ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 10:03   #511
misia332
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
misia u mnie sa tak posrane pielegniarki tutaj, ze potrafia podwazac zdanie lekarza, jesli ten da skierowanie na jakies tam badania, a one potrafia stwierdzic, ze po co to?
tutaj jak idziesz na pobranie krwi, to najpierw musisz się zarejestrować
Ostatnio miałam pobranie wpisane na 7.45, bo to była krzywa cukrowa, przyjechałam, a rejestracja od 8. A franca w labku mi mówi, że musze sie zarejestrować. w końcu tż stał w kolejce, a ja już piłam to gówno, bo przecież z głodu bym zjechała.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:09   #512
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

z tego co sie orientuje tutaj nawet nie robia krzywej

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:34   #513
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Co by tu Wam dziś napisać... hmmmm.... Bo u mnie nic nowego
Oj jak ja bym już chciała 3 wrzesień. Nie mogę się doczekać kolejnego usg. Taka długa przerwa tym razem. To trwa wieczność. Już bym chciała wiedzieć co moje dziecię kryje między nóżkami
Spokojnie to już niedługo
Cytat:

dziewczyny, dajcie mi recepte teraz na to, zeby czas szybciej lecial, bo ja oszaleje. teraz czekam do tych 6t2d pechowych, a czas sie ciagnie....[COLOR="Silver"]
Który tydzień ci teraz wychodzi?Jak minie ten najgorszy to już będziesz spokojniejsza
Cytat:
z tego co sie orientuje tutaj nawet nie robia krzywej
Jak to?To będzie w pl robić?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:53   #514
santom
Zakorzenienie

no w pl pewnie tak, aczkolwiek kiedys Wam juz pisalam, ze nie dam tutaj im spokoju jesli cokolwiek bedzie mnie martwilo. teraz nie ide do lekarza, bo to nawet w Pl nie ma sensu na tak wczesnym etapie, bo i tak tam nic nie bedzie widzial. tutaj przeczekam do tego krytycznego tygodnia i jesli nadal bedzie szlo dobrze, to pojde tutaj juz sie zarejestrowac, ze jestem w ciazy i wymusic na nich przynajmniej usg w 12 tyg, bo tutaj tylko jedno przysluguje w okolicach 20tyg. bedac w Pl bede ok 9 tygodnia, wiec wtedy bedzie usg zrobione w Pl i pierwsze podstawowe badania, no chyba, ze juz okolo 6tyg uda mi sie tez to wywalczyc, bo zamierzam im tez wspomniec o tym, ze chce teraz usg, chociaz na to sie nie napalam.
no a teraz jest moj 30dc, a owulacje mialam niemalze ksiazkowo, bo w nocy z 15 na 16dc. ale bardziej sklaniam sie ku 15dc. oczywiscie zadnych tam oznak implantacji nie mialam, ale chyba byla dosyc wczesnie skoro w 11dc calkiem fajna linia wyszla.
a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze kilka dni przed mialam sen, ze robilam test, ale nie mialam nadziei na pozytyw spojrzalam na niego i byla druga krecha. i jak robilam ten test pierwszy byla identyczna sytuacja, deja vu. nawet tak samo polozylam ten test kiedy czekalam na wynik i w tym miesiacu strasznie duzo snow ogolnie z tym tematem bylo zwiazanych, mimo, ze wczesniej nie bylo ich az tyle. i pierwszy sen w tym mieszkaniu tez byl z ciaza zwiazany, o czym Wam nawet pisalam

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-19, 11:12   #515
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
a najlepsze w tym wszystkim jest to, ze kilka dni przed mialam sen, ze robilam test, ale nie mialam nadziei na pozytyw spojrzalam na niego i byla druga krecha. i jak robilam ten test pierwszy byla identyczna sytuacja, deja vu. nawet tak samo polozylam ten test kiedy czekalam na wynik i w tym miesiacu strasznie duzo snow ogolnie z tym tematem bylo zwiazanych, mimo, ze wczesniej nie bylo ich az tyle. i pierwszy sen w tym mieszkaniu tez byl z ciaza zwiazany, o czym Wam nawet pisalam
No i ta koleżanka "wróżka" powiedziała ci że nie przypadkowo się przeprowadzasz

Stary 2013-08-19, 11:20   #516
santom
Zakorzenienie

oj tak no nowe mieszkanie szybko nam szczescie przynioslo

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-19, 11:58   #517
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
czyli co? dzisiaj ja zapalam swiatlo?

dziekuje dziewczynki za wszystkie gratulacje

zaczyna mi sie faza strachu wlasnie, chyba dopiero teraz dociera co sie dzieje i boje sie okropnie
Santi będzie wszystko dobrze. Leż i pachnij,łykaj dupka:-*

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Wróciłam .. chociaż pewnie nie zauważyłyście, że mnie nie ma
Właśnie @ mi się kończy .. i pierwszy raz nie wiem, kiedy liczyć 1 dzień ..
Miałam małe combo w sobotę i chyba los mi oszczędził bóli @ do tego. Swoją drogą dziwne, bo NIGDY nie miałam tak, że ani trochę brzuch na @ nie bolał.
Ale gdyby miał boleć to by mnie chyba szlag trafił. No bo oprócz @, dosyć intensywnej doszło zatrucie + alergia, więc zamiast brzucha na @ bolał mnie nos i żołądek, do tego kichanie na maxa, katar, kołowrotek w żołądku i takie tam atrakcje.
A teraz boli mnie głowa .. od wczoraj. Chyba coś z ciśnieniem, bo nie mogę się schylić itp.
No to tyle o sobie ..
Gratuluję Santom i trzymam za Kwicię
I witam nowe staraczki.
oj to też Cię wymęczyło:-*

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej laski
Melduję się w 5 dniu z moimi maleństwami - oby chciały zostać z mamusią Faszeruję się lekami i czekam na weryfikację po transferze. Brzuch boli @, krzyż boli... Jakoś nie mam dobrych przeczuć, chociaż staram się nie myśleć o tym wcale.

Santi ogromne gratulacje! Wiedziałam, że Ci się uda
Jestem z wami na bieżąco ale jedyne co mi utkwiło w głowie to zdjęcia dzieciaczków - CUDAŚNE!
Co do porodów i innych "intymnych" spraw w związku to u mnie nie ma zahamowań. Wychodzimy z założenia, że jesteśmy sobie najbliżsi i nie zawsze będziemy piękni, młodzi i zdrowi, więc lepiej sobie na wzajem tyłek oglądać niż wypinać się przed obcym. Nie mamy z tym problemu, potrzeby fizjologiczne też nie są "fuj".
Zmykam się schizować
hej apeluję do robaczków by grzecznie siedziały u mamusi!!!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

Może zrób test?

Mogło być.Który masz dc?

Fajnie że odpoczełaś

Spokojnie będzie dobrze

Kiedy masz zrobić test?

Oboje z tżtem chcemy żeby był przy porodzie.U nas nie ma problemu też z intymnymi sprawami.Na wizyty chodzi od początku bo chciał.W ciąży z aniołkiem też tak było.Szczerze mówiąc to troche mnie dziwi jak któraś dziewczyna pisze że nie chce wziąść tżta na wizyte bo będzie usg dopochwowe i ona się wstydzi.

Dziewczyny ja jutro mam wizyte i usg połówkowe.Już się denerwuje.Martwie się o te komory czy nadal bedą bez zmian i czy mały będzie zdrowy
Musi być super!!!:-*

Witam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:00   #518
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Santi,oficjalnie gratuluję!!!
Witam nową staraczkę

U Nas burzenie pieca zakończone,obyło się bez większego syfu więc jestem zadowolona
Dziś rano byłam już na pobraniu,wykąpałam się i nadrabiam zaległości

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:21   #519
santom
Zakorzenienie

dziewczyny, a bole podbrzusza przeczekac czy wziac nospe? magnezu nie moge, bo mam z witB6 tylko, dopiero mama mi asmag wysle.

edit: nie maja asmagu w aptece, ale maja aspargin? czy to to samo?

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2013-08-19 o 12:22
Stary 2013-08-19, 12:31   #520
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, a bole podbrzusza przeczekac czy wziac nospe? magnezu nie moge, bo mam z witB6 tylko, dopiero mama mi asmag wysle.

No spe weź.
A aspargin to jest magnez z potasem, a nie sam magnez. Będzie w innej aptece na pewno. Jest jeszcze slow-mag, on też jest bez b6, ale droższy od asmagu.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:34   #521
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

kochana asmag i aspargin to nie to samo, ale ja z poczatku bralam sam aspargin jak mi sie jakies twardnienia zaczely i bralam 3x1 wiec to mozesz brac napewno.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:02   #522
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Wez no-spe

Czemu nie mozna witaminy b6?Ja biore magnez bez tej witaminy,ale jest w witaminach dla cieżarnych

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-08-19 o 13:15
Stary 2013-08-19, 13:11   #523
nuna2
Zakorzenienie

witam kochane JUż po chrzcinach i koniec imprez Lubię gości bardzo, ale tydzień w tydzień to robi się strasznie męczące. Nie tyle dla mnie, co dla małej. Mała na szczęście na chrzcie była bardzo grzeczna, i tylko chwilkę pokwęczała z gorąca, bo było 30 st. Od dziś chcę się wziąć za ćwiczenia. I muszę w końcu zadzwonić do gin , żeby iść na kontrolę po porodzie Ogółem chcę się za siebie wziąć.

Santi jak się czujesz??
Już was nadrobię, póki perła śpi
Stary 2013-08-19, 13:17   #524
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Wez no-spe

Czemu nie mozna witaminy b6?Ja biore magnez bez tej witaminy,ale jest w witaminach dla cieżarnych
Izuś, bo wit b6 można przedawkować a sam magnez ciężko. Przy takich tabletkach typu mg+b6 dawka dzienna to tylko 1 tabletka, a my musimy jeść ze 3 dziennie, czasem więcej.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
witam kochane JUż po chrzcinach i koniec imprez Lubię gości bardzo, ale tydzień w tydzień to robi się strasznie męczące. Nie tyle dla mnie, co dla małej. Mała na szczęście na chrzcie była bardzo grzeczna, i tylko chwilkę pokwęczała z gorąca, bo było 30 st. Od dziś chcę się wziąć za ćwiczenia. I muszę w końcu zadzwonić do gin , żeby iść na kontrolę po porodzie Ogółem chcę się za siebie wziąć.

Santi jak się czujesz??
Już was nadrobię, póki perła śpi
Hej Nuna. No to sobie teraz odpocznijcie, bo Wam sie należy

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:24   #525
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Izuś, bo wit b6 można przedawkować a sam magnez ciężko. Przy takich tabletkach typu mg+b6 dawka dzienna to tylko 1 tabletka, a my musimy jeść ze 3 dziennie, czasem więcej.
Nie wiedziałam.Witaminy dla ciężarnych w których jest ta witamina biore 1 dziennie,a magnez 2x2.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Odpoczywajcie

Stary 2013-08-19, 13:34   #526
nuna2
Zakorzenienie

santi widziałam piękne krechy gratulacje jeszcze raz. Teraz będzie ok

bajka Amelka wyjdzie kiedy będzie gotowa Żadne mycie okien w tym nie pomaga i mąż:P Wiem po sobie W szpitalu nic nie robiłam tylko leżałam i mnie złapało

cebulova widzę, że odzyskujesz spokój siebie.

kocurku jak Marcelo??

bazile ale by było fajnie, jakbyś zaskoczyła

mrau witaj powodzenia

Linka biedna się musiałaś nacierpieć, ale myślę, że warto było

Luna obraziłaś się na nas???

ocho moje szczęście wstało i cycka palce Muszę zakładać jej niedrapki, bo nie chcę, żeby ciągła paluchy
Stary 2013-08-19, 13:54   #527
santom
Zakorzenienie

Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Nuna ja jestem kciukowym dzieckiem smoczka nie chcialam i nic mnie nie powtrzymalo od ssania
super, ze juz jestes po tych wszystkich imprezach, w koncu bedziesz mogla odetchnac
jak ja sie czuje? calkiem niezle, ale wlasnie troche brzuch mi doskwiera czasami. Wzielam nospe i przeszlo, ale nie chcialabym sie nospa pasc. Jutro mam wolne wiec w domku przeleze

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-19, 14:33   #528
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

r
Cytat:
Nuna ja jestem kciukowym dzieckiem smoczka nie chcialam i nic mnie nie powtrzymalo od ssania
super, ze juz jestes po tych wszystkich imprezach, w koncu bedziesz mogla odetchnac
jak ja sie czuje? calkiem niezle, ale wlasnie troche brzuch mi doskwiera czasami. Wzielam nospe i przeszlo, ale nie chcialabym sie nospa pasc. Jutro mam wolne wiec w domku przeleze

ja też jestem kciukowym dzieckiem i dlatego chcę ustrzec przed tym Julkę. Bo smoczka wyrzucisz kciuka już nie. Odpczywaj jak najwięcej!!
Stary 2013-08-19, 14:39   #529
santom
Zakorzenienie

Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

A ja tam bardzo szczesliwie wspominam mojego kciuczka;D a zebuszki mam proste jakby od linijki rysowane

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-19, 15:41   #530
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Linka - linka wrzesień za pasem Podlicz ile potrzebuje kasy, żeby zdać to prawko Ja nikomu nawet mówić nie będę, że idę na egzamin

zależy jak chcesz się do niego przygotowac? nowy kurs ? cześć kursu ? same jazdy ??

godzina to koszt 50zł
kurs to 1400zł
egzamion 170zł

po przerwach ludzie biorą koło 20 h a to daje podobne koszta jak cały kurs z teorią , zastanów się co chcesz a ja wtedy Ci podpowiem

Cytat:
Oboje z tżtem chcemy żeby był przy porodzie.U nas nie ma problemu też z intymnymi sprawami.Na wizyty chodzi od początku bo chciał.W ciąży z aniołkiem też tak było.Szczerze mówiąc to troche mnie dziwi jak któraś dziewczyna pisze że nie chce wziąść tżta na wizyte bo będzie usg dopochwowe i ona się wstydzi.
ee ale mi o wstyd nie idzie Ja sie nie wstydze mężą a nie lubie gdy ogląda mnie w intymnej sytuacji jedyne co to sex gdzie intymność jest do oglądania ze tak powiem Może nie kazdy to popiera..ale nam to odpowiada bo daje taką swieżość , tejemnice w związku a wygląda to tak ze jak właże tż do wc to pukam i pytam czy moge wejść , jak lezymy na kanapie przed TV to se nie pierdzimy dla zabawy jestem zdania ze jestem człowiek nie zwierz i umiem się powstrzymać ewentualni wyjśc do kuchni czy wc zeby się odgazować jakby mi tż pierdział chyba by mi zbrzydł seksulanie...pierwszy tak robił i patrzyłam na niego z odrazą..tego ostrzegłam i przyznał mi rację

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
wiesz Linka,nie zawsze wszystko da sie wytlumaczyc ksiazkowo,zycie pisze swoje scenariusze.Poporstu po ciazy organizm sie zmienia i chyba czasem potrzebuje czasu,zeby wrocic do normy albo zebysmy to my przyzwyczaily sie do zmian.Dwa dni takich dziwnych uplawow i pare innych punktow zapoczatkowaly taka mysl w glowie,bo kto wie...Ale wcale tez nie twierdze,ani nie jestem przekonana,ze jestem juz w ciazy.
racja racja ze nie da się przedstawić w liczbach czy zaplanować , ale ciąza i test w 12 dc byłaby conajmniej ewenemetem na skale tajfuna?
bo to by oznaczało ze owulacja musiała być w 1-2dc? zeby faza lutealna trwala chociaż te 10-11 dni??

Mam jakiś taki leń dziś ze nawet nie chce mi się iść herbatę zrobic..a mąż wyszedł z domu
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:51   #531
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

ee ale mi o wstyd nie idzie Ja sie nie wstydze mężą a nie lubie gdy ogląda mnie w intymnej sytuacji jedyne co to sex gdzie intymność jest do oglądania ze tak powiem Może nie kazdy to popiera..ale nam to odpowiada bo daje taką swieżość , tejemnice w związku a wygląda to tak ze jak właże tż do wc to pukam i pytam czy moge wejść , jak lezymy na kanapie przed TV to se nie pierdzimy dla zabawy jestem zdania ze jestem człowiek nie zwierz i umiem się powstrzymać ewentualni wyjśc do kuchni czy wc zeby się odgazować jakby mi tż pierdział chyba by mi zbrzydł seksulanie...pierwszy tak robił i patrzyłam na niego z odrazą..tego ostrzegłam i przyznał mi rację
Chodziło mi o to że czasem na wątkach mamusiowych czytałam że dziewczyny się wstydzą takiego usg przy tżcie.

Wiadomo że każda para ma swoje przyzwyczajenia i swoją bariere intymnośći.

Stary 2013-08-19, 16:25   #532
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o to że czasem na wątkach mamusiowych czytałam że dziewczyny się wstydzą takiego usg przy tżcie.

Wiadomo że każda para ma swoje przyzwyczajenia i swoją bariere intymnośći.
wstydzic usg? hmm..raczej by mi przyszło do głowy ze tż moze byc lekko nieswój jak zobaczy faceta pchającego wielki wibrator do jego zony łona hahahaha ponoć facety to wzrokowcy
Stary 2013-08-19, 16:29   #533
IsiaG
Zadomowienie

Hej!

Jestem dziś niewyspana i zła!

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Wróciłam .. chociaż pewnie nie zauważyłyście, że mnie nie ma
Właśnie @ mi się kończy .. i pierwszy raz nie wiem, kiedy liczyć 1 dzień ..
Miałam małe combo w sobotę i chyba los mi oszczędził bóli @ do tego. Swoją drogą dziwne, bo NIGDY nie miałam tak, że ani trochę brzuch na @ nie bolał.
Ale gdyby miał boleć to by mnie chyba szlag trafił. No bo oprócz @, dosyć intensywnej doszło zatrucie + alergia, więc zamiast brzucha na @ bolał mnie nos i żołądek, do tego kichanie na maxa, katar, kołowrotek w żołądku i takie tam atrakcje.
A teraz boli mnie głowa .. od wczoraj. Chyba coś z ciśnieniem, bo nie mogę się schylić itp.
No to tyle o sobie ..
Gratuluję Santom i trzymam za Kwicię
I witam nowe staraczki.
Szczerze to nie zauważyłam, bo mnie też nie było od środy. Ale Ci się zestaw trafił!!! Już lepiej? Leczysz jakoś tę alergię?

Cytat:

Witanko!
Co by tu Wam dziś napisać... hmmmm.... Bo u mnie nic nowego
Oj jak ja bym już chciała 3 wrzesień. Nie mogę się doczekać kolejnego usg. Taka długa przerwa tym razem. To trwa wieczność. Już bym chciała wiedzieć co moje dziecię kryje między nóżkami
Jak to co kryje??? Dziewczynka będzie, dziewuszka

Cytat:
racja racja ze nie da się przedstawić w liczbach czy zaplanować , ale ciąza i test w 12 dc byłaby conajmniej ewenemetem na skale tajfuna?
bo to by oznaczało ze owulacja musiała być w 1-2dc? zeby faza lutealna trwala chociaż te 10-11 dni??
Ja miałam owulkę tydzień po okresie. I mam kinder niespodziankę, bo tak się starałam wtedy nie zajść. Nie chciałam kolejnego dziecka z marca. A życie swoje....

Niech małej już te zęby wyjdą, bo ja wychodzę z siebie, taka marudna.

Jutro idziemy na szczepienie, zobaczymy ile waży. Na naszej wychodzi 6,8 kg.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:36   #534
Linka1984
Zakorzenienie

[QUOTE=IsiaG;42333811]

Ja miałam owulkę tydzień po okresie. I mam kinder niespodziankę, bo tak się starałam wtedy nie zajść. Nie chciałam kolejnego dziecka z marca. A życie swoje....

/QUOTE]
Tydzien po to około 7-8dc , nie jest to dziwny czas na owu przy krótkich cyklach , czytałam ze nawet 5dc pod koniec @ sa owulacje w 5% ciąż ale o owu szybciej niż 4dc nie słyszałam jeszcze
Stary 2013-08-19, 16:42   #535
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
macie Ciotki
Gratuluję Santi

ufff udało mi się Was nadrobić witam nową staraczkę

i tak przy okazji proszę Satni zmień mi na pierwszej stronie na kolejny cykl starań
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:49   #536
Linka1984
Zakorzenienie

ja tak bałamuce męża..a w ogole moge?? nie pytałam lekarza ?!?! może mowił ale ja jeszcze nie kontaktowałam yyyy?
Stary 2013-08-19, 17:02   #537
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
dobrze ze ja nie chce meża na porodzie..bedzie mogł spokojnie w delegacje jechać :P
Ja też kiedyś zapierałam się, że nie chcę, że to nie miejsce dla niego i takie tam. A teraz wiem, że chcę żeby był, ale decyzję zostawiam dla niego. Mój mąż jest dla mnie oazą, dzięki niemu się wyciszam i uspokajam. No jakoś tak chłop potrafi mnie urobić, że przy nim nie panikuję. Więc wiem, że z nim będzie mi łatwiej.
A też jestem typem który nie lubi jak ludzie patrzą gdy cierpię.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziś oglądałam prezerwatywę czy nie pękła

a czemu oddajesz pampki 2-5, maluch już wyrósł???pytam, bo właśnie zaczęłam głupieć. To rozm 2 tak? czyli taką paczkę kupić tylko jedną, a potem od razu 3? Mamy pomocy!!!

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej laski
Melduję się w 5 dniu z moimi maleństwami - oby chciały zostać z mamusią Faszeruję się lekami i czekam na weryfikację po transferze. Brzuch boli @, krzyż boli... Jakoś nie mam dobrych przeczuć, chociaż staram się nie myśleć o tym wcale.
Ja zaciskam kciuki żeby wszystko było ok, a do Maluchów apeluję, żeby zostały u mamy przez najbliższe 9 m-cy!!!

Cytat:
Dziewczyny ja jutro mam wizyte i usg połówkowe.Już się denerwuje.Martwie się o te komory czy nadal bedą bez zmian i czy mały będzie zdrowy
i proszę mi tu dziecka nie stresować

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
wiesz Linka,nie zawsze wszystko da sie wytlumaczyc ksiazkowo,zycie pisze swoje scenariusze.Poporstu po ciazy organizm sie zmienia i chyba czasem potrzebuje czasu,zeby wrocic do normy albo zebysmy to my przyzwyczaily sie do zmian.Dwa dni takich dziwnych uplawow i pare innych punktow zapoczatkowaly taka mysl w glowie,bo kto wie...Ale wcale tez nie twierdze,ani nie jestem przekonana,ze jestem juz w ciazy.
Ja tam chciałam dodać od siebie, że wszystko jest możliwe, nie takie rzeczy się zdarzały.Ale tak jak piszesz, schizy nie ma, więc zobaczymy co czas pokaże

Cytat:
misia u mnie sa tak posrane pielegniarki tutaj, ze potrafia podwazac zdanie lekarza, jesli ten da skierowanie na jakies tam badania, a one potrafia stwierdzic, ze po co to?

Cytat:
Hej Nuna
Super, że "już po wsszystkim". Ja tez lubię ludzi, ale bez przesady Teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie, to też bardzo ważne.

Witam się i ja.
Tż pojechał do pracy, a ja sobie nalałam szklankę coca coli, bo aż mi język do tyłka uciekał jak na nią patrzyłam, a tak tż nie będzie mi tyłka truł.... Uważam, że raz na jakiś czas szklaneczkę można
I mam dziś w tyłku lenia, ale mimo to byłam rano w labku (czy Wy też miałyście badany w ciąży sód i potas?), zajrzałam do pracy w celu podrzucenia papierów no i kupiliśmy materacyk i prześcieradełka
w związku z tym zostało mi tylko (dosłownie) kilka pierdół kosmetyczno-aptecznych i wsio

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:05   #538
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
wstydzic usg? hmm..raczej by mi przyszło do głowy ze tż moze byc lekko nieswój jak zobaczy faceta pchającego wielki wibrator do jego zony łona hahahaha ponoć facety to wzrokowcy
Na moim to jakoś nie robiło wrażeniaBardziej był zainteresowany tym co na ekranie.

Stary 2013-08-19, 17:08   #539
pszczoua
Zakorzenienie

Witam się po długim weekendzie. Mimo, że kazali mi się oszczędzać, to spędziliśmy go dość intensywnie W czwartek i piątek byliśmy na weselu u znajomych, w sobotę brat miał rocznicę ślubu no i wczoraj cały dzień plażowanie.

Dziś miałam pierwszą wizytę w poradni patologii ciąży no i okazuje się że nasz łobuz znów coś słabo rośnie... Ja chyba w tej ciąży osiwieję... Waży tylko 2142g a wczoraj zaczęłam 36 tc. Z wymiarów tylko główka jest "terminowa", reszta całe 2-3 tyg do tyłu Już się tak bardzo nie martwię jak na początku, bo lekarz uspokajał że mały ruchliwy, łożysko i przepływy w porządku i po prostu niektóre dzieci rodzą się mniejsze, ale z drugiej strony przez 9 dni przybrał tylko 120g no i na tym etapie to malutko. W związku z tym w piątek mam się stawić na kolejną wizytę i znów będą robić ktg i usg. Przynajmniej będę spokojna, bo wiemy że mamy zapewnioną opiekę. No ale też dzisiaj na badaniu wyszło, że szyjka przygotowana już do porodu, rozwarcie na 1,5cm. I tutaj też lekarz uspokajał, że na tym etapie ciąży może już tak być. Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze...

I przepraszam, że znów tak o sobie piszę, ale dopiero zacznę porządne nadrabianie... Tymczasem Santom - myślę, że już oficjalnie mogę pogratulować nowej mamusi
Stary 2013-08-19, 17:12   #540
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ja też kiedyś zapierałam się, że nie chcę, że to nie miejsce dla niego i takie tam. A teraz wiem, że chcę żeby był, ale decyzję zostawiam dla niego. Mój mąż jest dla mnie oazą, dzięki niemu się wyciszam i uspokajam. No jakoś tak chłop potrafi mnie urobić, że przy nim nie panikuję. Więc wiem, że z nim będzie mi łatwiej.
A też jestem typem który nie lubi jak ludzie patrzą gdy cierpię.

o to odwrotnie jak u mnie przy moim wkurzającym męzu w chwili stresu stres rośnie 200% i juz wtedy sie tylko na niego wydzieram
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości