|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#302 | ||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
Psotka87, mi siê podoba. Na d³u¿sz± metê rzeczywi¶cie warto pomy¶leæ o innych ¼ród³ach bia³ka ni¿ nabia³ i drób, ale i tak jest ca³kiem spoko. Kwestia doszlifowania detali. Brawa za olej lniany, awokado i orzechy w³oskie! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak masz w±tpliwo¶ci co zje¶æ na kolacjê, to jedn± kromkê zjedz z wêdlin± i twarogiem (choæ mi by do wêdliny pasowa³ ¿ó³ty ser ![]() ![]() ![]() Ca³o¶æ podoba mi siê ![]() Dzisiejsze U I 2 ma³e kromki jasnego chleba pszenno-¿ytniego z: wêdlin± drobiow± nadziewan± warzywami konserwowymi, pomidorem i cebul± (u T¯, potem by³a podró¿ poci±giem któr± w wiêkszo¶ci przespa³am - wiêc takie ¶niadanie o 5tej rano mi w zupe³no¶ci wystarczy³o) II Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: borówkami amerykañskimi, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy Jillian Michaels 6 Week Six-Pack Abs Workout Level 1 + Cardio Kickbox III Zupa z broku³ów, kalafiora, ziemniaków i marchwi, z miêsem z æwiartki kurczaka i zio³ami (+ dok³adka) IV 2 ma³e kromki i 2 piêtki razowca z: serkiem orzechowym, serkiem czosnkowym, serem camembert i pomidorem; nektarynka A zaraz ruszam z buta na miasto, gdzie spêdzê wieczór z przyjació³k± przy dobrym piwie w ulubionym pubie ![]()
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-19 o 18:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#304 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 35
|
Poprawione (mam nadzieje) P
¦niadanie: 2 kromki razowca z margaryn±, tuñczykiem,sosem tatarskim,ogórkiem, p±czek z marmolad± kawa z mlekiem 2¦niadanie: 2 porcje keksu jaglanego z rodzynkami, nektarynka, herbata Obiad:talerz makaronu z bia³ym serem i podsma¿on± cebulk± gar¶æ mieszanki studenckiej Podwieczorek: ga³ka lodów porzeczkowych, miseczka ¶liwek jogurt naturalny, ciasteczko owsiane KOlacja ![]() Po: mama robi racuchy dro¿dzowe ze ¶liwkami,wieæ czekam z niecieprliwosci± ![]() Ocenicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Dot.: Odp: Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX
Cytat:
![]() ![]() U dzisiejsze I 2 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, 1 z almette, 1 z miodem, jab³ko, jajo na twardo, 4 pomidorki koktajlowe II Zupa pomidorowa z ry¿em i miêsem (kurczak) III kotlet mielony, ziemniaki, ogórek deser: pawe³ek toffi IV kawa³ek twarogu ma¶lankowego z miodem IV kajzerka na przekrojona na 3 z mas³em, 1 z polêdwic± sopock±, 1 z serem ¿ó³tym, 1 z nutell±. do picia tylko woda 2xwiesio³ek, ¿elazo, belissa sun skoñczy³y mi siê orzechy i pestki dlatego dzisiaj brak nnkt, ale jutro bêdê w sklepie to kupiê. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 137
|
Dzisiejsze P z pro¶b± o zerkniêcie
![]() ¦. 2 kromki chleba razowego z mas³em, serem bia³ym, szynk± i ogórkiem kiszonym II¦. 2 kawa³ki szarlotki, kakao na mleku 3.2% O. Schabowy, ziemniaki, surówka wielowarzywna z oliw± P. Grahamka (100g) z mas³em: pó³ z serem ¿ó³tym i d¿emem truskawkowym, pó³ z camembertem 2 paski czekolady mlecznej K. Jajecznica z 2 jaj na mase³ku z szynk± i pomidorkami koktajlowymi, kajzerka z mas³em A teraz jem paluszki z sezamem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 186
|
Hej hej
![]() ![]() ![]() Dzisiejsze R ![]() I: owsianka; 5 ³y¿ek p³atków, nies³odzone mleko ry¿owe, dwie ³y¿ki budyniu waniliowego, zbieranina z ogródka; poziomki, maliny, je¿yny, 4 ma³e ¶liwki II: sa³atka grecka; feta, papryka ¿ó³ta i czerwona, pomidorki koktajlowe, ogórek, sa³ata, oliwki, jogurt grecki z czosnkiem, ³y¿eczka siemienia lnianego, kromka razowca z oliw± III: dietetyczne leczo (cukinia, pomidory, papryka, indyk), kromka razowca z oliw± IV: leczo kolejny raz (pyszne ![]() --> wpad³ wyciskany sok marchew-pomarañcza V: serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi do picia: woda, zielona herbata, kilka ³yków kawy z miodem |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My little P: (Dzisiejsza pogoda nie sprzyja jedzeniu... ja wam to mówiê...) ¦niadanie: * owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych + 2 ³y¿ki kaszy manny + ok. 250 ml mleka 3.2% + kiwi + gar¶æ rodzynek + trochê migda³ów + kilka ³y¿eczek miodu) * nutridrink truskawkowy II ¶niadanie: * oscypek ma¶lany sztuk jedna (jak ja dawno ich nie jad³am... ![]() * kromka chleba z ziarnami dyni + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka * Inka na wodzie + odrobina miodu Obiad (spo¿ywany poza domem): * chilli con carne z ry¿em * sa³atka grecka * pomidorowa z ry¿em * kompot Przyznajê, niewiele zjad³am... ale dobre by³o, tyle wam powiem! Podwieczorek: * kajzerka (jakie¶ 50 g) + twaro¿ek czekoladowy * ok. 200 ml (ma³y kubeczek) gor±cego mleka 3.2% + ³y¿eczka kakao Kolacja: * kromka chleba ko³odziej + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka * sa³atka: 3 ma³e li¶cie sa³aty + 3 pomidorki koktajlowe + ogórek kwaszony + trochê tartego sera + sporo pestek dyni + oliwa * nutridrink truskawkowy |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pyta³a¶ mnie ostatnio o inspiracje, a teraz sama mnie zainspirowa³a¶. Jutro ju¿ nie dam rady, bo muszê parê produktów kupiæ, ale na pewno w najbli¿szym czasie wykorzystam ca³e to menu ![]() Co¶ tam tylko leciutko pokombinujê ¿eby by³o bardziej redukcyjnie i po mojemu ![]() Do ¶niadania dodam jakie¶ jajeczko, do tostów zamiast czekolady dam ricottê, pomidory i ³ososia, do obiadu dorzucê fasolê i jak±¶ surówkê, a kolacjê przygotujê z quinoa i dodam suszonych pomidorów. Lub co¶ w ten deseñ, jeszcze siê zobaczy ![]() PS Twoj± pizzê owsian± te¿ kiedy¶ porwê ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Cytat:
![]() Mo¿e faktycznie powinnam postaraæ siê trochê przytyæ, bo te¿ widzê, ¿e nie wygl±dam dobrze ![]() ![]() Co do jajek to mia³am kiedy¶ problemy z cholesterolem, wiêc wolê uwa¿aæ. I niestety naprawdê jajecznica to ju¿ dla mnie haute cusine ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#314 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 73
|
Cze¶æ dziewczyny mo¿na siê do was przy³±czyæ?
![]() Jestem na diecie redukcyjnej od zesz³ego pi±tku i chcê zrzuciæ ok 12 kg. Mog³yby¶cie oceniæ mój wczorajszy jad³ospis? ![]() ¦niadanie: owsianka (40 g p³atków owsianych, 200 ml mleka, 1 jab³ko, cynamon) II ¦niadanie : 2 cienkie kromki domowego chleba razowego z 2 plasterami wêdliny i pomidorem Obiad: 200g piersi z kurczaka porozbijanej na kotlety i upieczonej na grilu, 1 pomidor i 1 papryka Kolacja: Roladki z szynki i twaro¿ku z chrzanem (pó³ kostki twarogu ugnie¶c z jogurtem greckim, dodaæ ³y¿kê chrzanu i to zawin±æ w plasterki szynki (ok 130g) Do tego 2 herbatki pu-erh i 1,5 litra wody i zero podjadania ![]()
"Everything is up to you!" ![]() Zaczynamy odchudzanie!!! Wzrost : 175 Cel: Pozbyæ siê 10 kg. NA ZAWSZE 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 Zapuszczam w³osy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asia093 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Doda³abym do obiadu gotowanego ziemniaka posypanego pietruszk±, a do kolacji np. chrupkie pieczywo.
Pozdrawiam beasoleada www.tygielzdrowia.blogspot.com Edytowane przez beasoleada Czas edycji: 2013-08-20 o 09:21 Powód: brak podpisu |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 73
|
Cytat:
"Everything is up to you!" ![]() Zaczynamy odchudzanie!!! Wzrost : 175 Cel: Pozbyæ siê 10 kg. NA ZAWSZE 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 Zapuszczam w³osy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Paula, wiem, ¿e trochê ma³o (samego obiadu zjad³am niewiele, bo apetyt mam znikomy w deszczow± pogodê + biorê hormony, które go wrêcz zredukowa³y). To dlatego, ¿e moje P to w sumie U/P.
![]() ![]() Asia, wed³ug mnie - bomba! Choæ obiadek trochê ubogi, ja zamiast ziemniaków proponowa³abym pó³ woreczka kaszy. No i na kolacjê kromeczkê ciemnego pieczywa, albo chocia¿ sucharka. Reszta - super. Edytowane przez Shariana Czas edycji: 2013-08-20 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Zadomowienie
|
Podczas nocki z kumpel± wpad³y 2 smaczne piwka (o takie: http://www.beerpubs.pl/b2948,Dwa-Smoki) i parê cukierków z Mieszanki Krakowskiej
![]() Ervisha, dla mnie jedzenie o 5tej rano nie jest problemem, ale po co mam je¶æ wypasione ¶niadanie, skoro zaraz czeka³o mnie ci±g³e przysypianie w poci±gu ![]() Ostatnio mas³o orzechowe ³±czê prawie z ka¿dym owocem jaki dodajê do owsianki ![]() ![]() Zupy robi Tata ![]() Cytat:
![]() U mnie kilka kilogramów w górê zrobi³o ogromn± ró¿nicê. Kiedy jeszcze do tego wymodelowa³am siê nieco æwiczeniami - ju¿ nikt siê nie czepia, ¿e co¶ nie tak jest z moim cia³em (a wrêcz przeciwnie ![]() Jajo prócz cholesterolu zawiera te¿ bardzo du¿± ilo¶æ nienasyconych kwasów t³uszczowych, wiêc ewentualny negatywny wp³yw cholesterolu jest tak na dobr± sprawê równowa¿ony... Demonizowanie jaj ze wzglêdu na cholesterol jest nies³uszne i ju¿ dawno ta teoria zosta³a zdementowana przez naukowców. Do problemów z cholesterolem przyczynia siê milion innych rzeczy, a nie bogu ducha winne jajka, które s± jednym z najbardziej warto¶ciowych produktów spo¿ywczych, jakie mo¿na sobie wyobraziæ. Ja ze wzglêdu na zaburzenia w poprawnym funkcjonowaniu uk³adu podwzgórze-przysadka-jajnik mam nieco podwy¿szony cholesterol, ale nawet nie przysz³o mi przez my¶l, ¿eby ograniczaæ przez to jajka. Kiedy¶ ba³am siê jajek tak jak Ty i m.in. przez to doprowadzi³am siebie do braków naturalnych cykli. My¶la³am, ¿e ujadê na warzywach, owocach, kaszy i chudym miêsku - ale tak siê nie da. Cytat:
![]()
![]() |
#320 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Mam ma³y problem
![]() ![]() ![]() MOJE R w str U na czczo -³y¿eczka oliwy z oliwek z bazyli± i kilkoma kroplami cytryny; I; OWSIANKA- 40 gram p³atków owsianych gotowanych na wodzie plus 2 lyzkach mleka,gruby plaster twarogu pó³t³ustego,2 ly¿ki jogurtu greckiego,ly¿ka otrêbów ¿ytnich,cynamon,pó³ jab³ka; kawa parzona z mlekiem bez cukruczasami wpadnie kratka czeko b±d¼ herbatnik owsiany, kapsulka cla z zielon± herbat±; II;tuñczyk w sosie wlasnym z cebulk± i pomidorem,druga polowa jab³ka; III;warzywa na patelnie po w³osku ok 450 gram +piers z kurczaka gotowana tak ok 100 g; IV; zazwyczaj serek wiejski i warzywa dowolne plus ly¿eczka slonecznika;; pieczywo jem razowe-pe³noziarniste na drugie ¶niadanie tak ok 3 -4 razy w tygodni z warzywami i wêdlin± b±d¼ serami, obiady nie zawsze takie same np wczoraj jad³am barszcz bia³y+pó³tora jaja na twardo i 2 ma³e ziemniaczki; Ruchu mam nie wiele ostatnio..hm zastanawia mnie ci±g³a chêæ na jedzenie..a mo¿e to s± konsekwencje tego,i¿ przez 2 tyg jad³am ma³o bo bylam na wyje¼dzie w górach i ca³e dnie by³am na wycieczkach ichodzi³am i chodzi³am i teraz organizm próbuje to nadrobiæ??? Ale jak zjadam wiecej w ciagu dnia tak aby nie czuc g³odu ale zdrowo to brzuch mi wywala jak pi³eczke.. boje sie trochê ze teraz przybiore na wadze :9 mo¿e mi ktos doradzi ?? proszê ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U bêdzie takie:
![]() I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: borówkami amerykañskimi, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy II 3 ma³e kromki razowca z serem camembert / serkiem cebulowym; pomidor malinowy, sa³ata Pump It Up! The Ultimate Dance Workout III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza jaglana z mas³em, sa³atka z cukinii i kolorowych papryk IV 2 kostki ciemnej czekolady z karmelem, p³atkami kukurydzianymi i olejkiem miêtowym; brzoskwinia V Jajecznica z 2 jaj na oliwie z rzodkiewkami i estragonem Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio³owa.
#323 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
Cytat:
Chodzi o to, ¿e mam teraz do¶æ pracowity okres i konieczno¶æ zjedzenia czego¶ (i to jeszcze kilka razy dziennie) jest po prostu dodatkowym problemem, zw³aszcza je¶li ³±czy siê z zakupami/gotowaniem/zmywaniem etc ale póki kto¶ nie wymy¶li tych cudownych pigu³ek to faktycznie muszê postaraæ siê poprawiæ nieco swoje nawyki ¿ywieniowe... U/P* I (7.45): manna z po³ow± nektarynki, 100g malin i ³y¿k± mieszanki bakaliowej II (11.00): jogurt naturalny z 15g musli sante, ¶liwka, ciasteczko kruche, kawa z mlekiem III (14.00): makaron z malinami IV(17.00): nektarynka, kawa z mlekiem V(19.00): kromka chleba ciemnego z twaro¿kiem, kromka chleba ciemnego z rzodkiewk±, marchewka * dosz³am do wniosku, ¿e mo¿e faktycznie przyda siê na pocz±tek te 1-2kg dla poprawy wygl±du i zdrowia (@ mam ju¿ od dawna tylko dziêki hormonom a siostra ci±gle mnie straszy osteoporoz± i innymi z³ymi skutkami niedowagi) Policzy³am sobie z ciekawo¶ci zapotrzebowanie kaloryczne i mam BMR 1230kcal - w moich jad³ospisach na pewno jest o wiele wiêcej, wiêc jakim cudem nie tyjê? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BMR to jest minimalne zapotrzebowanie kaloryczne - konieczne, aby w ogóle utrzymaæ jakikolwiek metabolizm gdyby¶ le¿a³a plackiem ca³y dzieñ i nic nie robi³a! Wspó³czynnik BMR ró¿ni siê o wieeeele od tego, ile tak naprawdê powinni¶my dostarczyæ sobie energii. Ja mam BMR prawie 1500 kcal, a ¿eby utrzymaæ masê cia³a powinnam dziennie zjadaæ niemal 2400 kcal... Nic wiêc dziwnego, ¿e nie tyjesz ![]() Ja te¿ mam cykle dziêki hormonom, ale teraz odstawi³am tabletki po kolejnej rocznej kuracji i czekam, czy przyjdzie naturalny okres... Warto zrobiæ densytometriê, czyli badanie gêsto¶ci ko¶ci - ono poka¿e Ci, czy jeste¶ zagro¿ona osteoporoz±. Ja mia³am robione 2 razy. A przytycie 1 kg to nic - u kobiet takie ró¿nice w masie cia³a mo¿na dostrzec nawet w ci±gu jednej doby :P A u Ciebie znowu sam b³onnik i witaminki. Twaro¿ek jako jedyne ¼ród³o bia³ka (jogurtu to nawet nie liczê). Brzydko! ![]()
od 10.7.2005 - T¯ ![]() od 3.03.2014 praca ![]() od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-08-20 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
R
rzucicie na to okiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moje P ¦niadanie: 4 du¿e racuchy ze ¶liwkami posypane cukrem pudrem, latte na mleku 2 ¦niadanie: jogurt naturalny z muesli,gar¶ci± mieszanki studenckiej,³y¿k± miodu rzepakowego Obiad:stek z ³ososia pieczony w foli,pó³ woreczka ry¿u,sa³atka z pomidorów,papryki,¶mietan y Podwieczorek: porcja keksu jaglanego,2 ga³ki lodów ¶mietankowo,nugatowych, pasek czekolady mlecznej Kolacja 2 tosty z serem,pomidorem, brzoskwinia herbaty,sok,woda I jak???? ![]() Edytowane przez dafne95 Czas edycji: 2013-08-20 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiejsze R chyba raczej jak U - wysz³o trochê lu¼niej ni¿ chcia³am, ale za to jakie pyszno¶ci by³y ![]() 1. Placek owsiany z makiem, siemieniem lnianym, ³y¿eczk± miodu, serkiem homo (pyyyycha! na pewno bêdê robiæ czê¶ciej); 3 ¶liwki, brzoskwinia 2. pó³ kostki twaro¿ku z jogurtem greckim z p³atkami migda³ów i wiórkami kokosowymi (znowu: pyyyycha! kocham wiórki kokosowe i dosypujê do wszystkiego :P), brzoskwinia. To ten twaro¿ek z wczoraj, bo wczoraj po Waszych komentarzach zjad³am jajka z pomidorem na kolacjê. 3. Sa³atka: kurczak w sezamie z wczorajszego obiadu, sa³ata, pomidor, odrobina ry¿u br±zowego (ze dwa lub trzy widelce, tyle co synek zostawi³ wczoraj z obiadu), czosnek, jogurt grecki 4. Nale¶niki: jeden z ³ososiem i mozzarell± (znów: jakie to by³o dobre! jutro na drugie ¶niadanie te¿ sobie takiego zrobiê, bo wszystko mi jeszcze zosta³o :P), drugi z serkiem homo, borówk± amerykañsk± i kokosem (i ten te¿ by³ pyszny ![]() I po obiedzie jeszcze dwie kostki czekolady mlecznej ![]() 5. pó³ du¿ego jogurtu greckiego, grillowana ¿ó³ta cukinia Za du¿o, prawda? I wiem, ¿e warzyw ma³o, pewnie lepiej by by³o do twaro¿ku z 2 warzywo zamiast tej brzoskwini, ale ona tak pasowa³a...
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze P:
¦. 2 kromki chleba z ziarnami z Nutell±, pomarañczka II¦. Bu³ka (100g) z mas³em, serem ¿ó³tym, szynk±, pomidorem i ogórkiem, Kubu¶ malinowy O. Woreczek kaszy jêczmiennej, gulasz wieprzowy, surówka z cukinii deser: Paula waniliowa, pasek czekolady mlecznej, cappucino P. Bu³ka z ziarnami (100g), jogurt Jogobella ze zbo¿ami K. Porcja sa³atki jarzynowej z majonezem, 2 kromki chleba z ziarnami z mas³em A teraz zjad³am Laysy zielona cebulka, ehh... I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 319
|
Dzisiejsze U:
I: kasza jaglana z brzoskwiniami, cynamonem, migda³ami i owsiank±; II: kromka razowca z d¿emem dyniowym w³asnej roboty; III: zupa koperkowa z ry¿em; na drugie kasza gryczana zapiekana z kurkami, cebul±, pestkami s³onecznika i mozarell±; pomidory ze ¶wie¿ym oregano; IV: kilka brzoskwiñ, jogurt naturalny z daktylami, kawa z mlekiem; V: kromka chlebka jaglanego w³asnego wypieku z past± cebulow± i pomidorem; smoothie z buraczka i pomarañczy z ³y¿k± siemienia lnianego. |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Dzisiejsze U w wy¶mienitym humorze
![]() I Kajzerka na pó³ z mas³em, 1 po³owa z serem ¿ó³tym, 2 z polêdwic± sopock±. kostka twarogu ma¶lankowego z miodem II Pomidorowa z ry¿em i kurczakiem III Gulasz wo³owy z makaronem (¶widerki), mizeria ze ¶mietan± 18% w tym momencie dosta³am @!!!!!!!!!!!!! tak siê cieszê ![]() ![]() ![]() Sernik na zimno z galaretk± owocow± i borówkami IV bu³ka z ziarenkami z lidla przekrojona na 3 czê¶ci, wszystkie z mas³em, 1 z wêdlin±, 1 z serkiem kanapkowym, 1 z nutell±. w ci±gu dnia wpad³ s³onecznik ![]() do picia tylko woda- ostatnio nie mam na nic ochoty do picia oprócz tego suplementy- wiesio³ek, ¿elazo, belissa sun pozdrawiam ![]() Edytowane przez hanna_banana Czas edycji: 2013-08-20 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.