popołudniu jedziemy jak wcześniej sie nie da. Ale my mamy 30 km a nie 150 może uda się jakoś jeszcze dogadać?Cytat:
Cytat:
próbowałam gotować, ale młoda mi nie chciała jeść z początku, ani słoiczkowych ani moich, więc stwierdziłam, że szkoda mojej roboty i próbowałam podawać te słoiczkowe nadal. Teraz trochę jakby lepiej z tym jedzeniem. Zjada ok 1/3 lub 1/2 słoiczka takiego małego. Ale też mi się nie chce bawić w gotowanie takich ilości. A my z mężem raz obiady mamy, raz nie, poza tym nie jemy jakoś szczególnie zdrowo, więc większość naszych potraw odpada. Muszę znaleźć przepis a'la T'ai i może faktycznie coś sama zacząć ![]() Cytat:
Cytat:
się śmiejemy, że dba o to żeby mama miała jędrne piersi a naprawdę to jej wtedy lepiej leci jak sobie podusi ![]() Daj znać co Ci powie "doktórka". Bo jestem ciekawa. Moja chyba też leniwa
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
komu smażoną cukinie na śniadanie?
weekend miałam zabiegany, w czwartek robiliśmy grilla urodzinowego, mojego i tża, nie było dużo gości, tylko teściowa i mój kuzyn, który przyjechał później, ale w czym rzecz teściowa i flaszka to dobre połączenie nawet wtedy fajna jest i mnie nie denerwuje ![]() w piątek i sobotę pobiegałam po sklepach, miałam coś sobie kupić, bo dostałam od mamy i teściowej po 5 dych na urodziny i nic nie kupiłam, tzn. kupiłam, 2 siaty ciuchów dzieciom
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
moj Czarus to tez leniuch, jak sie go posadzi to siedzi, ale sam to nawet nie probuje usiasc
z siedzenia probuje sie ustawic do raczkowania, ale zaraz na brzuchu laduje, a chyba powienien z brzucha sie ustawiac ![]() doprawilam te leczo bazylia i oregano, ciekawe czy smakowac bedzie, bo pierwszy raz zje obiadek z ziolami chyba musze jakies nowe fotki wrzucic do albumu, bo dawno nie bylo
|
|
|
|
#1709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, zaufałam Ci ![]() Cytat:
Cytat:
Większość dzieci sama siada, chodzi i nie potrzebuje rehabilitacji do rozwoju. Tak jak piszesz mogą być duże rozbieżności. Niestety nikt Ci nie odpowie na pytanie do kiedy czekać, bo to musi ktoś zobaczyć.A tak btw nie ma czego się obawiać w tej rehabilitacji. Przecież ona tylko wspomaga rozwój. No chyba, że trzeba gdzieś jeździć z dzieckiem na drugi koniec miasta to może być męczące, ale tak? Poza tym dobry lekarz sam rozpozna czy konieczna jest czy nie. Moja niby staje itp. Ale jakbym miała okazję i byłoby blisko to sama bym pochodziła z nią na jakieś ćwiczenia ![]() Ktoś się chyba wyspał, że je śniadanie o wpół do pierwszej
|
|||
|
|
|
#1710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ewka śpi już prawie 2 h
Czyli zaraz koniec tego dobrego...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

urodzinki

dla cory przodowniczki

To jest ewidentnie zły moment na zawieszanie nocnego karmienia i odstawianie, bo teraz ma problemy z zasypianiem i pomaga tylko cycek. Albo ja jestem za miekka
tż nie zlitował się, ja się zlitowałam, budzę go po 8 to usłyszałam - daj mi jeszcze chwilę

my zaczęliśmy dzień o 7:30
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

obawiam się ,że nie wytrzymam mieszkania z tesciową dwa tygodnie w miesiącu
kla ski:
żeby to nie było nic poważnego